|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktobrčki 2016
19.5.2017 13:00:42   
bucka*
Zivjo!
Da samo na brzino pokomentiram oblacenje. Receno je ena plast vec kot mi, ampak to poleti, oziroma pri takih temperaturah ne drzi!
Jst jo imam notri v bodiju s kratkimi rokavcki, ko greva ven ji oblecem tanko tanko jopico. V lupinici je pa kar v kratkih. Pa spodaj tanke hlacke, noge bose.
Pia, kadar ima otrok vrocino naj bi ga slacil, jst sm jo imela samo v bodiju brez rokav, pa nogavicke, ker je kuhala.
Vse mamice je strah, da bo otroke zeblo, ampak veliko slabse je, ce jih prevec obleces in svicajo, potem se pa prehladijo. Tipajte jih pod brado, po zgornjem delu prsi, tam se obcuti temperatura dojencka. Ce je tam ok, je ok, ce je hladno, jih zebe. Mrzle rokice in nogice pa ne pomenijo vedno, da jih zebe.

Dojenje, midve imava: dojenje, dojenje, gh, dojenje, gh, dojenje, dojenje. Vecerje se nisem uvedla, jo pa bom, ker je lacna. Samo moram potem druge obroke prestavit na malo bolj zgodnjo uro, ker zdaj jeva kar pozno, se mi ne da zjutraj takoj gh. Pa bom mogla, ker mi niti ne spi dobro, dokler ni gh...

Dansas, zanimivo, tudi jaz sem zamesala datume za zobarja, pa sem k sreci pravocasno ugotovila. Sem imela en dan svojo zobarco, drug dan pa kirurga. Spet sok, mi je spulil 2! No ja, imam pa zdaj mir z njim, vsaj upam!

Pikica, kako vrt? Jst mam vse zrihtano in poflancano, posejano, danes postaviva se streho za paradiznik. Te mam v mislih prihodnji teden.
Sibam, imejte se!

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 926
19.5.2017 13:16:50   
Malinca07
Jaz tud mislim, da bi poleti blo mal prevec, ce bi bili obleceni eno plast vec. Jaz sem jo vceraj in danea za ven oblekla v bodi z dolgimi rokavi, pajkice in nogavicke, trakca ni imela in ji je bilo cist ok. Bo bol problem sedaj, ko bodo spet neka nihanja, za vikend nas caka slabo vreme..pol pa res ne ves kolk dat gor, kolk dol..:)

Pikica, pri nas je stanje v vozicku BP!! :) zdzi tud po uro, uro pa pol noter tak da sedaj uzivama tud po 3x na dan zuni :)

Jaz je sicer ne dojim, ima pa 2 obroka gh in 4 flase. Parkrat sem ji ponudla gh za vecerjo pa nama nekot ne zalaufa..
Sma pa dale cez gluten, ki ga je sprejela, vceraj pa je dobila rumenjak in tud zaenkrat kaze, da ne bo problemov.

Ooo sibam, budilka po uri in pol spanja :)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 927
20.5.2017 22:25:22   
Ribica **
Superca, hvala za pomoč pri tem oblačenju, sem že druge mamice z večjimi spraševala, pa vsak drugače pove. Smo imele debato tudi s cimrama iz P. Smo hotele slikat vse tri na kupu - moja se je drla, fant je zmedeno gledal tečko, ta tretja se je pa odplazila stran. user posted image Drugič.

Jaz sem pa ravno študirala, da sva ful manj zunaj kot pa pozimi in ko je bila mlajša. Zdaj preden prideva ven je ura že 11.30 vsaj (ker od 9-10.30 spi, ob 11h pa jé), potem pa uro in pol, kar zdrži v vozičku, potem pa že spet domov in kuhat. Popoldne pa ne vem, zakaj nisva bili kaj dosti zunaj. Sem pa nehala s sabo bobo nosit, dost je te potuhe, pa še zaspi v njej, kar mi pa zdaj ni več všeč, ker doma spi dlje user posted image Upam, da se ne pokvari, ampak zdaj spi večinoma samo še dvakrat na dan in to po uro do dve hkrati - enkrat dopoldne in enkrat po kosilu. Uspava se pa trenutno tako, da ali se uležem zraven v mojo posteljo ali pa zaspi na meni na trebuhu, nošenje odpade, v vozičku je pa greh oči zapret.

Včeraj sva bili po dolgem času 4 ure na terenu, s tremi različnimi družbami, samo je bila na koncu s cimrama iz P že veselo tečna, pa zobje so jo mučili. Bo treba se navadit, da greva ob 9h ven, jo magar na eni klopci uspavam in sva zunaj.

Oblačila - moja še vedno nosi 68, je bolj majhna očitno, res pa da njenih oblačil ne dajem v sušilca, razen tetra plenic in nogavičk, pa ene bodije iz Lidla, ki so 74/80, da sem jih spravila na 74. user posted image Danes je imela celo še eno jopico 62 oblečeno, 74 pa izredno malo nosi, kar so manjše številke. Tako da sem šla še po eno majčko 68, ker imamo čudno za kombinirat in me moti.

Sem ji pa včeraj nehala hrano pasirat, ji pretlačim z vilico, jabolko naribam na steklen ribežen. Če lahko gloda žemljo, bo pa tudi kosilo pojedla z malimi koščki. user posted image Zaenkrat ni nobenih težav. user posted image

(odgovor članu Malinca07)
Neposredna povezava do sporočila: 928
21.5.2017 8:42:22   
bucka*
Ribica, dojencki so si razlicni, kot mi, ene zebe bolj, druge manj. Nasa sta oba "vroca", po meni. Sej tudi me ne bomo isto oblecene prsle na srecanje, pa bo ista temperatura za vse user posted image
Ti jo poznas, sebi zaupaj.

Jst sm ji vcerej dala vecerjo, je zmazala cel obrok, sem mogla dodatno delat, ker sem imela manj pripravljeno. Kar vrescala je, da hoce se! :-) se je pa potem zvecer na joski crkljala in je fuuuul dolgo pila, ker ze takoooo dolgo ni user posted image

Tudi pri nas smo sprobali gluten in rumenjak, oboje zaenkrat bp. Sm skorej pozabla na gluten, ko sm bla v dmu sem kupila gres kasico, pa ji nisem dala, ker sem pozabila. Zadnjic me pa presine: ojoj, sej morva midve to sprobat, da ne bo prepozno! (Med 6.in 7. mesecem, ane?)

Drugace je pa pridna, se v svoji pojstlci ful lepo zamoti in zaigra, vsaj vem da je na varnem in lahko skacem okrog. Me vidi tudi v kuhinjo. Popoldne ne spi vec, je pa zvecer sitna zaradi tega, ampak ce jo dam prej spat, ne zaspi. Sele ko tavelik omaga in vse pogasnemo, takrat se ugasne tudi ona :-)
Dopoldne spi zelo razlicno, vcasih sploh noce, vcasih spi skoraj ves cas. V vozicku zaspi, ce je cas za spat, drugace samo opazuje. Ampak ne sme nihce iz vidnega polja, drugace vklopi sireno :-)

Gremo, zajtrk vabi, smo ze lacni :-) lep dan punce!

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 929
21.5.2017 10:06:33   
pikica 4
oj.

je napovedovalo sončno nedeljo pa je pri nas kisla in mrzla, saj je bila pa sobota malo lepša.

pia smo si različni, jaz ko sem bolana in imam vročino prav tako moji otroci nas vedno zebe, dokler vročina ne pade. ne vem kaj bi še oblekla, da bi se ogrela ne glede na letni čas, ko pa se vročina zbija s pomočjo zdravil se postopno slačimo. jaz bi jo enako napravljeno peljala k zdravniku. pri tako visoki vročini.

bučka imava podobne obroke. meni spi dopoldne 2 uri skupaj, popoldne pa dvakrat po pol ure. moj vrt, ja... pred dežjem ga je starejši sin pokosil, cakam da se bo sfrezal potem bom pa flančala, letos bo pozno korenje in peteršilj. ne vem kako vam use uspe, dansas ga ima že urejenega pa ima 4 otroke, nastja tudi..., pa kdaj urejate, jaz imam cel dan tamalo, ko spi se vržem v gospodinska opravila, za ostalo nimam časa, mož je začel šele od 21 do 22 hodt, če pride prej bi on počival, oziroma najde kaj drugega. kje je še družabno življenje. tako da sploh ne vem če bi letos kaj imela na vrtu, bom še bolj utrujena. imam srečo da saj mala ponoč spi, drugače bi bila čisto skurjena. rumenjak sem ji dala glutena pa še ne.

malinca eeee super pa vama je uspelo. podobno pri nas, se tudi zunaj malo usedeva pa opazujeva.

ribicauser posted image sm se nasmejala, skoraj uspeli sliki.

danes imam že skuhano jabolko, da ji začnem dopoldansko končno uvajat. pa mi je lumpa ravno pred malico ratala sitna in šla spat. potem se mi pa vse zavleče in je kosilo pozno...

včeraj mi je zaspala že ob 8 po večerji, mi je bilo kar čudno nisem vedla kaj naj, ker ponavadi zaspi šele tam do 22. pa preden se zrihtam je ura že 23 da grem spat. pa je posledično zjutraj nogice že ob 6 mahale pokonci in romale v usta, za tem me je pa še glasovno opozorila da želi malco. rada spim zjutaj.

želim vam prijeten preostanek vikenda.

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 930
21.5.2017 10:22:18   
Malinca07
Pri nas je pa lepa, soncna nedelja, ampak piha, tak da je vse prej kot za ven it :/

Meni se vedno spi 3x na dan, dopoldan pou urce, opoldan uro pa pol do dve in popoldan se 1x pol ure. Zvecer pa zaspi ob 20.00, zjutraj sva pokonci med 7.30 in 8.00. Tud jaz rada dlje spim zjutri in sem zelo vesela, da je tudi mala koncno malo potegnila zjutraj - vsaj nekaj dobila po meni :)

Ja Pikica, super je sedaj, sva veliko zunaj, opazujema drevesa, so ji neverjetno vsec! :) ampak zaspi pa nikoli v vozicku, tud v avtu ne zaspi ji je vse prevec zanimivo :)

Hrane ji pa jaz nikoli nisem pasirala, ze od zacetka ji kar z vilico pretlacim in lepo poje, tudi jabolko ji naribam. Je pa orng matranje ribanjr jabke na steklen ribezl :) Katero sadje jim se kaj pripravite? Jaz samo jabolko, hrusko, banano in slive...je katera ze ponudila breskve, marelice?
Vecerja pa nama se vedno ni zalaufala. Razmisljam, da bi mogoce z zajtrkom zacela, pa vecerjo pustim za kasneje..

Da se pohvalim, danes sem zlikala trojne hlace, 9 srajc, 15 majic in 4 puloverje in ja, prav prestela sem :)) nisem se ven videla iz vsega kupa nezlikanih cot. Mislim, da si bom ob 12h privoscila spanec skupaj s tamalo :))

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 931
21.5.2017 14:52:49   
bucka*
Pikica, glede vrta, mislim da niti ni toliko od casa odvisno, kot od volje... jaz sem vecino naredila dopoldne, z malo v vozicku, malo je opazovala, potem pa zaspala. Tisti dan, ko sem se namenila flancat, sem vse naenkrat spravila v zemljo, zalila in je blo. Pa se lepo imam razporejeno, letos prvic, k sm mela cas premislit kako hocem imet :-) kdaj je pa tudi kaksno vozickanje odpadlo zaradi tega, sva ble kar na dvoriscu, da je mami plevel pulila in gnoj razmetavala :-)
Ampak poanta je, da mi pase. Bom raje noter pustila razmetano in sla na vrt, na zrak, me sprosca, kot ribico sivanje.
Mislim, da ce ti je bolj breme kot uzitek, potem mogoce nasadi malo manj, ali pa sploh ne. Koga briga. Bos pa naslednja leta spet.
Meni tudi moj nic ne pomaga, kadar je frej mam obcutek kot da je tretji otrok, ga skos pedenam. Vcasih kaj pripravi, pa mi je kar cudno. Otroci so pa itak moja skrb. Ce mi kaksen vikend stric odpelje tavelikega ali pa moja mami, sem cisto blazena :-)
Samo mi je lazje zdaj, ko je sine v vrtcu, mam dopoldne za naju z dojencico in za kaksna opravila, popoldne pa potem kosilo spacamo in pojemo.

Ahhh, jutranje polezavanje... kaj je to?! Itak morm zjutrej tamalga peljat v vrtec in tamalo sabo vlect, tko da mi dostkrat ne preostane drugega kot da jo zbudim. Za vikend potem nikol ne spita dolgo, ce pa enemu skucajno rata, pa drugemu gotovo ne :-) sinko mi je spal do osmih, devetih, sem bla ko na dopustu :-)

Neposredna povezava do sporočila: 932
21.5.2017 21:13:48   
dansas
Se strinjam za oblačenje...nič več ena plast več kot mi. Prvič,zato ker je že tako toplo in drugič,ker niso več čisto majhni. Se mi zdi,da to velja za novorojenčke. Tretjo sem rodila junija in je tudi nisem oblačila v eno plast več,ker je bilo tako vroče tisto leto,da smo si hoteli sleči še kožo,če bi šlo user posted image

Vrt je pa res tako lep letos. Že a veliko jemo domačo solato in redkvice so gromozanske. Krompir je pa tak,kot še nikoli do sedaj-mi je že čez kolena. Samo je bilo na začetku aprila že vse več ali manj v zemlji. S paradižnikom sem še na zofko počakala,zdaj pa nimam več kam kej dat.
Jaz sem tudi marsikaj naredila,da me je tamal gledal iz vozička. Ni bil sicer vedno tako potrpežljiv kot ob bučke...ko sem okopavala krompir,so vsi sosedi vedeli,da sva zunaj user posted image

Naš je postal tak migec,da ga komaj previjem. Do sedaj je bil dokaj umirjen,saj se je obračal sem pa tja,smo zdaj ga pa odložim na hrbet in je že na trebuhu. Sedi že zelo stabilno,prevrne se le,če se stegne za igračko pa je le-ta predaleč,samo sam se pa še ne usede.

Super punce,da so se otroci spametovali in hočejo bit v vozičku. To res olajša veliko stvari.

Jaz sem se pa zamislila...rada bi shujšala do morja,sem tako zašpehana,da bom mogla enodelne kopalke kupit,če ne bo šlo nič nazaj. Če en mesec nič ne jem,mi pa mogoče še uspe user posted image

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 933
22.5.2017 9:55:30   
Ribica **
Hehe, dansas, ti cilji do poletja ... Jaz sem mislila, da bo zdaj tale dopust koristen, da bom začela kaj več migat, da še tistih par oblogic nazaj v mišice spremenim. Pa je bil mraz in sem bila samo enkrat v kopalkah, pa še takrat sem zaspala na ležalniku pri bazenu user posted image V bistvu me samo koža na trebuhu moti, še sploh ko se najem, zjutraj ni take sile. user posted image

Tamala se mi lihkar smeji tamle iz tal, ob vseh igračah in igralnih podlogah ona armafleks liže in grize. Samostojno sedenje mi pa toliko stvari olajša, uf. Recimo da jo odložim na tla v kopalnici in banjco pripravim, pa oblačenje zgornjih delov in puloverjev na previjalni ipd. Vstane pa tudi naša še ne sama, nekaj se trudi ob ograjici v posteljci, ampak ni nekega napredka še. Se je pa naučila dudo in igrače metat iz posteljce na tla, fino, ker jo imam čisto zraven najine postelje in komaj ven dobim tiste dude.

Zdajle ji še sadno malico pripravi in greva ven, je zahvaljujoč cviljenju psa spala samo pol ure user posted image

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 934
22.5.2017 10:06:25   
pikica 4
malinca ja res je je matranje z ribanjem jabolka, boš ojačala mišice. meni je večerjo kot jo piči, pa sem jo enako en mesec uvajala. sedaj pa sem šla na dopoldansko. pri sadju sem jaz šele na kuhanem jabku.

bučka ja bo volja tista taprava za vrt. saj še nisem nič zamudila, razen krompirja. bom vidla. jaz imam pa dosti nereda po hiši in bi rada spet uvedla moje standarde. otroci so tahujši, nič ne pospravita ko nehata uporabljat, prej sem imela več časa sem bolj opozarjala. je fajn da si ga dala nazaj da se lahko bolj mali posvetiš, pa njemu je tud fajn ma kolege v vrtcu. sm misnla da ti ga tvoj dostavi v vrtec.

dansas super, N se mi sedaj valja da kam pride. sedi pa kakor ji rata kolikor časa ji rata. jo moram merkat.

eh kopalke, ja. letos bom imela plavalni obroč, če nas kam zanese. pa kaj. sem se fajn zaknedlala, čez zimo. bom hujšala ko neham dojit.

pri nas se je ogrelo, piha ne več, tako da bo za sprehod, če ne bo prevroče. sedaj pa ta problem vročina, pa pri nas je vse na soncu.

a že kdo puza, mislim da ne?

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 935
22.5.2017 12:41:54   
Ribica **
Moja se še ne plazi, se pa njena cimra iz P - plazi in vstaja ob opori. :)

Danes se je zgodil čudež, moram zapisat - tamala je zaspala v vozičku sama od sebe! Tako da zdaj sedim pred blokom, da trdno zaspi, da je ne bo spet pes zbudil. :)

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 936
22.5.2017 22:00:36   
nastja1
živijo punce. o ste bile pridne na forumu, jaz kar nikakor nisem mogla najt časa user posted image

malina07 oh ko sem prebrala tvoj forum, da je budilka po URI IN POL SPANJA.. ojjoj kaj bi dala da bi naš kdaj tako dolgo spal.. ampak več kot 45min nikoli user posted image

ribica haha ste mele pol zanimiv foto shooting user posted image ojoj ko se spomnem kdaj smo mi imeli nazadnje 68 oblačila.. so že en lep čas pospravljena v škatli user posted image ko sem pa prebrala včeraj tvoj post da ji z vilico prtlačiš da več ne pasiraš sem pa danes še jaz probala našemu banano.. me je tk čudno gledal kaj sm mu to dala v usta in vse koščke ven plunil user posted image oo super da ti je tako zaspala. upam da ti čim večkrat user posted image

pikica ojoj tvoja je potem tako pridna ko od malince.. kar 2 ure spi? o bravo user posted image ah vrt ja.. res da je vse posajeno, zalito tudi vsak večer.. ampak travaaa.. joj sm rekla da ga bom jutri zjutraj peljala v vozičku ker mi tako dlje spi da lahko malo prekopam to travo. sem pa še neke rože hortenzije kupila pa sem zdej vsak dan neki sadila pa se igrala po zemlji user posted image je pa naš Teo kar priden v vozičku. sedi z igračko in me gleda kaj delam. pa mu govorim da naj se kr uči da to še njega čaka user posted image

ojoj sem pa danes imela pestro.. sem šla zjutraj okoli hiše z vozičkom pa grem na teraso in kaj vidim.. čez pol terase dolg GOŽ (sigurno 1,5m). jaz pa tako neosveščena kako izgleda gož (sej sem ga videla na eno 2m) pa gaaas z vozičkom v hišo in kličem mojega. je bil v garaži pa je tako pritekel je mislil da hiša gori user posted image o groza. sej so mi lepe kače in se jih ne bojim.. ampak ker sem bila pa z vozičkom.. ko da me je hudič lovu sem rejli peljala do hiše user posted image

punce lepo noč vam želim. mi smo prejšno imeli katastrofa. non stop nek jok. upam da bo danes bolje. nočka user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 937
22.5.2017 22:17:12   
dansas
Ribica,a tvoja se pa že sama usede iz ležečega položaja? Naš fante v bistvu sam sedi,tudi kar dolgo časa,če tako hoče,samo eventuelno se bo prekucnil... Pobrat se pa tudi še ne zna sam-tako da, to zame še ni sedenje. Bo pa kmalu user posted image

Jaz mu dam že marelice in beskve,je ena spraševala. Danes je dobil tudi par češenj ...mmmm...

Jaz tudi pogrešam sprehode,sva veliko manj zunaj od kar uvajam en red v spanje. Meni paše,da spi noter,da lahko ta čas kaj naredim. Pa tudi seveda,da se navadi spati čez dan v postelji - sicer bo prevelik šok,ko bo šel v vrtec (že čez 3 mesece!?!). Včasih enostavno ni časa,da bi šla na spehod: zjutraj najprej spakiramo tamalo v vrtec,potem greva v trgovino in takoj nazaj domov,ker je sicer prehuda lakota user posted image , potem še jaz kaj pojem,pomijem in že je prva runda spanja. V tem času norim po hiši ko norc. Potem se zbudi,je treba že počasi kuhat kosilo,po kosilu greva po tamalo v vrtec in domov spet spat. Šele ko se mali princ zbudi,gremo lahko kam na spehod...ampak po navadi ima preostala mladina druge načrte user posted image .

Tale teta me tako nekaj okrog jajčnikov špika zadnje dni in gromozanski mazolj se mi je naredil na čelu (s takim mazoljem se nikakor ne morem počutiti stara user posted image - če je že sam po sebi grozen,se vsaj 15 let mlajša počutim user posted image ). Me bo še začelo kaj skrbeti; čeprav,če bi že kaj ratalo,bi to že mejilo na brezmadežno spočetje user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 938
22.5.2017 22:29:55   
dansas
O,nastja to ti pa verjamem,da ni bilo nič kaj prijetno tako kačo srečat...brrr.... me kar zmrazi,ko pomislim kako ogromna je bila - ne strupena, gor al pa dol,sigurno se ustrašiš. Jaz sem par dni nazaj skoraj stopila na slepca, ko sem odprla garažo, ker je spal pod garažnimi vrati... mašina, kako sem odskočila, slepec se pa še premaknil ni,ker je bil čisto trd od mraza. Od takrat, ko odpiram garažo, najprej previdno preverim,da se spet kaj ne skriva pod vrati...

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 939
23.5.2017 9:28:46   
bucka*
Jutro!
Ne, pikica, zal sem sama za vse in zjutraj ob sedmih vstanem, da ju oba zrihtam in peljem tavelikega. Moj spi pri starsih, ker doma ne more, oziroma se jaz potem celo jutro sekiram, da ne bova preglasni, poleg tega je pa soba, kjer spimo, med kuhinjo in kopalnico (zal nismo mogl naredit obratno), tko da morm mimo njega lulat it :-) alpa ven :-) pa tudi ce si nastimam cunjce in plenicke in vse v kuhinjo, vedno kaj pozabim. V glavnem, vsem je lazje, ce ne spi doma, posledicno pa to pomeni, da ga vidimo samo od 17h popoldne do 21.30, ko gre v sluzbo :-(
Dansas, moj dan je podoben tvojemu, samo da sem guzvo okrog kosila prestavila na poznejse ure, ko pride vecji domov. On itak v vrtcu je, tko da ni prehudo lacen, moj pride domov kasneje, jst pa tud kej v usta vrzem vmes, tko da imamo kosila bolj kot vecerjo :-)
Tudi jaz ne utregnem vozickat, mam vcasih slabo vest, ampak se vecjo bi imela, ce bi vse ostajalo v kaosu, jst bi pa gospo z vozickom spilala :-)
Je fino zdej, k je dlje dan in toplo, tko da gremo lahko tud ob pol sedmih ven, po vecerji :-)

Ahhh, kilogrami. Sem se odpovedala sladkim prigrizkom, ampak sem hitro nasla nadomestilo v sadnih jogurtih in bananah, kar mi je prineslo dodatni kilogram user posted image zmesalo se mi bo... mi je pa nekaj slabo blo vceraj, sva sle z vozkom po vecjega, pa je tura enostavno predolga, sem bla cist gotova, tamaw pa tud tko siten, da nas je ati moral pridt iskat :-) sem mislila da mi je slabo kar tako, pa mi je blo zjutraj spet :-/ pa sem ravno po M, tko da ocitni vzrok lahko izkljucimo ;-)

Danes sem pridna, moram bit, vcerej sm bla lena :-)

Morm sibat, mala se je prebudila, cas za malico :-)

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 940
23.5.2017 9:58:51   
pikica 4
oi,

uu nastja kača, v naravi jo še nisem vidla tko dolge, v živalskem vrtu samo. bi enako odreagirala.

ribica kako so si različni pa enako stari ane.

eh, pa ravno sem se lotila pisat se je pa zbudila, danes je ropotanje zunaj gotovo zaradi tega, je spala šele 1h, bo sitna sedaj.

drugače pa moj dopoldne poteka vsak dan podobno zjutraj vstane poje 2h je pokonc gre za 2h spat, potem malica in sprehod, potem gužva s kosilom, ker moram za vse skuhat,... eh preveč me klice morm jt...kasneje

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 941
23.5.2017 10:13:27   
Ribica **
IZVIRNO SPOROČILO: dansas

Ribica,a tvoja se pa že sama usede iz ležečega položaja? Naš fante v bistvu sam sedi,tudi kar dolgo časa,če tako hoče,samo eventuelno se bo prekucnil... Pobrat se pa tudi še ne zna sam-tako da, to zame še ni sedenje. Bo pa kmalu user posted image

Ne še. Je pa tudi po 15-20 minut brez da pade, če pa pade, se pa prevrne na trebuh in naprej ordinira.

Že vidim, da bom pri babici spet samo pred hišo stala in panično gledala okrog sebe. user posted image Je še ena napisala, da je ena znanka imela kačo v vinogradu na trti gor, mislim fuj, no. Mi imamo pa tudi vinograd tam. Pa njivo, pa skale, pa grmovje. Mene je kač groza, so mi ogabne in se jih bojim. Tako da bi ziher postavila tudi jaz kak hitrostni rekord, če bi jo kje srečala z malo. Dve leti nazaj sem v enem poletju videla 5 kač, še nikoli toliko v takem obdobju. Samo tisto leto je šlo tudi marsikaj narobe.

(odgovor članu dansas)
Neposredna povezava do sporočila: 942
23.5.2017 12:13:58   
bucka*
Ah ja, kace... ravno predvcerajsnjim mi je mali na sprehodu priletel s "spodnjo" polovico razrezanega slepca user posted image bljak! Ja, sej vem da slepec ni kaca, pa se mrtev je bil, upam pa, da sem mu za vedno vcepila v glavo, da se to ne prijema :-)

Jaz poznam iz otrostva goza in belousko, oba nenevarna, ampak nic manj strasljiva.... dostikrat smo kaksno nasli pod drvmi, ali pa "olupke", ko se levijo. Me je pa vedno groza, da bo kaksna kje skocila iz podrasti in ugriznila... tu naj bi bili tudi modrasi, ta je pa res strasljiv!

Ceprav, morm priznat, da sem imela malo srecnanj s kaco in da me v teh poletnih mesecih bolj moti mrces. Ponavadi po vratu, mislim da ki nagajajo lasje in ko z roko odmaknem... aaaaaaaaaaa! Zmer znorim, ce je kaksna zuzelka na meni. Da o pajkih sploh ne zacenjam... pa vcasih s perilom prinesem notri kaj extra simpaticnega... super predstava za mojega najdrazjega, ki se raje smeji, kot da bi mi pomagal user posted image

Sibam nazaj delat, danes moram biti pridna, sem si obljubila :-)
Mala spi opoldansko spanje, upam da bo trajalo... popoldne ne spi vec, tko da je ponavadi kar sitna. Ampak... dokler imamo prespane noci, ji je vse odpusceno :-)

Gibalno postaja spretna, skos na trebuhu, zna bit na kolenih in se malo "poguncat", ce kje opazi kaj prepovedanega pa ze zna par "korakov" se plazit, da pride do cilja. Sedi pa se ne, baje naj bi bil to predpogoj za plazenje...

Si pisemo, sibam

Neposredna povezava do sporočila: 943
23.5.2017 12:46:31   
Malinca07
Nastja ja, super je zdej, od kar mi je zacela sama zaspat v svoji postlci opoldan spi tud po dve urci..ponavadi sicer uro pa pol...ampak ze to je vec kot odlicno! :) popoldan spi se pol ure..ampak se mi zdi, da bo treba pocasi ukinat, ker zdej zvecer pred 9. ne zaspi. Vcasih jo je zmankal pa ze tud ob 7.30.

Uh Ribica, super da ti je zaspala v vozicku. Js ne vem ce bom se kdaj docakala ta cudez :)

Dansas za sadje sem js sprasevala. To mu ponudis kar surovo..breskve..bol zrele pa jih kar pretlacis al jih namocis?

Kace..zdle sem lahka glasna, da se jih ne bojim, ne vem pa kako bi odreagirala v primeru srecanja z njo :)) Zaenkrat se se nismo spoznale na stiri oci :)

Gibanje..moja sedi se ne..no, par sekund, mogoce minutko, ji uspe, potem se prevrne :) plazi se pa ko raketa..sam ne po vseh stirih, ampak ima zaenkrat nek svoj nacin - puza kot vojak, s komolci se vlece naprej :) sploh tak kot je bucka napisala, do vsega kar ni za njo pride v trenutku :)

Drug teden bo ze 7 mesecev stara..naj se vsaj malo upocasni cas..se malo pa bo sla v vrtec, mami pa v jok..

< Sporočilo je popravil Malinca07 -- 23.5.2017 12:50:35 >

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 944
23.5.2017 13:04:57   
Malinca07
Ooo pa kak sem lahka pozabla se na en velik dosezek..zacela je zloge sestavljat. La-la in ba-ba odmevata po stanovanju :) to je tok enga razlaganja in cvekanja..vse mi more povedat :)

Neposredna povezava do sporočila: 945
23.5.2017 21:53:31   
rumena1
Pozdravljene punce!

Končno pišem. Vas tako rada berem, pisat pa se ne spravimuser posted image .

Malinca tudi naša se je začela pogovarjat na polno. ima celo zloge ma-ma, no pa tudi da-da, ba-ba. Je tako lušna.

Spanje- pri nas spimo v glavnem v vozičku. Tam najlažje zaspi, drugače pa z dojenjem. "Mož" jo zna dat spat v postejico, meni ne uspe oz. sem verjetno premalo vztrajna. Spi ene 3x na dan, ampka ima kratke spance 30-40 min, redko spi uro ali več. Ko spi laufam ko zmešana okol, da kaj naredim. Ponoči se še vedno zbuja 3-4x. Zahtevna babnca kaj?user posted image . Ne rabi veliko spanja, js pa sem se tudi navadila na nespanje. Sem začuda kar spočita.

Hrana_ lubi jezus Pia kolikokrat se spomnem nate. Naša žlice ne mara. Dva meseca sva imeli samo kosilo. Počasi sem uvajala različna živila, pa nama je že kr šlo. Količinsko sicer poje zelo malo. se včasih kar čudim koliko vaši pojejo. Zadnjič je slučajno en frutek dobila. Komaj pojedla ta malega 120g. Kuham in tuhtam kakšne menije ji bom to js pripravila, potem pa poje eno figo. 7 žlic in konec. Pia ti si vsaj psu dala, js pa na kompost mečem. Sem prav huda že. Joče zraven, žlico odriva. Eh. Je pa slika: ko ji dam drobtine kruha na mizico to ji pa gre v rit, s tistimi drobnimi prstki se pomatra (vadi pincetni prijemuser posted image ) in si jih nosi v usta. vse poje, nč ne jamra, se ji nč ne zatika. Lumpa mala. sem ji danes dala kuhan korenček, krompir in cvetačo kr na mizo po koščih. Pa ji je kr šlo. Potem sem pa še v kašico zmiksala. sej poje neki, ampka to je tulk enga matranja in stokanja zraven. Nimam kej. vztrajat, žlice se bo mogla navadit in konec. Ah ja, tele starševske pripetije. Se pa posledično seveda vedno rajše in bolj zavestno doji. Ko je lačna kr začne a-ma-ma-ma in roke k meni steguje.

Gibanje- že dokaj samostojno sedi, se še prekucne ampak ji gre že kr dober. Ribica res je fino ja, ko lahko otroka dejansko odložiš na tla, da kej vmes narediš (kopanje...). jo je treba velik manj nosit, ko ne leži več na tleh ampak že ponosno sedi. Plazi se ne, se pa zna neverjetno daleč stegnit (kr vrže se nekod naprej), ko hoče kej met. dalinca za tv naprimer. ta ji je še posebej zanimiv. Ima pa zelo močne noge, ko jo držiš bi kr stala že šefica. Pa kr korake je začela delat. To so kratki poskusi punce, da ne bo katera mislila, da že hodimouser posted image

Je sin praznoval 5 let za vikend. Uh cel žur, da o pripravah sploh ne govorim. Je kr velika žlata po obeh straneh in nas je blo velik. So se pa meli z bratranci super. se ful razumejo. Malega je skirojem tako razmetal, je dobil orng buško na glavi in skor si je ustnico preseku. Ima kr orng rano, bomo vidli, kak spomin bo nastal za 5. rd. jo je kr dober odnesu revež. Je mel zdej dva dni bolniške, jutr pa nazaj v vrtec.

Grem počivat. je moj delal cel dan in sem prav utrujena od celodnevnega usklajevanja malih dveh, kdaj bo kdo spal, jedel... Mi jo je 2x zbudu čez dan. je spala v celem dnevu uro in pol. Mogoče bo ponoči kaj bolje spala. naprimeruser posted image

Lepo bodite in lahko noč

Neposredna povezava do sporočila: 946
24.5.2017 11:31:27   
Pia*
Živjo punce.

Kako smo? Na štajerskem imamo slabo vreme (dež). Mala gospodična mi spi in moram izkoristiti čas.

Rumena user posted image kako te razumem. Včasih imam občutek, da jo bo treba do 18.ga leta dojiti, ker hudiček noče odpret ust. Par žlic naredimo in fertik. Lahko sem klovn ali akrobat iz cirkusa ust ne bomo odprli. Včasi mi je kar za zjokat, ker vsi otroci tako lepo jejo Pia pa par žlic in konec. Sadje nama še gre in pa večerja (riževo mleko z riževimi kosmiči ali z 7 žiti), pa še to moram gospodični dati v flaško, ker bi pojedla par žlic in to bi bilo to.
Jaz ji dam žlico in posodice za igrati takrat pa tako odpira usta in se na ves glas dere ama ama. Ko pa ji ama ama daš pa usta zapre.
Poskusim se ne obremenjevati ampak mi včasih ne uspe.
Pediatrinja pravi naj se ne sekiram, da pač že dobi zadosti. Meso in zelenjava sta problem. Upam, da bo iz danes na jutri naredila klik in bo odpirala usta.

Gibanje- Kotali se v obe smeri to je sedaj začela početi, rada je na trebuščku. Skratka nič mi ni jasno. Mi pa za 2.6 naročeni v razvojni. Z ritko se dviguje in premika. Puza pa še ne in to zaradi rokic. Ko jo dam čez nogo, ona z nogicam zapuza ampak roke jo pa ne ubogajo. Sploh z desno se namuči da jo da pred sebe.
Je pa konec veselja, da bi jo kam odložil in šel kaj iskati, ker je v sekundi na drugi strani.

Govorimo že. ma-ma, ba-ba, ne ne ne (ne vem zakaj ne govori ja user posted image ), ama ama. Zjutri se mi je v kuhinji drla ama ama ma-ma. Da je še tašča rekla "kaj je res tako lačna". Ko je dobila pred sabo zajtrk je pa že z glavo odkimavala in je bilo ne, ne , ne....
Moja mami jo je naučila buci narediti. Z glavico se nagne proti moji in je to buci, buci....

Kožo- sva kar v red spravili, praskanja je bistveno manj in posledično ponoči tudi spi. Ob 19h je gospodična umita, namazana in pripravljena za spanje. Uspavava se pa tako, da se jaz z njo uležem in me prime za rokico, v roku 5minut zaspi. Je pa tudi že sama od sebe zaspala, najprej se igra potem pa vse odloži obrne na stran in zaspi sama. Včasih tako hitro, da prav začudeno pogledam kako, da že spi.

Je pa trmasta in zelo samosvoja. Okoli prsta naju oba vrti tako, da se niti zavedava ne. Sploh mojega sprehaja. Za vikend smo šli na izlet in je vzela nek papir (letak), ko ji ga je moj vzel se je začela dreti (brez solz) no seveda ji ga je vrnil. Ko sem opazila jaz sem samo zamenjala papir za neko igračo. Malo je čudno pogledala ni pa naredila nobene drame.
Obratna situacija pa je, ko želi v naročje. Z mojim ležita na igralni podlogi tudi eno uro in se igrata, ko pa pridem jaz mimo že sitnari, ker ve da jo bom dvignila.

Jutri gremo po ploščice za kopalnico (Avstrija ima praznik in je moj doma). Toplotno črpalko nam pridejo montirati, skratka počasi se vsaj nekaj vidi, da smo naredili. Še vedno pa vsako nedeljo pometam in ni videti konca svinariji v hiši.

Sedaj pa šibam, ker gospodična že viša tone.

Lep dan

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 947
24.5.2017 16:51:19   
pikica 4
hej,

hm naša tud nekaj pavzira z gosto hrano. pa če se mi zdi da premalo poje ali pa samo ene par žličk, jo še dojim, a jih ostale tudi?

danes sem kupila tale hranilček za hrano. ima silikonski cucelj, jutri ga sprobam.

danes sva imeli sladko hruško zjutraj za malico, ampak ko je bila kuhana ni bila več tako sladka, bom jutri srovo naribala. prvič se mi je pri hrani spačila pri jabolkih, imam res ene kisle jabolka, jo nisem silila naprej je res zanič. frutka ji nisem še dala bi ga gotovo zmanjkalo.

naša N je pa zelo potrpežljiva, če je sita in naspana. ne mara pa že nekaj časa tujih obrazov da jo ogovarjajo.

pia koliko vam še manjka do vselitve?tudi že zloge sestavlja naša še ne. se ene par dni pa imata razvojno sporoči kako je bilo. dostkrat se spomnim, ko si se pohecala, da edino pia pove jasno , da zanič kuhaš, aja pa da ne pozabim spenjeno mleko od dansasuser posted image .spet sem nek brala na netu, da ji ne smeš še odklonit dojenja če pač ne zeli goste, ne vem pa a to drži.

malinca bravo vi tudi sestavljate zloge. si napisala da bo druh teden že 7 mesecev stara naša tudi, pa kam je šel ta mesec jaz pa še glutena nisem dala.

ena je spraševala za sadje, pa sem ravno danes spet brala liste od patronažne, pa da preplonkam iz njih, od 7 meseca je priporočljivo jabolka, hruške, banane, slive, češnje, marelice, breskve, fige, suho sadje, mango. borovničevje jagodičevje in citrusi pa od 9 meseca dalje.

bučka a resssss že puza malo, našo je našišala, N je še daleč se šele kotali. joj kolk so men fletni teli mali polški ko pričnejo puzat oooo, ma dej nehj, jst sm porepovedala vnos piškotov v hišo, pa kaj drugega zobam isto je. tisti me premamjo lincarji s čokolado iz hofra mmmm. ja imate pa tudi smotano potem, ampak samo da je služba sedaj so tako časi da je noro, znanka se je šele pri dobrih 35 zaposlila prvič, ampak ni hotela mn delati od njene izobrazbe, je še pri starših, tako, da je preskrbljena. ni ti fletno. malo budit pa vn, vsaj poletje bo sedaj, da ni treba napravljat, a ga boš med poletnimi počitnicami pustila v vrtcu? za kdaj si me imela v mislih, se bova teško uskladili zaradi spanja otrok ane?

dansas sedaj boš pa že zgodnji krompir pobirala sred junija ane? 60 dni more bit not. jst bom letos štacunskega melauser posted image bučka a ga imate vi tudi?

sem mojmu rekla da nej vrt sfreza ima pa drugo delo, bo še malo počakalo.

(odgovor članu Pia*)
Neposredna povezava do sporočila: 948
25.5.2017 17:36:00   
nastja1
živijo punce kako ste? samo na hitro... me še toliko dela čaka ura pa skoraj 6 user posted image

o vaši že skoraj vsi govorijo zloge? super user posted image naš neki brunda pa godrnja, da bi pa že kake zloge govoru pa še nič user posted image
sedi že samostojno, zdej 2 dni se pa poskuša postavit na kolena da bi se plazil pa se še malo mantra. počasi pa bo user posted image

punce meni je sestra dala eno knjigo "dojenčkimza mizo" pa je notri čez 600 receptov. prav po mesecih kaj lahko kdaj je in recepti. lahko malo preskeniram na računalnik pa če bi katera potrebovala.. so res super ideje. user posted image

joj sirena..

(odgovor članu pikica 4)
Neposredna povezava do sporočila: 949
26.5.2017 10:41:46   
dansas
zadnje dni pa res diham na škrge; dan imam tako natempiran, da vas uspem komaj zvečer prebrat, za pisat pa ni energije... sedaj tudi lovim trenutke spanca mojega najmlajšega, zunaj pa vrt kliče, cunje kličejo, mogla bi posesat... user posted image

dojiva se še vedno veliko, še posebej ponoči user posted image . Dojiva se za vsako uspavanje - se pravi 2x čez dan, pred nočnim spanjem in n-krat ponoči (n=od 2 do 6).

Sadje mu že od začetka dajem surovo, mogoče sem mu kakih 10 dni čisto na začetku jabolko rahlo poparila. Se mi zdi, da tako dobi več vitaminov in kar je dobrega v sadju.

Zloge tudi naš sestavlja od začetka maja (7+ mesecev). Govori ma-ma-ma-ma, daj-daj-daj-daj, ba-ba-ba-ba-ba, najbolj mi je pa zanimiva kombinacija mamamama, nenenenene user posted image O, ti lump mali, mu bom že pokazala ma-ma ne-ne. Drugače pa tudi kriči, vrešči, to so take višave tonov in glasnosti, da joj user posted image

Pia, je nabava ploščic uspela?
Lepo imaš to porihtano z uspavanjem. In super za kožo user posted image

Zadnjič, Nastja, ko si omenila tisto kačo, sem naslednji dan skoraj povozila kačo z vozičkom (no, bolj je bila kačica, ker sem jo zamenjala z vejico ;) in potem sem še doma na vrtu skoraj zagrabila slepca user posted image

mlečni izdelki naj bi se uvajali med 8im in 9im mes (po mojih tabeli) in ker sem pri S vse začela malo prej, sem tudi to uvedla cca 2 tedna prej. Mu je pa tako dobro, če mu naredim kašico iz ovsenih kosmičev, skute in sadja, da ima usta več odprta kot zaprta med obrokom user posted image
(te mlečne izdelke sem bila dolžna pokomentirati še za nazaj;)

(odgovor članu bucka*)
Neposredna povezava do sporočila: 950
Stran:   <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  36 37 [38] 39 40   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?