|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
11.9.2013 17:31:01   
grašek
hojla, nas kar zdeluje prehlad, jaz sem ta zadnja fasala, upam, da bo hitro mimo,

abc123 - sem pozabila, koliko je že stara starejša? bom lažje kaj pripomnila in svetovala, da, zaradi refluksa se ji vrača del urina nazaj do ledvice, sedaj že veliko manj kot ko je bila majhna, ima pa kontrole, pa nobenih težav, če ugotovijo to napakico, se potem prepreči, da bi se ledvice poškodovale, kot primer: moja je imela samo 1x v življenju , pri 10 mesecih hudo vnetje - to ga imajo ti otroci z refluksom (ledvičnim), pa ima na ledvici eno brazgotino, ki bo za celo življenje, če bi se vnetja ponavljala nenadzorovano, pa bi se ledvica brazgotinila in bi lahko ostala tudi brez nje. Samo tega danes sploh ni več.

lepjedan - uf, kako šibate s težo, dobra si, da zmoreš, pa še dieta! jaz ji zaenkrat ne dam nič v roko med hranjenjem, raje vidim, da sama malo poskuša sodelovati pri hranjenju, pa malo prime skodelico s hrano, v tem smislu, da bi razumela, da mora počasi sodelovati, če že, bi ji dala žličko v roko, da je v kontekstu hranjenja, tudi pri nas bučka sama ni šla, bučka in riž tudi ne - še pes ni pojedel!, krompirja pa še nismo poskusili, cvetačo in riž - posamezno- pa ima rada. To je vse, kar smo do sedaj uspeli jesti.

obračanje - tudi mi v vse smeri, se pa še včasih malo predrami, ko se v postelji takole vrti, tudi glede posedanja, mislim, da malo lahko posedi, ko je kosilo, sicer je pa super, da je na tleh, tam je pa nikoli ne posedam, delam pa vajo za bočni sed, tako se že lepo maje na rokicah, potem se pa odrine in skoči z usti na igračko, se ji zdi, da bo tako šlo, pri obračanju imata najina isti stil, spodvije noge in se prevali nazaj na hrbet, pri nas je problem, ker ni čisto nič na hrbtu, obožuje trebuh, večina drugih ga pa ne mara

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 401
11.9.2013 20:36:11   
izalina
Hej!
Na hitro...pišem prek tekefona in je grozno zamudno. Mi smo predčasno zaključili dopust :-( Najprej sem zbolela jaz, potem pa še mali...oba staknila prehlad. Jaz sem sedaj že bolje, mali ima pa šde vedno noro zamašen nos in kašlja. Grašek Svitu pomagajo kamilicce - posušene cvetke mu zavijem v gazico in jo pogrejem ter mu jo dam na prsa...kadar ima to gor nič ne kašlja. Meni je pa pomagal žajbeljev čaj.

Več pa pokomentiram, ko pridem do 'normalne' tipkovnice.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 402
12.9.2013 8:43:31   
Rose Bay
Oj

V kakšno lepo umito jutro smo se danes zbudili. Končno sonček user posted image .
Noč pa ni bila nič fajn, stalno se je zbujal, okrog pol štirih pa dokončno. Sem ga šla pogledat, me je bil zelo vesel, ko sem šla stran takoj v jok user posted image . Sem ga vzela k sebi, podojila, položila nazaj v posteljico pa ni hotel zaspat. Kar nekaj bi razgrajal. Sem ga spet vzela k sebi pa ni šlo, buden kot sova. No potem je nekako zaspal. Jaz pa čisto neprespana.

lepjedan jaz mu tudi nič ne dajem v roke med jedjo. Je imel na začetku igračko pa je šla v usta, hrana je bila itak vsepovsod. Naš lepo sedi v stolčku in čaka haha. No preden začne jesti mu pa res dam žlico v roko, jaz tačas pripravljam, on pa ropota z žlico po mizici in govori am user posted image . Se mi zdi da je vedno lažje, od začetka je tudi njemu dolgčas hitro postalo in je takoj sitnaril, zdaj je pa res priden. Ve da bo kosilo in se kar umiri.

senait mogoče poskusi z namakanjem, recimo jaz piro namočim za 24 ur in jo potem dam kuhat. Naš zaenkrat dobro prenaša gluten.

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 403
12.9.2013 8:45:40   
lepjedan
hoj

ja, grašek, naš se res ne heca s temi kilami.. pa se mi zdi, da ni "debel", samo je velik in reeees močno grajen :) .. je pa zato tudi tako močan in mu gre motorično zelo hitro. kakšna pa je ta vaja za bočni sed? ker naš se dviguje trenutno samo direkt iz hrbta. izgleda, kot bi delal trebušnjake :) .. pa mu seveda še ne gre, ker še ni dovolj močan + pretežka glava in prevelik trebuh ;) .. verjetno bi tudi druge punce zanimala ta vaja, da mu malo pomagam pri tem ...

a ste že kaj gledale za avtosedeže? naš že povsem napolni lupinico, čeprav še nekaj časa nimam namena menjat. bom počakala, da bo reees dobro sedel, ker imamo v glavnem dolge vožnje :P
kako pa se vaši vozijo sicer? se radi peljejo? jaz sem dosedaj ponavadi planirala poti tako, da je bil čas za spanje in smo šli na pot takoj po tem, ko je pojedel. ampak imamo vožnje, ki so cca 45 minut ali pa tudi 2 uri (na obisk k starim staršem) in si ne predstavljam, da bi buden zdržal v avtu toliko časa. pa malo bedno mi je, da bi recimo šli na pot pozno popoldan, ko ima sicer obdobje budnosti, in bi v avtu spal, ker smo potem zvečer dobri do 11h :P .. pa tako rabim te proste urice zvečer. že tako imam blazno slabo vest, da trpi tudi najin odnos - partner je utrujen od službe, jaz pa od celega dne .. mali ima sicer eno visečo igračko za na ročaj lupinice, ki mu je blazno všeč, samo 2 uri ga pa ne bi zabavala :)

lep dan vam želim! jaz upam, da vreme zdrži vsaj za kakšen kratek sprehod - je dan takoj krajši in bolj zanimiv, če greva malo ven :)

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 404
12.9.2013 9:37:26   
grašek
lepjedan - bočnega seda takole žal ne morem razlagati, sama sem se ga učila tri vaje, mislim, da ga sedaj znam pravilno. Če je možnost, pojdita vsaj za en mesec enkrat na teden na pedokinetiko. Midve hodiva od 8 tedna in mi je sedaj gibalni razvoj veliko bolj jasen.

Rose Bay - pri nas pa še ni sončka, kje se ti nahajaš?
vstajanje - jaz sedaj vstajam že ob 5.15, ker peljem starejšo na avtobus, zato pa tudi Luna že ob 6.30 vstane, ima pa potem prvo rundo spanja že ob 8.30. Zvečer pa mrkne ob 21h - zelo lepo zaspi sama že kakšnih 14 dni, če joka, jo še enkrat podojim in dam budno v posteljico, potem pa mirno zaspi.

lep dan vsem!

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 405
12.9.2013 14:05:03   
Beba78
Oj,

naša noč je bila tudi katastrofa user posted image . Celo noč se je zbujal na eno uro. Me je bilo že strah, da so spet ušesa kriva, ker je precej prehlajen. Sem mogla tudi ponoči čistit noska.. Ampak čez dan je vredu. Itak je cel dopoldne prespal. Jaz bi ga tudi, pa sem imela cel kup opravkov. Zdaj pa komaj še gledam, pa se bo norišnica šele začela, ko prideta večja dva domov user posted image .

Lepjedan - vi ste nam največja konkurenca v teži user posted image . Toliko kot ima Sebastjan pri 6M,jih je imel najstarejši pri enem letu... Noro! Pa saj tudi rad je. Kuhana hrana mu kar gre. Sadje pa sploh. Mu pa še vedno po obroku ponudim tudi mleko.

Voznja v avtu - kakor kdaj. Povečini spi. Tudi 2 uri skupaj, če traja vožnja in se ne ustavljamo. Se zna pa tudi dret. In ga nič ne zamoti. Niti bratca, ki ssedita zraven. Ugotavljam, da mu je mogoče slabo,, pa joče. No, saj jok povečini poneha v celoti, ko presedlajo v tapravi avto sedež.

Abc123 - globoko dihaj, ko ti tamala stopi na živce. Poznam to! Pa tako mali. In sladki znajo bit, a ne! Pri nas je največkrat "ne bom" slišati od triletnika,, ko je treba pospravit igrače. Samo enkrat sem riskirala in igračo, ki je ni želel pospraviti vrgla v smeti. Od takrat, ko reče, ne bom, samo rečem, prav, jo bom pa jaz, ampak potem gre v smeti. Se nikoli več ne pregovarjamo, ali bo pospravil, ali ne. Moj nasvet: karkoli ji "groziš", naj bo nekaj takega, kar se da uresničiti. Torej, naj grožnje ne bodo v prazno. Če se noče obuti/obleči sama, ji ne reci, da bo ostala doma, ker veš, da ne bo. Lahko pa ji rečeš, da bosta vidve ostali doma, oči pa bo šel s sestrico k babici, npr. Torej, vedno zagrozi takrat, ko boš groznjo lahko speljala...

Morem it, Sebastjan hoče pozornost zase user posted image

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 406
12.9.2013 14:23:39   
Ateya
Očitno je bilo danes ponoči nekaj v zraku user posted image Tudi Hana se je okoli 1h zbudila in ni mogla zaspat do pol 3. Vse lepo in prav če se meni ne bi bilo treba učit za izpit user posted image . Tko da tale teden je kar naporen. Hani je začel rasti zobek in je bila zelo razdražljiva poleg vsega skupaj je pa dobila še 6. bolezen in ji je nihala vročina med 38,5°C do 39°C, tako da tudi ponoči ni spala. Jaz sem se zvečer učila potem nosila 1-2h Hana naokoli potem pa zjutraj spet vstala in jo skoraj cel dan prenosila, na srečo je to trajalo samo prb 4-5dni.
Ta teden mi je pa prišla na pomoč mami, pride dop in merka Hano prb 3urice, da se jaz lahko v miru učim, potem pa nadaljujem zvečer ko gre Hana spat.
Uvajanje GH gre super, Hana skoraj vse z veseljem poje, tako da smo nadomestile že kar kosilo z zelenjavo, za večerjo pa dobi riževo ali proseno kašico, občasno pa dobi tudi čez dan riževo kašico v katero vmešam sadje.

Grem kuhat kosilo, Hana pa pridno spi user posted image

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 407
12.9.2013 18:54:46   
sonček85
Živjo ! Prosila bi če si lahko vzameš samo pol minutke časa in klikneš na link,ter pod sliko oddaš LIKE.DeliŠ LAHKO TUDI med prijatelje da bo čim več likov in da bo naša mala princeska dobila prelepo kvačkano darilce. hvala
lp,mateja /Tia

Samo za tiste ki imajo fb

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=365308810268640&set=a.365308363602018.1073741831.209296032536586&type=1&theater

Sem to kar sem;)
ALEKS 23.4.2009 <3
TIA 23.10.2012 <3

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 408
12.9.2013 21:26:13   
drejcisu
Lep pozdravček...

Mi smo iz dopusta...smo bli 10 dni na morju na Hrvaškem...morm rečt da zame ni bil tole dopust...Hani se je dogajalo....ponoči hranjenje tud 2x na noč....govorjenje ponoč tud po več kot uro...čez dan manj spanja...ne vem očitno ji ni neki odgovarjal...

Uvajanje GH...pri nama super...kosilo- zelenjavne kašice poje že vse tako da ne dodajam mleka...obožuje bučke, korenje, cvetačo..pop.malica..sadje...tud brez dodajanja mleka in zvečer mlečna kašica...popapca vse..pol samo še pred spanjem podojim..

V avtu se zelo rada vozi...zdaj ko smo šli malo dlje smo se na dve ure ustavljali da se je malo prezračla od lupince drugač pa govorila, spala, gledala okrog v glavnem brez težav..

Kakšne mlečne kašice pripravljate? Jst sm kupla za začetek od Milupe in ima kar rada.

Avtosedeže tud že počasi ogledujemo....nimamo še nič kaj točno ogledanega..

Grem še malo pospravit...je Hana končno zaspala...

Lahko noč vsem...user posted image

(odgovor članu sonček85)
Neposredna povezava do sporočila: 409
12.9.2013 23:20:55   
ana88

7. 2. (PDP 1. 3.)
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm
7 mesecev: 8200g, 70,5cm, OG 44cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm
6 mesecev: 8550g, 68,5cm, OG 45cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm
6,5 meseca: 8500g, 72cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g Ž: 6400g
5,5 meseca: Z: 6850g, 64,5cm Ž: 7700g, 67,5cm

8. 3. PDP (9. 3.)
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm
5,5 meseca: 8750g, 70cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm
6 mesecev: 9260g, 69cm, OG 46cm

15. 3. (PDP 5. 4.)
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm
5,5 meseca: 7910cm, 70cm, OG 42cm

21. 3. (PDP 16. 3.)
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm

22. 3. (PDP 25. 3.)
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm
5 mesecev: 8900g, 67,5cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor
3 mesece: 7000g, 66cm
4 mesece: cca 8000g
5 mesecev: 9100g

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 410
13.9.2013 0:04:32   
ana88
Vidim, da se naši otroci kar radi zbujajo ponoči in v večini primerov celi naspani. No, naša ima tudi kakšno dobro noč in spi v kosu od 19.30 do okoli 6.00. Pogosto pa se zbudi okoli 5ih in potem jo da moj v trak in zaspi takoj nazaj. Si ne predstavljam, da bi jo pustila, da se pogovarja. Oz. včasih še midva malo dremava zraven ker se nama je ne da uspavat in trajajo njeni monologi tudi do 45min. Tako da ne vem, kdaj bi jo zmanjkalo. Je pa zaspana, ker potem takoj zaspi. Tako da, če jo pustiva, se noben ne naspi in nima smisla. Spi pa zraven naju in tudi ta ''sprememba'' ni mogoča - da bi jo vzela k sebi in podojila, ker je že itak pri meni. user posted image

Rose Bay nič ne bodi fouš za zamenjane obroke. Je sicer fajn, ker lahko kakšno kupljeno kašico kar na hitro po poti poje, ampak verjemi, da je manj dela s flaškami oz. dojenjem. Predno se spravim vse narezat, pripravit in skuhat in potem spasirat, pa vsako žlico probat, da ni prevroča pa pihat. Pa sedet na miru pa roke sem, pa žlica tja, pa za noge se vmes grabi. Pa zdaj ji je blazno zabavno, če ima nekaj v ustih in zraven govori ''b'' in piha ven. In potem vse leti okoli. user posted image Uživaj, dokler si še ne beliš glave s pripravo polnega obroka. user posted image

Kako so vaši user posted image pridni za gibanje. Naša se je danes začela intenzivno sukat okoli svoje osi na trebuhu. Pa še malo in bo pogruntala obrat nazaj na hrbet. Saj bo, počasi. Sem pa danes tudi pogledala tisti link o pedokinetiki. Sploh nisem vedela, da je to tudi v Celju. Nekako sem predpostavljala, da je samo v Ljubljani. Pa imajo v več krajih. A je katera iz okolice Celja? Mislim, da bomo šli pogledat kako imajo. Sem jim pisala za urnik, ker na spletu nimajo nič kaj napisano, razen za Ljubljano.

abc123: Ti si spraševala za pripravo sadja. Jaz sem prvi teden kuhala jabolko in hruško pa spasirala. Potem pa že kar surovo zmiksano. Potem pa počasi dodajala banano, breskev, nektarino, borovnice, slive. Mislim, da je zaenkrat samo to dobila. Pač, kar imamo doma ji dam. Je pa včeraj prvič jedla tudi kupljeno sadno kašico, ker smo bili na poti. Smo kupili od Hipp-a ker so pač boni v DM-u od Hipp-a. Samo sem videla potem v Mullerju, da imajo veliko ceneje. No, kakorkoli, okus je bil jabolko, breskev, banana in je vse pojedla (190g), nobenih težav. Tako ali tako je vse to že prej dobila ločeno. Je pa dobila tudi zelenjavno kašico od Hippa - neka mlada zelenjava s teletino, mislim, da je bil tudi grah notri, ki ga še tudi ni jedla, pa teletino je tudi prvič in tudi nič posebnega. Pa en dan prej je bila v kupljeni kašici koruza, ki jo je prvič jedla in tudi nič posebnega. Jaz s hrano ne bom več komplicirala, pozorna bom potem pri kakšnih jagodah, citrusih in teh živilih z veliko kisline. Pa pri glutenu. Dvomim, da bo razvila alergijo na teletino in podobne ''vsakdanje'' zadeve. user posted image

Mlečne kašice: Jaz sem kupila v DM-u na bone od Alnature. Proseno, eno s 4 žiti (ajda, koruza, proso, riž) in pa pirino, ki je z glutenom. Te pirine ji še nisem dala, ker je gluten notri. Bom še malo počakala. Ostali dve pa lepo poje. Prvič sem ji dala proseno samo z vodo, pa ji ni šla dol. Zdaj dajem vse z AM in lepo poje cel obrok.

lepjedan Jaz ji v roko ne dam nič. In ponavadi ne bezlja z njimi okrog. Razen ko je zaspana, si učke mane, pa potem hitro primem, da si ne razmaže vsega po obrazu. Pa včasih se začne za nogo grabit. To zna bit nerodno, ker če jo jaz držim (ponavadi jo partner) mi ravno roko blokira in brca v njo in potem leti tista kaša povsod. No, drugače pa ni problemov s tem, da bi mogla kaj v rokah držat. Za pit ji dam po obroku vodo iz kozarčka z nastavkom. Pa včasih vmes, če vidim, da ji ne gre več dol in še ni veliko pojedla.

Vožnja in avtosedež: Naša ponavadi v avtu zaspi in spi celo pot, oz. cca 45min (če je pot daljša). Če se zbudi, ko smo še na poti, pač lepo mirno opazuje in počaka, da prispemo na cilj. user posted image Avtosedež pa zaenkrat ostaja isti, ker je do 18kg.

Gris, polenta, riž ... To se kupijo posebej pripravki za otroke, ali lahko dam te navadne, kar mi jemo? Mogoče butasto vprašanje, ampak nisem ravno kuharica in ne vem, če je kje kaka fora, da česa ne smejo? user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 411
13.9.2013 8:28:08   
Rose Bay
Jutro

ej, jaz bom ob 9 h zvečer začela hodit spat! Da bom vsaj malo naspana, danes je bila spet luda noč. Strašen jok, ko se je najedel je bil pa najbolj buden in zadovoljen dojenček. Sva ga imela kar pri sebi, če ne bi samo vstajala. Kar nekaj časa ni hotel zaspat, je vihtel svojo miš (jo ima za ninico) levo in desno, enkrat mene po obrazu drugič fanta user posted image .

ja ana88 saj vem. Dojenje je res luksuz kar se tega tiče. Čeprav jaz zdaj kar rada pripravljam obroke zanj, imam fajn sistem da se ne zamudim preveč. Kdaj se pa paradižnik daje? Mene kar mika, ker ga je toliko trenutno. Sicer bom pa mezge naredila pa bo potem dobil. Se je pa zgodil en manjši premik zadnje dni. Tamal poje ene 200g za kosilouser posted image , samo se potem še vedno hoče dojit, oz. bolj pocrkljat se mi zdi.
Jaz sem gres, polento in riž dala kar to kar tudi midva jeva. Ne vem če obstaja kaj posebej za dojenčke.

Od sadja pa je do sedaj dobil samo jabolko, čakam da naše hruške dozorijo potem jih dobi. Aja pa slive bodo vsak čas.

grašek danes je tudi pri vas sonček, kajne? Jaz se nahajam v okolici Tržiča.

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 412
13.9.2013 9:48:52   
ana88
Samo na hitro...sem včeraj pozabila vprašat. Boste šle kaj na otroški bazar?

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 413
13.9.2013 10:23:36   
Beba78

Dobro jutro...
upam, da za katero, zame je precej zaspano...spet katastrofa od noči...sem sicer ugotovila, da ga nikoli ne pohvalim, ko prespi celo noč user posted image , ampak zadnje noči so res obup...

Sva pa danes zjutraj sprobala športni del in je sedel kot kralj in užival. Opazoval okolico, popolnoma umirjen...No, ja, mogoče je bil pa samo utrujen od noči, hahah..

IZVIRNO SPOROČILO: ana88

Samo na hitro...sem včeraj pozabila vprašat. Boste šle kaj na otroški bazar?

JA, mi obvezno, ampak zaradi starejših dveh. Če bi imela samo Sebastjana, ne bi rinila v tisto gužvo.

Grem še jaz malo počivat. Sebastjan spi že uro in pol. Lumpi!

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 414
13.9.2013 10:55:57   
Senait
Oj.

Včeraj smo imeli posvetovalnico, in mere kažejo naslednje: Pri 7 mesecih ima 7900g in 70 cm. Mali manekenuser posted image

Vidim da imate burne noči..joj, jaz moram potrkat, zdaj je super, tako da se oba zbudiva naspana. Sva pa tudi dala čez to obdobje nenehnega zbujanja.. Zgleda da pride in gre..tako a upam da se vam spanje čimprj normalizira.

Mali spi, grem hitro še malo za knjige. Ko je buden, je vedno težje kaj narediti polek njega..

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 415
13.9.2013 12:29:04   
abc123
Hojla,

GH - gres, polento ipd. dam kar tisto, katero tudi zase skuham, edino riž kupim v DM od alnatire za mlečni riž, ker se lepše razkuha. Midve sva danes jedli hruško in je pojedla 80ml in bi še, samo je zmanjkalo. Za kosilo je pa pojedla samo 30ml, tako da potem dobi še mleko. Mislim da še nekaj časa ne bova nadomestili kosila, čeprav danes je vsaj usta odpirala. Moram ugotovit, če ji mogoče krompir ne paše, ker pri rižu mi usta odpira, dva dni prej pri krompirju pa ne.

Bazar - mi ne gremo, mi ni do teg gužva variant.

Noči: enkrat ali dvakrat jemo, potem zaspi nazaj user posted image

Dreiscu - jest sem že neki časa nazaj rekla, da dopust ni dopust ampak menjava lokacije user posted image

Beba78 - hvala za spodbudne besede. Saj večinoma poskušam, ampak včasih pa groza in takraprekipi in bolj gre zato, da jaz jezo sprostim kot pa da bi s takim načinom kaj dosegla. Moram res globoko vdihnit in če se le da odstranit od situacije. Ampak jezi me tudi to, da ves čas se pa tudi ne morš odstranjevat pa preusmerjat.

Senait - čestitke za študij user posted image

Grašek - vaš dan je pa res dolg, če začnete že ob 5.15. Bravo mami za tolk energije.

Vožnja v avtu - nimamo ravno dolgih, jo pa lepše prenaša kot tavelka, ki je po 5min že takooo naveličana, pa čisto nič tiho. Skoz neki čeblja, se je sploh ne da ustavit, še lasnih misli ne slišiš.

Senait - vaš ima take mere kot naša pri 5,5 mesecih. To bo maneken.

Avtosedež - maxi cosi Tobi. Meni je zakon.

Rose Bay za paradižnik ne vem, ga tudi jaz ne jem tako da s tem ni težav user posted image

Jutri bo paeden zadnjih lepih dni, izkoristite ga.

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 416
13.9.2013 17:15:33   
izalina
Hej,

pa nam je končno uspelo priti do našega stanovanja user posted image Prej smo se po dopustu še tri dni crkljali pri tašči ter mojih. Je bilo potrebno vso kamp opremo zrihtat in pospravit, sčistit, da bo lahko varno počakala naslednje ppoletje. JAh kot sem že prejšnji post napisala, smo predčasno zaključili dopust...ampak tistih 8 dni je bilo pa lepo toplo, sonček. Potem sem pa najprej zbolela jaz, prehlad, boleče grlo in ušesa. Predzadnji dan pa še Svit...zabasan nos in kašelj. Smo potem kar spakirali in šli domov. Jaz sem sedaj ok....mali pa niti ne.

Smo šli danes na otroški bazar pogledat, malo moje sodelavce pogledat user posted image pa dopoldne itak ni neke gužve. Nič kaj pretresljivega, vsako leto je manjši in manj ponudnikov predstavlja svoje storitve. Vpisali smo se na plavanje (za dojenčke), ampak ga bomo morali prestavit na naslednji možen termin, ker ko smo prišli domov, sem ugotovila, da ima Svit dve sumljivi pikici....no v dveh urah se je izkazalo, da gre za vodene koze. Se jih je še hitro ene par pojavilo, ena se je pa spremenila v mehurček....mu jih je sestrica lepo predala. Vročine nima, siten ni, trenutno spi...že 2 uri. Upam, da ne bo prehudo.

Ja tudi pri nas slabo spimo....že od prvega dne morja. Zbujanje ob 24h, 3h ob 5h pa pokonci tja do 6.30, potem pa počitek. Pa je prejšnjo noč bilo že ok spanje (prva budnica ob 3.30), danes pa spet ob 24h. Pa samo joška šteje, ati sploh noče več vstajat, ker pravi da nima smisla, da on hodi tja, se samo še bolj razjezi user posted image .

Polenta, riž, proso - jaz mu to dam kar tako kot za nas....Proseno kašo ima pa sploh najraje. Prvič mu je bilo malo čudno, ker je drugačna struktura hrane pa je malo dalj časa imel v ustih, da je pogoltnil. Potem pa ko se je navadil pa ni bilo panike. Aja pa ajdovo kašo ima tudi ful rad....mu dajem bolj po malo v usta in lepo poje, se mu nič ne zaletva ali pa da bi pljuval ven. Zvečer mu pa dam riževe ali prosene kosmiče znamke Holle, ker nimajo nič dodanega sladkorja. Pri hčerki sem enkrat kupila od Milupe (te navadne, ne bio), je bilo tako sladko da joj. Meni je 12g sladkorja preveč.

Avtosedež - Romer King Plus še od sestrice, ona pa dobi novega večjega.

Drejcius - mi smo imeli še babi zrave. Če je ne bi bilo se mi pa zmeša. Kosilo je bila njena stvar. Še dobro da je taka oseba, da mora še na dopustu delat, drugače ji ni, gre po 2 dneh lahko kar domov.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 417
13.9.2013 19:49:13   
katniss
Pozdravljene,

mi imamo tudi veliko nocnih zgodbic za povedat. Vcerajsnja je bila huda, na dve do tri ure bi on pil, se mi zdi, da sem vec spala, ko je bil novorojencek!

Uvajanje goste hrane sem jaz malce ustavila, ker se mu je prebava cisto na glavo postavila. Cel teden ni kakal, skozi je prdal in videlo se je, da mu ni prijetno. Vem, da se prebava pac spremeni, ampak mi je bil tale teden prav muka ga gledat. Vceraj sem sla na predavanja gospoda, ki se ukvarja s prehrano otroka od dojenja/flaske naprej. Sem ga sla posebej vprasat za to in kako naj postopam, glede na to, da je rojen s 37.tedni. Mi je predlagal, da naj kar malce se pocakam, ce ga tako muci in potem spet pocasi naprej. Da naj ne skrbim glede razvoja in tega, ali dobi vse potrebne sestavine za rast, ker je moje mleko cisto zadostno. S tem bi se kar strinjala, ker se mi zdi, da sem sele pospravila najmanjse cotike, zdaj ze lahko te malo vecje dam na stran. Bomo videli naslednji teden v cetrtek, koliko je pridobil ampak tale nas decko ni vec lahek za po rokah prenasat. V traku se gre, oziroma tako je se najlazje, ker se teza prerazporedi, drugace je pa kr ze ena taka fajn 'utez'.
Sem pa spoznala, da bom mogla verjetno k mami it malo na kak kuharski tecaj glede kuhanja teh zitnih zadev. Me je skoraj sram priznati ampak ne znam ravno gresa naredit..ali pa polente. No sicer polente tako ali tako ne maram, tako da dvomim jo bo mali tudi.. ampak poskusit ni greh.

Nic, malo na hitro, lep vikend vam zelim! user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 418
14.9.2013 17:24:10   
izalina
Tako lep sončen dan, midva morava biti pa noter...pa še sama sva doma user posted image . Hčerka in ati sta šla že zjutraj na trgatev in prideta šele zvečer.
Svit je pa kar bogi...sicer vročine nima, ima pa dosti pikic. Predvsem po glavi (lasišče in okrog oči), ga pa srbijo, saj se dosti 'boža' po glavi pa tak nemiren je. Sicer veliko spi. Če ne bo bolje bom pa jutri šla v dežurno in vprašala ali mu lahko dam Claritin sirup. Pri hčerki je pomagal, samo piše, da je od dveh let dalje.

Sadje - mi ga nekako ne uspe uvest oz. mi dopoldne kar nekam uide čas, popoldne pa tudi. Poiskusil je že kar nekaj sadja, samo tako spotoma, ko smo mi jedli in vsak dan redno ob približno istem času. Na morju smo imeli na parceli dva figovca polna fig....keri luksuz. Mali je bil pa čisto nor nanje user posted image . Rad ima tudi lubenico in melono ter grozdje. Jabolka, hruške, slive pa še nismo poizkusili.

Katniss - polento in gres je pa res najlažje skuhat....zavreš vodo in vmešaš noter gres ali polento. To je to.

MAli se je zbudil, moram it.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 419
14.9.2013 20:37:39   
lepjedan
Hoj!

Jaz sem definitivno več spala nekje do 3. meseca starosti. Je imel lepo navado, da je jedel samo enkrat ponoči, ob isti uri, in sem bila full spočita. Potem se je začelo, da je jedel nekako 2x na noč, zdaj pa že skoraj 2 meseca lepo redno na 2 uri - dan in noč. Sem se navadila pač. Saj, čez dan je veliko na tleh, se kar precej tudi sam zamoti in je lepo razpoložen, tako da nimam blazno napornega dela (v smislu nošenja). Pa sem potem kar ok :)

Glede sedežev gledam Maxi cosi Tobi in pa Roemer King plus, ker mi je zelo važno, da se lahko sedež tudi "poleži". Če bo šlo takole naprej, bomo namreč kmalu prerasli lupinico, kar bo veliko prej, kot bo mali možak dobro sedel. Saj ni čudno, ko pa tako dobro je :) .. Tudi po testih sta nekako v vrhu oba modela. Bomo šli enkrat še poskusit v eno trgovino in se potem odločimo. Razen, če ima katera kakšno info o kakšnih znižanjih ;) .. Vem, da sem zadnjič dobila reklamo od Baby centra z nekimi akcijami sedežev, pa je zdaj seveda ne najdem. Nova spletna stran mi je pa grozno nepregledna .. No, si bom že morala vzet čas.

Danes smo poskusili sicer špinačko s krompirjem. Nekako mu moram zaposlit rokice, sicer nese s hrano v usta še pol pesti in potem ni nič. No, danes je nekaj časa držal svojo žličko, nekaj časa pa moj prst in je kar šlo. Vsekakor več, kot le 2 žlički :) .. Sem kar malo bolj optimistična. Meni je sicer ta teden tudi pediatrinja rekla, da bi bilo ob vsem tem dobrem domačem sadju, ki je zdaj zrelo, škoda čakat 2 meseca, da bi začela uvajat še to. Samo se kar malo bojim, ker je očitno nagnjen k alergijam (mleko, jajca, verjetno tudi pršica), da ne bi preveč novih reči v enem dnevu poskusila in bi potem morala 1 teden razmišljat, od česa je bila kakšna reakcija :( .. Pa meni tudi kar leti ta čas. Smo naročeni na teste, pa smo dobili termin šele konec oktobra - saj verjetno bodo bolj zanesljivi rezultati, če bo starejši ..

Nič, grem navijat za naše! Zadnjič je bil mali prava faca - zaspal pred tekmo in se za malico zbudil ravno med polčasom in potem lepo zaspal nazaj :D
Lep večer!

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 420
16.9.2013 12:31:24   
barbara_s
Živjo punce,

mi smo pa nazaj z dopusta... Lepo je bilo, samo zdaj imam celo goro stvari za pospravit, pa premajhno stanovanje :) - tako da danes pralni stroj laufa že od sedmih zjutraj (ja, pa še tamal pralni stroj imam...), pa še zmeraj imam polno kopalnico cunj za oprat. No, saj počasi bo...

Zdi se mi, da mu počasi rastejo zobki - ali pa tudi ne, lahko je kaj drugega. Bi pa stalno imel nekaj po ustih (še najbolj všeč mu je kuhalnica user posted image )), pa slini se in ponoči ne spi več dobro. Aja, pa z noska mu teče. Bomo videli, kako bo. Starejša sestrica je imela probleme za prve zobke, potem pa nič več - no, ko so ji rasli kočniki, je imela malo problemov, ampak takrat je bila že tako velika, da se ji je dalo tudi razložiti, kaj se dogaja z njo. Pa Calpol sem ji brez slabe vesti dala takrat :) - zdaj se mi zdi pa N še čisto premajhen. No, če bi imel vročino itak; ampak samo zato, ker se mi zdi, da ga malo boli, mu pa ne bom Calpola dajala.

Hrana: midva sva še zmeraj večinoma pri dojenju. Vsake toliko mu dam malo sadja za pokušino, pa včeraj je zvečer z nami jedel porovo juho, ampak da bi pa že kakšen obrok nadomestila, to pa še ne. Ampak nima še niti 6 mesecev, tako da je to OK.

Eno vprašanje: kako pa dajete dojenčkom za pit? Naš nima stekleničke, pa pije kar iz navadne (steklene) steklenice, pa včasih iz kozarca - več zraven kot pa notri, ampak poleti mi to ni bil problem, zdaj pa počasi ne vem, kaj in kako.

Lepo se imejte!

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 421
17.9.2013 9:15:07   
izalina
Jutro,

kje pa ste vseuser posted image Tale dež pa prav nič ne paše...je bilo včerajšnje jutro s sončkom veliko lepše. Pri nas po novem vstajamo z atijem, ob 5.30. Jah mali hoče že na vse zgodaj še eno moško debato....no pred tem pa itak še joško nujno. Tako je sedaj že na prvem počitku, tastarejša pa v vrtcu. Včeraj je šla prvič po 3tednih v vrtec....včeraj z veseljem, ker jo je vse zanimalo kako bo (nova igralnica, vzgojiteljice, taveliko igrišče), danes je bil pa že jok...sicer pričakovan, ker se zelo težko prilagaja spremembam.

Mi še vedno prebolevamo koze. Sva včeraj šla kar k pediatrinji, ker smo dve noči zelozelo slabo spali. Ma nevem če je bil vse skupaj 1 uro brez joške v celi noči. Ga ful srbi in je čisto nervozen. Nama je dela kapljice (ker Claritina še ne sme) in mazilo za oči (ima dve pikici na robu veke). Kapljice so danes ponoči pomagale in smo samo 3x jedli. Se pa pikice že sušijo in nove ne nastajajo več, tako da smo iz najhujšega že ven. Jupi user posted image

Pitje - jaz mu nič kaj posebaj ne dajem. Poleti sem mu kdaj dala iz kozarčka, drugače pa ne. Po mojem mnenju dobi dovolj tekočine z dojenjem...itak bi skos visel na joški user posted image . Kako se pije iz kozarčka pa se mi zdi da tudi že obvlada...če je za popoldansko žitno-mlečno kašico preveč lačen, potem grabi lonček. Enkrat sem mu pa poskusila dat za popit in je brez problema popil...samo mora biti ravno prava struktura (ne preveč tekoča in ne preveč kašasta).

Lepjedan - žitne kašice z AM za alergike boš težko dobila. Zakaj pa ne narediš najprej AM in nato vmešaš žitno kašico...malenkost več dela. Pri Svitu je na srečo ta preobčutljivost na KM izzvenela in sam nima več težav....jim imam pa jaz. Vsak dan zvečer, ko se uležem, in sem tisti dan pojedla nekaj kar je vsebovalo KM, me grozno napade kašelj in tak pekoč občutek imam v grlu (podobno kot zgaga). V bistvu gre za neko lažjo obliko reklufsa, ki mi zadnjih 5 let ni delalo težav. Prej pa in sem opravila nekaj pregledov in so postavili tako diagnozo.
Kaj pa če poskusiš s kakšnim riževimm/koruznim ali kokosovim mlekom?

Avtosedeži - če imaš v avti isofix, bi jaz kupila sedež z isofixom. Vendar morajo res vsi avti v katerih se bo uporabljal sedež, pritrditev za isofix. Večino sedežev 9-18kg se poleže. Lepjedan, kaj pa ta tanovi od MC Milofix (ali nekaj takega)...ker ga lahko uporabljaš na začetku tudi v nasprotni smeri vožnje, kar bi bilo za Bora idealno, glede na to da je bolj pri okroglih user posted image . Pa varnostne teste je tudi dobro prej pregledat.

Šoping - sva bile za danes z mojo mami zmenjene, da greva v nabavo. Se je javila, da jima bo kupila del zimske garderobe. Tako da sedaj pišem spisek, kaj je treba kupit. Ker jaz sem odkar sem rodila tako sklerozna, da joj....pridem v trgovino pa se ne spomnim po kaj sem prišla user posted image . Še katera s podobnimi težavami?

Mere za seznam - mi smo imeli zadnjo posvetovalnico 17.7. Vmes bi morala imeti še eno, ampak smo jo prestavili najprej zaradi dopusta, potem smo prestavili dopust in smo jo spet morali prestavit, sedaj pa je bolan in ne vem kdaj bo spet lahko cepljen. Smo bili pa do sedaj samo 1x cepljeni.

Jutri pa mi prazujemo pol leta user posted image user posted image Kako noro čas beži...še enkrat toliko pa bo potrebno nazaj v službouser posted image . Ali še katera razmišlja o skrajšanem delovniku. Mene malo mika, za 6 ur do septembra...potem pa normalno 8ur. Pa še nekaj obveznosti imam na faksu ravno od marca do maja.

Abc123 - ja tudi pri nas imamo take težave. Meni zelo malokrat prekipi, čeprav opažam, da me zadnje čase hitreje nekaj spravi ob živce oz. se hitreje razjezim. Pri naši ji dosti pomaga to, da ji jaz predlagam, če se greva skupaj igrat...tako njej ni treba 'prosit' za družbo (sem smešno napisala, ne znam se drugače izrazit) in je manj krat zavrnjena (v tem smislu...trenutno nimam časa, ker hranim Svita, malo počakaj pa se bova kasneje). Pa ne smem jo priganjat...obuj si čevlje, pohiti....itd. Ji v naprej napovem da gremo naprimer ven in da se mora počasi zrihtat. ji pač dam svoj čas, čeprav je kdaj kar težko.

Mali se je zbudil in kliče joško user posted image .

(odgovor članu barbara_s)
Neposredna povezava do sporočila: 422
19.9.2013 11:21:02   
tacanja
Mamice, ki uporabljate kasetne koše za plenice... na spletni strani www.binbee.eu lahko naročite bistveno cenejšo alternativo kasetam za te koše. Prihranile boste 70% ali več, poleg tega pa je polnilo BinBee bolj ekološko od kaset.
Imajo pa tudi FB stran in sicer https://www.facebook.com/pages/Binbee/592045404139770?fref=ts
Jaz sem pri njih že naročila in naj povem da sem zelo zadovoljna. Za začetek sem naročila samo polnilo, potem pa še tulec, da še lažje napolnim kaseto.
Malo si poglejte, se res prihrani user posted image

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 423
19.9.2013 12:46:13   
abc123
Hojla,
je pa kar zatišje na RR. Nas naši malčkiže kar okupirajo in manj spijo čez dan in potem ni časa. So pa lepi trenutki, pa vedno več fitbacka.

GH - mi se še vedno trudimo, sadja nekako ne mara,niti doma narejenih kašic niti kupljenih, tko da to še nimamo uvedeno. S kosilom se trudimo, poje nekje okol 80 - 100ml, včasih potem ponudim še mleko, včasih tudi ne, odvisno kako sita se mi zdi.

Vreme je pa kar nekaj, na soncu vroče, se prepotiš in potem v senco, veter in si ves prehlajen. Se je že začela sezona prehladov.

Zdej pa kosilo skuhat - bo špinača in pire krompir, smo jedli vsi, tudi user posted image , samo zanjo malo drugače pripravljeno in ji je kar všeč.

Napište kaj, je tko fajn prebirat.

(odgovor članu tacanja)
Neposredna povezava do sporočila: 424
19.9.2013 18:24:19   
leilla
abc123 a imaš to svežo špinačo ali si jo dala zamrznit? al kupljeno?
kako odmerite količino koliko približno bi naj otrok pojedel za obrok? mislite, da je količina enega majhnega fruteka goste hrane dovolj za en obrok?

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 425
Stran:   <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  15 16 [17] 18 19   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?