|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
14.4.2006 8:32:11   
Yasminka
Hola!
Da se majčkeno javimo pred prazniki. Kako ste? Je vaše malčke tudi nosila luna tako kot našo Emo? Predvčerajšnim nikakor ni mogla zaspati. Po kopanju in dojenju ponavadi zapanča tam okol 21.00....no pa se je odločila da ne bo zizala in ne bo spala. In smo se zabavali do 23.00, ponoč pa vsako uro vstajali user posted image user posted image user posted image . Včeraj pa je cel dan prespala user posted image . Nič mi ni jasno...Sicer vem iz šolske prakse, da ima polna luna močan vpliv na otroke..hm
Sicer pa komaj čakamo, da pride ati iz službe in gremo "zaarat" avto. Naša stara škoda se poslavlja. Počas vse crkuje, pa še rusta kot user posted image . Pol pa šibamo na Bloke k tašči in stricem čez praznike.
Vidim (sicer bolj slabo, ker mi je user posted image po nesreči vzel očala v službo) da se štajerke že poznate. Kaj pa tiste iz Lj. Ste za kakšno srečanje???

Lepe praznike vsem decembrčkom/kam.
Y in Ema

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 801
14.4.2006 8:54:55   
kofetek2010
juuutrooo! user posted image

sonček je in mi2 sva skuštrani... user posted image user posted image user posted image

Yasminka - tudi Lj-čanke se dobivamo in se že poznamo (mml & Pajaca & jaz) user posted image  dobivamo se ob sredah ob 11h v City Parku (če je slabo vreme), če je lepo pa kje zunaj user posted image  - tako, da se nam lahko komot pridružite! user posted image

na našo nič ne vpliva, ne luna, ne nova hrana user posted image  ponoči spi kot po navadi, čez dan pa tud user posted image  spije 200 ml soka, najraje ima korenčkov cocktail user posted image  

ko je lepo sončno vreme se cel dan potepava, sprobali sva že voziček - Ela je navdušena, da je bolj komot kot v lupinici user posted image  

naslednji teden imava posvetovalnico in 2.cepljenje, upam, da ga bo prestala brez posledic tako kot prvo user posted image

šnucika - lepo se imejta na obali - pa čimprej si net pošlihtaj user posted image

Pajaca - upam, da je user posted image Pajacka ozdravela in ni okužila user posted image Pajacka user posted image

mml - a se dobiva na rivieri tko kot včeraj? user posted image

grem tamalo nahranit in se oblečt - napovedanih je 18 st. user posted image  juuupiiii, končno lepo vreme user posted image

uživajte!

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 802
14.4.2006 9:42:12   
cuma
Čau punce!

Da vam malo poročam:

Ema je v nedeljo dobila prvo žličko jabolčne kašice in je delovala kar zadovoljna. Naslednji dan je dobila spet, pa ji ni bila všeč in se je kremžila in hrkala. V sredo se je začelo pospešeno kakanje - prej 1x na dan, zdaj pa 4-5x na dan. Nima sicer driske ampak kaka večkrat po malo. Kašico je pokakala tako kot jo je pojedla, le malo bolj temno rjava, je bila. Tretji dan ji nisem dala nič. Četrti dan pa sem poskusila s korenčkovo kašico (po nasvetu med. sestre moje ped., ki sem jo poklicala, ker me je skrbelo to kakanje). Korenček ji je bil še manj všeč in ga je kar lepo ven pljunila. user posted image
Zdej pa ne vem, ali še ni pripravljena, ali pa ji samo jabolko in korenček nista všeč. Ta njena prebava me tudi malo skrbi, čeprav normalno spi in ima zelo dober apetit. 2-3 obroke dnevno spije zizo in 210ml aptamila, 1x pa zizo in 180ml.

Sem pa opazila včeraj prvič, da ima rahlo rdeče in zadebeljeno dlesen, tam kjer naj bi zrasli spodnji 3. Je možno, da so že na poti prvi zobki? Slini se v potokih že en mesec in pol, tlači vse v usta in uživa, ko ji dam grizalko iz kavčuka (kar cvili, boga grizalka user posted image ).

Naredila bom še par dni pavze in potem poskusila spet...mogoče pa bo drugi teden bolj razpoložena za nove okuse.

Lepo preživite velikonočne praznike in en poslinek od moje Emice vsem! user posted image

Lp cuma

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 803
15.4.2006 14:30:07   
arielca
Ojla,

Najprej vsem lepe praznikeuser posted image . Upam, da pridno user posted image , pečete potico, ribate hren, user posted image ...

Pri nas so prazniki bolj user posted image , ker je v četrtek umrla Brnina prababica user posted image user posted image user posted image . Sicer je bila že dolgo zelo bolna, ampak vseeno... Še posebej mi je hudo, ker se moj user posted image  sekira, ker babi ni spoznala najine princeske. Je pa res, da je bila na zaprtem oddelku v domu in se nama je zdela Brina premajhna za obisk. Poleg tega je bila zima, čas viroz, prehladov, bacilčkov... user posted image user posted image user posted image  

Pri nas je vsak dan kaj novega. Brina jih poka po svoje user posted image , se glasno smeji in spušča vse sorte glasove. In po novem se plazi v rikverc user posted image user posted image user posted image .

Kar se tiče papice, je še vedno OK user posted image . Zdaj pri opoldanskem obroku popapca že toliko kašice, da potrebuje samo še cca. 50 ml mlekca. Sem pa začela z jabolčno kašico, potem sem mešala jabolko in korenček, zdaj ji par dni dajem korenček. Sem pa brala, da jabolko pospešuje prebavo in mehča blato, korenček pa ga utrjuje, kar pri nas zelo drži. Zato ji ob korenčkovi kašici vedno ponudim jabolči sokec, da nima problemov s user posted image .

Zdaj me pa zanima še nekaj o flaškah. Ali katera od vas uporablja Aventov nastavek pitje 3+ in kako se obnese? Nekako razmišljam, da bi jo počasi navajala na pitje iz skodelice.

user posted image

No, tako. Zdaj grem user posted image , zvečer pa likanje in user posted image hodnika, ker imamo obvezno mesečno čiščenje v bloku.

Imejte se lepo! user posted image

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu cuma)
Neposredna povezava do sporočila: 804
15.4.2006 19:13:03   
Nana Liza
Hojla!

Naša ima že 4 dni zapored v blatu kriuser posted image .  Saj je imela že preje, samo vsak teden le enkrat ali dvakrat.  Ker se  sedaj ni končalo sem poklicala pediatrinjo in vprašala za nasvet. Danes smo leteli se pokazati v ZD, pa pravi da ni nič takega. Meni pa ni nič prijetno gledati pri vsakem kakanju (4-krat na dan) krvave sluzi. Lahko da je to kakšen začetek alergije na jajca ipd. Upajmo, da ni nič od tega. Hrane ji še ne bom dodajala dokler bo mleko.

Danes sem bila v trgovini na Vič-u Okaidi (mislim, da je nekaj takega) in imajo res noro dobre stvari za naše ta malčke. Ampak čisto vse sem vzela za 18 mesecev. So tako majhne številke, naša bejba ima pa že 6875g (danes tehtana). Upam, da bo prav za to poletje.

Tedni tako hitro minevajo. Ela želi vsem prijateljčkom decembrčkom vse naj naj za RD 4 mesece . Mi ga praznujemouser posted image user posted image v torek.

Cel teden sem poganjala voziček kot nora čez vse hribčke in dolince, ki obstajajo okrog nas. Imam voljo, ko zasije sonček in je tako toplo.

Lepo praznujte! Na žalost se moram paziti pri prehrani in ne jem preveč jajčkov in potice ter drugih dobrot (sreča za moje kg) .

Pozdravček od najuuser posted image !

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 805
15.4.2006 21:26:49   
NRMM
Čeeeeeeeeer!

Najprej vesele velikonočne praznike, pa po pameti pri hrani user posted image .

Vreme noče bit prav spomladansko kot bi moralo biti, vsaj na našem koncu ne user posted image . Če je lepi sonček zadnje čase vedno piha veter in so napovedali za danes 22 st ampak je bilo daleč od tega.

9 dni predno bomo stari 4 mesece, smo začeli z sokeci in sicer z korenčkovim, 4 žličke in lahko rečem, da je bila navdušena user posted image . Tako lepo je papala iz žličke, zvija nas do sedaj nič ne, alergija se zaenkrat še ni pokazala, upam, pa da jo ne bo zaprlouser posted image ,ker potem bomo namakali suhe slive. Jutri nadaljuveva z malo več in še en dan, potem pa začneva z jabolčnim sokcem, katerega bom kar doma naredila, pa da vidimo kaj in kako.

Je pa postala neverjetni dobrovoljček, že dva dni se tako zelo smeji na glas, da se ji moramo pošteno nasmejat, pa neke čudne ''hude'' zvoke spušča.

Grem počasi v sosednjo sobo, ker se mi že pošteno user posted image .

Lepo bodite in uživajte.

l.p.
Irena&Maruša

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 806
17.4.2006 15:12:34   
ac
Ja kje pa ste vse ?!? No, mi smo se te dni precej potepali, smo prepotovali skoraj celo Slovenijo, ko smo hodili po obiskih. So se vsi čudili, kako je mala velika za svoja leta; ups - za svoje mesece. Sva se pa že v petek na Gorenjskem prehladili - je bil tak lep sonček in toplo, ampak je ful pihalo, jaz pa v kratkih rokavih zunaj (mala pa tud bolj malo oblečena). Je prvič prehlajena in se mi kar smili. Sicer je še vedno prava dobrovoljka, edino ko jo dojim je pa kriza, ker ne more dihat. Je pa danes že bolje, meni je pa prejle tud hren malo dihalne poti spucal. Upam, da male ne bo zvijalo po njem.

Včeraj je pa na Dolenjskem vse obiske prespala in se zbudila sredi noči, ko smo prišli nazaj v LJ. Seveda je mislila, da je že jutro, tako da smo šli bolj pozno (zgodaj) spat. Zjutraj pa spet zgodaj auf. Pa še vreme je bilo lepo, tako da je blo treba it na sprehod. No, potem sem pa končno šla mal spat. Zdejle me pa čaka pospravljanje.

Sem ji pa danes dala že mal več banane kot samo par žličic. No, glede na to, kolk je šlo ven iz ust, v končni fazi verjetno ni dosti več pojedla. Sem ji hotela dat riževo kašico, pa so me zmedli s tem, kako jo pripraviš. Piše, da z mlekom, potem pa, da mleko in vodo prekuhaš. Sem ji mislila dat svoje mleko, pa zdej ne vem, a je treba sploh dodat še vodo in a je treba to prekuhat?

No, tko. Uživajte v preostanku praznikov in dobrot... Pa najdite kej časa in se mal javite, da ne bomo najmanj zgovorne mesečnice.

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 807
17.4.2006 22:10:11   
BlankaT
Veeeečeeer!

V četrtek je bilo super, upam, da bomo imele še več takšnih prijetnih srečanj user posted image . NR  sem user posted image vprašala, če slučajno pozna tvojega user posted image , pa je rekel, da ni popolnoma siguren, ampak, da se mu zdi kateri bi naj bil. Pa novo slikico imaš tudi, lepo to user posted image .

V soboto je Maja dopolnila 4 mesece user posted image user posted image . Teže ima cca. 7.500 g za velkost pa ne vem.

Prazniki so za nami in pri nas je bilo zelo pestro. Smo veliko okoli skakljali. V soboto smo barvali jačke, pekli kruh, potico, kuhali meso itd. Skratka bilo smo pridni user posted image . No za nameček user posted image  pa si je user posted image poškodoval nogo in sicer mečo user posted image . Tako, da smo v nedeljo še dežurnemu letali. No, zaenkrat je dobil bergle user posted image , v četrtek ima kontrolo, da bodo videli, če je mišica poškodovana ali je bil samo močan udarec. To pa so pametni dedi, ki se igrajo s sodi in krbitom user posted image user posted image . Še sreča, da ni bilo otrok blizu. Tako, da bo sedaj kr nekaj časa na bolniški user posted image  in sedaj bom imela dva user posted image  doma. Vse mu je tečno in ... saj si lahko predstavljate kako je, a ne?

Maja se že veselo smeji na ves glas in zraven vriska user posted image . Še posebno je vesela, če ji ta večji kaj zapoje user posted image . Kašice ji še ne bom dajala, vsaj dokler bo dovolj mleka, bom ji pa dajala sadne sokece, čeprav morem povedati, da ji ne odgovarjajo preveč, tako, da bomo kr bolj za zizi in čaju. V četrtek dopoldan imava posvetovalnico, tako, da vam težo in dolžino javim.

Arielca tudi jaz nameravam počasi uvajati ta duc. Pri prvem se je super obneslo. Ti sporočim, ko mi bo uspelo nabaviti novo flaško.

Ac verjamem, da je boga.Naša Maja je bila že dvakrat prehlajena in naj huje je bilo ponoči, ko se je prebujala, ker ni mogla več dihati, pa da o dojenju sploh ne govorim. Sem ji včasih po 3x na noč čistila noseka.

To bo za danes vse, sedaj pa hitim user posted image .

Lp, Blanka in Maja user posted image .

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 808
17.4.2006 22:22:28   
NRMM
IZVIRNO SPOROČILO: BlankaT

NR  sem user posted image vprašala, če slučajno pozna tvojega user posted image , pa je rekel, da ni popolnoma siguren, ampak, da se mu zdi kateri bi naj bil. Pa novo slikico imaš tudi, lepo to user posted image .

Vse mu je tečno in ... saj si lahko predstavljate kako je, a ne?

Najprej čestitke Maji za 4 mesece user posted image user posted image  in vsem ostalim tudi, ki ste dopolnili v teh dneh.

Sem tudi jaz mojega vprašala za tvojega in pravi, da je možno, da sta se že kje videla in da tudi približno ve kateri bi bil. Kako je svet majhen user posted image .

Kar pa se tečnarjenja tiče, pa ti nič ne zavidam user posted image user posted image user posted image ,prav dobro poznam tole situacijo, boš me lahko malo potolažila po prvomajskih praznikih user posted image user posted image , ko ima moj dopust.

Kar pa se naših kašic tiče pa je tako, da ima zelo rada korenčkovo kašico, 2 dni sem ji dala korenčkov sok, danes kašico in ji je bolj dišala kot sokec user posted image user posted image , prebava pa je odlična user posted image user posted image . Jutri bom preizkusila z domačo jabolčno kašico in mal sokeca, pa da vidimo kako in kaj. Napenja nas malo pred kakanjem ampak to je minimalno. Očitno bo rada jedla, tako kot mami user posted image .

Prazniki so mimo, zadnji čas, drugi so pred vratmi, sicer najverjetneje z manj šunke in ostalega, čeprav je navada pri nas, da naslednjo nedeljo papcamo isto kot je velikonočni zajtrk........kr noče in noče bit konec tega user posted image .

To bo zaenkrat vse, tudi ostale se malo prikobacajte iz zimskega spanja........haloo punce zime je konec user posted image .

Lepo bodite in uživajte!!

l.p.
irena&maruša

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 809
18.4.2006 10:08:15   
Kofi
Hello še z moje strani!

Ja zimski spanec ja...če piha ko hudič, da moremo kr vsi nekaj kihat! Pa sploh ni tko toplo kot pravijo po tv.

No, kaj je novega pri nas...ker smo jedli šunke preveč, je malo Neli tk zvijalo po trebuščku, ko je pritiskala da bi kakala, da se mi je kr smilila...user posted image . Pa očitno ji tudi regrat in radič ne pašeta, ker je ta vikend ful malo pila mojega mleka in se je non stop pritoževala. Čajčka bi pa kr žlukala...No, sej na koncu tudi tega ni hotla. Sva se šli stehtat in je mala namesto da bi imela že 5400, imela komaj 5000g. Me je hmali kap. Tko da smo ji dali dodatek. Prvi dan ga je spila v šusu skoraj 2dc. Drugi dan pa popolnoma nič ni hotla. Upam da bo danes kaj boljše. Zdej je šla na dopodanski počitek in spet ni hotla moje zize. Ne vem kaj ji je. Samo punca se bo mogla mal zredit, ker se bojim, da ne bi v razvoju začela zaostajati...sej veste kak je to...user posted image . Mala gre samo v višino namesto še kaj v širino.

Novo je tudi to, da smo prešaltali na Pamperske 3. 2jkico ji dam še samo tolko, ko vem da ne bo sračkala in jih lahko ponucam...da jih ne bi šparali za naslednjo bebo, k še ne vemo kdaj bo user posted image

Mala je pa pridna ponoči za spat. Je dvakrat prejšnji teden spala do jutra (6-7). Pol pa sicer spet do 4.30. Včeraj pa je šla spat že ob 7.15 in se seveda okoli 2 zbudla...pol pa do 6 in spet do 8 pri meni v postelji. Jaz pa nisem in nisem mogla več zaspat....tko da sem zdej ajo ajo...user posted image

Naj se pohvalim, da sem shujšala že skor 5 kg. Zdej med prazniki je šlo spet gor 1 kilo. Mi grejo spet hlače, k jih nisem mela niti pred nosečnostjo, pravuser posted image user posted image  In sem ful vesela. Mleka še vedno dovolj, da kr teče od mene...res pomaga sezamov čaj in kako brezalkoholno pivce zvečer pred spanjemuser posted image user posted image .

Ve boste šle kam na počitnice za 1. maj? Mi razmišljamo mal o morju...gremo vsako leto in ne vidim razloga, da letos ne bi šli z malo. Ker smo bolj primorske narave kot štajerske - snežne...radi gremo večkrat na morje...tudi do 4x, 5x. Pozimi ne gremo pa nikamor...tko da ne bo kera mislila da nimamo kam z dnarjem user posted image . Tega nikoli ni dovolj. Sploh zdej ko kupujemo nov, večji avto...no, ne nov...2. roke.

Ok. Zdej pa grem mal cunje dat sušit in kaj zlikat...sicer pa je pol urce že mimo odkar mala spi in bo vsak cajt pokonci...
Punce, držite se...pa na čiščenje od praznikov ;)

Lp, Pegica in Neli

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 810
18.4.2006 21:46:39   
BlankaT
Večer!

Da se najprej hitro pohvalim. Maja je spala od 21 pa do 7.30 zjutraj user posted image . Samo ne vprašajte v kakšnem stanju je bila moja ziza - trda kot kamen user posted image .  Vsak dan spije en frutekov sok in še cca. 2 dcl čaja, ki pa more biti obvezno mlačen user posted image .

Kje pa ste vse, a ste zaspale - zime je vendar konec. Ali ste mogoče padle v spomladansko čiščenje? user posted image user posted image user posted image user posted image

Drugače pa je vse po starem. user posted image je doma in je pravi tečko. Vam pravim, da so naši možki hujši kot otroci.

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 811
18.4.2006 22:02:58   
Pajaca
BlankaT ne jamri če maš tvojega doma. Moj je že leto in pol na bolniški, ker je imel eno poškodbo in on je prvavi tečko.... komaj čakam da gre delat, d alahko začnem uživati v porodniški, ha ha

Drgač pa naš Pajacek ni pretirano navdušen nad hrano, sam zmrduje se in začne jokat. Vsi ki ga vidijo pravijo, to bo pa jedec, tak velik močen fant je.... a on noče in noče probat.... ha ha sam pluva ven. Korenček je bljak, jabolček tud... najbolj liže čokolado, a lohk začnem kar to uvajat???? tko da upam, da ne bo en zbirčen mulc!!! Men kar mal kaže na to. Še ko mi je zmanjkal unga instant čaja ni hotu pir čaja z vrečke.... matr je tečko. Tko da očitno uvajanje pri nas ne bo tako enostavno.

Edino kar mu naredim je da dobi zvečer v flašo še par žlic kašice... to zaenkrat poje, čeprav se tud neki zmrduje.

Drgač smo pa včeraj šli v Bohinj in smo se kopali in je bilo super!!! Tamal je užival sto na uro, sem ga dala kar v obroč in je brcal z nogami  in se smejal in se mu je ful dobr zdelo da se kopa, tako da bomo šli še. Prav fino je bilo.

No se še javim
lp

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 812
18.4.2006 23:44:44   
mml
No da še jaz malo "pojamram" tukaj gor preden grem user posted image . Z Manco sva po novem med tednom sami user posted image , ker je user posted image na izobraževanju v Avstriji, no za vikende bo doma, tako da ni tako grozno hudo, kot se sliši
Manca se vedno bolj veselo in pogumno kotali user posted image in če jo dalj časa pustim samo v telovadnici jo najdem za kakšnim vogalom ali pod omaro user posted image , skratka konec je časov, ko sem jo lahko pustila in vedela kje jo bom spet našla.
Kar se uvajanja hrane tiče smo še vedno pri lizanju user posted image banan, manga in jabolk, sem sklenila, da se nikamor ne mudi. Ji je pa to kar všeč. Je pa tudi brez problemov prenesla moje velikonočno nažiranjeuser posted image (potica, šunka, jajca...) in je sploh ni napenjalo, niti ni dobila izpuščajev. Tudi jagode veslo jem in prav tako ni sledu o kakšni alergiji user posted image (kar me resnično veseli).
Zdej grem pa res spat, ker bo čez nekaj ur že budnica in naša frklja je zadnje dni sklenila, da zjutraj ni več zabavno spat in bi že ob 7 vstajala, samo jaz se s tem nekako ne morem strinjat user posted image in potem po nekaj minutnem parlamentiranju le še nakloni mami eno uro spanja.
Sicer imam pa zadosti tega sivega in deževnega user posted image vremena. Jaz bi rajši user posted image , še rajši pa user posted image .

Mirno noč in lepe sanje

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 813
19.4.2006 11:04:34   
arielca
Ojla,

Mi2 sva imeli danes posvetovalnico in 2. user posted image . Upam, da je ne bo nič bolelo in da ne bo user posted image . Je pa niso nič tehatli in merili, ker to ni praksa user posted image  in ko sem prosila, mi je rekla, da to zamudno user posted image user posted image user posted image . Sicer pa gospodična lepo napreduje, tudi razpoložena je bila in ob pikici ni nič jokala user posted image .

Pri nas še vedno papamo korenček in jabolka, zdaj dodajamo še banane. Gosta hrana ji diši, še najraje pa ima sokce. Ona bi z veseljem ukinila čaj in bi pila samo sokce user posted image .

Sicer je pa dobrovoljna, rada telovadi in miga z nogami in rokami, zadnje čase dviguje trup in z user posted image  jo hecava, da namesto mene dela trebušnjake user posted image .

Pri nas je danes SPET kislo vreme. Tako čisto aprilsko. In tako se že par dni sprehajava samo cca. 500 m okoli bloka, ker se bojiva, da bi naju pošteno namočilo user posted image . Aja, in prosiva za user posted image .

BlankaT, mogoče dobiš vsaj otroški dodatek za 3 otroke user posted image user posted image user posted image .

NR, luštna slikca user posted image !

Pajaca, saj imaš pri čokoladi tut kakšne z dodatkom sadja pa s tistimi začneš user posted image user posted image user posted image .

Decembrke, user posted image !

Naša user posted image  zdaj spi, ker jo je pregled utrudil, pa še zjutraj sem ji ukradla pošteno dozo user posted image .

Papa.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 814
19.4.2006 11:54:52   
ac
Ojla, punce!

Ponoči je pa mala podrla rekord v spanju: od 9:30 do 5:15 in po 15 min dojenja v svoji posteljici še do 7:30. Ponavadi se namreč od petih zjutraj pri meni v postelji crklja, ker ni več zaspana. Je sicer še prehlajena, ampak samo toliko, da jo moti pri dojenju in potem se ji zaleti in kašlja in joka .... Je pa zato banano danes s tolk večjim veseljem pojedla - je kar odpirala usta in jo kr posesala dol z žlice. Sem pa nabavla tud Frutek, samo še ne vem, kako naj ji ga serviram, ker flaške ne mara, po žlički je pa zamudno.

V petek imava 2. cepljenje - upam, da bo že zdrava. Bomo videli, če jo bodo stehtali. Glede na zadnje izjave pediatrinje, da se je v tistem mesecu premalo zredila (700 g) jo bo verjetno zvagala in spet kakšno pametno pripomnila, ker se verjetno ni zredila za min 1 kg. Oh, ti pediatri...

Na slikcah vidim, kakšno čupo imajo nekateri decembrčki! Moja ima na vrhu glave svetel puhek, potem veliiiko plešo, spodaj pa temnejše laske. Ji pa oboji rasejo - tako svetli kot temni.

Zdej pa moram it preverit, kaj se dogaja z mojo juho. Sem obupna kuharca - pred Saro sem itak vsak dan zunaj jedla, no, zdej se pa matram ke pa sem kaj spacat....

Uživejte!

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 815
19.4.2006 21:17:28   
Valeri
Oj, punce,

najin večerni obred je za nami in user posted image  že veselo spančka.
Zdaj je na kratko na vrsti še mamin obred user posted image

Mi smo dobro, predvsem zdravi, kar me najbolj veseli.
Dojenje nama še gre, tako, da zaenkrat še ne razmišljam o uvajanju.
Pridno rastemo in vsak dan pogruntamo kaj novega. Prav lušten je,
ko opazuje stvari okoli sebe in se nad kakšno rečjo prav globoko zamisli user posted image

Kdaj namerevate svoje user posted image  začeti prevažati v "odraslih" vozičkih?
Mi imamo buzz-a, zaenkrat se še vozimo v lupinici.
Brala sem, da se buzz lahko uporablja od rojstva dalje, glede na to,
da se naslon lahko spusti v vodoraven položaj. Zdaj pa me mika, da bi
prešli na voz, pa tudi v lupinici se mi zdi že kar malo utesnjen.

Upam, da ste lepo preživele praznike, ta drugi so pa že tik pred vrati.
Sam da bo user posted image  , pa bodo dnevi prijetnejši, sprehodi pa pravi užitek.

Luštam očija, da bi se za par dni odpravili v terme. Ima še nekaj dni
starega dopusta, katerega mora porabiti, tako, da ne bo problema.
Morva sam še določit datum odhoda. user posted image

Ene ste že bile v toplicah. Ste se z user posted image   user posted image
Kako je šlo? Ste plavali s Fredovimi obroči?
Malo user posted image , da bo priprava lažja, predvsem pa manj skrbi.

Še 5 dni nas loči, pa bomo tudi mi stari 4 mesece.
Tistim, ki ste že, pa oba želiva še veliko lepih trenutkov user posted image

(odgovor članu ac)
Neposredna povezava do sporočila: 816
19.4.2006 22:18:14   
tinkamiška
Dober večer!

Po dolgem času se spet malo oglašamuser posted image

Iza bo čez 6 dni stara 4 mesece in upam, da bova lahko začel hodit na plavalni tečaj! Glavico sicer drži pokonci, ampak včasih se ji še malo maje sem in tjauser posted image

Iza hodi spat med 20 in 20.30 uro, sva pa začeli malo trenirat, da ne bi bila tako odvisna od moje joškice in bi lahko zaspala tudi brez nje. Namreč  ne zna zaspat brezuser posted image

V petek grem k frizerju in me kr malo skrbi, verjetno bo moral ati Izo malo na okrog pripeljat, da jo bom podojila, ker je približno na dve uri, ker bo mel frizer z mojo glavo precej delauser posted image user posted image user posted image , ne bom prav čas gotova.

Tako, možek je prišel izpod tuša, pa se grem malo še k njemu stisnt, preden ne greva v pančalo deželouser posted image

Aja, mene zanima, če se da na tisti magični lonček tudi pit kakšne mlečne kašice? Ali je boljše, da kupim stekleničko z nastavkom?

Lp,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu Valeri)
Neposredna povezava do sporočila: 817
19.4.2006 23:09:47   
Kofi
IZVIRNO SPOROČILO: Valeri
Kdaj namerevate svoje začeti prevažati v "odraslih" vozičkih?
Mi imamo buzz-a, zaenkrat se še vozimo v lupinici.
Brala sem, da se buzz lahko uporablja od rojstva dalje, glede na to,
da se naslon lahko spusti v vodoraven položaj. Zdaj pa me mika, da bi
prešli na voz, pa tudi v lupinici se mi zdi že kar malo utesnjen.

Valeri...tudi mi imamo Buzza in se že kr nekaj časa prevažamo v vozičku. Je super zaradi naslona, samo naša mala je tak drobčkena, da se kr zgubi v njemu. Edino kar me moti je to, da so nastavki za zapenjanje tako grozno veliki, da so večji od naše ta male. Samo nastavke ven vidiš user posted image

Sicer pa smo mi še en teden pred 4. mesecem in smo danes vseeno sprobali kako naši mali paše jabolčni sokec...sem ga sama skuhala...pa dala sem ji za sprobat tudi 2 žlički zmiksanih kuhanih jabolk...user posted image  jih je pojedla brez pritoževanja...samo ni bla ne navdušena ne nič...kot da bi to bilo nekaj vsakdanjega...hahaha...prava mala!

Zdej pa se spravim tudi jaz spat...
Lepo bodite..čau

(odgovor članu Valeri)
Neposredna povezava do sporočila: 818
20.4.2006 11:44:38   
kofetek2010
daaaaaaan!

mi2 imava danes 4. posvetovalnico in 2.cepljenje, upam, da bo prestala bp tako kot 1.cepljenje user posted image

pri nas je ful lepo vreme, sonček sije in je ful toplo, zato nameravam po cepljenju mal na rolerje stopit (sem si nove privoščila user posted image ) in tamalo zraven vozit user posted image

mi tud imamo buzza in smo že sprobali kako deluje formula user posted image  rolala se bom raje z lupinico, vsaj za prvič - če še niste kupile senčnika za buzza, vam povem, da paše bebe confort & quinny adapter (imajo v BC) user posted image

tolk za enkrat, poročam kasneje kako je bilo pri pediatru!

uživajte!  

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 819
20.4.2006 18:39:18   
mml
Ojla,

danes sva izkoristili krasen sonček in sva se potepali cele 4 ure. Manca je spančkala, mami pa se je martinčkala na sončku, pila kavo in brala službene članke user posted image . Skoraj popolno vzdušje. No in ker je bila Manca tako pridna sem zavila še v Emporium in si kupila hlačni kostim za jutrišnje predavanjeuser posted image , sicer ne bi škodila še kakšna kila minusa, ampak ni prehude krizeuser posted image .
Uspelo mi je tudi dodati nov album z aprilskimi fotkamivuser posted image , skratka nadpovprečno uspešen dan. Upam, da bo tudi noč takšna. Zadnje noči pridno spi od 22. do 5.30-6.00, kar je meni čisto ok, ker se potem podojiva in odspi še eno rundo do nekaj 8.30 ali 9. Potem pa akcija user posted image .
Zdej bo pa počasi čas za pozno popoldansko malico...jo že slišim, kako vleče palček v sosednji sobi v svoji telovadnici (sicer pa od kar se obrača na trebuh in nazaj na hrbet nikoli ne vem, kje jo bom našla, vsekakor pa ne tam, kjer sem jo pustila user posted image . Včasih se zagozdi pod omaro, drugič je za vogalom na poti v drugo sobo,...skratka ni dolgčas).

Lep dan še naprej in seveda mirno noč

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

Neposredna povezava do sporočila: 820
20.4.2006 18:50:21   
kofetek2010
da na brzino poročam:

Ela tehta pri 4,5 mesecih 6.640 g in je doooolgaaaa 68,5 cm, pregled je prestala bp, skratka, pediater je bil zadovoljen user posted image  za enkrat še ni neke reakcije na cepljenje, upam, da tako tud ostane user posted image

rolat je bilo prav fajn, tako, da si bom vzela vsaj 2x tedensko po 1 urco za rolanje user posted image  malo rekreacije mi ne bo škodilo user posted image

zdaj mi je tamala zaspala na roki user posted image  sem jo slačila, da jo grem skopat in spravit spat, zdaj pa imam - otroka v nogavičkah in bodiju user posted image  če ji grem sedaj pižamo gor vlačit se mi bo zihr zbudila user posted image  eh, nič grem jo v posteljo fliknit, če bo spala bo spala in jo bom kasneje oblekla, če se bo zbudila bova pa šli čofa čofa user posted image

lep večer še naprej! user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 821
20.4.2006 23:12:18   
BlankaT
Pa da še mi sporočimo. Danes sva bili pri pediatru in je dobila 2. pikico, ki jo zaenkrat še kr dobro prenaša velika je 65 cm, težka pa 7450 g user posted image , je prava debeluška. Še vedno se samo dojiva in vsak dan spije en sokec. Do sedaj ji je najbolj odgovarjal jabolčni in korenčkov sok, pri vseh ostalih je protestirala user posted image .

Atija imamo še vedno doma in bo ostal še kakšna dva tedna, nato pa bomo ponovno sami user posted image .

Lp, Blanka.

Neposredna povezava do sporočila: 822
20.4.2006 23:33:36   
kofetek2010
IZVIRNO SPOROČILO: tinkamiška

Aja, mene zanima, če se da na tisti magični lonček tudi pit kakšne mlečne kašice? Ali je boljše, da kupim stekleničko z nastavkom?

mislim, da bolj težko, ker je preveč gosto oz.kašasto in je treba potegnit, da priteče kaj skoz (razen, če je ful redko) user posted image  
za goste sokove in kašice ima naša Nuby flaško, ki ima podoben pretočni cucelj kot Aventova - tole si lahko sama drži, pa še če zahaklam za voziček mi ne pade dol tako kot Aventova user posted image  

user posted image

za nadaljevanje pa imava:

user posted image

imava tud Nukov magični lonček, a se samo igra z njim user posted image

user posted image

pa še nekaj linkov z recepti za naše user posted image :

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/knjiga_alergije/recepti.php

http://timonoraz.mojforum.si/timonoraz-post-78.html

http://www.ezdravje.com/si/dojencek/?v=zelenjava

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 823
21.4.2006 8:17:15   
Pajaca
Hojla!!

Evo ura je 8 in pri nas je tišina.... čudno??? Drgač pa naš mali spi od 8 do 8 ampak vmes še vedno 2x je.... pa kaj čmo, se niti ne nadejam nekega zgodnjega spanja celo noč brez hrane. Hči je šele pri 9m spala celo noč...... bom že preživela.

Drgač pa Valeri mi smo že ene 3 tedne v tavelkem vozu in tamal uživa. Ima več prostora in je pravi frajer, vsake tolk se prtož in ga mormo mal bolj posedet, da ima boljši razgled.... ha ha sploh ne vem kako bi ga vozila v košari (no ja saj je itak prevelik).... tak firbec kot je bi se dru celo pot.

Rolerji pa... kaj vem, nisem še probala rolat, sem pa znala drsat, pa pravjo da je podobno. Ampak premišlujem o nakupu že par let, sam spravt se moram jih kupit, pa pol se postavt na njih in it. Problem je le, da imam povsod neke klance.... tako da bi za začetek morala it mal peš se preobut pa pol na rolerje, dokler se ne bi navadla z njimi (čeprov na gor mi nebi ratal it z rolerji, so kar hudi klanci, pa še voz spredi met???? Bomo probal, najbolj da si jih nekje sposodim..... pol pa da najdem še kje kakšno pot za rolat.

Pri nas magični lonček pri hčerki ni deloval, tako da bom nastavek našravfala na Pajackovo flaško pa bomo videli če bo uspelo. Se mi pa nekako zdi da ne bo, če že tako ali tako pije po flaši, kaj vem če bo pol pil s nastavka???

Evo šibam, je lepo vreme

Neposredna povezava do sporočila: 824
21.4.2006 8:35:04   
Anonimen
Zdravo, decembrke!

Po dooolgem času sem malo k vam pokukala. Včasih sem bila vaša, zdaj pa ne morem več na dveh stolčkih sedet user posted image .
Vidim, da je tukaj malo več Mariborčank kot pri novembrkah (če je sploh katerauser posted image ). Mi se poleti selimo v mesto ob Dravi in bi mi kaka družba tudi prav prišla. Se dobivate kaj v Pohorski kavarni ali v bližini? Potem bi se vam s Primožem že prej kdaj pridružila. Če lahko?

Mogoče pa bi v City park zalutala in Ljubljančanke poiskala? Po pravici povedano, midva ne zahajava v šoping centre, zato bi kak sprehod po Tivoliju ali Mostecu bil bolj dobrodošel.

No, decembrke, ne bom vam težila, sem vas prišla samo pozdravit. Lepo se imejte s svojimi sončki!!!

(odgovor članu Pajaca)
  Neposredna povezava do sporočila: 825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  31 32 [33] 34 35   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Vnetje oči (konjunktivitis) pri otroku
Vnetje oči je pri otroku lahko dokaj pogost pojav. Kadar se pojavi v vrtcu ali šoli, se po navadi prenaša iz otroka na o...
Naj gre otrok v šolo?
Preden naženete ta isti strah v kosti vašega malčka, poskusiti sami ugotoviti, česa vas je strah in zakaj pomisleki. Je ...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......