|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.12.2005 0:09:15   
čuko
user posted image Če je sreča kapljica vode,
če je zdravje žarek sonca,
in če je ljubezen čudovit svet,
vam želim
moje februarčice,
vsega za cel planet!user posted image

user posted image Vesel božič, ter srečno,zdravo in ljubezni polno novo leto 2006!user posted image

Naslednji božič bomo delile z našimi sončki!

_____________________________

Naš sonček je prijokal 2.2.2006!

(odgovor članu Ezi)
Neposredna povezava do sporočila: 226
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.12.2005 9:07:54   
tinkatonka
Spet en lep pozdrav!
 
Upam da ste Božični večer in včerajšnji Božič lepo preživele v krogu svojih najbližjih. Midva sva bila na večerji pri njegovi družini na božični večer, včeraj pa sva potem šla obiskat še stare tete, staro mamo in pa tudi sama sva dobila nekaj obiskov, tako da je bilo zelo naporno ampak prijetno. No včeraj zvečer me je od vseh sladkarij, čokolad in ostalih dobrot, zvečer tako zvijalo. Sem zaprta in te bolečine ob zaprtju so bile neznosne. Sej sploh nisem vedla al imam popadke al sem zaprta, ker me je res ornk bolelo, čez cel trebuh, pa še user posted image  je bil zelo aktiven, mogoče mi je hotel pa pomagati, in mi rahljal črevesje. user posted image  No danes zjutraj pa sva se z dragim spet malo pocrklala v postelji, dokler naju seveda iz postelje ni dvignil "štromar", ki dela na najini hiški ( ja nekateri bi celo za praznike delali), pa se morava tam zglasit, ampak ne greva še nikamor, ker je na našem koncu Ljubljane zapadlo kar nekaj cm snega in ga zdaj moj možek pridno kida, da se ne bo zvozil, jaz pa sedim na RR-ju in vam pišem, kaka solidarnost a ne? user posted image

sazi...upam da se kaj bolje počutiš.

taja27.....user posted image user posted image user posted image  za user posted image ! Bodo imeli naši "moškI" februarčki kaj za osvajati user posted image

urša_p......najbrž je brez interneta, ker drugače bi se nam pa najbrž že javila, a ne??

No zdaj pa grem počasi spet v spodnji štuk, pogret čajčka za mojega pridnega moža. Potem pa na hiško. Punce sej vem da se to ni za hvalit, ampak ker nismo naredili stopnic še v zgornje nadstopje, kjer bova imela midva stanovanje, zdaj tja gor lezemo po lojtri. Ja tudi jaz grem. Tko da moj user posted image  ima dobre predpogoje da postane plezalec, če mami v 8.mesecu nosečnosti pleza po lojtri. user posted image user posted image

No do naslednjega posta pa prav en lep pozdravček.

p.s. Hvala vsem za vaše želje!

Tinkatonka in user posted image

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu SašaR)
Neposredna povezava do sporočila: 227
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.12.2005 10:03:21   
Eviii
pozdravljene, februarčice.
kot vidim, nas je te dni bolj malo gor na rr-ju. in vse počnemo več al manj isto: se bašemo od jutra do vičira user posted image ... jst sm že od sobote tako polna, da je groza. v soboto se je moja mamica potrudla in je za mojga možeka prpravla švedsko kosilo. joj, je ni mogu prehvalit!!! zdej se mu sploh ne mudi več iskat stanovanja... je reku, da je to najbolj pogrešal s švedske - tipična božična kosila s celo familjo. pa se mu je želja izpolnila.
nobena user posted image  se mi do zdej ni oglasla, da bi blo kej narobe, tko da so očitno vse še v enem kosu. po mojem bo čez kakih par tednov že prletelo kako sporočilce s pozdravčki od user posted image  (mislim na tiste, ki imajo rok zelo na začetku).
danes sm spet brez možeka. je šou na en golf turnir na brione. user posted image  je pobrcal-a, ko je odhajal - mu je očitno zaželel-a srečo in da bi zmagal in prnesu pokal domov.
taja, čestitke za user posted image . mi tudi nočemo vedet, kaj mamica nosi v bušiju. in smo to v četrtek tudi g povedali. pa se je sestri vseeno veselo zadrl x (pa še neki). žal mi je, ampak sva se odločla, da ne bova nikomur izdala (niti vam ne smem, ker sm prisegla). prouzaprou sva se odločla, da ne bova niti povedala, da veva... ampak vseeno se z user posted image  pogovarjava v obeh spolih oziroma v nevtralni obliki. sva pa srečna, ker sva pred par tedni našla imeni za oba (user posted image  ali user posted image ), tko da se nama zdej ni treba več s tem ukvarjat.
vesele praznike še naprej user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 228
   RE: FEBRUARČICE 2006
26.12.2005 16:41:58   
marty5
Še ena februarčica se oglaša....tudi mi veselo pospravljamo dobrote teh dni in posledično ponoči ne spimo, ker nas za kazen huda zgaga peče user posted image . Pol noči nisem spala in ob 3eh zjutraj spila pol litra hladnega mleka....malo je le pomagalo. Prav mi je, ko pa sem se tako prežrla sarme user posted image .

Vidim, da nas je veliko dobilo prav posebnega božička - zvedele smo, kaj bomo pestvale februarja user posted image .
Taja - čestitke za user posted image  user posted image user posted image user posted image user posted image . Hvalabogu, da boste nekatere popravile ravnotežje spolov, če ne bi bila februarja prava poplava lulčkov user posted image user posted image user posted image .

Hm, Eviii, a boš tudi ti prispevala k bolj enakomernemu ravnovesju user posted image ? Malo te hecam.....že mene firbec matra, če bo Izolan ali Izolanka user posted image . Je pa malo smešen ta G - če ste mu tolikokrat rekli, da ne želite vedeti, pa vseeno pove user posted image . Upam, da nisi preveč jezna, ker ne bo presenečenja. No, saj je presenečenj, že ko zveš, ne?user posted image

Ja, zdaj gre počasi čisto zares - kmalu bo končno napočil dan, ko bomo pestvale user posted image user posted image user posted image . Moja tašča je preučila vse lune v februarju, ker baje to vpliva na porod....je prav smešna user posted image . Aja, pa še zdaj trdi, da sta lahko kar 2 - no, ona že ve......se le še smejim user posted image user posted image user posted image .


Vem, da ne bom nič novega povedala, ampak jaz že prav komaj čakam našega user posted image . Joj, bo to en mamin razvajenec...že vidim, da bo, ker se ne bom znala zadržati user posted image .

Lep preostanek praznikov in se kaj beremo!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 229
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 7:44:31   
marty5
Sem včeraj zaključila dan, pa ga bom še danes začela user posted image .

Ja, želodec mi ne da spati - sva z user posted image  imela burno noč. Mi je bilo takooo slabo. Joj, ta hrana! Vse me boli, ko user posted image ......

Drugače pa, sem danes doživela lepop presenečenje user posted image . Vstanem in kaj zagledam skozi okno? Vse belo user posted image user posted image . Ja, tudi nas na Obali je obiskal snegec user posted image . Prav idiličen je pogled skozi okno user posted image . Malo manj idiličen pa je pogled na ljudi, ki gredo v službo in se lovijo po pločnikih in spodrsavajo z avtomobili....ja, tukaj imamo skoraj vsi še letne gume. Meni je pa prav fajn, lepo doma na toplem user posted image .

Najbrž pa ste v ostalih delioh Slo zasneženi do vratu. Upam, da nobeni ni potrebno v službo....

Da menjam temo - punce, jaz sem konkretno začela razmišljat o porodu. Kam bom šla, če se bom podpisala za EA, kako bi rodila, če bo možnost ipd. Včeraj sem zvečer brala porodne zgodbe na RR in med drugim prišla še do dileme, kako ravnati v primeru, da je osebje osorno in nesramno - kot sem velikokrat zasledila (predvsem sestre na oddelkih). Da ne bo pomote - zavedam se, da ne grem v hotel in ne pričakujem, da me bodo nosili po rokah. Pričakujem pa en osnoven spoštljiv odnos in predvsem, da me nihče ne bo nadiral (neverjetno, kolikokrat sem to slišala oz. prebrala). Kaj je najboljše v tem primeru? Bit tiho in upat, da greš čim prej domov, ali se postavit po robu? Jaz se namreč zelo težko zadržim in povem svoje - vsekakor ne bom dobolila, da me bo sestra nadrla, zato ker ne bom znala dojit ali ker jo bom za kaj poklicala....Ene ženske doživljajo v porodnišnicah prave travme in pridejo domov čisto depresivne in s kompleksom, da so slabe mame...
No, sem se malo preveč poglobila v to temo user posted image . Drugače pa bom po novem letu začela piti čaj malinovih listov - sam dobit ga še moram in z masažo presredka. Joj, če bi šlo brez šivanja, bi bila tako srečna.....
Za EA pa ne vem user posted image . Če bom končala v Izoli, jo najbrž ne bom vzela, ker jim ne zaupam preveč - imajo zelo malo izkušenj s tem in se večkrat konča z vakumom ipd. , ker babice ne znajo vodit poroda z Ea.Drugače pa me mika, seveda.

Ve, ste že kaj razmišljale o tem? Načeloma sem si rekla, da bom pustila stvarem, da gredo svojo pot in se prepustila trenutku.....kakšno predpripravo, pa si bom vseeno privoščila. Preveč planiranja se itak ne izide - ponavadi gre vse ravno obratno user posted image . Poleg tega, pa se kar malo bojim dojenja - da ne bom znala, da ne bo steklo, da bo mali lačen.......

Ja, en kup stvari je prišlo na plano. Ampak ostajam optimist user posted image . Če na milijone žensk to počne vsak dan, se bom tudi jaz znašla, ne?

Vsem želim en kar se da lep in miren dan!

LPuser posted image

< Sporočilo je popravil marty5 -- 27.12.2005 7:45:30 >


_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 230
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 9:31:25   
Eviii
ja, marty, tudi pr nas v izli mamo vse belo. prou lepo božično darilce. ampak samo za bit not in ga gledat od daleč...
mi smo drugače spali ko ubiti to noč. user posted image  samo zvičir malo pobrca, da reče lahko noč. in valda, ko se zjutraj mamica zbudi, pove, da je tudi on-a buden-a in mi zaželi lep dan. tako poteka najino komuniciranje zadnje obdobje user posted image .
jst sm se tudi danes zjutri zamislila nad porodnim planom. in sm se odločla naslednje. moj edini načrt je ta, da user posted image  spravim vn čimprej zdravega in s čim manj travmami zanj-o. nič druzga ne želim. kar se pa osebja tiče, je tako. ko sm bla pred mescem in pol na oddelku v izoli, so se mi najprej ene sestre zdele osorne in nesramne. sm se jih prou bala. pa se je izteklo tako, da smo se na koncu celo spoprijateljile in so ble do mene prou prijazne. včasih sm se počutla full krivo, ko sm jih sredi noči budila, da so mi pršle dat injekcijo proti bolečinam. ko pa so vidle, da ne glumim, so mi rade volje prskočle na pomoč. opazle so, da sm kr precej potrpela, preden sm jih motla. in ko so opazle, da celo noč hodim na wc, so takoj vedle, kolko je ura. malo smo se pošalile, malo pojamrale, na koncu pa so mi ostale v lepem spominu. upam, da bo tudi ob porodu (in po njem) tudi tako. jst sm tudi taka, da nazaj povem svoje, še predvsem, če imam prou in me ljudje obravnavajo kot nesposobno ali nezrelo. takrat mi zavre in na dan pride moja levja griva in zatulim. in seveda pometem vse pred sabo...
kar se pa ea tiče. jst bom sigurno naslednjič nabavla napotnico pr g (sm hotla že tokrat, pa sm pozabla). pol je pa tko, da se na licu mesta odločiš, al boš al ne. v izoli imajo pa na voljo tudi protibolečinsko injekcijo, ki je po pripovedovanjih punc, ki so tako rodile, enkratna rešitev. drži ene tri do štiri ure in to je glih dovolj cajta, da si spočiješ, mogoče ceo zaspiš vmes. jst bom vrjetno kr to vzela.
tiste, ki delate, malo umirte tempo... vse pa se počasi začnimo pripravljat na srečanja z našimi user posted image

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 231
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 9:39:14   
ninaki
Pozdravljene punce,

en lep snezen pozdrav tudi z nasega konca od enega nasedlega kita & slona v enem user posted image
Hvala za vse dobre zelje. Ste lepo prezivele praznike? Upam, da ste tiste, ki ste bolane, oz. vas matrajo popadki, vredu.

Jaz sem cisto hin od te hrane. Pa se kar mi disi user posted image Ce je pa vse tako dobro, a ne user posted image Pa se izgovor, da moram dojencka pocrklati z dobro hrano prav pride. Samo kaj, ko pol ni mere. Zelodec je pa ze itak zdavnaj raztegnjen.

Cez praznike je bilo super. Pustili smo se razvajati. Edino guzva je bila na cesti, za 2h voznjo smo porabili 4h. Stali na AC, pa pred mejo. Zdomci so se vracali. Samo sem kar ok zdrzala. Sedez dol, pa noge gor, pa je slo user posted image Nazaj grede pa nikjer nobenega. Se pozna, da so pocitnice, pa zdomci si vzamejo vec kot samo par dni fraj. Moj dojencek se je zgleda malo ustrasil tuje drzave user posted image Skoraj nic se ni premikal, me je bilo ze kar posteno strah. No potem je pa pokazal svoje fuzbalerske zmoznosti takoj, ko smo prisli domov user posted image Zdaj je pa spet po starem. Le ritem se mu je spremenil, cez dan je bolj miren, zjutraj, zvecer in ponoci pa razgraja. Jaz sem ok. Se mi zdi, da sem sele sedaj doma zazivela user posted image Trebuscek se je nekoliko povecal. Mali pa v rebra brca. Vcasih je prav neprijetno.

Marty5, tudi mene so ob skoraj istem casu obvzele enake misli, kot tebe. Se mi zdi, da dokler nisem ostala doma, niti nisem tako intenzivno dozivljala trebuscka. Zdaj pa se mi zdi, da cas kar prehitro mineva. Tako, kot si rekla. Tudi jaz se ZELO veselim februarja. Le na trenutke se mi zdi, da gre vse skupaj cisto prehitro.
Vcasih tudi jaz razmisljam o porodu. Pa o tem, da bi bilo vse ok. V takih trenutkih se prisilim misliti na kaj drugega, kaj lepega, saj me po navadi obidejo crne misli. O EA ne razmisljam. Rada bi porod dozivela naravno, pa kakrsen koli ze bo. Kar se pa obnasanja v bolnici tice, pa jaz jezika ne bom sparala. Bom vljudna, a ne bom pustila, da bi se nad mano izzivljali oz. me kakorkoli spravljali v slabo voljo. Se posebej ne mislim prenasati ocitkov tipa "kaksna mama pa ste..." To sem ze v nosecnosti enkrat slisala, pa sem povedala svoje. Na lep nacin jim bom povedala, da se tako ne bomo sli in da ne mislim prenasati nobenih ocitkov.

Sazi, kako pocutje in pritisk. Je kaj bolje?

Taja27, cestitke za puncko user posted image user posted image user posted image

Ursa_p, kako si?

Enkrat je bilo govora o novoletnem kosilu. Midva bova imela mesni fondu. Za zraven pa se ne vem kaj, moram malo po kuharici pobrskati in najti kaj fajnega. Se bova pa crkljala doma. Ta we sva obdelala vse obiske, tako da bova naslednji we uzivala doma.
Aja, pa da se se malo pohvalim. Se mi tako fajn zdi, ker so skoraj vsi pohvalili mojo potico user posted image user posted image user posted image Ni bila vsec le tistim, ki imajo radi bolj sladke sladice. Jaz dam vedno malo manj sladkorja v vse karkoli delam. Sem se tako navadila. Neverjetno kako je lahko trgovinski sladoled kar naenkrat presladek, ce delas domacega z manj sladkorja user posted image

Lepo se imejte in se beremo,

Nina




(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 232
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 9:50:18   
BaGSi
Dobro jutro punce!

Hvala vsem za lepe želje ob božičnih praznikih user posted image . Mi smo jih preživeli - kot vsako leto - zelo burno. Vedno izgleda tako, da šibamo po nakupih, pripravljamo smrekico, jaslice, šibamo po mah v gozd; potem božične večerje v LJ, jutranji zajtrk v LJ in darila, potem, k drugi babici v MB in kosilo, darila, spehodi; včeraj smo potem šli na ogled živih jaslic v Postojnsko jamo (sem kar sopihala; moj mali pa je seveda super užival - predvsem na vlakcu) in spet vsi skupaj na večerjo k nam v LJ... Po pravici povedano sem kar vesela, da je mimo... čeprav je bilo super.user posted image

Zjutraj me je skoraj kap, koliko snega imamo v LJ - sem tamalega mislila peljati kar peš v vrtec, pa se je ponudil svak, da naju pelje in sem mu bila super hvaležna user posted image . Kakšno zimsko veselja za mojega 4-letnika!!!

Jaz šibam na odvzem krvi za toksoplazmo, pa ati po potrdilo da lahko grez zraven na porod; potem pa moram pripravit eno predavanje (rok do 15.1.) ker me bo drugače kaj prehitelo... Predavat pa bi mogla 4× konec aprila - bom pa še vidla, kakšna bo situacija s tako malim otročkom...

Doma me še čaka likanje oblačilc za dojenčka - pa me ne bi nič motilo, če bi to pustila atijo ali babici user posted image

Sem pa imela tudi jaz hude bolečine v nožnici v soboto user posted image , tako da sem že mislila, da bom mogla rodil... Pušenjak mi je odgovoril, da če bo hudo naj kar pridem na pregled; se pa je hvala bogu stvar umirila in sem OK (te pa kar pošteno prestraši).

Vsem vam želim čim mirnejši teden, odpočijte si in uživajte ob mislih na vaše user posted image !!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 233
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 10:37:00   
sarazan
Živjo user posted image !

Ja, snega je v LJ res kar nekaj in sploh mi ne pade na pamet, da bi šla kaj ven, čeprav sem imela kar nekaj planov. Upam, da bo do jutri vse spluženo, ker grem na pregled k G in bom morala z avtom na cesto.
Zaradi vseh dobrot, ki sem jih pojedla zadnje dneve, jih bom jutri sigurno spet slišala. user posted image  Pa se sploh ne sekiram, še dobrih šest tednov, pa bom začela na veliko hujšat zaradi neprespanih noči in dojenja. Tudi jaz že koooomaaaaj čakam user posted image .
Danes se bom lotila sortiranja oblekic. Imam jih tak kup, da sploh ne vem, kje naj začnem. Sestra mi je znosila že kar poletne kiklice in majčke od svoje hčerke. Čist se ji meša user posted image  user posted image  user posted image .

Včasih razmišljam o porodu, ampak si ne delam nobenih planov. Ker sem čist po "murphiju", bi šlo sigurno vse drugače. Zato sem rekla, da bom doma čim dlje (popadki na 5 minut vsaj 1 uro), če ne odteče voda. Pa pridno bom predihavala popadke - že zdaj vadim skoraj vsak dan user posted image . V porodnišnici bom pa babico poslušala. O EA ne razmišljam, ker bi rada doživela porod čim bolj naravno, čeprav brez analgetikov verjetno ne bo šlo. Kar se pa sestr na oddelku tiče... mislim, da ne bom dovolila, da bi me zmerjale in mi zbijale moralo. Verjetno bom bistveno bolj občutljiva in čustvena, zato bom pripravljena na kakšen izpad - upam, da ne bom preveč znorela user posted image .

Imejte se lepo, pa pazite zunaj, da ne padete.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 234
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 10:44:12   
karin412
Tudi jaz vam želim vse lepo za praznike!
Uživam na Primorskem, kjer je res danes ponoči snežilo. Več ali manj počivam, tako paše, ker ni treba v službo, pa na sprehod sem šla vsak dan, drugače me pa razen kolkov ponoči ne boli nič.
Tudi jaz se moram pazit pri hrani, kar naprej potičke, pa sarme, pršut, meso...
Glede porodnega načrta pa ga moram še oblikovati, okvirno tako, itak ne veš, kako bo porod potekal, samo moraš pa babici povedat, kaj bi rad, da ti prej pove, ko kaj namerava narediti.

Doma imam že pripravljen čaj iz malinovih listov, eterično olje jasmina za ob porodu in olje za masažo presredka.

Uživajte v snegu in se pustite razvajati!

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 235
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 20:58:57   
sazi
Živjo punce,
hvala za skrb. Sem bolje kot prejšnji teden, čeprav je pritisk še malo visok, ampak ne toliko in tudi omedlevam ne več in glava me več ne boli. Sem bila danes celo dopoldne v porodnišnici (v glavnem v raznih čakalnicah), pa še jutri me dopoldne čaka nekaj pregledov.
user posted image  je še vedno precej živahen in mi tako pritiska na desna rebra, da me res hudo boli in samo gledam, da najdem čas za ležanje na levem boku, ker le tako ublažim pritisk na rebra.
Glede poroda ne planiram nič posebnega, saj je toliko stvari nepredvidljivih: user posted image  je obrnjen še z glavo gor, tako da nimam plana, dokler ne vem, kaj se bo dogajalo v času poroda. Poleg csega zna pa tudi povišan pritisk spremeniti potek nosečnosti in če bo še tako hudo, jo bo treba "na silo" skrašati. No, zaenkrat kaže kar v redu.
Sneg je že lep, samo po mojem bi bilo najbolje, da bi padal samo v hribih, ker je v mestih preveč zmede. Vse je slabo očiščeno, drsi,...
No, toliko zaenkrat, jutri pa spet do zdravnikov. Mirno noč vam želim.

(odgovor članu karin412)
Neposredna povezava do sporočila: 236
   RE: FEBRUARČICE 2006
27.12.2005 23:26:33   
Kami
Čao punce user posted image !
Evo tudi nekaj vrstic od mene. Vidim, da smo še vse "na broju". Upam, da bo tako tudi ostalo do februarja. In da praznike uživate vsaka po svoje.
Mene sicer na trenutke močno zvija, ampak vztrajam doma. Se uležem, mal zaspim (če mi mali to dopušča) pa je bolje. Sem danes govorila z g. in je rekla, da bo to nekaj časa zadostovalo, en dan pa bo šlo verjetno naprej, ker se verjetno s ta močnejšimi popadki tudi odpiram. Je pa vsak dan dragocen, zato se mi zdi, da se bom potrudila zdržat dokler bo šlo. Imam pa danes zelo otečene bezgavke. Zna bit, da sem pokasirala angino od tamalega. Tako da sem dobila Ospen za vsak slučaj, če se mi v teh prazničnih dneh pojavi še kaka vročina ga morm začeti jemat.
Meni je ta sneg prav na dušo pisan. Jaz bi bila cel dan zunaj. Pa me tko dol prtiska, da kaj več kot kake pol urce ne zdržim. Pa tamali je tud čist nor. Smo šli dans zvečer na en sprehod s sankami. Men je tolk lepo, za vriskat! Še posebej sedaj, ko še ni umazan sneg, ko je vse tako mirno, čisto! Moj user posted image  je pa čista kontra in se mu nos povesi vsakokrat, ko ga zvlečem ven po tem vremenu. Drugač imava veliko podobnih interesov, ampak pri snegu se pa vse neha. user posted image  Ampak zdaj ima že 2 nasprotnika. Enega pa še dobi! user posted image
Lepo se imejte v teh prazničnih dneh, privoščite si vsaj kako kepanje, če ne že sankanje. In čuvajte user posted image  na toplem v bušijih!

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 237
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 8:58:36   
Eviii
dobro jutro, drage user posted image .
kako ste kej danes? jst sm polna do roba od vse te hrane v zadnjih dneh. se mi zdi, da me bo kr razneslo. pa zvičir težje zaspim, ker sm tako nabasana z raznorazno hrano. res ne vem, kam me to vodi. pa tko sm bla ponosna na svoje kile...
včiri je bil zame prekrasen dan. kot sm vam že neštetokrat omenla, z možekom iščeva stanovanje, kjer bomo zaživeli kot mlada družinca. in sva pred približno enim tednom našla idealen prostor. v žusterni, v trostanovanjski hiški. res super razgled in cena je bila tudi dokaj ugodna. no, in nas je prejšnji teden agent obvestu, da so to stanovanje investitorji obljubli kot kompenzacijo eni stranki. ampak da se še ni odloču. najprej je blo rečeno, da bo to storu do prejšnjega petka, pol je reku, da bo premislu čez praznike in bo povedal včiri do devetih. jst pa ne bi bla jst, če ne bi agentu miljonkrat na dan težila, če že kej ve. in nazadnje je blo rečeno, da me bo poklical včiri zgodaj popoldne. in me kliče ob treh in mi reče, da so se investitorji odločli, da majo tega tipa dovolj, ker se ne zna odločit in da je stanovanje najino. se dobimo z njimi drugi teden, da dorečemo detajle. sm mislila, da me bo pobralo od sreče!!! končno bomo imeli svoj plac user posted image user posted image user posted image . ta božiček letos je bil pa res priden...
zelo sm vesela, da ste tiste s težavami precej bolše. predvsem je pomembno, da se ne damo, ker smo tik pred ciljem. ciljno črto že vse vidimo (tudi mi, ki imamo rok proti koncu februarja), samo še prit moremo do tam. ene prej, ene kasneje (tko je tudi prou). dejmo zdržat še januar in pol bomo lahko začele se veselit user posted image .

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu čuko)
Neposredna povezava do sporočila: 238
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 9:17:48   
tinkatonka
Dobro jutro februarčice!

Kako ste kaj? Že spile jutranjo kavico, pojedle zajtrk,...? No jaz se trenutno nalivam z Donatom (BLJAK), ampak kaj ko me pa ta prebava tako zelo matra. Vmes seveda brskam po RR-ju, moj možek pa v postelji gleda en DVD, kjer se streljajo, koljejo in ne vem kaj še, vglavnem film ki ni za mene. Zadnjič sva dopoldne gledala eno dobro kriminalko na DVD-ju, potem ponoči si pa še na WC nisem upala, ker me je bilo tako strah. Sanjam stvari namreč tako v živo, sploh zdaj ko sem noseča, tko da zame so že Dosljeji X grozljivka. Jah kaj čem, sem pa bolj tip za romantične filme, ala "Čaka te pošta", ki je moj najlubši film.

No pa da se malo pohvalim...včeraj sva šla z možekom v Baby center po posteljico. Ker najinega modela posteljice ni bilo na zalogi, in ker je proizvajalec (Lip Poljčane) rekel,da jih do konca februarja ne bo, sva vzela kar razstavni model. Posteljica že stoji v svojem kotu in je tako zelo lepa. Sploh si ne znam predstavljati, da bo čez slaba dva meseca tam ležal en majhen otročiček. No danes imam v planu še prestavit par omar in prišraufat police, no to imam v planu za mojega moža, pa še ne vem če se bo strinjal s temuser posted image .

Drugače sva z user posted image  vredu. Sicer me je včeraj zelo bolel križ, tko da se trduim čim manj sedeti. Ponavadi se grem kr uležt ali pa raje stojim, tudi če sem na obisku. Pa saj mislim da me zastopjo, ker tako velik trebušček pa tudi ni tako enostavno nositi naokoli. Bolečine v medeničnih kosteh so pa tako in tako stalnica v mojem vsakdanu.

Punce, res je, bližamo se koncu, zdaj zdaj bo januar, potem pa sledi nam najlepši mesec, mesec ko bomo spoznale naše otročičke. user posted image user posted image

LP Tina

_____________________________

Ponosna mamica Aneju in Jakobu.
--------
Vsaka mama je prava mama, dana za srečo in veselje. Prava. In ena sama. Za vse življenje.
(T. Pavček)


(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 239
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 12:12:44   
natalia
zdravo souser posted image !

upam, da v prednovoletnih praznikih še  zadnjič uživate v dvoje user posted image .

mam spet eno vprašanje:

ali vas pri otrdevanju trebuha tudi tako boli? men se otrdevanje pojavi najmanj 15 x na dan, boli pa kot user posted image !
 
kaj naj naredim? je to normalno? tudi če počivam se mi to dogaja.

lp


_____________________________

V našem kraljestvu domujeta princesa Eva in mali naslednik Žiga!

(odgovor članu tinkatonka)
Neposredna povezava do sporočila: 240
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 14:32:40   
Eviii
mene tudi otrdevanje kr precej boli. in to večkrat na dan. sicer mi po krajšem počitku mine in nikoli ni dalše od 15 sekund (no, mogoče kdaj pa kdaj pol minute). in sploh se mi ne pojavlja v intervalih, ampak občasno in neredno.
draga natalia, če se ti pa to pogosteje dogaja in bolj boli, je pa treba takoj k dohtrju al pa vsaj poklicat, da ti povedo, če to slučajno niso pravi popadki. ki ti si relativno blizu pdp-ja...

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 241
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 16:26:32   
sarazan
Žal, Natalia, ti ne morem nič pomagati. Meni trebuh še ne otrdeva, vsaj mislim tako, ker ne vem, kako naj bi to izgledalo user posted image . Počivaj, ko boš imela bolečine, in pa vsaj pokliči G in ji/mu povej, kaj se dogaja.

Danes sem imela pregled. Nič posebnega...user posted image  Mi je delala UZ, ker mi ga že od 20. tedna ni, pa ni nič novega. (Vmes sem bila pri Pušenjaku na samoplačniškem UZ.) Naša punčka je še vedno na glavi user posted image  in bo verjetno tako kar ostala. Njena glavica je nekoliko manjša, kot se pri teh tednih pričakuje, ampak je baje to samo dobro, ker jo bom lažje rodila user posted image . Ostalo pa vse ustreza starosti in ne bomo nič prej rodili. No, razen, če bom sama kaj takega naredila, da bi sprožila porod. Pa upam, da ne bom kje padla ali se česa ful prestrašila,... Zdaj sem naročena spet čez 3 tedne, kar je manj kot mesec pred PDP user posted image . Čaka me še enkrat preverjanje krvi na toksoplazmozo v 36. tednu.
Kdaj se pa dela prvi CTG? A katera ve? Je to spet odvisno od G?

Aj a, pa me G ni nič kregala zaradi kilogramov. Verjetno je obupala, ker se mi ne da nič dopovedati user posted image  user posted image  user posted image  Punce, sem na +13. Jao, jao, toliko kil si v življenju nisem predstavljala, da bi jih kdaj imela.

Lp

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 242
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 21:05:01   
BaGSi
Natalia - meni sicer trebuh otrdeva več krat na dan, v neenakomernih presledkih, vendar ni boleče - samo tak občutek imam, da se bom ravnokar razpočila... Po moje kar pokliči G ali v porodnišnico in se pojdi pokazat - da te ne bo skrbelo...

Sarazan
- lepo, da je vse OK. Jaz imam pregled v torek 3.1., pa me je kar groza kaj bo s kilažo, ker sem se zredila 3,5 kg v 4 tednih in sem na + 14,5 kg user posted image (sladki, sladki prazniki; pa še počitek ko ne rabim v službo...user posted image ) Sem dodala sliko v album... uuu, sem široka

Glede CTG pa ne vem, ker sem prvič rodila s 36 tedni in ga do takrat še nisem imela....

Marty5 - tudi jaz ne razmišljam o EA - je šlo prvič zelo gladko brez vseh dodatkov user posted image in upam, da tudi v drugo...

Sazi - upam, da si boljše?

Kami - upam, da ne boš rabila antibiotikov; če pa že boš, pa je Ospen tako ali tako najmilejši antibiotik in čisto varen - sigurno pa je to boljše kot previsoka vročina in huda infekcija, ki lahko sproži popadke. Držim pesti !

Evii - čestitam za stanovanje user posted image

LP user posted image !!!user posted image

< Sporočilo je popravil BaGSi -- 28.12.2005 21:19:50 >

(odgovor članu natalia)
Neposredna povezava do sporočila: 243
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 21:21:42   
pika-poka
še en hiter praznični pozdravček od mene...mi smo cele dneve zaposleni z nakupovanji pa obiski, da sploh rr ne pride na vesto...danes sva hotela it že spet v lj. ampak zgleda da ne bo nič ker je tako grdo vreme...baje je groza na cestah..in snegec se tudi tukaj na primorskem nč ne špara.

upam da uživate te praznične dni in da so naše težavice (bolečine,..) znosne..jaz kar malo pozabim ko mi je tako lepo ob praznikih, da me kaj boli...potem edino ko se počim v posteljo me kriđ opozori da sem malo pretiravala z hojo,...!user posted image kakorkoli se počutim super in upam da tudi ve!

glede poroda si ne upam nič zamišljat, ker se mi zdi da gre potem vse drugače kot pričakujem pa se nočem tudi preveč prestrašit..tako da črne misli odmaknem in pozitivne sprejmem pa je!user posted image

lepo vas pozdravljam in še enkrat želim prav vesele in lepe praznike in srečno 2006!

maja

(odgovor članu BaGSi)
Neposredna povezava do sporočila: 244
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 21:38:58   
Eviii
spet sm pršla malo gor pogledat moje punce, kaj počnejo. kot vidim, ste vse več al manj dobro razpoložene in veselo preživljate te praznike. to je važno...
jst sm tudi hotla it jutri z mojem možekom v ljubljano, pa sm se prenaglila. sm opazla, da pač ne zmorem. že najmanši napori me popolnoma uničijo. včasih čisto pozabim, zakaj so mi dohtrji napovedali počitek. in sm obljubla, da bom doma in počivala. sicer sm po naravi hiperaktivna in mirovanje je zame že kr precej krut pojem in ne obsega klasičnega počivanja in poležavanja v postli...
je pa naš-a user posted image  danes full aktiven-a. cel cajt mamico brca in včasih je že prou nadležen-a, še predvsem, ko se spravi nad moja rebra. mislim, da bo moje telo potrebovalo kr precej cajta, da si bo opomoglo od tega razgrajača-ice user posted image .
no, punce, bodte fajn še naprej in čimbolj uživajte v teh praznikih.

_____________________________

Dejana smo na silo spravli na svet 3.3.2006 ob 19.59 :)

(odgovor članu pika-poka)
Neposredna povezava do sporočila: 245
   RE: FEBRUARČICE 2006
28.12.2005 23:01:04   
sazi
Tudi jaz komaj pridem na RR - sem zadnja 2 dni preživela na raznih pregeldih v porodnišnici. Oba z user posted image  sva v redu. Meni je pritisk malo padel in upam, da bo ostal na tej ravni, moram pa res zelo pazit nase, ker tega, kar se mi je dogajalo prejšnji teden (pa čeprav sem bila že takrat pridna in veliko počivala) ne želim doživljati še enkrat.
Današnji dan sem preživela v Perinatalnem dnevnem centru. V sobi smo bile 4 punce in skupaj čakale na preglede - ni bilo pa nič posebnega, le za vse poskrbljeno na enem mestu (preiskave krvi, urina, UZ, CTG). Se je v zadnjih dneh user posted image  obrnil in je zdaj z glavico navzdol. Upam, da tako tudi ostane.
Zdaj grem pa spat - sem precej utrujena. Je bila včerajšnja noč tako čudna. Mi je veliko znancev pojamralo, da niso dobro spali - no, jaz večino noči sploh nisem. Pazite nase in na svoje user posted image , pa lahko noč.

(odgovor članu Eviii)
Neposredna povezava do sporočila: 246
   RE: FEBRUARČICE 2006
29.12.2005 8:56:37   
sarazan
Dobro jutro!

Danes sem pa jaz prva user posted image . Še vse spite? Ve kar, saj se moramo zdaj naspati, da bomo zdržale prve mesece nočnega vstajanja.

Ker je na cestah čisto preveč snega in še parkirišče za skidat, sem spet obsojena na domače stene. Občudujem vas vse tiste, ki ste večino ali kar celo nosečnost doma. Jaz se prestavljam sem in tja, kaj pospravim,... Ampak mi tako manjka klepetat oziroma govoriti, da sem proti popoldnevu že čist živčna, kdaj pride mož domov, da se malo sklepetam. user posted image
Zdaj vidim, da sem imela kar srečo, da sem lahko hodila v službo. Do zdaj bi bila že živčna razvalina.

Sazi! Prav fajn slišat, da sta z user posted image  ok. Pa ostale se tudi še dobro držite, tako da sem res vesela.

_____________________________

Princeska Sara se je rodila 29.1.2006.
Princeska Maša se je rodila 13.7.2010.

(odgovor članu sazi)
Neposredna povezava do sporočila: 247
   RE: FEBRUARČICE 2006
29.12.2005 9:26:05   
marty5
Dobro jutro,

Sarazan, kako te razumem.....jaz sem doma niti ne 1 mesec, pa se mi že počasi meša. Sploh pa v času teh praznikov, ko je vse še toliko bolj umirjeno - res, komaj čakam, da minejo......Jutra so kar dolga, popoldne in zvečer še nekako gre. Drugi teden grem vsaj v materinsko šolo, pa bo šlo hitreje user posted image

Drugače nič novega - občasno mi otrdeva trebuh, ampak na neboleč način. Še vedno čakamo na otroško sobico in je kar ni in ni. V Lip Poljčane so obljubili že prejšnji teden, zdaj pa za sveto še pred koncem leta. No, imajo natanko še 2 dni časa. Uh, sem jezna user posted image . Tako bi se lahko lotila vsaj sobico urejat....

Zdaj, ko sem doma, je postal moj hoby kuhanje - vsak dan nekaj novega sprobam. Edino tako se malo zamotim user posted image . Še vedno pa ne vem, kaj bi za Silvestra pripravila - enkrat smo odprle to temo.......če ima katera kako idejo na zalogi, se priporočam user posted image

Drugače berem, da ste vse relativno ok in imamo vse dobre predispozicije, da dočakamo februar oz. konec januarja user posted image  (tiste, ki imate rok takoj v začetku februarja).

Eviii, čestitke za stanovanje user posted image  - se še dobro spomnim vseh kolobocij in papirjev v zvezi s tem (kmalu bo eno leto odkar sva prišla do najinega...). Tudi nama so pred nosom prodali sanjsko stanovanje s 13m2 terase....no, pa se je pol izkazalo, da je bilo en kup nerešenih zadev glede lastništva. Tako, da je res vse za nekaj dobro, ne? No, še ena Izolanka, ki  bo Koprčanka postala user posted image .

Zadnjič sem omenila, da razmišljam o porodu - včeraj sem v knjižnici vzela knjigo Izziv poroda, pa ni nič posebnega oz. nič kaj pretirano novega ne pove. Se mi zdi, da dobimo preko RR res ogromno informacij, predvsem praktičnih. En user posted image user posted image user posted image  za RR!

Želim vam en lep in zabaven dan!

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 248
   RE: FEBRUARČICE 2006
29.12.2005 9:33:04   
marty5
Še nekaj sem vas želela vprašat, pa sem pozabila.....

Tiste, ki ste si nabavile čaj iz malinovih listov (Karin, če se ne motim?), kje ste ga dobile? Mora bit kak poseben ali pač v zeliščni trgovini samo vprašam za posušene malinove liste? Ne bi namreč rada pila napačnega čaja......

Hvala...

_____________________________

Ko je volja, se vedno najde tudi pot. Ko pa volje ni, prosto pot dobijo izgovori.

(odgovor članu marty5)
Neposredna povezava do sporočila: 249
   RE: FEBRUARČICE 2006
29.12.2005 9:38:38   
ninaki
Pozdravljene,

he, he, kot bi brala sebe. Komaj dober teden sem doma, pa ze tako zelo vse pogresam, da komaj cakam, da pride moj dragi domov, da se kaj pomeniva user posted image Saj se mi je zdelo, da bo tako, pa saj imam doma tudi kaj za poceti, samo me tako ven vlece.... Vceraj sem sla na sprehod in spet udarila moj tempo hoje. Na zacetku je bilo vse ok in sploh nisem pomislila, da bi morala bolj pocasi hoditi. Pol me je pa tako zvilo, da sem komaj domov prisla. Trebuh me je bolel za ****. Zvecer, ko sem se spocila, je bilo dobro. Sicer se mi pa zdi, da se cedalje bolje pocutim user posted image Hrbet ne boli vec, mali se muva kot obseden. Tlaci ven dele telesa, mi izpahuje rebra, se vrti in vrti. Saj, cez we se pa niti muvniti ni hotel, pa tako so si vsi zeleli cutiti premike. Vceraj zvecer sem bila tudi jaz v Lj z avtom. Katastrofa!!!!!! Sneg, cudni vozniki, jao.... Danes moram urediti ene papirje, samo grem kar z busom. Pa se v trgovino moram. Me nic ne vlece, ko pomislim na guzvo. Pa moram samo specerijo kupiti.

Punce, k nama je pa vceraj koncno prisel steklar in postavil sipe v kuhinji. Danes mora sicer se enkrat priti (ga ze nestrpno pricakujem) in finisirati stvari. Samo koncno bo se to ad acta. Dosti imam ze teh mojstrov. Vcasih me ima, da bi se kar vse sama naucila in vse sama podelala.

Otrdevanje trebuha...jaz sem zadnjic sestro pri gin vprasala kako se to cuti. Ker tudi nisem vedela ali mi otrdeva ali ne. Kot, da bi me tiscalo dol, vcasih dobim obcutek, da ga moram kar prijeti. Trd pa kot kamen. In je rekla, da je to to. Samo mene nic ne boli, samo zoprno je. Je pa res, da sam od sebe ne otrdeva. Vedno, ko se preforsiram - prevec pospravljam, prevec naokoli letam.

Sarazan, super, da je vse OK!!! Sem ti kar malo fous za majhno glavico. Jaz kar s tabelim gledam, ko se spomnim kako ima moj dojencek in kako jo bom ven spravila... Na CTG sem pa jaz narocena ko bom ze skoraj v 37 tednu. Na zadnjem UZ mi je rekla, da bo naslednji pregled CTG.

Sazi, fajn, da se bolje pocutis. To je edino pomembno!!!

Eviii, cestitke za stanovanje!!!!

Lepo se imejte in se beremo,

Nina




(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 250
Stran:   <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  8 9 [10] 11 12   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





23-letnica ima 10 otrok, želi jih še 100
Mama, ki ima že 10 otrok, jih želi imeti še 100, da bi izpolnila svoje sanje, da bi imela "največjo družino na svetu"....
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?