|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.12.2005 13:31:12   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu teta beta)
  Neposredna povezava do sporočila: 201
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 14:55:38   
doroteja23
Oj zdaj sem pa končno prebrala vaša sporočila. Res ste ble pridne.
Ninocka mi smo našli, čeprav smo se zmes zgubli in nas je potem en prijazni gospod pripeljal točno do te ordinacije.

Zdravnica je rekla, da je glede na krvne rezultate za zdaj vse ok, ampak da moremo počakat na rezultate, ki bodo še prišli in da še ne more nič ugotovit, ker se user posted image iz meseca v mesec spreminjajo.  Jaz upam, da bo vse ok. Drugače pa smo ok. Ponoči je samo še enkrat. Zaspi sama v posli že od vsega začetka. Včasih pri meni ampak večinoma pa v postelji. Zjutraj se zbudi brez joka. Če opazi da še spim ona lepo opazuje okrog in se pogovarja sama z sabo.

Morem priznat, da je full pridna in da sem lahko vesela, ker ko prebiram forum in vidim kakšne težave imajo nekatere, se mi kr smilijo.

Pri katerem mesecu prvič cepijo. Midve imama posvetovalnico v januarju in me zanima če boma takrat cepljeni. Če nebo spet bolana. Komaj se je pozdravla, že spet smrka in kašlja. Komaj čakam, da bo tolko stara, da ji bom lahko dala kakšen sirup, da nebo rabla kr antibiotikov. Jaz namreč dosti prisegam na domača zdravila. Domače je le domače. Aja tud moja Alina je full vesela če ji poješ ali pa če se pogovarjaš z njo.


Bodite zdravi!! 



_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 202
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 15:26:34   
2ursae
teta beta, 15-35 odstotkov otrok do tretjega leta ima težave s spanjem, ki se v večini kažejo z oteženim večernim uspavanjem in ohranjanjem spanca ponoči. Tko, da to je problem in potem pač posegamo po raznih bolj ali manj uspešnih metodah. Super, če tvoje dete brez problema pančka, upam, da bo moj drugi otrok tudi tak.

Pety, pri nas smo igračke razkužili z alhoholom in to tako, da smo jo obrisali s cunjo, prepojeno z alkoholom. Po moje bi to moral bit dovolj.

Ninočka, pri nas delamo z lulijem isto kot ti - tolk potegnem, da se vidi luknjica in to luknjico spucam. Z gosto hrano pa bomo začeli šele okol 6. meseca.

lepo bodte

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 203
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 15:26:55   
ameli
Doroteja user posted image user posted image user posted image  za Alino. Sem res vesela.
Teta beta, ti pa kar partizanske usekaš user posted image user posted image . Jaz sem odbila od ene RR-jevke celo zbirko pesmi. Sem si jih lepo sprintala in zvezala v knjigico in sedaj veselo prepevam (so notri vse od Mačka Murijauser posted image ). Edini problem je, da sploh nimam posluha! Upam, da moje dete tega ne bo še tako kmalu ugotovilouser posted image . Sem res brezupen primer (mam pa veseljeuser posted image ).
Jaz umival plišaste igrače 1× na teden in to samo tiste, ki jih Mark uporablja. Imamo pa jih za cel vagon!
Kaj se cepljenja tiče, sem jaz za. Z user posted image  sva prava "svetovna" popotnika. Upam, da bomo kmalu vsi trije kam odpotovali in res ne mislim tvegati, da bi v kaki deželi Čungalunge staknil npr. ošpice, oslovski kašelj,....
Je pa res, da bi odločitve morali prepustiti staršem, isto kot bi morali prepustiti krst otrokom (malo izzivamuser posted image )
Drugače tudi jaz pripravljam voščilnice user posted image , sem včeraj poslikala Marka v božičkovi kapici in bom ga sedaj razposlala kot voščilnico (2ursae sem ugotovila, da tudi Marku pače rdeča)
Mi s spanjem nimamo težav: zvečer ga enostavno položim v posteljco, zavrtim vrtiljakec in mali spi do jutra. Čez dan pa so ful problemi. Že tri dni ga samo nosim. Kak ga položim pod gym ali v lupinico je krik! Rad ima le še mojo roko in kengorujčka. Pravkar je zaspal v njem, pol pa imam problem, preden ga ven spravim.
Pri predstavitvi sem opazila, da vse razen Damjane govorite o še enem otročku. Jaz bi tud, moj pa je ful proti! Sicer sva že na projektu "Mark" delala skoraj pet let, tako, da je vprašanje, če bi nama še sploh kaj ratalouser posted image . Torej: mi več ne bomo imeli user posted image , kdaj pa načrtujete ve nov naraščaj (jaz bi kar zaj takoj!)?

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 204
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 15:28:24   
ameli
aja, še to, če kera rabi pesmice, naj javi! Jih imam še shranjene.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 205
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 16:26:07   
2ursae
ameli, a to so une pesmice, ki jih je zbrala RR-jevka URSKA? Jaz jih tudi imam, sam jih ne morem odpret, ker imam še predpotopni Corell 7.

teta beta, jaz imam 2 cdja otroških pesmi, ki sem se jih "napiflala" in jih zdaj lahko pojem malemu. Če hočeš, mi javi svoj naslov pa ti ju zapečem in pošljem. Pa seveda tudi kateri drugi, če želite.

čau

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 206
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 18:32:32   
doroteja23
 
Ameli hvala da misliš tudi na mojo Alino. Za zdaj je vredi in upam da nas ne čakajo kakšni slabi izvidi.
Ja prosim, jaz bi tud imela te pesmice.
2ursae tebe bi tudi prosla, če mi lahko pošlješ pesmice.
Da bomo lahko tudi mi  in!

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 207
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 20:08:09   
teta beta
O, hvala punce za ponudbo. Bomo počakali do božička, drugače pa po novem letu akcija. Dotlej pa - počiva jezero v tihoti. Mi ima pa ta pesem tako super melodijo za uspavanko, a ne. No, o mojem posluhu tudi jaz ne bi razpravljala. Letos sem šla delat sprejemce za predšolsko vzgojo, kjer je potreben glasbeni preizkus. Ena zraven mene je bila fenomenalna, pol sem prišla pa jaz na vrsto... po moje so me vzeli samo zato, ker sem se vpisla kot diplomantka.
tery, pri nas je bilo pa ravno obratno. Poskušala sva jo tako uspavati, čeprav nisva vedela, da je to kaka metoda. Pa smo vsi trije (ali pa vsaj midve) bedeli pol noči. Zdaj jo lepo dojim, da zaspi, jaz se grem stuširat in jo prestavim, pa je mir. Vsaj zaenkrat to deluje, upam, da še bo.
Doroteja23, prvič cepijo pri treh mesecih, mi se bomo tudi dali cepit, nisem niti razmišljala, da se ne bi, imamo pa posvetovalnico 3. januarja ob 8.zjutraj!! Kaka ura je to, bože mili. Da se najem pa sebe z(b)rihtam, pa tamalo zbudim in še njo zrihtam, hudiča, moram ja vstat sred noči. No, zanimivo, včasih rabiva dve uri, da se kam spraviva, včasih pa sva v 15 minutah fertik.
Aha, že gremo, zadnja runda pred spanjem...

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 208
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 20:10:14   
smeja2
jaz bi tud pesmice!!!
ameli - maja.zorc@email.si
2ursae - Maja Zorč, C. v Rožno dolino 34, 1000 LJ

HVala lepa obema! user posted image user posted image

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 209
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 12:40:52   
Pia67
Živjo!

Morda bo katero zanimalo 1. cepljenje?
Cepijo v desno stegence, pol ure je potrebno počakat. Če otročka boli, hladimo s prekuhano, ohlajeno vodo. Nina spi že 3 ure, je bila pošteno skurjena, mičkeno je pojokala, to pa je bilo vse. 2. cepljenje je čez mesec dni. Nina nima še nobene rdeče reakcije, ji je pa kar nekaj časa tekla kri.
Pred cepljenjem je imela pregled, ker je v NM mal čuden (npr. še vedno nimava svojega pediatra, čeprav sem pri drugem pregledu dobila zagotovilo, da podpišem pri pediatrinji naslednjič izjavo), so ji šele sedaj preizkusili sledenje predmetu, oprijem z roko in odziv na zvok. Morda so vašim vse to že pregledali, midve sva bili deležni šele sedaj. Kolegica iz Zagorja mi je povedala, da so to delali že, ko je bila njena pikica stara 2 meseca.
Drgače sva kar napredovale, trenutno je na mišičastih 6 kilogramih in 65 cm (rojena 3,8 kg in 54 cm). Ni pretresljivo, vendar raje imam drobcenega otroka, kakor, da ga bom pri desetih vlačila po Stični. Itak pa pri prehrani lahko tako mimo udariš in so potem malčki kakor kaki termiti.

Se beremo, morda sem bila komu v pomoč,

Damjana

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 210
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 13:47:09   
ninocka
Uceri sploh nisem mela casa kaj napisat, ker sva sla z malim na obisk k njegovmu kolegu, jst pa k njegovi mami na eno velko salco user posted image , ker sem je bla nujno potrebna. Mela sem tok pestro noc, da vam povedat ne morem (pa ni bil nas piki nc kriv za touser posted image user posted image user posted image ).
Ko sem sla spat in ze skor zaspim, me zbudi macek, ker ga je odneslo pol metra v luft, ker se je neki ustrasu (spi pri meni). Potem pride cist gor do mene in se mi uleze pod brado in zaspiva. Ob 3h ponoci se zbudi tamal, ker je bil lacen (sem ze pozabila kako to zgleda, ko se mors ponoci zbujat), ga nahranim (nobene panike, spocita, bi lahko takrat tud ustala) in pol grem nazaj spat. In nikakor zaspat, se premetavam in premetavam in potem ko ze koncno napol zaspim, me zbudi moj (ob 4:30 zjutri), ker je sel v sluzbo, ker so delali nek upgrade. Potem zaspim nazaj in mi cez eno uro zacne ta drug macek po vhodnih vratih nabijat (se vsede pred vrata in zacne s tacami po njih tapkat - kot da bi igral bobne), vstanem prvic, spizdi, se ulezem, evo njega opet. Popizdim, zaprem vrata od spalnice zaspim in se cez pol ure zbudi tamal. sE GREMO NAHRANT, GA DAM NAZAJ V POJSTELCO IN ZACNE VRISKAT V POJSTLI!!! (ups, crke). Jst se kr lezim in mam zaprte oci, tamal vriska, cmoka, brca, krici, se smeji (nikakor ne nazaj zaspat) in pride spet macek v spalnico in mi tezi in s tacami na pojstlo in me gleda. Pogruntam, da  ga je treba it stusirat, grem to narest, se ulezem, zacne tamal jokat, pol sem mela pa vsega dost in sva s tamalim ustala, se oblekla, nahranla  in sla na kavo.

Zvecer smo meli pa sluzben zur, sestra mi je prsla cuvat pikija, ga je lepo umila in dla spat, vmes jo je se polulu   (user posted image user posted image user posted image sem ga en dan nagovarjala na to user posted image user posted image ), mi2 sva sla pa zurat. Sej nisva bla dolg (do 12h), ker se men ni dal bit (malemu je cist vseen, a ga jst ponoc zuram, pa kok sem zmatrana, on zjutri zahteva svoje). Sem mal pocvekala s folkom, ratala hripava, zvedla par novic, vidla da jih je spet en kup nosecih, srecala se eno naso septembercico (Kiki, a se je spomnete? Ma fantka Aleksa, pravi da sta OK, se dojita in uzivata).
Pol smo sli pa domov, Evan me je pa pustil spat do 7:30 user posted image user posted image user posted image .
Dons mapa moj oci RD in grem zdej pocasi k nasim, sam da se mali zbudi.

Ma pa nas eno novo foro (poleg tega jutranjega vriskanja), skoz ma jezik zuni in polize vse, kar gre mim jezika. Mojo roko (ce ulovi prste je se tok boljs, ker jih lohk se mal pocuzi user posted image ), vse bodije, majcke, krpice, ko ga brisem okrog ust...Ful tezko mi ga je mazat s kremo po obrazu, ker se skoz obraca za roko in s tistim jezickom sam caka, da jo polize user posted image user posted image user posted image .  Pa rokice si je treba tok not v usta zatlact, da se mu zaleti in mu gre za skor na bruhanje, sam kaj, ko je pa to tok zabavno in je treba se parkrat ponovit, pol pa v jokuser posted image .
Da ne govorim o hranjenju, ki je ratal podvig stoletja. Da spijemo 160ml, rabmo zdej 20-30min, vmes je treba nujno si ogledat vse v sobi, se 5 min smejat, povedat ene par stvari, parkrat ven cucelj plunt...pa seveda glavo (takrat ko pije) met obrnjeno v drugo smer, da mamo ja vsi probleme s flasko...

Je pa pogruntu na unmu gymu (obesenga ma enga tigrcka z repom), da ce tistga tigra za rep prime in fajn povlece, da si lahko da rep v usta in ga mal pocuzi in zdej skoz to dela.

Jah no, vsak dan kaj novga. 

Aja, se glede uspavanja nasega - mi mamo ze od zacetka skoz isti ritual - se gremo skopat, se zmasiramo z oljckom, oblecemo, v dnevni sobi nahranmo in potem ga odnesem v splanico v njegovo pojstlco. Przgem mu se mobil in po ene 5 minutah ze spi do jutra (brez nocnega hranjenja). Edino kar smo prestavli je ura - prej smo hodili spat ob 11h, zdaj pa ob 10h. Upam, da bomo pocasi se to prestavli na najprej dveto pol pa osmo uro zvecer. Ga pa ne mislim nic silt, ko bo prpravljen sam prestavt (tko kot je blo iz 11 na 10) bomo to nardili, prej pa ne.

Glede cepljenja - sploh nisem razmisljala o tem, da ga ne bi cepli. Se v porodnisnici mi je blo zoprno podpisata un obrazec, da si seznanjen, da otrok vec ne cepjo proti tuberkulozi in da je nihce v vasi druzini nima.



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 211
   [Brisano sporočilo]
15.12.2005 15:26:31   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 212
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 15:37:09   
doroteja23
tery moja spi že od začetka skoraj celo noč. No enkrat ponoči je, pa je skoraj med najmlajšimi, saj je konec septembra. Niti eno noč nismo prebedeli. Morem potrkat po lesi, da se slučajno kaj ne zgodi. 

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 213
   [Brisano sporočilo]
15.12.2005 16:37:06   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu doroteja23)
  Neposredna povezava do sporočila: 214
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 16:43:01   
doroteja23
Moja ima že od vsega začetka dodatek. Zdaj pa ima samo dodatek, ker jaz nimam mleka.

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 215
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 17:52:11   
teta beta
Pia67, niso samo v NM čudni, tudi pri nas je tako. Pri zdravnici sva bili samo na prvi posvetovalnici pri 1 mesecu in takrat ji je samo poslušala srček, pregledala fontanele in jo obrnila n trebuh. Kaj drugega se ne spomnim. Pri dveh mesecih sva imeli samo tehtanje in merjenje, ssetra je vprašala, če imamo kake teževa ali kaj in ker ne, namni bilo treba k zdravnici. Pediatra pa tudi še nimamo, ker ga bom izbrala v moji občini, saj se bomo v roku nekaj let najbrž selili sem, posvetovalnico pa imamo tu pri fantu. Hvala, ker si me spomnila, to še moram tudi urediti.
Ninocka, naša se tudi tako hrani, kadar ni preveč lačna in bi se bolj cartala. S to razliko, da ima v ustih mojo zizo, ki gre levo ali desno hkrati z njo... user posted image  Se pa že dalj časa ful ful slini in zdaj si je začela že ful prstke v usta tiščat in jih drgne ob zgornjo dlesen. Ne vem, če ne bodo kmalu zobki. Tudi moja nečakinja jih je dobila pri 3 mesecih, zdaj pri 15 ji manjkata samo še dva.
tery, daša je rojena 23.9., prvič pa je prespala celo noč (oz. približno od 23. do 5.) tisto noč, ko je potem moral ati nazaj v službo po očetovskem dopustu. Kot bi vedela... user posted image

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 216
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 17:56:39   
teta beta
Nimamo nič dodatka. Se polno dojimo.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 217
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 20:56:18   
Pia67
Tery, moja pikica že od vsega začetka prespi celo noč, če jo pustim pri miru. V porodnišnici je bila to posledica zlatenice (trajala je 3 dni), doma pa sem takoj začela v vedno istim ritualom, ura, ko je zaspala se je počasi pomikala v zgoznji večer (no, pa še uro smo premaknil). Ker pa ni napredovala kot bi morala (nikoli ne joče zaradi lakote, v zdajšnji fazi gloda pestke in si poriva kazalca obeh rok v usta), sem jo morala v začetku zbujat 2x na noč po nasvetu patronažne. Ko zagleda joško se slini kot Pavlov pes, ki so mu zvončkljali, da bo dobil hrano, ni kaj, pogojni refleks user posted image
Priznam, da jo ob 23. predramim in ji dam dodatek, popije 2 dcl. Če ji punudim joško, joče, ker takoj posesa tisto bedo, ki je ob večerih še v njej. Zjutraj je stanje drugačno. Hvala bogu. Danes, po cepljenju namreč ni hotela stekleničke in je bila 2 x preklopljena na prsi in je ob sedmih zopet padla v spanec. Vročine ni, samo razštelana je.
Morda pa me, ko se tako hvalim, čaka pestra noč.
Po moje je vse odvisno od posameznega otroka. Jaz sem bila samo dojena, pa sem prespala vse noči. Brat enako, pa nas je ponoči vedno budil. Je pa res, da je bil večji dojenček. Ne vem, morda je ravno poraba kalorij tista, ki šteje.




(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 218
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 21:02:54   
ameli
Mark prespi ponavadi noč brez problema. Seveda mu zvečer dam dodatek, pa tudi podnevi dobi 1-2× flaško.
Mi smo že izbrali pediatrinjo, ampak smo  se tudi na 2 obisku samo tehtali in merili. Prvi obisk pa je bil zelo temeljit. Se nam je mlada zdravnica res posvetila, saj smo bili notri več kot pol ure. Verjetno zato, ker je ati spraševal vse mogoče, tak, da mi je bilo vmes že malo nerodno user posted image .
Slini pa se mark tudi ful, tak da imam vedno plenico na rami in ga sproti brišem. Zvečer pa moram itak vedno še parket pobrisat, ker je vse slinasto user posted image  (če ne, se mi pa na tistih slinah ful prah gor nabira)
Pia, sem prebrala, da si ti alpinistka, ti bi kar na Himalajo šla? Sicer pa je tudi Nina pravi podviguser posted image .
Danes se je Mark tako pokakal, da so kakeci kar vreli iz plenice. Da ne govorim kako je smrdelo. Sem mu sobico luftala kake pol ure user posted image . Povrhu vsega pa je še tako prdkal, da to ni res. Sva se z možem kar zgražala user posted image . Pa nisem nič takega jedlauser posted image .
Sedaj pa grem pisat seminarsko! Vmes pa seveda še malo na RR pokukam user posted image

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 219
   RE: septembrke 2005
15.12.2005 23:08:34   
ninocka
Tery, nas je zacel spat celo noc (to pomeni brez nocnega hranjenja) pri 2.5 mesecih. Prvo noc, ko je tko prespal, sem se jst vmes 100x zbuidila in preverjala, ce se diha, da ni kaj narobe, ker kr spi user posted image .  Od takrat (to je blo lih za 1. november) se je ponoci za hranjenje zbudil ene 3x (nazadnje predvcerajsnjim user posted image ), drugace pa lepo spi od 22 - 7 ali 8h.
Prej smo se pa hranli ob 11h, 1h, 5h in ob 8h, s tem da sem jst takrat hodila spat ob 1h in bi tud ni blo kriza  tisto hranjenje 1x na noc.
Je pa moj prej bil dojen + dodajan user posted image , zdej je pa samo na dodatku. Ponoci ga nisem nikoli (no ene parkrat) dojila.

Ameli, ti si me pa s tvojim postom zdej tok nasmejala   user posted image user posted image ...nas se tut tok slin, da mu po 3x na dan menjam majcke, ker so cist mokre, ce ma pa slincek gor, ga ma pa skoz v ustih... Pol k se bo zacel Mark plazt, mu na hlacke prsi une vilede in se bo slinu in sproti brisu, pa bos mela spolirano stanovanje user posted image user posted image ...jah, no, sej to lohk vse nardimo user posted image

Mi smo meli pa do zdaj ze 4 posvetovalnice, s tem da smo vsakic meli tehtanje, merjenje, 2x UZ kolkov (2 in 3 posvetovalnica), zdravnica mu vedno poslusa srcek, pregleda useka, jajcka in trebuscek in fontanelce.
Sem pa slisala, da ni povsod enako - npr. kolegica s koroske ma zdej sele pr 6 mescih spet pregled, ta kolegica iz LJ (moja kofetarca user posted image ) ma pa pri isti zdravnici, manj pogosto (ona je bla do zdaj 3x, pa je njen samo 2 tedna mlajsi). Je zgleda cist odvisno od kje si, pri kom si, kolk otrok mas ze od prej, kok problemov mas...

Evan je mel pa dons en ful hud dan user posted image - je mel oci RD in smo sli tja na kosilo in se  je zacel ze takoj dret. Ko se je koncno pomiril in nahranu, ga moj nese v sobo spat in se zacne dret in tko 45 min! Punce on se ni tok prejoku od kar se je rodil, kolk se je donsuser posted image user posted image . Se sploh ni mogu umirit, zaspan pa tok...pa se ko se je umiril, je pa ze prevec joku in je pol hlipal in se je tistga hlipanja ustrasu in pol spet jovo na novo...No, po 45 min je koncno zaspal (men se je tko smiluuser posted image user posted image ), je spal eno uro in se je spet zbudu z jokom. Se je dru se naslednjih 15 min, potem se je pa kr naenkrat umiril, smo se popokali domov, tuki pa ful dobre volje, dokler ga nisem dala spat in je lepo zaspal. Men pa cist nc jasnuser posted image user posted image ... a ga je kaj zvijal (ker prdkal je ful), al je bil sam taka koma (ze 2 dni ni uredu prespal svojih dnevnih spancev).
Aja in sem se spomla (sej vete, moj spomin user posted image , vam hocem to napisat ze 5 postov nazaj), da pri men se je pa potrdilo tisto, da se otrok ustrasi, ce se zbudi drugje, kot je zaspal. Moj se pr mojih ful dostkrat zbudi v joku (neznano okolje), al pa doma, ce se mi uspava v narocju, pa ga potem odlozim. Ful zakrici, ko se zbudi. Sej ne vedno, ampak se kr dostkrat to zgodi, tko da tist ni kr tko, iz trte zvito...

Zdej grem pa jst user posted image , ker ze tooook user posted image

Nocko  user posted image vam in vasim sonckom!




_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 220
   [Brisano sporočilo]
16.12.2005 9:46:57   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 221
   RE: septembrke 2005
16.12.2005 11:34:20   
2ursae
pozdravljene,
mi smo bili danes pri pediatru in je mali dobil pikico. Bogi se je takrat ful zajokal, pol sem ga mal potolažla, sva tam okol po ambulanti skakala user posted image , zdaj je pa že kot da ni bilo nič. Pravi korenjak, ni kaj. Ima že 7 kg in 64 cm user posted image user posted image . Punce, midva ga komaj v lupinco spraviva. Ajd, saj veliko doprinese tudi tista ogromna količina cunj, ki jih ima na sebi in zimski pajac, ampak vseeno user posted image  - a se zdaj do pomladi ne bomo mogli v avtu vozit, al kaj. Svašta.
Nam je pa sestra zrecitirala kako in kaj z gosto hrano in je rekla, da se začne šele po 6. mesecu. Ne vem, v čem je fora, da nam je to vse že zdaj povedala, itak bom do takrat že vse pozabla.
Pa tiste, ki ste rekle, da se vaši otroc že na glas smejijo - nas je sestra spraševala, če naš že to dela. Pa sem morala rečt, da ne user posted image  in je rekla "mhm" in si nekaj zabeležila v karton. Sem jo povprašala, če je to kaj narobe in je rekla, da bo moj otrok pač bolj resne sorte user posted image .
Napoteni smo še v razvojno ambulanto, ker je mali mal preveč zategnjen. Ninocka, hvala, ker si opisala raztegovalne vaje. Jih bom prakticirala, dokler nam v razvojni ne povejo kako in kaj.

Mi bi tud drugega otročka čez cca 2 leti. Ma, fajn bi se mi zdel, ča bi Anže že znal lulat in kakat v kahljico. Pa kje je še to!

Pia, kako so stestirali oprijem pri vas? Pri nas ga sploh niso. Pa kaj si nekaj omenila Stično? A tam živiš? Moja mama je iz Stične, imamo hišico tam.

Smeja, cdje dobiš naslednji teden, Doroteja, ti mi pa javi naslov, če jih hočeš.

Punce, enkrat sem vas že spraševala, pa bi res rada odgovor - kje vaši malčki pančkajo podnevi? A v svoji postlci al kje drugje?

fejst bodte, Anže je začel cuzat pestko. Itak.

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 222
   RE: septembrke 2005
16.12.2005 12:04:39   
ninocka
2ursae tvoj Anze je pravi korenjak, nas (k je tuki najstarejsi) ma 63.5 cm in 6250 g. Oprijemalni prijem je verjetno to, kako prime igracke?
Nas podnevi spi v dnevni sobi v lezalnicku al pa pod gymom. Odvisno kje je v trenutku, ko zaspi.
V zibki spi samo ponoci in se takoj jutranji spanec, ko ga niti se ne preoblecem iz pizamice. Potem je pa skoz z mano v dnevni, mava przgan TV in spi tam. Tud ko gremo kam na obisk (k mojim ali k njegovim starsem) spi na kavcu v dnevni sobi in ga ne izoliram in ne spusam zaluzij. Naj loci dan in noc. Zaenkrat mi je uspelo.

Ameli, jst bi mela naslednjega otrocka ze kar takoj, ampak moram (zaradi CR) pocakati vsaj eno leto, preden lahko ponovno zanosim. Tko da nasleden let septembra gremo mi spet v akcijo.
Men se tut ne da vec v sluzbo, sploh zdej, ko so mojga sefa dali stran in za novo sefico postavli eno, ki ima najmanj delovne dobe (k nam je prisla sele marca), bla je za dolocen cas, pa se najnizjo  in cist neprimerno izobrazbo ma, poleg tega je pa se najmlajsa. Sm tok jezna, ce bi bla v sluzbi bi se direkt prtozila, glede na to, da pridem nazaj sele septembra (ce bo po sreci in mi bojo porodnisko podaljsali pa sele januarja 07) se mi pa jebe, ker se do takrat lahko se vse spremeni (na kar mocno upam).

Jst mam pa en predlog (ce se boste strinjale), ker vidim, da dostkar spregledamo kaksna vprasanja, ki si jih postavljamo. Kaj ce bi ta vprasanja obarvale z drugo barvo (npr. rdeco), da so bolj opazna. Jst se vcasih spomnem, da sem prebrala eno vprasanje na kerga zelim odgovorit, pol ga pa nikakor ne najdem vec?
Ce se strinjate?

Pa se en predlog - vidim, da nas je kr dost iz LJ ali bliznje okolice in me zanima, ce bi se mogoce kdaj dobile na kaksnem kofetku? Seveda ne letos, ampak mogoce pol enkrat v januarju ali februarju. Lahko tud kje v BTCju, ker vidim, da tja vse rade hodte?user posted image Pa lahko tut takrat, ko bo mela doroteja23 v LJ spet pregled, da se nam pridruzi se ona?


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 223
   RE: septembrke 2005
16.12.2005 12:05:54   
ninocka
Sem vidla, da je bil moj odgovor 222. A mislte, da bom mela kej srece? user posted image user posted image user posted image

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 224
   [Brisano sporočilo]
16.12.2005 13:50:43   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu ninocka)
  Neposredna povezava do sporočila: 225
Stran:   <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  7 8 [9] 10 11   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Takšne so posledice, ko otroci premalo spijo
Spanje je nujno za normalen razvoj in telesno ter akademsko uspešnost. Kronično pomanjkanje kakovostnega spanja je lahko...
Boljša odpornost otrok v vrtcu samo zaradi...
Finski znanstveniki so odkrili neobičajen način, ki pripomore k boljšemu imunskemu sistemu otrok. Na podlagi njihovega o...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?