|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
11.7.2014 9:12:56   
Anonimen
Radenska, sva kar na istemuser posted image . Sem tudi v 32 tednu, +7/8kg, koncno v normalnem itmuser posted image . Se pa trenutno nic ne pazim, tortice, cokolada... njami, si privoscim, tudi za kosila se nabasem, da se komaj premikam, resujejo me vecerje, ker mi ne pasejo prevec- tak da le kaj malega prigriznem. Uf jaz pa prav sovrazim zelenjavo, mi ni nikoli pasala. Tudi nisem neka huda obozevalka sadja. Detece ima pa ze skoraj 2000g, moj trebuh pa je ogromen- me je sam trebuh, posledicno se komaj premikam. Ovira me pri sklanjanju, pri premikanju, umivanju nog, britju...vsem.... grozljivka. S takim trebuhom sem sla rodit prvega otroka. Nimam pojma kam se lahko raste in kako se bom premikala, ker tole je ze grozljivka. Premikanje bebice je pa tako bolece, da vcasih kar zatulim auuu. Mam obcutek da sploh nima vec placa med mojim ozkim telesom. Pa se tako zelo aktiven otrok je (ponoci in podnevi), cisto nasprotje prvega. Se tolazim, da je prvi otrok bil len in nezen v trebuscku, celo noc je spal.... ko se je rodil pa aktiven do konca in se zdaj ima mravlje non stop v riti, ponoci pa itak nismo spali do 3 leta. Tak da bo mogoce tale po rojstvu tudi kontra nosecnosti in bo zato miren in spal ponociuser posted image

Ginekolog mi je odredil cim vec pocivanja- mirovanja, tak da sem vec ali manj skoz na kavcu. Ful mi pritiska dol, trga in reze me po celem trebuhu. Smo trenutno na dopustu-morje, mi prav pase, vrocina me ne moti, kopam se pa ne. Mozek je ful priden, je prevzel otroka in se vecino gospodinjskih del. user posted image Otrok pa je tudi zlati, razume.

(odgovor članu Bett)
  Neposredna povezava do sporočila: 1526
11.7.2014 11:45:14   
Radenska_
O Anonimen, čist isto :) Moj je tudi tak falot, skoz razgraja, dan in noč, kolcap o trirkat na dan...Koliko pa si stara in od kje si?
Tudi v 32 t praviš hehe :) Jaz pa mam sicer vse v trebuhu pomoje, nosim ga spredaj, meni se zdi velik, a vsi pravijo da sploh ni tako velik. Najbrž se potem pri drugem še bolj pozna.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1527
11.7.2014 12:01:48   
Ema_27
Mi lahko pove katera, katero adaptirano mleko je najboljše na začetku. Ker grem jutri v Avstrijo in si mislim eno manjše pakiranje kupit v primeru, da dojenje ne bi steklo. Vem da vsakemu ne odgovarja vse, ampak tak na splošno katera mleka so med najboljšimi. Ker avstrijska so itak boljša pa bi rada to jutri dam kupla. Hvala!

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1528
11.7.2014 15:20:47   
lila5
Ema_27, ti si še dobra s kilogrami, tolaži se z mano user posted image

Radenska, anonimen, no vidve pa sploh...sam a sta se pazili, telovadili? Ker jaz nič od tega...jem vse, mogoče kdaj preveč user posted image , pa ne gibam se nič, ker mi ne znese...Upam, da bom zdej zadnji mesec kaj več.... Joj bom danes poskusla vsaj brez sladkarij bit, kar je težko user posted image

Glede mleka ne vem, ker ga k sreči nismo rabili, v skrajnem primeru pa četudi počakaš ali bo steklo dojenje ali ne, itak lahko hitro stečeš po en mlekec user posted image
Joj mi imamo problem z imeni...no v ponedeljek upam, da končno zvemo kaj bomo imeli, potem pa je res problem ime user posted image Ve mate zbrano?

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 1529
11.7.2014 18:39:05   
relativna
Eto, pri meni je končno nastopil dan pregleda in vse je vredu user posted image Saj kar ne morem verjet user posted image Glede na to, da mi je dosti trebuh otrdeval, pa krči, pa ta pritisk navzdol, pa bolečine v sramnih kosteh ... sem mal pojamrala in so mi naredili izredni UZ user posted image Sem prav srečna, ker me je bilo strah, da nadomestna G ne bo želela (moja je itak spet na dopustu user posted image ). Uglavnem, dete je še vedno obrnjeno z glavico navzdol in pridno pritiska na MV, vendar je ta še dovolj dolg in orng zaprt user posted image Sem čisto srečna user posted image Vmes so celo pregledali še tamalo, ki je tudi super user posted image
Sem pa seveda še vedno na železu user posted image

V ponedeljek imam test za sladkorno, tako da se bom počasi že začela pazit ... ker vem, da pojem čisto preveč sladkega in nočem, da vpliva na rezultat. Ravno pikala se ne bi, dieta mi pa tudi ne diši user posted image

No, danes sem imela priložnost videt nosečnice proti koncu ... ja, moj trebuh res ni velik user posted image So se mi prav smilile in upam, da na koncu ne bom mela takega. Trenutno imam obseg okrog 93 cm user posted image

Sem pa zdaj v tem tednu pridobila 1 kg user posted image Se vidi, da sem v domačih krajih in me mama samo pita ... tako da komi čakam, da se vrnem v LJ user posted image Tako da imam 6 kg plusa v 28. tednu.

Ime imava že izbrano, razen če pride kakšen boljši predlog. Ampak pomoje ga ne bo user posted image Tudi če se slučajno zgodi fantek, imava rezervo, tako da se s tem sploh ne ubadam več user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1530
11.7.2014 22:18:26   
kamajuš
Vidim, da smo vse kar podobno.

Trebuh: ogromen, ne morem se sklanjat, težko se umivam, oblačim, še otroke težko objemam user posted image . Pa imam še slabe tri mesece, če zdržim...

Test za diabetes:.sem ga imela včeraj, ogabno, sem mslila, da bom dol padla - vrtelo se mi je, pritisk 250, dol mi je teklo, skratka res neprijten test. Rezultati pa ... Sem na meji in mi je bilo svetovano zmanjšati sladkarije. Težka je, ja. Se pa tolažim, da bo končna suma po porodu nekoliko bolj spodbuna user posted image . Nisem pa sigurna, če bi kaj pomagalo, če bi pred testom jedla manj sladkarij, ker moj krvni sladkor je sicer zelo ok.

Brcike: ja, naš user posted image je tudi en velik zabavljač in fuzbaler, otrokom se pa kar smeji, ko ga čutijo.

Ime: počasi delamo ožji izbor, je pa kar težko.

Dopust: čakam pregled čez 12 dni, da vidim, če si sploh lahko privoščim morja. Brez pomoči v gospodinjstvu - tukaj moj dragi možek ni v veliko pomoč - se nekako ne upam iti, ker mi brez večje količine počivanja v horizontali trebuh močno nagaja. Bomo videli!

Želim vam lep vikend!

(odgovor članu relativna)
Neposredna povezava do sporočila: 1531
11.7.2014 22:21:30   
Radenska_
Jaz nič ne pazim, jem ko sem lačna in ne jem ko nisem. to pomeni da če je pred mano odprta vrečka čipsa ali škatla piškotov, ne bom taknila če nisem lačna :)
Prejle sem bla lačna sem snedla kos kruha s sirom, čeprav sem ob sedmih jedla rižoto. Zdaj pa s polnim želodčkom spat :D
Drugače pa se gibam, ampak čist povprečno, ene 2-3x na teden grem hodit v hrib, kar gor in dol znese eno uro. Pa še utrip mi fajn nabije.
Ime imam izbrano, že od pred nosečnostjo.
Danes sem bla v DM, BC in lekarni, in sem kupial vse kar je manjkalo še zame in za bejbija. Tak da naslednji teden bom še torbo zase napokala, pa da zrihtam en red v previjalni, pol je pa to to.
Pa samo še zibko moram v spalnico postavit, čeprav ima svojo sobo poleg najine, samo že vidim dan iti slučajno ne bom na 3 ure hodila v sosednjo sobo....No go...Ali pa kasneje zato, da bom popravljala dudo. Ja pa ja.
Evo, zjutraj pa na morje...pa v nedeljo zvečer nazaj :)
Lepo se imejte :)
Aja moj obseg trebuha v 32 tednu znaša 90 cm. Iz 60 na 90 :)

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

Neposredna povezava do sporočila: 1532
12.7.2014 8:17:46   
lila5
Radenska_, fajn, da ti rata tako user posted image
Jaz sem se znala basat tudi skoraj za brez veze... mislim tko, nisem bla lih nekaj lačna, pa sem vseeno začela jest, pol pa je itak steklo naprej user posted image Pa to za hribe ti po mojem ful pomaga ohranjat neko težo..jaz grem samo v klanec, pa me že pobira user posted image user posted image
Od službe do doma imam 5 min.hoje in to je to...doma kar naredim, naredim in pol sedim ali ležim user posted image Večkrat pridem zmatrana za sprehode...tko, da grem 1-2x na kak počasni sprehod za pol urce ali eno uro user posted image

Jojjj, a veste mogoče, če sploh še kje prodajajo tiste lepe kompletke za ven iz porodnišnice, ki so bili nekoč v škatlah??? Nikjer ne najdem, pa danes grem v Lj, pa če mogoče katera ve, kam naj grem pogledat, naj pove user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1533
12.7.2014 8:26:33   
Anonimen

Mleka jaz ne bom kupovala, itak imas 3 dni casa, ko si v porodnisnici. Takrat tudi vidis ali stece ali ne. Stece lahko tudi kasnej, samo ne obupat! to si zapomnite! Treba je vztrajat, pa hkrati se ne zivciratuser posted image .

Jaz sem prvega dojila, ampak je imel refluks, zato sem mu po parih mesecih zacela dajat AR formulo- za refluks. Najprej kupila aptamil, ker je bil najbolj opevan, kot vrhunsko mleko. Kupila v mullerju- pa ga mali ni hotel povohat. Kupila novalac (lekarna, kasnej v avt- zaradi cene) in ga je sprejel. Ni mi dalo miru in sem sama poskusila moje mleko, aptamil in novalac. Po vonju in okusu je novalac bil blizje mojemu mleku, aptamil pa je smrdel in imel zelo cudn okus-bljack, mi slo na bruhanje, ni cudn, da ga moj ni zeleluser posted image - razvajencek z maminim mlekom. Po 1 letu, ko se je refluks malo umiril, sem preklopila na dm- babylove mleko, ker so ga ravno takrat zacele mame ful hvalit. Otroci so imeli po njem najmanj tezav s prebavo, napenjanjem, zaprtostjo.... pa se cenovno je bil najbolj ugoden. Mali ga je sprejel- jaz spet sprobalauser posted image in moram rect, da je bil tale se res najbolj podoben mojemu mleku. Ostali smo na tem mleku do konca in tudi tokrat bi izbrala tole, ce bo treba.

Moj trebuh 112cmuser posted image , ja vasi so se majhniuser posted image . Jaz nic ne migam, od prvega dne pozitivnega testa. Mesec pred pozitivnim testom so mi naredili abrazijo-splav. Tale nosecnost nas je presenetila. Prve 3 mesece sem se se kaj sprehodila, kaj delala... od 3 meseca pa vec ali manj lezanje. Prvega ne rabim vec dvigat, je pa tudi lepo sprejel in razume,da ne morem fuzbala igrat. Zame je zdaj ze podvig, ce grem 8 stopnic ali par 100 m. Se ne sekiram, pri prvem sem tudi prelezala pol nosecnosti.

Testa za sladkorno pa jaz se nisem imela in nekako mam obcutek, da ne bom. Nisem imela niti pri prvi nosecnosti. Takrat sem vprasala zakaj in so mi rekli, da ce je ttrebuscek otroka mali (prvi ga je imel celo za 2 tedna premajhnega, ta drugi pa na spodnji meji) in ce se mama ne redi prevec (naenkrat veliko se ne smes, ampak da kile gredo pocasi skozi celo nosecnost gor), potem ni panike. pA NIMA veze ali jes sladkarije ali ne. Sladkor dviguje tudi druga hrana.

Pri prvem otroku smo imeli njegovo posteljko zraven najine dobre 3 mesece. Potem smo ga preselili v svoji sobico. Izkazalo se je, da je bila boljsa poteza. Ker je imel res nemiren spanec in nisi smel niti vdihnit. Sicer sem se vedno 10-20 krat na noc vstajala, ampak sem vsaj lahko vdihnila normalnouser posted image . Tudi pri drugem bom imela posteljko prve mesece pri sebi, potem gre k bratcu v sobo- ce bo stala in se bosta zbujala, gre v svojo sobo. Zibka bo pa v dnevni sobi in prve mesece prakticiram dnevno spanje v dnevni sobi, pri svetlobi in normalnem hrupu.
.

Neposredna povezava do sporočila: 1534
12.7.2014 8:35:17   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: lila5

Radenska_, fajn, da ti rata tako user posted image
Jaz sem se znala basat tudi skoraj za brez veze... mislim tko, nisem bla lih nekaj lačna, pa sem vseeno začela jest, pol pa je itak steklo naprej user posted image

joj, kak mi je to znanouser posted image . Cez dan sploh, edino hvala bogu, da se zvecer ni tako.

Po ravnem grem kot racka. Ravno vceraj smo sli mal po promenadi- ful guzva in sem mojemu rekla, da me lahko zakotali in podrem vse keglje. Jao samo res racam, vcasih mi se moj mora pomagat, da sploh vstanem iz kakega mehkega kavca ali fotelja.

Lila5 poglej BC, mislim, da sem tam videla. Je pa ful drazje, kot ce kupis posebej. Pa da povem se svojo izkusnjo, zakaj je brezveze kupit tole. Ne ves kolk velik bo otrok rojen. Tudi mere, ki jih G merijo pred porodom so lahko zelo varljive. V glavnem jaz sem za v P spakirala kar 2 pajacka in bodija razlicne velikosti. Otrok je bil zelo velik, ampak zelo drobckan in 56 mu je plavala, bil je kot en revcek v prevelikih cunjah. Cimra pa je morala cakat moza, da ji je od doma prinesel 62, ker je 56 bilo ocitno premalo. user posted image Zato skoda kupovat te kompletke, raje nakupis normalne cunje in vzames 2 stevilki s sabouser posted image

(odgovor članu lila5)
  Neposredna povezava do sporočila: 1535
12.7.2014 9:19:41   
peregrina
Če jeste sladkarije pred sladkornim testom, to nič ne vpliva na rezultat. Preverjeno.
Sem imela vikend pred sladkornim testom (ki sem ga imela v pon. zjutraj) 3 dni samih žurk z ogroooooomnooooo sladkarij (tortice, peciva ...) in ker mi je bilo vse do sedaj slabo po sladkem, zdaj mi pa končno ni več, se nisem nič šparala.

Nekatere so me strašile da bo grozen test, ampak meni se ni zdelo nič tako groznega. Pač popiješ tisto sladkobo (mende pomaga, če stisneš limono zraven, je bolj užitno - jaz nisem imela limone) in je.
Test je bil ok. In vse ostalo na pregledu tudi.

Trebuh ... sem šla preverit (zdaj ne najdem metra, da bi se izmerila). V 23. tednu je bil trebušček velik 96 cm. Domnevam da sem zdaj v 25. tednu že okrog 100-tkeuser posted image .

A je še katera tako pozabljiva? jaz vstanem od mize, da bi iz pulta vzela banano, pa pridem do pulat in ne vem več kaj sem šla iskati.
Pa dobro, to še niti ni tako moteče - bolj je v službi, ko mi stranka kaj naroči, jaz pa na pol poti pozabim, kaj že moram dostavit. user posted image

Še eno vprašanje ima za tiste, ki že imate več otrok. Zadnje čase je naše detece zelo pridno kar se brcanja tiče. Čez cel dan čutim brcike.
Me pa zanima nekaj. Ko recimo pritisnem na trebuh (v službi, ko delam na rač, se pač naslonima na mizo - ne močno, ali ko da moj roko na trebuh, detece vedno začne brcati. Pa ne veva, a zato ker mu to ne paše (in se brani) ali je pač tako komunikativen in pač želi samo kaj "povedat". user posted image Kaj mislite?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1536
12.7.2014 9:51:16   
relativna
Dobro jutro!
Danes sem malce zombi ... ob pol petih mi je tamala hotela trebuh odpret user posted image Je očitno hotela, da vidim prelep sončni vzhod user posted image Potem pa ni šlo zaspat do sedmih, ko je spet imela žurko ... no, zdajle jo ima pa spet user posted image

No, jaz bom pazila na hrano predvsem zato, ker sem panik. Res nočem, da bi bilo karkoli narobe. Tudi v laboratoriju mi je rekla, da naj se kak dan prej izogibam sladkarij, kruha, sadja ipd. Mi ni problem, samo da bodo rezultati vredu user posted image
Ga pa pri nas očitno delajo vsem nosečnicam, ker ima moja babika vredu rezultate bušija, pa tudi jaz se definitivno nisem preveč zredila user posted image Saj po eni strani super, da malce nadzorujejo, ker vseeno sladkorna ni kar tako ... ma mene bi lahko spustil user posted image

Jem, ko sem lačna ... ampak kaj, ko sem lačna skoz user posted image In potem res spravim vase neverjetne porcije user posted image Je pa res, da sem še vedno dosti aktivna, kamot grem tudi na daljše sprehode po teh naših bregih - sicer malce počasneje, ampak se ne sekiram user posted image
Zdaj, ko pa vem, da je vse vredu, bom pa zopet začela z rednimi aktivnostmi, da bom še malce v kondiciji do poroda user posted image

Joj, midva nimava še nič cunj ... zadnjič sem edino kupla eno pisano tetra pleničko, ker vem, da je drugje nimajo, v tisto trgovino pa ne bom več šla user posted image Pa toliko kot je moja mama težila, da ne smem prehitro kupovat, sedaj je pa čisto preveč navdušena user posted image
Ah, dokler nimava zrihtanega stanovanja, tako nimam kam za dat stvari. Ma res, tist en paket, ki sem ga naročila, se zdaj premika sem in tja po dnevni in samo čakam, da se kdo spotakne ob njega user posted image

Pozabljivost pa tudi mene daje ... če je kaj res pomembnega, si morem napisat, ker drugače takoj pozabim user posted image Pa vsa imena mi uhajajo iz glave, pa tudi kakšne čisto navadne besede. Je potem kar težko odpisat izpit, ko znaš vse tiste strokovne besede, ne moreš se pa spomnat ene čisto vsakdanje user posted image

(odgovor članu peregrina)
Neposredna povezava do sporočila: 1537
12.7.2014 10:17:27   
lila5
Anonimen, večina je takega mnenja glede kompletkov ..pa , da je brez veze rabit denar za kaj takega, ker lahko sama kaj skombiniram..samo, kaj, ko mi je lepo, ko je kapca, rokavičke, nogavičke, no vse v istem user posted image

Na, meni se je pa prvič slabost zgodila....sem se z neko žensko pogovarjala na hodniku in kar naenkrat je bila megla okrog mene, hitro stekla v wc (do wcja ne vem niti kako sem prišla), vsi so me nek pozdravljali, jaz pa pojma nimam kdo je kdo, ker nisem nič vidla, vse belo..no, potem še vrat od wcja nisem uspela zaprt, sm že bruhala user posted image sploh ne vem kaj mi je..verjetno mi manjka cuker, ki ga včeraj nisem jedla user posted image Zdej grem pa kar domov, me prav briga, če mi zmanjkajo ure user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 1538
12.7.2014 11:42:48   
vesica
jaz se pa moram pohvalit da mi sladko niti ne paše kaj preveč - čeprav niti prej nisem bila neka ljubiteljica sladkarij . Je pa res da mi ogromno zdaj v nosečnosti gre in zelo diši zelenjava in od sadja lubenice in nektarine tega pa lahko pojem na kile nevem če sem kdaj toliko lubenic in nektarin pojedla kot zdaj user posted image

Midva nimava še nič razen par tetra plenič odejice in kar mi je mama prihranila od nečakov in nečakinj bodije tako da vsaj nekje prišparam ker bodije tako ali tako hitro prerastejo, bom pa enkrat ko pridem z dopusta ali konec avgusta počasi dokupljevala stvari zame in pikija.

Imena ???? cela znanost user posted image glede na to da ne veva spola za punčko imava milijon imen za fantka pa nimava pojma user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1539
12.7.2014 11:53:27   
Bett
Radenska si me nasmejala s tem, da ješ, ko si lačna. Večino nosečk je vseskozi lačnih ;)
Vam morm pa povedat, da bom prsparala 1500€, Kker sem ji odlomil samo delček zoba user posted image . Me je kr mal potolažla zobozdravnica.
A vi si same merite obseg trebuha ali vam ga pri ginekologu? Ker meni ga G ni še nikoli ni izmerila, ne v prvo, ne zdaj.
Kompletek se pa jaz še odločam ali bi ga kupila ali ne. Za prvega sem ga kupila v c&a in mogoče gq bom tudi zdaj, če bo našla kaj pametnega. Se ne sekiramkaj preveč v kaj ga bom oblekla user posted image , nag sigurno ne bo šel domov.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1540
12.7.2014 12:10:46   
Bett
Ne razumem kako vas lahko nekatere zbudijo brce v trebuhu. Ali res tako mocno brcajo vaši bejbiji ali ste tako občutljive? Meni se še nikoli ni zgodilo, da bi se zbudila zaradi brc.
kot drugo la ne razumem nosečnic, ki se stalno božajo po trebuhu. Jaz nikoli nisem bila neka raznežena nosečka in mi res ni jasno zakaj bi samo sebe božala po trebuhu. Kakšne nosečke pa ste ve?

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1541
12.7.2014 12:20:28   
vesica
je vse odvisno od posameznice - mene zdaj res včasih zbudijo brcike na boku,ker predvsem je zame moteče ( sploh to psanje na boku) in imam občutek da je tudi njemu nelagodno in se potem obrnem.Do sedaj pa teh težav nisem imela. Meni je tudi zelo ne prijetno to, ko ravno želim iti na wc na karkoli čutim brcike oz.tako smešno mi je . Jaz se po trebuhu božam včasih če me kaj boli ali pa če ima kakšen gib da je zame neprijetno se oz. ga pobožam saj pravim odvisno od posameznice eni je to ok nekaterim ne - meni edino gre zelo na živce da mi nekdo drugi boža trebuh - smo takšne in drugačne . Jaz sem zmeraj govorila da mi je neumno videti žensko kako se boža po trebuhu pa glej to jaz se zdaj tudi ko dela prevale v trebuhu pobožam pa kaj naj ko je že avtomatsko roka doli :)

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1542
12.7.2014 12:20:52   
relativna
Bett, ne znam razložit, ampak ... moj trebuh enostavno ni več moj user posted image Ja, k me brcne, mi ga odnese za ene par cm, kar ne samo, da čutim, ampak vidim user posted image Mogoče sem res občutljiva, kaj pa vem, ampak moj otrok definitivno ni več najbolj nežno bitje na svetu user posted image Sploh ker jo včasih čutim tudi, ko stojim.
Mogoče te pa ne brca, ko spiš? Oz. kako jih pa čez dan čutiš? user posted image Ker je tudi dosti odvisno od dojenčka ... moja mama je pri meni npr. videla moje premike, pri tamali pa ni bilo nič user posted image

Haha, po trebuhu se pa božam, ker mam filing, da tamali dam občutek varnosti user posted image To delam samo takrat, ko me v javnosti začne brcat - pač mam filing, da ji ni kul in je to moj način, da jo pomirim in ji pokažem, da je vse vredu user posted image Pa da nisem pozabila nanjo. Ne vem no, pač najbrž pomaga predvsem meni - ma če pomaga meni, pomaga tudi njej user posted image

Trebušček si zmerim, ko se spomnim in se mi zdi, da je kaj več obsega user posted image Se drugače ne obremenjujem s tem, niti ne vem, če je pokazatelj česarkoli user posted image

Uf, jaz bom tudi najbrž kakšen kompletek za gušt kupila user posted image Čakam na orng kolekcijo jesen-zima, ker trenutno mi še ni nič kaj všeč.

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1543
12.7.2014 14:54:26   
Anonimen
Jaz definitivno nisem obcutljiva glede brcik. In kot sem rekla, prvi je imel nezne in ponoci je spal, cetudi sem bedela po 3 ure ponoci, se ni premaknil. Tale zdaj pa je divjak in ja bolijo me, ven porine cel komolc, nabije me v jajcnik- to me najbolj zaboli. V jajcniku imam veliko cisto in zato povecan jajcnik, imam tudi endometriozo in ze ce se kaki po crevesju premika, me to boli, kaj sele ko se en guzi tam not. Neprijetno pa mi je, ko rito porine ven oz se obrne in potem rita gre iz enega konca na drugega- ce gre cez popek, mi v tistem trenutku popek ven obrneuser posted image user posted image . Tole me ne boli, je samo tak neprijeten obcutek. Ponoci se veliko zbujam, sam mislim, da ne zaradi brc, ker sele cez par sekund ali minuto zacnem cutit aktobacije. In ob takih akrobacijah tezko zaspim nazaj.

Nisem niti jaz neka raznezena dusa, brce in to me pol tolk ne ganejo, kot poslusam druge. Sem pa panik, ce jih ne bi bilo, tak da meni brce bolj pomenijo, da je dete ok. Bozam se glih ne, si pa veliko,rat drzim trebuh, to pa bolj iz obcutka, ker mi vse dol pritiska in mi daje obcutek, kot da si ga gor drzimuser posted image . Al pa se primem, ko mi nabije, nategne trebuh.

Samo v cem je fora, da se pred testom pazis, potem pa ne vec. S tem si samo skodis, ker pol dejansko ne ves kaka je situacija.

Relativna, kje si kupila tetraplenico. Jaz iscem barvne in ne najdem nikjer.

Peregrina zal ne znam odgovora. Mam ze enga otroka, ampak se se vedno isto sprasujem, bolj iz heca. Moj ponori, ce me nosecniski pas zatisne ali ce se naslonim na kaj trdega. Odmaknem se samo, ker mi brce niso prijetne. Skodit pa mu nimas kaj, ker je lepo zasciten not, ima dovolj plodovnice- tak da je kaka panika odvec.
Zdaj sem si sla prvic zmerit trebuh, nikoli nisem, niti pri prvem. Ginekolog ti itak meri od sramne kosti, do konca maternice, tole merjenje je pa obseg, ki ne pove cisto nic.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 1544
12.7.2014 15:02:13   
relativna
Pazit se zato, ker je za nosečnice itak full nizka meja ... in ni rečeno, da dejansko je kaj narobe. Ker itak, če je, ti ne pomaga niti, da se mal nazaj držiš user posted image Lažno pozitivni rezultati pa v medicini vedno obstajajo - in res ne bi bila rada med njimi user posted image

V Pikapolonici imajo dosti luštnih barvnih user posted image Cena je pa čisto tako ... ene so cenejše, druge so dražje user posted image

Aja, moji tudi ni medenični pas všeč ... me vedno tja noter ruka, ko ga imam gor user posted image

G mi pa še nikoli ni merila maternico user posted image Sicer sem videla zadnjič šiviljski meter, ampak je očitno bolj za okras user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1545
12.7.2014 19:03:14   
tincy23
Ojla!

Da se še jaz malo javim. Sem v 26 tednu in zadnji teden ne morem več ponoči spat. Pa tudi čez dan me tako tišči v trebuhu, kot da sem pojedla ne vem koliko. Ko hodim komaj diham. Zvečer ko se uležem - pa dojenčku ne paše ne na desnem boku, ne na hrbtu, jaz pa na levem nikakor ne morem:)
Ne vem kaj bi to bilo ali ima katere podobne izkušnje. Res je to moja tretja nosečnost in nikoli še ni bilo tako kot je sedaj. Full me tišči v trbuhu, da komaj diham.

Neposredna povezava do sporočila: 1546
13.7.2014 11:18:32   
Ema_27
Jaz sem se danes po dooolgem času končno naspala, prejšnje noči sem zelo slabo spala. Včasih sem po 3-5 ur bila pokonci sredi nočiii. Pojest pa tudi nemorem veliko, saj me začne tako tiščat v trebuhu. Da o zaprtju ne govorim, KATASTROFA!!! Pa križ mi bo tudi počasi vstran pado :D Sedaj prakticiram sedenje na žogi, baje bi naj pomagalo.

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu tincy23)
Neposredna povezava do sporočila: 1547
13.7.2014 22:03:53   
Radenska_
Ojla, evo mene nazaj z morja :)
Je blo fajn, sem mojega ene dvakrat vsak dan v hrib nagnala pa na dolg sprehod, ker pač...Ma jaz ne morem bit pri miru :P
Na morju pa sploh ne. Doma pa tudi, zadnjič sem bla na bolniški, ker sme mela virozo, prvi dan je b ores tko da nisem mogla nč od nič in sem samo spala, drugi dan sem že malo pucala, tretji dan pa pomila vsa okna v hiši :P

Ma jaz vidim da so si nosečnosti ful različne. Res močno bom trkala ane zdajle, po temle kar bom napisala. Jaz ne zatekam (še?) nič. Tamali brca ko zmešan, ampak me ponoči ne zbuja s tem. Edino zbudi se in začne malo razgrajat če se jaz obrnem, ali pa ko grem na wc se vedno
zbudi. Včasih začne pol še kolcat (kar itak povprečno 2-3x
na dan). Spim bp, pride kak dan ko je mal bolj tko, ker me občasno mal zgaga daje, ampak nasplošno spim super, tud ne samo na desnem boku, ampak tud na levem in na hrbtu se dostikrat znajdem. Sicer se vedno pozicioniram in zaspim na desnem, a se zbujam na hrbtu in levem boku, črv (blazina) pa je na tleh :P

A kateri kaj iz prsi teče, jaz bom znorela. Vse modrce imam flekaste, vsako jutro imam spalno srajco flekasto, v bistvu čutim ko začne tečt. Prej sem si eno mal stiskala in je teklo ven, najprej kolostrum, potem prozorno. Očitno bom pač mogla začet robčke dajat notri (zdaj mi ni da bi že na blazinicah trošila) ker bo sicer vse zaflekano. a je to dober znak da bo mleko?

Glede lakote pa, pridejo takšni in drugačni dnevi, kakšne dni sem lačna skoz, kakšne dni je normalno. Če bvidim kakšne faze vse sem že čez dala joj....Tedne ko sem vsak dan predozirala rdečo peso, ker mi je tako pasala, pa potem solate v vseh oblikah (kislo in slano) - to je ostalo še zdaj moja top izbira, zdaj pa bi nutello in te linolade in to jedla na kruhu vsak obrok. Ful zanimivo, ker prvih 6 mesecev sladkega videt nisem mogla. Saj zdaj mi tudi paše samo ta namaz in pa sladoled, ostalo ne.

Glede zaprtosti, liter donata na dan, odžene krče v mečih (pri meni) in zaprtost stran :P
Jaz bom zdaj zmanjšala na pol litra ker hodim kakcat vsakič, ko grem na wc (nimam pa driske).
Sicer pa z zaprtostjo že pred uvedbo donata nisem iemal težav, sem šla 2x na dan.
Poskusite ga....Sam ne deci na dan, ampak več, ker deci ne nuca nič.

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 1548
14.7.2014 9:04:41   
Anonimen

Plenice bele imajo 10 kom 9 evro v dipotu v Lj.Barvaste ali pa medvenki gor,srčki itd.imajo pa v kik in tedy pakirane po 3 ali 4 cene so pa 4.19 tam nikej.Včeraj sem delala do 8 zvečer ko sem prišla domou sem se ulegla kao za 5 minut in me je zmankalo tako sem bila utrujena.Še malo pa imam pregled 24 _ga joj kje je že to

Neposredna povezava do sporočila: 1549
14.7.2014 9:10:16   
Anonimen
jaz grem vsak dan 1x-2x na dan na veliko potrebo. Pridejo pa dnevi, ko mam obcutek da je v trebuhu vecja napetost, tezje diham, vecje tiscanje.... in po ene 3-5 dneh takega mucenja, se mi nekaj zgodi in grem do 5x na dan, tudi driskouser posted image , me spuca in jaz lazje zadiham in mam manj tiscanja. user posted image Ocitno vseeno ni dovolj, da grem samo 1x ob vsej tej hrani, ki jo pojem. Jaz pijem magnezij iz lekarne. Vsako jutro pa jem doma narejene muslije z lca jogurtom (zmesam ajdove kosmice, razna semena, drobljene oreske, chia semena in drobljena lanena semena).
Donat pa je meni pomagal le, ce sem ga na tesce zjutraj spila toplega- pogretega (2dcl), drugacee ga lahk spijem 2 l pa nima haskauser posted image Sam mi je nagravzen in zato raje pijem magnezij za krce in lanena in chia semena, kosmice- brez glutena. Semena morajo biti drobljena, za boljsi ucinek.

Iz prsi mi tece le toliko, da se vse takoj prime ne bradavicah in tam posusi. Nic ne pride do modrcov. V prvi nosecnosti je bilo se manj tega. Takrat sem tudi bila na rr forumu in ko so punce pisale o kolicinah izcejenega izcedka iz prsi, o velicinah prsi.... sem jaz bila cist zafurstrirana- mini joskice, nic izcedka.... no pa sem dojila ze prvi dan v porodnisnici in imela mleka na izvoz non stop. Se je pa zgodilo, da kaka z velikimi joski ali z veliko izcedka v casu nosecnosti, ni mogla dojit. Radenska ni pravila, jaz mam obcutek, da je veliko tudi odvisno od otroka, ka sesalni refleks bo imel. Tole dodatno spodbudi k ustvarjanju mleka, in vec bo povprasevanja po mleku, vec mleka se bo delalo. Moj je sesal ko zmesan, pojedel si je se roke, sesal je vse kar je prislo v usta, dojila sem ga pa tudi na pol ure, ce je zelel. Cimra v P, je rodila drugega otroka, prvega dojila normalno, nikoli probleme z dojenjem.... je mislila, da ne bo problemov tudi v drugo. Ampak drugi malcek je bil len, ko ga je dala na josko, je 1x potegnil in zaspal. Z dojenjem se je borila 3 dni, vmes so mu sestre dale tudi flasko. Cimra je imela mleko, samo mali ni hotel vlect.
Meni so takrat rekli, da vsaka zenska lahko ima mleko, razen ce obstajajo fizicne ovire ali hude zdravstvene ovire. Samo je pa res, da se mora poklopit vec faktorjev. Ne samo zenska, tudi otrok, psiha, okolje.... Zato pa pravijo, da je treba vztrajat in ne obupat, pa skozi ves cas biti sproscen.
Mi smo dobili ob porodu mini knjigico o dojenju. ceprav se ti zdi dojenje nekaj naravnega in knjigica brezvezna, jaz resnicno svetujem, da jo preberete. Veliko, veliko je tudi na temu, kako pravilno pristavit otroka in kako ga pravilno odstavit. Ce tega ne naredis, si se samo bolj zafurstrirana, otrok ne more sesat, otrok zmrcvari bradavice, tebe boli, si se bolj zivcna.....

Neposredna povezava do sporočila: 1550
Stran:   <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  60 61 [62] 63 64   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...
Punčka ali fantek: trije testi za ugotavlj...
Vas zanima, kaj nosite pod srcem? Ali že veste in bi radi preverili, če deluje? Ugotovite spol otroka v trebuščku so pom...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?