|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: decemberčki 2016
18.11.2016 2:51:54   
tincy83
Oj vsem..evo pa spet noc ko ne morem spat :( pride skoraj vsak dan tako
.po par ur ne morem spat zjutraj pa ko treba v vrtec itd pa bi kr spala..
Nina33 moja pupa je 3 letna navihanka..zelo zivahna drugace ..samo bratec v trebuhu kaze da bo tudi tak navihancek :)
Po eni strani komaj cakam da je vsega konec in upam da koncno potem spim..drugace v vecini smo pripravljeni :) lahko noc

(odgovor članu emklem88)
Neposredna povezava do sporočila: 701
18.11.2016 9:56:26   
Zabica000
Živjo. Včeraj sem v 34 6/7 imela pregled pri ginekologinji in sm bla notr max 2min. Z metrom mi je zmerila maternico in z uno napravo poslušala, kako bije malemu srček in je vse ok in me je odslovila. A mate tud ostale take ekspres preglede? Sem misnla, da si proti koncu mal več časa vzamejo za pregled...

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 702
18.11.2016 10:54:55   
lastovica
Omg...meni vedno naredi UZ in premeri user posted image .... pa recimo je bila prejšnji teden ful gužva, ker je en dan ordinacija odpadla in so vse na torek prenaročil...bi recimo lahko tudi na hitro naredila pregled, kot pri tebi, ampak se je vseeno potrudila....eni G so pa res mal smotani...user posted image

(odgovor članu Zabica000)
Neposredna povezava do sporočila: 703
18.11.2016 11:39:05   
tincy83
Zivjo..pri meni od vsega zacetka je vaginalni pregled..3-4 uz bili..pa zadnje case z metrckom..pa tko se mi zdi da celo vecnost traje ampak vsaj pove kako je stanje itd..nazadnje mi je ugotovil da se mi matericni vrat krajsa..2 cm je bil..pred mesecem pa 35..se ze pozna da sem skozi na nogah..aktivna..danes sm sla v lekarno po zadnje malenkosti..a ve ste vzele flaske dude itd?mene se caka likanje pa koutre oprat pol pa je ze res vse..tokrat ne pretiravam..no sej niti prvic nisem..razn pri kozmetiki..tokrat samo milo hladilno mazilo in olje..drugo ne rabi..lp vsemuser posted image

(odgovor članu lastovica)
Neposredna povezava do sporočila: 704
18.11.2016 11:58:10   
Kraljica Mama
Pozdravljene nosečkeuser posted image ...še malo pa bo veseli december user posted image ...komaj čakam user posted image
Imam pa eno vprašanje...a ima katera težave z oteklostjo nog in bolečino? Mene zadnje dni leva noga boli na narti,ko da bi se vdarla pa se nisem...in težko hodim user posted image a ima katera še take težave?ali kaj bi to bilo?

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 705
18.11.2016 13:15:55   
Nina33
Oj!
Kraljica Mama, lahko je stisnjen živec zaradi zatekanja (kot je v zapestju zaradi "karpalnega sindroma" lahko) pač pogosta neprijetnost, lahko pa je kaj v vezi s trombozo, s čimer se pa ni za hecat - če noga boli še vedno, je otekla, topla ipd. pojdi raje se pokazat.
Pregledi - pri meni nikoli ni bilo kakih vaginalnih pregledov (česar sem vesela, manj ko šarijo, bolje), tudi UZja mi ne dela vsakič (v bistvu mi ga ne dela skor nikoli, poleg rednih UZjev mi ga je le na prvi posvetovalnici naredila, da sva bili zihr, da je bitje še živo). Drugače preveri izvide krvi/urina/pritiska, premeri trebuh, posluša otrokovo srce, postavi par osnovnih vprašanj in to je to. Meni je super. Če bi imela kake težave, vredne dodatnega pregleda, bi pač še to bilo zraven, tako pa na srečo ne. Edino škoda mi je cajta v čakalnici (moja G je v porodnišnici drugače in se pogosto kar načakam).
Tincy83, triletnica prvaiš, naš najmlajši bo tri januarja user posted image
Flašk in dud nimam, če bo treba (upam, da tut to pot ne), bom poslala "služabnika" v šoping user posted image
Ta vikend imamo tut pr nas namen sfiniširat priprave... čeprav bi jaz še vedno kar malo odlašala, najraje bi čas raztegniiiiiila za vsaj še "malo" user posted image Me je pa včeraj prvič malo stisnilo, da kaj pa če me zagrabi in grem rodit (od prvega z moje strani zaznanega popadka do poroda ni niti pri prvem nminilo več kot par ur), jaz pa še vsa flegma klele user posted image
Lep deževen dan vsem!

There's nowhere you can be that isn't where you're meant to be. ~~John Lennon

(odgovor članu Kraljica Mama)
Neposredna povezava do sporočila: 706
18.11.2016 14:18:35   
lastovica
Jaz se pa včasih vprašam, če dejansko res prehitevam dogodke, al se to samo mojmu možu zdi tako. Včeraj sem ga komaj nahecala, da sva sprobala v avto zmontirat bazo (se montira s pasovi, ni isofix) in pa lupinco - kao je še prezgodaj. Če bi bilo po njegovo, bi vrjetno to probal šele 30.12. Se ne zaveda, da dejansko lahko bejbika pride tudi kakšen teden ali dva prej...ali pa kasneje seveda.... ah ti moški....upam samo, da ne bo na koncu prišel pome brez lupince... user posted image No in potem sva lupinco celo s skupnimi močmi slekla, da sem lahko dala prevleko prat...sva namreč dobila rabljeno od žlahte...danes bo sledilo pa veselo natikanje nazaj user posted image

Mene po navadi samo malo meča bolijo, če med sprehodom prehitro hodim, sicer pa ne... sicer pa tako kot je rekla Nina33.... če bolečina ne popusti, pojdi do zdravnika, da ne bo kakšnih zapletov....

Jaz sem pa za vsak slučaj kupila eno flaško in eno dudo....zihr je zihr

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 707
18.11.2016 19:30:50   
cebela321
Vidm, da vas je dost takih ki ne morete spančkat. Meni se ponavadi zgodi, da gre mož zjutraj v službo, jaz pa zaspim za tiste 2 urce. Očitno se privajamo na nov bioritem nespanja :-). Opažati sem začela če slučajno ležim na hrbtu mi v trenutku postane slabo in se moram hitro prekotalit na levi bok. Kar se tiče otekanja je zadeva še vedno enaka. Desna noga je otečena, leva pa ne. Mož pravi da ima zato pol dela manj ko me zvečer zmasira :-D. Sem pa tudi opazila da ne potrebujem več toliko magnezija kot od 15.-30.tedna. Lažni popadki so se nekako umirili vsaj po številu.
Kar se tiče oblekic imam po večini že vse pripravljeno, za nego otročka pa sem kupila olivno olje, sudokremo za ritko, kremo dr. Pasha za po telesu in šampon od Mustele za glavico. To so nam rekli v šoli za starše da mamice najbolj potrebujejo. Kakšne so pa vaše izkušnje? Kako pa glede plenic (pampers, dm, hofer...)? Jutri grem še v eno zadnjih nabav, saj potrebujem par stvari iz tosame, dudiko in flaško za vsak slučaj. Potem pa upam da bo to to in čakamo, da pride domov še voziček in dojenček. Če nas pa kaj preseneti, si pa lupinico izposodim od kolegice ki je rodila danes, sladko malo princesko Nežo :-D. Lp punce

Neposredna povezava do sporočila: 708
18.11.2016 19:51:18   
Nina33

4.12.
user posted image Nina33, 39, 4. user posted image , user posted image
user posted image Rdeca, 29, 1. user posted image , user posted image

5.12.
user posted image Anibani, 26, 1. user posted image , user posted image

6.12.
user posted image TejaM, ?, 1. user posted image , user posted image

18.12.
user posted image Kraljica Mama, 34, 2. user posted image , user posted image

20.12.
user posted image Snickers993, 23, 2. user posted image , user posted image
user posted image cebela321, 26, 1. user posted image , user posted image
user posted image Nollina, 29, 1. user posted image , user posted image

23.12.
user posted image Zabica000, 30, 1. user posted image , user posted image

25.12.
user posted image tincy83, 33, 2. user posted image , user posted image

29.12.
user posted image Zabike, 27, 3. user posted image , user posted image
user posted image eve25, 31 , 1. user posted image , user posted image

31.12.
user posted image lastovica, 30, 1. user posted image , user posted image

Vseh user posted image : 13
Pričakujemo: 6 user posted image , 6 user posted image , 1 user posted image

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 709
18.11.2016 20:03:44   
Nina33
Čer!
Sem skopirala seznam, da mi ni treba preveč nazaj firbcat, kdaj ima kera rok user posted image
Danes sem tako crknjena, da nisem za nikamor, pa še trebuh imam trd večino časa, ni glih prijetno takrat, ampak... ko se mali žabi kolca, je pa lušno user posted image
In tudi pr nas je treba lupinico še oblečt nazaj, hvala za opomnik (moj ne vem če bi sam znal user posted image ).
Za nego imam jaz eno olje iz Muellerja za telo, hladilno mazilo za ritko iz lekarne, to je pa to. Ostalo (kak Sudokrem ipd.) sem do sedaj vedno v tistem paketu v P dobila, bom kaj dokupit poslala, če bo sila. Zase imam pa lanolin za bradavice, ostalega kaj posebej ne rabim... pomoje user posted image Sem se pa šele ta teden spomnila na modrčke za dojenje, čeprav prve dni/tedne pomoje bolj prav pridejo tiste mrežaste hlačke (tut jih dajo v P) - jih prerežem "med nogami" da se jih da čez (.)(.) dat in tetra plenico spodaj, je najbolj udobno/praktično (vizualno ne, ampak... sem prestara za obremenjevanje s takim user posted image - itak ne mislim neki med ljudi hodit prve dni). Drugače imam blazinice za v modrček iz Muellerja, čeprav tudi DMjeve niso švoh (a mi je M bližji user posted image ).
Aja, še plenice: imam ene iz Hofra, namen imam še Muellerjeve kupit (tudi iz DMja so se nam obnesle), drugih nisem nikoli kupovala (dobila sem Pamperske pri enem, se ne spomnim več, pri kerem, pa je izpuščaje dobil, tko de...). Itak so si ritke različne (in koža tudi, seveda).
Grem bolj v ležeč položaj, res sem nekaj zmatrana danes, tak dan očitno...
Lepe sanje!

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 710
19.11.2016 8:11:43   
tincy83
Pozdravljene..ja jz imam isti problem..desna roka pa noga mi cisto mravljincijo..totalno brez obcutka ko hocem prijet..nazadnje mi je rekla zdravnica da se pridem.pokazat ce se bo nadaljevalo a brala sem da je je to al zaradi bolecin v vratu ali ker zatekam in se nabira voda..drugace zadnje dni sem prava tecka..moj pravi da mu nisem..vendar sama sebe vec ne prenasam ;) jutri prehajamo v 35 teden..se malo malo tik tak tik tak :)

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 711
19.11.2016 8:51:12   
Kraljica Mama
Pozdrav.Nevem...včeraj sem klicala ginekologinjo in ni delala...jaz pa nevem ali je dobro da se gibljem ali ne...ni fajn ko neves na cem si...user posted image
Jaz v nogi na nartu nimam mravljincev..imam bolečino ob dotiku poteka pa med 2 in 3 prstom.Noga ni topla,le rahlo rdeca in malo bolj otecena kot desna.zjutraj je boljsa cez dan pa ze zacnem krumpat ko hodim user posted image ...upam da bo vse dobro.lepo bodite user posted image

(odgovor članu tincy83)
Neposredna povezava do sporočila: 712
19.11.2016 19:10:33   
Zabike
Kraljica mama jaz se ne bi hecala, poklici v MB porodnisnico in se pojdi takoj pokazat. Sploh, ce boli na otip. V taksnih tednih si, da te ne bo noben cudno gledal, punce hodijo za taksne bedarije tja in so vseeno zelo prijazni. Jaz bi se na tvojem mestu takoj odpravila.

Jaz sem se napakirala za v porodnisnico, sedaj pa lahko pride ☺️. Napakirala sem tudi modrcke za dojenje (mislim, da so iz Müllera ali DM-a brez kosti, beli in bombazni), meni so fuuul udobni in sem jih imela pri obeh ponoci gor, ko mi je mleko dobesedno lilo ven ☺️ (To je, ko nastane naval mleka). V porodnisnici sicer ni bilo potrebe, ker sem vedno dobila naval mleka tretji/cetrti dan in sem takrat sla ze domov ☺️.

Od kozmetike za dojencico sem kupila trdo milo od mustele, imam pa se samponcek (ga redno uporabljam pri obeh fantkih), olivno olje iz lekarne, bepanten roza za ritko, fiziolosko za popek in nosek, krpice za umivanje telescka za prve dni pred prvim kopanjem in za umivanje ritke (dm baby), sterilne zlozence za ciscenje popka (tosama).

Flasko sem kupila stekleno od aventa, ker imam od aventa elektricno prsno crpalko in smo prejsno flasko razbili. Sicer dvomim, da bo jo dojencica potrebovala prve mesece, ampak crpalka brez flaske ne deluje in vem, da sem si pri obeh otrokecih morala vcasih malo izpumpat mlekeca, krr me prav tiscalo vse. Dudico pa sta imela oba do prvega leta in mi je bila prav fajn, ker sta bila prava sesalca ☺️. Sem pa dobila dudico v paketku, ko sem se vclanila v nosecniski klub pri pikapolonici. Od Mam je, tako, da mi je super ☺️. Ce kateri pride prav se vclanite in dobite ta paketek. Katera bo naredila otvoritev? ☺️❤️

(odgovor članu Kraljica Mama)
Neposredna povezava do sporočila: 713
21.11.2016 12:42:50   
Zabike
Nina33 je tvoja utrujenost ze kaj pomenila? Upam, da dobimo kaksne lepe novicke od tebe ❤️. Rdeca in Anibani? Kako sta vidve? Nekam sumljiva tisina je ☺️, al pa se samo meni zdi, ker sem sama doma in se ze malo dolgocasim ☺️. Ta teden sem se odlocila, da bova vseeno prebarvala en del sobice, tako da mi ne bo vec tecno to cakanje ☺️. Javite se kaj cvekice ☺️

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 714
21.11.2016 18:41:00   
Nina33
Oj!
Ne, moja utrujenost ni (bila) nič drugega kot utrujenost user posted image , ker sem danes spet norela okoli, predvidevam, da bom jutri "povožena" spet.
Danes sem imela posvetovalnico, v dveh tednih sem dobila dobro kilo in pol gor (trenutno sem na 17 plusa), očitno vse v trebuh, ki še vedno raste (OK, saj vem, da se mi lahko sploh ne spusti tik do poroda, a vseeno, bi pasalo mal lažje dihat user posted image ... in pojest kaj več naenkrat kot en vrabec tut ), kakega CTGja ni bilo, še krvi mi ne jemljejo več, le vodo oddam in pritisk mi zmerijo, G pa premeri trebuh in posluša srce (no, s tem tut lego preveri,a mpak....) čez teden ponovimo vajo. Poj pa grem res lahko počas rodit, bom menda tut psihično pripravljena na novo članico user posted image
Tudi mene zanima, kako kaj druge user posted image ?
Kaj pa Kraljica Mama, je noga bolje? Si šla k zdravniku?
Lep večer vsem!

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 715
23.11.2016 12:38:24   
Zabike
Pozdravljene noseckice! Midve sva vceraj imeli pregled, lumpika je obrnjena na glavo in tehta pri 34t 4d 2600g. To se mi zdi kar dosti, bris za strept. B je bil negativen, sem pa morala dati se enkrat urin, ker je nekaj bilo pozitivno (pojma nimam kaj 😀) je pa res, da premalo pijem. Dobila sem se izvide za sladkor v krvi in je 4,2, pomojem je vredu, ker mi ni nic komentirala.

Se je katera odlocila za porod v vodi? V nasih krajih je postal grozno popularen, samo sebe ne vidim lezat v neki bani, kjer so ze vse druge noter rojevale ☺️, doma pa mi tudi ni pasalo lezat v bani, v bolnici pa smo bili vedno samo za finis.

Prebirate kaj porodne zgodbe? Jaz sedaj, ko sem doma jih zelo rada berem, ampak samo tiste lepe ☺️.

Se en nasvet, ce katera se potrebuje oddejico in stvari za posteljico, igralno podlogo itd za dojencka je v petek 30% na vse 😊. Sem gledala odejico iz
hofera za 10eur potem pa vidim da je iz poliestra :(. Uzivajte se zadnje dneve z dojencki v busijih 😊

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 716
23.11.2016 12:53:32   
Zabica000
Živjo vsem. Pri nas nič novega. Pridno rasteva oba.
Glede teh velikosti pa je baje tko, da je to sam ocena in ne morejo točno povedat teže in pride do odstopanj, tako da jaz niti ne sprašujem koliko tehta.
Porodnih zgodbic ne berem, sem pa ravno končala branje knjige Modrost rojevanja in mi je bila zelo všeč, sedaj pa me čaka še knjiga Moj porodni načrt. Še par jih imam o baby handlingu, potem pa lahko pride. :)
Žabika, kje bo v petek -30%? Mi mamo načeloma vse, manjka mi samo še ena dobra elektronska varuška pa čakam na kak popust...

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 717
23.11.2016 13:19:37   
Zabike
Super, da ne napisem kje je -30% ☺️☺️☺️ V trgovini Odeja ☺️. Modrost rojevanja je super knjiga, sem jo prebrala pred prvim porodom ❤️. Meni so pri obeh prejsnih otrocih napovedali skoraj do g natancno kilazo, mogoce zato verjamem ☺️, ce pa bo zdaj drugace pa vec ne bom verjela ☺️.

Vseposod, ko grem vidim ze tudi okraske za bozicka, kaj ni to malo zgodaj? Meni se ni to sploh filing sedaj okrasevat in kupovat, cisto bodo pokvarili vzdusje ☺️.

(odgovor članu Zabica000)
Neposredna povezava do sporočila: 718
23.11.2016 13:31:27   
lastovica
Jaz sem danes na poti na šiht na eni hiši že vidla lučke prižgane...sem mislila, da se samo trgovcem tako mudi, da že takoj po 1. novembru norijo z novim letom...user posted image dejansko res nimaš potem v decembru več filinga, da bo kmalu novo leto, ko se pa že do novega leta vsega naveličaš...

mene pa zadnje dni tamala prav tišči na želodec...prav zoprn filing... potem se pa včasih še tako obrne, da pa še s strani vse zateguje. Samo mi pa ne uspe določit njene lege...kje je kaj...user posted image

Sem pa za vikend uspela večino oprat in prelikat, včeraj sem še tisto, kar je ostalo... tako da sedaj imam vse pripravljeno tudi za primer, če me slučajno kaj prehiti...

Sicer pa še manj kot 14 dni in bojo že prve decemberke na vrsti user posted image

(odgovor članu Zabike)
Neposredna povezava do sporočila: 719
24.11.2016 20:49:58   
Nina33
Čer!
Res se december bliža in ker je tukaj tako zatišje, bom še mislila, da lahko že kako lepo porodno zgodbo pričakujemo user posted image
Pri meni še nič novega, le počutje je vsak dan bolj "povoženo" user posted image . Slabi me itak že "od nekdaj", zdaj res že vsakodnevno mal "dol požiram", ker se mi dvigne skor do bruhanja. Gibi male žabe so mi pa še vedno tako lepi user posted image , čeprav niso vedno ravno prijetni. Trebuh je resno velik, imam občutek, da me fajn meče iz ravnotežja, hodim/premikam se še bolj čudno kot sem se do sedaj. In grozno občutljiv je na dotik, moram prav pazit, da se ne zadanem v pult ali mizo ali kam podobno. Imam pa uradno še 10 dni do roka user posted image .
Planov, kaj vse še bi, imam še malo morje, danes sem dobila ogromno cunjic (že opranih in lepo zloženih), sem napolnila obe "škatli" za pod posteljico (ki je še vedno na podstrehi, jutri jo pa user posted image res lahko dol prinese - mi "teži" že vsaj dva tedna s tem user posted image ), čakam še na ene nove regale, upam, da jih dostavijo pred dnevom D user posted image . Kljub utrujenosti sem danes pucala kopalnico - očitno sem začela gnezdit (in mogoče sem od tega crknjena user posted image ). Jutri bi rada šla še v en manjši šoping, da preuredim zadeve "do konca", zvečer grem še na "kavico" s prijateljico, vikend je kao zadnji" z mano v enem kosu verjetno in bo pester, se mi zdi user posted image , tut za ponedeljek po posvetovalnici imam še plane... upam, de punca razume in da bo počakala ke do srede recimo user posted image , da se v torek (v teoriji) lahko malo naspim.
Vedno bolj me "skrbi" glede poroda - no, ne tolk samega poroda kot tega, da se ne bi začelo (in končalo) dopoldne med tednom, ko so pobje v vrcu/šoli - v glavi imam tak lep "plan" user posted image , lahko se pa začne npr. ponoči in poj bi bila cela štala glede varstva in posledično prisotnosti user posted image pri porodu, prevoza v P ipd. Vem, da sem mal sebična, a jaz bi ga tut to pot imela zraven user posted image .
Pa ostale, kako ste kaj? Kraljica Mama, je vse OK zdaj?
Porod v vodi - se men sliši sicer fajn, a mi ni kaj do tega (in itak grem v KR P)
Teža po UZju - menda je normalno, da je cca. 10% napake pri meritvi lahko gor ali dol (pač Gauss), lahko zadanejo,lahko pa ne... dokler ti zaradi tega ne komplicirajo kaj, je čist OK user posted image
Zatekanje zapestij in "slab" občutek v rokah - to naj bi bil ta famozni karpalni sindrom.
Se mi sicer zdi, da sem hotela še neki povprašat/komentirat, pa se ne spomnim. Spomin mi tut peša - baje zato, ker user posted image "pamet krade" - madona, bo brihtna user posted image Aja, in še ena taka vraža - zgaga nas user posted image peče baje zato, ker nas otrokovi lasje žgečkajo user posted image (malo skregano z anatomijo (in še čim), a naj jim bo - očitno bo/je čupava user posted image ).
Spet sem spisala cel roman...
Lep večer in mirno noč vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 720
27.11.2016 20:28:09   
Nina33
Kakšno zatišje! Zdaj sem pa 100%, da je vsaj kakšna že z user posted image v naročju user posted image .
Pri nas že resno odštevamo, toliko časa (39 polnih tednov po ZM) še nisem nikoli bila noseča user posted image .
Upam, da se še kera javi, magari že s porodno zgodbo user posted image .

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 721
28.11.2016 14:28:24   
cebela321
hehe vse toook vneto gnezdimo, da nimamo časa tipkat :)))). Jst sm zaenkrat še v enem kosu, imam pa čedalje bolj občutek, da me bo razneslo. Pod popkom nimam več strij, ampak cel drevored, saj se je vsaka črtica razvejala na vse strani (kljub mazanju in dobri prehrani - geni pač). Mi bomo sedaj vstopili v 37.teden in res že počasi odštevamo dneve. V četrtek izvem, če je spodaj še vse ok in naredili mi bojo 1.ctg :), ter vzeli bris za streptokok.
Gibi so postali na trenutke zeeeelooo močni in počasnejši, verjetno si hoče izborit še malo prostora, pa mu skos prigovarjam, da ga bo imel zunaj na pretek user posted image user posted image user posted image .
Jst tut komaj čakam, da se oglasijo novopečene mamice:))).

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 722
28.11.2016 21:26:20   
Nollina
Hojla decembrke!ze resno odstevamo!! 😊 Po eni strani-koncno, po drugi pa hja vedno vec vprasanj kako bo,se bom znasla in podobno..
Ze kaksna dva tedna vem da smo se z glavco navzdol postavl in smo kljub nosecniski sladkorni malo lahki, ampak v mejah normale user posted image

Vprasanje za tiste z iskusnjami oz. za vse, ki bi morda poznale odgovor:
Ali porodnisnica dovoli odhod v trdi kosari? Ali mora biti obvezno lupinica?
In kako je z oblacili za dojencka v P? Oni dajo obleke ali moras imeti svoje?-na vseh seznamih pise da moras imeti s sabo 2bodija 2tetra majcki... Pa mi ni cisto jasno zakaj dvojina, ce pa otroka samo domov peljes?
Kako je pa s kontaktnimi lecami med porodom-ja ali raje ne??

Evola 37teden je za mano! 😁 glede na to da bo to moj prvi porod, me res zanima ce bo datumsko tocen ali nas bo polna luna vodila?! 😊 Hihi noro je kako se premika da imam ves cas nesimetricen trebuh 😏 lepi obcutki!!to bo definitivno pogresala ko bo mala zunaj
Spim na obroke kot marsikatera..in ze prav trpim na levem boku..sredi noci si nastimam dodatne povstre da lahko nazaj zaspim na hrbtu v skoraj sedecem polozaju..jao..prav hecno kako se telo odziva na vse te nosecniske spremembe 😊

Sobica je pripravljena, torba za P tudi(vsaj najnujnese).. smo pa tudi ze cisto decembrski - imava ze vse okraseno doma 😎 veseli december v polnem zagonu!! 😇

Uzivajte in komaj cakam prve porodne zgodbe 😉

(odgovor članu cebela321)
Neposredna povezava do sporočila: 723
28.11.2016 22:47:19   
Nina33
Čer!
No, vsaj malo "akcije" je tukaj user posted image
Cebela123, še ena z občutkom, da bom počila user posted image
Nollina , glede košare nisem zihr, pomoje je vseeno, a ker imamo samo lupinico, za 100% ne vem. Oblačila za user posted image dajo v P, vsaj v KR, s sabo vzameš samo oblačila za domov (oziroma ti jih prinese user posted image od doma, preden gresta domov). Kontaktnih leč zaradi naprezanja med porodom ne priporočajo (ne dovolijo?), tudi kasneje nekaj časa oči dejansko niso čist take kot prej (kako fino delo - šivanje npr. ali kaj takega - mi je še kar nekaj dni/tednov delalo težave, tudi dolgotrajno branje/gledanje v ekran se odsvetuje) - magari vzami oboje s sabo, tako leče kot očala, če očal ne maraš najbolj (sama sem sicer že pred leti šla nazaj na očala - ne zaradi poroda).
Še 6 dni do roka... aaaaa user posted image user posted image
Danes sem imela celo CTG... so zvedeli, kar bi lahko sama jim povedala - vse Ok in še nič sene dogaja user posted image Mala žaba se veselo premika (ja, trebuh je res hecne oblike user posted image ), popadkov ni in ... čez teden ponovimo, če bova še 2v1 user posted image
Rdeca, Anibani, TejaM - ve ste najbolj "sumljive" user posted image Kera že ziba? user posted image user posted image user posted image Ostale imate vsaj še 2 tedna "lufta"... kao user posted image
Kraljica Mama - kaj je bilo potem z nogo? Upam, da si/sta OK?
Ostale - ne tolk gnezdit no, še kaj napišite!
Mirno noč vsem!

(odgovor članu Nollina)
Neposredna povezava do sporočila: 724
28.11.2016 23:10:03   
Zabike
Se se jaz malo oglasim ☺️. Ja res je zatisje, jaz probavam cim vec casa preziveti z mojima dvema srckoma, ker potem spet nekaj casa ne bo enako, ceprav se bom maksimalno potrudila ❤️. Mi je kar malo hudo, da je slo vse tako hitro mimo. Tudi moj trebuh je vcasih prav smesne oblike, mala pa ze konkretno brcne, da me prav zaboli ☺️❤️. Moj dvo letnik ji vsakih pet minut pride dati petko ☺️. Ste imena ze dokoncno dorekle? Se ima katera obcutek, da bo kaj prej? Jaz pri mojih dveh fantkih nisem imela nikoli, zdaj pa se mi res dozdeva, da bo prej - ne vem zakaj. Se ima katera tak respekt pred porodom? Jaz se malo bojim tokrat, da ne bo slo tako hitro kot prvic in drugic, da ne bi prislo do komplikacij in rezanja itd. Kar neki cudni obcutki me dajejo, medtem, ko se prvic in drugic sploh nisem obremenjevala. Ste izkoristile se kaj popuste za ta crni petek? Meni je to cisto mimo s temi ameriskimi forami, ceprav sem pa bila popustov vseeno vesela insem koncno izbrala se posteljninico za dojencico in zimsko kapico, tako da smo kompletni. Lep vecer vam zelim in upam, da bo katera kmalu naredila otvoritev veselega decembra ☺️❤️

< Sporočilo je popravil Zabike -- 28.11.2016 23:12:54 >

(odgovor članu Nina33)
Neposredna povezava do sporočila: 725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  27 28 [29] 30 31   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Zaprtje med nosečnostjo in uporaba odvajal
Zaprtje med nosečnostjo je pogost pojav, ki lahko spremlja bodoče mamice skozi celotno obdobje nosečnosti. Pomembno je, ...

Jaslice ali varuška
пеперутка16

Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?