|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.12.2005 12:45:56   
jasnica
Ojla!
Vidim da so vsi vaši otročki kar veliki, najinauser posted image je imela zadnjič na pregldu komaj 1000g (30 tednov), ampak baje ni tko panike,kot so jo delali bolj na začetku nosečnosti. Bo pač mal bolj suhica.

Drugače pa se moram pohvalit,da sem včeraj postala teta! Bratu se je rodil user posted image Gal, velik 53 cm in težek 3400g. Komaj čakam da prideta iz porodnišnice, bom cele dneve pri njih visela. Gal je zdrav, mamica tudi, porod pa baje ni bil za umret. Bratov komentar pa je bil da je bilo njemu težje in da je bolj trpel,kot njegova.

Potdravček!!!

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 101
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.12.2005 13:03:29   
Eviii
ja, sej, tipično za moške... valda ob porodu bolj oni trpijo kot pa kdorkoli drugi!!! mi imamo itak v genih predispozicije, da moremo pretrpet porod, otrok more pa tako in tako prit vn in se more malo namatrat za to!!! jih je za dat čez kolena in jim dat sprobat user posted image  in porod!!!
ja, tudi jst sm si ogledala vaše slikce v albumih. in dosti vas res nosi visoko. jst imam user posted image  pa čisto spodaj in zato me še tolko bolj vse matra. res se mi zdi, da bom vsak cajt rodila, tko mi pritiska na medenico in sramno kost... še dva mesca tko in se mi bo zmešalo!!!!!!! samo tečnarim. pa še nikamor ne smem it.
danes sm našla eno fajn stanovanje v kopru. bom nagnala možeka, da si ga gre v pondeljek ogledat. držte pesti, da končno najdeva neki za naju, da se bomo lahko drugo leto selili in si končno ustvarli svoj domek... sej mi doma nič ne manka, ker me vsi razvajajo (še posebno zdej, ko praktično nič ne smem), ampak bi rada z možekom in user posted image  uživala na svojem. sej bojo nonoti in teta tudi vidli bitjece, samo malo miru bi pa se nam spasalo...
drugače je pa pr nas dokaj lepo vreme in me kr razganja, da bi šla vn...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 102
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.12.2005 15:54:35   
pika-poka
joooj..kok ste pridne in mi vedno pustite velik za prebrat!!sem prav vesela ker...torej..
glede teh papirjev mi še zdaj ni preveč jasno zakaj sem jih mogla oddat jaz toliko časa prej..??ma pustimo to..zdaj so še oddani..in komaj čakam da dobim potrdilo za paket..mi smo vsa nakupavnaj za bebivo prepustili v januarju...veliko bova dobila in zato je treba počakat do januarja..da vidiva kaj nama bo manjkalo..ampak se z veeeeliiiiko težavo uprem baby trgovinam!!user posted image user posted image
eviii-mislim da imam tudi jaz iste probleme...moram pa še slikat bušija ina vam pokazat kako smo mi okrogli..:o)
pa upam da ti bosta našla stanovanjce za vas in da boste kmalu na svojem!

jaz komaj čakam sredo..da vidiva najinega otročka..kako je zrasel in če je vse v redu z njim...mislim da se bo zdaj ta zadnji mesec najbolj vlekel..ker komaj čakaš da dibiš novega člana..pa se vse skupaj vleče....

želim vam lep vikenduser posted image
 

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 103
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.12.2005 15:58:53   
tinkatonka
Hojla punce!

jasnica......user posted image user posted image user posted image  Vse čestitke TETA!!!!!!!!!!!

Danes me pa moje dete tako boleče brca, da to ni za verjet. Ne brca me ven ampak notr, in ko me brcne me kr zapeče. Nič kaj prijetno. Ampak važno da brca. Ob takih bolečih brcah mu samo lepo povem, da je žleht....auuu....no evo spet. Ti mulc ti!!!! user posted image user posted image  Zdaj grem pa na en kratek sprehod ven. Da se mal razhodim, čeprav me res ornk bolijo medenične kosti mislim da mi sprehod ne bo škodoval.

A veste kaj...danes dva meseca če bo user posted image  točen bom postala mama! user posted image user posted image

Bagsi....kje si se pa ti zgubila????

Preživite lep konec tedna.

Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 104
   RE: FEBRUARČICE 2006
17.12.2005 16:58:31   
marty5
Evo, sem tudi jaz ovekovečila trebušček na okroglo starost 30 tednov user posted image . Se mi zdi, da smo kar zrasli v zadnjih dveh tednih, ko sem se nazadnje slikala.

Imam pa kar nekaj težav s strijami in popokanimi kapilarcami - tako na trebuhu kot na stegnih. Mažem se redno, ampak najbrž pomaga kar pomaga. Je marsikaj odvisno od kože same....

Ne vem pa določit, če nosim visoko ali nizko - meni se zdi prav nekje na sredini user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 105
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 9:15:03   
Eviii
spet smo mi tle. danes smo se lepo naspali, čeprou je imel tata nočne more in nas je kr ene parkrat zbudu sredi noči. in valda mi more povedat, kaj je sanjal. najhuje pa je, da se pol zjutraj nič ne spomni in da si jst vse zmišljujem, ki on pa že ne govori med spanjem user posted image
naš-a user posted image  je tudi aktivna te zadnje dni. sm pred par dnevi zapisala, da sm že kr malček zaskrbljena, ki čutim manj brcik. in evotigana!!! takoj mi pove, da je vse v redu in brca še trikrat bolj kot prej. jst čutim brcike predvsem levo proti ledvicam (že ve ta mali škratek, kam more mamico brcat, da jo bo še bolj bolelo user posted image ). tko da ne vem, al je to malo bitjece že obrnjeno na glavico al še vedno leži prečno. ki zaradi te prečne lege je mamica postala kr precej široka...
kile so še vedno tam, +4,3 kg od začetka. jst pa žrem kot ena prašička, pa nič ne pomaga. očitno vse pobere user posted image ... moja koža je očitno še kr elastična, ker nekih novih strij in gub nism dobila zdej v user posted image . je pa tudi res, da me čakata še dva mesca in da se lahko vse spremeni.
lahko odprem novo temo? torej, kako se ve počutite zdej ko smo proti koncu? jst sm silno utrujena. tko kot na začetku user posted image  spet rabim popoldanski spanec. pa ni, da ne spim ponoči. grem v postlo okoli enajstih (včasih se sicer zbudim sredi noči, ker morem na wc al pa ker me user posted image  pošteno brcne) in vstanem okoli osmih al pa devetih. pa čez dan rabim sigurno eno al pa dve urce spanja. pa drugače tudi nič napornega ne delam (razen da prenašam buši iz ene sobe v drugo user posted image )... sej sm prebrala, da so zadnji mesci spet tko utrujajoči kot prvi trije in da spimo spet kot otroci... in utrujena sm za znoret!!! se še kiri to dogaja al ostale dobro prenašate te zadnje tedne user posted image ?
lep vikend vam želimo.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 106
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 9:20:07   
marty5
Dobro jutro februarčice!

Danes je prav lep nedeljski dan - kot nalašč za kak sprehod. No, prej bomo mogli kaj doma narest - malo polikat kup perila itd. itd....no vsaj kuhat nam ni treba, ker gremo k tašči na kosilo user posted image .

Jaz sem pa spet sanjala našega user posted image ....zadnje čase ga vse pogosteje. Komaj čakam sredo, da ga spet malo pogledam - je minil že mesec in pol od zadnjič. Me prav zanima, kako smo veliki in težki - nekatere imate prave dekline in fantine v trebuščkih, po podatkih sodeč.

Drugače pa nič posebnega - sem se le malo oglasila...Je postal jutranji ritual s  user posted image .

Eno lepo in sproščujičo nedeljo vsem user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 107
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 9:25:29   
marty5
Eviii,

glede ustrujenosti se popolnoma strinjam - mene že sprehod do trgovine tako utrudi, da se potem moram vsest ali uležt. Ful manj stvari lahko naredim in spim ogromno - vsaj zame je to ogromno, ker nikoli nisem kaj veliko spala. Že to, da se jaz zbudim po 7. uri zjutraj je skrajno nenavadno zame...

Po moje pa na vse skupaj (vsaj pri meni) vpliva tudi to, da zadnja 2 tedna bolj počivam, kot so mi naročili in posledično nimam več prave kondicije. Prej sem laufala v službo, pa iz službe, doma kaj naredila, zdaj pa se je vse skupak umirilo.

Ah, bomo že potem kmalu v formi, ko bo potrebno skakat za našimi user posted image ....user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 108
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 9:36:36   
tinkatonka
Hojla punce!
 
Se vidi, da je prav lep vikend, ker ni nobene od nikjer. Najbrž se kje potepate s svojimi dragimi, oz. se tiste, ki morate na žalost počivati doma crklate v postelji. No jaz ne počnem nič od tega. Moj možek je šel na hišo delat, jaz pa imam spet pralni dan in pa seveda potem še kuhanje nedeljskega kosila. Sicer se mi pa po pravici povedano kaj dosti več tudi ne da.
 
Včeraj zvečer sem se tako napokala arašidov (tistih za lupljenje), sem bila kot en hrček, da sem potem komaj dihala. Končala sem pa valda šele ob prazni vreči, pa sploh nisem bila lačna, samo to ko jaz enkrat začnem jest sploh ne znam nehat. No in nisem najbolje spala z polnim želodcem, je bil buši ful napet. No danes zjutraj, ko sva se zbudila in malo crklala z možekom še v postelji, pa se je bebiki začelo kolcati. Kot je pa to en smešen občutek. »Bajsiju« se je tako kolcalo, da sem šla že jaz sama nekaj popit, da bi ja kaj pomagalo. Sem smešna a ne. No tudi moj možek je čutil kolcanje, kr ni mogel verjet da bebika že v trebuščku kolca. Ja mati narava je čudežna bi jaz temu rekla. Konec koncev je otrok pravi mali čudež narave, za kar sem izredno hvaležna, da lahko nosim tega otroka in čutim kako to bitje raste v meni.   
 
No glede utrujenosti.......včeraj sme šla mal na sprehod in sem hodila kot en pigvinček sem ter tja. Prov hecno sem se počutila. Pa tud hitreje se utrudim. Tudi po domačih štengah, ki jih mimogrede prehodim po 100× na dan se kr utrudim. Sploh mi gre na živce moja pozabljivost in ko se kam odpravljam je skor 100% da bom kaj pozabila zgoraj v spalnici, jaz pa spodaj že obuta in že skoraj na vhodnih vratih. In potem spet gor in dol. Spim čez dan ravno ne, vendar me zaradi bolečih medeničnih kosti zdaj večkrat namesto na stol zanese v posteljo, pa se raje leže malce spočijem.
 
Punce sem vas že zadnjič spraševala pa mislim da mi ni nobena odgovorila. Kdaj boste kaj likale in prale za novorojenčka??? Se boste tega lotile po novem letu ali šele tik pred PDP-jem????
 
Lepo nedeljo v družbi najdražjih.
 
Lp Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 109
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 10:40:47   
natalia
zdravo souser posted image !

jaz sem jih že oprala in zlikala, sedaj pa sproti, če kaj kupim ali dobim in se nabere, lepo počasi operem in zlikam. Prtljago že imam pripravljeno, lupinico tudi, posteljica je pripravljena za spanje, voziček mam.... večino stvari že imam, razen za sebe še nimam skoraj nič.
rabim blazinice za dojenje, modrček za dojenje, copate za v porodnišnico (to je edino kar so nam v MŠ rekli, da potrebujemo zraven.)
Dobro da sva večino nakupila, ker mi je pravi izziv iti sedaj v trgovine!!

babica in dedek pa bosta kupila ležalnik! komaj čakam.
sedaj pripravljam papirje za CSD in jih bom oddala v tem tednu.

lp

_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 110
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 11:06:01   
tinkatonka
O natalia....ti si pa pridna. Skoraj vse že pripravljeno. Jaz sicer opremo večinoma že imam (razen posteljice, ki pa jo bova kupila v roku 2 tednov), vendar oprano in zlikano pa še čisto nič. Pa sem zadnjič imela prov nočno moro, da sem prinesla user posted image  domvo, pa je nisem mogla v nič oblečt, ker ni bilo nič oprano. No jaz sem si zadala, da likanje, pranje in pripravljanje previjalnega in spalnega prostora uredim do 15. januarja, približno 1 mesec pred PDP-jem.



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 111
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 11:45:46   
Eviii
ja, se spomnim tinkatonka, da si zadnič začela debato o pranju in likanju cunjic. pa sm ti kr nekako pozabla odgovorit. jst sm ena prava lenoba in tega še nism nardila. mislim, da bom to pustila za dneve po praznikih (kot ti, nekje sredi januarja).
včiri zvičir sm dobila sms od wallery. pa sm ga komi danes prebrala user posted image . v glavnem je rekla, da se ji je pokvaru čarunalnik in da nam ne more nič pisat. drugače pa je ok in nas vse lepo pozdravlja. upajmo, da bo kmalu popravla to čudo tehnike in se nam bo spet lahko pridružla.
naš-a user posted image  je že dolgo nazaj kolcal-a, zdej pa to ni več tko pogosto. in je prou smešen feeling. buši se kr trese in mene je celo premetavalo na vse konce in kraje. in zravn se še full eni balončki in mehurčki pojavljajo, kot da bi bil-a not v bušiju kaka ribica, ki lovi zrak. in to kr dolgo traja, vsaj pr meni. enkrat je kolcal-a tudi 15 minut... kot zgleda je pravi-a požeruh-inja in se ne zna ustavit. al pa govori s polnimi usti user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 112
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 11:53:12   
marty5
Glede likanja in pranja - jaz še nič nisem. Nekaj stvari imam nabavljenih, nekaj jih še čakam. Bom pa najbrž takoj po novem letu. Drugi teden dobim pohištvo za otroško in bi raje prej to montirala, da bom imela kam spravljat. Jaz tudi nekako računam, da bi do 15. januarja imela vse pripravljeno.

Kot Natalia, pa tudi jaz nimam še ničesar zase za porodnišnico - le blazinice za dojenje sem si kupila zadnjič v BC. Tudi to pride na vrsto po novem letu...

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 113
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 11:57:47   
sarazan
Punce!
Če hočete videti, kaj je trebuh, si poglejte novi dve slikici v mojem albumu Trebušček. Proti vam, sem že kar za rodit, čeprav imamo šele 32. tednov user posted image  user posted image  user posted image  user posted image .

Jaz nisem še nič prala in likala oblekic za user posted image . Tega se bom lotila po Novem letu. Zdaj bom najprej uživala frej dneve in praznovala praznike. Upam, da me kaj ne preseneti, ker bo sicer možek kar nastradal, ko bo sam vse pral. Od sestre in prijateljic sem dobila goro oblekic, nekaj sem jih kupila - ker kar ne moreš mimo, da ne bi kaj vzel user posted image . Torej čaka me kar veliko dela, ampak ga bom z veseljem naredila user posted image .

Včeraj sem se cel dan potikala naokoli in zvečer pristala v Stari Ljubljani na stojnicah. Pila sem čajček, ostali pa so si privoščili nekaj kozarčkov kuhanega vina. Domov sem prišla čist uničena. Samo še v posteljo sem padla in spala do zjutraj. Tudi mene se spet loteva tista utrujenost, ki jo poznam iz začetka nosečnosti.

Danes se bom spravila pečt piškote. Sem dobila eno fino pripravo za oblikovanje piškotov in moram sprobat.
Zunaj je sicer sonček, ampak tako mraz, pa še veter piha, da me prav nič ne vleče na sprehod. Ker imava zimski vrt (od tam tudi novi slikci), se kar tam posončiva, pa še na toplem sva.

Lepo se imejte user posted image  in pobožajte user posted image .


_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 114
   RE: FEBRUARČICE 2006
18.12.2005 16:33:23   
karin412
Ojla punce! Ravnokar sem gledala In the womb na national geographic, čisto po naključju, moj dragi je mal obračal TV, jaz sem spala, pa me je moral zato zbuditi!
Sva pa čistila cel dopoldan, vse posesala, pomila, kopalnico, pa ptiče (nimfe) in še kuhala sem (polnjene palačinke s skuto), potem sva pa šla na sprehod zadaj po polju. Drugega ne morem obleči razen njegovih zimskih hlač, ki si jih potegnem čez trebuh in ker je pihalo, sem si dala spodaj kar anorak in čez bundo. In je pomagalo, nič me ni zeblo! Hodim še kar, sicer počasi, kot en medo in eskim skupaj. Razen medenice, ki me boli že dva dni ko user posted image , sem v redu. Po mojem je kriva drža - ko sem za štedilnikom ali pred koritom za pomivanje, se čudno naprej sklanjam, pa tudi kopalnico sem pomivala bolj sklonjena.

Jaz imam že skoraj vse oprano in zlikano, ker mi je mama oprala tiste oblekce, ki sem jih dobila od sestrične, pa plenice od mojega brata. Ostale stvari, ki sem jih potem kupila, pa bom prala po praznikih, ko bom doma. Zdaj sploh nimam časa.

Ta teden imam MŠ v pon., tor. in čet. - fino pred prazniki, a ne? Še na bowling ne bom mogla s sodelavci. No ja itak ne bi bowlala.

Zdaj se ubadam z naročanjem plenic (bombažnih). Pa še v Odejo Škofja loka moram jutri poklicat, ker sem brala, da imajo popust, pa me zanima, če za vse.

Še en delovni teden, potem imam pa počitnice!

Uživajte in lepo počivajte!

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 115
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 7:47:47   
karin412
Dobro jutro! Kako to, da ni še nobene gor?
Jaz sem že v službi, še zadnji teden! Danes imam MŠ.
Drugače sem pa v redu, tudi spala sem dobro.

Aja, včeraj zvečer sva z dragim naročila vse plenice Racmanuser posted image  in pri Štorklji prekrivne hlačke. Pride me točno 100.000 sit.

Zdaj pa samo še posteljnina, pa še malenkosti pa bo vse.

Uživajte in lepo mislite!

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 116
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 8:44:54   
tinkatonka
Dobro jutro!

Ja danes sem pa malo pozna v primerjavi s prejšnjim tednom. Ni mi treba v službo, pa sem malo potegnila s spanjem. In sem bom zdele za spremembo odpravila v BTC, ker najbrž še ne bo take gužve navsezgodaj, pa moram mal za darila pogledat, pa mal si bom šla v Baby center otroške stvari pogledat. Mislim da bom prav uživala. Je pa zunaj zelo zelo mrzlo. Me kr strese, da samo pomisilim da grem zdaj ven na ta mraz.

Mislim da se mi bo do konca ravno zmešal od bolečih medeničnih kosti. Imam danes popoldne pregled in moram ji oment to. Bolje da me pregleda, če se slučajno dol že kaj ne pripravlja. Upam pa seveda da je vse zaprto kot mora biti.

No se vam javim proti večeru enkrat, če bom utegnila ali pa potem jutri, seveda s poročilo iz pregleda.

Pobožajte trebuščke in jih čuvajte!!!



_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 117
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 9:10:12   
Eviii
mi smo tudi že vstali. in smo bli že v laboratoriju. sm mogla it dat vodo za sanford. in kaj se mi je zgodilo? da sm lulala eno urco preden sm šla v laboratorij in sm imela premalo poln mehur. morem it še enkrat čez eno urco, v koper. me bo peljal moj možek.
spali smo kr ok. samo okoli petih sm se zbudla, ker sm imela prepoln mehur. in sm mogla it na wc. pa valda se je takrat glih user posted image  zbudil-a in smo imeli jutranjo telovadbo. zdej pa vrjetno smrči, ki je utrujen-a user posted image
jst sm še danes in jutri na bolniški, pol pa na dopust do 28.1. in pol porodniška user posted image . in pol seveda uživanje z user posted image ...
pr nas je danes tudi kr precej mrzlo. sonček se še ni pokazal... ni nekaj za hodit naokoli zdej. mogoče bo čez kako urco boljše.
vse tiste, ki imate danes preglede, fajn odpravte in poročajte. mene tko firbec matra. ne vem, če bom zdržala do četrtka user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 118
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 9:11:10   
marty5
Dobro jutro tudi z našega konca,

pri nas je tudi ful mrzlo, a sončno. Počasi se odpravljam k občinarjem, urejat birokratske zadeve...upam, da me bodo presenetili s hitrostjo user posted image

Tudi jaz grem malo pogledat, kaj bo bližnjim prinesel božiček in seveda tudi Baby center ne bo ušel user posted image .

Potem pa me čaka kosilo - danes se bom lotila kanelonov, na željo user posted image  in likalnik me veselo opominja, da imava danes en vroči zmenek user posted image .

Tinkatonka, srečno na pregledu in seveda poročaj user posted image .
Karin, naj ti teden čim hitreje mine user posted image

Vsem ostalim pa lep in prijeten začetek tedna. Pa ne zapravljajte preveč...

LPuser posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 119
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 12:03:31   
ursa_p
Pozdravjene ... koncno med vami ... se vedno v enem kosu! user posted image

Sem vas brala ze v petek ali soboto, pa mi je potem vse crknilo, tako da nisem prisla niti do konca niti se nisem oglasila.

Zato se oglasam danes ...

Sem cisto slabe volje, ker sem danes, na moj rojstni dan ostala brez sluzbe ... kako je super, ko te 2 meseca pred rokom "odpustijo" zaradi bolniske ... noro res ... no ja ... rekla je, da me poklice, ce me bo kej rabila ... pajade ... sem si pa ze nasla delo za ta teden - je sranje biti student v nosecnosti user posted image  ... denar pa rabiva ...

Sem vse prebrala, ampak sem tako slabe volje, da bom napisala samo kako in kaj se je dogajalo.

Popadki so bili ze na 3 minute (takrat ko sem se vam zadnjic javila). Ko sem prisla v porodnisnico so se malo ustavili, ampak so bili pa hujsi kot prej. Takoj so me dali na CTG, ampak popadki niso bili tako zelo hudi (kaj sele bo). Prisel je se ginekolog in me pregledal ... bila sem se cisto zaprta, tako da je bil zelo zadovoljen. Ampak ker popadkov ni bilo konec in da ne bi slo vse skupaj naprej, so me pridrzali na opazovanju. Dobila sem se injekcijo v rito - Buscopan (ceprav me kaj dosti ni bolelo), pa flajster proti popadkom (nisem vedela, da obstaja). Popadki so se kmalu umirili. So me pa ves cas priklapljali na CTG. Ponoci me je bolela glava za znoret ... pa mi prinesejo zjutraj termometer in povem, da me noro boli glava ... in nisem vedela, da je lahko to stranski ucinek flajstra proti popadkom in seveda nisem nic rekla ... kaj sem pa vedela od kje bi to lahko bilo. In mi ga je dala dol predcasno. Naslednji dan sem imela potem pregled UZ, kjer so ugotovili, da je s tamalim vse OK (tudi brce sem cutila ves cas!) in da imam maternicni vrat dolg se 36 mm, kar je kar veliko. Naj bi sla ze ta drugi dan domov, ampak bi morala priti se sobna zdravnica, ki pa je kar lepo odsla, ne da bi nas prisla pogledat. No, potem so me se priklapljani na CTG, delali preglede krvi, urina, vse ... Zvecer pa spet popadki, ampak sem raje zaspala, kot da bi se ukvarjala z njimi ... sem rekla, da ce bo huda, se bom ze zbudila! Naslednje jutro so mi ponovno delali CTG in spet popadki. Ampak bolj blagi kot v torek. Ravno toliko da so bili ... je pa mozno, da zaradi lezanja na hrbtu, ker me je cisto raztegnilo in so me zaceli grabiti krci. Drugace pa je tamal skoraj vsakic tako brcal, da smo komaj posneli tisti CTG ... samo hhhhhhhh se je slisalo. No, ker je bila kri in voda v redu (razen enega testa, ki pa delajo rezultate 5 dni (moram se dobiti izvide), so se odlocili, da me spustijo domov. Seveda sem cakala do treh, ker je sobna zdravnica spet odsla, ne da bi nas prisla pogledat!!! Ampak me je ta mlada potem spustila domov. Predpisana bolniska sicer 14 dni, dokler ne pridem do ginekologa. Popadkov nimam vec .. imam pa vsake toliko kak blag krc, kar pa tudi ni nic narobe. Pocutim se cisto v redu.
Tamal je imel pa v cetrtek 1500 g ... tako da je res se mali.

Na oddelku so sicer zelo prijazni (v vecini), ampak me je zelo motilo, ker je v eni izmeni samo 1 sestra govorila SLOVENSKO ... in sem na zalost bolj malo razumela! user posted image  Hrana pa meni cisto nic po godu. user posted image

Je bila pa z mano v sobi se ena nosecnica, ki je imela par dni za mano rok, ampak ji ne kaze kaj dosti, da bo docakala februar, ker ima maternicni vrat ze cisto skrajsan. Trebuha pa cisto nic!!! Blagor enim ... jaz se sama sebi zdim ze kot slon! user posted image

Vceraj me je tako pekla zgaga, da sem si privoscila pivo, ki je bila edina stvar doma, ki je imela mehurcke (edino te mi se pomagajo).

No, grem se malo pocivat, pa ko bom kaj boljse volje se kaj javim. Ceprav bom imela danes bolj dan zase, pa da malo nazdraviva z mojim dragim.

Lep dan vsem, upam, da boste imele lepsega kot jaz

Ursa

PS: Posljem se svojo telefonsko Eviii.

< Sporočilo je popravil ursa_p -- 19.12.2005 12:07:43 >

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 120
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 12:18:25   
marty5
Ursa_p, končno nazaj user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . Smo se ves čas spraševale, kako je s tabo in držale pesti, da je vse ok.

No, najprej vse najlepše in najboljše za rojstni dan - en velik šopek user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  za oba!

Hvalabogu, da se je vse dobro izšlo. Verjamem, da te je to s službo potrlo in tudi razjezilo, ampak je vse to drugotnega pomena napram user posted image . Denar je res denar, ampak jaz pravim in verjamem, da se vse zgodi z razlogom. Tako se boš lahko vsaj pošteno spočila in nabrala moči za prihod user posted image . In tudi to verjamem - vse se vrne in povrne. Tudi takim ljudem in šefom user posted image . Če lahko sami s seboj živijo in spijo čiste vesti, ko dajo bodočo mamico na cesto, že ni vse v redu z njimi. Ni vredno ne živcev ne slabe volje.

No, jaz mrzlično čakam na pregled v sredo in tako upam, da bo vse ok - da ne bo spet kakega presenečenja kot zadnjič in seveda - da spet vidim svojega user posted image , najbrž še zadnjič iz trebuha. Naslednjič se bova v živo spoznala user posted image user posted image user posted image

Prej sem vam zaželela, da ne bi zapravljale preveč.....no, ko bi le svoje nasvete poslušala user posted image . So me darila in trgovina (sploh skok v BC) pošteno ruknila po žepu, tako da bom zdaj kartice nekam skrila in pozabila za njih za nekaj časa user posted image

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 121
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 12:20:53   
sarazan
Hvala Bogu, da sta uredu Ursa_p in user posted image . user posted image  user posted image  user posted image
Nas je tako skrbelo, da smo se zorganizirale s temi telefonskimi številkami in se bomo lahko obveščale, če pride do kakšnih težav. Ampak najbolje bi bilo, da se to nikoli ne zgodi in vse srečno dočakamo februar in naše PDP-je.

Jaz sem danes prvi dan na dopustu in sem tudi že doživela prvi "šok". Zjutraj sem šla na banko, da ne bo gneče.... Pa ja. Pridem tja, pa 20 upokojencev v vrsti. Grem potem v trgovino in pred vsako blagajno spet sami upokojenci. Grozljivo! Se mi zdi, da bom čist zamorjena po enem mesecu, ali bom pa še vedno okoli hodila samo popoldne. Dopoldne bom pa doma visela ali pa naredila kakšen obisk pri babicah in kolegicah na porodniški. 
Skratka nič nisem navdušena, pa če se še tako čudno sliši.

Lep dan vam želim.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu ursa_p)
Neposredna povezava do sporočila: 122
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 12:24:43   
sarazan
Ursa_p!

Seveda vse najboljše za rojstni dan. user posted image user posted image user posted image
Nas je pa kar nekaj strelk user posted image .

Za službo se pa tudi ne sekirat. Kot vidim, se kar hitro znajdeš. Pa še tistega kajenja si se znebila (saj sem si prav zapomnila, da se niso prav zelo ozirali na tvojo nosečnost, a ne?)

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 123
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 12:25:22   
marty5
Sarazan, enak odziv sem imela jaz prve dni doma. Mislim, da sem se še na forumu zgražala nad upokojenci - ko povsod rinejo in se prerivajo user posted image .

No, jaz sem se danes spravila na upravno enoto in bila pripravljena na vrsto......in presenečenje - ni bilo nobenega user posted image user posted image user posted image .

Za banko pa moraš paziti datume - ko pridejo pokojnine, boljše bit 3 km stran, ker upokojenci ne poznajo bankomatov ipd., ampak se zgrinjajo na banke. Zdaj pa je najbrž sezona praznikov in so šli po denar......

Sej nimam nič proti njim, le na živce mi gredo, ko se zrivajo povsod in so eni prav arogantno nesramni....hvalabogu so v manjšini user posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 19.12.2005 12:27:18 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 124
   RE: FEBRUARČICE 2006
19.12.2005 12:30:34   
sarazan
Ja marty, zgleda, da se bom res morala malo navaditi na svoj nov "status" in paziti na datume, kdaj kam it.
Ampak pogrelo me pa je, da sem kar živčna ratala user posted image .

Ah bo že.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 125
Stran:   <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  3 4 [5] 6 7   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?