|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: JANUARČKI 2014
26.4.2014 19:01:39   
TaJa987
sem našla nekaj časa za čvek ;)

glede metode pazi se sama izogibam. sicer sem po tej metodi dobila eno čudovito pikico. sva pa to metodo uporabljala približno 5let.

glede dopusta.... mi smo do zdaj zmeraj hodili v kamp v mobilne hiške (medulin). sicer imamo kužka in nam ne preostane kaj veliko izbire. bi pa bila zelo vesela kakšne nove ideje.

je pa veliko več veselja, zdaj ko je že nek odziv tamale. ob njenem pogovarjanju se včasih zelo nasmejim. kužek si bo zmeraj bolj bogi.... ga je že začela vlačit za dlako :)

(odgovor članu mala_račka)
Neposredna povezava do sporočila: 301
27.4.2014 10:30:40   
Night
tashq, na diafragmo se nisem niti spomnila. Je uporabljala katera? To je verjetno isti občutek kot pri kondomih? Midva sva bila tudi pred leti že na metodi pazi in se nikoli ni nič prijelo, pri zanositvi sem pa itak spremljala bazalno temperaturo, tako da vem, kako gre to, samo zdaj se tega ne morem it, ker polno dojim, nimam še M, pa še zbujam se različno.

Se tudi jaz pridružujem vprašanju glede apartmajev na morju. Mi bi šli v predsezoni, nekam, kjer je morje zraven ali vsaj zelo blizu, pa da je polno senčke (borovci), mir in da je primerno za vozičkanje. Aja, pa da ni predaleč, tam do 1h od slovenske meje še gremo, več pa ne bo zdržal v avtu po moje.

Včeraj je bil tako siten cel dan, jaz ne vem, samo se mi zdi, da imamo res zahtevnega dojenčka. Ne vem, kako je z vašimi, ampak res skoz mu mora nekaj dogajat. Pride kakšen dan, ko niti ne vem, da ga imam, ampak potem vse nadoknadi za nazaj. Res rabi stalno pozornost, pa ves čas se mu mora nekaj dogajati. Zvečer sem prav izčrpana, potem pa se še ponoči zbuja, tako da si niti odpočit ne uspem. Je zelo živ in intenziven, nikoli ni pri miru več kot nekaj minut, vedno brca in brca, se smeje, "govori", potem pa hitro utrudi in začne tečkat.

Je imela katera od vas, ki imate več otrok, zahtevnega dojenčka? So kasneje, ko odrastejo, tudi tako zahtevni? (samo ne mi rečt, da še bolj user posted image )

Neposredna povezava do sporočila: 302
27.4.2014 11:17:08   
Aeio
Joj, punce, a je še katera, ki polno doji? Kako ponoči spijo vaši malčki? Naš spi vedno le slabše, na 3, včasih se zbudi tudi na 2,5 ure… Pa je včasih spal tudi že 4 ali pa 5 ur. Me kar uničuje tole. Komaj čakam 4 mesece, da mu bom kaj skuhala za večerjo, mogoče bo bolje.

(odgovor članu Night)
Neposredna povezava do sporočila: 303
27.4.2014 12:55:59   
oblekca
Mi smo super in res uživam user posted image

zaščita: midva sva bila na kondomih, za tablete nisem nikoli bila, ker če se da, se izogibam takim stvarem. Tako da bova ostala na kondomih. Sicer pa tudi midva ne spadava med zelo plodne, saj sva tega sončka čakala štiri leta, a važno da je sedaj z nama user posted image , vse drugo je pozabljeno. Sem pa tudi jaz merila bazalno temperaturo, ko sva poskušala res vse možno, da bi zanosila po naravni poti.

morje: žal kakšnih nasvetov za fajn apartma nimam, ker sva tudi midva hodila vedno v kamp. sedaj pa mislim, da ne bomo več, no vsaj nekaj časa. Sem pa tudi že pisala, da letos morja ne bo, ma mogoče si pa premislimo, kdo ve user posted image

kuhanje: katastrofa, ampak res. Kuham stalno iste stvari, polento, zrezke, testenine, njoke, torteline.., mineštre,...mah nič posebnega če povzamem, sem pa že pošteno štufa tega prehranjevanja. Da ne govoirm o večerjah...ampak mi enostavno ne znese, mi je pomembneje da se s user posted image ukvarjam.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 304
27.4.2014 14:33:25   
tashq
diafragma:sicer je nisem uporabljala,ampak je pomoje drugače kot pri kondomu.pri kondomu je pregrada med penisem in nožnico,se manj čuti,pri diafragmi pa ne.je pa pomoje kar "mood-kill",ko si moraš to naštelat pred sexom.user posted image ampak ko se enkrat navadiš,je verjetno podobno kot natikanje kondoma.ne vem...
Aeio:ima mogoče tvoj mali dudo?poskusi mu jo ponoči dati,ko se zbudi.mogoče ni lačen,ampak se zbudi iz navade.ali pa ga pusti,da nazaj zaspi,če nima dude in če ni prehudo.
pri P. je bilo pri 6.mesecih podobno.je že 2 meseca jedla gosto hrano,ponoči se je zbujala na par ur,ampak jedla ali pila pa ne bi...user posted image samo budna bi bila.potem sem je imela pa dost,noč je za spat(ali hrano,če je slučajno lačna),in sva se cca.3 noči matrale,ampak od takrat je potem prespala celo noč.sem ugotovila,da se je navadila zbujanja in se je vedno zbudila,čeprav ni nič rabila.poskusi...user posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 27.4.2014 14:34:52 >

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 305
27.4.2014 14:52:40   
TaJa987
Aeio: midve se dojiva na polno. po večini prespi celo noč. sem pa opazila, da ko se mala ponoči zbudi je bolj zaradi žeje kot pa lakote. ali pa se je dovolj naspala in se pogovarja. v tem primeru ji samo vrtiljak prižgem, da se malo zamoti pa še glasba jo čez čas uspava. glede dude pa ne znam nobenega nasveta dat, ker jo na polno zavrača. upam da sem ti vsaj malo pomagala.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 306
27.4.2014 18:16:17   
Shana86
Aeio: kolegica je polno dojila in imela enake probleme, je po dojenju ali pa tudi kar tako malemu dala se nekaj caja za popit. Druga varianta je, da zvecer dodas nekaj AM, ampak temu se verjetno zelis izognit.

Jaz sem pa danes ful zalostna... sem ugotovila, da ima mala najbrz ekstenzijski vzorec. Nekaj mi zadnja dva tedna ni in ni stimalo, a veste tisti zoprn obcutek, potem pa sem vceraj koncno dojela in ko gledam nazaj, je smiselno... Moram jutri poklicat pediatrinjo. Sem user posted image en mesec od vseh tistih krcev in joka narobe nosila in se nisem drzala handlinga, zdaj pa imam... Upam, da bo to, da to popravim, dovolj. Ima katera izkusnje? Res sem zalostna, ker imam obcutek, da sem sama povzrocila to z nepravilnim ravnanjem z dojenckom user posted image Ne vem, zakaj me nihce ni opozoril na to, niti patronazna, niti pediatrinja, pa sva bili pri njej pri 4 in 6 tednih... ah... user posted image Upam, da ne bo trajnih posledic... vsaj relativno hitro sem pogruntala, ima 10 tednov...

Enjoy life now, this is not a rehearsal **

(odgovor članu TaJa987)
Neposredna povezava do sporočila: 307
28.4.2014 13:07:16   
dspela
night, ni bila prava dekliščina....sva bile na koncu s sestro same, druge niso prišle. Pri nam pride tudi kdaj takšen dan, ko je bolj siten in malo spi...včasih pa skoraj cel dopoldan prespi....včasih pa tudi popoldan.

metoda pazi, midva jo imama že skoz. Midva sva med bolj plodnimi, pa še ni uspelo tako.
Sem pa jemala tabletke in končala 4 mesece pred prvo zanositvijo....potem pa sem tabletke jemala samo 4 mesece po drugem splavu, ker naj bi se boljše videlo, če imam pregrado....po tretjem splavu, pa sva bila med preiskavami samo na metodi pazi.

shana, kaj pa pomeni to?

Imate kakšne načrte za 1 maj...boste kam mahnili? Moj je rekel, da bi šli v minimundus..svet v malem...če bo lepo.

< Sporočilo je popravil dspela -- 28.4.2014 13:09:20 >

(odgovor članu TaJa987)
Neposredna povezava do sporočila: 308
28.4.2014 13:29:02   
mala_račka
mi smo pa ravno iz posvetovalnice...pri 3. mesecih najina user posted image meri 59cm in tehta 5300g, dobila je tudi prvo cepivo. je pa povsem zdrava in lepo napredujeuser posted image
Aeio- tudi midve se polno dojiva. In kakšne 14 dni nazaj, ga je npr. 3 dni zaporedoma nekaj sračkala...zbujala se mi je tudi na 1 uro!!! ampak je minilo...sedaj spi enako, kot je prejuser posted image V večini mi skupaj v kosu spi 5-6 ur, potem pa se proti jutru prebuja na 2,5 ali na 3 ure. Je pa ponoči pri njej tako, da se ne zbudi popolnoma, začne se samo premetavati, obračati sem ter tja in takrat jo jaz kar vzamem k sebi in podojim, saj tako takoj zaspi nazaj. Sem pa tudi jaz ugotovila, da ponoči ni več tako lačna ampak verjetno res samo žejna, saj je od začetka vedno jedla po najmanj 10minut, sedaj pa ko jo hranim je npr. 3 minute in zaspi nazaj. Glede na to, da je prvo mleko bolj za odžejanje, verjamem da je samo žejna. Zjutraj, ko se pa čisto prebudi pa nadoknadi za vse nazaj. Ponavadi kar 10 ali 15 minut, pa včasih še nima dovolj, bi še iz drugeuser posted image Ji pa jaz (kljub temu, da jo ima) ponoči ne dajem dude in vedno zaspi lepo nazaj.
Verjamem, da te to zbujanje "ubija" ampak sem prepričana, da bo kmalu boljeuser posted image

Midve pa sva prejšnji teden uvedli opoldansko počivanje in moram povedati, da se je izkazalo za odličnouser posted image Sedaj mi spi zjutraj tam do 7ih, pa se previjeva, nahraniva pa potem še skupaj "dremuckava" do pol devetih:) potem pa vstaneva in je budna do 12-ih. Takrat pa jo dam v posteljico v njeni sobi in jo pustim, da sama zaspi. Ponavadi zaspi že po 10-15 minutahuser posted image in spi do nekje treh ali pol štirih. Potem pa je budna do osmih, s tem, da ima vmes še kakšen lepotni spanec največ pol urce (tam od šestih do pol sedmih ponavadi). Res je neverjetno pridna tale moja deklicauser posted image Kar je pa najbolše je pa to, da lahko jaz vmes med njenim počivanjem naredim še OGROOOOMNO stvari, za katere prej kar ni bilo časa - npr. kuhanje kosilauser posted image

Shana86 - jaz se na tvojem mestu ne bi preveč sekirala...tudi sama sem bila od začetka "vsa panična" in takoj ko sem opazila kakšno stvar pri moji deklici, sem šla na internet brati o tem oz. pobrskala po knjigah. In naj ti povem, da sem vedno naletela na najhujši možni scenarijuser posted image Potem pa se je čez čas pokazalo ali pa po obisku pediatra izkazalo, da samo jaz nekaj bluzim...vidim tisto česar ni oz. je tisto, kar počne čisto normalno v fazi razvoja. Meni se zdi res, da včasih delamo mamice iz muhe slona (tudi jaz sem med njimi!!!!)...sploh pa odkar obstaja 1000 in 1 večkrat (ne)uporabna informacija na internetu in nas največkrat samo prestraši! Zato mislim, da če res misliš, da obstajajo kakšna velika odstopanja, pokliči pediatra, da boš mirnejša, drugače pa se ne sekiraj in bodi pozitivna, saj otrok to čuti!!! To ti pišem predvsem zato, ker sem tudi sama že "odkrila" pri svoji hčerki ekstenzijski vzorec, pa se je potem izkazalo, da ni nič na temuser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 309
28.4.2014 14:31:45   
Shana86
Mala_račka hvala ti user posted image Sem se odlocila, da se bomo drzali handlinga in pravilnega nosenja in pocakali do posvetovalnice konec meseca.

Drugace se je pa moja danes kar sama odlocila za vajin urnik user posted image Vstala nekaj cez sedem, okrog devetih lepotni polurni spanec, zdaj pa spi ze tri ure! Toliko ni spala cez dan ze odkar je bila stara 2,3 tedne. Mogoce zato, ker je vmes fajn aktivna, na polno brca, se smeji in pogovarja. Bomo videli, kaj bo iz tega. Drugace je pa to res gajn urnik, v miru skuhas kosilo, kaj naredis pa se malo zakinkas user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 310
28.4.2014 14:38:05   
Shana86
Dspela: prevec mocne hrbtne misice je razvila. Zaenkrat samo malo zateguje glavico nazaj in ce jo dvignem za rokice, ji glavica kar obvisi zadaj, prej je lepo sledila. Ce je ne bom prav nosila in dvigovalaj, lahko zacne zamujati v razvoju (obracanje, sedenje, plazenje, hoja) in postane tak storast otrocek.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 311
28.4.2014 14:44:35   
Aeio
Punce, hvala za vse nasvete. Žal duda ne pomaga, ker jo ima samo ob res redkih izjemah. Ne vem, res upam, da se stanje izboljša kmalu. Sicer bo že čez kakšna dva tedna čas za prvi obrok goste hrane. Res komaj čakam, upam, da bo kaj dlje držalo.

Sem pa opazila, da se že nekaj časa manj doji na eni dojki. Ponavadi je bil en obrok po 10 minut na vsaki strani, sedaj redko toliko. Ne vem, mogoče več teče, ali kaj. Pa lepo napreduje in se redi…

Čao!

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 312
28.4.2014 20:03:33   
Shana86
Aeio menda otrok v 5 minutah poje glavnino obroka, potem se bolj ali manj samo crklja. Ce je plenicka pogosto polulana, obilno kaka in lepo napreduje, se nimas kaj sekirati. Drzim pesti, da boste kmalu vec spali.

Jaz pa sem mogoce malo prehitro zagnala paniko. Menda naj bi glavica pri dvigu sledila sele pri 3-4 mesecih. Glede na to, da drugih tezav zaenkrat ubistvu ni, se bom lepo drzala navodil za preprecitev nepravilnih vzorcev gibanja in upam, da bo okej.

(odgovor članu Aeio)
Neposredna povezava do sporočila: 313
28.4.2014 21:20:36   
Night
Shana, pa saj naš tudi še ne dvigne glavice, če ga potegneš za rokice. Oz. na pregledu pri 3. mesecih je še ni, zdaj ne vem, ker tega ne probavam sama, niti ni priporočljivo. Pač eni delajo stvari prej, drugi kasneje, če bi pa pediater opazil ekstenzijski vzorec, bi vaju poslal v razvojno. Vsekakor omeni na naslednjem pregledu, pa boš videla. Sem pa mnenja, da se marsikaj uredi tudi samo in da ni treba za vsako stvar brskat po internetu, ker se samo napsihiraš. Jaz sem tud to delala in se naživcirala za vsako malenkost, zdaj pa predvsem opazujem svojega otroka in se posvetujem s pediatrinjo, če imam kakšno vprašanje.

Aeio, če je dojenček prej več spal, zdaj pa manj, je to popolnoma normalno. Ne vem, če obstaja kakšen otrok, ki je od začetka naprej isto spal. Naš vedno spreminja ritem. Ko grem spat, nikoli ne vem, kaj me čaka. Imam to srečo, da ponoči takoj nazaj zaspi in nikoli ne bedim več kot 10-15 minut, ampak se pa tudi mi zbujamo včasih na 2h in sigurno ni tako pogosto lačen. Verjetno se zbudi, pa ne zna sam nazaj zaspati. Jaz ga takoj vzamem k sebi, ker nočem, da se zbudi do konca, mogoče bi pa kdaj tudi sam nazaj zaspal, čeprav dvomim. Zaenkrat ga imam še pri sebi in ga ne bom dala v svojo sobo, ker se mi ponoči ne da vstajat.
Naš se tudi bolj hitro naje, v bistvu se dojiva po 5 minut, max 10, samo vmes kar malo "cuclja" in ne sesa zares. Je tudi mene skrbelo, če dobi dovolj, pa se je v redu zredil.

dspela, škoda za dekliščino. Kako pa to, da sta bili sami user posted image

Včeraj sem tamalega prvič dala v športni del in je užival! Ampak obvezno mora biti obrnjen naprej, da on lepo gleda, kam se pelje. Če ga obrnem proti sebi, ni zadovoljen (a ni kontra ponavadi? user posted image ) Sem ga pa imela samo 10 minut na najnižji stopnji, ko je zaspal, sem ga kar v košaro preložila, pa je spal naprej.

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 314
28.4.2014 21:27:58   
janaž
Hej, mi smo bili malo na morčiju, pa je bil tak dež, da smo kar domov pobegnili. user posted image

Kontracepcija: no midva sva tudi na pazi variantiuser posted image , kar ni glih najtajboljš glede na to, da ne bi imeli več otrok. No ja, če se zgodi pa bo še en, ampak že za tedva mulčka sva se kar nekaj namatrala, pa še po teprvem sem menstro dobila šele po letu in pol tako, da nekako upam, da zaenkrat še ne bo ovulacije. Kar se tiče pa diafragme, jo uporablja ena moja frendica in ji je ful bomba. Ni isto kot kondom, je ne čutiš, po mojem rabiš malo prakse za vstavljanje, je pa ona rekla da jo vstavi pred spolnim odnosom, tista varianta se grem še malo spedenat v kopalnico...

Zahteven dojenček: naš taprvi je bil zelo priden dojenček pa je zdaj precej zahteven malček... mogoče ti to pomaga Night.

Spanje in dojenje: Jez tudi polno dojim in se mi mala zbuja le enkrat na noč. Meni se zdi kot bi zadela na loteriji. Moj taprvi je bil polno dojen do 6 meseca in se je vseskozi tam do leta in pol zbujal na dve uri... ni bilo važno kaj je pojedel zvečer, duda ni nikoli pomagala (čeprav bi jo podnevi skozi cuzal) in še zdaj pri 3,5 letih se zbudi približno 2x na noč. Pokliče, da ga pobožaš in pokriješ. Kaj pa vem mislim, da so otroci različni in da to ni odvisno ne od staršev ne od hrane....

Ekstenzijski vzorec: Shana mislim, da je s tvojo pupo vse ok, ker baje pri zdravih dojenčkih pravilen handling ni tako važen, je pa res, da če ga izvajaš se začnejo prej obračat, plaziti, kotaliti... Tudi, če je kaj na tem, važno je da od sedaj naprej delaš pravilno, pa bo ok.

Tale urnik 3 ure spanja čez dan je res nobel.. upam, da se prime tudi naše... no saj ji je zže parkrat ratalo, a ne uspem odkriti sistema, da bi ji vsakič.

Kuhanje: ja jaz tudi delam stvari bolj na hitro: danes je bilo meso na žaru in kruh user posted image , jutri pa bo lazanja - če mi uspe.

Sem ugotovila, da je naša ful bolj pridna, če smo čimveč zunaj in naokoli... posedanje doma ji ne pašeuser posted image ...tako kot mami

< Sporočilo je popravil janaž -- 28.4.2014 21:29:16 >

(odgovor članu TaJa987)
Neposredna povezava do sporočila: 315
28.4.2014 21:34:52   
Aeio
Ja. Saj vem, da se njihov ritem spanja spreminja. Ampak ponavadi dalj časa spijo :) saj tudi jaz ga imam v najini sobi. Pa včasih ponoči na sredini pri nama ostane. Ampak sem jaz bolj sproščena, če je v svoji posteljici tik ob mojem robu, ker imamo kar majhno posteljo.

Dobro, da slišim, da se tudi pri drugih spreminja čas dojenja.

Če dojenček kaže, da bi lahko imel h. vzorec, se res da veliko popravit s handlingom. Naš je na začetku tudi tako zategoval glavico, pa sem bila malo bolj pozorna pri dvigovanju. Se je takoj popravilo.

Vse ob svojem času. Naš sicer dviguje glavico tudi če sam leži, tako da ga večkrat primem za rokice in se dvigne. Pri ostalih stvareh pa je bolj počasen. Je pa tak srček, ko z mano na svoj način poje uspavanko :)

(odgovor članu janaž)
Neposredna povezava do sporočila: 316
29.4.2014 9:24:48   
witch
En hiter pozdravček še od mene. Našemu fantiču se je prejšnji teden dogajalo. Ponoči se je zbujal na dve uri. Podnevi tečkal. Bila sem čisto izčrpana, zmatrana, nisem več vedela kaj naj delam z njim. Ponoči sem mu dudico dajala, polovico noči ob posteljici presedela. V glavnem groza. Tak čudno se je zbujal pri dveh tednih. Zdaj pa je že prav lepo spal. No, pa sem brala malo po netu, pa se pogovorila s prijateljicami in sem zasledila, da ko se spet začne več zbujati prosi GH. Da je pač pripravljen in mu mleko ni dovolj. Pa sem mu dala korenček prvi dan je super spal ponoči, nalsednji dan spet. No in od petka jeva vsak dan žličko korenčka in otrok spi. Neverjetno lepo. Ali je naključje, ali je res kaj na tem, ne vem. Ampak teorija je držala. Prav lepo požira korenčka, tudi v kakcu ni bilo nič nepredelanega. Tak da ga je lepo predelal.

Ena je spraševala za krst - mi smo ga imeli ta vikend (otrok star skoraj 4 mesece). Je težek, naporen, jokast. Ampak je v začetku zaspal in je spal cel obred. Tak da ni bilo težav user posted image

Zaščita midva sva na metdi pazi. Jo uporabljava že celih 10 let. Nikoli se ni nič zgodilo, no ja, saj se ni zgodilo niti takrat ko sva hotela user posted image Tak da zdaj paziva, proti koncu leta pa si počasi želim, da bi spet zanosila. Močno upam, da bo šlo tokrat brez pomoči.

Nosilka - midva imava trak za nočenje (wrap trak). Meni je super. Ga dam noter in lažje skačem okrog. Res je, da mičkeno boli hrbtenica, ampak mi je lažje kot ga imeti na rokah. Ga uporabljava skoraj vsak dan, največ eno uro. Imam ga pokonci da gleda naprj in mu odgovarja.

Glavica naš jo prav visoko dviguje. In jo že kar nekaj časa. Fejst je močen fantič. Je pa res, da še dva dni in midva praznujeva že 4 mesece. Tak da je od nekaterih vaših otrok kar precej starejši.

V življenju nikoli ničesar ne zamudiš, ker k tebi pride samo tisto, kar ti je namenjeno!

(odgovor članu TaJa987)
Neposredna povezava do sporočila: 317
29.4.2014 10:01:10   
Shana86
Night, saj vem, sem rabila eno klofuto... delas vse, da bi bil otrocek zdrav, potem pa ugotovis, da mu sam skodis in potem panika. Ni mi slo v racun, da je glavica v porodnisnici, na pregledu pri 4 in 6 tednih sledila, potem pa kar naenkrat ne vec.

Aeio moja tudi prepeva z mano user posted image Trenutna hita sta zabja svatba in na planincah lustno biti user posted image

Janaz tudi mi moramo obvezno ven, sicer tecka. Zadnje dni mi je 2x celo spala v vozku, ne da bi se ji rita tresla, tako da sem celo lahko malo prckala po vrtu.

Kosilo danes na brzaka: goveja juha (jo imam poln zmrzovalnik, ker je nikoli sproti ne pojemo), spageti z mesno omako in zelena solata.

(odgovor članu witch)
Neposredna povezava do sporočila: 318
29.4.2014 10:15:33   
mala_račka
Shana86- danes se bomo najedli ob enakem kosiluuser posted image tudi mene čez teden večkrat reši zamrznjena juhauser posted image Aha, za glavico pa enako pri nama....ko je bila še čisto mala, je glavico ful dvigovala zraven, vmes pa je ni več...mislim, da je to normalno pri tej starosti. No, včeraj na sistematskem pa jo je spetuser posted image

Očitno bodo to res eni sami pevci in pevke, saj tudi moja vsak dan prepeva z manouser posted image

Sem pa zelo dobre volje, saj je moja user posted image zelo dobro prenesla prvo cepljenje. Poznalo se ji je le tako, da je bila zeloooo utrujena in je včeraj ves dan v večini kar prespala...no, to mi je bilo pa kar všečuser posted image drugače pa nasmejana in pikica je že pozabljenauser posted image

Witch- a da sta že poskusila z GH...a niso najnovejše smernice, da naj bi se GH začela uvajati šele po 6. mesecu starostiuser posted image

(odgovor članu Shana86)
Neposredna povezava do sporočila: 319
29.4.2014 13:08:38   
Aeio
Mala_račka, najnovejše smernice so take, da je zelena luč za GH pri 4 mesecih. Jaz ne vem, če bi začela s korenčkom. Vsebuje nitrite, ki jih dojenček lahko prebavi šele pri 6 mesecih. Bom kar malo po svoje, ampak postopoma.

Danes smo bolje spali...

Neposredna povezava do sporočila: 320
29.4.2014 13:51:15   
dspela
night, 4 smo bile povabljene...ena je rekla, da imajo praznovanje, drugi dve pa jima ni pasalo v petek, pa sta rekle, če lahko v soboto ali pa enkrat med tednom ta teden...pa je rekla sestra ne. Pa sva šle na večerjo, pa na pijačo.

spanje, sosedi je fantek spal od enega meseca naprej celo noč. Naš tudi spreminja vsako noč ritem.

janaž, jaz sem že delala lazanjo, pečene makarone...svari, ki imajo veliko dela...pa mi je uspelo. Sem začela malo prej delat, kot ponavadi.

kosilo, danes pire in paprikaš + solata, včeraj juha, zrezki, riž in solata.

(odgovor članu TaJa987)
Neposredna povezava do sporočila: 321
29.4.2014 14:35:35   
mala_račka
Aeio - meni je moj pediater rekel, da (pri polnem dojenju, mogoče je kaj drugače pri dodajanjuuser posted image ), da se z uvajanjem GH začne po 6. mesecu starosti oz. ko otrok na različne načine pokaže "zrelost" za začetek uvajanja GH...Zdaj pa ne vemuser posted image
Kaj pa o uvajanju GH veste ostale, kako je bilo vam rečeno?

< Sporočilo je popravil mala_račka -- 29.4.2014 14:36:35 >

(odgovor članu dspela)
Neposredna povezava do sporočila: 322
29.4.2014 15:50:25   
oblekca
uvajanje GH: meni je bilo rečeno od patronažne, da ko dopolni 4 mesece, takrat tudi ona pride malo razložit. S pediatrinjo nismo nič govorili o tem user posted image . Imamo pa še en pregled predno bo imel 4 mesece, tako da morda takrat. Jaz po eni strani komaj čakam, ker me zanima kako bo šlo, po drugi strani pa, kaj če bo izbirčen user posted image

Koliko se vaš user posted image dvigujejo na trebuščku? Se dvignejo na komolce, ali že na dlani. Naš močno sili na dlani, pa baje to ni v redu in kot je ena pisala, ko greš enkrat na net iskat stvari se samo napsihiraš. Mami je vsa v skrbeh user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 323
29.4.2014 16:32:30   
tashq
ekstenzijski vzorec:jaz tudi mislim,da tako kmalu še ne more biti veliko narobe.če se držiš handlinga,se pomoje lahko počaka do posvetovalnice pa takrat vprašaš.drugače pa,mogoče ima N. tudi to,kolikor berem.velikokrat gre z glavico fejst nazaj,takrat ko jo zadaj kaj zanima.glavica pa drugače že nekaj časa skledi,če jo dvignem za rokice.je to to pol ali ne?joj,ta net te res lahko napsihira...user posted image pri P. nisem bila tukaj,zdaj pa,pa vsak dan nekaj novega izvem,kaj bi bilo lahko narobe...user posted image
petje:N. ne poje z mano,ampak zelo zavzeto posluša,ko pojem P.pa če je med dojenjem nemirna,ji zapojem,pa je takoj bolje.ima pa rada take mirne:sveta noč,barčica po morju plava...
GH:tele smernice se spreminjajo vsako leto...user posted image pa vsak P malo po svoje pove...najbolje,da se dela tako kot paše mami in seveda user posted image .pa približno po smernicah,torej ne svinjski zrezek pri 4. mesecih ali prvo zelenjavco pri 9.mesecih.user posted image mi bomo nekje med 4. in 5. mesecem štartali.pa verjetno s korenčkom,kot v prvo...Aeio,še nisem slišala,da je to bolj težko prebavljivo...je pa res,da je ponavadi bolj oranžno blato potem.witch,je pri vas bilo tako?s čim pa potem štartati?bučka,cvetača,brokoli...?kaj takega?
kaj pa začimbe?ste razmišljale,da jih boste kaj načrtno uvajale?sem med to N brala super knjigo,kjer opisuje,da ni nič narobe,v bistvu celo priporočljivo,da se čimhitreje dodaja tudi začimbe.s tem ne mislim sol in poperuser posted image ,ampak recimo peteršilj,drobnjak,čebula,bazilika,cimet...recimo,daš otročku enkrat jobolko za probat,čez par dni ugotoviš,da mu odgovarja,naslednjič pa dodaš še npr.malo cimeta,pa spet ugotavljaš,če mu ustreza.jaz bom kar še enkrat šla brat to knjigo pa bom pomoje res bolj načrtno dajala začimbe not,ne kot pri P.,ko je pomoje začimbe začela jest šele pri enem letu...aja,pa zanimivo se mi je zdelo,da v Indiji dajo mamice dojenčkom tudi čili v hrano in da jim celo paše.user posted image no,verjetno so še iz trebuha navajeni bolj pekoče hrane...aja,pa česen in čebula naj bi dojenčkom ful pasala...našim user posted image ,ne spet Indijskim...user posted image
dvigovanje na trebuščku:vedno jo popravljam,da je naslonjena na podlakti-tako sem brala,naj bi bili v tej starosti..ona pa vedno stegne eno roko naprej,ko hoče nekaj zagrabit(ji še ne uspe),potem ji jo je pa treba spet popravit.kasneje naj bi bili pa naslonjeni na stegnjene roke-dlani in bolj na trebuščku,ne toliko na prsni koš kot sedaj.oblekca,mogoče je tvoj pač bolj hiter?ne vem,če je s tem kaj narobe,če pri tem kaj prehiteva...pomoje ne...
N. je pa ugotovila,kako je prstek dober...user posted image ji duda pade iz ust in ker je še ne zna sama pobrat,začne tlačit rokice v usta,spotoma ji samo palček zaide v usta in ona začne veselo cuzat...user posted image zaenkrat ji vedno,ko jo zalotim,dam hitro dudo v usta...bomo pa videli,kaj ji bo bolj všeč...
pa kakanje se ji je spet popravilo na cca.4x na dan.sprejemljivo...user posted image user posted image
papauser posted image

< Sporočilo je popravil tashq -- 29.4.2014 16:33:20 >

(odgovor članu oblekca)
Neposredna povezava do sporočila: 324
29.4.2014 17:14:47   
Aeio
Meni je pediatrinja rekla, da se začne z uvajanjem pri 4 mesecih. Naj bi začeli z riževimi kosmiči zvečer, če slabo spio otroci (to je za našega malčka hehe).

Tashq: človeška bitja do 6. meseca ne zmoremo prebaviti nitritov v korenčku. Samo tole je. Po 6. mesecu pa so prebavila že dovolj razvita. Treba je biti samo bolj pozoren.

(odgovor članu tashq)
Neposredna povezava do sporočila: 325
Stran:   <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  11 12 [13] 14 15   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pesem za moža, ki ponoči spi, namesto da b...
Potem ko je večino noči prebedela s svojim dojenčkom, medtem ko je njen mož spal, se je neka mama odločila, da bo ob šti...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?