|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Decembrke 2005
5.4.2006 14:11:04   
arielca
Ojla,

Pri nas user posted image . OBUPNO!!!! Za jutri napovedujejo še user posted image , tako da spet ne bo nič s sprehodom. Sicer je bil včeraj sprehod prava muka, ker se je Brina drla kot sraka. Ko je spala je bilo fino, ko se je zbudila, pa neutolažljiv user posted image . In sploh ne vem, zakaj. Bila je sita in previta, žeje nobene,... user posted image user posted image user posted image  Samo upam, da jo bo kmalu minilo. Ker si res ne predstavljam sprehoda z vozičkom v eni roki in user posted image  v drugi.

Potem pa še en problem: ponoči se je začela 2x zbujat user posted image . Zaspi ob 20. in se prvič zbudi malo čez polnoči, potem spet okoli 4. in končno vstane med 8. in 9. uro. Nimam pojma, kaj jo je pičilo. Sem mislila, da je problem v mleku (da Aptamil 1 ni več dovolj hranljiv in nasiten), ampak je bilo danes spet isto . V ponedeljek po plavanju je pa prespala celo noč. Najboljš, da ves čas plavamo user posted image user posted image user posted image .

Drugače pa sploh ni tako hudo. Čez dan je pridna, vsak dan kaj novega ušpiči in je zelo dobrovoljna user posted image . Jo je en sam smeh. Rada pase kravice, pogosto se ji uspe prevalit iz trebuha na hrbet, premikanje iz boka na bok sploh ni problem user posted image . Zdaj se na veliko poskuša prevalit iz hrbta na trebuh, ampak ne gre user posted image . Je pa ful zabavna, ko obraz zarije v blazino, rit in noge pa pozabi vzet s sabo user posted image user posted image user posted image .

cuma, kriza pride in mine... in je potem še lepše! user posted image

Pajaca, a misliš, da sva se mi2 vremenu zamerile user posted image ? Sicer bom pa jaz poleti postala Primorka. Imamo po novem v Luciji prikolico in bova z malo kar na morju. KOMAJ ČAKAM user posted image !!!!

NR, samo da recept deluje user posted image !

Imejte se lepo pa pozabite na slabo vreme. Papa.

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 751
5.4.2006 16:08:48   
Valeri
Oj, punce,

tudi mi se zabavamo notri, kajti sončka ni in ni....user posted image

Pri nas nič posebnega, razen, da ga naš mali ponoči
ornk sračka. Zbudi se ene 2 x (okrog 02 in 04.30.)
za papico, ampak po 2 uri več ne zaspi tko trdno.
Skoz se neki premetava, godrnja, tko, da sm skoz
napol budna, ker ga poslušam. user posted image  

Od drugega hranjenja pa sploh ne zaspi,
ampak se veselo pogovarja, vriska.
Tako vztrajava do ene pol osmih, potem pa vstaneva.
Kolega seveda kmalu rata zaspan in on nadaljuje
"jutranje" spanje, mamici pa ne rata. user posted image

Upam, da bomo tudi mi kmalu "uredili" tole spanje.

Tiste, ki še dojite; zanima me, če še vedno pazite kaj jeste??
Sama zaenkrat še, vendar mi čedalje bolj diši še kaj "ne prepovedanega",
predvsem sadje.
Katero in koliko sadja že jeste?

Šibam, zamenjat cd in zabavat malega.

Lepo se mejte, pa da nam čimprej zasije sonček.

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 752
5.4.2006 17:23:56   
Kofi
Čau punce!

Pr nam je kr nekaj novega! Sploh ne moremo spat čez dan - in to že kr nekaj časa...in pol danes mala užge kr 1 uro in 45 minuser posted image  Sem bla tko vesela da sem lahko zlikala in vse postorila po stanovanju. Sicer mi je pa bla 2 dni taka tečka, da nisem vedla kaj naj z njo. Nič ni spala čez dan, pa samo jok pa samo nošenje po stanovanju. V voziček? Ni govora! Tudi pr nam je kr celo pot jok user posted image .

Kaj pa naj s tistim palčkom naredimo? Kr non stop ga tišči v usta. Zdej smo ji kupli tisti gel - igračko, da bi tisto žvečla, pa ne vem če ji bo uspelo. Dudo pa sploh noče. NE vidim razlike med palčkom in dudo...zakaj dude noče madonca Pa smo ja že 3 zamenjali.  Eh...brez veze :)

Danes se mi je po 3 dnevih tako posračkala, da še dobro da sem ji dala pampersko 2 namesto 3, ki jo ima ponavadi ponoči. ČE bi imela 3 bi šlo vse mimo do glave gor ... jokala je ko šus ko sem jo previjala.

Jaz še polno dojim, pa nič več ne pazim kaj jem. Po drugi strani pa sem še na 90D dieti in mi gre prav lepo. Mala ni nič lačna čez dan. Edino včeraj k je blo ful toplo je spila ko šus 3 dcl čaja. Jaz sem jo samo gledala kaj ji je :) Aja...edino kar ne jem je fižol, ki ga imam drugače kr rada...samo si ga ne upam. Od sadja pa jem večinoma jabolke (olupljene) in banane..občasno še kivi in kako hruško. Pa suhe marelice.

No, tolko z moje strani.
Aja...NR, povej tudi meni kako bo s plavanjem. PA če se boste še kaj doble na kakem user posted image  mi javite, da se vam pridružim.

Lp, Pegica

(odgovor članu Valeri)
Neposredna povezava do sporočila: 753
5.4.2006 20:39:57   
mml
Živjo,

še en pretežno user posted image pozdrav iz Ljubljane. Prebiram tele decembrske zgode in nezgode in ugotavljam, da so si naši user posted image  zelo podobni...tudi Manca ga zadnji 2 noči sračka in se zbuja 2x na nač, s tem da smo pred 14 dnevi veselo user posted image že celo noč...jah no bo že bolje...vsaj upam user posted image .
Tudi pri nas se borimo proti sesanju palčka, samo mislim, da nisem ravno uspešna, dude pa seveda niti pod razno ne mara user posted image , skratka skrbi, da življenje ni dolgočasno user posted image .
Smo pa tudi mi v torek začeli s plavalno - čofotalnim tečajem user posted image . Sem bila prav pozitivno presenečena, ker niso čofotalčki prav nič protestirali in so v vodi prav uživali. Za prvič smo bili noter 20 minut, potem je bilo pa že kar zadosti, ker so bili vsi 4 kar pošteno user posted image in so pozaspali takoj, ko smo jih mame oblekle in spakirale v vozičke, tako da smo lahko potem v čistem miru spile user posted image .
Naju je zadnjič sredi polja ujela nevihta user posted image , kar se je zdelo Manci neznosno zabavno user posted image , ker sem seveda tekla in jo je prijetno treslo, pa še po dežni ponjavi so kapljice prav lepo ropotale, no meni se je zdelo vse skupaj malo manj zabavno...amapk kašnih hujših posledic pa ni...

Kar se tiče hrane in dojenja...user posted image , jaz počasi začenjam jesti normalno, jem solato, buček, koruzo, korenje, od sadja ananas, banane, mango (po jabolkih me napenja, zato jih ne jem, že prej jih nisem ravno marala...). Čakam, da bo Manca stara 4 mesece, potem si bom pa previdno privoščila tudi user posted image , upam, da ne bo alergična, ker jaz obožujem user posted image . Ji pa dam za polizat banano, mango, jabolko in ji je kar všeč...v naslednjih tednih nameravam počasi začeti s kakšno kapljico soka, bomo videli kako bo, ker čaja ravno ne mara.

cuma sej veš v vsaki zvezi pridejo vzponi in padci, upam, da so pred vama predvsem lepi trenutki user posted image

No razpisala sem se za naprej in za nazaj...
Jutri bo vreme spet user posted image , tako da se greva verjetno pokazat v mojo službo, ker za sprehod prav gotovo ne bo...

Še naprej prijeten večer in mirno noč s prijetnim user posted image  

Nasmej se življenju, čeprav je včasih hudo (Medvedek Pu)

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 754
5.4.2006 21:32:44   
Pajaca
Evo me spet pri delu..... le do kdaj bom danes tukaj???

Torej cuma...... gosta hrana ni noben problem, samo probaš.... pazi sam da ne bo čist lačen mulc ker pol ne bo nič... tam nekje predn je lačen ene pol ure prej probaš dan mal, rečmo najprej sokec, pol pa kar frutek oz kašice ki jo narediš.... pol pa kakšna 2-3 dni daš isto stvar, pol pa drugo..... ma improviziri pa bo.... pa ne posluš drugih, ampak sam opazuj kaj otroku paše in kaj ne..... Pa ja pol po kakšenm mescu in pol ne več čist pasirat ampak postopoma vedno manj pasirej, bolj seseklaj, da se otrok navadi na koščke.

Arielca..... tole vreme nam ni usojeno..... ampak bo že. drgač grem pa v petek dopoldan v kr, oddat vlogo za vrtec, pol pa še do mullerja po mleko. Pa če se ti da se lahko dobiva tam, pa magar na en kofe skočva (ha ha vedno se vsi na kofe vabjo, jaz ga pa sploh ne pijem)

Evo, šibam

LP

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 755
5.4.2006 21:34:17   
kofetek2010
čeeeeeeeer!

cuma - Ela bo dobila v petek dopoldan za malico par žličk korenčkovega soka (sem kupila kar Hipp) (prvi obrok še jutranji, torej zajtrk, bo dojenje), prav tako v soboto in nedeljo (postopoma več), v ponedeljek, torek in sredo bo dobila Hipp jabolko, korenček & ananas, v četrtek, petek soboto pa jabolčni sok. Predvidevam, da bo 2 dcl soka spila v dveh do treh dneh. Za povrh jo bom še podojila. A upam, da bova v roku 1 meseca samo na dopoldanskem sadju/zelenjavi, ki ga bova dajali v kašici (npr. spasirna banana razredčena z jabolčnim sokom, jabolčna čežana s hruškovim sokom,...) Takrat bova uvedli tudi popoldansko kašico. Naredila bom kakšno zelenjavno juhico (korenček, špinača, bučke, koleraba,...) in jo fino spasirala. Za večerjo bom pa še vidla, odvisno od količine mojega mleka. Če bo pomanjkanje, bo dobila kakšno mlečno žitno kašico.
V načrtu imam do 5.meseca:
* zajtrk - dojenje
* malica - sadje/zelenjava (sok)
* kosilo - dojenje
* malica - dojenje
* večerja - dojenje
Od 5. meseca naprej:
* zajtrk - dojenje
* malica - sadje (kašica)
* kosilo - dojenje
* malica - zelenjava (kašica)
* večerja - dojenje
Od 6.meseca naprej:
* zajtrk - dojenje
* malica - sadje
* kosilo - zelenjava, krompir/riž/testenine, meso (perutnina)
* malica - sadje ali žemljica
* večerja - dojenje

In kakšne plane imate ostale?user posted image

(odgovor članu mml)
Neposredna povezava do sporočila: 756
6.4.2006 10:20:01   
NRMM
Daaaaaaaaaan snežen user posted image  za popuser posted image !!!

Pegica javim tudi tebi ni blema, samo da dobim odgovor iz Fontane.

Ooooo Jana kak si ti vrei, da si tak skrbno tole napisala, kajti meni še sedaj ni kapnilo glede goste hrane,dobro da obstaja RR, da vidim, kako se spraviti k temu, čeprav se tega fuul veselim. Boš huda, če bom povzela po tebi user posted image ? Maruša bo Eli častla sokec, od mene dobiš pa hajnija user posted image .
Me pa zanima s kakšno količino sokeca boš začela? Eni pravijo, da je potrebno začeti z eno žličko user posted image  in potem vsak dan več.
Če sem se že kaj naučila, daš sok med jutranjim in popoldanskim dojenjem/flaško, nekje na polovici časa potem ponudiš še flaško, dokler ne spije soka količinsko tako, da zapomni obrok mlekeca? Sej mogoče prevč kompliciram, ampak vsak mi pove drugače in sem že mal user posted image . Včasih se tako počutim,kot da odkrivam toplo vodo user posted image .

Cuma za vsakim dežjem posije sonček, naj tudi vama čimprej user posted image  in z veliko močjo. 

Danes ne bo nič s sprehodom očitno se bo tole ''prekrasno'' vreme zavleklo do večera. Za vikend  napovedujejo sonček ampak bolj nizke temperature. Jutri greva z Marušo sami na mal daljšo pot in sicer v Velenje, umrl bratranec user posted image  in greva na pogreb.

Lepo bodite,če ste lahko ob takem vremenu.

l.p.
Irena&Maruša

< Sporočilo je popravil NR -- 6.4.2006 10:23:49 >

Moji dve nagajivki :-):

Maruša 24.12.2005
Maša 26.6.2007

(odgovor članu kofetek2010)
Neposredna povezava do sporočila: 757
6.4.2006 11:50:43   
Nana Liza
Živjo!

Danes spet grozno z vremenom. Že včeraj nisva šle nikamor, danes je pa še slabše. Tale vremenko nagaja po mojem tudi našim lubčkom. Naša SPI in spi še zdajle. Zjutraj se je zbudila ob 7h, nekaj pojedla, pokaKAKAkala - 3 krat previjala. Tudi včeraj je spala cel dopoldan.

Tale vreme nam vsem nagaja. Jaz sem si pa zgleda prehladila noge, me tako trga. Ko se odpravive na sprehod, gledam samo na tamalo, jaz pa gor flis in brezrokavnik, pa že šibave.  Moram malo bolj paziti nase, vejetno kaj vpliva tudi malo večja občutljivost, ker sem imela CR.

Na plavanju je bilo super, naši sončki so uživali brez joka.

Pri prehrani se pazim,  saj jo  še vedno se mi zdi kar napenja, čeprav  ne ugotovim vedno kaj jo napenja, jo pa veliko manj kot jo je. Od sadja jem sem pa tja kakšno banano, kompot.  Ne jem čokolad v izobilju, samo kakšen košček na dan in tudi kakšnim tistih veselih prigizkov kot so smokiji, arašidi in čipsi še ne jem.

Zanima me, veliko pripovedujete, da dajete gosto hrano že vašim otročkom. Nam je rekla pediatrinja da dojiti vključno do 6. meseca. Ali ve dodajate mleko ali še dojite? Je bila prijateljica pri meni s staro 9 mesecev, ki jo je hranila.  Hrano imaš povsod, kjer si tudi zamisliti ne moreš. Ko bomo začeli z gosto hrano pa bo nekaj - packarija, posodice, pomivanje... jaz bom čim kasneje uvajala z gosto hrano oziroma v 6. mesecu. Pa da sploh ne omenjamo čiščenja oblekic od raznih sadnih madežev. Še dobro, da zadnje čase obstajajo na tržišču razni vanishi, oxi praški za čičenje madežev. Še dobro, da se bo začelo poletje in bomo imeli lahko zelenjavo z vrta ali pa vsaj svežo kupljeno in jedli zunaj in si tako prišparali kakšno minuto za čiščenje stanovanja.

Skratka sploh ne paničarim, če mogoče tako izgleda, ampak hočem povedati kako nam je sedaj najlepše. Zdaj smo se že kar navadile naših  sončkov, lahko  že  gremo na kavice, v razne trgovine brez da bi bile tako zmetrane kot na začetku. Ko so lačni jim damo jesti mleka. Uživajmo!

Madonca sem se pa razpisala. Teli smeškoti me zaj...

Pozdravček od naju!

(odgovor članu NRMM)
Neposredna povezava do sporočila: 758
6.4.2006 13:09:52   
lonja
Pozdravljene decembrčice,

ja, tale dež zgleda da res vpliva tudi na naše user posted image  sončke. Mi smo že en teden fuuuul pridni. Prejšnji teden me je pediater na tretji posvetovalnici vprašal, kolikokrat se še dojiva ponoči. Je mislil, da samo enkrat, a sem ga morala razočarati, da hoče Ajda še vedno dvakrat ponoči jest. In glej foro: takoj naslednjo noč sva jedli le enkrat in to traaaaaaja že en teden. Noro!!!!! Full bolj sem spočita, res, to se mi blazno pozna.

Danes je sploh podrla rekord v spanju v enem kosu, je spala od pol osmih do štirih zjutraj. Pol sva se podojili in je potegnila do pol devetih. Zdej pa tudi že dve uri in pol spi. Zgleda da jo tale dežek res uspava user posted image .

Imam pa eno vprašanje: počasi jo nameravamo preseliti iz koška v posteljico. A ste imele kakšne probleme pri selitvi? In kje ste kupile jogije, mi gledamo enga v baby centru (iz latexa), pa se nekako ne morem odločiti. Rjuhce smo pa pri Neckermannu naročili in jih danes vračam, ker so obupne kvalitete. Živi podn!!!

Danes imava z Ajdo tudi najinega user posted image doma, ki pridno šiva posteljnino za v ta novo posteljico. Da je mami lohk ta čas na RR (user posted image user posted image user posted image ).

Lep deževen pozdravček vsem!!

lonja user posted image in ajda user posted image

(odgovor članu Nana Liza)
Neposredna povezava do sporočila: 759
6.4.2006 14:46:06   
arielca
Ojla,

Mi smo pa danes stari 4 mesece!!!!! Sem zjutraj Brni zapela pesmico, zdaj pa naša gospodična že veselo cvili. user posted image

Danes ponoči smo super user posted image in samo upam, da bo zdaj obdržala tak ritem.

Pri nas user posted image , tašča je klicala da malo višje plužijo in posipajo. OBUP!!!! A ni že konec zime, nooooooooo!?! Mogoče bo pa letos user posted image nosil darila namesto user posted image .

Danes sem mali pri drugem obroku dala spasirano kuhano jabolko in mleko pa ji je bilo zelo zelo všeč. Naprej pa seveda user posted image . Je popapcala kot velika!!!! In upam, da ne bo nobenih alergij ali kakšnih drugih problemov.

No, zdaj pa šibam, ker me mala kliče. Ji nekaj ni všeč, ker vrešči user posted image !

Papa.

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu lonja)
Neposredna povezava do sporočila: 760
6.4.2006 16:28:50   
XXYY
No, da se še mi malo oglasimo tukaj.

Tudi naša Lara je bila zelo, zelo pridna ponoči. Kajti postavila je rekord v spanju. Včeraj zvečer je šla spat ob pol 9 zvečer in je spala do pol 10 zjutraj. HHHHUUUUUUUUUUDDDDDDDOOOOOOOOO user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  . Sploh nisem mogla verjeti, da ona toliko časa spi. Po mojem bi še dlje spala, če je jaz ne bi zbudila. Ker se mi zdi, da je tole malo preveč, da zraven še nič ne je. No, potem mi je spila 170 ml mojga mleka po flaški.

Že včeraj popoldne je šla spat ob 15.45 in spala do pol šestih popoldne - to je bil tudi rekord v popoldanskem spanju. Nikoli ni toliko spala kot samo po pol ure.

Očitno je INEKCIJA naredila svoje, da je spala toliko.

Danes je pa prava tečka. Glih taka je kot vreme zunaj. Še to jo mori, ker ne moreve nič ven iti. Pa ta user posted image  sneg. A ni že pomlad? user posted image  user posted image  user posted image   user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

Ok. lepo se imejte in lep pozdrav

BRINCi pa ene lepe čestitke za dopolnjenih 4 mesece. user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 761
6.4.2006 22:24:37   
Pajaca
Hoj

Danes je šel Pajacek spat k Pajacki.... upam, da bo zadeva uspešna in da bova imela končno mir v najini sobi..... pač spiva v dnevni in prej še tv nisi mogel normalno gledat..... jupi

Jana plani za hranjenje so nekako taki kot pri Pajacki..... torej začnemo čim bo hotel, ta teden še ni bil za stvar, mogoče drug teden, ali pa mu korenček ni bil všeč. Potem pa nekako kot pri Pajacki.... ta je pri 7m že jedla komplet hrano in nismo kuhali posebkov..... pa tudi miksali nismo, sem sam mal pretlačla z vilico, torej so bili že koščki.

Nana Liza če bi jaz našo pediatrinjo poslušala.... bi bilo grozno. Tako bi se mi hči drla ko zmešana, ker je bila odločno proti dodajanju, ko sem dodala flašo zvečer se je nehala dret.... tako sem zaključila z njenimi nasveti. Torej pri nas dobi hrano čim bo želel. Meni se to sploh ne zdi tak problem.... ja no je mal hrane potleh pa kaj pol.... pa kdaj je kaj umazano.... ampak to šele potem ko začne otrok sam jesti, prej pa ne. Pa še to ga lahko lepo naučiš jesti pa je. Kar se tiče pacanja in kuhanja je pa odvisno od tebe, mi smo res hitro prešli na najino hrano in tako so se posebki kuhali ene 3 mesece, potem pa le izjemoma. Je želela jesti kar sva midva jedla. Tako da upam, da je Pajacek tudi tak.

Čau bau, upam da bo jutri lepo vreme, se grem potepat okoli, spet.

(odgovor članu XXYY)
Neposredna povezava do sporočila: 762
6.4.2006 23:02:53   
šnucika
Po treh tednih en lep pozdrav vsem decembrčkom!

Mi smo super,razen,da zadnje cajte bolj švoh spimo.....user posted image
Cepljenje dali čez po tretjem poskusu...zaradi prehlada,reakcija niti ni bila huda,nogica jo je bolela in je jokala,vročine pa ni bilo.

Imamo 62 cm in 5900 gr.Kar lep skok od rojstva - 50 cm in 2860 gr, do sedaj!

Jutri napišem kaj več,ker me že zmanjkuje in miška tudi že pančka!
Lahko noč......user posted image

kaR te ne ubije,te okrepi!

(odgovor članu Pajaca)
Neposredna povezava do sporočila: 763
7.4.2006 9:32:04   
arielca
Pri nas sije user posted image  , zato samo ČESTITKE Eli za 4 mesece user posted image (pa seveda tud mamici user posted image )!!!!

Zdaj pa papcat, pol pa ven. Upam, da se ne bo spet drla v vozu, ker sva sicer taki kot potujoči simfonični orkester s solistko Brino user posted image !

Papa.

po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 764
7.4.2006 12:22:25   
šnucika
Pa sva z malo Živo spet na totem koncu pri atijuuser posted image .
Trije tedni na obali so bili kar fajn....včasih je bilo celo pomladno toplo,tako,da sva se že nastavljali sončku in dobili malo barvice na lička!
Kot sem že napisala,cepljenje je končo za nami....zaradi prehlada smo ga kar prestavljali.Vročine ni blo,je bil pa grozen jok popoldan,zgleda,da jo je nogica bolela,ker,ko sem ji dala Calpol je hitro minilo in je utrujena zaspala.Imeli smo tudi neke flekce po telesu in sem jaz bila na dieti brez mleka,jajc in oreščkov...pa zgleda,da ni touser posted image ...ampak navadna občutljivost na vodo,pralne praške....
Čaka nas tudi alergo testiranje...ker sem jaz pač alergik in obstaja velika verjetnost,da bo tudi mala....upam da NE!!user posted image

Drugače pa vse super....miška raste,kot plevel za plotom...je prava frajla in je dohitela pa tudi prehitela že veliko decembrčkov,ki sva jih srečali na UZ kolkov....je bila kot slonček med njimiuser posted image .

Še vedno polno dojim in zvečer poleg joške dobi še 140 ml dodatka...pa ji še ni dovolj za več kot 5 ur!user posted image
Probali sva že frutek jabolko-čaj in hruška-čaj,pa sladoled je že polizala z dude in cucala jabolko.Ker očitno rabi več,kot moje mleko,bomo začeli še s kakšnimi kašicami - home made  z zelenjavo ali pa sadjem.
Ali boste kasneje probale tudi kakšne kupljene kašice?...tiste za mešat z vodo ali mlekom?

Čez tri dni imamo tudi mi 4 mesece....in seveda pošiljamo en velikuser posted image  in user posted image user posted image user posted image  vsem,ki so jih že  dopolnili!!

Ima pa naša Živika tudi nove slikice.....spodaj na linku so!

Pozdravček
šnucikauser posted image & živauser posted image

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 765
7.4.2006 16:13:06   
kofetek2010
Daaaan!

Ela je zmazala 60 ml korenčkovega soka user posted image  sem ji dala kar na flašo in je bila ful faca, so se ji očke kar svetile in usta je odpirala kot kakšna riba na suhem, cmokala in okušala user posted image
sicer je bila popoldanska malica, saj sva vstali ob 11:30 user posted image  mislim, da bi zmogli še dlje spat, a je bilo potrebno po mulca v šolo user posted image
spat je šla ob 20h, se 1.podojila ob 6h, 2. ob 9h in 3. ob 11:30 user posted image  ob 14h je dobila sokec user posted image
za nagrado, ker je tko pridno popapcala korenčkov sokec je dobila helijev smajli balon in se že večkot 1/2 ure krega na njega user posted image

greva se oblečt in na en giro ven na sonček user posted image

aja, hvala za čestitke - Ela vsakemu user posted image  pošilja eno mokro puso user posted image

uživajte!

< Sporočilo je popravil jana73 -- 7.4.2006 16:15:21 >

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 766
7.4.2006 18:53:03   
Kofi
Šunkica jaz sem v knjigi prebrala, da zvečer ni dobro dat otroku preveč za jest, ker pol ne more spat. Mogoče zato ne spi več kot 5 ur...poskusi samo s svojim mlekom, če bo šlo...al pa da jo daš prej spat kot pa spije celo flašo. Pri flaši naši otroci še ne znajo nehat...po mojem vsaj. Poskusi mal manj dat.

Jaz našo itak že navajam da sama zaspi v posteljici in ji tudi uspeva. Joka samo še kako minutko ali dve, pol neha in gleda v igračke, pa jo počasi kr zmanjka. Prvič ko smo jo pustli jokat je trajalo kr 14 min. Po 15 pa sva jo hotela dvignit...tko da nam je super prej zaspala...in tolk cajta je sam enkrat jokala user posted image  Pol naslednjič pa že samo 3 minute pa čof...

Ujej...morem it..se joka ;)

Lp, Pegica

Neposredna povezava do sporočila: 767
7.4.2006 19:16:16   
anajmad
No,da še jst kej napišem o naši princes. Mala raste 300 na uro. Imamo že dve toni osemstouser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Dojimo se še ne in mislim,da se tudi ne bomo,ker je Ula preveč navajena flaške. Poje do osem obrokov (od 50  do 70 ml na obrok). Od tega 5 obrokov mojega mleka ostalo pa Pregomin ali pa Prematil (za nedonošenčke). Na sprehod gremo vsak dan (seveda,če je lepo vreme) pa obvezno naša lobusumna Arauser posted image ,da ne bi bilo preveč zamere. Big sister se je že kr mal naveličala varvanja in ji ni več zanimivo. Drugače Ula je še kar pridna ponoči. Včasih spi tudi do 6 ur skupaj. Mami pridno klesti kile dol,molzenje je še aktualno.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Kofi)
Neposredna povezava do sporočila: 768
8.4.2006 12:52:27   
šnucika
Damjana...me veseli,da tako lepo napredujeta!
Evo eno user posted image  za vaju!

Pegica....saj pri nas ni problem zaspat...ker zaspi pridno in takoj....se pa kmalu zbudi,pa je pred mesecem spala tudi že celo noč.Naša pediatrinja je rekla,da je vzrok lahko v tem,da ji je mleko že "prešvoh".Bo treba počasi uvajat kaj bolj konkretnega v jedilnik.

Lep dan vsem in uživajte sončno soboto!user posted image

(odgovor članu anajmad)
Neposredna povezava do sporočila: 769
8.4.2006 16:12:52   
tinkamiška
Hoj!

Se na brzino oglašam, se namreč odpravljamo na praznovanje roj. dneva, pa je Iza ravno sedaj zaspalauser posted image , pa ponavadi sploh ne spi čez dan, razen v naročjuuser posted image user posted image user posted image

Damjana bravo za vajuuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Čestitke vsem štirimesečnikomuser posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Ker se pogovarjate o prebujanju ponoči, bi rada samo povedala, da se je Iza začela malo pred tretjim mesecem tudi zbujat in včasih celo na 1,5 ure!!! No, včeraj sem jo zjutraj vzela še malo k sebi v posteljo, sem jo hotela priklopit na "jošeka" , jo obrnem na bok ona pa veselo zadrnjohauser posted image No in danes sem to prakticirala tudi ponoči, sicer v njeni posteljici in rezultat je, samo 2x dojenjeuser posted image user posted image user posted image Očitno jo moti, ker se ponoči prekucne na hrbet user posted image user posted image

Mi imamo v ponedeljek prvo cepljenje in se jst psihično pripravljam, nekatere pa boste kmalu na vrsi že za drugo cepljeneuser posted image

No, lepo se imejte in uživajte na sončku!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 770
9.4.2006 15:01:14   
šnucika
kje pa ste vse decembrke?...uživate v vikendu verjetno...user posted image

Danes smo pa poskusili korenčkov sokec od Hippa in Živa ga je z užitkom pila.user posted image Kakšnih 40 ml ga je pospravila...očitno ji je bolj všeč kot frutkovi sokci s čajem,ki jih je že poskusila!
Sedaj bomo videli reakcijo na drekecuser posted image  in če ne bo zaprtja,bomo nadaljevali s korenčkom,če ne pa poskusimo kaj drugega.

Toliko na hitro...pa lepo nedeljo vsem!

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 771
9.4.2006 18:06:49   
kofetek2010
user posted image user posted image user posted image

Eli korenček dobro vpliva na prebavo, saj je včeraj izločila petkovo porcijo, danes pa včerajšnjo user posted image  s tem, da je danes konkretno smrdelo iz plenice user posted image  ja, ja, začelo se je user posted image

imava pa drug problem - noče se user posted image se začne dret, ko jo posadim v čebriček, zato se nisva že od četrtka kopali user posted image  pred tem pa vsak dan user posted image   sva danes nabavili banjico in me zanima, če bo kaj boljš user posted image

preživali smo lep sončen vikend, upam, da bo takšnih dni vedno več, če ne bi pihalo bi bilo še boljš... user posted image

lep večer še naprej!user posted image

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 772
9.4.2006 22:44:23   
kofetek2010
user posted image  uspelo brez user posted image

ju3 gre nazaj v čebriček, ker to čofotanje v banici je preveč stresno user posted image  sva bili obe čist mokri user posted image  

ob 19:30 je pa že veselo user posted image

user posted image  kje ste? a vas spomladanska utrujenost daje? user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 773
10.4.2006 9:41:00   
šnucika
Dober dan!user posted image

Danes pa imamo 4 mesece!user posted image user posted image user posted image

Tako,da bomo spet nazdravili s korenčkom in potem tako lepo oranžno kakali...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 774
10.4.2006 10:07:11   
Kofi
Jana tuki smo :) Danes tko piha zunaj, kot da je sodni dan. sem dala sušit cunje in me je blo strah da me dol odpihne z balkona...

Čestitke vsem za 4. mesec!!!! Tudi tistim, ki so me decembra prehitevale in niso stale v vrsti tk kto je treba user posted image

Mi zadnje cajte lepo spimo prvo rundo. Drugo rundo, to je nekje od 4 ure dalje je pa kažin. Zbudi se mi že ob 6 in bi se spet hranla...čeprav sma jedle danes na primer okoli 5 ure in 15 min. Tko da vsak dan ob 6 v mojo postlo pa spat dalje...jaz bolj malo sicer, ker me ful brca pa ful v mene leze, tko da ko oči gre, sem že na njegovi strani in pol že skor na tleh, ker se ji morem umikat user posted image  Mislite da bi mogla rolete dol dat, da bi mislila da je še noč?

Hehe...kaj je včeraj naredla...posračkala se je ko šus za 3 dni nazaj. In pol...sma jo kar v lijaku mal umila, ker je nisem mogla samo z robčki. In punca je očitno mislila da se kopamo in da je cajt za it spat. sej res da je čez dan bolj malo spala, samo da mi pa zaspi okoli 6 in pol spi do 8...smo jo kr zbudili bogo revo, ker če bi ji ritem porušli, pol bi si ga sami sebi tudi...tko da je pol ob 9 spet zaspala in spala do 4.45 user posted image

Mi bi ji tudi radi dali že prej kakšen sokec za sprobat...samo zdej pa se ne vem odločit al naj poslušam pediatra al ne...tudi tašča je rekla, naj ne poslušam lih vsega kar rečejo...naj raje na otroka gledam kako usta odpira, ko jaz jem korenčka, banano in jabolko...to bi mogli videt...se ji hmali strga če ji ne dam za polizat malo...sej po mojem tk nima nekega okusa...ali pa...ona že ve user posted image

Kako boste korenčkov sok delale? Imate sokovnik? Razložite malo...

Ok...grem zdej, pa pridem nazaj, da nas ne vrže na drugo stran...sej tudi druge verjetno ne pisarijo dosti ko je lepo vreme - tko da decembrčke...kr lepo na sončeka...bomo že ko bo spet zima tu visele dovolj ;)

Čau, Pegica

(odgovor članu šnucika)
Neposredna povezava do sporočila: 775
Stran:   <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  29 30 [31] 32 33   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Zanimivosti o januarčkih
Začetek novega leta prinese mesec januar. Našli smo 5 lastnosti, ki so skupne otrokom, rojenim v mesecu januarju.
Pesmi o mami in za mamo
Mama je nekaj posebnega, je popolna in ena sama. Ko ne najdemo besed, kako bi se ji zahvalili za vse, kar nam je dala, z...

Brrrr...
пеперутка16

Ste že kdaj naleteli na kaj neznanega, nam ljudem karkoli nadnaravnega?! Duhovi, hudič, šejtan......