|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
27.8.2013 17:39:25   
Michelle12
Ojoj, tu je pa postalo ful aktivno :)

Danes je Aleksander jedel slivo in borovnico. In ful je pojedel :) Jutri pa dobi nektarino, po nektarini banano in pol korenje. Pol bom poskusila verjetno bučke.
Sam pojma nimam kako se jih pripravi? Jaz jih namreč ne maram in jih doma ne pripravljam.

Piki komarjev se pri Aleksandru še nekaj dni poznajo. Ampak ga ne motijo, vsaj nič ne sitnari, niti se ne praska. Ga pa mažem tudi čez dan, če kam gremo, ja. V bloku jih imamo ful in nas vedno napadejo tako, da se moramo vsi obvezno mazat, če nočemo bit celi popikani. Ma to je res katastrofa s temi komarji! Pa tudi čez dan sploh ne morem imet odprt balkon, takoj jih je not ogromno.

Madeži gredo načeloma vsi dol. Ostajajo samo pri Michelle. Takrat pa uporabim Vanish. Sem imela nek prašek, pa tekočino in zdaj imam milo. Vse mi je super, vse je pomagalo. S tistim praškom sem spravila ven celo madež iz Michelleine majčke,več kot leto star pa sem majčko milijonkrat oprala, ni šlo..sem dala v tole, pustila čez noč in madeža ni bilo več :)
Ko sem imela tekočino, sem perilo namočila za par uric, celo noč. Načeloma je šlo dol, vedno pa ne. Tako, da sem drugič dala direkt na madež in pustila stat čim več in pol je vedno vse šlo dol.
Aleksander se pa sploh ne umaže. In zato danes ni imel slinčka. Še vedno nisem privlekla ven Michelleinih in imam samo tri v uporabi, ki smo jih dobili. In vsi tri v pranju. No in itak se je tokrat umazal. Je primu žličko in mu je vse na bodi padlo :)

Jaz imam najraje jesen in spomlad. Ne maram ekstremov. Sam pri nas je to na žalost redko :(

Pleničke uporabljamo zdaj od Milerja. Sem par dni nazaj kupila en paket pa, da vidimo kako se bodo obnesle in so kar ok. Premočijo pa ne. Nobene. Prej smo imeli Pretty baby, zadovoljna zelo. In še pred tem Baby love sam mu niso bile ok, rdeča ritka. Pri Michelle so se pa lih te izkazale za najboljše.

Nas je tudi ujel včeraj dež. Imamo moškega bolanega v hiši in sem z otrokoma šla v trgovino, pa DM po te pripravke vitaminske in za nazaj nas je ujelo. Imamo pa mi vsepovsod lepo narejeno, da se da z vozičkom.

Kuham jaz GH vedno sproti. Do zdaj je itak imel sam krompir pa špinačo in to smo jedli tudi mi. Sem skuhala za vse, za njega dala v posebno posodico in naknadno nam solila, dodala mleko in to ( v špinačo).. Sadja pa ne kuham, vse surovo.
Uspe mi pa načeloma vedno. Ker on je kadar tudi mi. In ponavadi se zbudi lih nekje, ko sem na koncu s kuhanjem, par minut se zaigra in medtem pripravim in mu dam. Se naje, popije malo vode in čez nekaj časa še dojenje :)

Jaz sem večkrat gledala na NExt sam nisem še nič naročila,. Vedno, ko sem kaj hotela, je že zmanjkalo v št, ki jo hočem. Evo, zdaj grem prav pogledat, če bo kaj lepega, da naročim :)
Če se spomnem gesla :)

Zdaj pa gremo, na drugi sprehod. Dopoldne sem bila z Aleksandrom, sva šla v trgovino in zdaj moram še na pošto. Končno lahko šetam tudi čez dan :)
Sam vseeno upam, da se še malo otopli, bi se rada še malo kopala letos :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

http://www.mojalbum.com/mateja-1234

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 351
27.8.2013 19:47:33   
lepjedan
Kriza!! Sem mu poskusila dat riževo kašico z navadnim adaptiranim mlekom in je v sekundi fasal kožne fleke povsod, kamor se je dotaknila ta presneta kašica (okrog ust, po rokicah, z eno roko si je zanesel tudi čez oko...) :( .. Zdaj opazujem in upam, da izzveni. Je fant sicer normalno pojedel naprej pri meni in lepo mirno zaspal. Pa sem bila res prepričana, da KM ne more biti problem, ker že dober teden uvajam v svojo prehrano in ni imel večjih težav :( .. A je katera že doživela takšno alergično reakcijo? Meni je čudno, ker je koža samo pordela (s kakšno belo pikico sem in tja), ni običajna koprivnica ali izpuščaj - tudi očitno ga sploh ne moti... Eh ja, bomo pa še malo na dieti.

Michelle, če prav razumem, si začela uvajat gosto hrano s sadjem? Ker naš mali je dosedaj poskusil bučko in korenček, pa je bilo nezadovoljstvo grozovito in nismo uspeli pojest prav ničesar. Malo me skrbi, seveda, ker je mali vsak dan večji in očitno potrebuje še kaj drugega kot materino mleko (ker zdaj jemo na vsaki 2 uri - dan in noč..), pa mu nobena reč ne gre v slast. No, današnjo kašico je malo drugače sprejel - sem dobila občutek, da mu je bila všeč - potem pa v sekundi takšna reakcija, verjetno tudi v ustih :( .. Ga moram dobro opazovat in upam, da ni pojedel preveč :(

Grozno :(

(odgovor članu Michelle12)
Neposredna povezava do sporočila: 352
27.8.2013 21:41:06   
Michelle12
Lepjedan ja, jaz sem začela s sadjem. S čim začneš itak ni nobeno merilo kaj bo otrok v prihodnosti jedel.
In zna bit, da je reakcija na riževo kašico ne na mleko, veš.

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 353
27.8.2013 22:10:37   
Mamaja
Ojla,

Lepjedan kako je z malim? Je bila reakcija samo kožna ali še drugačna (prebava/dihanje)? Glede na opisano bi rekla, da je šlo prej za reakcijo na KM, ki je sestavina AM, kot na riževo kašico, ker riž na splošno ni alergen. jaz sem tovrstne reakcije videla že večkrat pri nečaku, ki je alergičen na vse živo. Recimo letos poleti ga je sestrica po nesreči zadela s svojim sladoledom in je čez majico(?!?) v hipu dobil grozljive izpuščaje. Ali pa bognedaj, da pride v isti prostor, kjer se je nekaj minut pred tem mešala masa za palačinke in je v zraku še malo moke. Takoj dobi astmatičen napad.

Mečkanje riža: jaz ga v bistvu kar malo razkuham. Pa dam kuhat z več vode, kot bi je sicer, da pride bolj pocasto. Potem se kar lepo zmelje s paličnim mešalnikom

Kuhanje bučk: Michelle bučke opereš, narežeš na kocke/približno enako velike koščke in daš kuhat v vrelo vodo za dobrih 5 minut. Nato spasiraš s paličnim/vilico. Lahko skuhaš tudi v sopari, ampak jaz raje kuham v vodi, da lahko, če je pregosto, dodam malo vode od kuhanja.

BTW: A se je katera lotila mečkanja krompirja s paličnim mešalnikom? Jaz sem ga zdaj enkrat za Ivo tako zmečkala in je nastalo lepilo user posted image user posted image . V vednost in ravnanje...

Grem umirit dete, zadnje dni je najbolj živahna zvečer, ko sem jaz že čisto fuč.

Neposredna povezava do sporočila: 354
27.8.2013 23:29:52   
Michelle12
Sem iskala glede riža oz nasplošno glutena sam nisem našla. Sem par dni nazaj brala o tem. Ugl riž ni tako nedolžen. Pri nas sice ga priporočajo in vse ampak je težko prebavljiv. Ni pa tako problematičen kot nekatera žita. Ko in če najdem, prilepim sem.
Zadnje dni imam bolj malo časa za FB, ko je mož bolan in skrbim za vse sama.

Kar se tiče GH in dojenja. Moja se je dojila do 10. meseca in ni bilo prav nobenega problema. Pri 6ih se začne uvajat kar pomeni, pokazat, da obstaja druga struktura, drugi okusi, poskušanje, če kakšna hrana ne odgovarja itd itd. Kar pomeni, da je par žličk čisto dovolj. Še vedno je mleko glavno.
In, da se otrok doji na dve uri ni pokazatelj, če je lačen ali ne. Konc koncev a je sploh kdo, ki zdrži 3 ure brez jest in pit? Jaz sem po dveh urah lačna in tudi jem. Pijem pa še dosti bolj pogosto. Tako, da...brez skrbi :)

Samo te alergije so pa res hudič. Mi na srečo nimamo problemov z ničemer.

Aja, glede KM. Najverjetneje je bila reakcija na KM. Preko dojenja pride že prebavljeno in vse to..... direktni vnos je pa čist druga stvar in zna bit ful bolj problematično, ja.
Pa ni pametno cepiti, če je otrok tako alergičen......

Mamajahvala za napotke :) BOmo skuhali pa poskusili :)

Pire sem pa tudi jaz enkrat s paličnim Michelle naredila, itak ni hotela tega jest. Tako, da ga jaz pretlačim s tistim kot za nas. Una stvar, ki je za pire :) In ker je suho in jaz ne načrpam več kot le nekaj kapljic, dodam teh par kapljic in vodo v kateri se je kuhal in je kul :)

< Sporočilo je popravil Michelle12 -- 27.8.2013 23:31:30 >

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 355
28.8.2013 9:29:51   
lepjedan
No evo .. Pordela koža je izginila v roku ene ure, se pa ni nič selilo in je bilo res samo lokalno tam, kjer je prišla koža v stik s kašico :S .. Noč sicer ni bila ravno mirna, ga je nekaj full napenjalo (mogoče tud od tiste pol žličke, ki jo je uspel pojest!?) in se je seveda zdramil pa mu ni bilo do spanja :P

Pa reeees sem upala, da mleko ne bo problematično. Saj menda je pri nekaterih tako, da doječe mamice lahko jedo mlečne izdelke, mali jih pa potem ne smejo. Samo meni se zdi, da ni ravno pametno to - predvidevam, da nek "vpliv" vseeno je preko mojega mleka (čeprav ni kakšnih v oko bodečih znakov alergije) in mu lahko na dolgi rok škodi. Nič KM in mlečnih izdelkov za mamico torej do nadaljnjega :P .. Mogoče pa izgubim še tiste 3 kile, ki so še viška ;)

Bom poskusila naslednjič naredit kašico samo z vodo - da izločim možnost alergije na riž, čeprav to pa res še nisem slišala :P .. Pa potem s prilagojenim mlekom, seveda. Čeprav pravijo, da je zelo slabega okusa - ma upam, da mu s tem ne skvarimo interesa za hrano.

Michelle .. Pri znanki je mala ob uvajanju sadja prenehala jesti vso zelenjavo - je ni hotela sploh :P .. So pa verjetno otroci različni, kar se tega tiče. Ma, ko sem poskusila tisto bučko zadnjič - saj res ni nič kaj užitno :/

No, en lep dan vam želim .. pri nas je dež :P

Neposredna povezava do sporočila: 356
28.8.2013 9:50:47   
Michelle12
Moja miša pa sadja ne mara preveč. Vsake toliko poje košček lubenice, slive, breskve in jabolke. Ampak to res mini košček in to je to. Zelenjavo pa rada poje, še posebej kumarice :)

Ma kakšno kašico pa to imaš ?

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 357
28.8.2013 9:54:59   
lepjedan
Milupa bio riževa žitna kašica .. Brez dodanega mleka, sladkorja, ipd .. Samo riževa moka v bistvu.

Neposredna povezava do sporočila: 358
28.8.2013 11:06:49   
abc123
Živjo,
lepjedan upam dase zadeva porihta. Tudi če je alergija na KML v veliko primerih sčasoma izzveni. Jaz dvomim, da bi bila alergija na riž. Če boš kašice mešala z AM pa kupi tistega, ki je za alergike na KML, sicer je drag, ampak saj boš verjetno kupila eno škatlo in jo imela za zelo dolgo časa, le toliko za pomoč pri pripravi hrane. Če se pa le da, bi pa jaz kar svoje mleko uporabila.

Riž - jaz ga kupim v DM tistega za mlečne jedi in se v vodi lepo razkuha, potem ga še s paličnim in je. Dam pa vanj včasih kuhat bučko, ki da tako malo boljši okus. Je pa res da riž zapira, nima pa glutena.

GH - midve danes probava polento - skuhamna vodi in dodam AM. Pri nas pa fulltežkoulovim, da je pripravljena jest, da ni zaspana ali pa preveč lačna. Kuham pa vedno sproti. Midve obroka še nisva nadomestili, razen večerni obrok riževe kašice. Če pri kosilo veliko poje, potem ji mleko ponudim čez kakšno uro, drugače pa pač takoj. Sadja še nisva, niti ne vem zakaj, čeprav je včeraj cuzala krhelj jabolka s takšnim zansom, da jo je bilo prav luštno gledat. Drugače sem pa podobnega mnenja kot Michelle - otrok bo jedel kar mu bo bolj pasalo, neglede na to s čim začnemo.

Izalina mi gremo tudi v petek na morje in se mi ne da pakirat. No še slabša varianta je potem razpakirat in prat ko domov prideš. Bo pa vreme super, ker ne bo prevroče.

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 359
28.8.2013 11:31:38   
izalina
Midva že s sprehoda in kavice. Naju je na poti ujel dež in je bilo malemu prav žur v vozičku. Čisto se je umiril in pozorno poslušal kako padajo kapljice na košaro.

Riž - riž in gluten nimata nič kaj veliko skupnega, saj ga riž, koruza in proso ne vsebujejo. Glede glutena so pa znanstvena spoznanja in raziskave tako različne, da je joj. user posted image . Jaz ga imam namen uvesti tja do konca sedmega meseca.

Alergija na KM - jaz mislim, da je bila pri tebi Lepjedan bolj alergija na AM kot na riž. Jaz mu riževo kašico (Holle) delam s svojim mlekom. Sem si naredila zalogo, ki pa bo ravno danes pošla user posted image . Sem pa včeraj gledala AM brez lahktoze oz. mlečnih beljakovin, ki je pa noro drago...18€ za eno škatlo. JAz si žal ne morem načrpati mleka, če niso joške res nabito polne. Danes je spal od 21h do 5.30 in sem si ob 5h iz ene načrpala toliko, da imam za zvečer (100ml). Ker zjutraj se on zbudi tako noro lačen, da če si izčrpam vse, potem je celo dopoldne na joški. user posted image

Lepjedan - jaz mu še nisem poskusila dat navadnega AM. Grem jutri v BC, tam imajo največjo izbiro AM in bom malo pogledala. Sem pa tudi sama ugotovila, da se lahko pregrešim pri kakšni stvari...predvsem tam kjer je mleko v prahu ali sirotka v prahu. Gotovo ga bom prej dala na bioresonanco preden bom začela z uvajanjem mlečnih izdelkov pri Svitu.

Polenta - jaz jo skuham kar v tisti vodi, v kateri se je kuhala zelenjava. Zelenjavo zmiksam v paličnem in jo potem zmešam s kuhano polento. Nič mleka ne dodajam.

Abc123 - meni je pakiranje težje. Ko razpakiravam kar vse dam direkt prat user posted image .

Midva pa čakava DHL, da dostavi pošiljko od Next-a. user posted image

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 360
28.8.2013 14:00:15   
drejcisu
Evo še naši sveži podatki za seznam
5 mesecev 8900g 67,5cm

Mi je rekla dons pediatrinja da so zdj neke nove smernice glede uvajanja GH...najprej zelenjava ko poje polni obrok le te sledi mlečne kašice zvečer in šele nazadnje sadje....sm si misla kje si bla pa na zadnjem pregledu da nisi nč od tega povedala...mal je čudna...
Pa da se lahko doda žlička olivnega olja v zelenjavo,...počas belo meso...pri 6 mesecih pa glutenska živila, ribe,...
Tko da začnemo s kašicami k se vrnemo iz morja...moram it pa v Miller pogledat če majo kaj pametnega....al kje ve ponavadi te stvari kupujete?? Najbrž je najboljš da si spumpam svoje mleko za kašice in ne AM??

Dubla je tud še ebo dozo cepiva naslednji mesec pa rutinski pregled krvi in urina(če nama ga rata doma ujet user posted image )

Bučke tud jst samo olupim narežem na kocke in skuham....pol pa s paličnim zmiksam...jih obožuje kam cmoka zravenuser posted image

Dons bom probala dat mango...upam da ji bo všeč okus...men ni kj preveč user posted image

Zunaj sonček jst pa v akciji slive dokler Hana spi...marmelada se kuha zdj pa še knedelčke za v skrinjo...

Lep dan vsem...

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 361
28.8.2013 14:28:55   
izalina
Drejcius - meni je dala P ista navodila. Jaz delam tako kot pri starejši. Najbolj smešno mi je to, ko mi je pri starejši rekla, da ji moram dat vsak dan krompir in še eno zelenjavo zraven. Pa sem ji povedala da ne delam tako, ker midva ne jeva krompirja. Sem ji morala razložit zakaj ne....in potem mi je rekla: no potem pa ni treba. Otroku uvajaj tisto hrano, ki jo boste jedli vi. Kr nekaj user posted image

Kot kaže sem prav naredila, da sem ubogala svoj notranji glas, ki mi je govoril, naj še ne pakiram za na dopust. Me je moja babi klicala (je tastarejša pri njej na počitnicah od včeraj), da je taka utrujena, brez energije, malo vroča in ima 4 pike po telesu. Mi je bilo takoj jasno, da ima vodene koze, saj razsajajo v njeni skupini. TAko da je naš dopust prestavljen...še dobro da gremo v kamp in nimamo kje kakšnega apartmaja rezerviranega.

(odgovor članu drejcisu)
Neposredna povezava do sporočila: 362
28.8.2013 15:48:59   
lepjedan
Kakšna grozna sopara :P .. Komaj čakam, da se zlije, ker komaj živim. Primerno razpoložen je seveda tudi naš mali. Končno zaspal :P

Izalina .. Kam na bioresonanco pa greste? Tudi jaz sem že nekaj prebirala o tem, pa se zaenkrat nismo nič odločili za to. Sem pač imela dieto in smo čakali na teste. No, datum zdaj imamo (konec oktobra), ampak glede na včerajšnjo reakcijo bi poskusila še kaj drugega. Testi itak samo potrdijo - in glede na ceno prilagojenega AM, je to potrditev kar fajn imet, ker si upravičen do tega mleka na recept. Bi pa uporabila AM in ne mojega zato, ker nimam pogojev, da bi si kadarkoli čez dan kaj črpala mleko - je res na vsaki 2 uri, tudi ponoči, in poje čisto vse. Včasih, če je interval krajši, se mi zdi, da ga celo malo "zmanjka". Zato potrebujem alternativo za kašice.. Imam doma en paket Allernove, ki je svinjsko draga (mislim da okrog 23 eur ..), ampak kot rečeno. Po izkušnjah kolegic je izredno slabega okusa in potem to nič ne pomaga pri uvajanju druge hrane :S .. Menda je Pregomil boljši, samo zdaj bomo poskusili s tem. Je pa problem, ker pride samo v večjih pakiranjih in je potem po 3 tednih za stran.

Kako je pa s prebavo vaših jedcev po gosti hrani? Jo prebavijo - spremeni kaj obliko? Od obeh poskusov korenčka je pri nas namreč prišel ven praktično nespremenjen (no, tisti dve pikici, ki sta mu slučajno ušli po grlu, preden se je začel davit). Ne bom nič hitela in bom poskusila ponovno naslednji teden... Saj vem, da je to proces, ampak očitno tudi prebavni sistem še ni pripravljen kaj drugega predelat :S

Drejcisu, tudi meni so dali takšna navodila. Plus to, da se dodaja vsemu še žlico 100% jabolčnega soka (ali kar en krhelj jabolka), da se menda izboljša absorbcija železa zaradi vitamina C. No, pri prekuhanem jabolku ne bi rekla, da ostane veliko vitamina ... :P

Michelle, sem pozabila odgovorit glede cepljenja. Prvo cepljenje smo že dali mimo - sem izrazila skrb in je pediatrinja pojasnila, da to cepivo nima nobene veze s kakšnimi alergijami. Problematično je tisto drugo, zaradi alergije na jajca. Če bomo imeli še težave, bomo tisto preložili. Sicer je pa prvo dozo prenesel odlično - brez kakršnihkoli problemov..

Je pa tole vreme res grozno. Meni je vroče, se mi vrti, kot bi se me nekaj lotevalo :S .. Mali pa podobno nerazpoložen, velikokrat mu je vroče in se pritožuje, ko ga slečem, se mi pa zdi, da se bo takoj prehladil, ker vendarle ni prav toplo. Naš je še vedno pogosto kar le v bodiju s kratkimi + nogavičke. Za ven še kakšne lahke hlačke in tanka jopica. Sicer pa je tako topel človek, da o bundici niti razmišljam ne :)

(odgovor članu izalina)
Neposredna povezava do sporočila: 363
28.8.2013 20:59:20   
ana88

7. 2. (PDP 1. 3.)
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm
6 mesecev: 8550g, 68,5cm, OG 45cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g Ž: 6400g
5,5 meseca: Z: 6850g, 64,5cm Ž: 7700g, 67,5cm

8. 3. PDP (9. 3.)
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm
5,5 meseca: 8750g, 70cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm

15. 3. (PDP 5. 4.)
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm

21. 3. (PDP 16. 3.)
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm

22. 3. (PDP 25. 3.)
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm
5 mesecev: 8900g, 67,5cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor
3 mesece: 7000g, 66cm
4 mesece: cca 8000g

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 364
28.8.2013 21:06:08   
katniss
Dober vecer cvekice user posted image

Veeeliko je za brat! Nekako uspem sproti brat, napisat pa bolj malo. Nas pobalin je ene dva dni nazaj imel dan, ko je skozi samo nekaj cmihal, se pritozeval in jokal. Ok, bojo mogoce zobki sva si rekla.. ampak glej ti smenta, tale jok in stok se umiri, ce je mama ali ata v blizini. Se pravi, neposredni blizini enega metra, bognedaj da gres slucajno v kuhinjo, wc ipd. Takoj nastane pritozevanje. No, sva ga vceraj torej malce kr pustila, da se je takole sam zmdroval, opazovala seveda kaj bo naredil in glej ga fantica, kar naenkrat se je obrnil iz hrbta na trebuh, cmihanje je ponehalo, samemu sebi se je rezal, ko macka iz Alice v cudezni dezeli. user posted image
Verjetno razvojni poskok... Sem ga probala nahecat, da bi se se preko desnega boka obrnil pa se je falot mali obrnil toliko, da je z obema rokama zgrabil sumeco knjigico, jo prenesel na drugo stran in se obrnil na trebuh. Seveda... ze zdaj ne uboga mame, kaj sele bouser posted image .
Cmihanje je malo ponehalo, ceprav je se vedno prisotno. Zdaj pac malce ''doziramo'' pozornost in ne skocim ob vsakem zvoku. Se zna zelo lepo sam zamotit, res. Ce sem jaz z njim na tleh itak pricakuje, da mu bom vse v roke dala in me samo gleda ter se ne premakne. Ali pa me grabi za roke, ker bi se rad potegnil v sedeci polozaj.. V glavnem, zabavno jeuser posted image .

Gosta hrana: Korencek = no go. Ust sploh ne odpret za zlico, koscki so malo boljsi, se nekako zabava ob opazovanju korencka v roki in ga okusa s konico jezika. Kaj vec se ne gre. Ce mu ze rata kaj dol spravit, tega ne prebavi in koscki pridejo ven. Ko je pojedel paradiznik, je imel v plenicki kozo od paradiznika, dan kasneje pa se mesnati del. Ni ga pa napenjalo ali kaj podobnega, je pa res, da je bila res majhna kolicina.
Vse kar sem do sedaj pripravila, je bilo sproti. Pogrevalo se za dojencke naj ne bi.

lepjedan: Nas tudi je tu nekje na dve uri do dve uri pa pol. Ce si hocem izcrpat, mu dvakrat zaporedoma ponudim isto dojko, crpam iz druge in mi kr rata nekaj dobit ven. Te pa cisto razumem, ko pravis, da verjetno rabi se kaj vec. Tudi meni se pri nasem zacenja tako dozdevati ampak na glavo se ne bom postavljala. ;)

Glede alergij in tega je tudi pri nas blaga preobcutljivost na mleko, ampak smo ugotovili, da res samo na mleko. Lahko jem sir, jogurte, tortice, sladoled.. (v zmernih kolicinah seveda) in mu nic ni. Ce jem recimo ovsene kosmice z mlekom za zajtrk, bo kakec skoraj takoj zelen in voden. Sem rabla pa ene 2 meseca, da sem pogruntala, da je samo mleko problematicno. Upam, da bo tvojemu fanticu kmalu bolje!

Plenicke: Mi uporabljamo tu od ene drogerije, kot Babylove od DM-a. Do zdaj ni bilo problemov, je pa tasca kupila ene druge (tudi ena trgovinska znamka) in smo imeli par ''nesrec''. Kaka namrec dokaj tekoce, enkrat na dan in to tako, da ga je potem treba skoraj skopat... Verjetno bomo pa kmalu sli na st. vecje. Zdaj smo na st. 3, razmisljam pa, da bi mu za ponoci dala kake pamperske gor. Mi nekako bolj vpojno delujejo. Zjutraj ima namrec plenico tako polno, da ima ziher ene 200g, samo lulanja...

Oblacila in Next
Jaz imam en brezrokravnik nagledan. Bomo videli, kako bo naslednji mesec, ker si nekako ne upam prevec za naprej kupovat. Danes sem ravno bodije nabavla v velikosti 74/80, je bla ravno ugodna ponudba. Imam ze tudi nekaj hlac v tej velikosti, majck verjetno ne bom kupovala. Nase dete je vrocekrvno. Jaz imam lahko jakno gor, on se pritozuje da mu je vroce. Se mi zdi, da so nasploh otroci tu na NL bolj odporni na mraz. Kakor hitro se temperatura dvigne nad 18 stopinj, so vsi ze v kratkih rokavih in brez nogavic. Sem pa zadnjic videla eno malo bitje v babybjornu, obleceno v bundo, na nogah pa je imelo... nic. Bose noge. To mi nekako ni slo najbolj skupaj ampak ok.

Spanje in uspavanje:
Ponoci je zdaj spet zabavno, ker sva ga preselila (dokoncno!) v vecjo posteljico. Kosara je zdaj res premajhna in je skrajni cas, da to naredimo. Sem se prej en teden psihicno pripravljala, da ne bomo spali... Nekako letava na tri ure sem in tja, vcasih pomaga duda, vcasih mora mama dat mleko.
Podnevi se vedno spi samo na rokah in pocasi je to ze rahlo utrujajoce. Zaspi itak ne drugace kot pa z nosenjem... Jaz sem ponavadi cez dan prevec utrujena, da bi se mi dalo z njim ''prepirat'' kako naj zaspi, itak imava vedno eno siesto skupaj. Se mi zdi, da je nekako boljse za dusevno zdravje nas vsehuser posted image .
Je pa res to dete en taaaaki cartek. Ko ni v pogonu, se res najraje zarije z glavo meni ali mozu v vrat in opazuje svet. Ima tudi zelo rad nosenje v traku, ceprav smo ugotovili, da mora biti zunaj malce hladneje za to, drugace mu prevec hitro postane vroce (meni pa tudi).

Uf, tako. Zdaj pa.. pocakam, da pride moz iz otroske sobe. Baje, da je Aleksej danes zeeeelo buden. Bi se rada sla se stusirat.. pol pa verjetno kr pod kovtre in spat. Lep preostanek tedna vam zelimuser posted image

< Sporočilo je popravil katniss -- 28.8.2013 21:08:11 >

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 365
28.8.2013 22:04:52   
grašek
Hoj,

sem si kar izpisala vaše nasvete glede hrane. Res se smernice spreminjajo, zanimivo, a mislim, da na koncu vsak po zdravi pameti nekaj skombinira, res je odvisno od otroka.

Izalina - grem na 21 km, za 42 pa sedaj še ne bi bila pripravljena, poznam pa punco, ki je tekla težak maraton pri 4,5 mesecih otrokove starosti, a ona se ukvarja s tekom, no malček je tudi pretekel to razdaljo v vozičku, očka je porival voziček, kar je težje kot prosto teči. Vmes je pa malo podojila. Poudarjam, da je pač takih zelo malo in ni to moj splošen nasvet vsem. Tudi 21 km ne bi pripročala 5 m po porodu tistim, ki se res že vrsto let ne ukvarjajo s tekom. Bom šla počasi.

Norice oz. vodene koze - Izalina, moja starejša jih je dobila pri 4,5 mesecih od brata, je bila pa takorekoč brez pikic, ker je imela zaščito od mojega mleka. Takrat sem si rekla, no to je pa res super, se je splačalo stiskati si mleko, ker je ona pa pila samo po flaški, a moje mleko. Sem imela težavo, ki pri prvem otroku ni bila opazna, ker je bil malo večji, pri puncah pa ja - prevelike bradavice, ne mislim na prsi, ki jih imam majhne, ampak na bradavice. Problem je, da ne more otrok dobro zgrabit in mu morajo usta zrast. No, pri tamali je to trajalo 6 tednov, sem si mleko stiskala in dojila, pa bradavice sem imela čisto uničene. O tej težavi pri nas nič ne govorijo, morda je redka, ne vem. Sem morala imeti 3 otroke, da sem to spoznala. mi ni bilo jasno, ker sem prvega pa uspešno dojila leto in pol.

Lepjedan - ne vem, kakšen sling imaš, ampak načeloma lahko otrok sedi tudi na eni ali drugi strani, torej pri obročih ali na drugi strani, stransko torej, od pol leta naprej pa na boku, a takrat moraš pa trakove čisto potegniti skozi obroča vse do penic.

Izalina
- če se bom odločila za kakšen nakup pri nextu, ti javim, hvala, nekaj oblačilc še čakam od dveh punčk, dvojčic, zna biti, da bo vsega preveč

uspavanje
- že peti dan zaspala sama, malo tarna, ker se očitno ne zna še sama namestiti tako kot bi rada, se pa obrne že s trebuha nazaj na hrbet, to pa je sedaj velik napredek pri gibanju

katniss - naša spušča neke polglasnike, ker nam očitno sporoča, kaj bi rada, npr. da jo naš pes pogleda, ker se potem smeje... zato pa jaz uporabljam znakovno sporazumevanje za dojenčke, ker bo z znaki prej lahko sporočila, kar želi povedati, kažem pa sedaj mleko, roža, ptič, žaba, lučka, žoga

postelja - ali ste vi že spustili posteljo nižje? mi imamo samo dva nivoja, pa še odlašam

no, lahko noč vsem

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 366
28.8.2013 23:22:46   
Mamaja
Dober večer čveke user posted image ,

je prav zanimivo brat vse, kar napišete.

Po dveh mesecih vročine se bo kar treba nazaj navadit na oblačenje. Našo punči začne malo prej zebst kot mene, tako da ima v stanovanju oblečene bombažne dolge hlačke/žabe in body z dolgimi rokavi, pa nogavičke, dokler ostanejo na nogah. Za ven pa dodava še jopico (če je treba) in copatke.

Izalina uboga tvoja punčka. No, če lahko dopust premaknete, vsaj ni take krize.

Grašek hvala za ponudbo za nasvete glede slinga. A hotsling tudi poznaš? Tega imam jaz, gre za vrečo (pouch) in nekako se ne moreva naštimat tako, da bi nama bilo udobno.

Nivo postelje smo pri "stalni" že spustili, ker imamo tri nivoje in je bila pri prvem že res malo prenizka ograja. Pri prenosni pa še vztrajamo na visokem.

Pakiranja za počitnice se pa tudi jaz tokrat malo bojim. Me ni toliko strah, da bi kaj pozabili, kot da ne bo šlo vse v moj mali avto. Mah, bomo že. Bo moj pakiral v avto, ker je bolj natančen.

Lahko noč!

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 367
29.8.2013 0:28:58   
Michelle12
Ne trdim, da je to alergija na riž ampak lahko pa bi bila. Mislim pa, da je bila reakcija na KM, tudi jaz.

Se pa smernice nonstop spreminjajo in ne samo časovno tudi od mesta do mesta od pediatra do pediatra, od patronažne do patronažne. Zato pa jaz pravim, po občutku oz po otroku.
Kar se glutena tiče, ga tu priporočajo DO 6. meseca. Tako, da ja.... narediš po svoje. Edino jaz mu ne bom dala KM, svinjsko in jagode pred enim letom. Pa z medom bom vsaj leto in pol počakala. Meso mu bom poskusila dat čez min dva tedna. Ribe tudi-morske. Te razne kaše za mešat z vodo oz AMjem pa so mi kr neki. Sem sicer neki kupila sam M jih ni preveč marala, bomo videli kako bo Aleksander sprejel.
Solit in sladkat bom pa tudi začela hitro. Oz solit, sladkam itak ne nič.

Aleksander je danes pojedel full nektarine, jutri zopet. Razmišljam, da bi mu z nečim zmešala. S slivami bi pasalo?

Kar se tiče prebave, se mu je ful uredila zdaj. Prve tedne je kakal vsak dan, parkrat na dan. Pol se je umirilo in ni kakal tudi 6,7 dni včasih ampak to je bilo bolj redko. Tam nekje na 4 dni je. In odkar je GH pa kaka vsak dan. Ga pa prej ni nič mučilo ali karkoli in je to itak normalno.

Jaz pa ful rada pakiram za dopust, ko pridemo domov bi pa najraje videla, da bi se vse samo naredilo.

Mi smo še vedno večinoma v kratkih, tu je še vroče :/ Jaz si po eni strani še želim poletja, po drugi pa mi tako tudi ustreza.

Danes smo imeli tehnični in pol smo šli še v šoping malo. C&A. Sem mu kupila eno trenirko in en komplet kavbojke+majčka, pa dva bodyja z dolgimi. Michelle je pa dobila spodnje perilo iz BCja.

Lahko noč :)

Michelle,o8.o8.2o11 <3
Aleksander, 2.3.2o13 <3

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 368
29.8.2013 8:10:47   
grašek
dobro jutro,

lepjedan - kaj pa, če bi bilo na žlički slučajno kaj drugega, ne omenjeni dve sestavini, vem, da je malo verjetno, ampak npr. čistilo iz stroja. da se ne bi dobro opralo, kaj v tem smislu, ugibam, da ne bi sedaj vsega izločila iz pregrane

mi imamo pedokinetiko že ob 9.15, kaj več popoldan, je blo pa lušno jutro mala gledala Tom in Jerry - smo peljali psa ven, pa je prisel en maček, no, ni bila miška. pa tudi to imamo, TV pa nimamo
lep dan vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 369
29.8.2013 9:53:06   
leilla
dodajate olivno olje v GH vaši malčkom ali ne?

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 370
29.8.2013 10:20:08   
lepjedan
Grašek, Michelle .. Enostaven domač alergijski test je potrdil sume :P .. S konico robčka, pomočeno v KM, sem mu potapkala po rokici (res majhna pikica). No, v 10 sekundah je imel rdeč flek .. Izginil po približno eni uri. Je bila ravno moja mami na obisku in tudi ni mogla verjet tej reakciji .. Tako da, diet for mum it is! :S .. Da me ne bo katera čudno gledala, ne bi delala takšnega "testa", če ne bi bila prepričana, da ga flekec sploh ne moti (je imel zadnjič veliko večji flek in ga sploh ni motilo, je povsem mirno zaspal...)..

Sem mu včeraj tudi pripravilla tiste riževe kosmiče na osnovi vode in ni bilo nobenega problema - so bili sicer manj okusni kot z mlekom, ampak je dejansko pojedel dve žlički. Michelle, saj tudi jaz bi raje videla, da bi jedel zelenjavo in sadje (no, s sadjem še nisem poskusila), ampak glede na neuspešne poskuse z zelenjavo, sem želela predvsem videti, če mali že dojame koncept "žlička" in "pogoltni". Prej ni bilo jasno, zdaj pa je :)

Panika, šibam!
LP

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 371
29.8.2013 11:03:57   
Mamaja
Daan!

Kako ste kaj?

Nam se je čisto podrl vsakršen ritem, kolikor ga je sploh ostalo. Zadnje dni zvečer ne more zaspat do polnoči in razgraja, zjutraj bi spala do 10.30, ponoči se spet doji, tudi čez dan se hrani še pogosteje kot prej, ko sva jedli na dve uri...Ah
Sumim, da ji je moje mleko in tisto malo GH, kar poje, premalo za vse razgrajanje in miganje čez dan. Lahko pa je samo v tem fora, da se tako intenzivno trudi usest, da noče izgubljat časa in rabi energijo user posted image . Podobno je bilo namreč preden se je začela obračat.

Koliko GH pojejo vaši user posted image in koliko so je pojedli, ko ste uvedli samostojni obrok GH (tisti, ki ste ga že oz. pri srtarejših)? Pri nas gre v usta samo nekaj žličk in si sploh ne predstavljam, koliko bi morala pojest, da bo sita samo od GH?
Olivnega olja še nisem dodajala v GH, ga bom pa začela, ko dobim eno bolj nevtralnega okusa, kot je to, ki ga imamo zdaj.
Michelle nektarina in sliva gresta skupaj.

Lepjedan dobro, da si odkrila, kaj je vzrok alergije. Se bosta pač izogibala KM in bo Ok. Kar se tiče okusa Allernove, je pa odvisno od otroka do otroka. Eni jo marajo, drugi ne. Moj nečak jo je imel čisto rad, dokler ni pri dobrih dveh letih razvil alergije še nanjo.

Hvala vsem za nasvete glede madežev. Se mi zdi, da počasi napredujeva. Po eni strani manj popackava, po drugi sem jaz boljša pri odstranjevanju madežev user posted image . Zaenkrat sem se naučila, da sta pri odstranjevanju madežev pomebna hitro ukrepanje in vztrajnost.

Kar se tiče pametovanja sem se ga naučila poslušat zelo selektivno, v glavnem pa tako, da gre skozi eno uho noter, skozi drugo pa ven. Zdaj so vsi pametni glede hrane, pa začeli so se "koristni nasveti", naj jo malo dajem sedet. Se samo nasmehnem in pravim, da bo še celo življenje sedela in se verjetno tako kot vsi pritoževala nad tem... Mi gre pa na jetra. Zelo.

Drejcisu pridna z marmelado, s cmoki pa sploh. Mene to še čaka, pa še paradižnik bo za predelat pred dopustom.

Kar zadeva pakiranje in razpakiranje so naju leta službenih poti v kombinaciji z majhnim stanovanjem čisto zverzirala, da oboje izvedeva hitro in čisto rutinsko in nama ni nič posebej zoprno. Pakiranje za letalo je malo bolj natančno, kadar sva šla z avtom sva bila pa manj selektivna. No tu bo zdaj treba pazit.

Nič, grem vse pripravit za sprehod, da samo greva, ko se dete zbudi.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 372
1.9.2013 20:04:06   
katniss
Pozdravljene,

za nami je dokaj naporen vikend. Tale selitev v posteljico gre poooocasi. Smo spet na tem, da se zbuja trikrat na noc, dokoncno se pa zbudi okrog 6:30. Posledicno sva oba z mozem, ko zombija. On je danes ene dve rundi odspal, lepse ko dojencekuser posted image , jaz pa eno rundo s tamalim. Smo bili res bolj 'pocasni' ta vikend.

A kdo od vasih malckov spi v vreci? Midva sva poskusila ampak je bil en sam jok. Pa je bila tudi cisto tanka, poletna vreca, tako da ne vem ali mu je bilo res tako zelo toplo ali ga je pa kje praskala. Bi se mi fino zdelo, ce bi spal v njej, zdaj ko prihajajo malce hladnejsi dnevi in se dostikrat razbrca.
Je pa tole spanje v vecji posteljici cisto nova pustolovscina za njega. Zdaj ga ze par dni zapored najdeva cisto horizontalno, nogice nekam ven tisci in se nama smeji seveda. Na trebuscku se ne spi, ceprav se nama zdi, da bo verjetno poskusal.

Narocili smo tudi visoki stolcek, upam, da kmalu pride. Fantic ze zelo lepo sedi in je fizioterapevtka rekla, da ni problema ce ga tako malce posedamo, bom kr poskusila takole za mizo. Upam, da mu bo hrana tako kaj bolj vsec. Prelje je malce moje prste ovohaval (sem pred tem rezala cesen) in jih nesel v usta. Nardil tako faco, da sva oba z mozem umirala zraven. Torej cesna mu se ne bomo daliuser posted image .

Evo, nekaj cisto na hitro od mene. Danes bom verjetno ze okrog devetih v posteljo padla... Sem cisto fuc pa se imam par stvari za naredit. Zelim vam lep zacetek novega tedna! user posted image

(odgovor članu Mamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 373
2.9.2013 10:14:00   
Beba78
Dobro jutro! user posted image

Vidim, da se vse ubadamo bolj ali manj z uvajanjem GH. Jaz se zelo trudim, da ima redno kosilo. Sem pa tokrat začela z zelenjavo, čeprav sem rekla, da bom s sadjem. Iz čisto preprostega razloga - ker imamo doma zelenjavni vrt. Kmalu bodo pa tudi domače jabolke in slive, pa bo tudi sadje dobil.
Naš poba se doji samo še ponoči in zjutraj. Čez dan in zvečer noče dojke, sploh. Mah, se ne sekiram. Ima rad tudi AM, pa še jaz si lažje vzamem čas za vse tri fante.

V soboto sva bila na eni poroki. Starejša dva sta bila pri babicah na počitnicah, Sebastjana sva imela pa s sabo. Je bilo tako, kot bi bila sama, hehe. Sebastjan je bil zelo priden, večino dogajanja je prespal. Je bil tako skuliran, da smo prišli domov šele ob 2h zjutraj, čeprav smo imeli načrte za domov po večerji. Z možem sva celo plesala po ne vem kolikem času. Skratka, super! Na trenutke sva se spraševala, kaj sva počela, ko sva imela samo enega, hahah... Plesala zagotovo ne. Če pa že, pa itak po otrokovih željah user posted image .

Bodite lepo.

(odgovor članu katniss)
Neposredna povezava do sporočila: 374
3.9.2013 12:17:01   
barbara_s
Hej hej punce,

a me vzamete? Sicer se je N rodil 2. aprila (za las je ušel temu, da bi bil prvoaprilska šala), ampak kot vidim, vas je tudi nekaj "malo prej in malo kasnej". Sicer sem na začetku nosečnosti "čvekala" na temi Nosečnost, ampak sem potem ostala brez računalnika in sem samo brala (ker z iPadom ni lih zabavno pisati romanov ;)).

Anyway, jaz sem Barbara; doma imam (ponosno) drugošolko in dojenčka - poletje je bilo pestro, krmarila sem med potrebami "velikega" otroka (igrišče, delavnice, branje, zanimive stvari... in še vedno veliiiiko mamice) in potrebami dojenčka - hranjenje, previjanje, spanje. Ampak mi je nekako kar uspelo - je bilo pa včeraj prav olajšanje, ko je šla tavelika v šolo in sva s tamalim ostala sama doma. Kot da bi bila na počitnicah :)

Kaj se nam trenutno dogaja? Goste hrane še ne uvajam (tamali ima 5 mesecev, pa se mi zdi, da še ne kaže nobenega zanimanja za kaj drugega kot mleko...), tako da se še vedno samo doji. Ponoči spi kot dojenček (haha!) - se zbudi ene 2krat ali pa 3krat, malo poje in zaspi nazaj. Podnevi ima pa ene 3 dremeže po 30-45 minut, ne glede na to, kaj počneva - če je v traku, v vozičku ali v svoji posteljici, se po max. 45 minutah zbudi in je kot nov. No, dokler ne sitnari in je popoldne v redu, me to sploh ne moti.

Joj, se je že zbudil. Ga grem rešit iz posteljice :)

Lepo se imejte!

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 375
Stran:   <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  13 14 [15] 16 17   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Zakaj vse več staršev ne spi v isti postelji?
Mnogi starši priznavajo, da spijo ločeno, trenutek, ko se partnerja ločita in zasedeta vsak svojo posteljo, pa je običaj...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?