|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 05
9.12.2007 22:47:03   
rainbow
se še hitro oglasim, preden mrknemuser posted image

Mojčca, tudi jaz mislim na vas in tvojega očeta; pa upam, da res ni tako hudo, kot je zvenelo. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Dolina, evo, ko me tak za zgled daješ in moje nasvete, danes sem doživela popolno polomijo z Enjo (vsaj jaz oz del mene tako misli), in to v mestu, pa kaj si user posted image , totalno me ni ubogala, trikrat mi je pobegnila v drugo smer in to v centru, ko se niti kregat ne more človek, ker so ljudje zraven; in pol ni hotela čez cesto in kar nazaj v smeri ceste, sem mislila, da se mi zmeša. Seveda sem bila sama z obema; ampak še nikoli prej se ji ni tak vtrgalo. In pol se je meni tudi. Sem si jo oprtala, nič kaj prijazno in jo nesla čez cesto. Ampak do doma smo imele še lep kos in tudi par prehodov, prometnih. In ni si dala dopovedat, smrklja mala. Se na tla metala, groza. Sem že skoraj atija klicala, naj pride po nas. Neverjetno, res. Seveda sem vztrajala pri svojem, da gremo domov, ampak žal mi je edino, da mi ni uspelo ohranit mirne krvi. Ampak šlo je za njeno varnost. In pol sem se seveda zaradi vsega še začela cmerit, Lia se je samo čudila, me je kar božala, bogica mala. No, saj pol mi je nekak uspelo se pomirit, da smo normalno domov prišle. Lia mi je pela pesmice, da nisem več jokala. Mislim, zdaj nekaj časa ne grem z obema sama ven.
In to samo zaradi tega, ker je nekaj trmarila in ji nisem dovolila. pa dobro, verjetno sem zmagala jaz v tem konfliktu, ali pa nobena.
Sori, da sem tečnarila, ampak take stvari me ful dotolčejo.  Zdaj mi je itak jasno, kaj bi morala naredit, da ne bi prišlo tako daleč, da sem se pustila tako sprovocirat. pa dobro, vem za drugič.

Joj, lep teden vam želim, ostanimo vsi zdravi do božičauser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image
pa sploh vam ne želim takih situacij kot moje današnjeuser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2126
10.12.2007 11:45:04   
ugi
Dolina: Cestitke za diplomo. user posted image user posted image user posted image Je dober obcutek, a ne! user posted image

Skaana: Joj, kako si lepo napisala o porodu, sem se kar zjokala user posted image ... A mi prosim posljes gaslo, da pogledam vasega soncka. user posted image

Mojcca: Drzimo pesti ... da bo vse v najlepsem redu.user posted image

NiLe: Cestitam za 10-ko!!!

Mi imamo pa danes Dedka mraza z mojo firmo. Imamo na gradu v Mini teatru predstavo Pipi in Melkijard. Lani je vse prespal, bogi cel dan je govoril, da bo Dedka mraza vidu, pol je pa omagal.
Ga je moj kar na rokah nesu do Dedka mraza pa ga tudi pogledal ni. Upam, da bo danes buden.
Naslednji teden majo pa se pri mojmu v sluzbi Dedka mraza. To bo veselo. Me prav zanima, kaj bo dobil? Mislim, da jaz bolj komaj cakam, kot on. user posted image

Pozdrav
Ugi

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2127
10.12.2007 11:58:09   
modrooka
.... jaz sem pa danes diplomirala!!!!

user posted image user posted image user posted image  Dolina, ČESTITKE!!!!!

Alekseja pa si lahko ogledate v albumu. Geslo vas čaka na ZS.

Skaana, Aleksej je prekrasen otroček!!!

dobila sem prvoooo ... 10-tko v svojem življenjuuser posted image user posted image user posted image .

Bravo NiLe za krasno oceno!!!!user posted image user posted image user posted image

Držte se punce! Hitim naprej delat!

Lep dan!

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2128
10.12.2007 19:57:17   
Dolina
Eh, rainbow, pa saj veš, da smo zato tukaj. user posted image user posted image user posted image  Tudi taki dnevi pridejo. Sploh ti jih ne privoščim. Lahko te potolažim, da imamo mi skoraj dnevno podobne izpade. user posted image  Pa včasih se da tako lepo vse zmenit, včasih pa naletim na totalno 100% gluha ušesa, čista tema....user posted image  
No, zanimivo mi je to, da se ful rada gleda, ko se dere in se pol še 100x bolj ali dlje dere user posted image  .... na žalost imamo omaro za čevlje z ogledalom in tam to počne, ponavadi, ko pridemo domov iz vrtca in jo prosim, da se sama sezuje in sleče bundo, njej se pa ne ljubi in se potem gleda, kako se dere user posted image user posted image user posted image  in me kliče naj jo jaz sezujem... pa saj ne vem, al naj se zjokam al smejim. Mali user posted image  So pa dnevi, ko ji ni treba nič rečt in se sama poštima. Celo copate je začela nosit - je dobila od Miklavža in so ji ful všeč.user posted image user posted image

Da jo še posebej pohvalim:  zjutraj mi na poti v vrtec in v vrtcu nič več ne joka. user posted image user posted image user posted image  Sonce moje. user posted image user posted image  Čeprav občasno še izjavi da noče v vrtec.

Mene pa moj trebušček že fajn tišči in ovira. Nog sploh ne morem met več prekrižanih. Sedim ko hujš pocestnica user posted image user posted image

NiLe, danes ni bilo možnosti za telovadbo. user posted image  Upam, da si se fajn na telovadila, ker je res prijetna telovadba tam. V sredo pa, če bo le možnost grem tja v porodnišnico, kjer ima fizioterapevtka vadbo, jo moram v zvezi s tem razmakom med trebušnimi mišicami mal zaslišat. Mene tu ful vse skeli in vleče narazen. Pa boli me, ko se naprej nagnem. 

Zdej pa grem mal cartat mojo čebelo, ker je vse narobe, če mami hoče met 5 minut za sebe. user posted image user posted image

Čau čau

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 2129
10.12.2007 22:01:18   
Katrin
Ojla punce, dekleta in žene user posted image

Upam, da je za vami lep vikend. Mi smo bili kar delovni. Včeraj sva sestavljala komodo za dojenčkovo sobo (sedaj lahko pričnem praznit škatle in počasi pripravljat cotke).
In potem hočeva sestaviti še računalniško mizo, ki naj bi bila v barvi bukev-javor in ko odpreva škatlo: glej ga šment, SIVA miza. Človeka prime, da bi kar user posted image

No, danes sva mizo uspešno zamenjala in našla tudi spalnico ter pohištvo za Kajino sobo. Kar je najvažnejše je to, da je vse na zalogi, ker sedaj pa res nimam čaa čakat 4 do 6 tednov, ne? Upam, da nama uspe imeti stvari do konca tedna doma user posted image

Že dolgo nisem nič pisala o Kaji: rada bi jo pohvalila in povedala, da sem resnično ponosna nanjo (pa ne mislit, da se baham ali, da se važim) - tako pač čutim. Res je en velik cuker, saj se tudi kdaj skregava in se jezim, a v načelu smo prijatelji.

Včeraj sem med pospravljanjem odkrila prešane jesenske liste, ki sva jih nabirali. Vprašala sem jo, če jih bo lepila in je rekla JA. Pripravila sem ji mizo, lepilo, čopič, liste, barvne liste in ona je ustvarjala. Dobesedno. Nobenih napotkov ji nisem dala, nič pomagala... samo gledala sem jo, kako uživa. Seveda je njen izdelek že uokvirjen in visi na steni (z veseljem bi vam ga pokazala, a shrani.si trenutno ne dela, drugače pa ne znam user posted image ).

Sedaj je njena najljubša igra UGIBANJE pesmic. Jaz ji pojem le melodijo in ona ugane pesem (ne morem verjeti kak posluh ima, ker se praktično ne zmoti, repertoar pesmic pa je ogromen.

Joj, kaj je danes počela, ko sva praznile škatle. Oblačila si je premajhne jopice, obuvala premajhne copate... zraven pa sva se nasmejali do solz user posted image

No, tako, da ne bom predolga, pa še križ me boli, ker še vedno nimamo sestavljene računalniške mize user posted image

Imejte se in se beremo user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2130
11.12.2007 11:10:56   
mojčca
Da nas prestavim na prvo stran.

Rainbow, ti čisto verjamem, da nekaj časa ne boš šla sama z obema v center mesta. Ko si v takšni situaciji res ne veš, kaj bi naredil. Jaz imam srečo, če je kakšen avto, da Manca kar sama steče k meni, ampak nikoli se ne ve. Kdaj bi odreagirajo čisto kontra kot ponavadi.

Ugi, kako je bilo na prestavi??? Upajmo, da letos ni spal in je užival v prestavi.

Modrooka, ne pretiravaj z delom.

Dolina, ja vaša gospodična pa je posrečena. Da se opazuje v ogledalu med tem, ko joka user posted image user posted image . Kar se pa tiče user posted image , še 10 tednov, pa bo vse za tabo in se boste crkljali z novim družinskim članom. Se mi zdi, kot da bi Skaana ravno povedala, da je nosečka, no, pa imajo lepotca že doma.

Katrin, o Kaji si pa tako lepo napisala, da sem prebrala 3x. Sedaj, ko si doma, na porodniški, ti kar uživaj skupne trenutke s tvojo princesko in možem. Kar se pa tičeizdelka, ki ga je Kaja ustvarila pa čakamo sliko.

Skaana, pogrešamo te. Ampak ti kar uživaj in se posvečaj Alekseju, mi bomo pa že počakale.

Počakam, da se Matic zbudi, potem pa grem v šolo po nečakinjo (drugače hodi moja mami, sedaj pa sem prevzela to nalogo jaz). Ima pa danes ob 13.00 oče še en pregled za ščitnico, potem pa se bo vedelo kaj več. Po eni strani komaj čakam, da vem, pri čem smo, po drugi strani pa me je tako user posted image  strah. 

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2131
11.12.2007 11:27:40   
modrooka
IZVIRNO SPOROČILO: mojčca

Modrooka, ne pretiravaj z delom.

user posted image user posted image user posted image
Mojčca,

povej to mojemu šefu. Izgleda, da se pripravlja na to, da bom šla na bolniško in me je zasul z delom. Grozljivka. user posted image user posted image

Ampak, saj bo. Upam, da kmalu dobim kakšno bolniško in bom imela malo več časa zase!
Punce, držte se!!!

Lep dan!

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2132
11.12.2007 16:55:27   
Dolina
Modrooka, držim pesti, da pride bager in odpelje goro dela na drugo gradbišče. user posted image user posted image user posted image  Ah ti šefi, nimajo drugega dela kot prelaganje dela na druge. user posted image
pa kar izbori si bolniško. Kako je Ana? Saj je zdaj v vrtcu a ne?

Katrinuser posted image user posted image user posted image  kako je Kaja ustvarjalna. user posted image user posted image user posted image  

Midve sva šle danes na barje mal na sprehod takoj po vrtcu, še user posted image  sva vzeli sabo in voziček sem "pozabila" doma. user posted image  In glej no, je sama hodila,user posted image user posted image tekla, in se igrala, da ima na povodcu od Alti svojega kužka po imenu Lili in kar ni hotla domov. Tako je blo fino. Potem sva vidli pa zajčka, fazana in srnice (vse to je iz koruze prignala naša user posted image ). user posted image user posted image user posted image  Na žalost še kup blata. No ja, bom pa danes še enkrat posesala.user posted image user posted image

Zdej je šla pa mal k tašči na obisk, jo kar pogreša, zdej, ko je v vrtcu. Pa tašča tud njo - vedno mal pozabim, ko kličem mojo mami za kakšno varstvo, da bi bila Rozi tud vesela, če bi jo spet kdaj čuvala.

Meni se pa nič ne ljubi, pa tak hecen občutek je, ko pridem domov in mi ni treba it za knjige. user posted image  Zdej bo mogoče prišla na vrsto španščina, ki čaka v predalu že ene tri leta. user posted image user posted image user posted image  Pa celo dve knjigi sem si prinesla iz knjižnice, samo ne ljubi se mi še brat.

Zdej pa grem še mal pospravljat, preden se vrne moja žabica (aja, v vrctu spada v skupino žabice in potem ful skače in vpije, ko kam gremo, "gremo žabice, hop hop hop" user posted image user posted image ). Sva spet sami, pa izkoristim, kadar je ni za pospravljanje, da sem potem lahko z njo. Čeprav rada pomaga: pospodo mi podaja iz stroja, pa zlaga si sp. hlačke in nogavičke in jih posparvi v predal, pa obeša perilo... je prava pomočnica.user posted image user posted image user posted image

Pa pa

(odgovor članu modrooka)
Neposredna povezava do sporočila: 2133
12.12.2007 8:16:43   
mojčca
Jutro punce. Da nas spet prestavim na prvo stran. Kam pa ste se vse zgubile?????????? Za tiste, ki berete, častim user posted image user posted image .

No, da vam povem, kako je z očetom. Kdaj bo šel domov, ne vemo točno, mogoče pride za kakšen dan. Ima pa en pregled še 21., za drugi pregled pa bodo oni zrihtali datum. Diagnoza ni najbolj prijetna, tako da lahko kar predvidevate kaj je, so pa na srečo ugotovili dovolj zgodaj in bo operiran. Kako pa najprej, bomo pa še videli. Je pa kirurg rekel, da ga bo pozdravil. Iz njegovih ust v božja ušesa.

Kaj več pa napišem proti večeru, ker imava danes z Maticem terapijo in se bova potepala. Greva potem k tašči na kosilo, pa jaz si grem malo spočiti, bolj psihično kot fizično.

Pozdravčke iz deževne in ful vetrovne Gorenjske user posted image .

Bodite prijazni z vašimi otroki,
kajti oni so tisti,ki vam
bodo izbrali doma za ostarele

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2134
12.12.2007 8:37:59   
Dolina
Mojčca, vse naj naj za tvojega očeta. Če je kirurg tako rekel, potem ste lahko res veseli in optimistični. user posted image user posted image user posted image  Še dobro, da so zgodaj odkrili, to je vedno najbolj pomemben faktaor. Drži se, lepo se imejta danes z Maticem, pa misli pozitivno, vse se bo uredilo. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu mojčca)
Neposredna povezava do sporočila: 2135
12.12.2007 9:10:53   
Špacka

Hvala za user posted image  Mojčca user posted image  Pri tvojem očetu se je kljub vsemu pokazalo nekaj veselega in pozitivnega in tudi ti poskušaj čim bolj pozitivni gledati vnaprej.user posted image user posted image user posted image  Lep dan ti želimuser posted image

Katrin prav rada preberem kaj o tvoji Kaji, ker se mi zdi tako ustvarjalna, zraven dobim pa še kakšen namig o tem, kaj naj ponudim Lini, da ji bo zanimivo.user posted image user posted image

Modrooka bolj počasi, ne se sekirat, sicer pa, glede na to, kako čas leti, boš kmalu v porodniški user posted image

Dolina lepo, da imaš doma pomočnicouser posted image  je pa fino, da jo vključuješ v deli, če si Zoja to želi user posted image user posted image  Medve tudi veliko stvari počneva skupaj, sicer to traja, ampak.....se izplača. Meni je najbolj smešno, ko seseva in najprej Lina, potem pa kliče " mama, daj ti, Lina ne more, je težko"user posted image user posted image user posted image user posted image

Mi pa imamo danes predstavo v vrtcu. Letos izvajajo projekt Moj vrtec sredi doline gradov, danes bomo imeli grajsko prireditev, ki se imenuje Grajski večer. Notranjost vrtca so spremenili v grad, kjer so kralj, kraljica, princeza, princ.... Zaradi tega, ker se v vrtcu skoz pogovarjajo o tem, je doma glavna igrica "Lina je princeza, ti si kraljevič"user posted image  kupili smo ji krono in palčko, potem si da krono na glavo, palčko vrže na tla in zbeži....en mora pobrat palčko in it za njo user posted image user posted image user posted image

V glavnem, trenutno živimo na graduuser posted image user posted image user posted image

grajski pozdrav

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2136
12.12.2007 10:18:06   
ugi
Skaana: Aleksej je pravi lepotec. user posted image Verjamem, da si v user posted image . Uzivajte in se crkljajte.

Nas Luka je spet prespal Dedka mraza, je zaspal na pol poti do gradu, pol smo sli pa kar domu. user posted image
No, ja se sreca, da ima se enega s firmo mojegauser posted image . Upam, da takrat ne bo spal. user posted image

V nedeljo smo pa skupaj okrasili smrekico in postavili jaslice - je Luka ful pomagal in uzival - so se mi kar ocke svetle. Ful ga je bilo lepo gledati.

Mojcca: Vse naj, naj za tvojega ocija. Ce je kirurg rekel, da ga bo pozdravil, pol bo sigurno sve OK. user posted image

Mi smo sli pa danes z Lukom dat kri. Moram potlej poklicat zdravnico, kako je. Upam, da bo vse OK in bo lahko sel v vrtec. Zdej je ze 14 dni doma, sploh ne vem kako bo. Ze zdej pravi, da gre rajsi k stari mami kot v vrtec.
Upam, da se bo potem premislu, ko bo otrocke vidu.

Pozdrav

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2137
12.12.2007 10:25:03   
ugi
Špacka: Oooooooo, grajsko. Super. Meni je pa kar hudo, ko Luka zamuja ta lepi cas v vrtcu.

(odgovor članu Špacka)
Neposredna povezava do sporočila: 2138
12.12.2007 11:25:14   
Katrin
Oj hoj!
Mojčca: hvala za kavico, se je prilegla user posted image  In hvala za komentar user posted image  Dodajam slikico, ki pa je mogoče malo temna user posted image  Vesela sem za tvojega očeta in upam na najboljše.

user posted image

Špacka: hvala, ti kar pobiraj ideje user posted image  In uživaj grajsko življenje user posted image

Dolina: no vidiš, kako malo je potrebno, da se imate lepo user posted image

Naš vrtec pa je danes organiziral nočni kratek pohod z lučkami pozno popoldne (upam, da preneha deževati); jutri peljeva Kajo k Dedku Mrazu v našo službo; v petek zvečer greva pa midva v Gledališče (to je pa dogodek leta user posted image )

Ej punce moje, ravnokar je stroj končal s prvo žehto plenic (počasi napredujem s pripravami).

Uživajte, kljub dežju user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 2139
12.12.2007 13:38:17   
NiLe
Ojla!

Katrin:super izdelek tvoje Kajeuser posted image user posted image user posted image . Ni kaj, zelo je ustvarjalna ... pa uganke že rešujeta? Malo prehiteva tale tvoja princeska. Uživaj v pripravah na user posted image ! Še en mesec, pa bo boš držala štručko v naročju ... joj, kako čas beži. Uživajte v današnjem pohodu.

Modrooka: hej, ustavi konje ... pa svojemu šefu reči, da se kljub tvoji nosečniški energiji, malo skulira user posted image user posted image user posted image

Mojčca: me veseli, da napoved za tvojega očeta ni tako zelo črnogleda. Ostanite optimisti, mi smo v mislih s teboj in držimo pesti, da ga ozdravijo. Pa dobro opravi z Maticem na terapiji.

Rainbow: tvoja jeza oz. obup sta se najbrž že polegla ... upam, da bo takih izpadov čim manj in bodi močna. Saj v tistem trenutku, ko smo tako nemočni in brez idej, ko nam dvignejo pokrov ... ampak potem nas tile naši škrati vedno znova in znova presenečajo in nam je spet toplo pri srčku.

Špacka: želim vam eno krasno grajsko predstavo ... tudi mi imamo danes "grajski ples" ... in sicer, moja služba organizira dedka mraza na gradu v Polhovem Gradcu in bo vse v stilu grajskega življenja, tudi krone bodo izdelovali in na koncu jih bo DM obdaril.

Ugi: vi pa imate enega zaspanca user posted image ... pri nas ni šans, da bi Lea zaspala pred tako pomembnim dogodkom. Zadnje čase se nam celo dogaja, da imamo zvečer borbe, ker je očitno naspana, čeprav spi v vrtcu 1 urco ... ampak pred 21 oz. 21.30 ne zaspi.

Dolina: ti kar uživaj v tem "hecnem občutku", ko ti ni treba za knjige user posted image user posted image . Jaz že nekaj gruntam, da bi šla na izpit januarja (drugače imam en rok naslednji četrtek), saj imam v teh dneh polno enih opravkov. Pa čim večkrat "pozabi" voziček doma, boš videla, kako pridno bo hodila tvoja Zoja. Tudi pri nas vključujemo Leo v nekatera opravila, pa ne da bi jo silili, enostavno ji je to všeč. Sedaj mi skoraj vsakodnevno "sveti" za štedilnikom, ker ona želi vse videti in spoznati. Pomaga mi pri pripravi mize, pospravljanju posode iz pomivalca, pospravljanju perila v stroj ... ni kaj, pridni so tile naši marčevci user posted image

Skaana: kako se rihtate?

Sedaj grem pa počasi kuhat in potem po otroka in nato na grajsko zabavo user posted image user posted image

Spi, dete, spi!
Biba je zaspala, buba je zaspala, baja, ki nagaja, v sanjah s tabo raja.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2140
12.12.2007 15:17:29   
ugi
Eno vprasanje:

Kako zgodaj ste zacele vasim marcevckom dajat za pit kaj drugega kot mleko (caj, vodo)?

Jaz sem zacela Luku dajat caj ze v drugem tednu. Pa je zdaj ful navajen pit. Ne vem a je to odvisno od tega kako zgodaj ga navadis al ne.
Kaksne izkusnje imate ve s tem. Dolina ti si enkrat rekla, da Zoja bolj malo pije. A to na splosno, ali je samo takrat, ko je bila bolna?

Smo v sluzbi odprle debato, ker je od sodelavke necakinja zdaj zacela jesti trdo hrano, pa noce pit drugega kot mleko pri mami. Ker ji nic drugega se niso dali do zdaj, pa je stara 8 mesecev user posted image .

Pozdrav

Ugi

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2141
12.12.2007 15:26:38   
Skaana
user posted image

danes malce bolj žalosten pozdrav...

Prebrala sem vaše prigode - res mi je toplo pri srcu, ker so naši marčevci že tako ustvarjalni in polni domislic. Včasih tudi negativnih, a te kaj hitro pozabimo, kajne?

Danes ponoči je Atena zelo bruhala. Sem bila že čisto panična. Hvala bogu da je user posted image  na očetovskem dopustu. Sva jo morala kar stuširat in glavo oprat. Pa ravno danes, ko bi šla jaz vmes za pol urce v vrtec, kjer iz volne delajo confe za na smrekco user posted image . Namesto tega pa je šel moj z njo k zdravnici. Do ponedeljka mora ostati doma. Vročine hvala bogu ni imela. Se ji pa to verjetno vleče še od prejšnjega tedna, ko sem jaz bila v porodnišnici in je dobila čist od jasnega visoko vročino. No, zdaj ji je predpisala le sirup calpol, pa bomo videli.
Drugače se ji pa vidi, da je ljubosumna na bratca, oz. ji je zelo hudo, ker sem jaz z njim (pa ga v bistvu le podojim, ker pogovarjam in ogovarjam ga takrat, ko je ona v vrtcu ali pa gresta z očijem kam). Saj drugače ga ima rada in ko jo kdo vpraša, če ga lahko odnese ali posodi, plane v hud jok. Da bratca pa že ne da user posted image .

Aleksej je pa nadvse priden. Edino revček zamenja dan za noč, tako da ko bedi, gleda v belo zibelko in je čisto tiho user posted image . Res je angelček. Zdajle pa oba drnjohata in grem jaz tudi malo zalegnat.

Čestitke Dolina in NiLe, rama opore za Mojčca tebe in Rainbow. Skratka, sem z vami, a zdajle imam res frko user posted image . Pa saj bo boljše, pravijo.

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu NiLe)
Neposredna povezava do sporočila: 2142
12.12.2007 20:44:33   
rainbow
Čer!

Se vam moram javit, kluser posted image  pa gleda delo, the night is young, pravijo english peopleuser posted image

Skaana, ojoj, bogica Atena. To je pa res naporno, novorojenček in bolan ta starejši. Pa ima vročino in bruha ali kako. Držim pesti, da se čimprej pozdravi user posted image user posted image user posted image Njeno ljubosumje je pa kar normalno, a ne.

Ugi, ni rečeno, veš. Moji dve recimo sta bili popolnoma različni; Lia zalivanček, z dudo, čajem, svašta; Enja izključno dojena do 6-tega meseca; pa obe enako pijeta. Lia je edino zelo rada jedla gosto hrano, Enja pa dolgo ne in komaj okoli enega leta je konkretno začela jest. tako da ta šesti mesec glede uvajanja, hmm. je pa res, da je takrat ravno začela ful zbolevat, ker je šla Lia v vrtec. Tako da če bi bila zdrava, bi morda več jedla. Sem pa slišala, tudi v zdr.domu, da otroci, ki so do šestega m izključno dojeni, ne marajo takoj goste hrane. zap ijačo nimam pojma. vendar sme prepričana, še zdaj, da otrok z maminim mlekom dobi oboje, hrano in tekočino.

NiLe, eh, ja, seveda sva si že dobri. Saj to je bila moja napaka, da sem se razkurila. na napakah se učimo, upam.

Špacka, ful si me nasmejala s tem grajskim projektom oz tvojim pisanjemuser posted image

Mojčca, user posted image user posted image  super, da je zdravnik tako optimističen. Pol bo že resuser posted image

ok, morm it, vseeno me delo še kar čakauser posted image user posted image
Komaj čakam prazniko, res.

Držimo pesti, da bo ta noč mirnauser posted image

lp, rainbow

Life's what's important. Walking, houses, family. Birth and pain and joy. Katharine Hephburn

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 2143
12.12.2007 22:29:25   
Dolina
O, Skaana, ne bit žalostna, saj se bo Atena pozdravila. A so ji vzeli kaj kri? Mogoče je kaka viroza al pa kot si rekla, še od tega, da te ni bilo doma. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  Pa na Alekseja se bo tud navadila. user posted image user posted image user posted image In da je tako priden vaš frajer. user posted image user posted image user posted image

Mi imamo pa borbe s taščo, ker bi na vsak način rada, da damo user posted image  ime Zala in šunta Zojo in je danes Zoja čist znorela, ko je moja mami rekla, kaj kej Neža dela v trebuščku? user posted image user posted image  Tako, da sem že lubija poslala dol, da se zmeni in naj se ne gre več teh hecov, ker niso hecni ampak čist resni problemi nastali iz tega. Upam, da bo ok.

Ugi, Zoja kar velik pije - mleko je zakon. Včasih ga je spila okog litra + sok oz vodo (smo jo kar na vodo navadili), zdej malo manj, skuapj z ostalo tekočino pa smo nekje okrog litra na dan. Ni pa hotla jest, ko je bila majhna - smo imeli težave pri uvajanju, ker se je hotla samo dojit.
Drugače pa so čist različni otroci: ker poznam veliko otrok, ki so bili dojeni prvih 6mesecev, in že od šatrta jedli gosto hrano po velikih porcijah (npr. moj nečak poje 2x do3x več kot Zoja, pa je star 1 leto in 3 mesece, v bistvu samo je celi dan user posted image user posted image user posted image ). Tako da ni nekega recepta. Smo pa dal Zoji vodo tud že prej, pred 6 mesecem, se mi zdi to čist v redu.
Pa kako to, da je zaspal? No, saj bo imel še eno priložnost. držim pesti, da takrat dočaka Dedka mraza.user posted image

Rainbow, user posted image user posted image user posted image  da sta si dobri. saj dolgo it5ak ne moreš bit slabe volje, a ne?user posted image

Zoja je bila danes glede na to, da smo skakali z mojimi po davčni in drugih nujnih opravkih ful pridna. user posted image user posted image user posted image  Vmes je nekaj jokala in tečkala in smo ugotovili, da je revca lačna, samo ni povedala, da je to to. Se je pa skoraj celi čas nosila - moja mami jo itak takoj gor dvigne. Saj potem ji je žal, ker "ima roke do tal".user posted image user posted image user posted image

NiLe, kako je bila grajska predstava?

Zdej pa je čas za sanje. Lep večer delavnim in sladke sanje zaspančkom.

(odgovor članu rainbow)
Neposredna povezava do sporočila: 2144
13.12.2007 11:59:21   
Katrin
IZVIRNO SPOROČILO: ugi
Kako zgodaj ste zacele vasim marcevckom dajat za pit kaj drugega kot mleko (caj, vodo)?

Ne verjamem, da je pitje otroka povezano s čim takim. Kaja pije normalno, kak dan več kak dan manj - sva se pa prvih 6 mesecev izključno dojili, tako da sem ji žličko vode ponudila šele po 6 mesecu. Res pa je, da sem ji dajala le vodo dolgo časa in še danes jo ima najraje (sladkih pijač se izogibam).

lp 

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 2145
13.12.2007 12:03:17   
Katrin
Da vas še pozdravim!

Sedaj sem 2 uri stala, ker delam stenski mozaik in upam, da ga končam še letos in grem sedaj malo ležat. Popoldne gremo v mojo službo na Dedka Mraza. Kajina prijava včeraj: "A spet bom dobila darila? Ja, koliko daril bom pa še dobila?" user posted image user posted image

Včerajšnji pohod z lučkami je uspel user posted image  Kaja je držala svojo lučko v roki in ponosno hodila; niti enkrat ni rekla, da je utrujenauser posted image

Skaana: upam, da je Ateni bolje user posted image  Lepo se cartajte še naprej.

Lep dan,
katrin

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2146
13.12.2007 12:45:09   
ugi
Pozdravljene,

hvala za odgovore. Tudi jaz sem prebrala, da je prvih 6 m zadosti samo dojenje. user posted image Pol, je pa pac odvisno na kaj otroka navadis. Nas je tudi od zacetka pil samo vodo ali pa caj. Zdej imamo pa obdobje ko je malinovec zakon.

Katrin: Kaja res lepo ustvarja. user posted image Je po mami, ne user posted image . Stenski mozaik delas? Punca, ampak mal se moras pa tudi odpociti. Mozaik pa nujno poslikaj in daj na forum. Sem firbcna kako zgleda user posted image . Jaz sem se pa namenila narest mozaik okoli enega starega ogledala, ki smo ga dobili, s hiso. Je bil v spodnji kopalnici, pa mi ni vsec, ker je tako temen. Sem ga ze hotela stran dat, pa sem rekla da bom rajsi naredila okoli mozaik. Bom pol poslikala, da si boste predstavljale.

Moram vam povedati, da je sel danes Luka v vrtec po 14 dneh. So bili otrocki ful veseli. Pa vse je novo - no okraseno - in je takoj opazil, da s stropa visijo zvezdice in lunca. Res so lepo okrasili otroci in vzgojiteljice. Pa smrekico imajo. Tako da je bil kar navdusen. Jutri jih bo pa obiskal se dedek mraz. Luka je zdaj zdrav in ima v redu kri. Sem bila ful vesela vceraj ko sem izvedela izvide.

Skaana: Upam, da je Atena ze bolje.

Lepo bodite
Ugi

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 2147
13.12.2007 21:24:04   
Dolina
A danes pa ni dan za čvekanje, kaj? user posted image user posted image  Ja ja, je bilo preveč sončka. user posted image user posted image   Bom pa jaz mal čvekala, da nas prestavim mal višje.

No, mi babe smo šle na barje na sprehod takoj po vrtcu, smo se imele super, dokler ni ta srednja baba (user posted image ) skočila v blaten kanal in bila kot pravi user posted imageuser posted image  Na srečo je bil moj user posted image  doma, ker tako umazane ne bi peljala z avtom domov in je priletel s kolesom po njo. Midve z Zojo sva vmes skoraj zmrznile, ker se je sonček že skril. Skratka končalo se je malo manj lepo kot se je začelo. Zojo sem mal zamotila s pravljico o Sneguljčici (ker je začela že fajn protestirat, da jo zebe, da jo boli noga, naj jo nesem, da jo boli prstek, pa trebušček... user posted image ). Ampak sva prišli do avtomobila peš. user posted image user posted image user posted image

Doma pa cela štala, ker je bilo treba user posted image  skopat. Skaana, sigurno veš, kakšna packarija to nastane, sploh pri večjih psih. No, se je kar user posted image  žrtvoval, ker jaz bi jo po moje zunaj pustila. user posted image user posted image user posted image

Zdej pa se grem mal stiskat, ker mojga res skoraj nič ne vidim (je šel vmes na plavanje in ravno priromal domov). držte pesti, da mu jutri uspe ena zadeva v službi, če ne bo mogel za vikend spet v Prekmurje na deponijo. user posted image

Nočko, user posted image

(odgovor članu ugi)
Neposredna povezava do sporočila: 2148
13.12.2007 21:28:05   
Dolina
Eh, še to:

ugi, user posted image user posted image user posted image  za izvide in da je Luka spet v vrtcu.

Katrin, user posted image user posted image user posted image  za Kajo in njen pohod. Ter user posted image user posted image user posted image  za njeno izjavo o darilih. user posted image user posted image user posted image user posted image  Bravo Kaja.
Pa pokaži nam končni izdelek. dobra si, da si zdržala dve uri na nogah. user posted image user posted image  Jaz grem za pol ure na sprehod, pa moram pol sedet vsaj tolk časa. user posted image user posted image user posted image
Kolk si šla pa kaj kil gor? To je čist firbec, user posted image , če je skrivnost, je pa skrivost. Ker pri meni je tehtnica ponorela, vidi se jih pa ne - hvala bogu. user posted image user posted image  

Zdej pa res dohajam....

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2149
14.12.2007 9:57:52   
ugi
Pozdravljene,

kje pa ste vse, no razen Doline.

Dolina: Lepo, da ste sle na barje, pa pridna Zoja, ker je tako hodila. user posted image Za user posted image pa vem kaksna packarija je to. Sva imela z bratom psa, pa sem ga tudi kdaj kopala, pa še ni se maral in se je skoz otresal - groza. Priden mozek, ker se je zrtvoval.
Smo pa mi najblizje vam, od marcevk se mi zdi. A vi ze spadate pod obcino Brezovica? Mi smo na Zaplani (spadamo pod Vrhniko). Ce kaj hodite na Vrhniko, se lahko kdaj dobimo na kaksni kavi. user posted image

Dobr, da je petek, in da bo jutri vikend. Komaj ze cakam.

Pa-pa

(odgovor članu Dolina)
Neposredna povezava do sporočila: 2150
Stran:   <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  84 85 [86] 87 88   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kam se lahko odpravite na Prešernov dan?
Na Prešernov dan (8. februarja) večina muzejev in galerij odpira svoja vrata. Pripravljajo pa tudi druge brezplačne dogo...
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.