bucka*
|
Zivjo! Mi smo imeli pa piknik, za sinkov rojstni dan. Sicer pozno, ampak smo cakali vreme. Povabljenih je blo 30 ljudi, vsi so se pofockali da pridejo, tko da je bil kar zalogaj, tudi financen. Sva tehtala a bi, a ne bi, pa sva nekako potem vseeno rekla da bomo imeli piknik. Vse je bilo super, dokler nisem prisla dopoldne domov s torto in nekimi malenkostmi v prtljazniku. Sem nesla pivo na prag in odprla vrata... pol minute mi je vzelo, nic vec... pa vidim tamalga, ki stoji ob prevrnjeni torti. Nekako mu jo je uspelo odpret ocitno in zvrnit s celo povrsino iz prtljaznika na pesek... je bla unicena, cist. Jst panika, v jok, tamal v jok, moj je ponorel... v glavnem, to je bil nas zadnji piknik baje. Smo dobili drugo torto, so nam sli na roke in naredili isto pravocasno, ampak smo jo tudi placali se enkrat... sem racunala vsaj na kaksen popust. Tko da morm zej do 15 zonglirat s preostalimi evri kot cudodelka, da bomo zvozili mesec... sm slabe volje, pa tko fajn piknik je bil drugace... No, punci je pa pridna, zvezda vsake zabave itak, ocitno ji pase pozornost in nic je ne moti, ce si jo podajajo kot malo zogico :-) Glede malice, nisem vedela da obstajajo recepture po delezih, jst to za nobenga od otrok nisem dobila. Midve tko pridno jeva, da je prov noro... dopoldne ji zmiksam (ja, jst pa zej miksam, k so take kolicine da se splaca) eno malo jabolko+ eno malo hrusko + malo vode + rizeve ali prosene kosmice - vse poje! Ce mam kislo jabolko dam zraven banano, malo vode in prosene kosmice... vse poje. Ponavadi poje 2 kosa sadja, ne vem, kok je to v ml, se mi zdi pa ogromno! Za kosilo pa tudi, tok zelenjave, da je niti ta vecji ne spravi vase. Ona poje vec kot on. Zacele sva tudi z vecerjo, ampak vztrajam da je samo mlecno-zitna, ker bi jo gospa ravno tako pojedla ogromno. Samo ce se nama zjutraj in popoldne zavlece, da jeva pozno kosilo, ji vecerje potem ne dam. Pa je ravno tako ok. Pikica, jaz jo vedno dojim po obroku, ce se mi zdi, da je malo pojedla. Ce dojis pac dojis, mnenja so razlicna, a naceloma naj ne bi odrekal. Ce pa vidim da je dovolj pojedla, pa narediva samo par pozirkov vode iz kozarca, da popije samo kar je zejna. Razvojno se pozna vsak dan, premika se tako, kot je rekla malinca, kot vojak :-) sicer se postavi na kolena, ampak se potem nekako odrine in potem s komolci potegne naprej. Kakorkoli ze, dobro ji gre, ker se uspe zlo hitro premaknit, ce jo kaj pritegne. Zadnje case tudi zelo rada sloni na eni roki, na boku, v leze. V drugi roki pa ima kaksno igraco... tudi pri nas so ze tezave z raznimi igrackami, ta velik je navajen puscat povsod, samo ni vse primerno (ostri robovi kaksnih dinozavrov, mali koscki, ki so proc odleteli ali pa pretezke igracke, ki si jih vrze na glavo :-) ) zaenkrat smo pospravljali 2x dnevno v zaboje za igrace, zdaj pa ne vem kako bomo. On je namrec precej siten, ce se ne more igrat po svoje, ker E lovi njegove igracke :-) Imam pa eno vprasanje, za tiste, ki ste (ce ste) prale cunjce loceno... se to pocnete? Jst bom pomoje zacela skupaj prat, ker se njenih ne nabira vec toliko posebej. Od sina mam pa ful, k mora met cisto za v vrtec in skos perem :-/ Tud jaz vam zelim lepo nedeljo, mi gremo spet na piknik
|