|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Julijke 2015
29.11.2014 18:46:54   
b3jbika
nosecka7 tud jst sm mela tako mnenje o epiduralni, ampak poj sm mela pa carski rez in nobene izbire. v Kranju za napovedan carski rez ne mores izbirat med spinalno analgezijo ( si buden) in pa med splosno, ce je vse ok ti naredijo spinalno in isto dobis iglo v hrbet... se sploh ne cuti :)
tko da zj v drugo ne bom odlasala z epiduralno :)

(odgovor članu LittleSunshine)
Neposredna povezava do sporočila: 451
29.11.2014 19:02:38   
Mubi
sunprinces ja, pritisk uravnavam s tableti. edine ki so za nosečnice primerne - methildopa. sem jih jedla že v prvi nosečnosti.

(odgovor članu sunprincess)
Neposredna povezava do sporočila: 452
29.11.2014 20:15:50   
nezzek
Dobiš slikco, če plačaš 5 e. Moj G izvaja preglede po predpisih, tako sem dobila slikco dvakrat, ker je bila vključena v ceno - pregled za NS in UZ cca 1,5m pred porodom.

(odgovor članu LittleSunshine)
Neposredna povezava do sporočila: 453
29.11.2014 20:16:55   
nezzek
Kolegici je njena G izvajala UZ vsak mesec in zastonj (tudi NS), pa še slikco je vsakič dobila.

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 454
29.11.2014 20:53:38   
leški
Preživela dolgo noč v bolnišnici...imela sem nore krče in nisem zdržala več. Zdaj sem že doma...počivam in zdaj je vse ok. Na ultrazvoku je spet bilo vse vredu tako da user posted image
v ponedeljek izvem točen datum poroda in vse...sporočim za seznamček

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 455
29.11.2014 21:26:37   
Nosečka7
Leški super, sem ful vesela zate user posted image naprej pa le pozitivno mislit pa bo :-) am,glede tega da plačujete slike to se meni sploh ne zdi prav. Pa kolko jas vem to mora bit vključeno v celotni ginekološki postopek če imaš osnovno in dodatno zavarovanje seveda. Nuhalna pa je pri nas na ptuju tudi za plačat, tam okrog 60€ kolko se spomnim da je svakinja plačala. B3hbika saj se vsak odloča kako pa kaj, tudi jas 100% me morem rečt da ne bom zahtevala epiduralne če bo res tako hudo ampak zaenkrat to odklanjam in niti ne mislim na to :-) edino kaj bi uporabila bi bila kaka odvajalna tabletka tako kot so jih včasih dali pred porodom sedaj pa baje tega več ne delajo :-\

(odgovor članu leški)
Neposredna povezava do sporočila: 456
29.11.2014 21:33:59   
TammiZeko
Tudi jaz sem radovedna glede poroda v mariboru, kake so sestre, kaki so pogoji, osebje na splošno. sem tud prvič noseča in mali zaskrbljena glede vsega :)

(odgovor članu leški)
Neposredna povezava do sporočila: 457
30.11.2014 0:00:35   
nezzek
Glede slik uz je verjetno vse odvisno od dobre volje oz. prakse G. Ne vem, ali slika sodi v zavarovanje, mogoče kvečjemu v dodatno, ker slikca je vseeno bonus. Bolj verjamem, da bi se moj G glede tega pozanimal, da ne bi imel sitnosti. Pri mojem slikco dobiš v okviru plačiljivega pregleda - NS + tam okol 32. tedna - kako je pa pri ostalih, ki izvajajo UZ po regelcih?

(odgovor članu TammiZeko)
Neposredna povezava do sporočila: 458
30.11.2014 8:10:08   
b3jbika
pri mojem G v kranju dobis vsakic vec slikic :)
nosecka7 odvajalno tabletko? v kranju dajo klistir in men je to cist zakon :)

(odgovor članu nezzek)
Neposredna povezava do sporočila: 459
30.11.2014 9:28:51   
x_srečka_x
Ja tudi jaz imam ogromno slikic, največ sicer iz NS, ki je samoplačniška in neobvezna, vendar sem na vsakem pregledu, če je bil UZ dobila slikico. Tudi na morfologiji, ki sem jo imela v Kranju, ker pri nas ni delal UZ.
Klistir pa sl naredili pri prvem porodu, pri drugem pač ne ker je bil carski rez. Meni se zdi ok, vsaj ne misliš da bo kaj "nečistega" pri porodu. Imam pa zdaj v tretje željo, da bi rodila naravno s svojimi popadki :)

(odgovor članu b3jbika)
Neposredna povezava do sporočila: 460
30.11.2014 10:23:57   
karena
Pri nas ti prvo slikico ob potrditvi podarijo, nadaljne plačaš 2€. Na nuhalni jih pa tudi dobiš - so vključene v ceno.

(odgovor članu x_srečka_x)
Neposredna povezava do sporočila: 461
30.11.2014 10:54:07   
sunprincess
Na nuhalni kaj preklopijo na 3d? ali dobiš navadne fotke UZja...

Aja, tiste, ki ste že bile na nuhalni. Se CD splača? Po eni strani se mi zdi čisto BV, ker vem,da ga ne bom nikoli več gledala, po drugi se mi pa zdi, da bi ga pa skoraj morala imeti user posted image

< Sporočilo je popravil sunprincess -- 30.11.2014 10:55:19 >

(odgovor članu karena)
Neposredna povezava do sporočila: 462
30.11.2014 14:44:45   
Nosečka7
Ja b3jbika saj sem to glih mislila samo nisem videla kako se reče user posted image ...glede sester itd v mariboru so ene ful prijazne druge spet ne ...ponoči te budijo da moreš otroka hranit pa to, ampak tega si jas ne bom dovolila :-/ če otrok lepo spi mu nič ne manjka ko se pa zbudi pa veš da je lačen pa ga greš nahranit. Ne razumem zakaj hodijo mamice ponoči budit :-/

Neposredna povezava do sporočila: 463
30.11.2014 15:14:12   
popikuku
Sunprincess, nuhalna je v 2D in 3D in se zelo lepo vidi. Video smo pa mi sigurno neštetokrat pogledali. Dobiš pravzaprav več kratkih filmčkov in med njimi je en, kjer se dojenček odrine od "tal" s stegnjenimi nogicami in spusti nazaj dol tako, da nogice pokrči gor, kot po toboganu user posted image Prav igral se je v trebuščku user posted image Ful ful lepo za videti user posted image To se je videlo v 2D filmčku. Na nekaj ostalih se mu je pa kolcalo user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 464
30.11.2014 18:00:08   
Fifika
Mene pa zanima tole, ko ravno govorite o nuhalni-ali se to potem sam narocis-kako pa ves, kdaj! Jaz bi se ze kar v 11.tednu, da bi blo pred silvestrovim?
A delajo 30.,31. Sploh? Npr. Dravlje?

Sicer se pa zelo dobro pocutim, apetit se mi je zal malo povecal :/ se skusam brzdati! Vsak dan se gibam 1h in je fajn.

(odgovor članu popikuku)
Neposredna povezava do sporočila: 465
30.11.2014 18:15:21   
Mančula
Fifika, vrjetno da ko imas prvi uz, ti tam vse naprej povejo al kako?

(odgovor članu Fifika)
Neposredna povezava do sporočila: 466
30.11.2014 18:45:36   
b3jbika
fifika, pri prvem sem za nuhalno mogla posebej klicat.... zj sem pa ze na prvem pregledu rekla ce me lahko prijavijo in me je prijavla :)
moj ginekolog dela se 29.12 tko da imam takrt nuhalno in upam da bo vse ok, da veselo novico sporocimo se ostalim na silvestrovo :)
a se kero spika in boli v jajcnikih?

(odgovor članu Mančula)
Neposredna povezava do sporočila: 467
30.11.2014 19:50:33   
1aneja1
Jst tudi pričakujem, da mi bodo na prvem UZ vse razložili. Se mi pa takoooo vleče, ti dnevi ne grejo nikamor. Čist neučakana user posted image
V katerem tednu se pa dela nuhalna?

(odgovor članu b3jbika)
Neposredna povezava do sporočila: 468
30.11.2014 20:11:19   
nezzek
Očitno imam škrtega G. Pri mojem je treba tudi 3D UZ posebej doplačat. user posted image

Mene je dones zabolelo v jajčnikih, ko sem (prehitro?) vstala, sem kar nekaj časa sključeno hodila.. par min zatem, ko sem šla na wc, sem pa opazila malo sveže krvi na papirju, ampak potem cel dan spet nič.

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 469
30.11.2014 20:12:41   
Fifika
B3jbika, to je super datum, jaz mam šele čez 2 tedna 1.pregled, v 9. tednu, vleklooo se bouser posted image

Idealno bi bilo, da bi me naročili potem 29., 30. na nuhalni, ko bom v 11. tednu. Kakor vem, naročajo med 11. in 13. tednom. Ko bi vsaj!! Šla bom pa v Dravlje. Idealno bi bilo, ker bi potemtakem lahko za silvestrovo povedala. Mogoče bova pa vseeno, brez nuhalne, kar povedala prej.

Tok komaj čakam 1. pregled in bitje srčka, da vam ne znam povedatuser posted image

< Sporočilo je popravil Fifika -- 30.11.2014 20:15:00 >

(odgovor članu b3jbika)
Neposredna povezava do sporočila: 470
30.11.2014 20:23:46   
1aneja1
Midva sta staršem kr takoj povedala, nisva mogla bit tiho user posted image
Itak so čist navdušeni, zdej pa še bolj komaj čakam prvi pregled, da izvem če je eden ali dva...

(odgovor članu Fifika)
Neposredna povezava do sporočila: 471
30.11.2014 20:34:30   
Fifika
Pri meni pa vseeno kanček strahu, da ne bi šlo vse ok...

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 472
30.11.2014 22:01:13   
1aneja1
Te čisto razumem, pri meni tudi... Ampak staršem bi najbrž povedala tudi za splav, tako da je vseeno.

Je pa res, da je pri nama malo drugače (nisva nič povedala da greva na umetno opl. - meni je bilo tako lažje it čez vse skupaj, če bi bil še kdo zraven, ki bi ves čas upal in čakal in spraševal - se mi je zdelo, da bi bilo preveč pritiska... Pa tud hotla sva jih malo presenetit user posted image )
Zato maš potem občutek, da že celo večnost čakaš, da poveš... user posted image

No kakorkoli - pozitivno moramo razmišljat! Vse bo v redu in julija dobimo naše user posted image user posted image

(odgovor članu Fifika)
Neposredna povezava do sporočila: 473
1.12.2014 8:56:45   
evaa12
Pozdravljene noseckeuser posted image user posted image
Čestitam vsem noseckamuser posted image user posted image
Se ena nosecka se vam pridružuje in sicer po mojih izračunih sem v 7 tednu nosečnostiuser posted image . Prvi pregled pa imam 8.12, tako da komaj čakam. user posted image . Prejšnji teden sem zaradi rjavega izcedka bila zaradi strahu na pregledu, hvalabogu je bilo vse ok vse se je lepo videlo in utrip tudiuser posted image , ampak me je dala na bolniško zaradi že enega ss. Tako da počivamo doma in komaj čakam na ponovni pregled. user posted image

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 474
1.12.2014 9:33:13   
Fifika
Ja, imaš prav. Najbrž bova povedala in zabičala, da počakajo do 13. tedna predno trobijo novičke naprej :)

(odgovor članu 1aneja1)
Neposredna povezava do sporočila: 475
Stran:   <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  17 18 [19] 20 21   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Domači test nosečnosti s pomočjo sladkorja
Če mislite, da ste noseči in bi radi v tem trenutku izvedeli, če je to res, pa doma nimate originalnega testa za nosečno...

Spontani splav
Michonne RR

Ali ste kdaj doživele spontani splav?

Da (48%)

Ne (52%)

Število vseh glasov: 23

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!