ninocka
|
Uceri sploh nisem mela casa kaj napisat, ker sva sla z malim na obisk k njegovmu kolegu, jst pa k njegovi mami na eno velko salco , ker sem je bla nujno potrebna. Mela sem tok pestro noc, da vam povedat ne morem (pa ni bil nas piki nc kriv za to ). Ko sem sla spat in ze skor zaspim, me zbudi macek, ker ga je odneslo pol metra v luft, ker se je neki ustrasu (spi pri meni). Potem pride cist gor do mene in se mi uleze pod brado in zaspiva. Ob 3h ponoci se zbudi tamal, ker je bil lacen (sem ze pozabila kako to zgleda, ko se mors ponoci zbujat), ga nahranim (nobene panike, spocita, bi lahko takrat tud ustala) in pol grem nazaj spat. In nikakor zaspat, se premetavam in premetavam in potem ko ze koncno napol zaspim, me zbudi moj (ob 4:30 zjutri), ker je sel v sluzbo, ker so delali nek upgrade. Potem zaspim nazaj in mi cez eno uro zacne ta drug macek po vhodnih vratih nabijat (se vsede pred vrata in zacne s tacami po njih tapkat - kot da bi igral bobne), vstanem prvic, spizdi, se ulezem, evo njega opet. Popizdim, zaprem vrata od spalnice zaspim in se cez pol ure zbudi tamal. sE GREMO NAHRANT, GA DAM NAZAJ V POJSTELCO IN ZACNE VRISKAT V POJSTLI!!! (ups, crke). Jst se kr lezim in mam zaprte oci, tamal vriska, cmoka, brca, krici, se smeji (nikakor ne nazaj zaspat) in pride spet macek v spalnico in mi tezi in s tacami na pojstlo in me gleda. Pogruntam, da ga je treba it stusirat, grem to narest, se ulezem, zacne tamal jokat, pol sem mela pa vsega dost in sva s tamalim ustala, se oblekla, nahranla in sla na kavo. Zvecer smo meli pa sluzben zur, sestra mi je prsla cuvat pikija, ga je lepo umila in dla spat, vmes jo je se polulu ( sem ga en dan nagovarjala na to ), mi2 sva sla pa zurat. Sej nisva bla dolg (do 12h), ker se men ni dal bit (malemu je cist vseen, a ga jst ponoc zuram, pa kok sem zmatrana, on zjutri zahteva svoje). Sem mal pocvekala s folkom, ratala hripava, zvedla par novic, vidla da jih je spet en kup nosecih, srecala se eno naso septembercico (Kiki, a se je spomnete? Ma fantka Aleksa, pravi da sta OK, se dojita in uzivata). Pol smo sli pa domov, Evan me je pa pustil spat do 7:30 . Dons mapa moj oci RD in grem zdej pocasi k nasim, sam da se mali zbudi. Ma pa nas eno novo foro (poleg tega jutranjega vriskanja), skoz ma jezik zuni in polize vse, kar gre mim jezika. Mojo roko (ce ulovi prste je se tok boljs, ker jih lohk se mal pocuzi ), vse bodije, majcke, krpice, ko ga brisem okrog ust...Ful tezko mi ga je mazat s kremo po obrazu, ker se skoz obraca za roko in s tistim jezickom sam caka, da jo polize . Pa rokice si je treba tok not v usta zatlact, da se mu zaleti in mu gre za skor na bruhanje, sam kaj, ko je pa to tok zabavno in je treba se parkrat ponovit, pol pa v jok . Da ne govorim o hranjenju, ki je ratal podvig stoletja. Da spijemo 160ml, rabmo zdej 20-30min, vmes je treba nujno si ogledat vse v sobi, se 5 min smejat, povedat ene par stvari, parkrat ven cucelj plunt...pa seveda glavo (takrat ko pije) met obrnjeno v drugo smer, da mamo ja vsi probleme s flasko... Je pa pogruntu na unmu gymu (obesenga ma enga tigrcka z repom), da ce tistga tigra za rep prime in fajn povlece, da si lahko da rep v usta in ga mal pocuzi in zdej skoz to dela. Jah no, vsak dan kaj novga. Aja, se glede uspavanja nasega - mi mamo ze od zacetka skoz isti ritual - se gremo skopat, se zmasiramo z oljckom, oblecemo, v dnevni sobi nahranmo in potem ga odnesem v splanico v njegovo pojstlco. Przgem mu se mobil in po ene 5 minutah ze spi do jutra (brez nocnega hranjenja). Edino kar smo prestavli je ura - prej smo hodili spat ob 11h, zdaj pa ob 10h. Upam, da bomo pocasi se to prestavli na najprej dveto pol pa osmo uro zvecer. Ga pa ne mislim nic silt, ko bo prpravljen sam prestavt (tko kot je blo iz 11 na 10) bomo to nardili, prej pa ne. Glede cepljenja - sploh nisem razmisljala o tem, da ga ne bi cepli. Se v porodnisnici mi je blo zoprno podpisata un obrazec, da si seznanjen, da otrok vec ne cepjo proti tuberkulozi in da je nihce v vasi druzini nima.