|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Marčevke 2013
3.9.2013 13:50:49   
Ateya
Mene pa zanima s katerimi plenicami ste najbolj zadovoljne, do sedaj sem uporabljala DM-ove in sem bila zadovoljna, sedaj pa že nekaj časa se zjutraj zbuja vsa mokra, oz. tudi sredi noči sem že parkrat preoblačila Hano in posteljo. Probala sem prav tako tudi Šparove, Mercatorjeve in danes Pampers in so tudi vse premočile, Pampers res da ni bilo zelo mokra vendar je vseeno prišlo čez. Tako, da me zanima če katera ve še za kakšne ki naj bi bile bolj vpojne.
Danes pa sem naju prijavila tudi na plavanje :)

lp

(odgovor članu barbara_s)
Neposredna povezava do sporočila: 376
3.9.2013 15:03:46   
leilla
Ateya mi imamo Pamperske od začetka in smo zadovoljni. Mogoče je premajhna številka in premoči? Ne vem, včasih je katera napisala, da so imeli premajhne pa da so šli na večje in je bilo ok.

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 377
3.9.2013 16:11:53   
Ateya
leilla, premajhne niso, ker sem ravno zdej šla na večjo št. 4 tako da to ne more bit, razen če so ji malo velike in bi zraven steklo. Ker manjša št. ji je premajhna, ta pa je mogoče ravno tok prevelika da mal mimo steče, bom vidla user posted image .
Moja mala bogica pa je danes dobila vročino, ne vam al se je kaj prehladila, ali pa mogoče bojo zobki prišli na plano, na srečo imamo jutri redni pregled pa bom vidla kaj bojo rekli.

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 378
3.9.2013 22:26:47   
grašek
Mamaja - sem zgrešila tvoje vprašanje glede hotslinga, po slikah bi rekla, da je podoben kot moj, če je sedaj kriza, bo pa tvoja mala, ki je taka gilbalka, tako hitro sedela, da jo boš lahko dala na bok, tisto se mi zdi pa enostavno. Seveda pa mi lahko pišeš, pa dam kakšna navodila, ker nekaj vloge igra tudi tvoja višina, njena teža...Lahko poskusi tudi tvoj mož, včasih na drugem človeku čisto drugače izpade zaradi omenjenih faktorjev. No, najbolje, da mi pišeš, pa rečeva kaj več.

Drugo pa jutri, je bil res dolg dan, sem pokonci že od 5h.

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 379
3.9.2013 22:27:27   
grašek
aja, mi imamo pampers, pa ji tudi ne premoči, tudi čez noč ne.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 380
4.9.2013 8:35:41   
Rose Bay
Oj

Upam da mi bo uspelo kaj več napisat, ponavadi me kaj zmoti.
Meni čas tako hitro beži, mi drvimo že proti 7. mesecu user posted image . Tako lepo ga je gledat kako se razvija, no zdaj ga je vsepovsod polno, ves čas se obrača s hrbta na trebuh in obratno. Pa poseda se z boka.
Zadnjič sem mu dala jabolko v cucljalnik in je ostal kar prisesan gor user posted image . Res je užival.

Jaz mu gosto hrano pripravljam sproti, sveže nabrano z vrta. Dokler je možnost jesti sveže bo tako, pozimi bomo pač zamrznjeno jedli ali pa iz trgovine. Na začetku sem se jaz tudi malo lovila, potem sem se pa zverzirala in sicer preden greva ven na sprehod vse pripravim, dam v hladilnik, ko prideva nazaj dam kuhat. Vedno lepo počaka, ponavadi ga imam v kuhinji da gleda kako pripravljam in mu je ful zanimivo. Zdaj se je tudi paličnega meš. navadil, na začetku mu je šlo kar na jok.
Začeli smo uvajat gluten, mu je kar všeč (pirin zdrob, pira, pšenični zdrob), jaz imam pa več možnosti za kombinacije.

grašek- ne vem, če je še aktualno, jaz imam boba carrier in mi je fajn. Smo ga že kar dostikrat uporabljali, zdajle se sploh fajn obnese, ker ni več tako vroče. Ponavadi tudi zaspi notri tako da mu je udobno. Res pa je da je to edina nosilka, ki sem jo kdaj sprobala, tako da ne morem primerjat z drugimi.
Sem te hotela že zadnjič povprašat o znakovnem sporazumevanju, pa vidim da si pri junijkah že nekaj napisala. Jaz bi takoj šla na ta tečaj samo lj mi ni tako blizu pa še vinjete nimam. Na gorenjskem koncu ni teh tečajev?

pametovanje drugih ljudi- meni prav veliko ljudi ne pametuje, tašča vodi v tem in je zoprna za 10 "pametnih" user posted image . Zdaj že znam ignorirat oziroma ji lepo povem da jaz delam drugače, samo problem je ker sploh ne zna odnehat. Meni se res ne da energije izgubljat in se z njo pregovarjat. Ko mi je enkrat rekla "no saj po 6. mesecu mu boš pa itak kravje mleko dala" sem jo pa res dala na ignore.

Spanje v posteljici- mi to prakticiramo že od samega začetka in ni problemov. Zvečer sam zaspi, redkokdaj joka. Ga grem pogledat vsake toliko ampak samo da ga nazaj pokrijem, ker se odkrije. Se pa ponoči zbudi 2-3x, v bistvu se niti toliko ne zbudi samo nekaj jamra v spanju. Ko ga grem pogledat ponavadi spi, včasih ga samo pokrijem, ga pobožam. Se pa tam okrog 4.30 včasih zbuja in je čist buden, nič siten in zelo zgovoren user posted image .

(odgovor članu leilla)
Neposredna povezava do sporočila: 381
4.9.2013 9:51:17   
grašek
Rose Bay - predvidevam tečaje na Gorenjskem, prvi kraj bo Škofja Loka, pošlji mi ZS, pa da vidiva, od kod si, pa kaj lahko naredimo.

Pozdravljene vse - imam malo začetnega uvajanja v september, malo več dela s srednjo, da jo uvedemo v srednjo šolo, potem se bom pa spet kaj več javljala.

Pri nas je sedaj najbolj aktualna pesmica Recept za palačinke, jaz zraven uporabljam tudi znake za dojenčke in se tako smeji, lahko celo kaj skuham vmes, sicer deluje kot da bi samo palačinke pekla, pa zanje še nisem našla časa. user posted image

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 382
4.9.2013 13:14:23   
abc123
Hojla,
mi smo z mini dopusta in je blo prav fajn, ni bilo prevroče in smo lahko kolesarili in bili zunaj, res pa je bila voda zelo mrzla in se nismo skoraj nič kopali ampak niti nismo pogrešali.

Nam tudi zadnje čase DM- ove plenice premočijo pri strani in po moje bo treba kupit večje.

Zdej nas pa čaka pranje in likanje user posted image

Bodite lepo.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 383
5.9.2013 9:49:15   
lepjedan
Pozdrav!

Mi smo nazaj z mini oddiha. Vse super, mali ne komplicira glede spanja nikjer, samo mene so popikali komarji in imam čisto spraskane noge. Še dobro, da je mali po tatu in ga sicer pikajo, ampak ga ne gane sploh - jaz pa imam bule že 10 dni in srbenje kar ne poneha. Se spomnim, da sem lansko leto morala nekaj dni prav zdravila za alergijo vzet, ki pa jih zdaj zaradi dojenja ne smem :( .. Ma, bomo že zdržali!

Sicer pa me rahlo nervira dejstvo, da bom očitno še precej časa na dieti :S .. Tako "komot" je bil tisti teden, ko mi ni bilo treba cel dan razmišljat samo, kaj sploh smem pojest :/ .. A je katera kje morda zasledila kakšne kašice (riževe ali kakšne žitne), kjer bi že bilo dodano adaptirano mleko za alergike?

Pa roke mi bodo odpadle - smo nekje pri 9kg in se zelo rad nosi. Posledično ni kakšnih sprememb pri kotaljenju - še vedno gre takoj s hrbta na trebuh, nazaj pa še ne zna. Premalo vadbe ;) .. Ga bom morala zdaj doma malo več puščat na tleh...

Včeraj sem sicer spet poskusila z zelenjavico - kakšna bistvena razlika kot pred 14 dnevi ali pred 1 tednom! Je dejansko pojedel nekaj korenčka in tudi odprl usta za še :) Neznansko vesela! Zdaj še dva dni poskusim s korenčkom, potem pa kakšna bučka in tako naprej. Upam, da bo dobro sprejel in hitro menjal kakšen obrok :)

Zdaj pa malo pospravljat, preden zaključi svoj dopoldanski dremež ;)
LP

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 384
5.9.2013 13:39:31   
Ateya
Včeraj bili na pregledu, pri 6,5 mesecih ima 72cm in 8500g.
Cepljena ni bila, ker ima vročino, zobek je čisto na tem da pokuka na plano, Hana pa je cela boga user posted image

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 385
5.9.2013 20:39:13   
katniss
Dober vecer,

spet se malo javljam. K nam se je za dva dni vrnilo poletje, imamo do 30 stopinj, jaz se spet topim, malemu pa tudi ne pase cisto. Mi je okol 20 bolj vsecuser posted image .
Drugace pa, a so tudi vasi nonstop v pogonu? Ta teden je imel razvojni poskok zgleda, se zdaj zna vrtet na trebuscku, zna se nekako z rokami premikat ritensko (noge so se nekoordinirane) in tako hoce stalno migat. Seveda se tam po ene pol ure intenzivnega vrtenja in poskusov, da bi namesto nazaj slo naprej utrudi in potem se cartava, da se umiri. Pol pa dalje akcija..user posted image . Mi je prav hecno, kako se je to vse skupaj zdaj na hitro zgodilo, prakticno cez noc.

Danes sva jedla grah. Ene stiri zlice so sle, potem se je odlocil, da mu ni prevec pogodu. Bomo jutri spet probali.
Eno vprasanje: katere zitne kasice jim ve dajete? Jaz sem dobila polno nekih vzorckov in ima to vse kr precej sladkorja noter ceprav pise, da ni nic dodanega. 21g sladkorja na porcijo se mi zdi ogromno.. Sem tudi tu sicer brala na eni strani, kjer pise dietetik za otroke, da v bistvu niso potrebne in, da lahko tudi malo kruha nadrobimo v mleko in je to to. Se nikoli nisem cesa takega zasledila...

Plenicke: mi smo tudi v Sloveniji baby love od DMa nabavili in bili dokaj razocarani. Je tudi vse premoclo... Tista krilca ob strani so meni cisto premajhna. Sicer pa velja ja, da je treba menjat velikost, ce redno zacnejo puscat. Mi zaenkrat se ostajamo na trojki, zadnje case ne kaka vec toliko, ce pa ze, pa to opravi, ko nima plenice goruser posted image .
V zadnjem tednu sem ene trikrat to dozivela...

Ateya:
Zelim Hani, da tole z zobmi hitro mine. Boscikauser posted image .

lepjedan:
Nas se tudi ne zna nazaj in se jezi, ko hudic. Ga kr pustim, dokler ne zacne se res jokat.. ampak ponavadi kar dolgo traja in res sam kr dosti poskusa. Igra na tleh je res zakonuser posted image

grasek:
Mi dneve tudi zacenjamo okrog 6h... je potem kr dolg dan ja. Jih bo treba naucit kako malo polezati (potem, jih pa tam pri trinajstih ne bomo iz postelje spravle!)user posted image

RoseBay:
Super, da tvojemu fantku tak fino gre. Mi je lepo brat tak, kaj se dogaja s tistimi, ki ste malo pred 'nami'. Se mentalno pripravljam na to kaj vse me se caka. user posted image

Tako, zdaj pa malo pred tv se z mozem pocartat... Ga ne vidim po cele dneve!

(odgovor članu Ateya)
Neposredna povezava do sporočila: 386
6.9.2013 21:01:29   
ana88

7. 2. (PDP 1. 3.)
Ana88: Lia (3150g, 50cm, OG 35cm)
1 mesec: 3585g, 53cm
2 meseca: 4550g, 56,5cm
4 mesece: 6300g, 63cm
5 mesecev: 7140g, 67cm
6 mesecev: 7900g, 68cm, OG 43,5cm
7 mesecev: 8200g, 70,5cm, OG 44cm

11. 2. (PDP 1. 3.)
Senait: Urban (2600g, 49cm)
2 meseca: 4600g, 58cm
3 mesece: 5500g, 60cm
4 mesece: 6500g, 65cm

12. 2. (PDP 3. 2.)
Rose Bay: Vasja (4030g, 52cm, OG 37cm)
3 mesece: 6730g, 63,5cm, OG 42cm
6 mesecev: 8550g, 68,5cm, OG 45cm

21. 2. (PDP 19. 3.)
Ateya: Hana (3270g, 50cm)
1 mesec: 4360g, 54cm
2 meseca: 5075g, 58,5cm
3 mesece: 6130g, 62cm
5 mesecev: 7800g, 68cm
6,5 meseca: 8500g, 72cm

2. 3. (PDP 3. 3.)
Michelle12: Aleksander (3390g, 56cm)
1 mesec: 5250g, 63cm, OG 41,5cm
3 mesece: 6550g, 66cm
5 mesecev: 7850g, 73cm

6. 3. (PDP 31. 3.)
leilla: Zoja (2220g, 45cm) in Živa (2850g, 48cm)
1 mesec: Z: 2870g Ž: 3400g
2 meseca: Z: 4030g Ž: 4630g
3 mesece: Z: 4940g Ž: 5710g
4 mesece: Z: 5700g Ž: 6400g
5,5 meseca: Z: 6850g, 64,5cm Ž: 7700g, 67,5cm

8. 3. PDP (9. 3.)
rotty: Glorija (3580g, 54cm)
2 meseca: 5760g, 60cm
2,5 meseca: 6310g
3 mesece: 6620g, 64cm
4 mesece: 7250g, 69cm
5,5 meseca: 8750g, 70cm

14. 3. PDP (20. 3.)
Beba78: Sebastjan (3600g, 53cm)
1 mesec: 4500g, 58cm, OG 39cm
4 mesece: 7890g, 66,5cm, OG 44cm

15. 3. (PDP 5. 4.)
katniss: Aleksej (2520g)
1 mesec: 3410g
2 meseca: 4650g
3,5 meseca: 5420g, 57cm
4 mesece: 5790g, 60cm
5 mesecev: 6640g, 62cm, OG 43,3cm

16. 3.
soncek999: Laura (4290g, 54cm)
4,5 meseca: 6960g, 68cm

18. 3. PDP (11. 4.)
izalina: Svit (3840g, 53cm)
2 meseca: 6000g, 58cm
3,5 meseca: 6600g, 62cm

19. 3. (PDP 21. 3.)
abc123: Eva (3750g, 52cm)
1,5 meseca: 4930g, 55,5cm
2,5 meseca: 5940g
3,5 meseca: 6600g, 64cm

21. 3. (PDP 16. 3.)
Mamaja: Iva (3290g, 53cm)
1 mesec: 4040g, 55cm
2 meseca: 5030g, 57cm
3,5 meseca: 6040g, 60cm
4,5 meseca: 6820g, 64cm

22. 3. (PDP 25. 3.)
Drejcisu: Hana (4050g, 57cm)
1 mesec: 5500g
2 meseca: 6420g, 61,5cm
3,5 meseca: 7700g, 65cm
5 mesecev: 8900g, 67,5cm

3. 4. (PDP 30. 3.)
NiNiBo: Njal Pepijn (3720g)

6. 4. (PDP 9. 4.)
Lepjedan: Bor
3 mesece: 7000g, 66cm
4 mesece: cca 8000g

10. 4. (PDP 11. 4.)
grašek: Luna (3260g, 51cm)
1,5 meseca: 4300g, 58cm
3 mesece: 5100g, 62cm
4 mesece: 5750g, 65cm

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 387
8.9.2013 20:15:26   
ana88
No, da se vam javim malo po dolgem času...

Namreč, tudi naša tamala se je začela zbujat sredi noči budna kot sova in vedno ima toooliko za povedat. Kot pri tebi, Rose Bay. Kaj potem ti narediš? Midva narediva tako, da si jo partner naveže v trak in jo uspava in potem še spimo do kakšnih 6.30. No, jaz sem rahlo izčrpana, ker zdaj spi pri nama v postelji, na moji zunanji strani (kjer je ograjica) in se včasih premetava in potem jo uspavam z dojenjem in čeprav ona naprej mirno spi, jaz ne spim tako kvalitetno. No, potem se pa včasih še dokončno zbudi in imamo cel žur.

Drugače pa smo imeli v sredo tretje cepljenje. Se mi zdi da vsako cepljenje bolj zajoka in se težje pomiri. Se najbrž že veliko bolj zaveda vsega dogajanja okoli sebe in toliko bolj intenzivno vse doživlja. Raste lepo, sem mere dopisala v seznam. So pa rekli, da je na zgornji meji kar se tiče mer - ampak najbrž so gledali zgornjo mejo za 6. mesecev (ker jo tako tudi obravnavajo), se mi zdi da za 7 mesecev je čisto lepo v povprečju.

GH: Mi imamo na žlico zamenjane zdaj tri obroke. Zjutraj in zvečer pred spanjem še dobi po flaši, vse drugo po žlici. Sadje dopoldan, zelenjavo (in zdaj uvajamo meso) za kosilo, in popoldan žitno-mlečno kašo. Rada poje. Čeprav je včasih malo sitna, če je zaspana, ampak vseeno poje (kar prej ni bilo variante - je hotela flašo).

Govori na polno, sploh ko je razpoložena. Jajaja, nenene, mamama, bababa, dadaja ...

Gibanje: Mi smo malo obstali. Obrne se na trebuh (pa še to samo v desno smer). Sicer dviguje rito (in glavo dol) in včasih malo nogice zraven, ampak ne vem, a je to vredu? Tukaj je ena pisala, da če to naredi, moraš pri medenici dol potisnit in da je to posledica zakrčenosti v ramenih. Včasih se tudi zelo steguje, ko jo uspavam na rokah - se že od začetka. Kot novorojenček je tudi glavico zelo nazaj stegovala in so rekli, da ne sme - to naj bi bil ekstenzijski vzorec. No, na razvojni pa mi izjavi, da ima mehke mišice. user posted image Uglavnem, komaj čakam, da dobimo naslednji datum za razvojno in upam, da nas da na fizioterapijo. Če ne bo sama predlagala, bova midva malo povedala kako pa kaj in prosila za napotnico. Kot vidim vam zelo pomaga - tiste ki hodite.

To je zaenkrat od mene... lepo se imejte in navijajte za naše! user posted image user posted image

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 388
9.9.2013 9:11:33   
Beba78
Dobro jutro!

Če smo že pri navijanju - jaz bom še to mleko, ki ga imam, izgubila zaradi stresa, ki mi ga povzročajo naši košarkarji user posted image . Zaradi njih tudi že hodim čez dan naokoli kot zombi. Pred 23.30 seveda ne grem spat, noči pa tudi pri nas niso ravno briljantne. Danes se je zbudil ob 1h, ob 4h, ob 5h,ko sem ga dala k nama spat, pol pa nna eno uro cartanje na joški user posted image . Nekajkrat se je tudi že zgodilo, da je bil sredi noči buden kot sova, ampak jaz ga v teh primerih ne nosim okrog in uspavam, pač pa ga pustim, da se sam uspava, glede na to, da ne joče, ampak čeblja in se pogovarja s svojimi namišljenimi prijatelji user posted image . Zdaj mi že dva večera zapored dela sive lase, ker ne zaspi brez dretja. Sploh ne vem, kaj mu je. Po eni uri dretja, se pa umiri in zaspi. Pa joče tudi, če ga nosiš, božaš, cartaš... Skratka, štala na polno!

Hranjenje:
- ob 8h dojenje
-ob 11h flaška, 150ml
-ob 14h kosilo, zelenjava z riževo kašico ali krompirjem
-ob 17h flaška
-ob 19.30 mlečna kašica in nato še flaška
-ponoči pa zbujanje in dojenje kakor kdaj...

Čez dan pa spi še 2x po 2uri.

Danes imamo sistematiko in cepljenje pri 6m. Upam, da bo nehalo deževati, ker moreva peš do ZD.

Čez tri dni pa spet malo morja user posted image . Se že veselimo!

Bodite lepo!

(odgovor članu ana88)
Neposredna povezava do sporočila: 389
9.9.2013 13:09:59   
abc123
Hojla,

naša user posted image je imela pa prejšnji teden dva dni vročino in sicer jo je skoz držala 38,5°C in potem po dveh dneh nič več. Niam ne smrklja, niti ne kašlja...samo vročina. JJe nisem nič k pediatru vozila, imamo pa jutri tako ali tako posvetovalnico.

GH - obroka še nisva popolnoma nadomestili, saj jedla bi, pa se ji ne da sedet user posted image , če vsaj nekaj poje, ji potem flaše ne dam takoj ampak šele čez kakšno uro oz. takrat ko potem zahteva. Posledica tega je, da imava tudi urnik kar zmešan in temu prilagojen. Ponoči spet dvakrat je.

Obračanje - zdaj se občasno prekotali tudi že s trebuha na hrbet. Kaj več pa še ne. Ana88 naša tudi rit gor tišči in glavo dol. Takrat jo pol običajno kar nazaj obrnem.

Mene pa danes tako glava boli, da je joj. Prej mi je bilo kar slabo od bolečine, sem pojedla že dve tableti in končno malo popušča.

Zdej je zaspala, jest pa hitro pomit po kuhinji ker sva prejle kuhali in potem bo treba že po taveliko v vrtec. Čas gre tako hitro, da sploh ne morem verjet. Pri prvem otroku so se mi dnevi bolj ko ne vlekli, zdej pa vse tako leti...

Aja, za likat imam pa tolk.....še dobr da bo dež zdaj par dni user posted image

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 390
9.9.2013 15:44:35   
Beba78
Oj,

sva iz posvetovalnice. Dobil dve pikici - eno redno in eno za streptokok. Je strašno zajokal, ko ga je pičila, ampak se je potem tudi hitro potolažil. Sedaj doma na tleh zganja vragolije, ta večja dva pa gledata vinksice (sploh ne vem, kako se to prav napiše) - Abc123, ti ziher poznaš to risanko user posted image ...

Sebastjan ima 9260g, 69cm in OG 46cm. Zdrav, velik fantič user posted image .

Bodite lepo!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 391
9.9.2013 17:09:43   
abc123
Beba78 a veš da ne poznam user posted image Mi gledamo eno podobno varianto Mija in jaz user posted image

Je pa tamala zadnje čase tako zoprna, trmasta, v fazi "ne bom", nobena stvar se ji ne da dopovedat, vse jo je treba tisočkrat prosit....noro. Jaz se pa tako hitro razjezim in pol mi prekipi in včas pol tut kakšno čez rit dobi za čist brezveze, ampak v tistem trenutku jaz sama sebe ne znam krotit. A imate kakšne predloge, kako svojo jezo v takih trenutkih krotit oz. kaj ve naredite da ne znorite in ne greste čez rob, kajti meni včasih enostavno ne uspe. Ne morem ji pa ves čas pozornosti preusmerjat in ji dovoljevat stvari. Sem prav žalostna zaradi tega user posted image

(odgovor članu Beba78)
Neposredna povezava do sporočila: 392
10.9.2013 8:50:12   
Rose Bay
Ojla

Sem prejle dremala pri user posted image pa mi je začelo tako po želodcu krulit, da se je kar prebujat začel user posted image . Sem rajši hitro vstala in si šla zajtrk naredit. Kar paše malo dežja, samo upam da bo zdržalo suho za kakšen sprehod. Se ful pozna, če si skoraj cel dan notri. Jaz sem bila včeraj proti večeru že čisto izmučena. Moj partner je pa šele ob 20h prišel iz službe.
Saj drugače imam dežno prevleko samo je včeraj popoldne tako lilo pa še veter je pihal, tako da ni bilo možnosti za sprehod.

ana88 ravno danes ponoči se je spet zbudil in ko je moj vstal, da ga gre pogledat, sem mu rekla naj ga kar v posteljo k nama prinese. In ko ga je dvignil iz posteljice je tamal tako navdušeno zavriskal. Cela žurka user posted image . Jaz ga ponavadi kar podojim, ker potem kar hitro zaspan rata, ga nesem nazaj v posteljico in zaspi. Včasih pa samo k njemu pridem in se usedem zraven posteljice in ga vztrajno pokrivam, ker se skoz odkriva, ga malo pobožam pa nič ne govorim z njim in potem se počasi "vda" in zaspi.
Aja pa še to sem hotla komentirat- tri obroke imate že zamenjane? Jaz sem ti kar fouš user posted image . Ne saj jaz bi bila zadovoljna, če bi vsaj enega zamenjali. Smo kar blizu no, včeraj je kar veliko pojedel pa potem ni hotel več joške. Že zadnjič je bilo dvakrat tako pa je potem naslednjič spet pojedel manj in se hotel dojit. No ja, bo že.

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 393
10.9.2013 11:26:59   
Rose Bay
Še nekaj sem hotela prej napisat pa sem pozabila. Včeraj je malček sedel v posteljici jaz sem pa perilo zlagala po predalih in zraven še njega zabavala. No in sem malo ropotala po zunanjem robu posteljice in ga je takoj zanimalo kaj je to za en zvok. Takoj se je začel stegovat in kar naenkrat se je potegnil iz sedečega položaja v klečanje in se prijel za rob posteljice ter gledal čez user posted image . Ja kolk se mu je fajn zdel. Zgleda da bo treba posteljno dno spustit, če ne se bo kmalu iz postelje prekucnil, zdaj ko je pogruntal. user posted image .

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 394
10.9.2013 11:53:45   
Senait
Pozdravljene po dolgem času!

Sicer vas skušam sproti brati, ampak mi vedno zmanjka časa da bi kaj napisala.

Dopust je za nami, imeli smo se fino. Mali je užival sto na uro, midva pa tudiuser posted image

GH-tudi mi imamo zamenjane tri obroke, dopoldansko malico, kosilo in popoldansko malico. Je pravi mali jedec, nič izbirčen, poje vse kar mu pripravim.
Zdi pa se mi, da bomo imeli težave z glutenom..skoz ko je kaj pšeničnega ima prebavne motnje. Sicer imamo celiakijo v družini, tako da niti ne bom hudo presenečena, če se bodo na koncu moji sumi izkazali za resnične. Seveda pa upam na najboljše.

Obračanje- ne le da se obrača na vse možne strani, dva dni nazaj se je začel tudi plazit, tako da ga je vsepovsod polno. Če mu je nekaj všeč, to tudi hoče dobiti, tako da se splazi tudi po tri metre. Je pa smešen, ko ga gledam. Malo gre, pa si spet malo oddahne, se prekucne na hrbet, pa spet na trebuh in gremo daljeuser posted image , tako dolgo dokler ne dobi želenega. Ugotovil je tudi čemu služijo noge. Ko se igrava, se je začel postavljat na njih.

Spanje- zdaj se je le normaliziralo. Kake tri tedne pa je imel ponoči skoz finte, se je zbujal, gledal ko sova in se smejal..ponavadi sem mu dala malo vode, ga pokrila pa je zaspal nazaj. Potem pa čez eno uro spet..sm bila kot zombi. No, zdaj pa mirno spi celo noč.

Govorjenje-je prava čveka. Zlogov sicer še ne zlaga, vendar je v stanovanju skoz glasno..razen ko spi ali pa kaj ušpiči-takrat je ponavadi tiho kot miška, kot da bi vedel da tega ne bi smel.user posted image Ko zagleda risanke, je pa cel nor, kriči, vriska, če bi lahko bi menda kar v tv skočil. Isto ko vidi kakega majhnega otroka..vsakemu kaj razlaga, ga prijema, če je treba tudi poližeuser posted image

Plenice-mullerjeve, ponoči pa mu dam pampers. Sem probala dm-ove, pa se mi zdi tale trojka čisto preveč trda.

Toliko na hitro z moje strani, bežim nam kuhat kosilo.

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 395
10.9.2013 15:36:29   
abc123
Evo iz posvetovalnice, bili cepljeni.

5,5 mesecev: 7910g, 70cm, obseg glavice 42cm

Morva dat pa urin glede na to da je imela vročino prejšnji teden - upam da je vse OK.

(odgovor članu Senait)
Neposredna povezava do sporočila: 396
10.9.2013 22:26:51   
grašek
Hojla, sem nazaj po napornem tednu,

abc123 - glede obvladovanja, ko nam gredo otroci čez glavo, jaz sedaj poskušam vse svoje pretirane reakcije do okolice analizirati in ugotoviti, zakaj je do tega prišlo, včasih so banalni razlogi in je lahko samo kaplja čez rob otrok, ki ne da miru, izhajaj iz sebe, pa obrni list, se ne sekiraj za nazaj, ampak vzpostavljajo odnos s hčerko naprej, še pri mojih odraslih otrocih se da marsikaj narediti, pomoje imaš samo preveč vsega na glavi

obračanje - ana 88, abc123 - mislim, da je vzdigovanje riti nujno in ne gre za ekstenzijo, preko tega je naša prišla do obrata s trebuha na trebuh, kolena nekako spodvije pod trebuh in se preobrne - tako se je začeklo, sedaj je že bolj izurjena, vse, kar delajo sami, naj bi bilo ok, razen zategovanje nazaj, pa še to je lahko samo prehodno ali v času slabe volje

Rose Bay - uf, kar znižajte posteljico, mi imamo samo dva nivoja in smo jo že, sem imela še v živem spominu, kako je ta srednja delala preval meni pred očmi čez posteljni rob, pa bo jutri stara 15 let!user posted image

abc123 - likanje jaz kar opuščam, mam več časa, nekaj sicer še vedno ostane, kakšna srajca, petnajstletnica si sama pere in likauser posted image

prehlad - imamo prvi prehlad v življenju, tako dve noči že zelo slabo spi, se kar dosti doji, čez dan pa potem več spi kot sicer

GH - smo začeli, bučke nis šle v slast, rižek pa, kombinacija riž- bučke spet ne, cvetača pa zelo, je pa danes stara 5 mesecev, tako da še nismo tam kot vi

abc123
- danes imam pa glavno komunikacijo s tabouser posted image , moja srednja ima refluks - urin se ji vrača v ledvico, tako bodo tudi pri mali to preverjali z UZ, vročine brez prehlada so lahko sumljive, tudi če bi bilo kaj takega, ni tako grozno, samo kontrole

govorjenje
- jaz ji kažem znake, pa pesmice, opremljene z znaki, pa je blazno pozorna sedaj tudi na roke in celotno izražanje, bomo videli, kdaj bo kaj pokazala nazaj

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 397
11.9.2013 9:07:07   
abc123
Jutro,
grašek hvala za besede. Res je, da se potem za nazaj sekiram, sploh ker vem, da je bilo čist brezveze, ampak enostavnonimam potrpljenja. Včasih se želim fizično hitro odmaknit od situacije, ampak tamala kar za mano hodi in prav išče mojo pozornost. Je pa zanimivo, da ima dovolj pozornosti, ampak včasih dobi en tak trma napad kar sredi nekega lepega dogajanja, ko se njej posvečamo. Upam da mine in da jaz predvsem sebe spravim v red oz se moram nauči da v tistem trenutku ostanem mirna, čeprav še nisem našla načina kako.

Grašek a zaradi refluksa ji urin zateka nazaj v ledvice? Naš urin je bil zdaj OK, ampak smo pa zmenjeni, da ga naslednjič ob vročini ponovno prinesemo.

Je pa rekel pediater včeraj, da lahko počasi v majhnih količinah kar z glutenom začnemo. Pa s sadjem tudi, čeprav še vedno nismo nadomestili obroka. Bo že, saj ima še čas. Kako pa ste ve pripravile prvo sadje? A ste kaj Frutke uporabile?

Tale dež je pa kar neki, čeprav ponoči je pa tako luštno, ko ga slišiš na strešnem oknu. Počasi bo že jesen, pa spet full enga oblačenja. V hiši je že kar hladno, se bo treba že bolj oblečt.

(odgovor članu grašek)
Neposredna povezava do sporočila: 398
11.9.2013 12:36:47   
lepjedan
Zdravo vsem!

Evo, mi imamo pri 5 mesecih 9100 g .. Dolžino je pa malo smešno izmerila - je bil ves skrivenčen in je namerila samo 1 cm več kot pred dvema mesecema .. No, vsekakor se ni zredil 2 kilograma samo v širino :D .. Pohvaljena mami. Cepljenje prenaša odlično - kot da ne bi bilo nič. Je pa res, da ima z drugimi alergijami dovolj težav, da ni potrebe še po komplikacijah tule. Jaz sem in bom torej na dieti dokler dojim, imamo pa konec oktobra tudi teste. Mleko je skoraj 100% problem, za jajca pa tudi močno sumim. Največji problem mi je, kateri kruh kupovat - doma mi ne znese, da bi ga pekla .. A ima katera kakšen točen podatek, nasvet? Sem že pisala mail v pekarno Grosuplje (prodajajo v Mercatorju, ki mi je najbližji), pa mi že kar nekaj dni ne odgovorijo. Zelo me skrbijo namreč živila, kjer je to v sledeh. Sicer nima kakšnih vidnih težav, ampak me skrbijo dolgoročne posledice, če ni dieta res 100%.

Se je pa pred dnevi naučil prekotalit tudi s trebuha nazaj na hrbet in je zdaj bistveno manj naporno, ker ga ni več potrebno reševat!! user posted image Ga je pa povsod dosti. Še dobro, da sem kupila ogroooomno blazino za na tla - največkrat ga tam pustim z nekaj igračkami in se super sam zamoti. Dokler ni utrujen in bi malo počival v naročju. Tudi jaz mislim, da vzdigovanje riti ni problematično - naš se je tako naučil prekotalit nazaj. Samo roka mu je delala težave, ampak zdaj ve, kako jo dat pred sebe in se potem z dvigom riti skotali nazaj. Pomojem ni problematično. A jih vi kaj posedate? V stolčke ipd. So sicer malo starejši .. Meni se zdi škoda, da bi ga omejevala (razen, če je utrujen in mu itak ne paše bit "svoboden"), ko pa se z ležanjem precej bolj razmiga in po mojem tudi bolj razvija.

A vaše tudi tako zanima računalnik, telefon, televizija?! Jaz imam že danes slabo vest, da bo dete imelo "kvadratne oči" ;) .. Ampak on je popolnoma zamaknjen, ko se kaj dogaja po televiziji. Namenoma seveda ne gledamo, občasno pa sedi v naročju, ko so kakšna poročila ali kaj podobnega .. Se ga sploh ne da priklicat v teh trenutkih zamaknjenosti :) .. Aja, pa od mami telefon bi bil super igrača, če bi mami pustila user posted image

Gosto hrano uvajamo zelozelo počasi, ker je prava umetnost najti našega poba prave volje in malo lačnega. Je pa že spravil dol nekaj korenčka, nad bučko pa sploh ni bil navdušen - poskusim spet danes. Pa ni panike, se nama nikamor ne mudi in če postane nemiren ga niti ne silim naprej. Počasi bo že. Je pa tudi meni pediatrinja svetovala, da naj mu kar dam kakšno sveže domače sadje zdaj. Da bi bilo res škoda čakat 2 meseca in zamudit vse, kar nudi jesen in vrt.

S plenicami pa je velik problem - našemu vsaka spusti. Pa ne urin, ampak nobena ne zadrži blata, ki je še vedno čisto tekoče (in obilno). Moram poskusit še kaj drugega kot Pampers - očitno ima naš poba neke čudne oblike rit :)

Za izpadanje las mi je pediatrinja včeraj svetovala surovo proso - zmleto, predlagala je sicer, da se doda jogurtu, kar pa jaz ne smem :( .. Bom poskusila v kakšen smooti podtaknit :)

Grem kaj postorit, ker ravno spi. Je full priden in se je kar navadil sam zaspat - še dobro, ker kakšnega uspavanja v rokah moj hrbet ne bi več prenesel :)

Lep dan želim!

(odgovor članu abc123)
Neposredna povezava do sporočila: 399
11.9.2013 15:27:58   
lepjedan
Še par vprašanj glede hranjenja ..
A jim daste kaj v roke vmes? Svojo žličko, igračko? Našemu postane kar dolgčas vmes :P
Jim vmes dajete piti? Jaz naredim itak precej redke kašice, ker gostih sploh ni sprejel ...

Je pa danes bil navdušen nad krompirjem + bučko :) Jupijaja

(odgovor članu lepjedan)
Neposredna povezava do sporočila: 400
Stran:   <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  14 15 [16] 17 18   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?