buubica
|
mojmisi, ful si faca, hvala za nasvet . ste me čisto prepričale z mb jaz imam sicer napotnico veljavno do avgusta (so mi jo dali za eno leto), trenutno je pri dr. Rešu. Sem pa pred to napotnico že dobila odobren IVF v LJ in imela že tam napotnico.V LJ potem nisem šla, ker sem medtem zamenjala G, ki me je raje pred IVF dala še na nekaj klomifenskih ciklov in ko ni šlo, napotnico za Reša, medtem, ko je bila tista v LJ še veljavna. Zato sem sklepala, da bi se dalo dobit novo napotnico za mb. Razmišljala sem, da bi šla zdaj po napotnico za mb, k njim na posvet, maja pa še v en poskus pri Rešu. A misliš, da je nujno dobit napotnico najprej za enkraten posvet v mb in potem v avgustu še eno za mb, da me dajo v čakalno vrsto? ali lahko dobim napotnico kar takoj za mb za več mesecev? oprosti, če sem zakomplicirala, ne vem, če sem te prav razumela. bi se kar tvojega nasveta držala, glede na to, da ti je uspelo aja, pa še napotnico za laparoskopijo bi rabila, uf, me kar malo skrbi, kako me bo G gledala sem pa tudi brala na internetu, da ponekod tujini delajo starejšim raje več zaporednih stimulacij s klomifenom, ker je manj a več kakovostnih jajčec. zarodke vsakič zamrznejo in čez dva meseca po zadnji stimulaciji naredijo transfer, ko je sluznica boljša. res pa uporabljajo drugačen postopek zamrzovanja od klasičnega, in je bolj uspešen. uspešnost takih postopkov se za starejše poveča na 50-60%. pri nas lahko samo sanjamo, da bi jim kaj takega predlagale. drugače pa držim pesti, da tvoji izcedki niso nič drugega kot malo stare krvi ali pa krvavitev iz materničnega vratu, ki je občutljiv, če jemlješ vagninalno progesteron. zaslužiš, si da tvoja pikica zraste v zdravega mislim nate jona klara, jaz mislim, da sem bila zadnja tisti dan na ET (prišla sem ob 8.45). sem mislila, da si ena izmed tistih dveh pred mano, ker je ena razlagala drugi, da že ima enega otročka. se strinjam, da verjetno spadava pod tiste pri katerih se lahko postopki vlečejo, srčno pa upam, da temu ne bo tako. mene Reš ni dal na testiranje AMH, si bom dala pregledat samoplačniško. baje delajo tudi v mb. če si starejša od 38 in imaš nizek AMH bi lahko probala še z DHEA - ni čudež, baje pa nekaterim pomaga do boljših celic. jaz o tem razmišljam, nekaj stvari sem že naštudirala. če te zanima kaj več, mi lahko pošlješ tudi na zs. iz teh vaših zgodb zgleda, da je laparo skoraj nujna poteza. hvala, ker ste delile z mano in mi dale malo mislit. te pa tudi razumem v tvoji odločitvi, da se nočeš iti tega v neskončnost. želja je seveda velika, a enega otročka že imaš in vsaj ta ti bo dal še veliko veselja, čeprav te sedaj tako zelo boli, da ni šlo. jaz se še vedno vsak dan iz srca zjokam v paniki, da mi nikoli ne bo uspelo imeti niti enega otročka, a moram se je borit naprej, ni druge, čeprav je tako težko. drži se punca, morda te pa čaka za vogalom. sisley, jaz sem rabila eno leto, da sem ugotovila, kako moram delat ovul. teste, tako da pravilno pokažejo. eno leto sem bila repričana, da sploh ne ovuliram, tudi na klomifenu. probaj testirati med 12h-15h, pred tem pa ne pit kakšni dve uri. prvi jutranji urin za ovul. teste ponavadi ni ok. nika anna in vesica - joj, zdaj sem še jaz vznemirjena zaradi vajinih simptomov in uz aspera, mene je danes tako mikalo, da bi šla pa nisem imela časa. super za dva rezervirana dopusta, to pa je pravo razvajanje ostalim trepetalkam pa pošiljam velik
|