Anonimen
|
Jooooj Vesnica24, zdaj si mi pa dala tapravo nalogo Edino pravilo je, da ne pretiravat. Jaz nisem kupovala nič št. 50, kar pa ne pomeni, da ve tudi ne smete. Sploh, če se rodi kakšen nedonošenek ali pa res mali otroček. Drugače načeloma 50 ne rabiš. Smo začeli s 56. št. 56 - majčke na preklop Clar - ene 5-6 kos št. 56 - žabice Clar - ene 3-4 kos 4x tista reč, ki se jo da čez povijalno plenico (ne vem, kako se reče povijalna krpica ) tetra plenic sem imela kar 2 paketa tista iz Tosame pa plenice ne tetra ampak tiste druge (kaliko ), so pa zlo fine, ker niso grobe, pa sem jih imela za kupčke, pa za pod glavico v posteljici Ja, pa ene tri kompletke, take žabice pa jopico. Sem pa opazila, da mi do enega 2-3 meseca ni prošlo v poštev nič kar se je obleklo čez glavo. Tud bodije sem imela take na preklop oz, take, ki se ob strani zapnejo. So ful boljše. Aja, pa tiste, ki ne boste povijale široko, bo zoprno, če bojo imeli otročki te tetra majčke (na preklop) pa precimo žabice, pol jim zna tko ven lezti, zato so pa boljši bodiji. Ja, pa veliko nogavičk. Pa vsaj dve bombažni kapi. Drugač pa nisem preveč komplicirala. Najboljš je potem sproti vidt, kaj ti manjka pa kaj v bistvu paše. Naj bi pa bil novorojenc oblečen v dve majčki (te na preklop-tetra ), žabice bombažne pa jopco za ven + kapico. Jaz sem rodila na deževen teden, tko, da smo ga pol še malo v deko zavili, pa je blo. No, ko je bilo pa res res vroče, sem ga pa čez dan pustila samo v bodiju z dolgimi rokavi, pa z nogavičkami, pa še široko ga nisem povila. Pa mi je dala patronažna čsito prav. Zakaj bi matrala otroka, ko je bilo 30+ stopinj? No, za ponoči je pa široko povijanje obvezno do UZ kolkov (v KR porodnišnici najhitreje prideš na vrsto, pa je za plačat 5000 lani je bilo tako) Aja, še to, prva dva meseca vam skoraj ne bo prišlo v poštev bodi s kratkimi rokavi. Tudi, če je vroče, je otroček še tako mali, da naj ne bi imel kratkih rokavov. Sva pa mi2 šla prvič ven po 10. dneh. Ko je bil star 2 meseca je bil prvič na Lošinju in je strašno užival cele dneve na zraku Punce, če vas še kaj zanima, me kar vprašajte. Sicer me zdaj do 12.6. ne bo, ker gremo na dopust, ampak ko pridem, pa vsem odgovorim, če vas bo kaj zanimalo
|