curly
|
Živijo. Jaz bi samo pokomentirala pogostost spolnih odnosov, dobronamerno, seveda. Midva sva ugotovila, da je za naju najboljše, da jih imava na 3 dni, ker se njegova semenčeca ne skoncentrirajo dovolj hitro. To veva zato, ker sva imela pri treh inseminacijah tri različne rezultate. Prvič so bili rezultati super, ampak se ne spomnim, koliko točno sva abstinirala, mislim da 3-4 dni. Drugič sva abstinirala 8 dni, rezultat je bil porazen (neprimeren, so mi rekli na neplodnostni), tretjič pa sva abstinirala 2 dni in je bil vzorec manj primeren. Še vedno govorim za naju. Dokler nimate rezultatov spermiograma, ne veste ne ve, ne zdravniki. Splošno pravilo je, da bi naj zdrav par, ki se trudi zanosit, imel spolne odnose vsak drugi dan, ker tudi semenčeca potrebujejo čas, da se obnovijo in večje število, kot jih je, večje možnosti imate. Toliko za informacijo: pri inseminaciji seme prej prečistijo oz. vzemejo najbolj gibljive (torej zreducirajo) in potem označijo: manj kot milijon = neprimerno, 1-2 milijona = manj primerno, več kot 2 milijona = primerno, torej govorimo o zreduciranih semenčecah pa so številke še vseeno milijonske... Po raziskavi, ki so jo naredili v Sloveniji so možnosti za zanositev v prvem primeru (neprimerno seme) manj kot 1% (mislim, da 0,6%). To pišem zgolj zato, ker bi srčno rada videla več roza barve na oktobrskem seznamu! Mladika moja draga, kot veš parom, ki je uspelo enkrat zanosit imajo 100% možnost, da zanosijo še enkrat! To sem ti itak že povedala! Čutim, da vama bo kmalu uspelo!!! Anida, jaz čutim to špikanje po O vsak cikel, ko sem na hormonih. Res je, da sumijo, da nimam ovulacije, ampak mislim, da je vseeno to v moji glavi. Čeprav mi je nerodno priznat , ampak odkar delava na sem imela že VSE znake nosečnosti. Govorim o lulanju, pekočih bredavicah, bolečinah v križu, krčih, slabostih in vse kar spada zraven pa še nisem zagledala svojega PLUSKA. Ne rečem, da je pri tebi tako, privoščim ti, da bi ta mesec zagledala , jaz ti govorim le o mojih izkušnjah. Sama imam raje, da sem postavljena na realna tla in sem potem pozitivno presenečena, kot pa da sem skoraj že prepričana, da je to to in potem se vlije . To se mi zdi nekaj najbolj krutega za žensko, ki se trudi zanosit. LS, kako si kaj? Sem videla, da si dala UZ že skozi. Za rezultate pa priznam, da se zna včasih malo vlečt, vsaj od začetka, ampak boš videla, datum, ki ga težko pričakujeta bo takoj tu! Jaz sem čakala na rezultate 5 mesecev pa je minilo kot šus. Oreh, kako gre? Povej, kakšni so rezultati diete? Se še držiš? Jaz sem zdaj tudi pridna (koliko sem pač lahko ), ampak ko me napade želja po čokoladnih piškotih, me nič ne ustavi. Moram jih nehat nabavljat, ampak moj ni dost močen, on to "potrebuje" Jaz sem si to malo po svoje sestavila. Trudim se imeti tudi 5 obokov na dan, čim več tekočine, čim več aktivnosti (2x na teden me čaka 1h hudega "švicanja" - danes začnem in se že veselim! ), čim več beljakovih, nič nažiranja in nič poznih večerij. Če mi bo to uspelo držati 2, 3 mesece, sem zmagala. No, ker je moj glavni projekt zdaj zdravo življenje, sva se z mojim dogovorila, da se z delanjem ne bova obremenjevala. Trenutno sva na PAVZI in čakava povabilo na razgovor za IVF, ki bo po vsej verjetnosti drugo leto (ki bo seveda takoj tu! ) Prišla sva do tiste točke, ko je malo "zaštekalo". Spet sva ugotovila, da se nama življenje čisto preveč vrti okoli in oba potrebujeva OFF, tako da bova šla lahko spočita v nove boje! Vseeno ostajam vaša zvesta navijačica!!! POLIVAM ROZIKO!
< Sporočilo je popravil curly -- 2.10.2012 11:07:13 >
|