|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2013
7.11.2013 10:56:56   
latka
napalmica, se opravičujem, čestitam za 30.t!user posted image
Se vidi, da mi možgani več ne delujejo prav, ker gremo proti koncu.user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 876
7.11.2013 11:01:35   
napalmica
user posted image user posted image user posted image latka nasmejala si me ful user posted image tud za 30 let bi bila vesela, ampak zal... je ze mimo, skoraj 2 leti user posted image hvala!!!

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 877
7.11.2013 12:26:32   
ancika12
Hvala vsem za informacije glede CSD papirjev. Sem zdaj točno informirana kako pa kaj poteka vse skupaj..... žalostno res da dobiš isti znesek za enega otroka kot za dvauser posted image user posted image

Ampak...glavno da bo z otročki vse vredu, za drugo bomo pa že poskrbeliuser posted image

Latka, ti morem povedat da sem si naredila tisti sirup ko si mi dala recept za slabokrvnost( teran, med, borovnice....) in se mi je kri ful popravila, sploh nisem več slabokrvna, tako da bom samo to jemala pa nič več feruma leka. ;)

Mi pa smo danes napolnili 29 tednovuser posted image Napalmica točno teden narazen sva:)

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 878
7.11.2013 15:56:33   
ancika12
Sem dodala slikici v albumuser posted image

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 879
7.11.2013 19:29:05   
latka
ancikauser posted image zan20. teden!
Me veseli, da ti teranova marmeladauser posted image pomaga. Moja kri se je tudi lepo izboljšala, sem pa še slabokvna. Saj bo po porodu boljše.user posted image
Sem bila danes v materinski šoli in sem se lepo zmenila, da ne rabim hodit na predavanja in sem dobila potrdilo za naju oba z možem.user posted image
Mi pa včasih močneje otrdi trebuh, tako da mislim, da bo kmalu dan D.user posted image

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 880
7.11.2013 19:30:30   
latka
ancika, sem mislila 29.teden! Joj, joj, danes že drugič!user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 881
7.11.2013 20:20:04   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: Nanuk

petea, to kar si napisala glede brezposelnosti velja v primeru, da v zadnjih 36 mesecih nisi bil zaposlen vsaj 12 mesecev...
V primeru, da si pa bil, ti pripada starševski dodatek v višini 55% minimalne plače + 2,5% za vsak nadaljni mesec in pri dvojčkih si ravno tako 15 mesecev doma

Sem se pozanimala in mi je ravno tako v prejšnji nosečnosti pripadalo takšno nadomestilo. Ja, pač nimamo vsi redne zaposlitve in zato poštukamo kar se da. Meni se bo upoštevalo od jan 2011 dalje: 3 mesece dela +12m porodniške+3m zavoda+6m dela, se pravi 24m: 55% +12x2.5%, kar znese 85% minimalke... na oko je to 685€ bruto, in okoli 480€ neto

Nanuk,
ti tam, kjer sem ti ozelenila, dejansko pišeš o starševskem nadomestilu, ne o starševskem dodatku.

Če imaš pogoje za prejemanje nadomestila, imaš tudi pravico do dopusta, podaljšanja dopusta, prav tako nastopiš z dopustom 28 dni pred PDP, pravico do njega uveljavljaš 60 dni pred PDP. In ti si izpolnjevala te pogoje.

Če pogojev za nadomestilo ne izpolnjuješ - in kolikor sem razbrala iz sporočila ancike12, ona teh pogojev ne izpolnuje, si upravičena le do dodatka.
Dodatek je fiksen znesek, v tem času nisi na porodniškem dopustu, dodatek lahko uveljavljaš 30 dni pred PDP ali najkasneje 30 dni po porodu, prejemaš pa ga največ 365 dni, brez možnosti podaljšanja. Nekaj več informacij o dodatku je tukaj.

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 882
7.11.2013 20:39:23   
Nanuk
aha, nikdar nisem ločila nadomestila in dodatka user posted image

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 883
7.11.2013 20:59:44   
petea
Nanuk,
mislim, da veliko ljudi sploh ne ve, da zadeve niso za vse mamice enake.

Razumeti vso to (nepotrebno) birokracijo, zaplete in možne rešitve pa je tudi skoraj nemogoče. Predvsem pa zelo stresno. To pa za nosečnice ni dobro. Sploh za večplodne. user posted image

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 884
8.11.2013 11:17:57   
ancika12
Ja tisti teranov sirup res pomaga...pa še tak dober je sladek:D...še soseda tu je zeeelo slabokrvna, je že kr starejša..pa smo ji naredli to in se ji je tudi kri popravila, tako da tudi v njenem imenu hvala za receptuser posted image

A katera od vas uživa magnezij za raztezanje maternice?? Mene je včeraj zvečer začel trebuh bolet, sem se že vstrašla da nimam popadkov, pa me skos pomalem boli, če ležim je malo bolše, sam težje se obračam...otročki so ok, brcajo, živi...pa sem prebrala naj bi te bolečine bile povezane z raztezanjem maternice...mislite da je to to?

Latka kak fajn si zrihtala materinsko šolo! midva sma morala iti glih tisti dan ko sem bila sprejeta v bolnico in nisma šla...in vsaj podpis želim imet da bo lahko zraven moj..pa nevem če mi ga bodo dali ali ne:(

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 885
8.11.2013 11:34:25   
napalmica
Ancika, super za kri in dober latkin recept user posted image
Jaz Mg pijem ze celo nosecnost, od zacetka sem eno sumecko na dan, sedaj 2 do 3, odvisno od potreb. Tako vsaj malo nadziram otrdevanje trebuha. Sem skoz kupovala Magnesol v lekarni, ki je drag ko packa, ker so mi bili ostali magneziji bljak okusa, sedaj sem pa odkrila v Mullerju Mg s sladilom Stevia od Day by day in je super okusa pa se poceni je.
Jaz sem sla tudi v bolnico ravno po prvem predavanju sole za starse in so nama tudi vseeno dali potrdilo, sploh ker zdaj itak ne morem hodit, pac izredne okoliscine.

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 886
8.11.2013 11:40:44   
ancika12
Pa ti pomaga kaj to? Ker sem mela včeraj pa danes kr precej trd trebuh, tak da pomoje je to to...bom si kupila tabletke pa probala če kaj pomaga... hvalauser posted image

(odgovor članu napalmica)
Neposredna povezava do sporočila: 887
8.11.2013 11:45:49   
napalmica
Ja men pomaga ful! Sem ga mogla tudi v bolnici pit + spasmex, da maternica cimbolj miruje. Doma imam namesto spasmexa buscopan 3x na dan.

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 888
   RE: Dvoj Jčki 2013
8.11.2013 11:50:53   
84_Sara
Kako vtaknem slikco v sporočilo?? Ene hude vozičke sem najdla pa bi jih prpopala v sporočilo user posted image

< Sporočilo je popravil 84_Sara -- 8.11.2013 11:51:27 >

(odgovor članu CheryBlossom)
Neposredna povezava do sporočila: 889
8.11.2013 11:53:39   
napalmica
Sara pojma nimam, kako prilimas slikico, znam samo v albumu. Najbolje, da kopiras link od strani, pa si same odpremo...

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 890
8.11.2013 11:57:43   
84_Sara
http://kakadu.si/cosatto-otroski-vozicki/2294-supa-cuddle-monster-dvojni-vozicek.html

http://kakadu.si/cosatto-otroski-vozicki/846-cosatto-you2-owl-pussycat-otroski-vozicek.html

Evo jih :) A niso odbiti!!???

Neposredna povezava do sporočila: 891
8.11.2013 11:58:28   
84_Sara
samo za marele pregrešno dragi user posted image

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 892
8.11.2013 12:07:29   
napalmica
Ja to so ti, ko na enih pise tudi sis/bro user posted image ful so lusni! Sam za marelo res ne bi nikoli tolk dala... nas "orng" vozicek bo nov z vsemi dodatki prisel tolko, kot je tale user posted image

(odgovor članu 84_Sara)
Neposredna povezava do sporočila: 893
8.11.2013 12:17:27   
latka
So vam kaj omenili, da je po novem potrebno v porodnišnico nesti tudi pleničke za malčke?user posted image Nam je včeraj babica v mater. šoli to omenila(vsaj tako je v našem kraju MS).

Neposredna povezava do sporočila: 894
8.11.2013 12:20:53   
napalmica
Latka, v Lj trenutno (se) ni tezav niti z vlozki za mamico, niti s plenickami. Verjamem pa, da se kaj takega zna zgodit v kratkem, glede na to, da nas povsod privijajo. HB se oboje dobi v najblizji trgovini, tako da s seboj ne mislim nic vlacit.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 895
8.11.2013 12:26:43   
latka
Saj ravno šparanje države je problem.user posted image Šparajo naj drugje, ne pa na malčkih.
Jaz sem si vložke pripravila, ostalo pa bo mož prinesel, če bo potrebno.

Jaz tudi pijem Mg in spasmex, mi pa več nič ne pomaga, tako da res samo še čakamo.

Neposredna povezava do sporočila: 896
8.11.2013 12:36:07   
napalmica
Latka, veseli se, kmalu bos drzala svoja zakladka v rokah user posted image zdaj si ze v 36 tednu, v sredo, ko je polna lunca, stopis ravno v 37ga user posted image . Saj verjetno nisi pricakovala, da bos zdrzala do roka user posted image
Zame si carica, da si prisla tako dalec, bos videla, vse bo ok user posted image

A ste opazle, da imam danes ful tu mač časa... user posted image sem skoz tuki user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 897
8.11.2013 12:50:27   
latka
Joj napalmica, zelo bi bila vesela, če bi zdržala do srede, toda ker mi vedno močneje otrdeva trebuh, imam občutek, da bo kmalu šlo zares.user posted image
Kolikšna pa mora biti teža otrok, da ne gredo v inkubator in koliko za odpust domov?

Neposredna povezava do sporočila: 898
8.11.2013 13:03:29   
84_Sara
oj..od sodelavke kolegica je rodila v 34.t so ji sprozili ker je ena zaostajala v rasti. Ena punči 1600 ena 2060. Bile so same v topli posteljici. Obse sta se že dojili, sta sesali...samo mala je bila še malo švoh in so ji še dodajali. Kdaj grejo domou pa ni vedela.

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 899
8.11.2013 13:05:06   
napalmica
Latka, ni toliko pomembna teza, kot pa razvitost pluck, ki pa pri teh tednih naceloma ne bi smela biti vec problem. Mogoce samo kaksen dan tople posteljice, sicer so pa otrocki pri teh tednih tako rekoc brez tezav. Racunaj, da so pri dopolnjenem 37t ze tretirani kot donoseni.
Moja kolegica je rodila z 1100g in so prisli domov z 1800g po dobrem mesecu (rodila v 31 tednu, zastoj v rasti). Druga je rodila prav tako v 31t, 1800g, po 2h tednih so se vedno v bolnici, teza napreduje ok, ima pa mali se malo tezav z dihanjem. Ti si defenitivno ze zmagala!

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  34 35 [36] 37 38   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.