tashq
|
ekstenzijski vzorec:jaz tudi mislim,da tako kmalu še ne more biti veliko narobe.če se držiš handlinga,se pomoje lahko počaka do posvetovalnice pa takrat vprašaš.drugače pa,mogoče ima N. tudi to,kolikor berem.velikokrat gre z glavico fejst nazaj,takrat ko jo zadaj kaj zanima.glavica pa drugače že nekaj časa skledi,če jo dvignem za rokice.je to to pol ali ne?joj,ta net te res lahko napsihira... pri P. nisem bila tukaj,zdaj pa,pa vsak dan nekaj novega izvem,kaj bi bilo lahko narobe... petje:N. ne poje z mano,ampak zelo zavzeto posluša,ko pojem P.pa če je med dojenjem nemirna,ji zapojem,pa je takoj bolje.ima pa rada take mirne:sveta noč,barčica po morju plava... GH:tele smernice se spreminjajo vsako leto... pa vsak P malo po svoje pove...najbolje,da se dela tako kot paše mami in seveda .pa približno po smernicah,torej ne svinjski zrezek pri 4. mesecih ali prvo zelenjavco pri 9.mesecih. mi bomo nekje med 4. in 5. mesecem štartali.pa verjetno s korenčkom,kot v prvo...Aeio,še nisem slišala,da je to bolj težko prebavljivo...je pa res,da je ponavadi bolj oranžno blato potem.witch,je pri vas bilo tako?s čim pa potem štartati?bučka,cvetača,brokoli...?kaj takega? kaj pa začimbe?ste razmišljale,da jih boste kaj načrtno uvajale?sem med to N brala super knjigo,kjer opisuje,da ni nič narobe,v bistvu celo priporočljivo,da se čimhitreje dodaja tudi začimbe.s tem ne mislim sol in poper ,ampak recimo peteršilj,drobnjak,čebula,bazilika,cimet...recimo,daš otročku enkrat jobolko za probat,čez par dni ugotoviš,da mu odgovarja,naslednjič pa dodaš še npr.malo cimeta,pa spet ugotavljaš,če mu ustreza.jaz bom kar še enkrat šla brat to knjigo pa bom pomoje res bolj načrtno dajala začimbe not,ne kot pri P.,ko je pomoje začimbe začela jest šele pri enem letu...aja,pa zanimivo se mi je zdelo,da v Indiji dajo mamice dojenčkom tudi čili v hrano in da jim celo paše. no,verjetno so še iz trebuha navajeni bolj pekoče hrane...aja,pa česen in čebula naj bi dojenčkom ful pasala...našim ,ne spet Indijskim... dvigovanje na trebuščku:vedno jo popravljam,da je naslonjena na podlakti-tako sem brala,naj bi bili v tej starosti..ona pa vedno stegne eno roko naprej,ko hoče nekaj zagrabit(ji še ne uspe),potem ji jo je pa treba spet popravit.kasneje naj bi bili pa naslonjeni na stegnjene roke-dlani in bolj na trebuščku,ne toliko na prsni koš kot sedaj.oblekca,mogoče je tvoj pač bolj hiter?ne vem,če je s tem kaj narobe,če pri tem kaj prehiteva...pomoje ne... N. je pa ugotovila,kako je prstek dober... ji duda pade iz ust in ker je še ne zna sama pobrat,začne tlačit rokice v usta,spotoma ji samo palček zaide v usta in ona začne veselo cuzat... zaenkrat ji vedno,ko jo zalotim,dam hitro dudo v usta...bomo pa videli,kaj ji bo bolj všeč... pa kakanje se ji je spet popravilo na cca.4x na dan.sprejemljivo... papa
< Sporočilo je popravil tashq -- 29.4.2014 16:33:20 >
|