Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 17:56:16
|
|
|
|
coala
|
Nikka Anna,vse moraš imeti svoje,ker tam odležiš samo dve uri pol greš domov.Preoblečeš se v dnevnem prostoru,saj ti bodo pokazali.
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 17:56:45
|
|
|
|
NikaAnna
|
jona klara stiskam pesti fuuuuuul!! coala hvala za info, mi ni bilo cisto jasno anonimna drzim pesti!
< Sporočilo je popravil NikaAnna -- 22.1.2014 18:00:36 >
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 18:04:10
|
|
|
|
Anonimen
|
NikaAnna kaj sem ti jaz rekla, da boš tisti dan ali naslednji dobila stopko . Sestra ti je pravilno svetovala. Zakaj bi trpela, če pa ni treba. Ja s sabo moraš imeti pižamo ali spalno srajčko, kopalni plašček in copate. Sej če pozabiš lahko tam dobiš, ampak verjemi - boje je imeti svoje . In še nekaj ti svetujem. Ko se boš zbudila iz narkoze in če te bo sestra vprašala če te kaj boli, reči da ja - dobiš nekaj proti bolečinam. Ker ni prijetno, če se razboli in tako tudi ne boš potrebovala doma jesti tablete. Še enkrat A
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 19:39:48
|
|
|
|
Drejcy
|
NikaAnna, tudi jaz ti toplo priporočam, da če se po narkozi kakor koli ne boš počutila dobro, takoj povej in vztrajaj pri svojem!!! Mene so pri punkciji poškodovali in me kljub neznosnim bolečinam brez uz poslali domov. Posledice? Sredi noči me je moj vozil na urgenco zaradi krvavitev v trebušno votlino. Nočem katere koli strašit, sam ne bit tako, kot jaz, ko sem bila tiho in kljub bolečinam šla domov... Seveda sem bila potem na infuziji in vseh možnih zdravilih, ni čudno, da se pikica po ET ni hotela prijeti Drugače pa nič bat... Poleg mene jih je bilo v sobi še 10 in vse so se počutile super Zgleda sem samo imela smolo Tebi in vsem ostalim pa želim, da bo vse to čimprej za nami in da bomo v čim krajšem možnem času že Jaz že težko čakam test 31.1.!
< Sporočilo je popravil Drejcy -- 22.1.2014 19:40:48 >
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 19:44:25
|
|
|
|
lotkla
|
Bravo NikaAnna, tako se dela. Sedaj gre pa zares. Držim pesti in za ostale tudi. Jaz sem pa 3 dan po et in se počutim odlično. No prsa me ful bolijo,mal me zgaga matra, malo občasnega špikanja, to je pa tud vse.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 19:56:24
|
|
|
|
NikaAnna
|
anonimna pa ti si carica bom vzela svoje stvari s sabo, se tudi meni zdi boljse svoje imet, kot pa bolnisnicne. objem zate drejchy auuu mi je zal, da si morala cez to si zdaj tudi v kaksnem postopku ali si na pavzi? lotkla ti pa pridno cuvaj pikico. drzim pesti fuuuuuul zate in odstevam dni do lulanja
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 20:09:13
|
|
|
|
Drejcy
|
NikaAnna V soboto sem imela ET, vstavili so mi edinega pingvinčka, ki mi je ostal izpred 2 let (ja, tako dolgo sem potrebovala, da sem prebolela). Naslednji petek, 31.1. imam krvni test, do takrat se mi bo čist zmešalo od pričakovanja Cele dneve kuham, pečem, berem, gledam tv,... samo da se zamotim in ne razmišljam o tem
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 20:28:36
|
|
|
|
coala
|
Lotkla moje izkušnje v vseh prejšnjih postopkih bila napihnjena in neke bolečine pa to in ni uspelo,zadnji postopek spala na trebuhu celo,samo malo me ja tu pa tam piknilo,pa res,res sem en teden dobesedno preležala niti kuhala nisem,prej sem pa vedno že tretji dan začela migat,pa je uspelo,torej pri meni je blo čim manj znakov večja uspešnost.Pa po transferju v MB sem tisto eno uro ko ležiš tam res ležala na trebuhu.Pa še potem doma trebuh in desno stran.Ne vem sem nekje prebrala da je fajn,pa sem rekla pa probajmo še tako :-)
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 20:44:18
|
|
|
|
oreh
|
Živjo monsy , vidim, da si gor, kakšno je stanje? Lepo Nikaanna, vidiš, da je vse tako kot mora biti, le naj bo še naprej tako. bi pa povedala svoje mnenje o narkozi. to ti dajo čisto pravo ali lokalno narkozo? pa saj punkcija ne boli toliko, če nimaš ulala foliklov. Je malček neprijetna, sam boli vse to psihično doživljanje, razočaranja... zaradi težav z zanositvijo dosti bolj. narkoza pa tudi ni tako nedolžna, lahko ima tudi posledice. Če si rečeš, da je punkcija le še en korak v boju do tvoje pikice in na punkciji lahko še gledaš celice, ki ti jih ven pobira in jim že tisti trenutek pošiljaš energijo za srečno oploditev, lepšega ni (no vsaj pri Rešu je tako). Seveda ima pa vsaka punca svojo zgodbo glede punkcije, jaz ti le želim, da sta tisti celici tapravi. Je pa čist vsaka punca tlele gor tolko močna, da bi preživela 10 punkcij. srečno tudi vsem ostalim.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 21:04:40
|
|
|
|
aspera
|
Reša glede punkcij večina kar pohvali, baje da je kar nežen in da pri njem niso tako boleče. V Ljubljani so pa res eni mesarji. Meni jo je delala Bokalova in je sicer trajala minuto ali dve, ker sem imela malo foliklov, ampak bolelo me je pa ful. Tako da je bilo za zdržat, ampak to zato, ker je tako kratko trajalo, če bi pa npr. 15 minut morala take muke trpet, pa ne vem kako bi šlo .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 21:33:30
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: oreh Živjo monsy , vidim, da si gor, kakšno je stanje? Oooo evo me čakam mojo M da začnemo s postopkom, za vikend naj bi prišla. Že komi čakam, sej veš!! Ti javim ko pride,... Ko bom pa na poti za na UZ, pa gremo obvezno še enkrat na ok!! O punkciji pa še enkrat, res nevem kaj vam delajo u Lj, k vse pišete kako je grozno in mesarsko, mi je prav hudo ko te berem ....moja punkcija po 20 minutah ni niti omembe vredna, ker je bil dr.tko nežen. In grem brez narkoze lahko še 10 x tko,.....vse za bebico!!!!!!!!!
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 22.1.2014 22:41:08
|
|
|
|
Aleda
|
Anonimna- no super da bova približno skupaj trepetale, je fajn če nas je več. Kaj je pa razlika če imaš krajši ali daljši cikel, a to na kaj vpliva?Jaz imam vedno kratke 24,25 dni. Glede punkcije, tut v lj znajo bit nežni. Mene samo prvič ni bolelo pa se ne spomnem več al mi jo je delala ženska al moški, dvakrat me je pa kar bolelo,sam sem stisnila zobe. Pravjo pa da moški zelo obvladajo, upam da bom tokrat naletela na kakšnega. Sej naraven porod boli 10Xbolj, vsaj mene je...
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 7:54:16
|
|
|
|
Anonimen
|
Aleda "vsaj" ena ko je na istem. Nimam pojma, če krajši cikel vpliva na karkoli. Res je da se kor krajši cikel smatra vse kar je pod 21 dni - vsaj tako sem nekje prebrala. Mene je malo "strah" zato, ker sem cikle imela vedno na 30-29 dni. Po postopku lani marca, pa se je vse zmešalo. Najprej zamujanje zaradi ciste, potem prehitra M, potem spet zamujanje zaradi ciste in spet prehitra. Po tistem je bilo vse zmešano. Enkrat sem jo dobila celo na 22.dan. Potem sem dobila tabletke za uravnavanje cikla in da bi se znebili izcedkov. Prvi cikel je bil kar se dolžine tiče Ok, izcedki so še bili, naslednji je zamujala. Danes pa bom verjetno štela za 1.dan . Klicala bom pa ju3 tja, da vidim, kako bo danes teklo . Sicer se ne spomnim dobro...a ti si že imela kakšen prenos pingvinčka ali si imela samo postopek - kolikor se spomnim si imela postopek. A mi lahko poveš kdaj si imela punkcijo in ET. HVALA A
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 8:15:01
|
|
|
|
Aleda
|
Anonimna do zdaj sem vedno imela samo postopke, nikoli še nisem prišla do zmrznjenčkov. Sem pa vedno imela dolge postopke, tak da sem se špikala 30,31 dni po pa punkcija, ET pa vedno 3 dan ker imela le dva al pa en zarodek, sedaj imam prvič kratki protokol, sam po mojih izkušnjah se bom tudi zdaj malo dlje pikala.
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 10:08:31
|
|
|
|
jona klara
|
danes bila že sredi noči pri Rešu.... no v glavnem 3 folikli na levi, desni nič, upam, da se še kak najde.Da bi bile vsaj 3 celice si želim zelooo, danes bil prijazen, rekel, da naj pridem v sobotoin verjetno bo že stopka, ker je danes vodilni na prvem uz 7 dan že 15 velik, naj hitro mine postopek in pol et, samo, da bo kaj za greti, isto želim za vse vas. vČWERAJ ME JE KR FAJN BOLELA GLAVA.a VE VZAMEZE V TEM ČASU KAJ PROTI GLAVOBOLU? PA HVALA VČERAJ ZA ODGOVORE GLEDE KRVOMOČNICE. nika ana- bova skupaj trepetali verjetno ali pa blizu samo, da bova ostale srečno
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 10:11:05
|
|
|
|
jona klara
|
drejcy- srečno dobro grej!!!! aleda- tebe se tudi še spomnim
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 10:46:34
|
|
|
|
lotkla
|
Drejcy jaz imam pa krvnega 3.2., torej 15 dni po et. Kako pa da ga imaš ti prej, sej sva samo en dan razlike (mogoče zaradi vikenda). No, sicer pa ni važno, samo da bo +. Jaz bom 2.2. vseeno doma naredila CB, že tko bom težko zdržala. Ta teden sem doma, naslednji pa grem normalno delat. Coala, jaz sem težkokategornica , tako da zelo težko ležim na trebuhu oz. sploh ne več, pa tud prsa me tko bolijo, da ni variante. A greste ve na krvnega same, ali gre partner z vami? Moj bi zdaj kar naenkrat hodil z mano, prej mu je bilo pa vsakič odveč it. Na preglede in uz sem šla vedno sama. Kam se date za tiste 3,4 ure, ko je treba počakat na izvid?
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 10:51:37
|
|
|
|
lotkla
|
Aja, pa še to, ful me vleče na oranžno barvo. Ko sem bila par dni nazaj v trgovini in sem zagledala korenje,sem ga mogla kupit. Danes zagledam pomaranče in seveda me vleče k njim in jih kupim, pa nujno morm vsak dan spit en kozarec pomarančne cedevite. Da ne bom postala oranžna
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 11:30:29
|
|
|
|
NikaAnna
|
oreh kar se anestezije tice, mislim da je splosna. V bstvu vem samo toliko kot mi povejo v mb in kot preberem tu gor. Je moj prvi IVF postopek in iskreno, sem jaz hotela punkcijo brez narkoze, ampak mi je zdravnica rekla, da mi jo priporoca. Se vedno nisem tako pogumna, da bi sla kontra zdravnici baje je neka sibka anestezija, ki traja samo slabih 10 minut, tako da predvidevam, da nekih posledic ne bo in bo vse ok. jona klara drzim pesti, da pade stopka (sigurno bo) v soboto in da bo cimvec celic mene je v tem postopku ene trikrat bolela glava in sem vzela lekadol, ce je hudo, lahko vzames dva naenkrat. Tako so mi povedale sestre v mb. Pa veliko vode pij, da cimbolj hidriras. Tudi jaz komaj cakam, da pridemo do ET in se mi zdi, da sva midve samo nekje 3 dni narazen. Drzim pesti lotkla pridno grejes? velik oranzen objem zate srecno vsem
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 13:04:37
|
|
|
|
Drejcy
|
Jona klara - Hvala , se trudim Lotkla - vrjetno zarad vikenda ja... Držim pesti Jaz sem zdaj skoz doma, itak nimam redne službe... Ampak mi je najbolj smešno to, da cele dneve kuham in pečem in imam energije toliko, da bi jo lahko delila okrog Prej sem sovražila kuhanje, da bi pa kaj spekla mi pa na kraj pameti ni padlo Če rabi katera malo energije naj se javi, ji pošljem po pošti Vsem v kateri koli fazi postopka močno držim pesti, naj nam vsem čimprej rata
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 18:13:26
|
|
|
|
monsy
|
lotkla lepo grej pikico, pa držim pesti da febrauarja zagledaš !!! No moja M je danes prišla , tako da ju3 začnem s špikanjem. A se katera drži kakšne posebne prehrane??,...nevem recimo priporočajo avokado pa ananas pred punkcijo,....meso, jajca za rast celic itd? Sem rekla da bom malo spremenila prehrano v tem postopku, pa bi rada videla če bo kaj pomagalo, da bi se oplodilo več celic. Me zanimajo vaše izkušnje!!!
< Sporočilo je popravil monsy -- 23.1.2014 18:14:45 >
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 18:47:26
|
|
|
|
jona klara
|
monsy- bravo za špikanje, lep začetek in uspešen konec ti želim. glede prehrane- jaz sem 3 mesece pila krvomočnico, sedaj še pijem ananasov sok par dni, sedaj ko sem na špikcah pa seveda vsak dan kako jajce, radler, maca tablete, banane- kar bo bo
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 18:50:47
|
|
|
|
aspera
|
Jaz sem se takrat, ko sem bila v postopku, malo držala prehrane in jedla več teh zadev, ki se pač priporočajo. Imela sem samo 2 celici (ker sem imela najnižjo dozo Puregona), ampak sta bili pa obe zelo kvalitetni in sta se lepo razvijali in sem potem tudi zanosila. Kaj je šlo pa potem naorobe pa ne vem .
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 18:51:25
|
|
|
|
aspera
|
...
|
|
|
|
RE: IVF/ICSI januar - februar 2014 + zamrznje... 23.1.2014 19:03:43
|
|
|
|
monsy
|
IZVIRNO SPOROČILO: aspera Jaz sem se takrat, ko sem bila v postopku, malo držala prehrane in jedla več teh zadev, ki se pač priporočajo. Imela sem samo 2 celici (ker sem imela najnižjo dozo Puregona), ampak sta bili pa obe zelo kvalitetni in sta se lepo razvijali in sem potem tudi zanosila. Kaj je šlo pa potem naorobe pa ne vem . tudi jaz mam nizko dozo,...puregon125. So mi pa zmanjšali ker sem u prvo preveč regirala in mela lažjo hiperco. Upam da vseeeno pridelam vsaj en par dobrih celic. Jaz nevem kaj je šlo narobe pri tebi aspera,....res mi je bilo čudno ko si napisala da ni blo srčka A ti niso nč povedali? jona klara hvala, enako ti želim!!!
< Sporočilo je popravil monsy -- 23.1.2014 19:04:52 >
|
|
|
Najbolj brane vsebine v rubriki 7 nenavadnih dejstev o spermiPoleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...
Zadnje s foruma
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?