|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Dvojčki 2013
6.11.2013 19:14:07   
ancika12
sem zdaj preverila glede tega ja, in imate prav. Vlogo za denarno pomoč ter starševski dodatek lahko daš 60 dni prej( z kopijo materinske knjižice mi je rekla), ostalo pa urejaš po rojstvu, partner odnese rojstne liste....

Nekaj pa res nisem našla nikjer na internetu in sem prav zaskrbljena, nekaj časa nazaj ko sem bila na centru so mi rekli da v primeru dvojčkov in nezaposlenosti dobiš dvojni starševski dodatek( okoli 500€) in traja 15 mesecev. Danes pa mi je ena izmed socialnih delavk odpisala, da starševski dodatek je 252€ in traja 12 mesecev...... A ve katera kako je z tem??? Kaj so malo nori, isto obravnajo enega otroka kot dva?? user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 851
6.11.2013 19:27:19   
napalmica
Ancika brez skrbi, denar je x2, porodniske pa je 15 mes, sigurno! Teta danes te je verjetno preslisala ali pa ji nisi omenila, da imas dvojcke. Saj ce si ze kaj gledala vlogo S 1/1 (vloga matere), je tam rubrika, kjer izpolnis, koliko pricakovanih/rojenih otrok je in zakaj si upravicena do podaljsanja porodniske (rojstvo dvojckov, nedonosenost,...). Ce rabis vlogo, ti jo posljem po mejlu.

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 852
6.11.2013 19:31:38   
ancika12
Joj jaz sem bla res v šoku in sem samo gledla če se heca z mano ali kaj?! sem ji napisala da pričakujem dvojčke, no sem ji zdaj odpisala bom videla kaj bo rekla! Ja prosim mi pošlješ? Maš moj mail? Hvala ti! Vedno pomagaš:Duser posted image

(odgovor članu napalmica)
Neposredna povezava do sporočila: 853
6.11.2013 19:32:56   
Nuragi
Res je, starševski dodatek je 252 eur, kljub temu, da gre za dvojčka, isto je pri porodniški, ni nič višja zaradi tega...ne vem no, če bi dali vsaj 50 % več...

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 854
6.11.2013 19:34:16   
napalmica
Imam tvoj mail, ti posljem vse vloge ki jih bos rabla kar se tice denarne pomoci, tvoje porodniske in ocetovskega dopusta.

I asked god for a flower, he gave me a garden, I asked god for a tree, he gave me a forest, I asked god for an angel, he gave me you !

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 855
6.11.2013 19:36:49   
napalmica
Nuragi za starsevski dodatek ne vem, ampak enkratna denarna pomoc (namesto paketa) je sigurno x2.

Neposredna povezava do sporočila: 856
6.11.2013 19:41:43   
napalmica
Sem ugotovila, da je starsevski dodatek za brezposelne, studente,...in ta je 1x znesek. Denar namesto paketa pa je x2. Zdej tud jaz stekam user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 857
6.11.2013 19:46:04   
Nuragi
To je res x2, enkratna denarna pomoč...starševsko nadomestilo (za brezposelne in študentke) pa ne.

Neposredna povezava do sporočila: 858
6.11.2013 19:49:28   
Nuragi
No evo, vse jasno user posted image
Ni pa ravno fer glede slednjega...

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 859
6.11.2013 20:30:42   
napalmica
Nuragi, to se pa strinjam!

Ancika sem ti poslala vse skup na mail.

(odgovor članu Nuragi)
Neposredna povezava do sporočila: 860
6.11.2013 20:48:04   
petea

IZVIRNO SPOROČILO: ancika12

Joj jaz sem bla res v šoku in sem samo gledla če se heca z mano ali kaj?! sem ji napisala da pričakujem dvojčke, no sem ji zdaj odpisala bom videla kaj bo rekla! Ja prosim mi pošlješ? Maš moj mail? Hvala ti! Vedno pomagaš:Duser posted image

ancika12,
če si brezposelna, ti ne pripada starševski dopust in pravice, povezane z njim, ampak lahko prejmeš samo starševski dodatek, ki ti pripada največ 365 dni, brez podaljšanja. In dodatek ti začne pripadati šele z dnem rojstva otroka.

Če je tvoj partner zaposlen, pa lahko drugi del dopusta (za varstvo in nego otroka) delita, tako da del dopusta koristi on, ker potem bosta lahko uveljavljala podaljšanje tako zaradi dvojčkov kot tudi morebitno podaljšanje zaradi nedonošenosti ali razvojnih težav dojenčkov.
Lahko sta del dopusta tudi hkrati doma.

Možnosti in načine koriščenja dopustov in roke za uveljavljanje pravic je kar smiselno dobro preštudirati in pretehtati različne verzije.

Prijetno nosečnost vsem!

(odgovor članu ancika12)
Neposredna povezava do sporočila: 861
6.11.2013 20:59:38   
napalmica
O šit, petea, ko sem tole prebrala, mi je kar bed user posted image kot da brezposelne mamice niso ze tako cist na psu z denarjem... Kam gre ta nasa drzava!

Sori Ancika, pol so moje info cist napačne oz veljajo za zaposlene. Ti pa res dobro prestudiraj kaj se vama najbolj splaca.

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 862
6.11.2013 21:01:26   
CheryBlossom
Sem bila danes na pregledu - 32 6/7. V glavnem Amniocheck je negativen, plodovnica mi torej ne odteka! :) Potem mi je G še vaginalno 3x izmeril MV, ki je dolg 3,6cm :) Zakladka sta super, Ajček ima 1950g, Bjček pa 2100g.. Skratka napredujeta super! No, edini minus je, da sta še vedno oba v medenični vstavi, tako da bom skoraj gotovo imela spinalni CR... No, razen glede njune lege, sem super duper vesela, da vse poteka tako kot mora! ;) Naslednji pregled pa imam 18.11., ko se natančneje dogovoriva glede datuma za CR..

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 863
6.11.2013 21:06:07   
petea
jap, zadeve so lahko zelo neprijetne

najbolj žalostno pa je, da nekateri uradniki na CSD niso najbolj pripravljeni obrazložiti ljudem variante ter svetovati, kaj je najbolje narediti in kakšne pravice vse lahko uveljavljajo in kako

zaradi te diskriminacije brezposelnih se marsikatera nosečnica fiktivno zaposli nekaj dni pred možnim nastopom porodniškega dopusta, saj s tem pridobi veliko

so pa nekatere zadeve v predvidenem novem zakonu izboljšane, a podrobnosti ne poznam

Neposredna povezava do sporočila: 864
7.11.2013 8:19:59   
Nanuk
petea, to kar si napisala glede brezposelnosti velja v primeru, da v zadnjih 36 mesecih nisi bil zaposlen vsaj 12 mesecev... V primeru, da si pa bil, ti pripada starševski dodatek v višini 55% minimalne plače + 2,5% za vsak nadaljni mesec in pri dvojčkih si ravno tako 15 mesecev doma

Sem se pozanimala in mi je ravno tako v prejšnji nosečnosti pripadalo takšno nadomestilo. Ja, pač nimamo vsi redne zaposlitve in zato poštukamo kar se da. Meni se bo upoštevalo od jan 2011 dalje: 3 mesece dela +12m porodniške+3m zavoda+6m dela, se pravi 24m: 55% +12x2.5%, kar znese 85% minimalke... na oko je to 685€ bruto, in okoli 480€ neto

(odgovor članu petea)
Neposredna povezava do sporočila: 865
7.11.2013 9:07:44   
Nanuk
komaj čakam ju3, bom končno vidla bebice pri Pušenjaku

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 866
7.11.2013 9:14:43   
CheryBlossom
Jaz imam vse te zakone preštudirane v nulo, ker sem sama še študentka in se tudi glede zakona za štipendijo non stop nekaj spreminja, tako da redno spremljam kaj se dogaja..

Mamica dvojčkov dobi:
- 2x 280,75 € enkratne pomoči ob rojstvu od države;
- 2x xxx € enkratne pomoči ob rojstvu od občine ---> Koliko oz. kaj dobim od svoje občine?;
- 2x otroški dodatek (se upošteva cenzus - plača/plači : št. otrok oz. vzdrževanih družinskih članov in potem gledaš v kateri razred padeš);
- 1x porodniško (starševski dodatek za 12m je 252 €, starševsko nadomestilo pa tako kot je napisala Nanuk v zadnjem postu).

Danes sem klicala na sb-poceni in naročila voziček (Danny Sport 5) in vam sporočam, da če sedaj naročite je dobava nekje med 6.12. in 13.12. šele, potem naslednja dostava pa šele konec januarja!

Velikokrat ponoči budna gledam kako se moj otrok izgubi v mirne sanje, v medli svetlobi življenska energija prečka moje misli, a sploh kdo dvomi kako dobro se počuti moje srce...

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 867
7.11.2013 9:36:18   
Nanuk
Jaz bom pa voziček vzela kar rabljen in to bo easywalker duo. Za novega bi s košarami dala preko 1000€, za rabljene se pa cene gibljejo okrog 500€... Najprej je bil plan, da ga bom kupila po rojstvu otrok, sem si pa sedaj premislila in ga bom vzela v kratkem

Meni so ostali vozički za dvojčke tako težki.... 23kg voziček + 2x10kg otrok (recimo, ko bojo stari kakih 8 mescev)... 43kg porivat ni prav malo...

< Sporočilo je popravil Nanuk -- 7.11.2013 9:40:22 >

(odgovor članu CheryBlossom)
Neposredna povezava do sporočila: 868
7.11.2013 9:42:42   
CheryBlossom

IZVIRNO SPOROČILO: Nanuk

Meni so ostali vozički za dvojčke tako težki.... 23kg voziček + 2x10kg otrok (recimo, ko bojo stari kakih 8 mescev)... 43kg porivat ni prav malo...

Kg pa se lepo topijo... user posted image user posted image

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 869
7.11.2013 9:51:42   
Nanuk
ja, ampak problem se zna pojavit, ko je treba voziček dajat v in iz avta... takrat pa hrbet najeba user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 870
7.11.2013 10:01:39   
latka
Hej, hejuser posted image , kako smo danes?

chery,user posted image za pregled! Malčka pa sta tudi že lepo razvita, super.

nanuk, srečno jutri pri Pušenjaku!user posted image

Meni ni žal, da smo voziček toliko prej nabavili, saj če bo še dolgo tako milo vreme, bomo lahko zelo hitro šli na sprehode.user posted image

(odgovor članu Nanuk)
Neposredna povezava do sporočila: 871
7.11.2013 10:31:40   
napalmica
Chery super za pregled user posted image tvoja malcka mata ze po 2 kg, bravo! Ti si tocno 3 tedne pred mano.
Jaz bom vzela isti vozicek, pa bom vseeno pocakala do rojstva, itak ne bomo vozickali pred koncem januarja, ce rodim 1x decembra. A si vzela standard ali unega prenovljenega?

Nanuk, srecno jutri! Jaz ga imam spet cez 14 dni pri Pusenjaku.

Latka ti si pa res ze skoraj na ciljni ravnini in ce bo tako vreme, bos res lahko ze letos vozickala. Ceprav pravijo, da bo drug teden ful ohladitev. Pa luna je v sredo 13.

Jaz sem pa danes 30ka, ufff... vesela ful, po vseh kolobocijah user posted image

(odgovor članu latka)
Neposredna povezava do sporočila: 872
7.11.2013 10:37:03   
CheryBlossom
Mogoče hrbet res za tistih par sekund trpi, pri nas bo itak moj večinoma zlagal voziček v avto, ko bomo kam šli...

Napalmica
vzela sem tistega standard - barva 04.. Je rekla, da ta barva je res zelo lepa.. Sem pa tako razmišljala - res, da prve 2 tedna recimo ne greš ven, tako da za ta čas bom imela voziček kar v dnevni sobi za dnevno spanje, da jih ne rabim vedno nosit v posteljico...

Neposredna povezava do sporočila: 873
7.11.2013 10:52:05   
napalmica
Chery, 04 je tud meni lepa, ampak vzela bova pa 09, ceprav sva mela 04 tudi v paci. Jaz sem v 1.stuku, tako da vozicek po stopnicah, no go user posted image se sploh ne mislim matrat. Itak bom imela eno posteljico v dnevni za cez dan in drugo v spalnici za ponoci, ker v startu bosta skup spala. Ko bosta pa malo vecja (3-4 mes) bosta sli pa obe posteljici v otrosko sobo, da bosta vsak v svoji.

Glede zlaganja v avto, imam karavana, tako da to ni problem, sem mogla ze kaj tezjega v zivljenju dvignit, sploh pa ne mislim vsak dan nekam vozicka pokat, ker imam vse kar rabim blizu za pes it. Za obcasno bom pa ze zmogla, sploh so pa moski za to user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 874
7.11.2013 10:53:53   
latka
napalmica, vse najboljše za 30!user posted image user posted image user posted image user posted image

Drug teden je že spet polna luna? No potem meni porod več ne uide.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  33 34 [35] 36 37   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
Najtežje stvari v materinstvu
To so resnične in prav nič olepšane izpovedi novopečenih mam. Občutek krivde, nenehna utrujenost in težave z dojenjem. D...
Odlog vpisa v prvi razred - da ali ne?
V zadnjih letih se starši in vzgojitelji otrok, ki zaključujejo vrtčevsko obdobje, vse bolj srečujejo z vprašanjem, ali ...
Otroški dodatek v letu 2025: izplačila in ...
Otroški dodatek je dopolnilni prejemek za preživljanje, vzgojo in izobraževanje otroka. Pravico do dodatka imajo družine...

Kajenje med nosečnostjo.
пеперутка16

Zanimajo me izkušnje KADILCEV glede te teme, ali še kadite/ste kadile, ker vem, da nekadilci reagirajo zelo ostro in ne razumejo želje po cigareti.