|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
12.12.2005 15:59:19   
ameli
Ninocka, mi že imamo osebnouser posted image , ker smo že potovali v sosedno Avstrijo (2km). Za osebno rabiš samo slikco in 3-4 jurčke.
Mi smo imeli ful probleme pri fotografu, ker je spal. Sedaj pa imamo ful čudno slikouser posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 176
   RE: septembrke 2005
12.12.2005 16:37:54   
teta beta
2ursae, saj mi ni hudega. On naju tako pride obiskat, lonce in posodo imamo pa tudi tu, če bi jih preveč pogrešala user posted image .
Ninocka, sremkco sva ze kupila, okrasila še pa ne. Pri nas doma jo itak ponovadi krasimo na božični večer, pri njih jo prej, nismo je pa še. Zdaj izdelujem voščilnice z Dašino sliko in sem čisto not padla. Nekaj šeleshamerja še moram narezat in vstavit slikce, pol pa začet pisat. Se grem kar lotit.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 177
   RE: septembrke 2005
12.12.2005 16:43:45   
2ursae
Ninocka, a tvoj je gledal igrico in nekaj povedal božičku? A si ti bolj septemberka 2004 user posted image ? A si ti enkrat pravila, da je tvoj v resnici starejši, ker je predčasno rojen? To bi pol razložilo situacijo. Kako se boste pa z Evnom rihtali na user posted image ? Pa če si bila že na 3. posvetovalnici, me zanima, če ti tam postavljajo kakšna vprašanja o razvoju malega?

Za božič bomo po mojem doma, mogoče nas bodo moji povabili. Doma bomo na božični večer pač gledali jelko, nabijali božične pesmi in prebrali Evangelij al bomo pa gledal mašo kar po tv. Moram še mal pogledat, kako bo to zrihtano, ker opolnoči za polnočnico zihr ne bomo pokonci. Za Silvestra pa isto - šli bomo kar spat, glede na to, da drugi dan ne bo luksuznega dolgega spanja. Mogoče si bova z možekom naštimala budilko in se odplazila v kuhnjo nazdravit pa pogledat ognjemet. Upam, da nas ne bodo zbudile že petarde user posted image user posted image . Men gredo tudi že od nekdaj na živce. Sploh ne štekam, v čem je fora user posted image .

Ne spomnim se katera od vas je enkrat spraševala, kakšne čestitke bomo pošiljali. Mi bomo pošiljali sliko naše bebe, po možnosti v božiočnem stilu. Najbrž ga bom napravila v rdečo mjčko, ga dala ležat na zeleno dekico, mu pod roko podtaknila en poln žakeljček in mu poskusila naštimat moževo rdečo božičkovo čepico. Upam, da bo mali pri volji za poziranje. Moram pa pohitet, sem ga hotela pofotkat že zjutraj, ko je najboljše volje, pa na fotiču ni bilo več baterij user posted image .

Jelkico pa bo, upam, moj možek prinesel ta teden. Bomo pa tokrat vzeli tako v teglcu in ne tiste mrtve in jo bomo potem spomladi posadili v gozdičku.

lepo se imejte

pozdravček user posted image

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 178
   [Brisano sporočilo]
12.12.2005 18:35:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 179
   RE: septembrke 2005
12.12.2005 20:03:30   
2ursae
Tery, ti se kar drži Pantleyeve metode, pri nas je vžgala in sicer že po dveh nočeh, kar pa se tiče zbujanaja ponoči, te pa moram razočarat - naš ni nikoli spal celo noč. Maximalno enkrat do pol štirih, v zadnjem mesecu imamo pa itak totalen kaos, tako podnevi kot ponoči. Najprej je jedel za moje pojme premalo, potem vsako uro po tri minute, zdaj pa podnevi je redkeje oz. normalno na cca 3 ure, zvečer na uro, dve, ponoči pa prvo rundo spi 3-4- ure, po tem pa se zbuja na eno ali dve uri. Kot pravim, totalen kaos. S tem, da imava popoldne in zvečer prave bitke, preden najde zizo, pa čeprav mu jo direkt v usta tiščim. Dojila sem vedno leže, zdaj pa tudi sede, stoje, med hojo, poskakovanjem, kar hoče, sam da mi pije user posted image . Kaj čmo, bo menda minilo, dodatka mu pa ne nameravam dat. Rajši večkrat vstanem, čeprav mi je ponoči kar težko. 

Kaj počnemo? Plešemo, se nosimo, pojemo in pogovarjamo, sedimo v stolčku in gledamo in tepemo možiclje, ki mu bingljajo pred nosom, damo ga pod baby gym. To je nekako to, kravc pa nočemo past, se raje s koleni odrivamo in se probamo plazit. Kaj čmo, vsak po svoje.

Nočko vam in vašim bebam,
Urša&Anže

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 180
   [Brisano sporočilo]
12.12.2005 20:50:35   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 181
   RE: septembrke 2005
12.12.2005 20:51:47   
MIN
evo še mene .tutjest spadam pod september.sam kr ni blo časa dase pridružim.no tut mi mamo zlo velik problemov glede uspavanja sem že čist na konc z živci sam se nočem vdat.glede spanja ponoči mamo pa saj tam mir.dam jo spat okol sedmih in spimo do sedmih zjutraj s tem da seveda še je ponoči ne vem pa kolkrat.sam vem da več je ponoči kot podnevi-cela drama .joj zdej pa šibam ,mi jo je moj zamotu,kotole ti
pkam.2ursas ti si pa doma blizu mene iv.go
lep večer

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 182
   RE: septembrke 2005
12.12.2005 22:13:28   
doroteja23
Pozdravljena med nami MIN!
Spet ena okrepitev da bomo več čvekali. user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image  

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu MIN)
Neposredna povezava do sporočila: 183
   RE: septembrke 2005
12.12.2005 23:21:44   
ninocka
2ursae smo kr september oz. avgust 05 (ker je mal pohitel)user posted image . Pa se med avgustovkami ne pocutim lih domace, nobene ne "poznam", mi se pa poznamo se iz cvekanja v pricakovanju user posted image
Mah, na zacetku je bla ena igrica in sem misnla, da bo ful tecnaru, glede na to, da to dojenckom pac se ni zanimivo (pa sej tud mal starejsim ni blo in so se kr naprej sprehajali), pa ga je, kaj pa vem, vzusje, ljudje, otroci, kricanje, zvoki, tok not potegnlo, da mi je cist pr meru v narocju sedel in gledal kaj se dogaja. Ko se je vmes enkrat neki oglasu, mu je sodelavc, ki je sedel zraven, reku: Ja, sej ti pa govoris! user posted image user posted image Pol je pa lih zacel cebljat takrat, ko je prsu bozicek in tam neki spraseval. Pa ful so mu ble vsec pesmice, tam se je pa ful smeju. Sej to ma pa ze tko al pa tko rad (pa ce mam posluh al pa ne user posted image ).

Ja, mi smo ze meli 3 posvetovalnico, jutri mamo ze cetrto. Nam je zadnjic nardila cist normalen pregled - vaganje, merjenje, pregled glavice (zarda fontanel), trebuscek, poslusanje pljuck. To je blo pa vse, je pa nas ful navdusen nad njo user posted image user posted image in se ji vedno ful smeji in ji dogovarja in je rekla, da komuniciramo tud OK in da se lepo razvijamo. Pikice pa potem ni dobil, ker je bil buban user posted image .

Na smucanju se pa ne bomo kopali (sej zdej smo ze navajeni, ker se nismo ze en mesec user posted image ), ga bom samo s krpicami umila, spal bo v prenosni pojstlci, itak je pa zdej ze cist na dodatku, tko da mi ga ni treba dojit (pa mi tud ne bi bil problem pred ostalimi). Gre nas tam okrog 14, tko da se mu bo kr dogajalo. Gremo pa v bajtico, k je cist zraven (ze skor na) smucisca, tko da se lohk vmes skoz ustavljam pa ga hodm gledat (kokr bom smucala), cuvala ga bo pa moja sestra, ker ne smuca, pa verjetno se kaksna kolegica. Pa se zuni bo lahko na soncku, pa mal ga bomo na sankah vozili...upam sam, da ne bo kaj bolan,  ker pol pa midva ne greva in ostaneva doma. Ce bi pa tam slucajno zbolel (upam, da ne) smo pa tud v 1/2 urce v SLO, pa pol se kaksno urco do LJ, tko da tut to ni panike. user posted image user posted image

Tery jst se z nasim mal pogovarjam, mal mu pojem in ga zgeckam, migava z nogicami in se raztegujeva, po vecini se pa kr sam zabava pod tistim gymom. Sva z mojim user posted image pogruntala, da se sploh ne mara tok nosit, neki casa je se OK, pol se pa zasne tko zvijat in tecnart, da ga mors dat v lezalnik al pa pod un gym in je zadovoljen.

Doroteja 23 kako je blo v LJ? Si nasla zdravnika? Kaj so povedali, je vse OK?

MIN pozdravljena, dobrodosla user posted image user posted image user posted image

Pia67, za ISDN sem ti napisla, ker sem predvidevala da imas doma ze ADSL (za kar pa je pogoj ISDN prikljucek). Ce zelis od T2 VDSL ni panike, samo ne mores met tud ze obstojecega ISDNja, ampak mors it na analogno linijo (baje ne gre ISDN in VDSL po istmu kablu). Vem pa zato, ker se je to zgodilo kolegu, oni pa doma nujno rabjo ISDN in se pol pac ni odlocu za to varianto.

Tko, zdej grem pa jst user posted image , jutr moram zgodi vstat, ker mamo zdravnika ze 7:45 user posted image . Moram rect sestri naj nas ne naroca vec tok zgodi, ker nas tamal takrat se user posted image .
 

_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 184
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 8:41:40   
ameli
Jutro, mi smo spali od 20.00 včeraj pa danes do 6.00 user posted image .
Včeraj pa je bil drugače zelo naporen dan.  Marka je ščipalo user posted image , tako, da sem ga cel dan nosila. Zvečer sem bila že čisto crknjena.
Midva se igrava veliko stvari iz knjige Igranje z dojenčkom. Sem mu naredila lutko iz zokna in mu je noro všeč. Najbolj je navdušn nad zelenimi lasmi, jaz ga neprestano žgečkam z njimi, on pa jih poskuša ujeti. Drugače pa veliko pojeva in odkar imam kengorujčka tudi pleševauser posted image . To zadnje moti mojo "zlato" taščo, ki je doma pod nami. Mi vedno prigovarja, da takšna divja glasba res ni za dojenčke. Mi je celo prinesla CD Slovenskega oktetauser posted image  ampak na to pa mami ne ve plesat!
Najraje poslušava stare CD od Metalice (nothing else matters), zraven pa skačeva kot opiciuser posted image
MIN dobrodošlauser posted image .
Ninocka, ti pa javi, kako je bilo na posvetovalnici. Jaz se tako  bojim pikecauser posted image .


(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 185
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 9:34:42   
ninocka
Mi smo ze nazaj s posvetovalnice. Mali je zdej totalna koma in spi, ker smo ga mogli tok hitr pokonc dvignt...se mi je tko smilu, revcek, ker mu ni blo ama nic jasno user posted image . Sem rekla sestri, da nas v prihodnje ne narocajo vec tok zgodi, ker tamal takrat se spi.
Pikice spet nismo dobili, ker mormo naslednji teden dat najprej kri, da preverjo, ce ima slucajno zmanjsano odpornost, ker je bil tok casa bolan (ceprav mislim, da ne). Tko da pol se pa verjetno cepmo naslednji teden.
Ga pa dons tam slecem in je bil cist flekast,  kot da bi dobil alergijo na neki, sam se mi tud sanja ne na kaj, ker ni jedu nc novga, oblecen ni mel nc novga...Razen, ce se je ustrasu, da bo pikico dubu, pa je kr flekast ratu (mogoce pa alergija na zgodnje vstajanje?) user posted image user posted image user posted image

Jst sempa dobila storkljo, pa je sploh ne znam uporabljat. Sem dala Evana not, pa je bil tko cudn zvit (sicer se ni bunu), ampak ga je blo men groza gledat in sem ga pol ven dala. Moram prestudirat, sam k ni navodil zraven (dobila od sestricne).


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 186
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 11:01:51   
Sugy
madona, kolk ste napisale, sej sploh nisem uspela vsega prebrat! user posted image

Tery in min, dobrodošli!! user posted image

Jest sem se glih hotla pohvalt, da se pa zdej naš tudi že dvigne, ko ga povlečem za rokice user posted image  Sva pridno vadla in rezultat je tu!
Ameli, ampak tale tvoj Mark je pa res wonderkid; mislim da je najmlajši tu, pa očitno najbl napredenuser posted image . A da že kar lovi laske, pa to je neverjetno. Moj še sploh ne ve, zakaj so rokice, razen za v usta tlačt user posted image user posted image

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 187
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 11:06:55   
2ursae
O, MIN, dobrodošla. Očitno je bil september  (al naj raj rečem december 04 user posted image  ) na Dolenjskem kar produktiven user posted image . Maya je pa s Police. Smo sosede, ampak ne dovolj blizu, da bi šle lahko skupaj z vozički na sprehod. Škoda user posted image .

Ameli, jaz imam s taščo čisto iste probleme glede glasbe. Za dojenčka se ji zdi edin primerna klasika in nas tud zalaga z Mozarti pa otroškimi pesmicami. Saj je vse kul, ampak moj otrok ima pač rad "težjo" glasbo in tudi uživa, ko divjava okol po hiš user posted image . Itak je pa njegova usoda že zapečatena - oči igra električno kitaro in to je tudi edini inštrument pri hiši, torej je logično, da bo tudi dete špilalo user posted image . Mislim, valjda, če ne bo hotel, ga ne bomo silili, upamo pa user posted image  in ga že zdaj k temu vzgajamo. Je pa res, da je mali že tako težak, da zdržim komad al pa dva, pol me pa že roke bolijo. Bova tudi mi2 sprobala kengorujčka.

Ninočka, kako se pa vidva raztegujeta? Mi lahko mal opišeš?

OK, punce, najbrž sem jaz naslednja, ki ima posvetovalnico (petek) in bom poročala, kako izgleda in kako je šlo s pikico. Držte pestke.

Tery, ti kar daj malega pod gym, pri nas je napredek ful opazen iz dneva v dan, pa ga na začetku tud ni preveč zanimalo. Daj mu par minut časa, pa bo morda začel experimentirati.

Še tole povem: moj otrok je pravi mali božiček - ful mu paše rdeča barva. Sem mu danes kar nerada oblekla rdečo majčko, katere sem se do sedaj izogibala, češ, moj sin pa res ne more nosit rdeče, njemu pa vendar paše le modra, in je tko zelo šikan. Lepo mu poudari usteca pa barvo kože. Tak lepotec je user posted image , se ga kar ne morem nagledat.

Lepo se imejte, grem občudovat sina user posted image


_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 188
   [Brisano sporočilo]
13.12.2005 11:19:13   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Sugy)
  Neposredna povezava do sporočila: 189
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 12:31:22   
smeja2
Tery - naši user posted image  imajo pri treh mescih poskok v rasti zato nucajo več dojenja.
Naš se tud po tanovem zbuja prvič enkrat okol 23 do 24h. Prej je skor zmer spal do 2 pol 3h.
Spat gre pa okol 19h.
Pomoje je brez veze dodajat če maš dovolj mleka.

Pety - me veseli, da ste pogruntal kaj je blo narobe user posted image . Jaz pa upam, da še ne bom dobila tete iz krvavca.
Mi je tok fajn k je ni.user posted image

Ninocka - dobra si, da greš kr na smučanje.user posted image   Jaz ne vem če bi si upalauser posted image

Ej a boste dale vse cepit svoje user posted image ? Jaz resno premišljujem, da ga nebi dala. Se ful informiram o tem in se mi zdi cela štala. Res me muči ta problem. Še ponoči sanjam o tem kaj nej naredim.
A ste prebrale une članke od Društva za svobodno odločanje?
Men se zdi to preveč pomembna in osebna zadeva, da bi jo en zakon določu.
Kaj mislte?

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 190
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 12:53:38   
pety78
Pozdravljene!

Naš mišek je pa včeraj zaspal, ko sem ga položila v posteljico in mu prižgala tisti glasbeni vrtiljak. Najprej ga je nekaj časa budno opazoval, potem pa kar naenkrat lepo zaspal. Midva z user posted image  sploh nisva bila zraven v spalnici, ampak sem pa hodila gledati vsake dve minuti. user posted image  Mislim, da bom samo v stanovanju nabrala več kilometrov, kot pa na sprehodih. user posted image  Torej, večer je minil brez krčev!!! Jupiiiii! user posted image user posted image user posted image
Spal je lepo do pol štirih, sva papala, potem pa do šestih, ko sva spet papala. Dala sem ga k sebi in dremala sva vse do desete ure. No, sedaj pa je spraznil eno flaško in zaspal kar v ležalniku.

Sem ga okoli enajstih dala v ležalnik pod multigym, kjer se je eno uro sam zabaval z igračkami in jih prijemal. Mama pa je med tem prištimala za tri runde pranja. user posted image  Ima pa tudi enega zajčka ropotuljico, ki ga že za ušese vleče in daje v usta. Mislim, da je to predvčerajšnjim prvič poskusil. Pa tudi rokice ful v usta tišči. Vsak čas bo vse v njegovih ustih.
Kako boste pa ve čistile te plišaste igračke? Mi jih imamo kar nekaj, vendar so not baterije, ker pojejo in utripajo. To pa je bolj težko prati.user posted image

Smeja, ta moja teta me je pa res presenetla. Zanimivo, da me nič ne boli. Prej sem imela pa tako boleče menstruacije, da ni za povedat. Ja, malemu mogoče okus mleka sedaj ne odgovarja najbolj. Ko pa na pol spi, mu je pa očitno čist vseeno, kaj pije, ker se nič ne buni. user posted image
Glede cepljenja pa nisem jaz kaj preveč razmišljala, da ga ne bi dala. Hudiča, sedaj pa res ne vem, kaj naj. Mi imamo tretji pregled šele 5. januarja. Bom kar počakala, da vidim, kaj se boste ve odločile. user posted image user posted image user posted image user posted image

Lepo bodite!

Petra in mali Vid! user posted image

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 191
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 13:31:01   
teta beta
Hojla!

Tudi naša Daša je zadnji teden zbuja enkrat ali dvakrat na noč, prej pa je skoz spala. Pravzaprav se niti ne zbudi. Nekaj jo napenja ali kaj, trudi se prdkat, potem jo pa še kar v spanju podojim (zdaj doma spiva skupaj v postelji.) Sicer pa vam moram povedat, da je pametno kdaj poslušat tudi nasvete starejših. Stara mama mi je skoz govorila, daj jo v vozek, in jo gugaj, ji bo pasalo ležat, naši otroci so samo v vozekih gor zrastli ipd. In zadnjič ji res ni pasalo nič - ne v naročju, ne pokonci, ne na trebuščku, ne polsede, ležalnik bognedaj, skratka nič. In jo res dam v voziček (imamo trdo košaro) in čudež. Ful se je umirila, se smejala sama sebi, gldala okrog, se malo igrala z ropotuljico, stara mama jo je kar sede malo gugala sem in tja, bila je čisto tiho in čez čas je zaspala sama od sebe.
Se vrnem kasneje.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 192
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 19:06:58   
2ursae
Tery, pri nas nismo šli točno po Pantleyevi metodi, ampak sva upoštevala navedbe v članku "Spalne navade dojenčka in malčka" v reviji Novorojenček (če nimaš in te zanima, ti lahko poskeniram in pošljem po mailu), ki se tudi naslanja na to metodo. Bistvo je, da ima otrok ritual pred spanjem in pa da zaspi v posteljici. Tako kot odrasli, se tudi doječek med spanjem zbuja in takrat se v svojem polsnu ne sme zbuditi v drugačnem okolju, od tistega, v katerem je zaspal (npr. na zizi, v naročju, ...). Če vidi, da je drugje, kot se spomni, se ustraši, zbudi in zajoče.
Midva sva tamalega skopala, podojila in dala v posteljico. Začel je jokati in sva ga tako pustila maksimalno 3 minute (lahko bi tudi več, sam nisva zdržala) in če ni nehal je eden od naju šel k njegovi posteljici. Pomembno tukaj je, da ga nisva dvigovala, ampak sva ga pobožala, prijela za rokico, pač karkoli je pomagalo, da se je pomiril, potem pa stala ob posteljici in mu pripovedovala od tega kaj dogaja, kaj sva počela, ko ga še ni bilo pa do Gospodarja prstanovuser posted image . In tako, dokler ni zaspal, če je bilo treba, tudi po eno uro.
Imela sva kar srečo, da se ga je hitro prijelo. Po mojem je zato uspelo v dveh dneh, ker je bil mali star cca. dva tedna in mu je bilo lažje privzgojiti nek nov režim, kot pa zdaj tebi, ko je že skoraj tri mesece navajen drugače. Pa po mojem tudi malo sreče.
To je bil le prvi korak, pri uspavanju se strogo drživa še dveh elementov, brez katerih bi cel sistem najbrž propadel, in sicer:
* Po kopanju oziroma negi se pride dojit k meni v spalnico, v kateri so pogasnjene vse luči. Medla svetlobba prihaja le skozi priprta vrata sosednje kopalnice, kjer je celo noč prižgana luč. Svetlobe je ravno toliko, da vidim malega vzeti iz posteljice in podojiti. Luči ne prižigam za noben dnar.
* Vedno pride v toplo posteljico. Preden ga podojim, dam v njegovo posteljico grelno blazino, ki jo odstranim, tik preden ga dam nazaj. Tko da pride od tople mamice v toplo posteljico user posted image . Preden sva kupila grelno blazinco, sva ta sistem preizkusila kar s plastenko vroče vode, ki tudi dobro ogreje.

Pa da ne bom zvenela preveč pametno, moram priznati, da me ima mali pa čez dan total pod kontrolo. Zaspi sam v mojem naročju in potem tam tudi ostane. Bohnedaj, da bi ga dala v ležalniček. Pa saj po pravici povedano, mi je čisto luštno, ko ga imam v naročju, sama pa berem knjigo. Se lepo spočijem, sicer bi zihr stalno pucala, mali pa tudi čuti mojo bližino.

Kar se pa tiče nočnega dojenja na tri ure, pa poglej na http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=678331. Imajo nekaj idej, sam men se zdi mal drastično, da mu ne bi dala za jest, ampak ga pomirila z dudo. Tako naj bi se navadil, da ponoči ne dobi hrane. Poglej pa se odloči.

Smeja, sicer nisem nič brala na temo cepljenje da/ne, ampak moj bo zihr cepljen. Ne vem sicer, kakšni so argumenti proti cepljenju, sam na prvi pogled se mi zdi to precej tvegano in neodgovorno. Če bi mi potem otrok zbolel za kakšno od teh bolezni, si ne bi nikoli odpustila. Mislim, da zakon že ve, kaj predpisuje in da to ni niti ne sme biti osebna odločitev, zlasti če živimo v času, ko so te bolezni nevarne. Konec koncev tudi cepivo ni zastonj in sem zihr, da če bi se dalo na tem prišparati v našem zdravstvu, bi obvezo cepljena ukinili. Sploh pa, a se lahko izrečeš proti ceplenju?

nočko,
Urša & Anže





_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 193
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 20:51:55   
Pia67
Živjo!

Ste pa pridne s pisanjem. Sem sklenila, da bom do nove inernetne povezave vsak drug dan pokukala, ker mi je škoda časa. Ninočka imam modemski dostop (ni ne ISDN, ne ADSL), Telekom me ni uspel v teh letih nategnit. zato sem se odločila za T2. Včeraj sem šla raje na fitnes, carski 2 uri znojenja in opazovanja klenih moških ritk user posted image Brat, ki stanuje štuk nižje, je popazil, če bi se Nina prebudila, vendar se dosedaj še nikoli ni. Trkam ob les, da bi tako ostalo.
V četrtek imava 3 . pregled in pobožno upam tudi na pik v rito. Nina je zdrava, vsak dan se sicer sprehajava, ob zgražanju nekaterih. Preseneča! Danes je npr. grulila v stekleničko olja, na kateri je dojenček. Ko sem jo premaknila, je z visokofrekvenčnimi kriki zahtevala, da jo vrnem. Fascinirana je nad fotografijami otrok, ko pa katerega zagleda v živo hoče zlesti vanj in kar vrešči od sreče. V četrtek se mi obeta cela ohcet pri pediatru. Upam, le, da me pediatrinja ne bo pri 9. Nininih mesecih spraševala, če me mala oponaša pri gospodinjskih opravilih. Tako je bilo namreč vprašanje, ki ga je namenila moji kolegici. saj razumem, da se otrok uči z oponašanjem, pa vseeno, malo je kruta ta pri 9. mesecih. Bom javila kako je bilo.
Lepo, da vam ratuje pri uspavanju otročkov. Jaz bi bila koma, če bi se zbujala tako pogosto.
Glede dekoracije, imam nastlano vse stanovanje, ker izdelujem darila (venčke z dišavnicami, umetno postarane dilce itd). Priznam pa, da imam že 14 dni lučke na balkonskih vratih in okrašeno prtičjo hišico s potičkami, suhim sadjem in lojem. Nino posadim v ležalnik pred balkonskimi vrati in ima zabavo. Jaz pa čaram in se izživljam.

Nori december, pred letom dni je bil res nor. Meni je prinesel Nino user posted image

Pia

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 194
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 20:59:37   
smeja2
2ursae - Sej preden jaz nisem vedla argumentov proti tud jaz nism mela nč proti cepljenju user posted image .

Če želiš si lah prebereš mal http://www.kid-pina.si/~svod/

Sicer pa se te nevarne bolezni v današnjem času da dokaj učinkovito pozdravit (včasih pač ni blo na voljo tok zdravil).
Valda da mi bo čist bedno če bo slučajno dobil kakšno od teh bolezni, s katerimi se ni za hecat. Sej v tem je moja dilema. user posted image  
Sam sm vseeno mnenja, da je ta možnost velik manjša kot pa dejstvo da cepljenja ful slabo uplivajo na imunski sistem in da je velik alergij verjetno povezaniih s cepljenji (alergij je namreč zmeri več, celo na forumu je en cel oddelk namenjen sam alergijamuser posted image ).

No sej vsak ima svoj prav in vsak se na koncu odloči tako kot on misli da je najbolj prov.
Če se bomo pravilno odločil bo pa cajt pokazu.

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 195
   [Brisano sporočilo]
13.12.2005 21:11:10   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Pia67)
  Neposredna povezava do sporočila: 196
   RE: septembrke 2005
13.12.2005 22:27:48   
ninocka
Pety, sem prebrala tvoj odgovor, zakaj se Videk noce dojit, in je blo pr men isto. Ful sem ga tezko prpravla, da je povleku, dretje, kricanje, obracanje stran, ce bi znal hodt bi mi iz narocja pobegnuuser posted image . Pol sem pa dobila teto krvavcevo na obisk (me tud ni nc boleluser posted image , prej pa brez ketonala nisem cez dan cez prsla). Potem je pa ene 3 dni se se dojil, pol je pa nehu in ga nisem mogla vec "prsilt". Zanimivo mi je pa to, da se ne dojiva ze 14 dni, a mlek mam se zmeri user posted image . Pa ne bi rekla, ko bi bla prej polno dojena, in bi se mlek kr cedil iz mene...
No, upam, da se ne bo pr tebi isto nardilo in da bo se nprej lepo vleku.

Tisto z nocnim dojenjem in dudo pa tud men ni blo jasno, ko so se na unmu forumu pogovarjale (sicer jest ponoci nisme nikoli dojila), ampak mi ni blo jasno, kaj je fora, da ce se otrok zbudi in je lacen, zbudis se tud ti, pol mu pa das dudo, da mas se pol ure mir, cez pol ure ga pa podojis? A ni lazje ze prvic ga podojit in mas pol 3 ure mir?? Ne razumem, al je pa tuki kaksna visja logika dojecih mater (tiste ki dojite, me prosim razsvetlite!).user posted image user posted image

Ne vem kera me je vprasala kako se raztegujemo - nc posebnega, so pa to vaje, ki mi jih je pokazala v razvojni. Otroka polozis na hrbet (najboljs na previjalko, pojstlo al pa se usedes na kavc in si ga polozis tko, da ima hrbet na tvojih nogah, nogice pa na tvojmu trebuhu) in ga potem primes za rame in mu gres z rokami pocasi dol do dlani, pri tem pa mu rokice rahlo vleces oz raztegujes. Ko prides do zapestja mu odpres dlani in  jih polozis na njegovo ritko (dotaknt se mora ritke). To ponovis ene parkrat zaporedoma, veckrat na dan.
Naslednja vaja je da primes levo rokico in desno nogico in se mora z rokico dotaknt nogice, in potem se obratno (desna rokica, leva nogica ).
Potem je, da ga s celo dlanjo, nekje od zacetka trebuscka, pogladis po trebusku navzdol do konca busija in pri tem rahko pritisnes (kot da bi probala iztisnt zrak iz busija) - se zna zgodit da tud prdne user posted image .
In zadnja vaja je pa, da s spodnjim delom telesa (nogice, obe hkrati) obracas na levo in desno stran, zgornji del je pa zravnan.
Po teh vajah so dojencki ful bolj sprosceni, lazje jih je umit med gubicami (sploh pod rokicami), pa se ce so slucajno "zategnjeni"  se jih na ta nacin "mehca".

Sej bom poiskala uno brosuro o handlingu, mislim, da so vaje not bolj podrobno opisane, pa jih bom prepisla, ce niste razumele. Se vam pa splaca to delat, moj ful uziva, se posebi mu je pa vsec glajenje busija.

Mam pa se dve vprasanji (upam da se bom spomla obehuser posted image ):
1. za tiste, ki imate fantke - a nategujet kozico pri lulcku? Jst mu jo vsak dan dol potegnem tok da se vid luknca k iz nje lula, dons mu pa pediatrinaj pogleda in potegne dol, da je cela glavca ven prsla (sploh vedla nisem, da jo ma user posted image ) in je rekla, da je mal se zategnjena, ampak drugac OK, sam mu jo je pa natrgala user posted image . Sej ga ne boli, sam prej, ko sva se umivala, so mi pa kr solze prsle na oci, ko sem vidla tisto ranico.
2. A ze kaj razmisljate o uvajanju goste hrane - kdaj (a ze cez en mesec al kasnej), kaj, kako. Jst sem misnla, da bomo mi ze cez dober teden ali dva zaceli s tem, pol sem pa prebrala, pa tud punce na forumu nedonosencki so mi povedale, da mora bit star 4 mesece po PDPju, tko da bom zacela verjetno istocasno kot ve.

Lepo pancite in se fajn spocijte, jst grem pa popit kozarcek teranovega likerja, k sem ga prej skuhala user posted image


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 197
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 8:22:08   
teta beta
Dobro jutro!

Mi smo imeli pa včeraj manjšo krizo. Je bilo kot prve dni po porodu, s to razliko, da je takrat malo več spala. Kr cel dan bi se dojila, nonstop, en podoj je trajal po eno uro ali dlje, spala pa ni več kot po dobre pol ure skupaj. Ob 8 ih je zaspala, ampak sem vedela, da še ni rekla zadnje besede, no potem sva pa obe zaspali okrog 10., 10.30 in zanimivo, prespala je celo noč do pol sedmih. In zdajle tudi spet spi, zato grem hitro zajtrkovat, da mi ne bo pol kaj ušlo. Bom pol kaj pokomentirala oz. se vključila v debato, zdaj bi pa samo na hitro vprašala - pety78, a ti si že prej kaj dodajala ali si polno dojila do menstruacije? Me malo skrbi, ker sva ene dvakrat kindermahen z zaščito "paziti", ki pa se je že v Dašinem primeru izkazala za neučinkovito. Dobro, takrat nisem imela kaj proti, zdaj bi mi bilo pa škoda, ker se ne bi mogla ljubici dovolj časa v celoti posvetiti.
Lp.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 198
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 11:46:19   
pety78
Teta beta, jaz dodajam že skor od začetka. user posted image
Kar brez skrbi.

LP, Petra

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 199
   RE: septembrke 2005
14.12.2005 12:38:37   
teta beta
Evo mene. No, tale Pantleyjeva metoda se meni zdi tako-tako. Iz prakse lahko rečem, da je to, da se mora otrok zbuditi, kjer je zaspal, brezveze. Daša vedno zaspi med dojenjem v najini postelji ali pa včasih v naročju in jo potem prestavivaa v kinderpet. Ko se zjutraj zbudi, je dobre volje, gleda naokoli, mogoče gruli, ne zbuja se pa z jokom, razen, če se že v spanju kaj napenja in jo to pol zbudi.
Ninocka, mi imamo tudi strokljo, sicer doma narejeno, in Daša je ful rada v njej. Vsaj bila je, zdaj je pa res že en mesec nisem uporabljala. hm, zakaj le, sama ne vem user posted image . V glavnem, zdaj je že toliko zrastla, da si jo moram na nov naštimat in razmislit, če bi jo mordadala že v pokončen položaj. O uvajanju pa še ne razmišljam, namreavam pa šele po 6. mesecu.
Sicer pa ne vem, kaj ji je zadnjih nekaj dni, nič ji ne paše, ne nosit se, ne nič, pali res amo voziček. Tudi pod multigymom noče bit, se začne kar jokat, ko jo dam dol, pa tako rada se je igrala... Samo z eno ropotuljico jo uspem zamotit ali pa če ji jaz pleem in pojem. Aja, kakšen pa je kaj vaš repertoar? Mi imamo bolj kake partizanske ali ljudske, ker sem jaz bolj boga na področju otroških pesmic ali pa znam samo eno kitico. Ponavadi ji pojem počiva jezero v tihoti user posted image . Upam, da mi bo uspelo dokončat voščilnice še ta teden, zdajle je res precej nemirna.
Aja, min, pozdravljena, končno še ena punčka, smo bolj v manjšini.

_____________________________

Ko si srečen, daj z dlanjo udari v dlan...

(odgovor članu teta beta)
Neposredna povezava do sporočila: 200
Stran:   <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  6 7 [8] 9 10   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati otrokov talent?
photo
V prostem času moramo otroku zagotoviti varno in spodbudno okolje, v katerem bo razvijal svoj kognitivno-čustveni svet i...
Kako ZARES pomagamo otrokovemu imunskemu s...
Antibiotike je pri zdravljenju otrok treba uporabljati smotrno, v omejeni količini in indikativno ter jih uporabljati iz...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?