Špacka
|
Dan Ste pa kar pridne s pisanjem, nam se pa kar nekaj dogaja, itak je pa tukaj že december, se mi zdi, da zdaj bodo dnevi kar leteli. To vam moram napisat, mogoče bo kateri zanimivo...moji starši so praznovali obletnico poroke in s sestro sva dali izdelati foto knjigo z gradnjo vikenda. Bila sem prijetno presenečene, ker vse skupaj pride zelo, zelo lepo, tako da sem se odločila, da bom enako naredila z Lininimi slikami npr. za rojstni dan, letošnje morje....imamo **** slik, ki niso razvite, v foto knjigi pa lahko uporabiš res veliko slik. Prejšni teden sva si z Lino ogledali lutkovno predstavo, kupila sem karte na koncu vrste, ker ne zdrži na stolu niti pet minut, je pa uživala, samo sedeti ne more Gledali sva Tri prašičke in ko je na oder prišel volk, si je kar učke pokrila se pa strinjam s KATRIN predstava naj traja 20-30 min. UGI kar pojdita v kino, če mu ne bo zanimivo bosta šla prej ven. Uživajta! V ponedeljek smo imeli miklavževanje v moji službi, ponavadi so to naredili kasneje okoli božiča, letos so se odločili za miklavža. Eh, saj ni važno, bilo je lepo, povabili so eno skupini, ki je odigrala eno igrico na temo miklavža, tako da sta nastopala tudi parkeljna, ampak to Line ni oviralo, da ne bi pomagala nastopati na odru Ne vem no, od 50 otrok vsi lepo sedijo na stolu razen Line, sem jo pa dala sedet v prvo vrsto, da bo gospodična le vse lepo videla, ampak ne...Edino, ko je šla po darilo, ji je bilo nerodno miklavž je vsakega otroka poklical in je moral priti po darilo, Lina je bila prva na vrsti in kar ni vedela kaj naj....no kasneje sta bila že prijatelja, na koncu so vsi skupaj zapeli pesmici Mi se imamo radi, miklavž je vzel Lino v naročje, ko je bilo pesmice konec, sta lepo skupaj pomahala in zapustila oder Doma nismo nič pisali miklavžu, pri nas je glavni božiček/dedek mraz. Smo pa praznovali miklavža, pri nas v družini res primanjkuje še kakšen otrok ker se vse vrti okoli in zaradi Line....najprej sta prišla moja starša in prinesla darilo, kasneje še sestra in njen sta se pa zelo lepo potrudila. Sesta je sama zašila vrečke za darila, mandarine in suho sadje sta dala še posebej v drugo vrečko....ko sta prišla sta pozvonila in vsa darila pustila pred vrati, onadva sta se skrila, Lina je bila tako presenečena, sploh ni vedela kaj naj Vprašanje za vse, ste že kaj okrasili stanovanje, imate že smrekco....mi smo jo ponavadi na božični večer, ampak Lina tako uživa, ko vidi vse tiste lučke na mostu, vse smreke, ki svetijo....razmišljam, da bi kar postavila smrekco.Naj se ve, da je december DOLINA trmo tvoje Zoje imam jaz doma, recepta pa nimam, na žalost pri Lini je trenutno aktualno pljuvanje in ker to ni dovolj, zraven še udari, ampak, saj vem da ni smešno, samo moja Lina sploh ne zna pljuvat, samo jezik da ven in nekaj..eh ne znam opisat. Ko sva sami se da z njo najlažje zmenit, saj trmari, ampak se da. Ji pa jaz lepo jasno in glasno povem kako in kaj, če ne zaleže jo odstranim iz sobe, dam jo stat v manjši hodnik, kjer so spalni prostori in dobro ve, da ni naredila prav. Obvezno, ko se tako dere, mora potem lulat, moja sestra je rekla, da solze morajo ven, vedno zahtevam opravičilo! Najbolj nemogoče se obnaša takrat, ko smo zbrani vsi na kupu, samo išče potuho pri babici bi pa včasih tej naši maLini dala medaljo za vztrajnost pri trmarjenju Kar se pa hoje tiče, bi ji pa dala tudi medaljo, verjetno bi šla brez problema na Triglav, če je treba voziček sem prodala po enem letu, ker ni bil več v uporabi, nikoli tudi ni bil veliko v uporabi še sedaj ne more sedet pri miru DOLINA še malo pa bo čas, držim pesti saj bo... S kratkimi pavzami sem tole klobaso pisala....dolgo, upam da vam bo uspelo prebrati Lp
|