|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
20.12.2005 12:27:06   
Kami
Čao user posted image !
Jaz sem že nazaj! Bila pri G. Mi je naredila en hitri UZ, čeprav ji ga v bistvu ne bi bilo treba, ker sem ga imela pred 3 tedni v bolnici. Ampak sva bile obe firbčne, pa je rekla, dejmo ga mal pogledat. Sem bila zelo vesela. Jenči je ok. Morda malo premiren, moram šteti gibe. Zdaj ima glavo ZGORAJ! Lump, mali, me sekira še predno je zunaj. user posted image  Če se ne bo obrnil v dveh do treh tednih je rekla, da me bo dala k Pušenjaku na zunanji obrat. Se ga nič ne veselim, tako da upam, da se bo obrnil na glavo. Popadke imam še kar. Je rekla, nič panike. Zdaj sem že 34. teden, če se rodi, se pač rodi. Počivat in pit. Kil 10+ user posted image , je rekla da več kot ene 2 do 3 kilce ne bom več gor dobila (mal me teli prazniki skrbijo, da ne bom to že kar med prazniki fasala user posted image )! Kar zadovoljna, glede na to, da mi je šlo na začetku tako hitro gor. Železo 104. Ampak meso mi res ne paše, verjetno tudi zaradi tega slab rezultat. Bom pila sirup.
Na CSD prilaufam vsa vesela. Zaprto, ker valda da ob torkih nimajo uradnih ur, jaz pa sem mislila, da je vsak dan odprto, vsaj dopoldan. Grem jutri še enkrat, seveda. user posted image
Drugače sem prav dobre volje, ker je sonce. Mal surfam, če najdem kako dobro idejo za božično večerjo, da malo pocrkljam moja fanta. Pa Liamu sem sploh obljubila, da bo 24. lahko dalj pokonci. Njegova reakcija: "Ampak mami, kaj pa če bom ZELO utrujen?!" Naš fant je bolj za red.
Pa kje se kaj BaGsi potepa?
Uživajte v sončku!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 151
20.12.2005 13:26:29   
tinkatonka
Da vam pokažem kakšnega korenjaka skrivam v mojem trebuščku user posted image user posted image

Lp Tina

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 152
20.12.2005 13:27:41   
tinkatonka
ups...slikce mi ni uspelo pripeti,user posted image user posted image v album je pa tudi ne morem dati, ker trenutno ne delajo. No bom pa potem dala v album, ko bodo spet aktivirani.

Pa lep pozdrav

--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 153
20.12.2005 13:48:49   
sazi
Pozdravljene,
sem uspela prebrat vse vaše romane - sem namreč nekoliko bolje in se presedam z enega konca na drugega, pa še sestra je prej prišla na obisk in sva šli za pol urce na sprehod - sama si ne upam, ker se mi še kar malo vrti. Pojma nima, kja mi je, važno, da je malo bolje. Če se ne bo nič poslabšalo, bom počakala do petka, ko imam pregled pri svojem G in ga nameravam prepričat, da mi mora pregledat kri (razen toksoplazmoze sem imela edini pregled konec julija - pri G - so mi pa v "času mojih bul na glavi" pregledali kri, tako da sem vsaj nekje izvedela, da je vse v mejah normale).
Pritisk in sladkor mi zagotovo nista padla in mora biti narobe kaj drugega. Sem zjutraj lepo zajtrkovala, pritiska sem imela pa 130/90, kar je prej preveč kot premalo (no, ampak imam že celo nosečnost takega in G to nič ne sekira). Zdaj pa h komentarju tiste DR od včeraj: najprej je 10 minut iskala, kje je izgubila očala. Potem je samo pokomentirala, da je CTG v redu, zapisla vse podatke v MK (vključno z izmerjenim pritiskom) in me vprašala, če sem probala spiti kako kavico? Mi ni bilo jasno in sem jo vprašala, da zakaj pa? Da bi bil pritisk še višji? Pa me je samo vprašala nazaj, če se mi zdi zame 130/90 visok pritisk in da bi mogoče vseeno kako kavico. Ej, da jaz spijem kavo v bilokakem stanju (sploh včerajšnjem) mi pulz naraste na 200 in zadane kap v 3 minutah! Potem me vpraša (da ne bo pomote: imam očala z debelimi okviji in se jih ne da zgrešiti) če imam dioptrijo? Povem da ja, pa nobenega podvprašanja. Skratka poslala me je domov in rekla, da če bo slabše naj pridem nazaj (in najbrž je hkrati upala, da bo takrat dežuren kdo drug). Jaojao kam gre naše zdravstvo.
No, meni je trenutno najbolj pomembno, da sem bolje in da se mi user posted image  vsake toliko časa oglasi, da se ima fajn.

user posted image  in kile: ima glavo zgoraj (uapm, da se kmalu obrne) sem pa nekje na +8 - kar zadovoljna.

Darila: letos bo bolj tako-tako. Nisem v stanju za hodit naokrog, avta tako ali tako nimam in razen kam peš itak ne morem. Sicer se malo čudno sliši, ampak še dobro, da se da kupivati po internetu: mama si je zaželela nek zdravstveni vodnih, sestra elektronsko varuško... meni pa potem samo poštar nosi.

Cunjice za user posted image : mi je sestra včeraj dostvila "paket za prve 3 mesece" od njenega malega - oz od njenih "nečakov". Prala in likala bom januarja. Imava z user posted image  namen naslednji teden, ko bo doma, pripraviti večino stvari - sestaviti sposojeno zibko, predalnik za vse stvari za otročka, domontirati nekj polic v kopalnici in preorganizirati razporeditev, potem pridejo pa še cunjice na vrsto. Sploh pa, ali mislite, da z likanje ostanejo "dezinficirane" do februarja, če jih likate sedaj? Ne razumete me narobe., ne mislim nič slabega, je o tem ne vem dosti.

Jelka: ker nisem ravno praznični tip imam že 10 let isto "instant" jelko - oz jelkico veliko cca 30 cm - spravljeno v škatli za mobitel. Povsod je že bila z mano, kjer sem praznovala Novo leto - tokrat bo pač doma - tudi taka majhna - za kaj velikega itak nimava prostora.

Ursa_p: dobrodošla nazaj in vse najboljše. Šefov poznam pa na žalost več takih user posted image  in zelo malo zlatih.

No, ko se spomnim še kaj, se pa spet oglasim, pa lepo čakajte na februar.

Neposredna povezava do sporočila: 154
20.12.2005 15:19:18   
Eviii
uf, končno mi internet spet dela. sm mela prou kriza prej, ki je kr naenkrat vse skupi nehalo funkcionirat... jst sm popolnoma odvisna od tehnike!!!
punce, važno je samo, da so naši user posted image  ok in da smo skupi prestale ta težke tedne in da zdej imamo vse že skori prave korenjake, ki bodo počasi sposobni zaživet svoje življenje. drugo ni važno!!!
mene je malo prej klical naš agent za stanovanje in nam povedal, da so ga rezervirali in da bo do petka vedel, al je še fraj al ne user posted image . sm bla prou malo žalostna. pol mi je pa še povedal, da imajo v istem okolišu še dve novogradnji na razpolago in da mi jih lahko ponudi. mogoče še bolše variante. sicer sta malo dražji, pa vendar si ju lahko privoščiva. pa še malo vrta imata zravn, ki ga tisto prejšnje stanovanje nima... zdej se moreva samo z možekom odločit, kiro bi vzela. to mi je pa popravu dan!!!
pr nas tle je tudi sonce, čeprou se dan že počasi preveša v popoldne in postaja malo bolj hladno. sm šla prej samo pet minut vn na zrak pred bajto in me že bolijo ledvičke... sm si kr sama kriva!!!
fino se imejte še preostanek dneva user posted image

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 155
20.12.2005 19:35:22   
tinkatonka
Živjo punce!!

No midva z možekom sva zdele postavila najino prvo smrekico user posted image user posted image user posted image , ki je sicer res miniaturna, ampak je pa najina, kar je najbolj važno. Drugače sem ok. Mal žalostna, ker sem dobila dve striji na trebuhu, ful veliki in vijolični sta.

Pa moja prijateljica, ki ji je odtekla voda, se še zdaj ni javila niti ne njen fant, tko da me mal skrbi in upam da je vse vredu, ter da se zdaj lepo že cartajo, ter da zato niso še sporočili. Upam da do jutri že izvem kaj novega, ker me bo pobral od radovednosti. Sploh ker je to moja zelo zelo dobra prijateljica in me res skrbi zanjo. Se skor tko počutim, kot da bi šla sama rodit. Vgčavnem. Ji pošiljam polno pozitivnih in srečnih misli. user posted image user posted image user posted image

Se vam javim kaj jutri, ko bom tudi kaj bolj pri volji za pisanje.

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 156
20.12.2005 19:50:31   
sarazan
Joj ženske... kako sem pa jaz danes zapravljala user posted image .

Najprej sem se olajšala v Ikei. Sicer nisem kupovala pohištva ali kaj večjega. Same drobnarije, ampak je na koncu precej naneslo.
Potem sem šla v Toysrus in kupila za user posted image  vrtiljak za na posteljico, pa ležalnik, za sebe in kasneje za  user posted image  sem dobila tisto vrečo, o kateri je govorila BaGSi. Sem jo že sprobala in je res super. Pa samo 20 eurov je bila. Za moje nečake in ostale otročke prijateljic sem kupila igračke za Božično darilo. Za moža sem pa kupila Lego kocke - eno veliko škatlo, da se bo lahko igral z otroci user posted image  user posted image  user posted image . Je čist navdušen.
Šla sem še v H&M na nosečniški oddelek, pa sem bila kar razočarana. Sem mislila, da bo kaj večja ponudba. No, vseeno sem odšla s 4 kosi oblačil user posted image .

Utrujena sem pa tako, da vam ne morem povedat. Noge so čist zatečene od vse te hoje in postavanja v trgovinah. Jutri si bom privoščila malo daljši spanec ali pa vsaj poležavanje v postelji,

Tinkatonka user posted image  za fantka. A ti je kaj žal zdaj, ko veš, kaj nosiš? Če se prav spomnim, nisi hotela vedeti ali se samo ni videlo user posted image  Pa držim pesti za tvojo prijateljico, da ji hitro mine porod.

Ninaki, kje pa ti skrivaš vse te kile? Ko sem te nazadnje videla (pred 3 tedni na MŠ), si bila še čist suhcana.

Sazi, upam, da si se že zlizala in si dobro. Joj, naprej tiste bule, zdaj slabost. Pa saj veš, da se meniva, da se enkrat januarja vidiva. Glej, da boš fit user posted image .

Lp

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 157
20.12.2005 21:50:03   
Kami
Joj, punce mene spet vse boli in stiska.user posted image  Trebuh mi otrdeva že od 4h, pa sem že pokurila celodnevno dozo tabletk in magnezija. Sej po moje ne bo šlo naprej, glede na to, da to ni prvič, ampak kar boli. Še kar zoprno. Je mal lažje, če napišem. user posted image
Bom šla za spremembo kmal spat, mogoče jih prespim. Pa moža imam spet na zabavi. Mogoče pa dobivam popadke, ker je skor vsak večer na kaki zabavi...user posted image  To mu pa morm povedat!
Mirno noč vsem.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 158
20.12.2005 22:57:29   
sarazan
Kami, drži se. Upam, da bo bolečina popustila in te ne bo več skrbelo, da se kaj resnega dogaja.
Pa, če ti pomaga, kar vsakih pet minut malo pojamraj na RR. Nas vsaj ne bo skrbelo, kako si, in bomo na tekočem.

(odgovor članu Kami)
Neposredna povezava do sporočila: 159
21.12.2005 6:17:54   
Eviii
jutro... sej vem, da je še sredi noči, ampak vseeno. mi smo danes za spremembo malo bolj zgodnji. smo mogli it pred eno urco na wc in pred par minutami spet. in nism mogla več zaspat nazaj. it sm rekla, da pridem malo pogledat, kaj se dogaja na rr.
v glavnem, mene full boli in peče, ko grem na wc. te moje bakterije in vnetje!!! očitno so se spet razmnožile. bom mogla spet spasmex vzet... ne zdržim več. pa grem okoli osmih v laboratorij, ker sm počasi končala jemat antibiotike in moremo videt, kaj se dogaja. jutri imam pa kontrolo pri g in bomo vidli, kaj bo on reku navse to. se prou bojim, da nism bla pridna zadnje cajte in da bo sledila kazen user posted image ...
zdej pa še ena tema, ki smo jo mogoče že načele, pa bi jo rada spet. počasi se približuje naš dan D. kaj imate že vse izbrana imena za vaše user posted image ? sej vem, da vas večina pozna spol... pa kaj, če so se zmotli, imate za rezervo tudi ime za drugi spol? mene to zadnje cajte full matra. za user posted image  smo se že zdavnaj odločli, da bo maja. tle ni blo debate. ime za user posted image  je pa full velik problem pr nas. zadnič sva našla eno prisrčno ime - benjamin. sej vem, da sm jst tista, ki teži, da hoče kratko in razumljivo ime, samo tokrat me je pa res skori prešinlo, da bi to utegnlo bit ta pravo. in mož je tudi dokaj navdušen. vsekakor pa mi ime ben ni tako všeč kot benjamin. se mi zdi benjamin kot nek junak user posted image ... kaj vi menite? meni so drugače všeč slovenska imena, samo na švedski priimek glih boštjan ne gre... pa tudi ne bi se rada zamirla švedskim staršem in sorodnikom, češ, da sm jst silila ime. drugače so mi pa všeč tudi peter, pa simon, pa david, pa ryan (sicer je to preveč ameriško) pa še kako bi se našlo. o tem zadnje cajte full razmišljam, ker zdej pa ne morem več govorit, da imam časa na pretek in da bomo že našli ime. zelo kmalu se bo treba definitivno odločit in izbrat ime tudi za user posted image ...
punce, lep dan in se beremo kej kasneje user posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 160
21.12.2005 7:27:56   
tinkatonka
Dobro jutro!

Moram najprej povedat, da sem danes ponoči dobila sms, da je moja prijateljica ob 23:26 uri rodila punčko Gajo, ki je z merami: 2640g in 48 cm prava manekenka. ČESTITKE!!!user posted image user posted image user posted image user posted image  Komaj čakam d slišim njeno proodno zgodbo. Je pa porod od takrat ko je sla v porodnisnico pa do konca trajal cca 14 ur.

sarazan...ni mi zal ker vem da kaj nosim. Mislim sicer da bi bilo fino da ne bi vedla do konca, ampak ne mores verjet kako dobro se je na UZ-ju videlo. Tko da sva sama ugotovila z možem, potem nama je pa najino slutnjo samo G. potrdila z besedami: " Ja seveda je fantek, sej se iz aviona vidi". Majo pa nek nov ultrazvok na probi, in je res zelo natančen. Sej bom dodala slikico v album, da boste vidle, samo nekaj steka zdele in tega ne morem narest.

Kami....upam da si sla potem spat in da je otrdevanje minilo. Sporoči kaj kako si.

Imena.....midva sva bila že čisto na začetku nosečnosti zmenjena za obe imeni. Za punčko Hana in za fantka Jan. Glede na to da skoraj ni dvoma in imamo fantka, bo torej Jan. Vendar sva rekla da bova se malo pogledala za imeni in da si vzameva vsaj še kakšnega na rezervo. Ime benjamin je tudi meni vsec. Prav lepo ime in če paše še na priimek, zakaj pa ne. Najbrz v Sloveniji ni ravno veliko Benjaminov.

in drugače....danes grem v laboratorij dat test za "urokult" in potem moram po 24 urah klicat ce so kaj našli in če je potrebna terapija. Moram pa veliko veliko pit. Pa kr pozabim, ampak se trudim. Drugače pa nič novega. Mal sem zadnje čase slabše volje. Sploh ta gradnja hise mi jemlje veliko energije in naredi tudi kakšen prepirček med nama s partnerjem. In pol sem še bolj občutljiva. Ravno zdaj nama delajo elektriko in se meniva kje bo kaj stalo, kje približno v psiarni po miza in računalnik, ker tam potrebujeva več štekarjev, pa kje po električna omarica, da jo čim bolj skrijeva a na praktično mesto, ko jo bova potrebovala odpirat....Pa še kup stvari. Moj mož je pa tudi zmatran. Vsak dan šiht,  domov, poje, se stušira, dela za firmo ali pa gre na hišo in verjamem da ima tudi on že vse skup čez glavo. Komaj čakam našega user posted image  da bo malo umiril vso to norijo in da se bomo vsi trije crklali. Ampak do takrat bom mogla pa potrpet, ker več kot se bo naredilo zdaj bolje bo. Oh ja. Očitno je danes moj dan za traumirat. Upam da se tekom dneva še spremeni.user posted image

Lp Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 161
21.12.2005 9:04:47   
pika-poka
najprej da zaželim vsem user posted image , ki imajo danes pregled..SREČNO!!!

mene je kar strah..tako kot pred vsakim pregledom, ker vedno pričakujem pridigo in se počutim potem kot šolarka.user posted image ...v glavnem, danes ne bom dolga samo tako da se javim.
user posted image tinkatonka-za kolegico in njenouser posted image !!!!!!!!!!!

upam da se je tistim ki so imele težave vse pomirilo in bolečine vsaj malopojenjale...mene danes boli medenica kotuser posted image ..se nisem mogla niti normalno obleč hlač!sem se kmalu zvrnila na nos.user posted image ...

lep pozdrav pa držite pesti da bo na pregledu vse OK..z najinimuser posted image

Neposredna povezava do sporočila: 162
21.12.2005 9:39:33   
marty5
Dobro jutro,

ja, imena......midva imava od vsega začetka isti problem: punčka ni dileme - Ana, fantek pa.....nikakor ne najdeva pravega. Benjamin je tudi meni ful všeč - sem gledala po knjigi najlepša imena, samo mojemu ni. Tudi jaz sem hotela kako bolj international ime, pa ne najdeva nič. Obema pa so všeč malo daljša imena, za domačo rabo, pa ga tako skrajšaš in kličeš ljubkovalno.

No, jaz našega user posted image že nekaj časa kličem Nejček - nenamerno, kar tako, podzavestno. Čeprav nisva nikoli dobila potrditve, da je res user posted image , sem mislim že enkrat omenila, da sem prepričana v to. Imena v ožjem krogu sta tako Jernej, Tadej. Meni je ful lepo ime Kristian, ampak moj noče slišat o tem.....

UZ pa verjamem tako-tako. Vsaj pri meni se je izkazalo, da je vsakič drugače. Najprej punčka, pol ni se vidlo, pa potem bolj fant.....skratka, mali user posted image  je pravi poperček user posted image . Zdaj, v 7. mesecu pa je po moje že kar 100% kaj je - če že same lahko vidimo....

Danes imava UZ in me je tako strah.......upam, da bo vse ok. user posted image  je nekam miren zadnje čase, se veliko manj oglaša kot prej.

Uh, še cel dan je do pregleda......se bom mogla zamotit, da bo čimprej minilo...

Uživajte dan kar se da in srečno na pregledu Pika - poka!

< Sporočilo je popravil marty5 -- 21.12.2005 9:41:41 >

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 163
21.12.2005 10:37:51   
malamisha
Izbira imena je pri nas prerasla že skoraj v pravo vojno! Moj dragec je prepričana da bo user posted image , in tako že od začetka trdi, da mu bo ime Ožbej (ljubkovalno Ožbi). Sva bila že celo tako daleč, da sva žrebala, kdo izbira ime, in user posted image  je zmagal... Bijem vojno naprej in postajam že cela user posted image , saj mi izbrano ime sploh ni všeč.

Ker ne želiva vedeti ali bo user posted image  ali user posted image ... Kaj naj napišem. Po pravici povedano, se še sploh nisem posvetila izbiri imena. Že od nekdaj mi je všeč Benjamin, Klemen, Matevž, Anže... Pri punčki mogoče Maruša, Nuša, Tisa...

Nazadnje bom najbrž morala popustiti user posted image . In potem bo kriza... V tolažbo bi mi naj bilo, da bom pri drugemu otroku lahko izbirala jaz...

Bomo videli...

Sicer sem pa že danes aktivna, bila v laboratoriju. Lulala v lonček (še niso ugotovili, da bodo morali za nas user posted image  narediti večje lončke, če želijo da zadenemouser posted image user posted image ), so me pa tudi z grdo iglo piknili in vzeli kri...

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 164
21.12.2005 10:46:36   
karin412
Sem klicala na CSD in so mi povedali, katere obrazce moram poslati. Vse bom napisala na drugem forumu - Partnerstvo, zakonodajne zahteve, da bodo še druge videle. Ve pa si tudi tam poglejte.

Drugače sem dobro spala, samo me pa trebuh matra, otroček pritiska dol na mehur. Če počivam je boljše, samo v službi ne morem ležat. Bom šla kaj prej domov.

Včeraj sem bila na MŠ, predavala je patronažna sestra o porodu in poporodnem obdobju, pa obiskih na domu. Zanimivo.

Jelko sva pa midva tudi že postavila, pa venček in ikebano. Letos imava vse sveže, ta pravo.

Ime sva tudi že izbrala, ampak tudi vam ga ne bom povedala, ker je to najina skrivnost, sva se odločila. Tudi zato, ker je ime zelo redko, na ameriški lestvici šele na več kot 700 mestu med 1000 najbolj pogostih.

Uživajte!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 165
21.12.2005 11:10:03   
Eviii
karin, ti kr počivaj. jst imam iste probleme. user posted image  pritiska na mehur in hodim vsake 5 minut na wc. zdej imam pa še vnetje in so stvari samo še potencirane. me boli ko user posted image  in se skori derem vsakič, ko grem na wc...
drugače sm pa bla zjutraj spet v laboratoriju, da bom jutri lahko nesla sveže izvide na pregled k g. vse tiste, ki imate danes obiske pri vaših g, se lepo držte in prneste domov lepe slikce... pa seveda poročajte, kako je blo, da se bomo tudi mi ostale veselile z vami!!!
jst tudi počasi urejam obrazce za csd. meni jih bo nesla na urad mama. do zdej sm dobila samo od enga delodajalca podatke o plači. od ostalih dveh še čakam in upam, da jih bom dobila čimprej. pa še potrdilo o zaposlitvi morem dobit. jutri bom pa g nadlegovala, da mi bo dal vse ostale papirje. bom dala mami za odnest na csd v januarju.
kar se pa imena tiče, sm kr vesela, da je tudi vam všeč. nama je na misel padlo zadnič enkrat čisto slučajno. in sej veste, kako je to. do zdej nas ni nič prepričalo, zdej sva pa skori sigurna. kot za majo že od prvega dne ni blo debate (pravzaprou sva ime izbrala že preden sva sploh začela načrtovat user posted image ).
jelke tudi še vedno nimamo doma postavljene user posted image . to je popolnoma nenavadno za nas, ki smo ponavadi že miklavža pričkali z lučkami in okraski. letos pa nič... moremo se potrudit do sobote. če ne božiček ne bo imel kam postavit darila in nas bo letos preskoču user posted image ...

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 166
21.12.2005 11:25:37   
sarazan
Živjo user posted image !

Midva sva izbrala imena še predno sva sploh dobr začela načrtovati otroka. Kot iz mojega "nicka" vidite, sva izbrala imena Sara in Žan. Za fantka je bila kasneje še opcija Luka, vendar ne prav dolgo.
Moje prepričanje je, da mora otrok imeti tisto ime, ki je obema staršema najprej všeč. Zdi se mi, da to ime prišepne kar sam otrok, pa čeprav je takrat še duša. Saj vem, da vse tole zveni malo butasto in za neverne sploh bedasto, ampak meni se zdi, da, če bi zdaj neki spreminjala odločitev, to ne bi bilo fer do otroka.
Poleg vsega pa že ptički čivkajo o naši Sari in bi bilo prav smešno, da bi se zdaj premislili in dali user posted image  drugo ime.
Celo ime za naslednjo punčko imava user posted image , če ne bo fantek user posted image . Ime ji bo Maša - izbor mojega moža, saj je bila Sara bolj moja ideja.

Jaz imam pregled šele naslednjo sredo in kar vidim G, kako bo zavila z očmi, ko bo videla moje kile. Ker je do takrat še božična večerja, pa jutri imam še službeno zabavo in sploh polne omare dobrot, se mi zdi, da se redim kot slon. Pa si kar ne morem pomagati, da ne bi kaj pojedla user posted image
Sicer pa moram rečt, da mi ni nič hudega, da bi me kaj presenetljivo bolelo. Samo, če sem utrujena, imam zatečene gležnje, ampak ni boleče. Pa bolečina v predelu prepone - ob rebrih se pojavi. Pa ne vem, če ni to od brcanja user posted image . Zdaj naša punčka že kar fino zatrese trebuh in tudi zelo pogosto. Si sploh ne upam misliti, kaj šele bo, ko bo res velika.

Držim pesti, da dobro opravite na pregledih. Pa poročajte!

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 167
21.12.2005 12:32:12   
suzanaa
Pozdravljene!
Sem nova na vaši klepetalnici!Saj sploh nevem kako naj začnem!Že parkrat sem prebirala vaše pogovore,vendar nikdar nisem zbrala dovol poguma ,da bi se vam predstavla! Tud jas sem FEBRUARČICA!
PDP imam 18.2 user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 168
21.12.2005 12:34:55   
Tina76
Lp!

Danes sem dobila papirje s CSD-ja. Napisano je koliko dobim porodniške za dobo enega leta. Cifra je enaka kot plača.user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . In tudi papir za denarno nadomestilo (namesto paketa) sem dobila - 57.190 sit.

Glede imena sva se kar hitro začela pogajati. Odpadlo je sicer nekaj imen, ki sem jih imela v ožjem izboru ampak tako pač je... tudi bodoči očka ima pri vsej zadevi nekaj besede, kajne?user posted image  Sedaj ni več dvoma.... JOŠT bo....je....menda!

Otrdevanje trebuha je na dnevnem spisku in mi prav živce žre. Zatekam že tudi.

MŠ imava danes še zadnjič. Bilo je kar zanimivo. Vsa predavanja razen pediatrinje včeraj so bila ok. Ta včeraj pa je nekaj brala iz slajdov.......brezveze.

To je na kratko vse iz štajerskega sončnega konca.

LP vsem

Tina

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 169
21.12.2005 12:54:44   
malamisha
Suzanaa - dobrodošla med februarčicami. Nič se nas ne bat, včasih smo sicer malo user posted image , drugače pa že prave sorodne duše!

19.2.2006 smo dobili princesko Mojco

30.7.2007 pridružila se nam je razbojnica Gabi

(odgovor članu suzanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 170
21.12.2005 12:55:11   
suzanaa
Midva sva se dogovorila da če bo punčk aizbiram jas če bo fantek pa on!Za punčko sem imela ime ELAuser posted image ,za fantka pa JANuser posted image !Ko sem prejšni mesec zvedla da bo punčka ,mi je bodoča babica rekla da se ji zdi ime ELA tako hladno!No in potem sva ponovno zbirala imena pa se je mojemu tako dopalo ime LARA tako da bova zdaj imela LARIKOuser posted image !vendar nama bo njegova boterca ko bom rodila preračunala po neki lestvici,če ji to ime sploh paše ,če se ujema z njo da bo srečna vendar to lahko šele takrat ko bom rodila ker potrebuje uro rojstva ter točen datum!  Lahko pa to tud preko računalnika ugotovite ,vendar potrebujete podatke da jim daste ,pa dobite odgovore po pošti zaračunajo pa vam 5000 sit!Seveda vam pa polek dajo še katera imena bi ji pristajala! 

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 171
21.12.2005 13:02:12   
Kami
Dober dan, user posted image !
Evo, še sem tuki. Ampak boli me pa še kar. Nekak si mislim, da če bo prehudo, bom pa ja čutila. Nočem do porodnišnice, ker vem, da so popadki in vem, da me bojo spet not zadržal. Jaz pa res ne morem naslednje 4 tedne preležat v bolnici, mislim, da bi se mojemu dragemu in sinetu odtrgal. user posted image  Zato bom vztrajala kar doma. Upam, da bo šlo čimdlje.
Pozdravljena, nova februarčica Suzanaa. Sicer smo včasih user posted image , ampak grizemo se pa ne (vsaj ne med sabo)! user posted image
Bila sem že na servisu danes. Sem povedala prijaznim mehanikom, da upam, da so mi ga tko zrihtal, da se en let ne vidmo. Sej so ful prijazni fantje, še sploh, ko me vidijo s tem trebuhom, pa globokim dihanjem, ker me vse boli user posted image .
Bila tudi na CSD-ju. Oborožena z vsemi papirji 100 na uro. Se mi zdi, da je referentka kar čakala na to, kaj mi bo manjkalo, ampak sem se po vaših nasvetih tako dobro pripravila, da sem zmagala v tej bitki. Sicer dobim denar šele februarja, ker ta mesec zaradi praznikov zaključujejo prej. Še dobro, da nisem v celoti odvisna od njih, drugač bi se mi strgal. user posted image  Aja, se jih je pa za mano še 5 nabralo, tako da sem očitno imela srečo, da nisem prišla v gužvo (sem čakala sam kakih 10 minut).
Za danes dovolj dirk. Jutri moram na ene vaje na fax, žal. Tako da bom spet bolj slabo s počivanjem.
Bodite pridne v tem sončku in naj se teli naši user posted image  divjaki mal umirijo!

(odgovor članu Tina76)
Neposredna povezava do sporočila: 172
21.12.2005 13:06:44   
suzanaa
HVALA!
Začet je teško, saj potem pa gre! Zvašimi temami sem si precej pomagala,pri tem kar vse potrebujem za mojo LARIKO! Tud mija sva imela mjhno vojno glede imena!Če bi imel a sin apa da nebi bilo mojemu bratu ime BENJAMIN bi mu sama dala ker se mi to ime tako dopade!Jas nisem zdržala da nebi vprašala kaj bom imela!bil apa sem skora 100% da bo fantek do prejšnega meseca ko sem pri pregledu prašala kaj bo pa je rekel da bo punčka ,so se mi kar solze vlile user posted image od seče,ker si je moj zelo želel hčerkico!No tako da sva hiter letela še enkrat v AVSTRIJO po roza stvari!
Lep pozdrav!

(odgovor članu malamisha)
Neposredna povezava do sporočila: 173
21.12.2005 13:57:01   
Eviii
dobrodošla, suzanaa user posted image user posted image user posted image . mi rade volje sprejmemo med nas nove user posted image . ti kr pridno piši in boš vidla, da ti bojo dnevi minli kot bi švignu user posted image . pa če hočeš, mi lahko privat pišeš in mi zaupaš svojo mobi cifro, da nas boš lahko obveščala o novostih (če se ti na primer pokvari računalnik al pa če nam ne moreš sporočit, da te par dni ne bo - ker mi se sikiramo za vsako posebej, če za kak dan zgine). so me nekako punce zadolžile za tajnico društva februarčic in mi je zaupana ta naloga, da prejete sms-je posredujem naprej, da smo bolj mirne. seveda je to tvoja odločitev.
kami, se popolnoma strinjam s tabo. ti kr vztrajaj doma in se ne pustit dohtrjem, da te naženejo v bolnico!!! ko sm pred dvemi tedni imela spet napade mojih kamnov, so mi že dali napotnico za bolnico. in sm rekla, da ne grem, razen če je res pod nujno. in so se mi smejali (dežurni, moja osebna zdravnica in moj g). pa sm jih prepričala, da bom pridna in da bom doma in da ne bom zganjala neumnosti. sicer se, kot zgleda, tega nism držala, ker imam še kr vnetje celega urotrakta in jih bom jutri na pregledu slišala. se mi pa tudi ne da preživet dva mesca v bolnici zdej... sm glihkar klicala v laboratorij in so mi rekli, da sm še kr polna bakterij, eritrocitov in levkocitov user posted image . pa se ne dam!!! bom raje doma in čajčke pila in bla na toplem.

(odgovor članu suzanaa)
Neposredna povezava do sporočila: 174
21.12.2005 14:45:49   
tinkatonka
suzanaa.....dobrodošla med februarčicami.user posted image user posted image user posted image user posted image

No jaz sem se danes spet potepala po BTC-ju, Baby centru...itd. Fant od prijateljice, ki je včeraj rodila je rekel, da je ful bedno, ker nimata skor nič pripravljeno, ker jih je 1 mesec prehitelo in sta vse odlašala do zadnjega, tko da mora zdaj sama letat po drogerijah, trgovinah in nabavljat stvari. Verjamem, da mu ni najbolj enostavno. No in meni je moj mož potem rekel, da naj kr nakupim če kaj uporabnega vidim, da naj kr zalogo naredim in mi je dal "dovoljenje" za pretirano nakupovanje s plastiko user posted image user posted image  No razen bombažne kapice nisem kupila nič, ker tko in tko veliko stvari že imam. Kr neki pa nisem hotla kupovat. Danes gremo še na žurko ob rojstvu male Gaje, ki jo pripravlja novopečeni očka. Ampak nisem še kupovala darila za njiju, ker bom mamico vprašala kaj potrebujeta, da bom kaj uporabnega kupila in kar še nimata. Danes se bova tam prikazala s čestitko, steklenico šampanjca in pa enimi cotkanimi štrikanimi copatki.

Moram priznat da bi bila prec na njunem mestu. Tudi jaz bi ze cartala svojega otročička, ampak naj kr pridno počaka do februarja. Sej bo se potem dosti priloznosti. Samo ko pomislim, da bom kmalu postala mama, se mi orosijo oči, slina nabere v grlu in zjokala bi se od sreče. Sem prava jokica, kaj šele bo, ko res zagledam obrazek svojega otroka.

Zadnjič je ena spraševala, če bomo naredile načrt poroda. Jaz ga ne bom. Sploh ne vem kako naj bi vse skupaj potekalo, ok teoretično že, praktično pa še ne in se bom čisto pustila voditi babici in ostalemu zdravstvenemu osebju. Če me bo preveč bolelo, bom prosila za kaj bolj močnega proti bolečinam, če me bo kaj skrbelo imam jezik da povem in samo upam da bom imela okoli sebe razumevajoče zdravstveno osebje.  Če ne bo pa user posted image . user posted image

No zdaj grem pa dokončat kosilo, potem pa zarobit prt in pogrinjke, ki jih bom, ob božiču, podarila tašči. 

LP Tina

--------
(T. Pavček)

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?