|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2015
28.11.2014 13:56:37   
lola79
Mancula jaz jo se kar jemljem mi je g. na pregledu rekla da jo naj kar naprej jemljem do naslednjega Uz, se posebej ker sta dva. so mi pa tudi ostali od prejsnjih postopkov. Pa ko koncujs z jemanjem moras postopno nehat- pocasi znizevat dozo.

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 426
28.11.2014 14:12:49   
sunprincess
B3jbika,hvala...

Mančula, pri dr. Rešu jo jemljemo do nuhalne...jaz bi vse porabila...

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 427
28.11.2014 14:21:50   
nezzek
Mah, babice in sestre so take in drugačne. Jaz sem imela res krasno in za prvič se mi zdi to res pomembno. Ena moja "cimra" je imela eno drugo krasno, druga (21 stara) je imela pa totalno zateženo.
To pišem za Lj.
Ena sestra je bila še posebej zatežena in me je imela na piki - recimo, samo meni je težila, da zakaj imam otroka na svoji krvavi* postelji, če ima svojo (*itak je ležal višje pri meni, kjer itak ni bilo nič krvavo, če bi že bilo, itak so menjal posteljnino), pa zakaj ga imam tok pokritega, da pol se pa otroc prehladijo ipd. (mislim, pokritega sem ga imela s kovtrčkom v njegovi posteljici, ker MI DRUGEGA PAČ NISO DALI, ANE, pa itak še ni bil niti en dan star in mora bit na toplem), pol, ful se je praskal z nothki in sem mu dajala rokavičke gor, in vsakič, ko ga je vzela, mu je tisto dol pometala in me napizdila, da ne rabi tega..
Zdej imam vsaj nekaj izkušenj in vem za naslednjič, da se ne bom pustila..

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 428
28.11.2014 14:43:36   
x_srečka_x
Sunprincess tudi jaz sem dvakrat rodila v Kranju, meni je bilo super. Sploh na otroškem so vse zelo prijazne. Pri prvem otroku so res pomagale tudi glede dojenja. Pri drugem pa je šlo z levo rokouser posted image in nisem rabila pomoči, tudi glede dodatka ni bilo problema prvič so pokazale potem pa sem kar sama naštimala. Ker se nisva smela dojit svojega nisem načrpala dovolj sem mu še dodajala.
Sam porod pa sta bile prvič babice zelo prijazne, nimam nobenih pripomb.
Drugič ko sem imela carski rez je bilo v porodni vse ok, le na intenzivnem oddelku je bila ena čudna sestra ampak k sreči samo ponoči user posted image .
Lp

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 429
28.11.2014 16:11:26   
1aneja1
Vprašanje za moje IVF-jevke:
je katera jemala to zdravilo, ki ti ga mora predpisat osebni zdravnik - Buscopan?
Rekli so mi, da samo če imam krče oz. še za nekaj, kar se ne morem spomnit.

Eh, sej najbrž bi čutila, če bi mi res kaj manjkalo... samo je prva nosečnost, pa se itak čist drugače počutim, sploh ne vem kdaj sem se nazadnje "normalno", sej sploh ne znam najbolj razbrat kaj je normalno in kaj ne :)
Nikjer pa nisem zasledila da bi katera pisala da ima krče, tako da ne vem točno kaj so imeli v mislih.

(danes mam mal preveč časa za razmišljat)

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 430
28.11.2014 16:21:03   
manilu
Tamy jaz sem rodila v mb prvega otroka, to je bilo dve in pol leti nazaj. Kaj te zanima?
Morem povedat, da se mi pa cudno zdi, da je mene narocila na prvi pregled, sele ob nuhalni. Ocitno, vsak g po svoje dela..

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 431
28.11.2014 17:43:10   
b3jbika
x_srecka_x haha predvidevam da je bla na intenzivni ista zoprna sestra, sam da je bla pr men sam popoldan :)

hmmm a vas kej skrbijo te ospice?

(odgovor članu manilu)
Neposredna povezava do sporočila: 432
28.11.2014 17:46:30   
Mančula
1aneja1, jaz sem tudi imela naroceno, da grem po buscopan k osebni zdravnici, pa nisem sla, niti ga ne jemljem, ker nimam krcev....pac mislim, da je to v primeru sam ce te kej zacne zvijat, da ni za zdrzat, pa rabis zato tablet.

(odgovor članu b3jbika)
Neposredna povezava do sporočila: 433
28.11.2014 17:53:40   
_pika_
x_srečka_x: Lepo, da si napisala, kako je v Kranju v P. Imam namen tam rodit, čeprav nisem iz Kranja. Odločitev je taka, ker v Lj nimajo 24 ur na dan na voljo epiduralne user posted image (odkar smo delali na user posted image , sem prepričana, da brez ne grem rodit, saj imam zeeeloooo nizek prag bolečine).

Neposredna povezava do sporočila: 434
28.11.2014 17:55:46   
b3jbika
pika sploh neves kok sm bla jst vesela k sm mela carski rez, k sm vedla da mi nav treba rodit :) no ampak sm si vseen po cr napisala da nikol vec, da naslednjic naravno .... no bomo vidl
ce bom naravno zih ne bom brez epiduralne :)

(odgovor članu _pika_)
Neposredna povezava do sporočila: 435
28.11.2014 18:19:50   
_pika_
b3jbika: Jaz tudi ne. No upam, da pridem do julija.

(odgovor članu b3jbika)
Neposredna povezava do sporočila: 436
28.11.2014 18:31:26   
Multiipraktik
No jst sm pa slisala, da so v lj zrihtal anesteziologe za 24 urne epiduralne, to so mi zdejsne nove mamice povedale...nisem pa zih....je za preverit

(odgovor članu _pika_)
Neposredna povezava do sporočila: 437
28.11.2014 19:13:10   
karena
Meni se tudi zdi, da so to v enem prispevku na TV pred kratkim reklamiral user posted image

(odgovor članu Multiipraktik)
Neposredna povezava do sporočila: 438
28.11.2014 20:03:50   
tree
Glede poroda. Sem bila tudi sama mnenja da grem rodit v KR ali Postojno, ko sem videla da imam dvojčke sem se itak odločila za LJ. Mi ni žal! Najboljšo babico na svetu sem imela, porod so mi sprožili zaradi donošenosti in sem z lahkoto obe rodila naravno s svojimi popadki v 3 urcah. Pa imam najnižji prag bolečine kar je možen ;)

(odgovor članu karena)
Neposredna povezava do sporočila: 439
28.11.2014 20:33:59   
nezzek

IZVIRNO SPOROČILO: tree
Pa imam najnižji prag bolečine kar je možen ;)

To pa sploh ni res... Js sem baje tiiiik pred koncem dvakrat jasno rekla "NE MOREM" in sploh se mi je zdel, da bom edina ženska v celi zgodovini Slovenije, k preprost NE bo mogla rodit, LOL
So me pa umetni popadki ubil, to je dejstvo.. moji so bili prov luštni.

(odgovor članu tree)
Neposredna povezava do sporočila: 440
28.11.2014 21:49:31   
x_srečka_x
B3jbika verjetno bo res držalo da je bila kar ista , jaz tam nisem srečala nobene take, pa sem že prvič ležala na ginekološkem oddelku več lot 14 dni, vse so bile prijazne razen te.
Vidim, da imamo vse enake težave glede poroda, tudi meni se je drugič oddahnilo ko sem imela carski rez. Prvič sem imela sprožen porod in niti enega svojega popadka, na koncu sem tudi jaz rekla ne morem več, pa je bilo potem hitro pozabljeno ko vidiš svojo user posted image .

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 441
29.11.2014 6:30:17   
popikuku
Jaz pa upam, da bom lahko rodila naravno, tako kot v drugo (v prvo sem imela umetne popadke). Je res lep občutek, čeprav boli. Ko ne moreš več, pa pomeni, da boš zdaj zdaj dobil štručko v roke user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 442
29.11.2014 9:07:29   
_pika_
Sem šla takoj pogooglat za Lj P. Res je, od konca septembra je tudi tu epiduralna na voljo ves čas, pa še brezplačno.user posted image

(odgovor članu popikuku)
Neposredna povezava do sporočila: 443
29.11.2014 11:23:55   
Mubi
Pozdravljeni!
pa se javljam po dolgem času :)
imela sem mal panike, ker sem v četrtek začela krvaveti, včeraj se je krvavitev še okrepila, povečal se mi je pa tudi pritisk..... šla sem na urgenco (ker moj G ni delala) in so me prijezno sprejeli in pogledali. Skratka končalo se je tako, da je vse ok, pikica je notri, velikos ustreza nosečnosti v 6.tednu in ne v 8. kot je računano po zadnji M. tako da se bo pdp še kaj prestavil, pa še ne vem na kdaj.
No krvavitev pa še vedno ustraja in je posledica počene žilce na materničnem vratu. ne vem kako do tega pride, vendar je rekla G da je zelo občutljivo, da če samo pride zraven z vato, je cela vata krvava.... tako da se morm čuvat, počivat. vsakič ko pa grem na vc pa prou čutim da mi spet poči in pride kri ven. neprijeten občutek ampak vsaj vem, da je s pikico vse ok user posted image user posted image

Na nuhalno se moram še naročit, bom počakala, ker ne vem točno v kerem tednu sem. Se bom pa naročila kar v Dravlje k Pušenjaku. sem bila pri prejšnji nosečnosti in sem bila super zadovolna!

leški ta nick je meni tako zelo znan..... sve midve bile že v kaki skupini skupaj? mogoče majčice 2010 ali pa avgustovke 2013?

(odgovor članu _pika_)
Neposredna povezava do sporočila: 444
29.11.2014 11:55:13   
Fifika
Mene pa zanima, ali dobis na 1.pregledu povsod slikco UZ, kako je s tem?

(odgovor članu Mubi)
Neposredna povezava do sporočila: 445
29.11.2014 12:00:04   
Tamy 3xT
Manilu... Od kar nekaj znank sem slisala da v mariborski P zelo grdo ravnajo z mamicami... Recimo ce ima carski rez, ji ne nardijo lepo in se brazgotina zelo pozna, na oddelku ti vsiljujejo in moras dojit ceprav otrok trenutno spi... Itd.

Kaksne so tvoje izkusnje? Hvala.

Zame bo prvic in mi ni vseeno

(odgovor članu manilu)
Neposredna povezava do sporočila: 446
29.11.2014 13:21:13   
sunprincess
Mubi,kako ti pa pritisk uravnavajo? Si dobila tablete?

(odgovor članu Tamy 3xT)
Neposredna povezava do sporočila: 447
29.11.2014 13:42:42   
x_srečka_x
Fifika jaz sem dobila slikico na prvem UZ. Vidi se pa samo pikicauser posted image . Na slikah NS, pa se vidi vse, roke, noge, pet prstkov...
Drugače pa meni se brazgotina od carskega reza komaj kaj vidi, pa tudi tako nizko je, da se še v kopalkah nič ne vidi.
Lp

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 448
29.11.2014 15:13:59   
Nosečka7
Slikico od uzja sem jas dobila takoj na prvem pregledu čeprav se še nič prav ne vidi,saj je plodek 6mm velik in nima niti rokic niti nogic niti vidne glave :-) mislim pa da vsepovsod ne dajo,ker se dobesedno vidi samo malo debelejša črtica :-) ... glede epiduralne pa je jaz ne mislim met ker če iglo za pol mm narobe pikne adijo imaš celo življenje probleme z križem :-) in ne mislim reskirat, raje potrpim to. Saj so naše mame tudi brez tega zmogls a neuser posted image ... v bolnišnico pa bom šla katera mi bo v trenutku ko bo tako daleč, najbližja ali ptuj ali maribor :-)

Neposredna povezava do sporočila: 449
29.11.2014 16:35:37   
LittleSunshine
No, da še jaz dodam svoj domneven datum poroda 14.7.user posted image Izračunan je kar na netu, ker še nisem bila na pregledu. user posted image

< Sporočilo je popravil LittleSunshine -- 29.11.2014 16:39:34 >

(odgovor članu tanjita.)
Neposredna povezava do sporočila: 450
Stran:   <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  16 17 [18] 19 20   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?