|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Oktrobrke 2014
7.7.2014 9:03:50   
vesica
mene pa hrbet tako boli da nevem ali bi se jokala ali smejala in to celoten ne samo križ neveš kaj je huje ali stati ali sedeti user posted image . Ve katera kaj je dobro ali priporoča kaj ?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1501
7.7.2014 10:19:05   
Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: vesica

mene pa hrbet tako boli da nevem ali bi se jokala ali smejala in to celoten ne samo križ neveš kaj je huje ali stati ali sedeti user posted image . Ve katera kaj je dobro ali priporoča kaj ?

mene ce boli me moj masira na tistem mestu z konjskim balzamom in pomaga tako da potem en teden me ne boli dokler spet ne likam ali pospravim celo hiso ali kaj takega delam

(odgovor članu vesica)
  Neposredna povezava do sporočila: 1502
7.7.2014 12:49:09   
Bett
Vesica za bolečine v hrbtu še najbolj pomaga počitek user posted image in pa tudi plavanje. Drugače pa vprašaj za nasvet kakšno fizioterapevtko, kakšne vaje lahko delaš v nosečnosti za krepitev hrbtu ih mišic. Jaz se spomnem v prvi nosečnosti, da nam je fizioterapevtka na materinski šoli kazala neke vaje, ampak se ne spomnem več kakšne, ker jih nisem potrebovala.
Mazanja z raznoraznimi kremami, tudi naravnimi, pa ne bi priporočala, ker tudi naravna eterična olja lahko škodijo plodu ali pa sprožijo porod. Zato vsaj pogooglajte prej katere snovi vsebujejo in če so varne za nosečke.

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1503
7.7.2014 13:52:08   
NikaAnna
bejbike, masaze ni dobro izvajat vsaj do 37. tedna nosecnosti, ker kot je rekla bett, lahko sprozi porod. Je pa res, da so te bolecine neznosne... jaz spim samo par uric na noc od tega user posted image

''Out of difficulties grow miracles.''

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1504
7.7.2014 14:37:51   
Bett
Tiste, ki vas boli hrbet. Ali ste že poskusila spati z blazino za dojenje, ali z zvito idejo med nogami. Se spomnem, da je eni kolegici to full pomagalo.

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1505
7.7.2014 16:16:17   
lila5
Hej!

Mene je prejšnjo nosečnost ful bolel križ, pa me je moj tud skoz masiral, mi je malo pomagalo, popadkov pa od nikjer user posted image

Včeraj sem bila na morju...vse lepo in prav, ampak mi ni neki gušt s tem trebuhom, pa sonce , vožnja, itd. Tko, da razmišljam, če bi sploh kaj šla za več dni letos user posted image

Drugače? trebuščki rastejo? Se že kaže kaka strija? =)

Relativna, hvala za predloge user posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1506
7.7.2014 18:46:24   
lila5
Aja, relativna, pa bi bil ta voziček za pozimi, mislim gume, bi ble fajn vozne, ker z mojim sem fajn trokirala , hihihihih

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1507
7.7.2014 22:59:02   
relativna
Lila, po moji logiki, če so dovolj velika kolesa, ne bi smelo bit problema. Se ti pa mogoče splača še malce pogledat mnenja, pa tudi vprašat koga, ki ga ima user posted image

Meni pri mojih bolečinah najbolj pomaga počitek ... saj ne, da bi takrat lahko kaj drugega počela kot ležala user posted image Sem se pa danes malce preterala (4h po trgovinah je očitno že blazen napor), pa hitra sprememba v vremenu ... sem eno uro samo ležala in mislila, da bom umrla, ker mi je bilo slabo in glavobol sem imela user posted image No, sem pa zdaj že čisto vredu, ampak očitno se bo treba pazit.

Strije sem dobila na joškah user posted image Pa mažem 2x na dan, masiram, kolikor si upam, začela sem pit več vode ... mah, se mi zdi, da je vedno huje. Pa dober, če bodo prišle vsaj do C košarice, jim ne bom zamerila user posted image

Trebušček pa pridno raste, čeprav mi vsi pravijo, da imam malega. Ja, ga naj pa oni nosijo user posted image Sem si danes tudi kupila eno nosečniško majčko za gušt user posted image
Še bolj me pa zabava moja aktivna biba ... ne vem, ali ta otrok nič ne spi ali kaj, non stop me vsaj malce brca user posted image

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1508
8.7.2014 12:05:51   
vesica
jaz nimam ravno te blazine ampak imam povšter in si ga dam umes - mislim da me bolj moti tudi to spanje na boku z enega na drugega,ker običajno spim na trebuhu - še dobro da me tale povštček drži na stran če en bi me kar potegnilo na trebuh user posted image Masaža včasih pomaga včasih se mi tudi zdi da se mi samo še bolj razdraži in boli - najbolj trenutno mi pomaga ko si pogrejem gel in dam na hrbet mislim da takrat šele občutim olajšanje user posted image

jaz mam trebuh tudi kar velik mi pa gre bolj od strani oz. nosim bolj zadaj user posted image čeprav tudi meni vsi pravijo da ni tako veliki kot pri nekaterih ampak bog pomagi čakmo še zadnje mesece ko me bo pomoje razneslo user posted image

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1509
9.7.2014 6:40:08   
peregrina
Mene tudi na trenutke boli hrbet - a to je večinoma zaradi nenehnega sedenja v službi. Ugotovila sem, da pomaga pilates - nosečniški, seveda. 20 minut na dan je kot balzam. In tudi bolečine izginejo.

Imam pa še en drug problem. Boli me trtica. In to nenormalno. Včasih sploh ne morem sedet. Kaj lahko naredim proti temu?

A ima še katera problem, da je morala kupiti večje sp. hlačke? Meni so namreč vse premajhne. Zadnjič sem si šla kar kupit št. 42 (drugače imam 38), ker so me res vse tako držale, da ni bilo za zdržat. Pa se nisem toliko zredila, da bi lshko bilo od tega (vem kako je ko se zrediš user posted image ). Hlače pa itak nosim vse tiste na nraztegljive materiale v zgornjem delu, tako, da tam pa ni bilo panike ;-)

Je možno, da se mi je medenica toliko razširila?

Midva planirava iti na morje septembra, ampak glede na to kako me že vožnja v službo in iz nje utruja, vse bolj dvomim, da se mi bo dalo vozit nekam daleč.

Sicer pa je moj trebušček že res ogromen (več ljudi me je že vprašalo, kdaj grem rodit, eden me je celo vprašal če bosta 2 - jaz sem pa v 25. tednuuser posted image ). Ojej, kakšen bo šele v zadnjem mesecu. Si sploh ne upam pomisliti. Pa sem se do sedaj zredila (gledano na prednosečniško težo) 3 kg (od najnižje teže v noseč. pa sem pridobila 7 kg).

Mi je pa tako zelo všeč, ko detece brca. user posted image

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1510
9.7.2014 9:23:09   
Anonimen

"večje sp. hlačke?# jaz sem tudi imela 38 zdaj ze en mesem kupujem 40/42 da me ne tiščijo ali če imam kakšne pajkice pa imajo elastiko jaz dam elastiko kar ven tako da drugo leto bom vse notri dala :)

Punce vam tudi valovi trebušček ko brca ?včas ko počivam gledam in kar na enkrat vidim kako valovi trebušček.Kdaj čutite brcike?jaz čutim če jem kaj sladkega ali če pijem limonado drugač pa zjutraj ob 6 pa zvečer ko se pripravljam spat ;)

(odgovor članu peregrina)
  Neposredna povezava do sporočila: 1511
9.7.2014 12:10:46   
Radenska_
Ojla. Jaz sem prej imela spodnje hlačke 36. Komaj spravim kaj nase, od teh 36, tako da sem si šla kupi 38 ali raje 40, navadne bombaž, pa še nekaj jih bom vzela.
In ja, sgigurno se je razširila medenica, jaz sem prepričana.
Drugače sem bila pa doma z virozo od četrtka do ponedeljka.
Zdaj sem pa kul.joj samo še 60 dni do dneva D.
Danes grem pa oddat paprije za porodniško...
Naslednji teden imam spet pregled, čez 14 dni pa že zadnji ultrazvok, rast/lega.

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1512
9.7.2014 12:21:03   
Saša33
Še moj pozdravček,

sem prvič v 2,5 letih sama doma. Danes imam dopust in ufff super. Otroka sta sedaj en teden v vrtcu in sta prav navdušena, posebej tavelika. Super, sem vesela da je tako. Me je kar skrbelo.

sem bila sedaj 14 dni redno v službi, sedenje. Itak, da me je vse bolelo, da sem komaj dam prišla od sedenja. Tako da bom sedaj delala po dva dni in en dan dopusta. Meni proti bolečinam pomaga edino šport. Pa čim manj sedenja.  Delam pa še 14 dni, nato imam UZ in nato bom vzela en mesec bolniške, ker se ne mislim zadnji mesec jokat v službi.

Doma je milia. Sem odtekla svoje (čeprav sem hodila in tekla, a eno urco da sem se razmigača). Nabrala svežo zelenjavo na vrtu, posesala avto. Sedaj pa sem si pripravila veliko skledo solate, domači mali korenček in grah. Pa v pečici se peče melancaza z sirom in paradižnikom. Njami, meni so zadnje 14 dni šle zaradi sedenja 3 kg gor. Tako da sem na plus 8.
Sicer pa ne morem verjeti. Tudi sama sem že dobila vse papirje za porod. Punce ne se matrat pa delat do konca.

Samo v vednost. zakon se je spremenil Tako, da ko oddajate papirje za porodniško se gleda predpretekli mesec kot zadnji za oddajo. Tako da meni je sedaj vseeno. če sem zanjdi mesec na bolniški, klinc jih gleda.

Radenska evo midve sva septemberke. Bova prve za akcijo:)

Uživejte itak čas leti.

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1513
9.7.2014 13:51:20   
Bett
Mene tudi ful trtica boli, pa sploh ne sedim veliko, ampak boli pa kot hudič. K sreči s hrbtom pa nimam težev, ne glede na to, koliko sem na nogah.
Spodnje hlače sem si jaz tudi kupila nove, ker drugače nosim tangice, zdaj pa sem nabavila 10 novih bokserk, M velikost, da me nič ne tišči.

Saša33 a ni za porodniško tako, da se sam odločiš, a boš dal zadnji mesec, ali predzadnji?

S kilami pa imam jaz tudi hude težave, zankrat sem jih pridelala 8kg do 25etega tedna, čeprav ne jem nič več kot prej. Drugače mam srečo, da lahko pojem vola, pa se mi nič ne pozna, zdaj pa kile kar letijo gor. Tako sem zdaj na dieti, jem samo sadje, zelenjavo, mlečne izdelke in meso, odpovedala pa sem se predvsem škrobu. Bomo videli, če bo kaj bolje.

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1514
9.7.2014 23:21:40   
rozmarin
Jaz mam ze od prej tezave z hrbtom in me je bolel vecino casa v nosecnosti. Zadnje dneve pa si kr odejo zvijem, tako kot te daljse blazine za nosecke, mam med nogami, spredaj pred trebuhom in do gor pod glavo. Pa morem rect, da me hrbet nic ne boli pa tudi zaspim veliko lazje. Ko sem spala na hrbtu me je zelo pogosto bolel, ce sem na boku brez podpore pa me prevec na trebuh vlece ( mam isti problem kot nekaj drugih, da sem prej vec ali manj na trebuhu spala ) user posted image

Kje kupujete opremo za sobico? Na internetu ali hodite po kaksnih trgovinah? Obstaja kaksna trgovina v Mariboru s temi stvarmi? Ali se bo treba kar preko interneta odlocit?user posted image

Spodnje hlace mam se iste, mam ze od prej nekaj bolj udobnih, medtem ko vecino hlac in majc vec ne morem oblect. Sej ni cudno pri +11kg v 28.tednuuser posted image

(odgovor članu Bett)
Neposredna povezava do sporočila: 1515
10.7.2014 9:01:06   
Anonimen

Kak je fajn da je takšno vreme fajn se da dihat ;) čeprav ni fajn da skos pada ...včeraj sva šle s taščo po trgovinah in smo nakuple za dojenčico preveč user posted image sem prišla domu z dvema vrečkam moj je kar gledu ....pa še tašča je nakupla dopolne tako da zdaj imamo že vse če bi šla rodit imam že vse ....no razen mrežaste hlačke za enkratno uporabo in vir 80......Danes zjutraj se vagam na tešče in sem že +8 kg

(odgovor članu rozmarin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1516
10.7.2014 9:02:37   
Anonimen
kakšno opremo misliš?pojslico?pa te stvari?midva sva neki dobila neki pa kupla prek bolhe

(odgovor članu rozmarin)
  Neposredna povezava do sporočila: 1517
10.7.2014 10:19:27   
Radenska_
Jaz še vedno hodim ene 2-3x na teden v klanec, tako da skupaj sem pol aktivna eno uro (gor dol). Mi bolj paše kot po ravnem.
Drugač sem na +7, v 32 t, prvič v življenju tudi "nomrlano hranjena" po ITM lestvici. Upam da kar nekaj teh kg obdržim, da ne bo vse dol zletelo. Če bo šlo tak dalje računam da bom do konca naklepala skupno kakšni 11,11 kg? ne vem. Vseeno mi je :P Jem ko sem lačna, je pa res da če bi se čist spustila z vajeti se je situacija zdaj malo zamenjala in bi npr. napadla nutello z žlico in jedla smao sladko. Tak oda samo to gledam, da sicer jem sladko vsak dan, ampak da je toliko da se pika udere (košček, tortice, ali pa kornet....) Pa je ok.
Ja jaz bom za porodniško naslednji teden oddala, v službi so mi pa že izpolnili. Pa še z mojim bova šla očetovstvo uredit. Mam plan naslednji teden tud torbo prištimat za v P, pol na porodniški pa relaks. Delam še natanko tri tedne :)

"Če ne prideš ne prvič ne drugič do krova in pravega kova, poskusi vnovič in zopet in znova."

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1518
10.7.2014 12:44:58   
relativna
Zdravo, punce user posted image

Jaz sem v nestrpnem pričakovanju pregleda user posted image Se mi zdi, da se mi tako izmika ... najprej sem mislila, da ga imam že v ponedeljek, potem sredo, potem četrtek ... zadnjič pa gledam koledar in ugotovim, da šele v petek user posted image Groza user posted image

Mene na srečo križ res nič ne boli (tudi če eno uro pobiram polže okrog hiše user posted image ), pa tudi bolečine v sramni kosti in medenici so prenehale user posted image Res morem kar potrkat ... sem zadnje dneve full aktivna, ker sva z mamo non stop po trgovinah ... pa mi ni problem hodit user posted image
Zadnjič sva tudi kupile eno full luštno tetra pleničko user posted image Pa tako kot mi je težila, da ne smem nič prehitro kupovat, zdaj bi pa kar vse nakupila - pa plačala tudi user posted image Jo morem kar malce nazaj držat, ker nama že itak full pomagajo pri stanovanju.

Blazine nimam, si pa zavijem kovter, pa potem še te okrasne povštrčke med noge in gre. Bolj mi gre na živce čisto uničen bioritem, ker se včasih zbudim ob petih kot prerojena, včasih pa ob 10ih čisto uničena user posted image

Spodnje hlačke so mi še vse prav. Res nisem dobila veliko v rit, čeprav je žalostno povešena user posted image Bom imela po porodu kar precej dela z njo se mi zdi.
Drugače pa bodite srečne, če se kaj v medenici širite ... boste lažje rodile user posted image

Haha, valovanje trebuščka user posted image Ja, zdaj se že marsikaj dogaja user posted image Zadnjič sem ga eno uro samo gledala - tamala bila čisto naspidirana user posted image
Najbolj me brca zvečer, ko grem spat ... sicer pa tudi vmes, če kaj počivam, pa vlaki so ji full všeč user posted image

Joj, mene oprema spravlja v obup ... imam izbrano barvo lesa, ampak za modele pa kar nekaj cincam ... no, vsaj za velikost previjalne sem se odločila. Je res težko, če lahko daš delat po naročilu, pa ne veš točno, kaj bi imel user posted image

Hrana ... meni sladko noro paše. Oz. vse, kar je čokoladno. Me moj zafrkava, da bo tamala potem rabila čokoladno mleko user posted image Sicer ni takšen problem v čokoladah, ampak nutella in čokolino ... eh ja. Zraven pa pojem še precej sadja. Se pa na kilogramih še ne pozna - hvala bogu user posted image

(odgovor članu Radenska_)
Neposredna povezava do sporočila: 1519
10.7.2014 14:38:27   
Anonimen

jaz bi samo sladkarije jedla toliko mi paše ...pa sadje pa solate..na začetek nisem mogla videt ne sladkarije,ne solate,ne sadje..fajn ko imamo doma vrtove in domače sadje :) meni samo noge otečejo če sem celi dan v službi potem ko grem domou eno uro počivam in je ok.

(odgovor članu relativna)
  Neposredna povezava do sporočila: 1520
10.7.2014 15:24:56   
lila5
Hellouuuu!

Jaz sem tudi danes poslala papirje za porodniško v računovodstvo, da mi izpolnejo ..kako hitro gre zdej.... A kaj veste , če moram imeti kopije plačilnih list???

Meni tudi paše sladko..ravnokar jem kinder user posted image No, pa tudi sadje, zelenjava, ma vse.... In vse kar mi paše pač jem, se nič ne pazim, itak grejo potem dol kilogrami user posted image

Jaz imam že dolgo časa gate št. 42, 44 user posted image user posted image

Križ mene tudi ne boli kot me je npr. v prejšnji nosečnosti, pa čeprav ogromno časa presedim...spim tudi v redu, po mojem bi spala 12 ur v kosu, če mi ne bi bilo treba vstajat user posted image . Tudi nobenih blazin med nogami ne uporabljam, spim na boku, na hrbtu, še na trebuh me kdaj zanese ko trdno spim user posted image

Jaz sem 28.teden. Kaj to se že šteje pod 7.mesec? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 1521
10.7.2014 21:10:38   
Ema_27
Trenutno sem 29t 4d, moj pikec je težki že 1387g (približno) hehe Trebuh pa mi taaak raste, se mi zdi da mam ogromnega, pa sem drugače med bolj drobnimi. Tretnuno mam obseg trebuha 100cm user posted image Kaj pa ve? Sploh več nemorem normalno sedet, ne hodit, ne ležat... hjoj :)

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1522
10.7.2014 21:30:04   
lila5
OMG,sem se zdej tehtala pr mami,4KGpa nekaj sem sla gor v 1mescu! Sem pa 28t2dni,torej sem do zdaj pridelala 10KG!to je kr dost ane?
Sej me tolko ne skrbi,me pa zanima kolko bo do konca,ce bom tko nadaljevala .

(odgovor članu Ema_27)
Neposredna povezava do sporočila: 1523
10.7.2014 21:33:44   
Ema_27
Jaz sem 29t 4d pa sem se vse skupaj 8kg. Samo se kr bojim še naslednjih tednov :D

“We should all start to live before we get too old. Fear is stupid. So are regrets.”

(odgovor članu lila5)
Neposredna povezava do sporočila: 1524
11.7.2014 7:32:20   
Bett
Aaaaaaa znorela bom. Vceraj se mi je zlomil zob user posted image in to tako, da mu ni več pomoči. Jezna sem ko hudič, pri zadnjem grižljaju je poknilo in je šel po gobe. Zdaj pa že čakam pri zobozdravniku. Pa veste kaksne cene imajo implantanti, da dol pades. 1500€ en zob.

(odgovor članu vesica)
Neposredna povezava do sporočila: 1525
Stran:   <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  59 60 [61] 62 63   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.
Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?