|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2017
27.10.2016 12:49:04   
ana88
Tudi jaz sem danes imela morfologijo. Vse je OK. Dobimo se tretjo punčko, ki pa ima že 410g. user posted image MV mi ni merila. Sem pa v 22 tednih pridobila 8kg, pa se vsaj enkrat toliko jih bom, po izkušnjah sodeč. user posted image Naslednji pregled pa čez 4 tedne.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1276
27.10.2016 15:52:16   
Luminnel
Jaz pa imam jutri navsezgodaj zjutraj morfologijo... komaj čakava že oba. user posted image In upam, da končno izvem ali je user posted image oz. user posted image . user posted image Potem pa grem sigurno kakšno neneutralno stvar kupiti. user posted image Moj se mi je že danes smejal, ko sem ga vprašala, če ima po pregledu še kaj časa.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 1277
27.10.2016 16:15:38   
Sofie

Jaz sem po vsakem pregledu nekaj kupila. No zdej bo končno večja stvar....voziček user posted image Nama so 3x rekli, da bo punčka. Ampak ravno na morfologiji se ni dobro videlo, ker je imela pokrčeno nogico. Ampak je rekel, da bo čez 1m spet preveril spol. Voziček bo itak nevtralen.

Oblačilca pa šparam za Mothercare...grem po praznikih na službeno pot in si bom privoščila nakupovanjeuser posted image

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1278
27.10.2016 16:44:52   
diamantina
Iiii, same babike! user posted image Ana, to pa bo pestro s tremi punčkami, predvsem tvojemu možu ne? Moj je zelo vesel deklice user posted image .

Luminel, pa le sporoči veselo novičko z morfologije.

Jaz sem že tudi kupila nekaj malega in mi prav paše, da imam vse velike stvari že doma. Edino eno garderobno omaro bomo dokupili.

Sofie, kakšna pa je razlika med cotami ca, hm, takko, mothercare? MIslim, kvaliteta me zanima.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1279
27.10.2016 16:54:43   
Sofie

Ubistvu ne vem. Mothercare mi ima nekaj luštnih zadev, zato bom šla še v trgovino k njim pogledat. V Sloveniji je več ni, dostavljajo pa tudi ne.

Jaz sem zdaj kupovala zadeve v Okaideju, Zari in pa S.Oliverju. Kolikor vem so s H&M drugače zelo zadovoljni. Meni ima Zara lepe bodije na preklop. Pa zimski pajacek sem tudi pri njih kupila.

CA in Takko pa sploh ne poznam.

Prijateljice pa veliko nakupujejo tudi v Nextu. Predvsem pižame, kakšne majčke, hlače.

Aja pa prednost Zare je tudi ta, da kar prek spleta naročiš in ti dostavijo. Meni je to super. http://www.zara.com/si/en/kids/mini-%7C-0---12-months-c634909.html

(odgovor članu diamantina)
Neposredna povezava do sporočila: 1280
27.10.2016 20:13:47   
diamantina
Za male otroke nakupovanje prek spleta še gre, čeprav jaz nisem ljubiteljica take trgovine ... še vedno rada potipam, premerim, tavečji že tako izbira sam in tudi poskusi, ker so postave tako različne, pa tudi številke ... meni je pomembno, da so oblačila iz bombaža, ker se res veliko perejo, da se ne krčijo, da se ne mečkajo preveč in predvsem da so otroku komot ... kapuca npr. meni odpade dokler otrok ne zna samostojno sedet, tudi da bi v kakšne kavbojke dojenčka tlačila ... sem naredila pri taprvem tako napako, da sem kupila veliko lepih stvari, uporabljala pa večinoma samo bodije, pajacke, majčke, trenirkice za spodaj ... vse kar je bilo pač samo lepo, ni bilo praktično. MI je bilo zelo žal vseh tistih lepih stvari, ki jih nit pri tadrugem nisem uporabljala ... še zdaj imam nekaj stvari čisto neuporabljenih.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1281
27.10.2016 21:09:44   
Sofie

Jaz sem do zdaj kupovala predvsem bodije na preklop in bombažne oz. plišaste hlačke. Rabim še kakšno majčko...kompletek za iz porodnišnice. Kavbojke so mi všeč samo une na elastiko in mehke. Klasične mi niso ok. V Zari sem vidla še nekaj lepih trenirk in pajkic. To se mi zdi uporabno za dojenčke. Jopica s kapuco je men ok za ven...da pokrije ušeska. Ker kadar je toplo je kapa odveč. Če piha daš kapuco čez.

Neposredna povezava do sporočila: 1282
27.10.2016 21:50:25   
diamantina
Bodiji na preklop so super za prve mesece, jaz bom več ali manj imela taka oblačila, preprosta, mehka, raztegljiva, da gredo hitro gor in dol, šele potem, ko bo glavica stabilna kakšno jopčiko s kapuco, čeprav pol je zopet neudobno za v voziček, ko zaspijo in se ta kapuca tak viha spodaj.

Jaz bom zaenkrat ostala na bombažnih spodnjih delih, kakšne hlačke s stopalkami, legice, bodiji na preklop, na vrh majčke, zokenčki, kakšen plišast pajacek. Oprala bom tudi zimski pajac od sinov, ker zna bit kar mrzlo v začetku marca, pa kapice, bombažne tanke in kakšno bolj debelo. Itak ti tamali veliko spijo in se mi zdi, da je fajn, če so bolj komot.

Imajo pa v trgovinah res luštne stvari, sploh za punčke ... človeka kar premami, žal pa velikokrat ostanejo te stvari v omari.

Kaj boste imele za iz P? Jaz sem razmišljala hlače s stopalkami, bodi na preklop, pajacek, zokenčki, kapica, kombinezonček in po potrebi še dekico oz. pleničko čez ... odvisno pač od temperatur.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1283
27.10.2016 22:08:29   
Sofie

Jaz sem mislila otroku oblečt bodi na prekloo, hlačke na naramnice, jopico, nogavičke ter zimski pajacek. Meni se to zdi dovolj glede na to, da ga neseš samo do avta.

Neposredna povezava do sporočila: 1284
28.10.2016 7:20:06   
diamantina
Ja, sigurno, potem pa samo iz garaže ven pa v hišo. Jaz bom verjetno jo bom verjetno vseeno imela v dveh plasteh, se mi zdi, da so podplatki hitro mrzli ... je pa res odvisno, kakšne bodo temperature. Če bo toplo, bom spustila dekico, pa kapico bom dala tanjšo gor.

Kaj boste imele pa ve? Jaz zase mislim, da bo kakšna trenirka kar ok ... stare stvari mi ziher ne bodo še takoj prav.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1285
28.10.2016 8:16:14   
Sofie

Zase pa sploh ne vem. Pomoje se bom odločila na koncu, ko bom vedela kolk sem se sploh zredila. Pa a pridejo stare stvari v poštev takoj po porodu. Nosečniške hlače mi bodo sigurno prav user posted image Sej imajo elastiko, pa bodo najbrž ok.

Neposredna povezava do sporočila: 1286
28.10.2016 8:22:01   
diamantina
Ja, nekaj elastičnega je fajn. Jaz sem se v drugo zelo malo zredila, 8 kg do konca, trebušček je bil ok, samo kolki pa niso tako hitro šli skupaj, je trajalo kar dva meseca, da sem se lahko dala v malo manj komot hlače od prej. Jaz bom verjetno kar v trenirki ali legicah šla domov ... upam samo, da me ne bodo napadale take valunge potenja, čeprav so me zdaj obakrat ...

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1287
28.10.2016 11:28:23   
zaspana zvezdica
Jaz sem prvič šla domov v nosečniških hlačah. Drugač pa kakšne legice bojo tud primerne.

Kake kavbojke od prej ne verjamem, da pridejo v poštev, itak še trebuh ostane.

Kar se pa user posted image tiče sm pa mal zmedena, hčerka se je rodila tik pred začetkom poletja in sm jo oblačila v eno plast. Zdaj pa ne vem al bojo bolj praktične bombažne hlačke s stopalkami za spodaj al žabice. Se bolj nagibam k žabicam. Sicer je pa še nekaj časa, še nič ne nabavljamo. Večji nakupi ne bodo potrebni, še vse imamo. Za manjše je pa še čas.

Neposredna povezava do sporočila: 1288
28.10.2016 11:49:12   
diamantina
Ja, kavbojke res za nekaj časa odpadejo, nimamo kaj, 9 mesecev se telo spreminja, ne more bit potem že v 14 dnevih vse po starem.

Jaz imam oba fanta zimska, tamali ima zdaj v novembru rd, taveliki pa v februarju. Jaz sem takrat prvič kupila čisto preveč stvari za novorojenčka ... računamo lahko, da 14 dni še tako ne bomo z otrokom zunaj, potem pa je že lahko tudi kar toplo, odvisno ... jaz sem oba v zimskih mesecih imela v hiši samo v bodiju, hlačami s stopalkami, copatki ali zokenčki in z eno majčko še na vrh ali pa brez stopalk in v pajacku in bodiju, pa s copatkami. Kapice nista imela, razen če sem ju nosila po hodniku pz. po celi hiši, ker je kar velika in hodniki niso tako ogrevani. Za ven sem jima potem dala samo kombinezonček gor pa debelejšo kapico in dekico. April je bolj muhast ... takrat bo za kakšne jopice, pa dvojni spodnji del ... je kr smotano tole oblačenje.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 1289
28.10.2016 11:55:09   
Sofie

Jaz sem mislila enako imeti doma....bodi in eno majčko čez, spodaj pa hlačke in nogavičke. Kapice doma ne rabim. Za ven bom imela eno bombažno. Itak bo otrok v košari.

Edino količinsko še ne vem točno koliko česa rabim.

Neposredna povezava do sporočila: 1290
28.10.2016 11:55:27   
zaspana zvezdica
Sej najlažje se je potem sproti orientirat, zato si tud sama ne bi rada kakšne nepotrebne zaloge nakupla. Bomo raje potem sproti še kakšen dodaten kos, če bo potrebno.

Neposredna povezava do sporočila: 1291
28.10.2016 14:23:05   
diamantina
Ja, boljše je potem kupit, ker velikosti na začetku res hitro prerastejo ... pa tudi ne veš, kakšnih mer otrok se bo rodil, če bo 49 velik in 3200 težek, bo št. 50 za 14 dni dovolj, potem do meseca in pol 56, potem pa že kar 62. Odvisno je tudi, kako rastejo, večina jih na teži in velikosti pridobiva kar hitro. Mi smo imeli 56 dovolj za ves mesec, s tem, da nisem široko povijala, na koncu pa so bili pajacki že kar precej ozki, bodije pa sem tudi že malce težje zaklepala. Zdaj ti mali se tudi ne umažejo z ničimer, razen ko se pokakajo do vratu ali pa če polivajo.

Neposredna povezava do sporočila: 1292
28.10.2016 14:58:02   
zaspana zvezdica
Mi smo pa meli 56 za prvih 14 dni, tak da če mi bojo spet napovedali težkega otroka, številke 50 sploh ne bom nabavla.

Neposredna povezava do sporočila: 1293
28.10.2016 15:02:53   
diamantina
Ja, itak, veš da se razlikujejo. Naš taprvi je bil z 52 in 3400 za 50 majčkeno prevelik, pa sem vseeno nekaj porabila, več kot 14 dni pa ni šlo, tudi tamali, čeprav je bil komaj 2800, je bil dolg 52 in tudi ni šlo s št. 50 bolj dolgo. Res je odvisno od otroka, potem ko je zunaj, je veliko lažje.

Mene danes tako brca, uh ... pa skoz me v desno stran po rebra tako pritiska ... kaj šele bo.

Neposredna povezava do sporočila: 1294
28.10.2016 15:05:30   
zaspana zvezdica
Jaz pa še vedno čutim čist nežne brce.

Neposredna povezava do sporočila: 1295
28.10.2016 16:13:50   
Luminnel
Punce obljubila sem vam, da se javim kako je bilo na morfologiji. Moram povedati, da imam mešane občutke in sem trenutno, kar precej zaskrbljena. Sicer je bebica spala, ko top in je nismo mogli zbuditi. Pregledala je vse organe in je trenutno videti vse ok. Vendar je rekla, da imam verjetno malce manj plodovnice in mi je dala napotnico, da se grem pokazati še v Ljubljano. Skrbi me, da bi bilo kaj narobe, čeprav trenutno še naj nebi bilo kritično. Naj bi pa bila pupika... user posted image .user posted image user posted image

< Sporočilo je popravil Luminnel -- 28.10.2016 16:14:48 >

Neposredna povezava do sporočila: 1296
28.10.2016 19:06:13   
Sofie
Luminnel držim pesti, da bo vse ok.

Mene tudi moja ful brca. Pa kr naprej se naštima ful na levo in me tišči. Se prav vidi kam se tišči, ker je tam bunka. Mene pa pol čez čas začne bolet.

(odgovor članu Luminnel)
Neposredna povezava do sporočila: 1297
28.10.2016 21:27:58   
RH82
Luminel, drzim pesti, da bo vse v redu. Bolje kak pregled vec in potem malo manj skrbi.
Diamantina, sem sla gledat nekaj strani nazaj, pa nisem nasla tvoje izkusnje. Na pregledu mi je G rekla, da je hud kaselj gotovo pripomogel k sirjenju misic, pa da naj pazim za naprej. Po porodu pa je omenila dodatno fizioterapijo. Bomo videli, kako bo. V nedeljo dopolnem 17. tednov in sem skoraj na pol.
Danes me je G presenetila in naredila hiter UZ pregled. Bejbi je v redu, od glave do ritke ima okrog 10 cm. Ga je bilo pa tezko merit, ker je imel nogice pokrcene preko ''pomembnih''delov. 😆 Je pa G iz nekih crt rekla, da je verjetno puncka. Moj kar ne verjame in se heca, da bo se cakal, ce zraste lulcek. Meni se pa ze cel dan smeje, da je punci. Sem bila ze ful radovedna, kaj bo.
O oblacilih pa se ne razmisljam. Mi je se dalec. Imava same bolj modro sive barvne kombinacije od starejsih necakov in bova kar to uporabila. Za sproti bova pa dokupila se kaj, ce bo treba v bolj dekliskih barvah. Ravno cela roza ne bo. Imamo pa od oblacil vse bombazno, nekaj bodijev na preklop, navadne bodije, hlacke s stopali za prve mesece. Jopca s kapuco je bila meni fina, ker je imel kapuco na glavi, ko je lezal v zimskem pajacu, ki mu je bil prevelik. Imam oktobrcka in je imel vecinoma dva sloja oblacil doma, za ven pa se jopo s kapuco in zimskega pajaca in volnene copatke. Predvidevam, da bo zdaj bolje, ker bo topleje in enostavneje za oblacit. Kar se pa pranja tice, sva imela moro. Preselili smo se 1 teden po rojstvu in pralni stroj, ki sva ga kupila v zacetku oktobra, je prisel po 8 tednih. Prati sva vozila k starsem (30 km stran), ker sva imela probleme s plenickami. Ponoci je veliko spal in so mu vsako drugo noc spustile. Je prisla prav zaloga oblacil.

(odgovor članu Sofie)
Neposredna povezava do sporočila: 1298
29.10.2016 7:47:59   
diamantina
Luminel, močno držim pesti, da bo vse ok. Je pa res, da bolje kakšen pregled preveč, kot pa premalo. To s počivanjem pa kar resno vzemi. Pa so ti kaj rekli, zakaj bi do tega prišlo?

RH - Ojoj, to pa je bila smola v prvo, ko ste tako morali vozit prat. user posted image . Glede moje izk. - jaz sicer s svojimi mišicami nisem imela težav, sem pa zaradi preveč miganja in premalo vnešene hrane po roku rodila sina, ki je bil suhi dolgin (2800g in 52cm), obravnavali so ga kot SFD, od 35. tedna delali paniko za hellp sindrom, pa nič od nepravilnosti niso našli, jaz pa nisem upala povedati, kaj vse sem počela ... res, ni se za hecat. Ne rečem prve tri mesece, pol pa konc. Ma ni treba bit pri miru, le težjih fizičnih obremenitev se je treba izogibat.
Imaš pa prav glede oblačil. Naša bo pač sprva tudi smrketa user posted image

Zgleda da bodo same punčke.

(odgovor članu RH82)
Neposredna povezava do sporočila: 1299
29.10.2016 22:31:52   
Ribica **
Moja se je rodila 50 cm in 3500 g, pa ji 50 stvari oblačim še pri treh tednih, ko ima cca 3700 g. Ne maram, da je v prevelikih oblačilih, določene stvari ima že 56 oz. počasi ne oblačim več 50-ke, ampak bodi za spodaj pa komot še 50 obleče ali pa žabice s stopalci iz H&Ma. Ne gresta pa več dva bodija 50 eden čez drugega, to je pa že malo majhno. Tako da mi niti najmanj ni žal, da sem kupila tudi par stvari 50. Domov iz P sem šla v navadni trenirki, je pa res, da je elastika oz. pas prišel ravno čez rano od CR, tako da je tudi od načina poroda odvisno, v čem greš domov. user posted image Jopice s kapuco so mu pa super, v vozičku ima skoz kapuco gor, ker ji vse kape kar naprej kam lezejo, tista dva dni, ko je bilo pa topleje v tem tednu, je bila pa brez kapice in samo s kapuco. Tako da čisto od človeka odvisno, kakšna oblačila mu ustrezajo za dojenčka.

< Sporočilo je popravil Ribica ** -- 29.10.2016 22:34:05 >

Neposredna povezava do sporočila: 1300
Stran:   <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  50 51 [52] 53 54   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Imela sem občutek, da nekaj ni v redu
Odločim se, da grem k zdravniku. Nimam termina. Ampak jaz se ne dam. Prosim, samo na kratko si oglejte. Pritožujem se, d...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.