2ursae
|
Za nami je burna noč, ko se je mali zbudil za dojenje ob pol štirih, ni zaspal nazaj do pol šestih, ko je, končno, podrl kup ! Ne vem, kako je pri vas, ampak naš ga s temi kupčki že prav biksa. Pa so nam rekli v porodnišnici, da če ga v parih minutah ne podre, pol ga ne bo. Valjda . Če ga pa ne podre, se pa začne napenjat v posteljci in ni varjante, da bi pančkal, niti z dudo ne. Naš tudi že nekaj časa prijema igračke, sam to je pri njemu tko: če se mu bo ljubilo, bo to storil, če pa ne, pa pač ne bo. Tko da, če bi mu v ambulanti naredili test, vprašanje, kako bi se odrezal. Zadnjič mu je sestra naredila spet test sluha z zvončkom, pa poba niti trznil ni. Pač, ni bil pri volji. Včeraj sem mu dala v ročico podolgovat karamelin bonbon, zavit v svetlečo rumeno folijo, pa ga je držal, si ga ogledoval in potem pa v usta z njim. Sam kaj, ko je usta falil in se štoknil v lice. Bogi, bo moral še krepko trenirat. Je pa že ful močan, sam dobila bonbon nazaj čist skrivljen . Matr punce, ste naštepale vprašanj , spet bom cel dan pisala. A ve tudi tako pišete - stavek dva, pa nazaj k detetu in po tem načelu še cel dan. Moj je zdajle zraven mene v ležalničku in se zabava z igračkami, ampak vprašanje, koliko časa bo to še aktualno. Bom odgovorila sam na tista, na katera znam. Torej, Tery, naš Anže spi še v najini sobi in bo še kar nekaj časa. To pa zato, ker je njegova sobca predvidena čisto na drugem koncu stanovanja - spodaj, midva imava pa spalnico zgoraj v mansardi. Ja, za takrat, ko bo najstnik mu bo to odgovarjalo (saj veste - čim dalj od zateženih starcev), prej bo pa bolj osamljen. Tko da v tisto sobco bo romal šele takrat, ko bo kolikor toliko samostojen. Kdaj pa to bo, pa nimam pojma, bomo videli sproti. Naš ritem: * masažica ali raztegovanje in nega ali banjica ob 20h *papcanje in uspavanje ob 21h, zaspi nekje od pol desete do pol enajste * ponoč dojim 2x ali 3x * vstaneva ob 8h * ob 10h zaspi za pol ure, pol spi od 13h-15h v vozičku na sprehodu in spet ob 17h za pol urce. Če je utrujen, zadremlje še ob 19h, ampak to je bolj izjema kot pravilo. Matr, zdaj, ko gledam vaše dnevne ritme vidim, da naš ful mal spi. Nič čudnega, da je zvečer že kar siten, jaz pa že čist hinm ker se tolk z njim ukvarjam. Ninočka, mi tudi pustimo otroka, da odspi svoje. Voziček sicer puščam v kleti in malega nesem gor in če slučajno še pančka, ga odpnem, kapco mu pa kar pustim, ker mu je še nikdar ni uspelo tko vlomilsko sneti. V lupinci ga pa ne puščam, ga vedno ven vzamem. Držim pesti za očeta fanta tvoje kolegice . Moj se že mal nasmiha, ko ga žgečkam po bušiju, očitno mu je všeč, ni pa še tolk daleč, da bi prav blazno užival v tem. Mojga pa mobil sploh ne uspava , pa sem že večkrat zasledila, ko so RRjevke pravile, da otroke pod mobilom kar zmanjka. Pa tud moj špila uspavanko "Zdaj si v zibelki spet ...". Hecn. No ja, škoda. Pia, mene hrbet včasih boli od dvigovanja oz. bolj nošenja sladkih malih bremenc, nosečnost a na srečo ni pustila tovrstnih posledic. Pa sem imela ful velik trebuh. Evo, še sama imam vprašanje: kakšne igračke imajo kaj vaši sončki in kaj si želijo za Božič? V četrtek greva z mojim v BC (tamalga bova pustila pri tašči, da naju ne bo videl, kako kupujeva nekaj, kar mu bo v bistvu prinesel Božiček ) in še nimam dobre ideje, kaj bi tamalmu kupila za Božič. Zihr rabi še kakšno igračko. Joj, pa še enga: a se vam tud zgodi, da bi se rade pogovarjale z mulčkom, pa vas ta ne šmergla pet posto? Mislim, se kdaj počutim kot zadnja smet. Mu delam face, spuščam trapaste zvoke, ga kličem, skratka vse, kar ponavadi pali, on pa strmi nekam mimo, kot da me ni. Jaz pa žalostna. Smotko. ajd, bo to vse, če ne cel post ne bo prišel na eno stran