diamantina
|
Prvi otrok je imel 3400g na 52 višine, tadrugi pa na isto višino 2700 g pri 40 t 1d, ko se je rodil. Sicer se je zelo lepo razvijal, ampak jaz sem bila v 8. mesecu tako "pametna", da sem šla vse hodnike in vsa stopnišča v hiši sama belit (hiša ima cca. 400 kvadratov) ... potem so pa ugotovili, da se otrok več ne redi in me prestrašili s hellp sindromom, jaz pa jim nisem upala povedati, kaj sem doma delala ... ko so ugotovili, da so izvidi krvi in urina bp, pretoki normalni, gibi živahni, se niso znali odločiti, kaj bi, pa smo počakali na naravni porod ... Z otrokom je bilo na koncu vse ok, apgar je imel 10, jokal je tudi takoj, jedel potem normalno ... ampak bi pa je suhec. Zdaj ni več sledi o suhosti, ima zelo lepo deško postavo, tudi kje drugje se mu to ne pozna. Po mojem pri tebi ni nič narobe, sploh če je bil otrok na vseh UZ do sedaj čisto normalnih mer. Si mogoče pač take postave, ni pravila, koliko se moraš oz. ne smeš zrediti ... važno je, da se ti in plod normalno razvijata oz. počutita, to pa itak z UZ ugotovijo, pa s tvojimi izvidi. Res pa je, da se ti zastoji rasti merijo šele od teh tednov, ko smo zdaj in v bistvu bolj proti koncu greš, več je lahko komplikacij, ker ne ti, ne otrok nimata več pravega prostora. Na koncu že komaj čakaš, da se znebiš trebuha. Obremenjuješ se s štetjem gibov ... ampak, vse bo ok.
|