HeLenčica
|
IZVIRNO SPOROČILO: oreh Dobro jutro! Me čaka služba cel dan, tako da zelo na hitro: Kakor je večno odvajanje od cigaret (monsy hvala za lepe želje, a se mi zdi, da če zdržim do 1.12. sem zmagala), katero dieto izbrati, je tudi vprašanje kako se sprostiti pri težavah z zanositvijo. Klimtovka, osebno sem glih tam tam. Mislim, da je najtežji čas tam od 8. meseca neuspešnega poizkušanja, ko se ženska zave, da pa mogoče le ni vse ok, čeprav je za medicino ta čas še čisto normalen. Jaz sem se sprostila zares šele par mesecev pred napovedano umetno, ker s tem spet dobiš cel koš upanja, no ko pa tudi to ni uspelo, nisem mogla niti jokat, ker ne moreš več (sem se ga raj po ustaljenem receptu napila, no če bi imela atomsko bombo, bi spotoma še to odvrgla zaradi jeze!). Vsak mesec v teh letih si upal, pa žaloval, pa spet upal in se jezil, potem pa ti v glavi enkrat naredi en klik, da je življenje vse kaj drugega, kot sposobnost, da če te nekdo ob polnoči zbudi, mu znaš našteti točne datume svojih ovulacij, menstruacij, gostote belega toka.... za pol leta nazaj in predvidenih datumov za pol leta naprej. Ostane ti pa seveda samo še optimizem, hecanje, gledanje stvari glede zanositve večinoma le še s pozitivne strani, sej drgač se ti še lahko samo spele. In ko prideta do te točke skupaj s partnerjem in ti sama pri sebi, je življenje spet čudovito, ker veš, da sta tvoj partner in ti pripravljena prebroditi marsikaj, kar seveda ni zagotovilo za skupno življenje do konca, pridobita pa veliko mero zaupanja in spoštovanja (po mojem mnenju lahko do tega pride šele, ko ženska preneha najedati svojemu o O, M, ...), seveda si pa v svojem srčku še vedno žalostna, a razviješ strategije, kako to žalost hitreje premagati. Ampak konec vsake zgodbe o težavah z zanositvijo je vedno , pri enih prej, pri drugih kasneje. AMEN!