|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
30.10.2016 1:05:40   
ana88
Moja prva je februarska. Ko sva šli domov je bila res zima - snega za izvoz. Oblekla sem ji bodi, bombažne hlače s stopalkami, plisast pajac in tistega "medvedek" pajacka. Pa še pustni torek je bil. user posted image Na glavo pa bombažno kapico in se eno malo debelejšo čez.
Jaz bom najbrž oblečena v trenerko, je najbolj komot.
Kar se pa tiče kapucarjev ... Jaz otroku dam kapuco na glavo in ga potem ne žuli. Če sicer ni potrebe po kapuci, jo pač razprem, da diha vse skupaj, da ni čisto ob glavi zaprto. Tudi zdaj, ko sta že večji, enako naredim, ko sta v avtosedezu.

(odgovor članu Ribica **)
Neposredna povezava do sporočila: 1301
30.10.2016 7:32:07   
diamantina
Ana, kdaj v februarju pa praznujete, če lahko vprašam? Naš ima rd 16. 2. Takrat ko se je rodil je bilo nekaj snega, ampak ga je že pobiralo, ni blo neke sile. Se pa spomnim, da je tisto leto bilo nasploh bolj sneženo. Gre pa hitro ta čas ... v februarju bomo pihali že 8. svečko. Srednji pa 5. zdaj pred martinovim.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1302
30.10.2016 8:17:42   
ana88
Naša bo pa 7. 2. stara 4 leta. user posted image

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1303
31.10.2016 10:37:54   
Sparkles7
Praaazniki in poočitnice! :)

Vidim da se moram še jaz oglasiti, da ne bodo same punčke ;) Pri nam bo pa fant :) So spremenili spol iz nuhalne (kjer itak pomoje bolj kot ne ugibajo kar se spola tiče), kjer so rekli da bolj kaže na punčko. Na morfologiji v torek pa se je lepo videlo, da bo fantek :) Hjooj midva sva ga pa zdele par tednov cel čas v ženski obliki nagovarjala hihi. Se je pa vse lepo videlo, najprej je ginekolog vse pregledal v tišini, potem pa še nama vse pokazal :) Edino slikce nisva dobila.
Pa se mi zdi da sem dobila manj informacij kot večina... Teže recimo ne vem, tudi dolžine MV mislim da mi ni meril. A to se meri preko ultrazvoka ali vaginalno?... ampak ok, mu zaupam, da je preveril vse kar je treba... Spomnila sem se edino vprašat za dolžino, ampak je rekel da se to sedaj ne meri več oz. nima smisla, ker so itak celi zviti in se ne vidi tako lepo kot na začetku.

Meni je sicer ultrazvok delal vsakič, mogoče tudi zato, ker je bila od začetka moja nosečnost obravnavana kot rizična. Merjenje sladkorja imam pa čez dobra dva tedna... Sem vprašala če imam lahko limono s sabo, da nekje baje ne pustijo... Pa je rekel, ja lahko imaš, če ne bodo pustil pa spij tako da ne vidijo :D

Sicer mi je pa zanimivo brati tvoje objave Sofie, ker ponavadi kar podrobno kaj napišeš in si kakšen teden pred mano in imam že od začetka nekako v mislih, da smo terminsko približno skupaj. In si vsakič ko kaj napišeš mislim, ja kako pa da je že to pri tebi, pri meni sploh še ni blo tega (na primer ko si napisala, da si prvič začutila gibe, ali pa prvič videla premike)... Potem pa res kakšen teden za tabo še pri meni enako :) Trenutno mi recimo ni jasno, kako že čutite, da se mali nekam namesti in nekam tišči in vas zato boli. Se mi zdi kot da je še nekje na sredini, stran od vsega... Ampak bom verjetno kmalu videla kako je :D

Glede oblačil jst sploh še ne razmišljam :O... Čeprav gre res hitro čas! Sedaj sem šele počasi začela malo prebirati kar se tiče drugega obdobja nosečnosti in poroda... Midva imava namen še nekaj prenavljati oziroma dokončevati stanovanje, ampak bomo videli če bo uspelo, ker nekako čas kar beži. Sicer pa sem do 22. tedna pridobila slabe 4 kg, kar se mi zdi super. Kupila sem si dvoje nosečniške pajkice, dve kratki majici za kombiniranje pod pletenimi jopicami na preklop, eno dolgo majico/tuniko, pa en pulover še čakam, ostalo bom pa poskusla pokombinirat. Aja pa dvoje hlače sem dobila, upam da mi bodo prav. Edino pojma nimam kako bo z bundo, ker bomo imeli največji trebušček v ta hudi zimi... Mogoče bo šlo kar s plaščem, da si ga malo na širše zavežeš?...

Luminnel držim pesti da bo vse ok! Itak bo ;)

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1304
31.10.2016 20:19:36   
Sofie

Sparkles7 tudi meni niso merili dolžino MV.

Pri meni se prav vidi, kje se bejbika namesti. Ker postane trebuh drugačne oblike, prav izboči se na drugi strani. Pa rahlo me tišči. Midva se pol vedno oba smejiva, ko vidiva kako se oblika trebuha spremni. No sej boš kmalu videla.

Mi gre pa nočno vstajanje za WC prav na živce. Samo čr ne grem me pa prav mehur boli, ker toliko pritiska nanj.

Kar se zimskega plašča tiče bom jaz imela kar te, ki jih imam. Eden je sploh malo bolj prilagodljiv, ker se tako čez zapne. Če bo treba lahko tudi gumb premaknem.

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1305
31.10.2016 22:40:26   
Pinalina
Heej !
Se ena nova marcevka se vam je pridruzila :) imam pa rok 5.3.
Pricakujeva prvega otrocka. Prejsnji teden sem bila na morfologiji in sva se odlocla da spola tokrat ne zeliva izvedeti..fanta sem morala kar nekaj casa prepricevat ker je ful neucakan (sej ne da js nisem), se mi pa zdi tako bolj zabavno da me do konca matra :D
Drugace pa se trenutno malcek sekiram zaradi kil :( do zdej sm sla ze 5 kg gor, tko da se bom ta teden zacela posvecati gibanju in zdravi prehrani.
Koliko ste se kaj druge zredile? Se ukvarjate s kaksno telovadbo, mogoce katere z jogo?

Pozdravcek iz obale :)

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1306
1.11.2016 8:21:46   
ana88
Dobrodošla, Pinalina!
Glede kg sem že par postov nazaj napisala, da sem se do zdaj v 22 tednih zredila za 8kg. V prvih dveh nosecnostih sem se vsega skupaj za cca 18kg tako da tudi tokrat najbrž ne bo nič drugače. Je pa šlo potem dol vse in še več. Itak je to zaloga za dojenje in če nimaš že od prej zalog, ti kakšen ekstra kg prav pride. Čim manj se obremenjevat s temi kg.

(odgovor članu Pinalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1307
1.11.2016 8:23:51   
diamantina
Sofie, joj to obiskovanje wc-ja je tudi pri meni prava mora. Pa zdi se mi, da sploh ne spravim ven neke količine, tišči me pa, kot bi bil mehur čisto poln. Zgodi se mi pa enkrat do dvakrat na noč, da moram it ...

Plašč - jaz imam dve bundi in dva plašča, sicer kar oprijetno vse skupaj, tako da kaj veliko prostora ne bo ... bom pa imela odklenjeno pa kakšen malo večji šal čez. Za smučanje bom si pa sposodila od prijateljice eno bundo, ker nosi 2 št. večje in mislim, da bo šlo zapret.

Sparkles - čestitke za fantka! Pa le ostani med nami, sicer bo sam dež. user posted image Super si si nakupila za oblečt, pajkice zelo prav pridejo. Jaz sem si zadnjič ene take podložene (ne nosečniške) kar v lidlu vzela in so res fajn. Drugače pa imam jaz bolj problem s premajhnimi modrci, tako da sem si morala kupit dva s številko večjimi košaricami, več si jih pa ne bom, ker mi bosta potem po dojenju itak prevelika.

Pinalina, lepo da si se pridružila. Si še študentka? Glede telovadbe ti ne znam nič povedat, jaz ne hodim, ker sem od 13. tedna na bolniški zaradi krvavitve, nimam pa strogega ležanja, včasih mogoče celo premalo počivam ... ampak se trudim, da čim več kisika ostane za prekrvavitev posteljice, ne pa za moje mišice. Jaz imam do sedaj cca. 4 + v kg (se pa od pregleda nisem nič tehtala). Pa ne sekiraj se, gre potem kar hitro vse dol, jaz se trudim, da tehtnico vidim samo na pregledu. user posted image

Danes je pri nas končno malo miru, ker imam moža doma user posted image . Smo imeli ves vikend delo, pa še včeraj od jutra do večera, ker je taka gneča z naročili ... Tako da je mož delal, jaz pa sem s starejšima vso hišo pospravila, še balkone sem porihtala, otroka sta posesala, pa sobi sta si pospravila ... pridna, nimam kaj. Ampak zvečer sem pa kar malo zatekla v noge, tako da bom danes bolj na lahko ...

Lep dan vsem!

(odgovor članu Pinalina)
Neposredna povezava do sporočila: 1308
1.11.2016 8:34:11   
Sofie

Punce kako zgleda otrdevanje trebuha? Malo sumim, da mi je včeraj ponoči in danes otrdel 1x trebuh. Postane čisto trd..potem pa počasi popusti. Najprej sem pomislila da je kriv poln mehur, samo danes ga nisem imela. Pa čuti se čisto drugače kot takrat ko se bejbi nekam namesti. Je cel trebuh trd. Malo sem pozabila na magnezij..pa bila zelo aktivna. Najbrž je to krivo.

Neposredna povezava do sporočila: 1309
1.11.2016 8:35:51   
zaspana zvezdica
Jaz mam pa še vedno skoraj 2 kg manj kot pred nosečnostjo, ampak otroček lepo raste.

Najprej sem shujšala zaradi slabosti, zdaj pa sem na dieti zaradi diabetesa.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1310
1.11.2016 12:38:35   
diamantina
Sofie, točno tako zgleda ja ... meni tudi kdaj pa kdaj otrdi, ampak ni to zaenkrat nič nevarnega, telo se počasi pripravlja, če bi pa postali redni, pa se je smiselno it pokazat. Drugače sem pa tudi jaz začela z magnezijem v teh tednih, pride prav tudi ob krčih v nogah.

Ana, točno tako, za kg se med nosečnostjo naj ne bi sekirale, če G ne rečejo drugače.

Zaspana zvezdica - boga, že slabosti so obupne, no potem pa še taka diagnoza za diabetes ... je pa mene tudi strah tega testa OGTT, ker sladko mi pa kar fajn paše.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1311
1.11.2016 13:11:05   
Sofie

Se mi je zdelo še malo prezgodaj za otrdevanje trebuha. Upam, da se z magnezijem umiri.

Tudi mene je strah testa za sladkor. Ga imam čez tri tedne. Kar se kg tiče sem pa še kar na nuli. Ampak zdej bo šlo sigurno gor, ker je se je ura premaknila in ko pridem iz službe je že tema. Sem pa tudi jaz razmišljala o kakšni telovadbi ali pilatesu za nosečnice. Samo imam toliko stvari v službi, da se mi zvečer velikokrat nikamor ne da. Bom pomoje raje pazila, da grem med tednom pridno na sprehod, čez vikend pa na kakšen hribček skočim.

Neposredna povezava do sporočila: 1312
1.11.2016 15:06:22   
Umapuma
Lep pozdrav, tukaj še ena nova marčevka :) Bom pomagala preganjati dež, če me boste imele v skupini :) Bdp imam nekje med 5 in 10.3., pričakujem pa fantka, doma imam pa že eno punčko.. kaj več izvem po 10.11. ko bo končno morfologija, lepe praznike vam želim

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1313
1.11.2016 15:20:40   
zaspana zvezdica
Oggt res ni preveč prijeten, men se je tak vrtel neki časa.

Pa tud dieta ni prijetna, sploh za tiste, ko smo bolj sladkosnede. ampak ni druge... Če bo le sam pri dieti ostal, ko me je mal igel groza, sploh če bi se mogla sama špikat.

(odgovor članu Umapuma)
Neposredna povezava do sporočila: 1314
1.11.2016 17:05:22   
Sofie

Itak sprejmeš vse, samo da bodo otroci ok. Mene skrbi bolj kombinitanje živil, obrokov itd. Sploh ker prihajam pozno iz službe. Ampak upam, da bo z mojim sladkorjem po testu ok.

Neposredna povezava do sporočila: 1315
2.11.2016 6:32:04   
diamantina
Umapuma, dobrodošla!!! Super, da nas je vedno več in da bomo ostale tukaj.

Maternični vrat so meni merili preko trebuha, ne vaginalno. MI je pa to delala prejšnja G pr obeh N, pa zdajšnji G tudi.

Saj tako grozen, kot mogoče pravijo, ta OGTT ni, ker je za popit "le" 2 dcl tekočine. Zoprno je samo čakanje vsako uro na odvzem krvi in to 2 uri ... potem edino če rezultati ne bi bili v redu ... ma bomo videli, jaz bom malo omejila vnos sladkorja pred testom, pa bo upam, da vse ok.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1316
2.11.2016 8:15:52   
Sparkles7
Dobrodošli novi marčevki! :) Umapuma potem pa sva nekje zelo skupaj - rok imam 9.3. in tudi pričakujem fantka :) Res lepo da se debata razvija...

Mene tudi malo skrbi merjenje sladkorja, ker mi zadnje čase kar paše sladko. Potem pa se še recimo nabere par preveč zrelih banan in kako drugače jih boš porabil kot v mufinih s čokolado :D Potem še prinese stric krofe s Trojan in podobno :D Sem bila pa prav vesela, ker mi nekje prve 3, 4 mesece sladko sploh ni pasalo... Koliko pred testom pa mislite da je smiselno omejiti vnos sladkorja, da bo imelo učinek?

Jaz grem nekje zadnji teden enkrat na noč na wc, pred tem pa mi ni bilo treba hodit... No razen tisto obdobje bolj na začetku tudi. Danes zjutraj je bilo zanimivo, ker se je zgleda mali cel naguzil skupaj in sem imela samo na sredini trebuha en ogromen kupček hihi. Drugače pa sem tudi jaz pri sebi že parkrat sumila na otrdevanje trebuha, samo ne vem če je to to... V bistvu je bilo po kosilu, ko sem se malo preveč najedla in sem imela cel trebuh trd in napihnjen.

Eno vprašanje za bolj izkušene mamice - kje je bolj praktično imeti previjalno mizo? V spalnici/otroški sobi ali v kopalnici? ... ker planirava še urejanje svojega stanovanja v hiši od staršev, pa da si malo zamislim...

Neposredna povezava do sporočila: 1317
2.11.2016 8:34:25   
diamantina
Hm ... jaz previjalne mize sploh nimam oz. je ne bom imela. Kupili bomo samo eno garderobno omaro, ampak bodo imeli vsi otroci svoje stvari noter, ker imata sinova zdaj eno bolj malo, ki je že zdaj zelo premajhna, imamo pa dovolj prostora v garderobi, da dodam še eno omaro.

Drugače bom imela samo tisto previjalno podlogo in se bova previjali na eni od postelj, ali pa v kuhinji na mizi, potem pa s to podlogo kar na tleh, ko bo večja, ker se radi sučejo sem in tja in če nisi skoz zraven, lahko hitro pristane na tleh, tudi v kopalnici bomo kar na tleh, imamo itak talno gretje in je super. Vse stvari za kozmetiko bom pa imela v kopalnici. Pri na so otroci bili veliko na tleh, zdi se mi, da je za gibalni razvoj neomejen prostor najboljši ... naredi pa vsaka, kot ji najbolj ustreza.

To je zdaj moja izkušnja, ker nisem pri nobenem imela te komode, mogoče ti bo znala katera povedati, ki jo je imela.

Za OGTT bom jaz proskusila 2 dni prej malo manj sladkorja vnest ...

(odgovor članu Sparkles7)
Neposredna povezava do sporočila: 1318
2.11.2016 8:57:53   
Sofie

Sparkles7 jaz sem nameravala imeti previjalno mizo oz. kotiček na pralnem stroju. Se mi zdi izredno praktično, saj imam potem zraven vodo. Namreč nisem najbolj navdušena nad unimi robčki za enkratno uporabo. Ampak zdej sva se vseeno odločila, da urediva otroku kotiček, saj sem našla previjalno mizo, ki mi je zelo všeč. Tako, da je ne bom imela v kopalnici. Upam, da bo vseeno ok. Če se izkaže, da ni praktično bom pa kupila dodatno podlogo za previjanje ter jo dala na pralni stroj.

Neposredna povezava do sporočila: 1319
2.11.2016 9:04:55   
ana88
Mi se previjamo v otroški sobi, ki je nasproti kopalnice. Grem najprej po posodico z vodo, jo prinesem v sobo in se umijemo. Potem pa pač vodo spet stran zlijem v kopalnici. Ni toliko dela, tudi če nimaš previjalne v kopalnici. Mi je mogoče celo bolj praktično v sobi, ker je tam omara z oblačili in potem na previjalni se obleces. No, saj če pa vse rihtas v kopalnici, pa pač namesto vode oblačila prenašaš. user posted image Drugače pa mi v kopalnici nimamo prostora za previjanje, tako da pri nas ni dileme.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1320
2.11.2016 9:42:57   
Luminnel
Midva bova kupila previjalno mizo, ker drugače ne bom imela kam z oblačili. Kajti najine omare so bolj kot ne za obešanje in nimava ogromno polic. Kar se mi pa ne zdi ravno najbolj praktično za vsa te mini oblačila. Sem pa razmišljala, da bi kupila komodo in dala narediti malce večji podstavek (da imaš lahko široko previjalno podlogo, ne ozke) in nanj samo previjalno podlogo, da bo še kasneje uporabna. Za enkrat ne bova opremljala celotne otroške sobice, saj bo na začetku imela posteljico v spalnici. Bova pa sobo, ki je namenjena otroški sobici spraznila, ker jo sedaj uporabljava kot pisarno in jo preselila v manjši prostor. Notri pa bomo na začetku imeli omaro, ki je že sedaj vgradna v steni, previjalno mizico in pa naredila bom nekakšen "igralni kotiček". Mi bo tako tudi najbolj enostavno, da bomo kasneje lahko imeli notri igrače, lupinico in vse te otroške stvari...

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1321
2.11.2016 9:52:16   
Umapuma
Glede merjenja sladkorja.. jaz sem imela prvo nosečnost 5kg več kot sedaj, jedla sladko non stop - pa ni bilo težav, sedaj so mi pa že avgusta diag. gestacijski diabetes, k so vrednosti znižali in je čist bedno... že več kot 2 meseca sem na sladkorni dieti in sem pri diabetologu imela izmerjen sladkor 4.7, torej pod mejno vrednostjo, sploh ne spadam not med sladkorne.. pa moram vsak mesec k diabetologinji :( zdaj si sladkor sploh ne merim več pogosto, ker je brez smisla in vem katerim jedem se moram izogibati.. ja, pomaga pa če ne jeste veliko sladkega kak teden prej, imate redne obroke, pa telo ne nori potem :)

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1322
2.11.2016 10:00:40   
zaspana zvezdica
Diamantina, v navodilih za oggt, ki sem jih dobila v ukc mb piše, da je treba tri dni pred testom jest normalno, predvsem normalne količine ogljikovih hidratov. ampak direktor sladkemu se po mojem lahk odrečeš vsaj kak dan prej.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1323
2.11.2016 10:50:09   
hope86
Punče živjo, jaz se javljam po zelo dolgo časa.sem bolj na fb aktivna, in sem kar malo pozabila na RR :), priznam.pri meni je novega to, da smo na morfologiji izvedeli, da pričakujemo punčko.vse je bilo ok, smo zelo veseli.sem v 23.tednu, trebuh imam že zelo velik, zredila sem se okoli 5 kg. 15. 11.imam tudi sama obremenilni test za sladkor, tudi pri prvem otroku sem ga morala opravit, saj je pri mojem G taka praksa da gre vsaka nosečnica na tale test.upam pa seveda da sladkor ne bo povišan.pa v materinsko šolo greva spet 7.11., sva bila vabljena in sva rekla da greva spet malo pogledat.saj je bilo prvič kar lušno :)lepo nosečnost še naprej punce :)

Neposredna povezava do sporočila: 1324
2.11.2016 14:15:06   
Sparkles7
Kaj pa kaj takšnega je katera sprobala že? :) http://www.ebay.com/itm/Love-Your-Baby-Bump-Belly-Belt-Pregnancy-Maternity-Clothing-Extender-Kit-/281509771711?hash=item418b4a39bf:g:TYoAAOSwOdpXzrik Ne morš verjet kaj vse izumijo :)

(odgovor članu hope86)
Neposredna povezava do sporočila: 1325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  51 52 [53] 54 55   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.