Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 24.1.2014 18:20:13
|
|
|
|
monsy
|
aspera full fajn da boš tako hitro že na vrsti!!!! Kaj pa veš, mogoče ti do poletja uspe naravno,...držim pesti!!! nikaanna srečno ju3!!!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 24.1.2014 20:33:12
|
|
|
|
NikaAnna
|
aspera SUPER NOVICA! Sem zelo zelo vesela zate in upam, da cimprej akcija stece, ker prav cutim, da tokrat pa bo, pa kolikor berem ,je v Mb res cisto drugacen odnos, tako da stiskam pesti, da bo datum cimprej tu objem Ja, mene jutri caka punkcija, sem cist na trnih.. javim kako in kaj je bilo. Drzite pesti, da bo kej celic. Lepo spite, punce ..hvala vsem za pestke
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 24.1.2014 21:45:39
|
|
|
|
Drejcy
|
Aspera, saj bo hitro minilo :) Pa v Mb so res prijazni, glede na to, kar berem od nekaterih, ki so bile npr. v Ljubljani... Jaz pa se vsak dan slabše počutim, skoz me po malem špika, počutim se kot da me je povozil vlak pa skoz me mrazi, čeprav moj skrbi zame, mi kuri in me pokriva Upam, da me ne bo zakuhalo in da pikici vseeno paše not na toplem! Še točno 1 teden do krvnega Lahko nočko vsem, pa za povrh
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 8:20:30
|
|
|
|
jona klara
|
že opravili pri Rešu, bilo čudno, pred pol šesto nobenega v čakalnici, ni bilo sester njemu se mudilo 100 na uro, pa nobenega nikjer,bila sva tam cca 3 min, hitro na mizo rekel, že na vratih.No 3 folikli, pa eden 1o majhen, danes stop, v ponedeljek punkcija.Pa smo na blizu konca, oz. upam, začetka novega. kdaj ste ve ki ste pri Rešu vzele ketonal, apaurin zvečer ali zjutraj ali kr oboje? ana nika- dobro opravi danes, upam, da ni prehudo in naj bo rodovit pridelek, srečno! jaz pa komaj čakam, da mine vse do konca punkcije da vidim če sploh bo kaj od celic. drejcy- vem kako so dnevi do krvnega, samo, da ni krvi.A boš delala test doma? srečno
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 8:21:16
|
|
|
|
jona klara
|
aspera- mislim, da si se dobro odločila, ne bo ti žal
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 9:31:42
|
|
|
|
tara.81
|
jona klara super za stopko! Upam, da so vsi folikli polni in da bo šla punkcija lepo skozi. Jaz nisem vzela ničesar, ker sta tako Reš kot tudi v MB proti zdravilom. Zato uporabljajo v MB narkozo. Pravijo, da proti-bolečinska zdravila škodijo pikicam, jih "zastrupljajo". Pa Reš itak tako lepo naredi punkcijo, v 5 min boš končala.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 9:40:18
|
|
|
|
Anonimen
|
Hojla! No jaz sem včeraj pozabila javit...UZ imam v petek 31.1. Tako da bo šlo zares. M je izredno močna in boleča. Tako da upam da jo bo kmalu konec. NikaAnna zdajle si še malo pred tem da greš malo globoko spančkat. Upam na veliko zrelih celic - držim pesti. jona klara tudi pri tebi želim, da bodo vse celice zrele . Pa saj veš, da je dovolj ena prava. A
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 9:58:28
|
|
|
|
tara.81
|
Ajaaaa....prej sem čisto pozabila...včeri je bil O test končno pozitiven in zgleda, da bo prišla v času!!!! Še nekaj tednov in začnem z jemanjem Femodena. Tak lep dan je zuni in to sončke me je napolnilo z pozitivno energijo, pa še zrak je tako dober, čist. Res je lepo. Punce srečno!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 10:15:24
|
|
|
|
lotkla
|
Mene pa prsa manj bolijo, bradavice so mi sicer potemnele. Bi me moralo kaj skrbeti? Danes se mi je prav sanjalo, da je šlo naprej?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 10:25:39
|
|
|
|
jona klara
|
lotkla- če so ti potemnela je dober znak, saj v nosečnosti se ti pigmentira telo, bradavice pa sploh, ko sem jaz bila noseča nisem sploh prsi kot bolečih ali težkih čutila, to ni po moje nič narobe. tara- hvala, res je lepo vreme, upam, da bom na punkciji res v 5 min gotova, ker imam kar strah pred njim, saj sem v lj vedno dobila injekcijo in ne vem kako je to brez nje.Sicer mi pa ni jasno zakaj bi protiboleč. tako škodila, kaj pa ko me je glava bolela in sem 2 dni jemala tablete, sicer bi imela migreno.No saj ne veš kaj narediti. A res naredi lepo punkcijo? joj upam, da sedaj rata ker je zadnji poskus, pa si res želim, no tako kot vse ve tukaj.
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 10:29:54
|
|
|
|
aspera
|
jona klara, meni so v Lj rekli (ko sem ostala na koncu brez analgezije in še brez injekcije), da tista injekcija itak nič ne pomaga, da je to bolj za potem, po punkciji, ko se vse razboli. Pa Reša kar se tiče punkcij veliko bolj pohvalijo kot Lj, tako da pomojem boš na boljšem. Držim pesti za dober pridelek .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 10:47:55
|
|
|
|
tara.81
|
jona klara...ja, ne bom rekla da ne boli, sam je res nežen in se potrudi. Vsakič preden te pikne ti to pove, da si "pripravljena" pa še partner je lahko poleg tebe in ti pomaga, tako da ti pritiska na trebuh. Je pomirjujoč občutek, da je poleg in da vidi kaj vse moramo dat skozi. Mogoče, ko jemlješ tablete nekaj dni prej, se potem vse to "spuca", pri punkciji pa mogoče vse ostane v celicah?! Ne vem ugibam. Tako mi je rekel in sem ga upoštevala. Saj tableto vzameš lahko takoj po punkciji, tistih 5 minut boš zdržala brez skrbi. Lahko mi zaupaš
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 10:52:47
|
|
|
|
jona klara
|
tara,aspera- hvala, saj vem, da bom, sem že 4 krat, ampak vsakič preden grem me mal panika, tist občutek ko se tam uležeš in čakaš kaj bo....ko bi vsaj bilo kaj od celic, pa vedno tko malo, no da bi vsaj 2 bile. oz. ena dobra, ko sem prvič v lj imela 5 celic, se mi je zdelo malo, pa mi je profesor vedno rekel, samo eno rabmo, on te je res vedno pozitiviro, pa na koncu bil le en zarodek, pa je rako ta je dober bi znalo biti....in sedaj že tri leta osrečuje , rabi še enega da osreči še njega poleg nas.
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 13:28:48
|
|
|
|
NikaAnna
|
Evo mene iz Mb punkcija za mano, pridelala 15 celic in sem ful vesela. Malo me sicer se boli, ampak grem v vertikalo. A mogoce katera ve kdaj bi morala vzet prvo tabletko Estima? Smo vse vprasale, le tega ne, kdaj moramo vzet prvo, ali danes ali jutri startamo, sem klicala v maribor, pa se nihce ne oglasi.. jona klara ti si naslednja za punkcijo, kajne? Drzim pesti, da jih bo dosti in da bodo predvsem kvalitetne, 3 folikli so kr dober rezultat, jaz sem imela dva dominantna in vec majhnih, ki so verjetno se zrastli od UZ do punkcije in kot vidis, na koncu 15 celic - kr pogumno naprej. Punce, hvala za vaso spodbudo, sem mislila na vas tik preden sem zaspala za tistih 10 minut
< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 25.1.2014 13:41:01 >
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 14:41:05
|
|
|
|
aspera
|
Vau, NikaAnna, bravo . Veliko si jih pridelala. Zgleda ti jih je res potem še v tistih dneh pred punkcijo toliko zrastlo. Naj te jih čim več pričaka na dan ET-ja . Kako je bilo z narkozo? To si dobila samo tisto v žilo najbrž? Jaz sem za abrazijo dobila to v žilo in še masko. Me je v momentu odrezalo in se mi je zdelo kot da sem se že čez eno sekundo zbudila v sobi .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 17:58:26
|
|
|
|
oreh
|
Nikaanna, zdaj pa močno stiskat pesti, da se lepo oplodijo. Jonaklara, no vidiš, če pa tara reša pohvali glede punkcije,ki ga živega ne more videt(a ne? ), pa res mora biti tako. Res je nežen in spodbuden, pa lepo te pohvali, pa vse ti pove kaj, kako , zakaj... meni je delal na enem jajčniku, pa sva se mal hecala in smejala, pa Čedo skoz hodi sem in tja... in pol reče no, to je to, pa mu jaz rečem, ja kako, pa sej jih imam tudi v levem jajčniku, dejte no še tiste ven pobrat, pa je rekel, sem jih že, ne vi mene učit! Res nisem nič čutila. no, lep večer vsem in srečno v prihodnjih dneh.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 18:39:46
|
|
|
|
Aleda
|
NikaAnna joo bravo za toliko celic, naj se jih čimveč oplodi. Aspera- a ni maska namenjena le za kisik, jest sm tko mislna?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 18:51:05
|
|
|
|
monsy
|
Nikaanna super!!!!!!!!!!!!!!!! Kar se tiče tablet pred punkcijo,...zdravniki priporočajo vsaj 1h PRED punkcijo da se tableta vzame, zato da prime!! In ni nič nevarno ne za plod, ne za celice ne za nič. Vem da mi je Reško isto rekel, naj raje vzamem prej, kot potem ko bo vse razbolelo,...takrat naj raje kakšno lažjo tableto vzememo od naklofena ipd.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 19:03:11
|
|
|
|
tara.81
|
oreh kako si me pa ti zdaj nasmejala poštena! monsy a Reško ti je rekel, da tableto vzemi? Meni je glede škodljivosti tudi Karmen potrdila...saj pravim, ne vem. Jaz bi jo vzela npr., če bi imela res veliko foliklov. Jaz sem jih imela 10 in se je dalo brez nič.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 19:11:35
|
|
|
|
aspera
|
IZVIRNO SPOROČILO: Aleda NikaAnna joo bravo za toliko celic, naj se jih čimveč oplodi. Aspera- a ni maska namenjena le za kisik, jest sm tko mislna? Nimam pojma, meni je dala tisto masko na obraz, še prej kateter in tisto zadevo v žilo in rekla, da bom zdaj zaspala .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 20:00:06
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: tara.81 monsy a Reško ti je rekel, da tableto vzemi? Meni je glede škodljivosti tudi Karmen potrdila...saj pravim, ne vem. Jaz bi jo vzela npr., če bi imela res veliko foliklov. Jaz sem jih imela 10 in se je dalo brez nič. Ja Reš je rekel da lahko. Ni bil preveč zadovoljen (sej ga poznaš kako komplicira ) a je rekel da škodit ne more. Zdej Merlo mi je tudi predlagal naj spijem naklofen, ker sem mela dosti foliklov in na koncu 16 celic. Po 25 min špikanja (pa je bil nežen) ti povem da mi je pomagalo! Mi ni bilo tako hudo, grem z veseljem spet No in mi je tudi rekel, da pri njih nimajo narkoze prav zato ker to ni nič takega, da se nebi dalo preživet. Pol sem jih še slišala , da če mislim da je narkoza zdrava,...kao če greš večkrat pa čeprav po malo časa 10, 15 minut,....da lih tko lahko pusti kakšne posledice. Tko da če tko gledaš itak vse nekako škodi. Drugače je pa danes moj 2.dan špikanja,...u pon. kličem gor, da vidim kdaj mi da UZ.
< Sporočilo je popravil monsy -- 25.1.2014 20:03:16 >
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 20:03:49
|
|
|
|
lotkla
|
Super NikaAnna . Pri men so se od 14 celic oplodile le 4, ampak kot mi je sestra rekla: saj rabimo samo eno dobro. Tako da nekaj sigurno bo. Sedaj pa kar lepo počivaj, jaz sem bila par dni kar boga. Esitmo začneš jemati jutri, 3x2 (zjutraj 2, popoldne 2 in zvečer 2 in sicer vaginalno). Saj tko je meni sestra povedala.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 20:14:51
|
|
|
|
jona klara
|
nika ana- za punkcijo in toliko celic, zmaga res!a je bilo fajn spati v narkozi ne?no kdaj imaš et? srečno naj se lepo oplodijo sedaj. monsy, oreh, tara- vsem hvala za spodbudo, upam, da preživim, ker mene je vedno tega full strah, ketonal bom pa vseen vzela zjutri ob 5 ih, kar bo bo, samo naj bo kaj celic. monsy- super za špikice, pa dobro opravi sedaj v tem postopku .Bomo skupaj navijale
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 20:16:48
|
|
|
|
jona klara
|
STOPKA JE PADLA, SEDAJ PA NAJ OBRODI DELO SADOVE. veste kaj mi ni jasno tudi....zakaj v lj stopka ob 24, pri Rešu ob 8 ih? v čem je fora
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 25.1.2014 20:41:01
|
|
|
|
tara.81
|
jona klara, če se prav spomnim, si daš stopko 36 ur pred punkcijo, po moje je od tega odvisna pol ura, kdaj si jo daš. Moram priznat, da je že 1 leto mimo in da se ne spomnim več točno. monsy ja saj kaj se pa čudim do sedaj bi že mogla vedet, da si vsakič kaj novega izmisli in pove enkrat eno stvar, drugič za isto reč pa čisto nekaj drugega. ...Reško Reško
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 3D/4D ultrazvočni pregled obrazaKaj lahko vidimo s 3D/4D ultrazvočnim pregledom obraza pri plodu?
Ovulacija in oploditevOvulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?