|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: septembrke 2005
22.12.2005 19:23:23   
ameli
Jao user posted image  štiri dni sem bila bolna (temperatura 40!), ve pa tako aktivne, da se komaj prebijam tu skozi!
2ursae HVALA, mi že veselo user posted image .





(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 251
   RE: septembrke 2005
22.12.2005 19:47:15   
smeja2
2ursae - HVALA LEPA mi tud že veselo pojemo!
Tud mene ni blo cel teden (bli pri noni v bovcu) in vidm da me zdele čaka kar cel roman user posted image

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 252
   [Brisano sporočilo]
22.12.2005 21:23:48   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu smeja2)
  Neposredna povezava do sporočila: 253
   RE: septembrke 2005
22.12.2005 21:32:37   
doroteja23
2ursae hvala za pesmice. Mi že veselo , čeprav nimamo posluha.
teta beta ne vem če je to na zaloški. Na zaloški je klinični. To pa naj bi blo nekje pod gradom. 
pety78 vse naj boljše!


_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 254
   RE: septembrke 2005
22.12.2005 21:34:40   
Pia67
Živjo!

Madona, komaj vas dohajam user posted image
Sem dobila potrditev zakaj me boli hrbet med lopatkam, en teden nisem delala trebušnjakov in je bil mir, danes pa zopet hodim ko robot. Prezgodaj sem jih delala in to nepravilno, sem si najbrž kaj pretegnila.
Sem pa te dni prebrala Miselni razvoj dojenčka in malčka, avtorice Jackie Silberg. Notri so posamezne vaje po obdobjih in je tudi vleka ročic v sedeči položaj Sem se že opravičila mojima staršema user posted image , ki sta lakonično dejala, da sta 2 otroka gor spravla in imata neskončno potrpežljivost z njima.
Imam še eno knjigo v igri: Revolucija učenja. Ampak, roko na srce, ko kaj prebereš ugotoviš, da spontano podobno počneš s svojim malim čudežem. Po moje se je treba samo poslušat in gre. Da ne bom preveč pametna, knjige so moja obsesija. Morda pa bo kaj uporabnega not.
Omenjale ste kaj boste kupile svojim pikcem, jaz sem danes kupila copatka z obrazkoma, ki rošljata. Nina si jih je ogledovala, nogi je po mojem pričakovanju začela pritegovati k trebuščku, dvigovat glavo, posledica je, da je pošteno polila in je šlo del mojega skromnega dojenja v nič.
Drugače pa je zdaj bolje z njeno prehrano, teden dni ni v dopoldanskem času ničesar jedla, bila je zelo razdražljiva. Tako, da sem že najedala folk na sosednjem forumu s psraševanjem kaj bi to bilo. Krivdo sem zvalila na cepljenje, včeraj pa sem vseeno pogledala koliko kapljic je AD3 priporočajo. Jaz sem ji dajala 4, pediatrinja pa mi je zabičala 8. No, 8 priporočajo za dobo po 6. mesecu. Itak popije še nekaj adaptiranega mleka, ki ima konkretno dozo obeh vitaminov, morda pa so bile te kapljice krive, da se je tako neobičajno vedla. Danes je bil njen tek konkreten. Bomo videli. user posted image
Koliko AD3 dajete tiste, ki dodajate hrano poleg dojenja? Enkrat je bilo že govora o tem, pa me zanima, če ste na 3. pregledu dobile drugačne napotke.
Ali bo katera svojega malčka peljala na kako plavanje? Jaz bom Nino peljala januarja, odvisno od zime, pa še relativno blizu imam vse skupaj, Dolenjske Toplice. Si pa bom vadbo najprej ogledala. Nina ni ravno vzhičena nad banjo in čebrom. Se kar skrči in strmi v vodo.
O dodajanju kakih kašic še ne razmišljam konkretno. Prebrala sem nekaj napotkov, v Mulerju sem sem bila šokirana nad količino kašic. najbrž bom začela z zelenjavnimi pirejčki. mal zgodaj se mi še zdi. Zaenkrat nimam težav z nočnim bujenjem zaradi lakote, je pa res, da Nina tlači žlico v usta, ko jaz jem ko me gleda z ležalnika.
Aja, še nekaj, ali vaši malčki na vsak način hočejo v sedeči položaj. Imam težavo med sprehodi, ker se Nina dviguje iz košare, grabi za stranice in se kotlja. Košara je že kar premajhna, z nogama se odriva in ze zabije z glavo. Na žalost se najin športni del vozička ne spusti v horizontalo. Kot je 45°, pediatrinja mi je rekla, da se lahko vozi pod takim naklonom, ko bo stara 7. mesecev !!!user posted image Tudi doma je neprestano dviguje glavo in jo potem zviška spusti, če je trda podlaga, pa zajoče, ker jo zaboli. Ob opori že kar sedi, samo ji ne bom dajala te možnosti, zato je samo na tleh in jo dajem v ležalnik le kadar kaj počnem in jem. Ne vem zakaj se tako sili. Skoz je v neki prisiljeni drži.
No, bom nehala s tem nakladanjem. Imejte se najlepše, če se ne beremo do Božiča.

Pia



(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 255
   RE: septembrke 2005
22.12.2005 23:22:47   
ninocka
Da se se jst spravim k danasnjemu pisanju. Kaj se mi je dogajalo ponci, si lahko preberete na http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=732961

Doroteja23 jst grem smucat user posted image - cez dober mesec user posted image user posted image .

Pety
, glede bolecin - da ti niso kaj not pozabili? Mislim, ne se smejat, mislim resno, sem lih zadnjic gledala na Oprah (OK, to bo zdej mal zakompliciran za brat user posted image , upam, da boste razumele), tema je bila, kako je Oprah pomagala nevemkajze. In je potem ena punca govorila, kako jo je po porodu skoz bolela tamala, da je mela tak grozen vonj in je vsak dan ratval slabs. In je gledala Oprah in je bla v oddaji ena zenska, ki je opisovala iste tezave, hodila h G in ji noben ni znal pomagat. Potem jo je pa enkrat  (ne vem kok casa po porodu) spet en G mal bolj konkretno pogledu in je v nje nasel pozabljeno gazo. So ji to odstranli in je blo takoj izboljsanje. No, in je ta taprva zenska, ki je gledala to Oprahino oddajo, sla k svojmu G, povedala, kaj je vidla na Oprah, jo je un mal boljs pogledu in eto - tut ta je mela not gazouser posted image . Upam, da sem kokrtok razumljivo napisala. Lahko pa da te boli samo sramna kost user posted image - to je mene ful med nosecnostjo, ampak je blo pol takoj boljs. Jst bi na tvojmu mestu sla se enkrat do G in naj ti mal bolj konkretne preglede in raziskave nardijo, ker sori, ampak to ni normalno. Kaj pa vem, lahko mas pa poveseno maternico in ti pritiska na kost in te boli (ne zdej panike delat, to cist tko,  iz glave recem). Ma bom sla pogledat v zdravstven leksikon in ti sporocim, kaj sem najdla.

Amelie
user posted image bogica, kaj si pa, fasala mastitis al kaj druzga? Sploh si ne predstvaljam, kako si skrbela se za Marka ?

Tery
- jst grem jutr spet v BTC user posted image . Mene tud zadnje case vsake tok casa spikne na desni strani, tam ko imam zacetek rane CR. Pa me kr mal zaboli, ce tam pritisnem.
Na kolk ur ga hranim podnevi, hm? Zjutri ob 7h ali 8h in potem spet ob 10 (11h), potem cez dobri 2.5 uri spet, potem pa nic 4 ure, pa pol cez 2 -3 ure in potem v roku 1-2 ur spet.  Mi ni nc jasno user posted image , sem lih dons kolegici razlagala, da sploh ne vem, kdaj je lacen. Ziher sem sam za zjutri, ostale pa ugibam. In mu pol nardim 160 ml mleka, on pa spije pozirk, ostalo pa nabira v ustih. Cez 10 min pa jok in spije celo flasko pa se bi, ce bi blo not. Nimam pojma, mogoce ma kera kaksen nasvet?

Pia67
- jst sem lih uceri V DZSju kupila to knjigo, jo majo 50% OFF.  Moj dobi 4 kapljice na dan (uh, dons sem jih pozabila), ce jih seveda ne pozabim. Je pa cist na dodatku, tko da jih niti ne bi rabil (vsaj tko pise v navodilih kapljic).  Jst bom verjetno s februarjem zacela hodit z njim na DIF plavat oz. ce bom vecino casa na morju, bova sla pa tam na bazen. Moj se tut ze dviguje v sedec polozaj, ampak v vozicku mu pa kr pase, da ni ful dvignjen. Drugac mu pa najbolj odgovarja sedet v narocju nekoga, sam klinc, k pol pa sam poliva. Zto ga probam dajat cim manj sedet in cimvec lezat. Kupcka pa po novem podiramo sede, pa se ful hitr je user posted image user posted image .
Aja pa se to, ves kaj, to svojo pediatrinjo pa ti nekam poslji - priporoceno lezisce za otroka je dvignjeno za kot 30 stopinj  (ze od rojstva dalje) in mislim da ji tistih dodatnih 15 stopinj ne bo cist nc skodilo na sprehodih. Pa sej ni 24 ur na dan v vozicku. Ti jo kr daj v vozicek in uzivajta, mali pac pri 3h mesecih ratajo radovedni in se jim ne da vec bult v strop vozicka, ko je pa okolica tok bolj zanimiva. Ne bi rekla, ko bi jo hotla met cist v sedecem polozaju, tko pa...

Uzivite, jst grem cekirat medicinski leksikon in upat, da me dons ne obiscejo vesoljcki user posted image user posted image user posted image .

Aja, pa se to - po enmu mescu nedojenja, mi se ZMERI kaplja mleko. Za ****!!!


_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 256
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 0:10:34   
ninocka
Pety, to je edino kar sem nasla:

Medenicna bolecina:

Medenicna votlina, v kateri lezijo maternica, jajcnika, noznica, mehur in danka, predstavlja najnizji del trupa pod trebuhom in medenicnimi kostmi. Zenske imajo v tem predelu pogosto bolecine, ki se razlikujejo po vrsti in izrazitosti in je vcasih tezko ugotoviti razloge zanje. Medenicno bolecino pogosto, a ne vedno, povzrocajo tezave povezane s spolovili, drugi mozni vzroki so povezani s crevesjema ali s secili. Dusevni dejavniki lahko celo poslabsajo bolecino ali jo celo povzrocijo v primeru, ko ni telesnih sprememb.
Kadar zenska nenadoma zacuti hudo bolecino v spodnjem delu trebuha ali v medenicni votlini, mora  zdravnik ugotoviti, ali gre za nujno stanje, ki zahteva takojsnjo operacijo (npr. vnetje slepica, perforacija crevesja, torzija ciste jajcnika, zunajmaternicna nosecnost in pretrganje jajcevoda). Zdravnik lahko pogosto ugotovi vzrok bolezni iz opisa bolecine in tega, kako jo zenska obcuti (kot ostroa ali topo), v kaksnih okoliscinah in kako nenadno nastopi, kako dolgo traje in kje je lokalizirana. Dodatni simptomi (zvisana temperatura, slabost, bruhanje) pomagajo pri diagnozi. V pomoc je tudi informacija o pojavljanju bolecine glede na hranjenje, spanje, spl. odnose, gibanje, odvajanje seca, blata.
Zdravnik opravi telesni prgled. Ginekoloska preiskava mu pomaga ugotoviti, kateri organi so prizadeti in ali je prisotna okuzba. Labaratorijski izvidi (krvna slika, analiza urina, nosecnostni test) lahko nakazejo notranjo krvavitev, okuzbo ali zunajmaternicno nosecnost. Vcasih je potereben UZ pregled, racunalniska tomografija ali magnetna resonanca notranjih organov. Zdravnik lahko za ugotovitev vzroka bolecine opravi kirurski poseg ali laparoskopijo (pregled terbusne in  medenicne votline z endoskopskim instrumentom).


Kaj povzroca med. bolecino:
*Povezano s spolovili: zunajmaternicna nosecnost, endometrioza, miomi, velika cista jajcnikov in njeno pretrganje, mittelschmerz (bolecina v sredini M ciklusa, ki jo povzroci ovulacija), naval krvi v medenici (zamasitev zil), medenicno vnetje, pretrganje jajcevoda, torzija jajcnika
*Nepovezano s spolovili: vnetje slepica, mehurja, divertikulitis, vnetje zelodca ali crevesja, vnetje dela tankega crevesja, vnetna bolezen crevesja, ledvicne kolike, vnetje bezgavk v membrani, ki je oporek tankega crevesja



_____________________________

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 257
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 10:03:50   
doroteja23
Ninocka  kam grete smučat? Mi če bomo šli, gremo v Kranjsko goro. Malo me je seveda strah, ker se mi zdi, da ji nebo odgovarjalo. Sma bli včeraj pri mojih pa je bla full tačka in sploh ni popoldan nič hotla spat. Ne vem ali to zato ker je drugačno okolje. Po mojem je to to.  morem jo malo navadit, da nebo samo na doma navajena in bo malo na drugo okolje navajena. Bom jo mogla malo več k mojim vozit.

No pa še en dan pa je, za mene, najlepši praznik. Še zdaj nevem kje bomo, jaz bi rada da gremo k mojim, moj  pa bi rad da smo doma zraven njegovih, češ da sma lani bila pri mojih. Dans sem že na vse zgodaj mulo kuhala , ko mi je to reko. Samo lani pa sma bla še sama. Pa še to, da smo skoz pri njegovih, saj smo tu doma, bi lahko saj za praznik bli pri mojih.

Dans še morem it moji pikici nekaj kupit, še zdaj ne vem kaj. Pa še mojemu bi mogla nekaj kupit pa tud ne vem kaj. Ma katera kako idejo? 

_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 258
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 10:14:05   
Dadi
Hojla punce, sem vas šele zdaj zasledila.......še jaz mal vmes padem.user posted image  Sem rodila 15.9. (10 dni po roku)v Kranju enega korenjaka Matevža. Porod je bil kar hud, sploh ker sva z mojim tam taborila eno noč, ker so se mi popadki začeli pa so pol zginili.user posted image  Zjutraj ko me je pregledal dohtar je reku da bomo kar rodili, sploh zato ker sem že čez rok. In so mi dali umetne popadke. Še dobro ker ko se je mali rodil je bila plodovnica že zelena...se pravi nuja za rodit.
No zdaj pridno raste in je...včasih bi me najrajš kar celo pojedu tako se zaganja, pa ga dojim na dve do tri urice. Spi pa tudi pridno ponoči.
Sestrica ga ima ful rada ga lupčka, boža, mu dudo daje v usta(tudi če ni potrebeuser posted image ) ga treplja ko kupčkamo tako da zaenkrat ni nobenega ljubosumja.

Je malo naporno takole z dvema malima ampak kar gre.

pozdravček

_____________________________

May you be strainghtened by yesterday¨s rain, walk straight in tommorow¨s wind and cherish each moment of the sun today.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 259
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 10:39:54   
doroteja23
Oj dadi! 

Lepo pozdravljena! Kako to misliš, da si nas zasledila? Kaj še nisi z nami nič debatirala?

Kolko pa imaš hčerkico staro?


_____________________________

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu Dadi)
Neposredna povezava do sporočila: 260
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 11:44:40   
ameli
Wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii pravkar so mi nakazali 13. plačo user posted image  sem čisto iz sebe, ker je res nisem pričakovala.

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 261
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 11:56:34   
2ursae
o čau, 

matr babe, jaz vas sploh ne dohajam več - si vzamem par minut za RR in vse, kar utegnem je, da vas preberem user posted image .

Pety, vse najnaj !! user posted image user posted image user posted image user posted image

Dadi, jaz sem tudi rodila 15.9.

Mi smo predvčerajšnjim odkrili vriskanje (sicer ga do danes še nismo uspeli ponoviti), včeraj pa nogice user posted image user posted image . Mali je čičal v lupinici in dvigoval svoje tačkice in si jih pozorno ogledoval. Sem že naročila taščici, ki mu štrika copatke, da hočmo imet rdeče, da bo bolj pozoren na nogice. Pia, tisto s copatki, ki ropotajo, je pa super ideja. K bi vedla, kje jih lahko dobim user posted image .

Včeraj smo bili v RA, kjer se nam je cela existenca obrnila na glavo. Ne, ne, nič ni (še) narobe, mali je sam mal zatgnjen - veliko se napenja in pri tem usloči. Tko da je konec z nošenjem pokonci, konec z dojenjem leže, konec z ležalničkom in kengorujčkom, celo konec z Racmani (!!!!). Zdaj vse delamo via handling, podnevi je v lupinici al pa ga ujčkam, delamo vaje za trebušne mišice in za sproščanje. Treniramo dojenje v sedečam položaju. Tko, da je vse novo, pa še celo žlahto bom morala naučit, kako in kaj. Kaj čmo. Sem pa ful vesela, da smo šli. To bi moral kazat že v porodnišnici, al pa bi urca v RA morala pripadat vsakemu. Res.

punčke, sam mal sem se pofočkala, na vprašanja bom morala odgovorit kdaj drugič.

Aja, še to: hvala vsem, ki ste pohvalile moj avatar user posted image user posted image user posted image . Sem poslala okol 40 čestitk s to fotko, pa se je do sedaj le ena oseba javila, da je luškan.

pridne bodte 



_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 262
   [Brisano sporočilo]
23.12.2005 13:02:44   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu 2ursae)
  Neposredna povezava do sporočila: 263
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 15:46:26   
2ursae
tery, na RA nas je napotil naš pediater. Na tretji posvetovalnici sem mu omenila, da se otrok precej zateguje in da se mi zdi precej napet, pa nas je poslal. Recimo, težko ga je bilo umiti pod pazduho, ker je rokici krčevito stiskal k sebi, pa pod vratom tudi. Precej se je napenjal in pri tem usločeval hrbet (kot da bi delal most).
Če se ti zdi pri tvojemu kaj sumljivega, ti kar omeni pediatru (mal pojamraj, kar tako te ne bo poslal), pa te bo napotil.

čau

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 264
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 17:35:13   
KiSsMyAsS
Zivjo punce!

Mi smo pa dobili ze 1. pikico - Luka je bil na cepljenju. Veliki smo ze 60cm in 6810g. user posted image  Mali se ze full smeji naglas in cveka nazaj, najrajs ma pa svoje tete, pa tut atiju se veselo smeji. user posted image  Igrac mamo polno omaro, ampak on ima se vedno najrajs svojega medvedka, ki ga cuva v posteljici in pa crvicka - z njim se igra v jajcki. Cez dan vecinoma pociva v jajcki in se druzi z atijem in mamico, ponoci prespi, zjutraj pa alarmira, tako da sploh ne rabim budilke za v solo user posted image  Za Bozic bomo pri babici v Celju, za novo leto bomo pa spet vsi skupaj. Upam da bo mali spal in ga petarde nebojo prevec motile, ker jih ze zdej mecejo kot nori user posted image . Nc, se se kej oglasim, vam pa zelim vesele Bozicne praznike in pa Srecno 2006!!!

Na slisanje/tipkanje

KMA user posted image  Luka

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 265
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 18:26:47   
Kinokija
Ojla!

Tako ste priden s pisanjem user posted image

2Ursae, tudi midve imava RA januarja, ker so na 3. posvetovlanici ugotovili, da je mala preveč zakrčena in podobno kot pri tebi, da roke drži preveč k sebi. Mi lahk poveš, zakaj je konec z ležanikom in da bo v lupinici? A ni ležalnik bolje kot lupinica?user posted image   Še kak nasvet da bomov teh 3 tednih do pregleda v RA že same lahko kaj pomagale. Plz user posted image

Pia67  - ta teden je meni pediatrinja rekla, da če mala pije samo adaptirano mleko (Comformil), lahko dam na dan do 6. meseca  samo 1 kapljico D3. Tako, da še to včasih ne dam, ker malo takooooooooooooooo zvija, da bogpomagi- user posted image

Mala Eva ima 62,5 cm in 6.260 kg, samo zgleda bolj buckasta kot vaga. zadnje čase je revčka tako zaprta, odkar pa po nasvetu mame delam bolj razredčeno mleko, je situacija mnogo boljša. Včasih tudi starejši kaj vedo user posted image

Ameli al katero že boli tamala. Mogoče je pa to vse psihično? Zadnje čase se tam spodaj ni dogajalo nič prijetnega, pa ziher podzavest dela svoje.

Punce, lepe praznike in čudovit prvi božič vašim dojenčkom!!

(odgovor članu KiSsMyAsS)
Neposredna povezava do sporočila: 266
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 19:50:46   
2ursae
Živjo,

Kinokija, Kaj so svetovali v RA: Naš Anže preveč zateguje hrbtne mišice, zato kadar leži na hrbtu, potisne rame nazaj in zategne ročice. Zato tudi potiska glavo nazaj, zaradi česar dvigne jeziček previsoko. To lahko povzroči, da ima težave pri iskanju bradavice in da požre pri dojenju preveč zraka. Tovrstne težave naj bi bilo mogoče preprečiti s pravilnim ravnanjem (link na handling: http://www.mameibebe.net/dijete/dijete_sa_pp/Babyhandling/2004050506.htm 

Pri tem je predvsem pomembno, da dojenčka nikdar ne nosimo pokonci (niti pri podiranju kupa ne!), ker takšen položaj še bolj stimulira delo hrbtnih mišic, pač pa ga vedno nosimo nekako ukrivljenega navznoter, tako kot v lupinici. Zato je tudi priporočljivo, da je čez dan raje v lupinici in ne kje drugje. Načeloma ležalniček ni problematičen, za nas pa pač je, ker imamo posebno situacijo.  Zdravnica je lupinico pogledala (ti priporočam, da jo vzameš v RA) in nam povedala, da je globoke sorte (imamo Maxi Cosi Cabrio) in da mu moramo pod rito in hrbtom podložiti.  Saj tudi naš naj ne bi bil predolgo v lupinici, ležalniček je pa zaenkrat odsvetovala.
Polaganje, dvigovanje, previjanje - vse se dela preko boka. saj vam bodo v RA pokazali, je lažje, če vidiš v živo. Pomembno je, da dojenčka ne nosiš pokonci in da z njim ne poskakuješ. Nam je zdravnica rekla, da sploh ne kapira, zakaj je zdaj to tako moderno. Pestovati ga moraš tako, da je v tem "lupnica" položaju in ga ziblješ levo in desno.

Dobili smo eno malo brošurico, ti jo lahko poskeniram in pošljem po e-mailu, če želiš. Pa valjda tudi kateri drugi od vas, če vas zanima. Ni pa v njej nič sličic, le piše, kako se z dojenčkom ravna.

To je nekako to, če katero še kaj zanima, naj me kar vpraša user posted image .

_____________________________

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"


(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 267
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 20:37:27   
Kinokija
2urase hvala za hitri odgovor.

Jaz zgoraj  nastete stvari ze itak sedaj delam. Ze od prve ure je oblačim/ dvigujem preko boka, skoraj nič je ne nosimo pokonci, tako sem zabičala tudi celi žlahti, ne poskakujem ob pesmih, ležalniček imam podložen, da je skoraj raven. Meni je patronažna že prvi dan rekla, da jo moram vedno nositi ukrivljeno kot banano in tako delamo do sedaj. Zato ne vem, kako da ni ok.user posted image

(odgovor članu smeja2)
Neposredna povezava do sporočila: 268
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 21:32:40   
Pia67
Živjo!

Ninočka, kakor, da bi brala o Nini. Imava podobne težave. Popije 180ml, potem rigne in začne rjuti, dodam ji še 30 ml, ki jih na dušek spije. Ne vem kaj bo. Zadnjič sem bila zatežena, ker ni jedla, včeraj in danes pa je jedla kot mali termit. brez mojega "dojenja"popapa slab liter na dan. Ko je pokonci pa poliva, znak, da se prenaje.Da ne omenjam čaja, ki ga z užitkom popije. Upam, da ji nisem raztegnila želodčka, kadar je, ji kruli po njem. Hvala ti za info glede knjige, bom šla v DZS pogledat. No, pa potolažila si me zaradi AD3 kapljic. Voziček pa bom sestavila jutri in sprobala kako bo spremembo prenesla Nina.
2ursae, copatke sem kupila v Direndaju. Pred 4 leti pa sem podobne kupila nečaku v Sončku, ko je še bil v City Parku. Imajo obraz škrata, za kapice pa se da povlečt.
Kinokija, hvala tudi tebi glede AD3. Jaz sem moji kolegici svetovala naj da mali termometer v ritko (priznam, kruto se bere), ker je zaprta tudi teden dni in zdaj veselo kakata. Samo se mi zdi, da je to bolj problem prehrane, ima tvoja mami prav.

Pety, kaj pa če bi Pušenjaka vprašala na MON-u? Jaz sem npr. mislila, da bom imela menzes, potem pa sem šla le dat pregledat vodo prejšnji teden, ugotovili so da imam vnetje mehurja in ledvice, sem dobila antibiotike, vendar sem se sama pozdravila s čajem (dejstvo je, da sem premalo pila). Ampak to pri tebi gotovo ni v igri. Jaz bi šla kar k ginekologu in mu zatežila.

Madona, to okol držanja otročkov in posledic, ste me kar mal prestrašile. Jaz pa veselo vlačim malo v pokončnem položaju. Če je v naročju čisto znori. Si moram mal to prebrat kar ste napisale in sprobat.

Zdaj pa grem čarat v kuhinjo. Preventivno si bom umila zobe (slaba tolažba). Januarja pa se vzamem v roke, če ne bom samo še gledala druge kako plezajo, sem že ko kak cmoček.

Uživajte!!!

Pia


(odgovor članu Kinokija)
Neposredna povezava do sporočila: 269
   RE: septembrke 2005
23.12.2005 21:48:07   
Pia67
Kristus, sem si sprintala handling. Kriza! Hvala 2ursae.

Pia

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 270
   RE: septembrke 2005
24.12.2005 7:12:44   
ameli
Lepo Božično jutrouser posted image
Pravkar sem preštudiala handling in sem kar malo zgrožena nad sabo. Upam, da se mi bo uspelo naučiti! Res pa me jezi, da ti v bolnici ne pokažejo tega, pa tako malo časa bi bilo potrebnouser posted image !
Tery jaz Marka hranim podnevi na 2,5-3 ure.
Pia jaz dajem malemu 4 kapljice na dan (pa tudi dajem dodatek). S plavanjem pa nameravam začeti v januarju. Greva pa kar na 10 urni tečaj. Kar se pa sedečega položaja tiče, Mark neprestano sili gor. Ko je npr. v lupinici kar rita in se poskuša "vstati". Ko mu pomagam in ga primem za ročice pa je kar blažen. Sedaj sem si pa prebrala ta handling in sploh ne vem, kaj še lahko delam. Ampak to "vlačenje" za ročice mi je pokazala pediatrinjauser posted image
Dadi user posted image dobrodošla. Upam, da si se uspešno prebila med temi našimi posti.  Si sploh ne predstavljam, kako obvladaš dva otročička.

Mi imamo trenutno velik problem: jok. Mark je zadovoljen samo pri meni. Takoj ko vidi npr. mojo mamo pade v histeričen jok. Kaj mi je storiti? Ko sem bila bolana, je tako jokal, da je bil drugi dan hirpav!!!!
Se mi zdi, da je v 14 dneh tako spremenil razpoloženje. Prej je bil veseljak, sedaj pa samo joka. Sploh se noče nič "igrati", gym ga ne zanima več, še kravic več noče past. Sem že malo obupana.
 
Nič, sedaj pa grem kekse spečt pa nekaj dobrega skuhat.
Preživite lep in miren Božični večer s krogu svojih družinic (se lepo sliši, ne)

(odgovor članu Pia67)
Neposredna povezava do sporočila: 271
   RE: septembrke 2005
24.12.2005 15:23:48   
pety78
test user posted image

(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 272
   RE: septembrke 2005
24.12.2005 15:28:18   
pety78
Ne gre, user posted image !
Sem probala, če bi šlo s kako drugo pisavo.  user posted image user posted image user posted image

Najprej vsem hvala za čestitke. Teta beta, tudi ti si pred kratkim praznovala. VSE NAJBOLJŠE TUDI TEBI!user posted image


Želim vam miren božič, da ga preživite v krogu svojih najbljižjih in najdražjih in se veselite vsakega novega dne z našimi otročički, zaradi katerih se splača živeti.

Petra


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 273
   RE: septembrke 2005
24.12.2005 16:35:47   
lila
Pozdravljene!

Tudi jaz z mojim malčkom spadam med vas. Našega 2.sončka smo dobili 19.9., tri tedne pred napovedanim prihodom. Je že pravi koranjak, ki razveseljuje celo družino.

Vsem septemberkam želim lepe praznike in čim več veselih in zadovoljnih dni z vašimi najdražjimi!user posted image


(odgovor članu ameli)
Neposredna povezava do sporočila: 274
   RE: septembrke 2005
24.12.2005 16:41:03   
ameli
Lila DOBRODOŠLAuser posted image

(odgovor članu lila)
Neposredna povezava do sporočila: 275
Stran:   <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  9 10 [11] 12 13   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:





Kako prepoznati otrokov talent?
photo
V prostem času moramo otroku zagotoviti varno in spodbudno okolje, v katerem bo razvijal svoj kognitivno-čustveni svet i...
Kako ZARES pomagamo otrokovemu imunskemu s...
Antibiotike je pri zdravljenju otrok treba uporabljati smotrno, v omejeni količini in indikativno ter jih uporabljati iz...




Vrnitev na delovno mesto po porodniški.
Admin

S kakšnimi izzivi se soočate ob vrnitvi na delovno mesto po porodniškem dopustu?