|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
18.12.2012 15:28:22   
Sadrika
Vesper - če se slučajno ju3 zgrešiva, ti tudi jaz želim srečno pri porodu, ter čimprejšnje okrevanje, čimslajše prvo cartanje pa seveda mirne živčke user posted image , itak se bo, ker se je še vedno dobro izteklo. Bomo pa itak vse z mislimi s tabo v četrtek ob 8:30 user posted image
user posted image
Ko boš pa lahko, pa deli svoj porod z nami in seveda kako opravljaš najpomembnejšo funkcijo v življenju!

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2851
18.12.2012 15:29:22   
HotCat
vesper: ufff še čistoooo malo, boš videla vse bo OKAY! Sploh ko se boš enkrat zbudila in zagledala svojega prelepega jenčeka user posted image user posted image ...
Verjamem pa da cvikaš in si napeta....mislim da bi vsaka od nas bila na trnih...

MISLIMO NATE user posted image user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2852
18.12.2012 15:35:14   
vesper
hvala babike user posted image user posted image user posted image user posted image
itak, da bom poročala kako je bilo, takoj ko bom lahko. Upam, da čimprej user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2853
18.12.2012 17:14:30   
nusika2013
v Mb tud ne porajajo v medenicni. mi je zadnjic na rizicnih povedal, da izvedejo ali zunanji obrat ali CR.

hjoj vesper vse smo s tabo v mislih. kak bos vesela, ko ga bos vidla. malo sem ti faus :) bomo drzale pesti 8:30, ti pa se spocij cimprej, pol pa hitro na RR, da porocas, ce je vse ok :)

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2854
18.12.2012 18:46:24   
Inigo
vesper - pa normalno, da smo s tabo. se mi zdi, da že kr vse komaj čakamo user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2855
18.12.2012 18:49:11   
vesper
hvala nusika

tako punce, vse pripravljeno. Obe torbi spakirani. Moja gre jutri z mano, od malega pa je spakirana in jo prinese moj, na dan odhoda user posted image
Previjalna čaka pripravljena, postlica tudi, samo košarico za dnevno počivanje, bo še moj pripravil preden pridema domov. user posted image Tako, zdaj pa gre za res, še zadnja noč prespana doma v dvoje, no, v štiri, če štejem pesonje user posted image naslednjič nas bo že pet user posted image user posted image

punce saj kmalu pridete za mano, že komaj čakam, da se bomo potem pogovarjale o tem, katere kapljice proti krčem so najboljše, koliko kdo spi ponoči, katera doji itd....user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

Neposredna povezava do sporočila: 2856
18.12.2012 18:50:19   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

vesper - pa normalno, da smo s tabo. se mi zdi, da že kr vse komaj čakamo user posted image

joooooj punce, jaz vas bi kr vse v bolnico vzela zraven. Kolk bi mi to olajšalo, ko ste tak fajne user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2857
18.12.2012 18:57:58   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

joooooj punce, jaz vas bi kr vse v bolnico vzela zraven. Kolk bi mi to olajšalo, ko ste tak fajne user posted image user posted image user posted image

pozab ti zdj na nas! lepo se spočij, jutri še malo počvekamo pol pa že greeeeeeš! po svojega pobeka user posted image user posted image user posted image user posted image in pol bomo vse čakale, da sporočiš, da sta super, da je blo vse ok in da je mali pravi frajer user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2858
18.12.2012 19:02:50   
nitta
Evo nas od pregleda...zdele sm komaj malo k sebi prišla :( torej nič dobrega, naša biba premalo dobiva na teži, zdaj smo v 36 tednu in ima dobra dva kilograma kar je občutno premalo-in ne vemo zakaj je tako majhna. Druga stvar je da se še sedaj ni obrnila dol tako da mam v ponedeljek izredn pregled nato pa če se ne obrne do takrat se moram odločit za zunanji obrat (pri tistem zdravniku v Celju ki to dela) in bo on presodil če ga sploh dela-glede na to da je naša tako drobna in jst tudi precej, potem pa če ne bo obrata al pa če ne uspet-carski rez. Moji krvni izvidi so drugače super fajn, bolši ko prejšnič, CTG je tudi ok, plodovne vode mam dovolj... Jst sm že tuhtala kaj pa če smo se v datumu zmotil? sicer bi pol tut NS pokazala drugačn datum... No v glavnem najbol je men in zdravnico strah da mi mala predre mehur prehitro-ker je extra aktivna in z nogami se full dol upira v mehur-kar pomeni da bo treba takoj v porodnišnico in to najbližjo možno. Tako da v ponedeljek spet nujno na CTG in na pregled-pa še moje zdravnice ni tako da bo druga odločala v tem al bo zunanji obrat al ne... Poleg tega da mi tamala full tišči glavo med pljuča in je rekla da naj pazim ker mi lahko full stisne pljuča in ne bom do sape pršla-res je da niti pol ure ne morem sedet tok težko diham že :(

ajej...vse pa zgleda res ne more bit super...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2859
18.12.2012 19:12:44   
nitta
vesper! me smo s tabo, mislim da bomo ob tisti uri vse stiskale pesti :) tut tiste ki zatekamo v prste (jst tut že kak mesec ne nosim prstana). jojo še malo pa ga polupčkaš to bitjece lepo user posted image

< Sporočilo je popravil nitta -- 18.12.2012 19:13:03 >

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2860
18.12.2012 19:30:24   
vesper
inigo ti si en taki pozitivček user posted image

nitta user posted image ampak jaz sem vseeno prepričana da je s tvojo pupo vse ok. user posted image Saj veš, da ti UZ-ji in to merjenje teže je bolj tako tako, po moje se isto kot se zmotijo, da je otrok težek, lahko tudi zmotijo da je predroben. Na koncu bo pa itak prava korenjakinja ven prišla.
Pa sej zdaj si že v 36.tednu in tudi če se pupa zdaj rodi, ni več neke bojazni, saj je že vse lepo razvito sedaj pri otročku.
Jaz držim pesti, res močno, da se ti izteče tako kot mora in rodiš tako kot boš želela. Če pa bo CR, pa tudi ni konec sveta. Ti bom jaz povedala kako fajn je, ko pridem k sebi user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2861
18.12.2012 20:16:37   
nikky887
renata čeeestiiitkee!!!user posted image user posted image user posted image
vesper,nč bat...vse bo ok...dns te mora dragi še malo cerklat,da ne boš mela čas razmišlat...user posted image

glede moje odločbe (porodniška in tista pomoč ob rojstvu otroka) dans sem klicala (ker pač gospe danes nimajo uradnih ur) in me je odslovila s stavkom,da je pršlo do "problemov" pri zbiranju podatkov-kar verjetno pomeni da sta obe vlogi ostali v predalu in je gospa enostavno pozabla na njih, ker ima preveč drugega delauser posted image ni mi jasno do kakih težav pri zbiranju podatkov lahko pride,če pa je bla tretja vloga (pr kateri so pomembni isti podatki) bla rešena in sem odločbo dobila že pred enim tednomuser posted image

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2862
19.12.2012 3:41:06   
Sadrika
Evo mene, zopet ne morem spat, ampak tokrat zaradi..... lakote! Tok sem lačna ratala, da sem se ob 2h zbudla in premetavala, na koncu pa le odločila, da vstanem in nekaj prigriznem. Sem se spomnila, da sem včeraj imela zadnji obrok kosilo, pol sm se pa tok z malinovim in koprivinim čajem nalivala, da sem bla polna in pozabla jest.Zdej mam pa malčko sred noči - kakav in štručko user posted image
Nitta - čist možno, da se je tvoja G zmotila v merjenju pupike. Boš videla v pon., ko ti bo merila druga, bo verjetno čisto drugače pokazalo. Ko je men moja merila, je pobček vedno zaostajal za par dni in ko mi je meril dr.Koren, h kateremu sem šla na obrat, je bil pa kar naenkrat nad povprečjem, tko, da ni glih za zaupat ne UZ, ne merjenju. Tud kolegica mi je pravla, ko je mela nosečniško sladkorno, ji je G vedno govorila kako velik bo njen fant in na koncu, ko je rodila, je bil pa tak drobižek, nekaj čez 3kg in 51cm in je morala potem še manjše cunjice dokupit, ker je imela pripravljeno vse 62 št., na koncu je pa še 50 visela z njega. V glavnem, če so tvoji izvidi ok, mala pa praviš, da je zelo živahna, ji sigurno ni hudega in ji nič ne manjka. Kar pa zadeva obrata, men se zdi, da jih delajo čisto prehitro, sploh glede na to, da še imaš veliko plodovnice, jaz mislim, da ima zato tudi sama pupa več možnosti, da se sama obrne, pa seveda tudi dosti časa. Sicer pa obrat ni boleč in če se odločiš, le pogumno.

Vesper - imam še priliko in še izkoristim za še eno vzpodbudno besedo - le korajžno! Jutri boš že mamica user posted image
user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2863
19.12.2012 8:53:05   
nusika2013
hei punce!

Jaz se tud vceraj zvecer nisem mogla nikakor nastimat v postli, groza je to. pol pa se dam na bok, pa se mi zdi kot da tamalo ful stiskam, te pa lezim nekak na pol na boku in hrbtu..groza!

nitta nic ne skrbi za te meritve. saj ves kaj meni skoz pravijo zaradi njene glavice, pol pa ugotovim po elevitovem koledarju, da ima totalno normalno glavi, na cm natancno. te meritve vsak zdravnik izvaja po svoje. poleg tega je meni moja G zmerla 1 cm vecjo glavico, kot en teden kasneje na rizicnih. 1 cm pa ogromno pomeni za tako malo bitje. to lahko ze pomeni ze 2 tedna razlike v razvoju. jaz pa se vedno verjamem, da je odvisno od genov. ce si ti manjsa ne mores imeti ogromnega otroka v sebi. je narava tako naredila :) nic se ne obremenjuj z njimi. ce je tamala ziva in je vse ok, pol bo pac drobizek. kaj zdaj...saj tud odrasli nismo vsi enaki.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2864
19.12.2012 9:08:40   
nikky887
heei!
jst sem pa spala enkratno dans...user posted image sem ugotovila,da mam (že zihr pol leta) blazino za pomoč pri dojenju prpravljeno in nekje zasledila (sicer že prej),da baje pomaga da se boljš namestiš,vendar sem pozabla na njo...včeri sem jo končno privlekla ven...in moram reč,da res pomaga...namestiš se en dva tri (seveda so še vedno samo tri možnosti spanje-levi,desni bok pa hrbet)...je pa ful fajn k maš iz obeh strani oporo ne glede na to kako ležiš...user posted image
včeri so pršle še zadnje omare za dnevno sobo,tak da sem še ekstra vesela,ker bom končno imela kam pospravit bunde :user posted image user posted image
nitta-pa kaj so ti rekli in da je bebi premajhn in prelahek al kako?
jst se ne bi neki preveč obremenjevala glede tga (vem da je lažje rečt ko pa to nardit), vendar to k se sekiraš bolj škodi tebi in otroku...imej v mislih,da včasih niso nobenih testov,ultrazvokov delali, pač kak se je otrok rodiu se je....in res mi ni jasno zakaj ginekologi nosečke včasih brezveze sekirajo,glede teh merjenj pri ultrazvoku, ne rečem,če bi otrok enostavno nehau rast,pol je neki narobe,sam če raste, pa je problem samo v tem,da ni v nekih standardih-nekateri otroci vedno izstopajo od nekih standardov,ljudje smo pač različni...moja je včeri po ctg-ju, me sam na ultrazvok dala, da preveri,če je še na glavici,pa jo premerla, pa je sm komentirala, da sej zrastla bo še, drugo pa bp...morš računat tut na to, da če si drugač mela daljši ciklus,je pršlo do oploditve kasnej kot pa ginekologi računajo...vsej meni je tk komentirala prvi pregled,pa tut sama kolk računam, je dejansko prišlo do oploditve kasnej...

Neposredna povezava do sporočila: 2865
19.12.2012 9:52:41   
Sadrika
Evo mene s pregleda....deček priden in je na glavi user posted image user posted image . Vzela mi je še bris za streptokok in če bo negativen, dobim rezultate že v petek, če pa ne, pa ob naslednjem pregledu (27.12.), če ga dočakam, če grem pa prej rodit, pa samo povem, da sem dala bris in ga bi šli potem oni iskat. Tak, zdej sm vse obrazložla.... user posted image
Držim pesti še zate HotCat. da je tud tvoj na glavici.

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2866
19.12.2012 10:01:45   
Mala BB
O,Sadrika,ti si že konec! Super za malega!!! Js grem pa šele zdej k njej,a je dobre volje, ha ha? Dej mi prosim povej glede brisa - si ji ti rekla, si plačala? Ker js tudi nameravam to danes opraviti.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2867
19.12.2012 10:06:44   
Sadrika
Ja, dons je ful dobre volje..user posted image
Ja, js sm ji rekla za bris, oz.najprej, če pogleda, če je na glavici, ker če bi šla na CR itak nima smisla, cena pa je 35 Eur.

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 19.12.2012 10:07:27 >

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2868
19.12.2012 12:00:26   
Inigo
Sadrika – super za pregled in bris!

Mala BB – ti pa dobro opravi in javi kako je bilo.

Nitta – ti šmentana muha! Ka pa zdj to… glede nato kk super UZ ima zdj, verjamem, da je priblin zmerla… ampak da bi pa tok detece odstopalo. Da ti lahko celo mehur predre?!?! Ajme ajme! Pa še na ritici… ti ji kr zažugaj, da ima do pondelka čas, da se poredi in obrne, če ne bo mama huda ☺

drgač pa pr nas nč novga. še vedno zelo slabo spim, vse me boli, nikkr mi ne paše... nimam apetita. skratka, vse po starem.

< Sporočilo je popravil Inigo -- 19.12.2012 12:02:12 >

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2869
19.12.2012 13:49:00   
Mala BB
Evo, tudi mi lepo doma po pregledu. Vse ok, "v boksih vse mirno", kot bi rekel Alešič pri formuli. Pogledala pretoke, izmerila trebuh....in rekla, da kokr zgleda bo še počakal malo, par dni. Tudi meni je vzela bris za Str.B, pa da vidimo kako bo. Naslednji teden še zadnji pregled pri njem, pol pa samo še v porodnišnici.

In po pregledu, ker je bilo tako lepo sončno zunaj, jaz "pametna" odpovem prevoz, češ bom šla lepo peš. Jao punce, da me vidite kako sem komaj prišla po hribu (ki sploh ni nič groznega)user posted image . In zdej mislim, da bom sigurno malo zaspala, ker sem pa imela tako brezvezno noč, da....

Lepo bodite!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2870
19.12.2012 14:17:08   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: Mala BB

Evo, tudi mi lepo doma po pregledu. Vse ok, "v boksih vse mirno", kot bi rekel Alešič pri formuli. Pogledala pretoke, izmerila trebuh....in rekla, da kokr zgleda bo še počakal malo, par dni. Tudi meni je vzela bris za Str.B, pa da vidimo kako bo. Naslednji teden še zadnji pregled pri njem, pol pa samo še v porodnišnici.

In po pregledu, ker je bilo tako lepo sončno zunaj, jaz "pametna" odpovem prevoz, češ bom šla lepo peš. Jao punce, da me vidite kako sem komaj prišla po hribu (ki sploh ni nič groznega)user posted image . In zdej mislim, da bom sigurno malo zaspala, ker sem pa imela tako brezvezno noč, da....

Lepo bodite!

haha...sem jst isto zandnjič nardila...pa sm pol mislna da bom umrla od enga hribčka...:D sm mislna kr na pol poti mojga klicat,da me pride iskat...user posted image
inigo...joj,pol si pa čist boga user posted image jst pa mislimd a tega pouštrčka ne dam več stran do poroda...ma morm res potrkat na les,da mi pomaga
mam pa resne strije :( jst mislim da bo to kr počlo-kaj lohk poči?mislim,da ti prou kri teče?k jst mam to že čist tanko kožo...joj,pa sm res do tega mesca mislna da jih sploh ne bom mela user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2871
19.12.2012 14:29:06   
HotCat
sadrika: juhuuuuuuuuuser posted image čestitam da je tvoj na glavici, juhuuuuser posted image . Z veseljem sporočam da je tudi naš na glavici, juheeeeeejuser posted image sem presrečna!!!
Smo pa, kakor do sedaj, večji za ca, 1 teden...tko da namesto 21.1 bi kao naj bil rok poroda 16.1 (že na nuhalni mi je rekla da bo prej)...me zanima če bo res...Smo težki 2994gramov user posted image , tko da je dečko kr konkreten :)
Mi je pa tudi vzela bris za streptokok B, tako da ne bom moji G nič omenila...upam da ne bo sama kej omenila, ker mi bo nerodno rečt da sej ni potrebno...al pa da sme bila kje drugje...saj vem da imamo to pravico, ampak vseeno hihi user posted image

malabb: a tebi je sama omenila za streptokok ali si ji ti rekla? Jaz upam da mi nič ne omeni naslednjič :) Drugače pa super da je vse bp! Ti si tudi že čisto na koncu?

,Jaz imam pri njej pregled 27.12, in pol naroča na 14 dni? ne na 1 teden že? a pol vsakič naredi UZ za pretoke in izmeri glavico/trebušček?

Ju3 pa na akupunkturo :) Imam ob 17h, me prav zanima kako bo :)

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2872
19.12.2012 14:33:00   
vesper
hej punce
evo mene, še kr čekiram forum, ko bi si že mogla glavo it prat počasi. Ob 17h morma bit v bolnici na sprejemu user posted image

iiiii sem vesela za vsako posebej, ki je bila na pregledu in je vse super, jeeeej user posted image user posted image pa saj itak, naše bebice so super, me smo bolj tečne zdaj, ko nas vse boli. Mene danes tako v rebra seka noter, da se mi zdi, da mi nekdo nekaj noter pika z velikimi iglami user posted image user posted image

blazina za dojenje, jaz jo uporabljam za spanje že od 12.tedna user posted image in brez nje ne bi mogla več spat. Kolikor pač zdaj zadnje dni spim, ampak še to ne bi, če ne bi imela te blazine. Moj mi jo je hotel danes kr za v bolnico zraven spakirat user posted image user posted image

hihihhi zdaj pa več ne vem kdo je bolj paničen da grem danes, jaz ali on. Dva dni mi že pravi ijooooj kaj bom jaz zdaj brez moje babike doma, tak sami bomo user posted image Sem rekla, izkoristi še to mirno samoto zdaj, ker naslednji tend ob takem času, si jo boš še želel user posted image
hahahaha, saj njega bolj grabi to, ko bo moral sam skrbet za dva pesonja, jih rihtat, umivat in vsak dan 2x kuhat za njiju. Prej sem to vse jaz nardila, zdaj pa se mora znajt sam user posted image

nič babike, jaz se poslavljam od vas za par dni, ve pa jutri prooooosim močno držite pesti za naju s pikecom, najbolj med 8.30 in 10 uro, potem bo pa itak že vse mimo user posted image user posted image
se javim takoj, ko bo mogoče user posted image

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2873
19.12.2012 14:35:38   
Mala BB
No super, pa so vsi fantje na glavi!user posted image

HotCat - sama sem ji rekla, tako da mislim, da ti ni treba skrbeti. Ja, mene zdaj že naroča na en teden, vedno izmeri pretoke in trebuh, pogleda lego, ne dela pa UZ meritev. Ker imam PDP 3.1. sem pri njej samo še naslednji teden,pol pa na rok in kasneje na 2 dni, če se gospodiču še ne bi mudilo (ampak mislim,da bo prej)

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2874
19.12.2012 15:02:34   
Inigo
vesper - drži seeeee! lepo opravi jutri, ko boš lahko pa se kaj javi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2875
Stran:   <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  113 114 [115] 116 117   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?