|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decemberčki 2016
28.11.2016 23:21:54   
Zabica000
Zivjo punce. Jaz se pridruzujem tistim, ki majo obcutek, da bodo pocle. Pa tudi gibi so ratali prav boleci. Mali tako dobro brcne v rebra, da me kr strese. Se pa pocutim res kot en nasedli kit, sploh ko se obracam v postelji... Po eni strani mi je super in sem sama sebi smesna, po drugi pa bo tudi pasalo, ko se bom po dolgem casu lahko naspala na trebuhu. Pogresam pa tud aktivnost, sedaj vec kot sprehod po ravnem ne zmorem.
Jst mam sicer 23., vendar mi babice napovedujejo, da bo okrog lune. Sama mam tudi obcutek da bo prej pa ne vem zakaj. Kakorkol, samo da ni pretirano po roku...

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 726
29.11.2016 2:12:06   
TejaM
Evo...pri nas še nič novega..odštevamo user posted image ..upam da bo kmalu, ker že res težko sama sebe prenašam 😐. Me res zanima kera bo prva...še dva dni novembra.

(odgovor članu Zabica000)
Neposredna povezava do sporočila: 727
29.11.2016 10:15:43   
lastovica

IZVIRNO SPOROČILO: Zabica000

Se pa pocutim res kot en nasedli kit, sploh ko se obracam v postelji

user posted image jst se tud tako počitim.... pa še komaj vstanem, ko morm it na wc in to cca. 3-4 na noč... sem skor taka, kot da bi me luna nosila.

Je pa naša zelo umirjena...sicer jo čutim, sploh čisto spodaj, ko se preteguje, kar orng zaboli, ko na vse strani pritiska. Pa gornji del trebuha vsake toliko časa malo zavalovi....imam srečo, da me ne udarja u rebra kot nekatere... nekako še vedno ne vem, kako je obrnjena...bom zvedla čez 1 teden, ko imam tudi ctg.

Me je pa u nedeljo res napadel sindrom gnezdenja....pod nujno sem mogla pred kosilom umit napo, ki je bla katastrofalno umazana user posted image , pa potem zvečer sem se odločila celo hišo po tleh pomit... pa mislim, da jo bom sigurno pred porodom še enkrat, če me ne bo prehitel user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 728
29.11.2016 14:20:49   
Zabike
Juuupi jaz sem koncno dobila odlocbo o porodniski in sem vesela, ker so mi naracunali kar precej vecji bruto kot je moja placa ☺️. Evo pa sem se jaz klonila pod pritiskom bozicnega vzdusja. Vceraj sem obesila lucke in okrasila stopnisce, danes pa se vse ostalo ☺️💕, razen smreke seveda, to pa le pride ob svojem casu. Mislim, da je Nina33 potencialni kandidat za otvoritev decemberckov, je rekla do torka naj zdrzi ☺️☺️☺️. Jaz bi rada tudi do 21.12 ☺️❤️, to so se strelci ☺️❤️. Imamo drugace stiri horoskope z rogi v druzini in je kar dela z njimi ☺️☺️☺️☺️. Ampak itak z nasimi srcki ne bo ne? ☺️💕. Sedaj mi je kar malo zal, da sem ze vse prej pripravila za malcico, zdaj pa mi je tecno to cakanje ☺️. Morem se pa tudi jaz, lotiti generalnega ciscenja, zaenkrat sem locila omare in razsortirala in podarila oblacila, ceveljcke in igrace od mojih dveh lumpov, ker se je nabralo vsega za znoret ☺️. Javite se kaj cvekice, da bomo vsaj v nasem mesecu fajn nadoknadile za nazaj ☺️☺️.

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 729
29.11.2016 16:35:15   
Rdeca
Pozdravljene po dolgem času. Še vedno sem v enem kosu in to kljub temu, da sem zadnji teden delala kot že dolgo ne zaradi selitve. Sedaj pa mi je končno odleglo, ker imam vse za silo na svojem mestu. Do roka je še pet dni, a ne bom imela nič proti, če grem takoj rodit. Po malem me skozi špika, pa tudi nogice čutim nižje, očitno se je spustil in išče izhod. Brce so postale že prav boleče, saj verjetno že nima več veliko prostora za gibanje. Lepo bodite in pazite nase.

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 730
29.11.2016 18:50:12   
lastovica
No, pa da vidimo, katera bo izvedla otvoritev: Rdeca ali Nina33 user posted image

(odgovor članu Rdeca)
Neposredna povezava do sporočila: 731
29.11.2016 20:16:56   
Nina33
Oj!
Midva že celo user posted image "trdiva", da se bo user posted image rodila 30.11. user posted image . Zaenkrat nič ne kaže na to (čeprav pri meni nikoli ni nič "kazalo" na to, se je prav na hitro začelo in končalo), je pa user posted image že cel dan v nizkem štartu, je zadevo vzel "smrtno" resno user posted image .
Smo pa danes dobili še naročene regale, tako da smo nekak res že pripravljeni user posted image . In tudi moje gnezdenje je že nekaj dni v polnem zamahu user posted image - zadnjič se grem stuširat in "vmes" spucam celo kopalnico, fuge že dolgo niso bile tako svetle user posted image . Danes sem pa tudi skoraj generalno bajto spucala, tko de... bom res še "razočarana", če jutri ne bo nič user posted image (moj pa sploh user posted image ).
Nimam pa občutka, da se je kaj spustila (itak nisem prvorodka, tako da to ni ravno "nujno" do tik pred porodom), se mi je zdelo včeraj, da malo lažje diham, a sem potem skoraj bruhala parkrat, tako da je še vedno visoko user posted image Kožo imam pa tako napeto, da je skoraj prosojna - žil malo morje, vmes "otočki" rožnate, občutljiva na dotik ko... Mala hobotnica pa še vedno veselo rovari in preoblikuje trebuh user posted image Že v naprej pogrešam to user posted image
Še slabih 28 ur do decembra... user posted image
Čakajoč lepih novic vam želim mirno noč in lepe sanje!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

Neposredna povezava do sporočila: 732
30.11.2016 16:45:32   
cebela321
Živjo punce :)... Še kar nič? :).
Sem videla da je v sredini decembra polna luna, pa bomo vidli kok nas bo not potegnila:)))).

Ne vem če ste že kaj odpirale temo na alternativne porode in protibolečinske zadeve med porodom? Se katera izmed vas zanima za te stvari (Ultiva, maska, epiduralna, itd)? Je katera že imela s tem opravka?user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 733
30.11.2016 19:02:55   
mava1975
Punce sem sicer januarka...zanima me a ste dobile napotnico za ctg oz. DO KDAJboste na pregledih pri svojem ginekologu. Prav tako me zanima če bo katera rodila v Celju? Sama imam ginekologa v drugem kraju rodila bom pa v Celju.

(odgovor članu cebela321)
Neposredna povezava do sporočila: 734
30.11.2016 20:24:50   
Nina33
Čer!
Jaz sem še vedno "tukaj", še vedno 2v1, a s prehladom... prav bedno, ves čas me je skrbelo, da pobje ne bi zboleli (čeprav itak vsi smrkajo in kašljajo), zdaj sem pa sama taka... Naj punca še malo počaka, da se porihtam (upam, da bo šlo ekspresno mimo).
Včeraj je bil mlaj, menda tudi vpliva, a tukaj očitno ne? user posted image Mogoče pa je kaj, pa še ne vemo user posted image .
Glede načina poroda in protibolečinskih jaz (še) nič ne razmišljam, upam, da bo vse šlo lepo skozi, to je pa to. Če je gužva v P, potem pač dobiš kar dobiš (ni v vsaki "sobi" fensi postelj, pručk, žog ipd., žal, za porod v vodi moraš pa verjetno itak v naprej kaj rečt al kako?), še babice ne moreš ravno izbrati (razen, če se tudi v naprej zmeniš menda, proti doplačilu sevede). Protibolečinskih zadev do sedaj nisem rabila (upam, da tut to pot ne), sem bila pa vsakič najbolj naklonjena epiduralni.
Na CTG je mene to pot poslala v 39 1/7, prej ne, v 1.user posted image sem imela prvega že v 37. tednu, pri ostalih dveh pa do poroda sploh ne. Zelo različno se odločajo. In ker moja G dela v P, hodim k njej do konca. Tudi s CE P nimam izkušenj - upam, da ti katera druga kaj uporabnega napiše.
Grem pod deko se filat s čaji.
Mirno noč in lepe sanje!
In srečno, če bo šla kera čez noč v Rim user posted image !

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 735
30.11.2016 21:29:01   
Zabike
Nina33 se vedno imata cas za vajin datum, ceprav ti zelim, da se prej pozdravis, drzim pesti, da hitro gre mimo.

Mava mene bo poslal na ctg od 37 tedna dalje, za Celjsko porodnisnico pa nimam izkusenj, je pa kolegica rodila tam 2x. Prvic je bilo grozno, ker je prislo do zastoja poroda, infekcije, pocena zilica, ni da ni in so otroka sele po dveh dneh prepeljali v Lj, po sami sreci, da je mamica vstrajala. Drugi porod pa je imela zelo lep, hiter in brez komplikacij, ampak naprej dogovorjeno z babico v primeru vseh moznih komplikacij.

Protibolecinska sredstva, jaz ne bi imela drugega kot EA, lahko hodis, nisi zadet in nepriseben, dejansko pa tudi zmanjsa bolecino, kaj drugega pa sama ne bi zelela. Lahko pa se zgodi, da je porod toliko hiter, da niti ne uspes nicesar dobit ☺️. Pustimo se presenetit in seveda globoko dihat ☺️☺️☺️💕

< Sporočilo je popravil Zabike -- 30.11.2016 21:31:25 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 736
1.12.2016 10:19:32   
Zabica000
No pa smo vstopile v nas mesec. Jaz sem se vedno v enem kosu, brce niso vec tako bolece, nic pa ne kaze na karkoli novega. Mali se ni se spustil nic nizje, vsaj po mojem obcutku. V ponedeljek imam prvic ctg pa pregled in komi cakam da mi pove, kako je obrnjen. Drugace pa kr se naprej lepo pridobivam, ceprav naj bi se proti koncu to umirilo. Sedaj sem na dobrih +15kg. Par dni nazaj sva gledala slike lanskega poletja in se kar nisem mogla nacudit kaksna sem bla, prava trska v primerjavi s sedaj. :)
Glede samega poroda. Jst imam plan, ampak samo plan rodit naravno, brez cesarkoli, mogoce ob pomoci maske s plinom. Ce bo pa pac prehudo, pa bom vzela kaj proti bolecinam. Odvisno od samega potekanja in dolzine poroda. Psihicno se pripravljam na naravno in bolecine potem pa bomo videli.

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 737
1.12.2016 11:08:03   
lastovica

IZVIRNO SPOROČILO: Zabica000

Glede samega poroda. Jst imam plan, ampak samo plan rodit naravno, brez cesarkoli, mogoce ob pomoci maske s plinom. Ce bo pa pac prehudo, pa bom vzela kaj proti bolecinam. Odvisno od samega potekanja in dolzine poroda. Psihicno se pripravljam na naravno in bolecine potem pa bomo videli.

Jaz imam enak namen kot ti, torej naravno.

Sem pa jaz trenutno na +11 kg. Sicer pa že komaj čakam torek, ko imam CTG, pa da ponovno vidim našo user posted image

Lepo bodite, pa javite se že kaj.... user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 738
1.12.2016 12:05:07   
Nina33
Oj!
Se strinjam glede porodnih planov, sploh tole mi je dobro napisano, Zabica000: " Psihicno se pripravljam na naravno in bolecine potem pa bomo videli.". Pri meni je do sedaj šlo vedno brez kakršnekoli analgezije, se mi zdi, da kar malo preveč forsirajo "pomoč" (vsaj pred leti sem/sva dobila občutek, da je user posted image čudna, če noče vsaj maske...), ker še zdaleč ni nujno, da bo "nevzdržno", ne škodi imet pa "plana B", ker... nikoli ne veš user posted image
Sama sem na 17+, je pa res, da bi lahko začela z vsaj 5kg plusa pa se mi ne bi nič poznalo, tako da me še zdaj kdo debelo pogleda, češ "A ti si noseča?!? Kdaj imaš pa rok?" user posted image
Glede lege si lahko doma pomagate tiste z Angelsoundom ali čim podobnim - če user posted image user posted image slišite v zgornji polovici svojega trebuha, potem je user posted image očitno obrnjen z glavo gor, če se ga najbolje sliši nizko, je obrnjen z glavo dol - če ga slišiš na svoji L, je obrnjen z obrazom proti tvoji hrbtenici, če na D pa proti trebuhu. Običajno se ga najbolje sliši L spodaj, če je user posted image v najbolj običajnem položaju (se pravi z glavico dol in hrbtom proti našemu trebuhu).
Drgač pa danes prav nemarno kašljam, se tolažim, da to pomeni, da se pucam in da bom kmalu čist OK user posted image . V soboto imam RD, sem imela "plane", da bova z punco že doma takrat, zdaj pa... bi rada, da kar malo počaka user posted image Bo že tako, kot mora biti, a ne user posted image
Lep dan vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 739
1.12.2016 15:04:04   
Zabike
Z masko jaz nimam izkusenj, samo vse govorijo, da so bile cisto zadete in neprisotne, ceprav so cutile razseznost bolecine. Pa naravno sploh ni neki bau bau, pac na koncu tisti iztis, ampak to je meni bil ful zago, ker sem vedela, da to pomeni konec. Takrat se skoncentriras in si hitro konec. (Razen, ce so zdaj kaksne komplikacije). Vem, da sem do 9cm cisto lepo predihala popadke (ni zdaj bilo prijetno, ravno bolece pa tudi ne), nisem pa pustila, da mi predrejo ovoje, potem je prisla tista intenzivnost, sem dihala po pasje, nato pa se ze zacne iztis. Meni je bilo noro lepo, ko se otrokec porodi, nic drugega do tistega trenutka ti sploh ni pomembno ❤️

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 740
1.12.2016 15:28:33   
mava1975
Jaz sem po par vdihih maske bruhala, tako da je potem nisem uporabila. Je pa ful fajn da si med porodom vizualiziraš kako gre otrok proti izhodu in ob popadku poskusiti sprostiti mišice, ker ob bolečini avtomatsko zategneš kar pa podaljšuje porod...preizkušeno deluje

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 741
2.12.2016 9:06:46   
Zabike
Jutro punce ☺️, meni se je danes zacel luscit cep, sicer ne v celoti, tako da pricakujem tako kot pri prejsnem zacetek poroda v naslednjih dveh-treh tednih ☺️. Cisto po planu ☺️☺️☺️. So se vam pikice kaj umirile? Nekaj vas je ze na sumu, da ste sle rodit 💕, upam da je vsem slo lepo in brez komplikacij, ter da ste dobile svoje najlepse dojencke na svetu ☺️💕

(odgovor članu mava1975)
Neposredna povezava do sporočila: 742
2.12.2016 10:18:49   
Zabica000
Jaz sem pol noci danes prebedela, sploh nism mogla zaspat do cca 4h. Delalo mi je slabo, pa na tadolgo me je tiscalo in vsake tolk v krizu tko zgrabilo. Sm ze misnla da se neki dogaja. Potem sem pa zaspala, sedaj sem se ravno zbudila in je vse po starem. Mogoce mi samo vecerja ni sedla, kaj pa vem. :)

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 743
2.12.2016 10:20:14   
Zabica000
Aja Pa Zabike, vso sreco zelim!

Neposredna povezava do sporočila: 744
2.12.2016 13:36:20   
cebela321
Ja ne vem kaj je blo to noč. Jst sm spala od 23 do 2.00 zjutraj, potem pa šraufanje, zvijanje, bolečine v križu, levo desno, uglavnem groza. Na srečo se je proti jutru vse skupaj malo umirilo, da sem lahko za 2 urici zaspala:). Danes je pa spet vse po starem.
Učeraj sem imela 1. CTG, ki je nakazal popadek stopnje 85 (od100), ampak je bil lažen. Na hitro so mi opravili še uz in ugotovili da je mali že kar lepo razvit in ima nekje med 3100-3300g +/-. Glede na to da imam do PDP še slabe 3 tedne, imam občutek da bo to kar velik otroček (če ne bo kej prej).
Nina33 tudi sama imam PDP okoli rojstnega dneva, tko da najina dojenčka prideta iz maternice z mašnico na glavicah user posted image user posted image user posted image .
Jao Zabike vso srečo ti želim. Imam pa eno uprašanje. Kako izgleda ko se ti odlušči čep? Je to neka gosta sluz ali kaj takega?
drage moje user posted image uživajte v lepem dnevu še naprej, jaz pa hitro smuknem malo pod odejo, da pridobim kakšno urico, ki mi manjka od prebedene noči.
lp

Neposredna povezava do sporočila: 745
2.12.2016 13:56:30   
Zabike
Pri meni je nazadnje odpadel malo po malo, zdaj pa se je tudi tako zacelo in sem rodila cez tri tedne, tak da boste ve kar vse sle pred mano ☺️☺️☺️. Taka vlecljuva sluz je, ponavadi malo krvava, pri meni ni bila nikoli. Pa dejansko nic ne pomeni, ker lahko rodis cez dve uri lahko pa cez dva tri tedne. Ocitno boste vse sle pocasi v Rim ☺️💕

Neposredna povezava do sporočila: 746
2.12.2016 14:32:58   
Nina33
O, se je začelo dogajat user posted image !
In očitno je res bila čudna noč, tut mene je neki zvijalo, a tut pod razno ne v smislu popadkov (če bi, bi po izkušnjah zdelje bila že s štručko v naročju user posted image ).
Sem pa dopoldne še predsobo preuredila in v kopalnici sfiniširala (smo šli še v šoping po malenkosti), prehlad je "malo bolje", kašljam malo manj, grlo praska malo manj, z nosa ne teče več sama voda... Tudi starejši poba, ki je od včeraj doma z vročino (danes je nima več, na srečo), je boljši... Še torto spečem danes in v jedilnici sfinširam, pa bo user posted image Čeprav me je ornk zagrabilo, zdej bi vse sobe neki preurejala, me user posted image heca, če to kaj pomeni in mu pravim, de ja, de bom kmalu rodila user posted image - v najslabšem primeru v roku dveh tednov, ne user posted image
Cebela321, si ti še strelka al že kozoroginja? Strelke smo bolj, emmm, ne po pravilih user posted image , tko de mi ni tolk čudno, da si najina mala dama ni pustila datuma izbrat user posted image , najmlajši sine je prišel čisto po mojem planu, kozorog pač, ima rad stvari narejene po reglcih user posted image Mal heca ne škodi, ne?
Komaj čakam porodne zgodbice in še prej lepe novičke, seveda, par jih je res sumljivo poniknilo user posted image
Uživajte v tem lepem vremenu kot se le da, jutri bo menda že malo slabše... vremensko, pr nas bo žurka, tako al tako user posted image

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 747
2.12.2016 15:05:22   
Rdeca
Živjo. Tudi jaz sem še vedno doma, čeprav ne bi imela nič proti, če bi se morala odpraviti proti porodnišnici. Še torbo sem si postavila pred vhod, vse je pripravljeno in danes mi je tak lep datum, a očitno ne bo še nič. Sem pa zanimivo nocoj spala celo noč, kar se ni zgodilo že par mesecev. Tečno mi je, ker so domači že prav nestrpni in mi gredo prav na živce s svojimi poizvedbami ali je že kaj novega. Lp vsem

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 748
3.12.2016 17:33:55   
cebela321
Nina33 vse najboljše ti želim in lep preostanek večera 😀.
Jaz sem ravno že kozoroginja, samo mi dosti ljudi pripisuje značilnosti strelca. Jaz sem tudi naspidirana te dni, tako da me že moj mož pošilja počivat. Vidim in pospravljam stvari katerih se prej še dotaknila nisem. Ja res, nosečnost ima svojo moč.

(odgovor članu Rdeca)
Neposredna povezava do sporočila: 749
3.12.2016 19:47:21   
Nina33
Cebela321, hvala! Večino dneva sva starejšim sinom predremala na kavču, on z vročino, jaz na srečo brez, pač pa z zabitimi sinusi, me glava boli za pop* Na srečo sem torto včeraj naredila, da sem vsaj svojima staršema kaj ponudit imela (drugih itak ni bilo, še onadva sta na hitro obrnila). Očitno sem pretiravala včeraj, ko sem mislila, da sem že skor ven... zdaj pa imam. Na srečo so moji fantje zlati, user posted image je lepo skrbel za nas, tko de grem zdej spet mal pod deko posedet (ležat ne morem, ker imam občutek, da mi bo razneslo piskr), mal inhalirat, se naprej filat z vitamini v vseh možnih oblikah in upat, da zdej res hitro mine...
Lep večer vsem!
In mirno noč ter lepe sanje :) !

Neposredna povezava do sporočila: 750
Stran:   <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  28 29 [30] 31 32   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?