|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decemberčki 2016
9.11.2016 8:57:31   
Rdeca
Pozdravljene po dolgem času. Tudi jaz sem že nekaj dni na porodniški, očitno se porodniška kar z razlogom začne mesec dni prej, ker se komaj premikam in skozi me nekaj špika. Upam, da mali ne bo prehiteval, ker imam še ogromno dela, čas pa noro teče. Malinov čaj pijem že od 34. tedna in mi je prav všeč, ker že drugače obožujem zeliščne čaje in se nalivam z njimi. Bila sem tudi na testiranju za streptokok in sem k sreči negativna. Vsaj to, glede na to da imam Rh-. Glede na meritve rasti pričakujem težkega otročička, kar me malo vznemirja, po drugi strani pa sem prebrala, da te meritve niso povsem točne in morda pa na koncu le ne bo tako ogromen. Lepo bodite

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 676
9.11.2016 13:56:56   
Zabike
Prave srecnice, se imate okoli 4 tedne do roka ❤️. Jaz sem zacela ful grozno spat. Cez dan me nic ne boli, trebuh je super in me nic ne ovira, ampak ponoci, ko se zalezim me kolki ubijajo in medenica 😞. Pa imam se 7 tednov do roka. Tudi jaz sem imela vceraj pregled in imam naslednjega ze cez dva tedna (polnih 35), potem se enega cez dva tedna (37teden), potem pa na teden dni. Caj malininih listov Rdeca je tudi meni bil zakon pri obeh porodih. Bom ga pa zacela pit po 36 tednu, da se ne bi kje prej zacela odpirat. (Kar sicer dvomim, ker sem drugega otroka rodila 7 dni cez rok ☺️) . Nismo pa pri meni nic kontrolirali rasti ploda in tudi ne, ce je na glavici, ker se lahko do 37 tedna se par krat obrne. Bi pa zelo rada videla naso dojencico in vam prav zavidam vse vase uz-je. Imam pa sedaj nakupljeno se vso kozmetiko za naju z lumpiko, kupila sem se ji brisacko s kapuciko in tetra plenicke iz bambusa, tako, da me se sedaj caka samo spakiranje svoje torbe, kar pa se mi se ne da.

Punce za ocetovski dopust boste oddale dokumentacijo pred rojstvom otroka in potem samo javite datum?

(odgovor članu Rdeca)
Neposredna povezava do sporočila: 677
9.11.2016 16:15:08   
lastovica
Jaz sem bila ravno danes na CSD in je meni rekla, da more oče šele po rojstvu oddat vlogo za očetovski dopust, ko se bo vedelo tudi emšo otroka. Takrat se odda tudi za doklade in pomoč ob rojstvu otroka. Je pa za slednji dve stvari enako glede določitve cenzusa....torej gledajo vse. Če ti odobrijo eno stvar, dobiš tudi drugo. Jaz sicer bom dala za oboje, samo ne vrjamem, da bom kaj dobila. user posted image

Se je pa na centru ful jezila glede te papirologije....kok se zdaj vse komplicira. Da dejansko je treba dat 6 različnih vlog. Pa še to nekaj pred porodom, nekaj po porodu, nekaj potem čez eno leto oziroma je čas do otrokovega 3.leta...Aja, pa še to, da se z novim letom spreminja glede koriščenja očetovskega dopusta...Iz leta v leto bo za očete slabše....tisti tam gor res ful komplicirajo, pa samo spreminjajo pogoje, reve na CSD-jih se pa potem mučjo, ko za vsazga veljajo drugačni pogoji....se ne čudim, da so nekje prav tečne....no pri nama je bla ful prijazna.

Sva danes z možem nabavila še vse malenkosti, ki so nama manjkale - previjalno blazino, malo kozmetike....za vsak slučaj sem kupila eno dudko in pa eno stekleničko...upam, da ne bom nič od tega rabila. Imam pa raje pri roki, kot da bi potem letela na vrat na nos u Lj...ali pa še huje...pošiljala moža user posted image Sedaj čakava pa samo še user posted image , ki bo vse to lepo koristila.

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 678
9.11.2016 20:01:20   
tincy83
Pozdravljene vse skupaj..mamice samo se danes imate v spletni trgovini od tosame izdelke za mamice in dojencke (to-to) izdelke ce poznate..meni full fajn ker so bombazni..dobite se mrezaste hlacke..poporodne vlozke..blazinice za dojenje..cajcke..tetra krpice..pelenice..vatko..skratka vse kar rabimo za nase bebije..jz si nabavla za mesec dni ..da ne letim tkoj po trgovinah..
A ste razmisljale kej o prsnih crpalkah?prvi otrok ni sprejel zize mesec pa pol dni..pa sem si kupla crpalko in crpala mleko..pa tudi pol ko je sprejela zizo je bilo fajn crpalka saj ko sem imela kam za it insem nacrpala mleko..

Kar se tice papirologije..ko sem se preselila z novim partnerjem..so vse njegovo gledali in mi ukinli otroski..povisali pa vrtec iz 20% na 66% cisto sokirana sem bila ..ne razumem kako je to mogoce ..upam da mi ne bodo se tega pomoc ob rojstvu..saj je en kup stroskov za nas..uzivajte se v zadnjih pripravah user posted image

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 679
11.11.2016 10:07:42   
Zabica000
Živjo vem tudi z moje strani. Tudi jaz sem v tem tednu uredila to papirologijo za porodniško pa šla sva priznat očetovstvo, ker nisva poročena, tako da ima moj sine tudi uradno očeta :). Mam pa eno vprašanje glede zneska porodniškega nadomestila? Najprej je 3m 100%, nato pa 90% pa me zanima kaj se tukaj gleda. V obrazcu je bilo potrebno navesti zadnjih 12 plač pa me zanima, če se gleda to povprečje potem in če so v to vključene tudi nagrade in bonusi ali to črtajo in se gleda samo osnovna plača? Sem namreč dobila 2 lepi nagradi v tem letu in če se upoštevata v izračun bo mesečno nadomestilo višje kot brez njih. Malo me zanima, koliko prihodkov bom imela...
Drugače pa sem super, dejansko če povlečem črto, se že celo nosečnost boljše počutim kot sem se pred tem. Moj pretiran strah pred porodom, ki me je napadel kakšen dober mesec nazaj, pa se je popolnoma umiril. Sem čisto mirna, kr nek pogum sem ne vem od kje dobila in komej čakam december. :)

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 680
11.11.2016 11:39:42   
Nina33
Oj!
Glede višine nadomestila nisem čisto 100%, a glede na to, kaj so meni izračunali, bi rekla, da se dodatki (vsaj za dežurstvo, kako je z nagradami, ki jih pri nas ni, ne vem) upoštevajo - nisem preverjala, a osnovne plače pomoje nimam tako "visoke" user posted image
In super za dobro počutje user posted image
O izračunih za OD in ostalo raje ne bom pisala, ker meni tut niso čist "gladki"... in itak bo po rojstvu nove članice spet vse neki preračunano - upam, da na za nas ugodneje user posted image - bi moralo biti, a pri njih res nikoli ne veš, žal... Tut za očetovski dopust ne vem nič, ker je user posted image trenutno brezposeln, tko de...
Črpalko imam, še nerabljeno, sem ziheraš user posted image Dude pa to pot še nisem kupila, so vsi trije bili brez nje, recimo, da bo ona tut.
Sem šla pa "že" po torbo za v P na podstreho in začela po malem noter dajat - crocsi in nogavice so že notri, še polnilec za mobi je tak, da se rad doma pozabi, zobno ščetko/pasto imam sveži/novi že na lagerju, enako tušgel... ostalega pa pomoje skor ne rabim, ša kaka knjiga/predvajanik muzke... kak prigrizek mogoče... pa bo user posted image Poleg pač cunj user posted image
Lep deževen dan vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Zabica000)
Neposredna povezava do sporočila: 681
11.11.2016 13:43:54   
Zabike
Drage nosecke, kaj se zavedate, da bodo prvi decembrcki pocasi ze donoseni? ☺️❤️❤️❤️❤️ Nina33 ti si vse prej rodila ne? Pri tebi se ze lahko vsak cas zacne ☺️❤️❤️❤️. Edino, ce vas bo zdaj, ko je princeska na vrsti, malo pustila cakati. Komaj cakam prve porodne zgodbe nasih lumpov ☺️❤️

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 682
11.11.2016 19:40:00   
Nina33
Jp, vsi trije so bili prej (teden do dva prej), a so fantje, lahko da se bo punca pustila čakat user posted image Ravno v ponedeljek mi je sestra pri G rekla, da se je v četrto načakala, tko de... Se mi ne mudi, upam, da njej tudi ne, bi bila pa vesela, če bi bila kak dan pred rokom rojena user posted image Bomo videli. In tudi jaz komaj čakam zgodbe, zdej jih od novemberk berem user posted image

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 683
12.11.2016 10:51:58   
zaspana zvezdica
Pozdravljene,

Kakšne spremembe naj bi ble glede očetovskega dopusta po novem letu? Nisem nič na tekočem.

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 684
12.11.2016 11:45:19   
lastovica
Če se vloga odda letos velja, da oče uveljavlja 15 koledarskih dni plačanega dopusta do 6 meseca otrokove starosti. Potem mu pripada še 5 dni plačanega dopusta. Koristi pa lahko še 50 dni neplačanega.

Če se vloga odda v letu 2017 bo lahko koristil 15 koledarskih dni plačanega dopusta, pa potem še 10 dni plačanega. Koristi lahko še 25 dni neplačanega.

Po letu 2018 pa bo lahko koristil le še 15 koledarskih dni plačanega, pa potem še 15 dni plačanega. Neplačanega ne bo več.

Očetom v letu 2016 pripada skupno tako 70 dni očetovskega dopusta, v letu 2017 50 dni očetovskega dopusta, od leta 2018 dalje pa le še 30 dni plačanega očetovskega dopusta.

No, tukaj si pa lahko še bolj podrobno preberete.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 685
12.11.2016 13:00:22   
zaspana zvezdica
Hvala. Sploh še nisem nič gledala.

Kolk pa so vaši partnerji sploh kaj koristili neplačanega? Moj partner je samo plačanega.

Neposredna povezava do sporočila: 686
12.11.2016 22:28:13   
Zabike
Moj ima toliko dela, da nima casa koristit se placanega do konca ☺️☺️☺️☺️. Ne poznam nikogar, ki bi neplacanega koristil, lahko pa, da pride do kaksne nujne situacije, samo takrat bi si moj vzel izredni neplacan dopust, samo ne vem kdaj bi to vse porabil. Tako, da meni ta novi zakon kar fajn ustreza. Se ima od prvega sina 5 dni do prvega razreda, za drugega sina pa bova dala vlogo kar drugo leto (bo komaj poleti tri - do takrat je treba oddat), za malecko pa potem 2018, za dodatek po prvih 6 mesecih (seveda morem preverit, ce to s placanim dopustom ni samo predlog). Mi pa je moj ze zdaj rekel, da ne ve kdaj bo toliko dopusta pokoristil, ker vseeno le dela za sebe in se delo ne bo samo opravilo ☺️☺️☺️. Je pa fajn vedet, da moznost obstaja ☺️.

(odgovor članu zaspana zvezdica)
Neposredna povezava do sporočila: 687
13.11.2016 11:45:01   
lastovica
Neplacan dopust je dobr za samozaposlene...dajo, da koristijo neplacan dopust, jim ni treba placat prispevkov, v resnici pa pac se vedno delajo. Saj jih noben ne preverja, ali so res doma, ali delajo. Samozaposlenim tako ali tako ne pripada dopust kot nam, ki smo zaposleni....torej, zakaj ne bi to izkoristil, ce lahko. Je pri nas ze kar nekaj strank tako koristilo neplacan dopust...za ocete, ki so pa zaposleni se pa neplacan res ne splaca, saj to pomeni izpad dohodka...torej odvisno, na kateri strani je oce user posted image

< Sporočilo je popravil lastovica -- 13.11.2016 11:46:19 >

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 688
13.11.2016 15:20:07   
Zabike
Lastovica imas prav, ce bi imel vrsto zaposlitve s.p., pri njegovem d.o.o. pa mu ne koristi. ☺️

Neposredna povezava do sporočila: 689
16.11.2016 11:23:31   
Zabike
Nina33 in Rdeca se ze kaj dogaja pri vama? Neko zatisje je nastalo ☺️☺️❤️. Drzim pesti, da ste vse super ☺️. Jaz sem danes komaj oddala papirologijo za porodnisko in so me supere presenetili. Pripada mi en mesec podaljsane porosniske, ker ze imam dva mala otrokeca? ☺️ Res sem se razveselila, da mala bibica ne bo rabila tako hitro v varstvo ☺️❤️. Mene se caka 6 tednov do konca, ve ste ze v vecini tik pred zdajci ❤️. V zacetku decembra upam, da se spravim pripravljat torbo za porodnisnico, sploh se nekak ne spravim zraven ☺️. Imate ze vse pripravljeno za vase malcke?

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 690
16.11.2016 12:57:51   
Nina33
Oj! user posted image
Zabike, fajn imet 13 mesecev porodniške, a ne user posted image Sama upam, da mi jo bo to pot tudi v resnici uspelo koristiti (sem pri zadnjem pobu šla predčasno v službo zaradi manjka kadra).
Drugače pri meni/nas nič novega,le da bom počasi zgleda res še vse pripravila user posted image Ta vikend imava namen nazaj prinesti kinderpet v spalnico (zibka bo v dnevni), predalčnik se "že" lufta in čaka, da ga napolnim z oblekicami, lupinico moram še nazaj oblečt in torbo za v P mal nafilat (še vedno so v njej le crocsi in ta kratke nogavičke user posted image ). Sem pa utrujena/brez neke energije zadnje dni tako... samo ležala bi, pa še to mi ne paše več glih user posted image Malo bitje se zvira ko hobotnica, meni se pa spahuje/dviguje ves čas, premikam se počaaaasi ("hodim" je že skor pretirano rečt, ker temu kruncanju res ne morem več tko rečt) ko ena stoletna mamka, se pa še vedno včasih spozabim in hočem (pre)hitro kaj narest in me zaštiha v križu in spodaj v trebuhu tako, da lahko samo otrpnem (in kolnem samo sebe user posted image ). Tako hitro gre, še dobra dva tedna do roka, ne dojemam sploh...
Je pa res malo zamrlo tukaj, škoda.
Lep dan vsem!

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 691
16.11.2016 14:26:01   
Anibani
Živijo vsem! Kot vidim smo še vse cele ne glede na superluno ki je bila. No jaz sem imela sicer malo vandranja po urgenci ker me je kar naenkrat začelo dušit in nisem mogla dihat tako da sva letela v porodnišnico in so me potem poslali na urgenco kjer so zaradi suma na plučno embolijo naredili ct pljuč ki pa je bil kasneje izvid negativen. Glede počutja sem zaenkrat vredu, čeprav se premikam kot pingvinček in sem na momente zadihana kot stara mama. Glede priprav na dojenčka imava že vse samo mojo torbo moram še malo obogatiti z stvarmi ki so potrebne...

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 692
16.11.2016 16:59:39   
Zabica000
Zivjo. Lepo da ste se oglasile. Pri nas tudi nic novega. Se en teden do porodniske. Za silo imam vse pripravljeno. Sem pa ta vikend od znancev dobila se en kup robe za malega, tako da bo spet pranje pa likanje na veliko. Torba za v P je tudi deloma pripravljena. Z decembrom pa se lotim strikat kapice pa copatke :). Drugace se pocutim super, hodim se vedno kar hitro pa cisto normalno, mam pa trebuh zelo izbocen in sem prav smesna. :) Edino trebuh mam vecino dneva zelo trd pa nabit tako da brez magnesola sploh ne morem... lp vsem

(odgovor članu Anibani)
Neposredna povezava do sporočila: 693
16.11.2016 17:44:52   
tincy83
Zivjo tudi od naju dveh :)
A ze odstevamo?jz ja..40 dni do PDP..razen ce preseneti kej prej kot je napovedal ginekolog..matericni vrat mi se skrajsal zato mi je predpisal buscopan..vsaj se en teden da zdrzi pravi..mogla bi strogo pocivat a enostavno ne gre..saj mam se enga otroka in kup malenkosti se za porihtat..par sitnic za dokupit..ta glavne stvari so ze..samo se v torbo morajo it :)
Obcudujem svoj trebuh vendar mi je zadnji mesec zelo motec pri spanju in opravilih..zadnji teden pa mi skozi mravljincijo desna roka pa noga...pa zelo natecena sem..drugace pa sem v redu..
No pa da vidimo kdo bo prvi pokukal na svet :)
Srecno vsem mamicam user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 694
16.11.2016 18:51:17   
lastovica
Jaz sem ravno iz sprehoda....tudi jaz hodim hitro....sem mislna, da ne bom mogla, ko bom tako dalec z N, ampak zaenkrat se gre...user posted image samo ko sem ze malo bolj zmatrana, potem bolj racam kot pa hodim...

Sicer jaz odstevam se v tednih, ko bo pa veseli december, bom pa v dnevih user posted image se mi pa zdi, da zadnji tedni kar bezijo mimo mene, ko bo pa december, bo pa pa se huje user posted image

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 695
16.11.2016 20:26:37   
Rdeca
Živjo! Tudi jaz sem še 2v1 in upam, da tako še čim dlje ostane, saj sva sredi selitve in imam zaradi tega še ogromno dela. Počutje je zadnje dni precej slabo, vse me špika in tišči, verjetno zaradi tega, ker sem od jutra do večera na nogah in nimam časa za počitek. Sem pa začela racati med hojo, mi je prav hecen občutek. Kako pogosto imate ctg? Imela sem ga v 37. tednu in ker je bilo še vse mirmo imam naslednjega šele v 39. tednu.

Neposredna povezava do sporočila: 696
16.11.2016 22:15:37   
Nina33
Čer!
Anibani, fajn, da ni bilo nič hujšega user posted image
Tincy83, zdrži 2v1 še malo, da bo tudi "uradno" donošen. Glede "počitka" te pa razumem user posted image Koliko je star tvoj user posted image ?
Trebuh imam tudi jaz pogosto ves trd, kljub magneziju (brez bi bilo verjetno sploh hudo). Saj me ne moti sama "trdost" kot to, da dejansko začne boleti vse skupaj, ni glih prijetno, sploh med hojo...
Sem vam pa fouš, ko ste še kar hitre in ste šele zdaj začele racati user posted image Očitno EMŠO le ni od muh user posted image
Odštevanje... hmm user posted image Na netu mi odšteva tukaj,pravi, da je še 18 dni user posted image , sama sem na "slabih treh tednih", se mi "bolje" sliši user posted image .
CTGja še nisem imela, v ponedeljek imam posvetovalnico, mogoče bo tut to zraven... nisem pa še odločena al mi je kaj do njega al ne user posted image , če bo, potem upam, da se ne bom še zaradi tega načakala, že tako traja vsaj ene 20 minut (moja križ/medenica ne marata tako dolgega mirovanja, žal).
Mirno noč vsem in lepe sanje!
P.S. Je še kera, ki bi čez dan zaspala v minuti, zvečer/ponoči pa ni šans... Še vedno hodim spat po eni ponoči...

(odgovor članu Rdeca)
Neposredna povezava do sporočila: 697
17.11.2016 8:20:57   
Zabica000
Nina33, jaz sem taka. Zvecer tezko zaspim, ponoci se ful zbujam in pol spet tezko zaspim nazaj. Cez dan pa bi takoj zaspala, ce bi lahko, ampak pac ne morem. Zaenkrat se delam, tako da v sluzbi ne smem zaspat.:) Se mi pa zgodi da popoldan v sedecem polozaju s knjigo v roki za 10min zaspim pa me pol zbudi k mi knjiga dol pade. :) Zvecer pa spet ne morem zaspat. Lp vsem

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 698
17.11.2016 8:30:15   
lastovica
Nina33 - vsaj zase lahko rečem, da lahko hitro hodim, ker sem pač že pred zanositvijo bila kar športno aktivna, v nosečnosti sem se pa pač odločila, da bom samo hodila, ampak s hitrejšim tempom oziroma tempom, ki mi ga N dopušča... ti imaš pa pač že drugačen način življenja in verjetno nisi mogla bit prej aktivna na ta način...pa vrjetno je tud vsaka nadaljnja nosečnost malo težja....

Sem ugotovila, da imam po dnevih še 44 dni...uffff
Včeraj sem celo uspela nekaj stvari za user posted image prenest iz sobe u kopalnico, tako da sedaj bom mogoče tudi u pralni sttroj vrgla, da se opere user posted image

K sreči pa čez dan nimam težav z zaspanostjo, razen če bi se ulegla, bi tudi jaz takoj zaspala....za vikend si seveda privoščim lepotni spanec, če me ravno prime....ponoči pa zelo dobro spim, če odštejem, da moram cca 3x ali 4x na wc...nimam težav, da zaspim nazaj....

Res smo si različne...

Uživajte še v zadnjih dneh/tednih nosečnosti...jaz že sedaj vem, da bom to pogrešala, čeprav sedaj bi rada, da se že čim prej konča...user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 699
17.11.2016 15:20:15   
emklem88
http://www.ringaraja.net/forum/Primerjave_%2D__izkusnje_z_izdelki__%28_Termometri%2C_dude%2C_sterilizatorji%2C_prsne_%C4%8Drpalke%2C_razno_%29%29/m_6219303/tm.htm

Bi prosila za pomoč. Hvalaa user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  26 27 [28] 29 30   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?