Nina33
|
Oj! Da izkoristim priliko, ko vsi spijo Najprej hvala za čestitke in držim pesti za vse, ki še čakate, da bo tako kot si želite Naši punci se je po parih dneh zamude začelo zelo mudit, res sem bila v ponedeljek že 4 cm odprta, a brez popadkov, v torek se mi je potem zjutraj in zvečer izločil del čepa, a še vedno ni bilo nič "akcije". Okoli dveh se končno odpravim spat, ob 2:22 me "zmoti" en zoprn krč, ki pa ni bil glih podoben popadku (sem bila prepričana, da je krivo kosilo, ker je tudi fante že zvečer nekaj šraufalo). Ko se čez 15 minut ponovi, sem raje vstala in šla v dnevno "čakat", kaj bo. Če naslednjih 15 minut me stisne še enkrat, a takrat sem rs na WCju imela kar neki za opravit in sem bila skoraj zihr, da je bilo to zaradi hrane vse ( tolk o tem kolk se ve o zadevah, čeprav sem jih dala žeprej skoz ). Ob treh pa me spet zvije in čez par minut spet... ker nisva imela nekega hudega plana za porod ponoči, sva že mislila klicat rešilca, da pride pome (ker treh spečih fantov nisva mogla kar samih pustit), pa se spomnim na prijateljico, ki je zadnje tedne zelo zgodaj pokonci zaradi službe - ji pošljem SMS, da bi jo mogoče rabila... Me pokliče nazaj, se zmeniva, da me pelje do P. Malo čez 3:40 me "naloži", na poti do P me stisne še par popadkov, ob 3:55 me sprejmejo (mi je bilo, priznam, čudno, ker sem prišla sama, brez partnerja...), odprta naj bi bila 8 cm, se babice/sestre želijo pripravit na porod, začne punca resno tiščat ven... s prvim takim popadkom se je porodila glavica (sem jo lahko pobožala ), z drugim se je rodila Mari, ob 4:05. Tako, da se z mojim hecava, da je bolje, da me ni on peljal, ker bi rodila medtem, ko bi on parking iskal Eko, porodna zgodba skoraj daljša od samega poroda Od včeraj sva doma, danes jo je patronažna prišla pogledat, punca pridno je, pridno kaka , tudi spi kar OK, zoprno je le, ker smo vsi prehlajeni (meni se spet sinusi bašejo, fantje zdaj vsi kašljaj in smrkajo), imamo uvedeno skoraj karanteno z maskami čez obraz in razkuženimi rokami in tako... Letim zdaj, srečno vsem ostalim!