Nina33
|
Oj! Mislim, da niso problematične kar se alergij tiče (jagode so), naša jih bo čez poletje zih jedla, jih imamo že na vrtu ogromno (ameriških sicer). Lupinice pa tut pomoje al ne motijo al pa so tolk velike, da se jih komot odstrani... Ne vem, mi smo šele pr krompirju in še to ne ne vem kje danes bo tretji dan, jutri bo dobila korenček pomoje, čeprav bom mogoče zaradi cepljenja v sredo stvar malo prestavila (da me ne bo preveč skrbelo, če bo čuden kakec, kaka pika preveč ipd. ), se ne mudi. Glede različnih okusov - sama sem še vedno nadpovprečno "zbirčna" (čeprav sem bila včasih še mnogo, mnogo bolj), pa so me kot otroka navajali na vse sorte, baje sem tut vse jedla do ene hujše trebušne viroze, potem pa se je začelo Res sta imela hude težave z mano zaradi tega, jaz pa tudi, se mi je "siljenje" s hrano res uprlo. Pač se "vse" poskusi in če maraš, maraš, če ne pa ne, ni treba pojest, se pa česa drugega za nadomestilo ne dobi (od lakote pri polni mizi se ne umira ). Pobje jedo +/- vse, tudi česar sama ne maram (paradižnik, rdeča pesa ipd.) Zdravje pa ni tako trdno samo s hrano povezano, pri nas najmanj ješč (in najbolj drobcen) najmanjkrat zboli. Tu je bolj odvisno od sreče s tem v vrtcu pomoje, starejša dva sta bila zdrava ko dren (beri: nič bolna), dokler ni starejši šel v vrtec. Bolj me je zanimalo, če boste kupovale hrano samo zaradi uvajanja, čeprav je doma ne jeste (pri nas je taka npr. cvetača, koleraba in kaka "eksotika" kot topinambur ipd.). Sama ne bom uvajala hrane, ki jo drugače doma ne jemo, mi je trapasto, jo bo že kasneje, ko bo jedla "normalno", dobila kje na obisku/v vrtcu za poskusit. Mene pa "strašijo" s temi ošpicami Ker punca valda še ne bo cepljena, ko bomo na morju in zdaj poslušam, kako se bomo morali pazit vseh in vsega... Ne vem, prav jezna sem. Sicer gremo v Istro, ne kam v Italijo al pa tko, a vseeno. MI kvarijo dopust še preden se nam bo začel. Kako se pa vam zdi? Lep, čeprav ne glih sončen dan vsem!