sitka mala
|
Živjo punce!! Ne morem si pomagat, da se ne bi oglasila. In se zraven nasmihala ob vaših postih... Sem sama dala skozi kratek IVF postopek v Ljubljani. Odločila pa sem se, da napišem svojo zgodbo, ker vidim, kako nekatere šimfate čez LJ kliniko. Kot že omenjeno, sem imela kratek postopek, špikala sem se 10 dni, in v vseh teh dneh pridelala le en folikel, ki pa je počasi rasel. Občutek, da so obupali nad mojim postopkom, je bil prisoten le 1x, in to na zadnjem UZ, kjer me je pregledala Bokalova, ki je tudi moja izbrana zdravnica za postopke v Leonišču. Rekla je, da je bil postopek neuspešen, in da grem naslednjič v dolgega. Ampak od stopke do punkcije je ta osamljeni folikel zrasel še za 4 mm!! Ko sem čakala na punkcijo, in so vse ostale dobile inekcijo ketonala, razen mene, sem bila cela prestrašena, ker sploh nisem vedela, kaj naj pričakujem. V LJ ne dobiš protibolečinske, če imaš manj kot 3 folikle, dobiš pa potem pri sestrah 2 nalgesina. Punkcija je res minila ekspresno hitro, bolelo me je kako uro, ki sem jo tudi odležala v posebni sobi. Čez tri dni transfer, moj folikelček lepo oplojen. Čez 14 dni beta, pozitivna. In zdaj čakam na prvi pregled pri svoji ginekologinji. Zakaj sem to napisala? Da vam dam pogum, in da boste videle, da je čisto vseeno, koliko foliklov pridelate - važna je njihova kvaliteta. In pa še glede odnosa v LJ - ga ne morem prehvalit. Vse sestre so ogromni sončki, izredno prijazne in nasmejane. Glede doktorjev mi mogoče samo ta ekspresna brzina ni bila všeč (tam si samo številka) kar pa po drugi strani tudi razumem, saj nas je resnično ogromno s temi problemi. Tako da punce, think positive!!
|