ninocka
|
Pozdravljene, koncno mam cas da vam napisem par vrstic. Najprej odgovori na vprasanja (upam, da ne bom kerga pozabila), in sicer bom zacela kar z mojim uvajanjem goste hrane. Glede tega se nisem z nobenim nic posvetovala - edino na forumu nedonosencki sem vprasala, kdaj naj bi zacela uvajat - ko napolni 4 mesece po rojstvu ali PDPju. Punce so mi odgovorile, da po PDPju in sem mislila, da bom pocakala, samo se je mali tok slinu, ko nas je gledu jest in cmokal, pa zlico v usta nosu , da sem rekla, da bom probala s kasico. Kupila sem pa od Bebi (od Kolinske) eno z banano in eno s slivami. Sem mu misnla od zacetka dajat tok tekoco, da bi jo spil po flaski, pa ni slo cez luknico, tko da sem mu potem nardila bolj gosto in smo jo pojedli po zlici. Seveda hranjenje traja 1 uro, kasice je polno povsod (npr. uceraj jo je dobil tud v nos, kar se mu je zdelo blazno smesno ), ce ga ne hranim dovolj hitro se jezi in mi vlece zlico...Moj mali pozeruhec ... Ze prej sem mu pa dajala (ne me zdej vse napast) za probo mal cokolade - zadnjic sem jedla draze kekse (une male, oblite s cokolado v rdeci vrecki) in sem mu dala enga za probat in ga je zacel tok cuzt, da sem mu ga komi iz ust potegnla . Je mami pol rekla, da se vid, da je po men, ker bi tut skoz cokolado jedu . Enkrat sem mu probala dat zlicko jabolcnega soka in ga je sicer popil, pa ni bil kaj prevec navdusen. Bom pa pomoje enkrat po novmu letu zacela se z zelenjavo in potem se s sadjem. Sem pa kupila tud mleko st. 2, ki ga dobi za vecerni obrok poleg kasice. Kasica se pa pripravi z mlekom in vodo, ampak v navodilih je za 200 ml tekocine, kar pa je za nasega junaka obcutno prevec. Tko da jst dam 50 ml vode, 1 zlico mleka in 1 zlico kasice in to lih v 1 uri poje. Potem pa cez se mal mlekca (20-30 ml) in to je to. Mislim, da za mlecne kasice ni tak problem, kdaj jih dat (zjutraj, zvecer), za sadne oz. zelenjavne obroke je pa verjetno kar boljs zjutraj. Vsaj jst bom, ker imam potem tud vec casa vse to pripravit in mu pocasi dat. Nasmu je gym se zmeri zanimiv, od danes naprej se pa obrne na trebuh in potem je ful jezen in uzaljen, ker ne gre nazaj na hrbet. Zato je zacel grozno kricat in se razburjat, da sem prvic, ko je to naredu prlaufala 200 na uro iz druge sobe pogledat kaj se dogaja . pa je lezu na trebuhu in kricu, ker se ni mogu prevalit . Ko sem ga obrnla na hrbet, se je pa takoj spet prevalil na busija in potem spet razburjanje, kricanje... Ja, tud nas je glasen, ko hoce. Nas ma naslonjalo v vozicku rahlo dvignjeno, ker zaenkrat niti se ne zahteva in forsira visje lezecega oz. sedecega polozaja. Rokice, ko mu jih dvignem, ima vcasih se prav trde, potem pa jih kar naenkrat sprosti. To opazam tud pri nogicah, se posebaj sta pa "kriticne" leva nogica in rokica. Tko da moram vcasih kar parkrat dvignt rokico oz. pokrct nogico, da ju sprosti. Sele zdej vidim, da jih res zateguje (ceprav ni pa tok hudo, kot je takrat govorila pedaitrinja). Men se ni treba vsakic ponovno prijavljat, vsaj doma ne. Ko sem bla pa se v sluzbi (pa na stari RR) mi je pa skoz to javlal , sploh ce sem mal dalj casa kaksen odgovor skup packala. Kako smo mi nosili nasga, ko ni rabil vec sirokega povijanja? A mislis, da se spomnim (pr nam je blo to ze 2 mesca nazaj) ? Pokonci. Sej vem, da ga ne bi smela, ampak jst ga mam v narocju lih ene 10 min vsega skupi cez dan, pa se od tega je vecina, ko se nosimo v sobo previjat. Nas pac ne mara bit prevec po rokah in ce je dalj casa v narocju, zacne tezit in ga mors tko al pa tko odlozit. Ce ga je treba pa kaj dalj casa nosit (uspavanje, jok), ga mam pa ponavadi v lezecem polozaju al pa z busijem navzdol oz. drza v lupinci. Tko, mislim, da sem vse odgovorila. Ce sem kaj pozabila pa naslednjic. Zdej grem pa pocasi spat. Uceri sem mela tok neumne sanje, da vam povedat ne morem. Sanjala sem, da sem FUUUULLL zejna in to tok, da sem nonstop pila in pila in pila...in sem spila vso vodo mestnega vodovoda , vse mozne plastenke in smo mogli it kupit une vode, ki jih imajo v sluzbah in trgovinah (avtomate), ker sem bla se zmeri tok zejna. Ko sem se zbudila, sem ugotovila, da to sanjam zato, ker sem v RESNICI zejna, zato sem ustala in sla v kuhinjo in spila 3 kozarce vode na eks. Poleg tega sem mela pa se vceraj trk, saj sem eni gospodicni priletela z avtom rikverc v sprednji del njenga avta. Na sreco ni blo nobenmu nic (tud avtom ne), sem bla pa v popolnem soku, pa se tamalga sem mela v avtu in sem bla tok zmedena, da nisme vedla kaj naj najprej nardim . Potem sem se pa se iz BTCja domov vozila 1 uro (guzva in snezne razmere). Hvalabogu, da bo kmal nov let in mi ne bo treba vec hodt v BTC in tud guzve ne bo vec. Pa mirno noc vam in vasim sonckom, Nina