Mamaja
|
Živjo! hvala za lepe želje, da bi reakcija po cepljenju čim prej minila. Zagotovo je tudi to pomagalo, da je mala včeraj dopoldan v glavnem prespala, popoldne je bilo pa potem že OK. Nekaj ur je bilo vse po starem, potem je pa na sprehodu začela smrkat in zdaj imamo težave s prehladom . Stalno ji teče iz noska. Kako ve čistite nosek? jaz imam ročni aspirator (pingvinčka) in se mi zdi, da premalo "potegnem ven". Michelle vem, da je lahko jok po cepljenju problem, ampak v glavnem svetujejo, naj bodo starši pozorni takrat, kadar otrok neutolažljivo joka 3 ure ali več. Pri nas ni bilo tako hudo, le za vsako figo je začela jokat. Ko se je recimo udarila z ropotuljico, česar običajno niti opazi ne, je jokala. Pa če me ni videla, je bil spet jok. Ko sem bila zraven, se je pa tudi smejala in tako. Bolj občutljiva je bila kot običajno. Še zdaj nisem prepričana, ali sem se prav odločila, ko sem jo dala cepit, ampak zdaj je, kar je... Katniss očitno sem nejasno napisala glede GH in pediatrinje. Da moje mleko ni več dovolj, mi je rekla zdaj, pri šestih mesecih, ne pri štirih. Oz. ona pravi, da je po šestem mesecu nujno začet uvajat GH, ker po šestem mesecu otrok začne rabit več hranil, kot jih je v maminem mleku. Predvsem železo naj bi bilo problematično. Če prav razumem, je to podobno kot priporoča WHO. Je pa res grozno, ko je toliko različnih priporočil glede hrane in tudi drugih reči v zvezi z dojenčkom. Samo zbegajo te... Mene zato besede tega "tvojega" strokovnjaka, da je mleko OK, zelo tolažijo, ker je naša Iva v bistvu še vedno boljalimanj le na mojem mleku, tistih nekaj žlic GH ji še blata ne zgosti . Pa tako malo ne poje le zdaj, ob reakciji na cepljenje, ampak nikoli še ni veliko pojedla. Ima bolj atijev apetit , jaz sem precej bolj ješče sorte. Tudi z mesom včeraj ni bilo nič bolje - je šlo v usta le par žličk.Mah, bo že. Jaz ji bom še naprej ponujala gosto hrano in upam, da bo postopoma pojedla več. Očitno ji je moje mleko tak zakon, da je vse drugo precej brezveze . Dokler bo lepo napredovala in pridobivala na teži, bo OK. Čeprav moram priznat, da mi kak dan zmanjka volje, ko ni nobenega odziva na moje kuhanje, pa hranjenje. Tudi zjokala sem se že, pa bolj enofigo pomaga Tisti kruh z maslom je pa tudi mene malo zmedel. Ampak saj hvalabogu se lahko odločimo po svoji pameti... Ste me pa opogumile, da ji bom tudi jaz večkrat dala kaj v koščkih. Danes je že pojedla eno manjšo hruško (kuhano) in eno svežo slivo - v dveh rundah. Vse domače in bio iz taščinega sadovnjaka. Mala je tako uživala, da je bilo kaj. Tako da zagotovo ji dam še kaj v roke, pa naj je. Leilla tudi jaz ti zavidam spanje . Predvsem tisti večerni del. Naša namreč sicer spi celo noč, ampak zaspi šele ob 22.30, 23h, ko sem jaz že kar utrujena. Katniss naš "urnik" za hranjenje je podoben vašemu - na dve uri se doji, tam okoli 10, 15 minut. In tudi to naj bi bilo narobe, da se pri 6. mesecih čez dan še doji na 2 uri in nima 5, 6 obrokov . Tako mi je grozno, ko dojenčke tako ukalupijo, pa je vsak svet zase, tako kot smo odrasli. Koliko obrokov na dan imate ostale? Rosebay sem se nasmejala, ko sem prebrala tisto o možu, ki se mu zdi, da vse noči prespite. Moj dragi tudi nič ne ve za kako bolj hudo noč. Samo čudi se, zakaj sem zjutraj tak zombi. Kar se tiče izgorelosti se mi zdi, da je ta teden tudi mene zadela. Mala ima malo težji teden, po treh tednih dopusta, ko smo bili trije, sva sami, pa še kup sliv je bilo treba sprocesirat. Komaj čakam vikend, ko bomo spet vsi trije...
|