Anonimen
|
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen jaz grem vsak dan 1x-2x na dan na veliko potrebo. Pridejo pa dnevi, ko mam obcutek da je v trebuhu vecja napetost, tezje diham, vecje tiscanje.... in po ene 3-5 dneh takega mucenja, se mi nekaj zgodi in grem do 5x na dan, tudi drisko , me spuca in jaz lazje zadiham in mam manj tiscanja. Ocitno vseeno ni dovolj, da grem samo 1x ob vsej tej hrani, ki jo pojem. Jaz pijem magnezij iz lekarne. Vsako jutro pa jem doma narejene muslije z lca jogurtom (zmesam ajdove kosmice, razna semena, drobljene oreske, chia semena in drobljena lanena semena). Donat pa je meni pomagal le, ce sem ga na tesce zjutraj spila toplega- pogretega (2dcl), drugacee ga lahk spijem 2 l pa nima haska Sam mi je nagravzen in zato raje pijem magnezij za krce in lanena in chia semena, kosmice- brez glutena. Semena morajo biti drobljena, za boljsi ucinek. Iz prsi mi tece le toliko, da se vse takoj prime ne bradavicah in tam posusi. Nic ne pride do modrcov. V prvi nosecnosti je bilo se manj tega. Takrat sem tudi bila na rr forumu in ko so punce pisale o kolicinah izcejenega izcedka iz prsi, o velicinah prsi.... sem jaz bila cist zafurstrirana- mini joskice, nic izcedka.... no pa sem dojila ze prvi dan v porodnisnici in imela mleka na izvoz non stop. Se je pa zgodilo, da kaka z velikimi joski ali z veliko izcedka v casu nosecnosti, ni mogla dojit. Radenska ni pravila, jaz mam obcutek, da je veliko tudi odvisno od otroka, ka sesalni refleks bo imel. Tole dodatno spodbudi k ustvarjanju mleka, in vec bo povprasevanja po mleku, vec mleka se bo delalo. Moj je sesal ko zmesan, pojedel si je se roke, sesal je vse kar je prislo v usta, dojila sem ga pa tudi na pol ure, ce je zelel. Cimra v P, je rodila drugega otroka, prvega dojila normalno, nikoli probleme z dojenjem.... je mislila, da ne bo problemov tudi v drugo. Ampak drugi malcek je bil len, ko ga je dala na josko, je 1x potegnil in zaspal. Z dojenjem se je borila 3 dni, vmes so mu sestre dale tudi flasko. Cimra je imela mleko, samo mali ni hotel vlect. Meni so takrat rekli, da vsaka zenska lahko ima mleko, razen ce obstajajo fizicne ovire ali hude zdravstvene ovire. Samo je pa res, da se mora poklopit vec faktorjev. Ne samo zenska, tudi otrok, psiha, okolje.... Zato pa pravijo, da je treba vztrajat in ne obupat, pa skozi ves cas biti sproscen. Mi smo dobili ob porodu mini knjigico o dojenju. ceprav se ti zdi dojenje nekaj naravnega in knjigica brezvezna, jaz resnicno svetujem, da jo preberete. Veliko, veliko je tudi na temu, kako pravilno pristavit otroka in kako ga pravilno odstavit. Ce tega ne naredis, si se samo bolj zafurstrirana, otrok ne more sesat, otrok zmrcvari bradavice, tebe boli, si se bolj zivcna..... V katerem tednu si?Jaz sem 26/3 dni če sem prav računala...zizike so mi zrasle samo še nič ven ne teče ..
|