|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
18.12.2012 7:37:18   
Bijoux
Oo Sadrika, vidim, da nisi mogla spat zjutri..jaz tudi ne, sem že od 4h budna. Sem se še trudila neki valjat po postli, pa ni ratalo, potem sem pa kar vstala.

Nikky in Vesper, kako se strinjam z vama glede tega moškega pogleda na porod in nosečnost. Moj tudi pravi, da bova takoj še enga nardila..pa mislim, da ga vedno pogledam, kot da je z lune padu user posted image Na kraj pameti mi ne pade, da bi takoj še enkrat zanosila...zdajle so nosečniške tegobe še prehude, da bi si to želela takoj naslednjih 9 mesecev. In moj hoče tudi 4 otroke user posted image Koliko je to res in koliko je heca, sicer ne vem, ampak vem, da se bom o morebitnem naslednjem otroku vedno odločala šele po porodu.

Meni se je pa zdaj čez vikend čisto konkretno spremenilo telo...začela sem nenormalno otekati, gležnjev sploh nimam..včeraj sva se z mojim na ta način toook nasmejala user posted image Pa roke mi otekajo, poleg tega sindroma karpalnega kanala imam še artritis..včeraj me je nenormalno zgaga pekla, moj v službi jaz pa na vsak način hotela odpreti Donat, pa ga nisem mogla, tok so me prsti boleli. Imam srečo, da živim nad mojimi, sem šla potem v spodnje nadstropje po "pomoč" user posted image

Smo pa dobili končno previjalno in sem že oprala dva stroja, uiiiiiii kako je to lepo te mičkene cotike zlagati.
Vozička pa še kar ni..ampak je obljubil, da če ga ta teden ne dostavijo, ga dobiva brezplačno. Sem očitno dovolj težila, da ga je stisnilo user posted image

Ali pri vas tudi že "padajo stave", kdaj boste rodile? Meni je mami rekla, da mi da še maksimalno 14 dni in tašča, da mi da še 3 tedne..rok imam pa 20. 1. user posted image Čeprav si kar po tihem želim, da ne bi čakala do konca januarja..saj ni več daleč, ampak se bo sigurno vleklo, ker smo že tako nestrpni vsi user posted image

< Sporočilo je popravil Bijoux -- 18.12.2012 7:39:30 >

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2826
18.12.2012 8:02:17   
vesper
bijoux boga user posted image user posted image to zatekanje pa ni fajn. Meni je vsaj to prihranjeno. Dobro, da v četrtek rodim, ker vprašaanje, kaj bi me doletelo še ta zadnja dva tedna user posted image user posted image Zgaga tudi mene ubija, pa itak to skozi ponavljam kot pokvarjena plošča sem user posted image
Jaz tudi nisem spala kaj dosti danes, pesonja ima neko drisko in smo samo hodli ven pa not. Joooj bogi revček je user posted image
Super za previjalno mizico user posted image in majn super za voziček user posted image Upam, da bo držal besede user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2827
18.12.2012 8:06:21   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: Bijoux

Oo Sadrika, vidim, da nisi mogla spat zjutri..jaz tudi ne, sem že od 4h budna. Sem se še trudila neki valjat po postli, pa ni ratalo, potem sem pa kar vstala.

Meni se je pa zdaj čez vikend čisto konkretno spremenilo telo...začela sem nenormalno otekati, gležnjev sploh nimam..včeraj sva se z mojim na ta način toook nasmejala user posted image Pa roke mi otekajo, poleg tega sindroma karpalnega kanala imam še artritis..včeraj me je nenormalno zgaga pekla, moj v službi jaz pa na vsak način hotela odpreti Donat, pa ga nisem mogla, tok so me prsti boleli. Imam srečo, da živim nad mojimi, sem šla potem v spodnje nadstropje po "pomoč" user posted image

Oooo ja, sem imela obdobje, ko sem spala kot polh, zdele pa par dni se kar obračama po postli, pol pa vstanem in grem gledat, če je kej novga na RR in pa TV.
Imava tud iste tegobe, no mene vsaj zgaga ne peče, kar pa zadeva karpalnega kanala, u mater, včas mi žlica pade z rok, ko jem. Noge mi tud tok otekajo, da sem mogla si it po nove škornje in sem vzela potem seveda 2 para in oba 1 št. večje, pa ne sprašuj, če jih nosim user posted image user posted image user posted image , ker mi niso več prav user posted image . Sej sem ga tud pobiksala, ,orala bi vzet kej na vezalke, ko se vsaj malo še dajo raztegnit, sam sem takrat mislila, klinc, se bom mogla pa prepogibat.

Moj pjebek pa mislim, da je v zadnjih dneh močno pridobil na teži, oz. mu že precej prostora zmanjkuje in čutim vsak njegov gib, ki pa zna bit precej boleč, avč. Pa komaj čakam ju3 na pegled, da vidimo v kaki legi je, sploh ne morem zakapčat kje ma kaj, pa da vidimo na kakšen porod se moram pripravit.
No, moj mi nič ne govori, koliko otrok bi še rad imel, zaenkrat sva oba zadovoljna, da sva sploh tega uspela spočet user posted image Bomo potem videli kako bo.

Vesper - kaj pri splošni tudi dobiš kateter? Pa baje neko cevko v grlo, ampak to mislim, da že takrat, ko spiš, ko se zbudiš samo občutiš pekočo bolečino v grlu. No mene bi bilo pa tega strah, nekako ne prenesem, da bi mi kdo šaral po grlu, ojejoj user posted image , prav tako bi se bala katetra. Upam, da se še javiš predno greš jutri not. A greš že kar zjutraj al kako? Pa potem se tudi javita, ko se bosta že cartala z Jakecom user posted image , no seveda, ko boš pač lahko.

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2828
18.12.2012 8:19:51   
vesper
sadrika kateter vem da dobiš, o tej cevki v grlo pa prvič slišim user posted image user posted image Kje si dobila to informacijo o tej cevki?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2829
18.12.2012 8:22:07   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

nikky vidim, da imava midve iste probleme. Kje si prej hodila, da bi se malo tolažile skupaj user posted image zdaj bo itak že počasi konec. Namreč tudi meni je bilo po elevitu nesznosno slabo in mi je potem G rekla, naj preneham z jemanjem, ker če po vsaki tableti bruham je to še vse skupaj slabše. Naj raznoliko jem in bom dobila vse kaj potrebujem. In kot zgleda, mi je do 36 tedna uspevalo, zdaj pa se je poslabšalo. Saj tudi hrano jem slabšo, tako da...Drugače pa ja, tudi jaz sem mogla te tablete plačat, je vse to samopljačljivo po moje user posted image

nusika dvomim če si lahko datum za CR zbiraš, razen, da jamraš tam, da se ful slabo počutiš in kaj vem kaj še vse. Če kaj pomaga. Vsekakor pa ti svetujem, da počakaš do konec 37.tedna oz.začetek 38.tedna, čeprav te bodo itak oni v to prisilili, razen če bo ogrožen otrok ali ti iz kakršnegakoli razloga. Samo tako bodo nardili CR prej, pred 38.tednom pa ziher ne.
Jaz bom v četrtek začetek 38.tedna in lahko komot delamo CR, bi še mogoče malo čakali, če res ne bi imela že vse tolk zmehčano in je še samo vprašanje časa kdaj se kaj začne. Je pa boljše da se lepo pripraviš oz.te pripravijo tako kot morajo na CR, kot pa da se vse zgodi v tisti paniki...

Ma, moram priznat, mene malo grabi panika. Imam more, kaj če umrem tam gor na tisti mizi, pa take...ajme ajme, sem bolana user posted image user posted image

ne saj do 37 T tak bom pocakala, ker bom 7.1. glih v sredini 37 T. eh ce bo carski tak po moje pred 39 T ne bo nic. jaz pa tud nisem tak clovek, da bi si nekaj zmisljevala, sam da bi blo prej. te raje se potrpim kak teden, pa pocakam na pikico :) saj jo bom pol celo zivljenje lahk cartala :))))

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2830
18.12.2012 8:22:56   
vesper
aja, si me s to cevko čist zmešala, sem ti pozabila na drugo odgovorit user posted image
jutri grem komaj ob 17h noter, na vrsti za CR sem pa prva zjutraj v četrtek ob 8.30h. Itak, da se še javim kaj prej, pa potem iz bolnice tudi, upam, da imajo wifi user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2831
18.12.2012 8:25:23   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: nikky887

Hei
eno vprasanje glede vseh potrebnih in nepotrebnh papirjev...
kdaj ste oddale vlogo za pomoc ob rojstvu,pa tisto za porodnisko?jst sm ze kr lep cajt nazaj,pa nism sploh se odlocbe dobila...:(

nikky to bi pa mogla ze dobiti. vsaj za porodnisko. tisto za pomoc je meni rekla, da se tak vlozi po porodu (za otroskega in za obcino). za porodnisko, pa sem jaz dobila menda po 1 tednu. poklici tja in vprasaj, ker naceloma so ful hitri glede tega.

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2832
18.12.2012 8:29:59   
Inigo
dobro jutroooo!

spanje - ne bom sploh o tem! tk slabo spim, da je groza... in pol sm cel dan nadr**** user posted image

vesper - še sam 2 dniiii user posted image user posted image user posted image user posted image kk faaaaaajn!

bijoux - jp, tut pr nas že padajo stave user posted image mama pravi, da bom čez rok, moj pravi, da bo 14.1., prijatelja sta se zadnjič skregala, ker je en za 12.1. in en za 17.1. user posted image user posted image user posted image no, jst bi pa po vsej sili rada 6.1. in si to res tok neizmerno želim... pa itak, da tko ne bo šlo, ne... user posted image držim pesti za vaš voziček. sploh neb blo slabo, da bi ga dobila zastonj... sam naj bo pred rojstvom!!!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2833
18.12.2012 8:31:17   
Inigo

sadrika kateter vem da dobiš, o tej cevki v grlo pa prvič slišim user posted image user posted image Kje si dobila to informacijo o tej cevki?

tubus. za dihanje. ker v splošni tut dihalni refleks ne dela. nč hudga user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2834
18.12.2012 8:32:09   
nusika2013

aja, si me s to cevko čist zmešala, sem ti pozabila na drugo odgovorit user posted image
jutri grem komaj ob 17h noter, na vrsti za CR sem pa prva zjutraj v četrtek ob 8.30h. Itak, da se še javim kaj prej, pa potem iz bolnice tudi, upam, da imajo wifi user posted image

hjoj vesper po moje te ze kr malo stiska ane? mene bi :) no sicer tisto prijetno stiskanje. vse bo ok, ti CR so taksna rutina, da brezveze. jaz se nisem glih slisala, da bi katera umrla na mizi. upam, da bo s tamalim vse ok. koliko pa bi naj imel zdaj g? je dovolj tezki? datum pa imas res super :))

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2835
18.12.2012 8:32:31   
Inigo
nitta - kul za steklo! ga boš dobila do konc leta? pomoje si se tut najbolš odločla. lahk maš vsak mesec druge nalepke, celga stekla pa glih ne morš kr naprej menjat... kakšne barve pa imaš kuhinjo?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2836
18.12.2012 8:51:06   
Sadrika

Tule ti pripenjam link, ki sem ga našla
http://www.oaa-anaes.ac.uk/assets/_managed/editor/File/Info%20for%20Mothers/CS_leaflets/CS_slovenian_withpics.pdf

Je pa že Inigo tud potrdila, se pravi, da je res, sem nekako še mislila, da pri nas tega ne uporabljajo, ker je ta spletna stran prevedena user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2837
18.12.2012 9:17:25   
denya
Dobro jutro kokice :D...vidim da nism edina ki komaj čaka user posted image ,men se prou vleče ta 12.1. user posted image ...Ima še katera bolečine v sramnih kosteh?jaz imam tako močne zvečer,da komaj hodimuser posted image
Vesper..ti zavidam malo,ker ze cakas konec :D....

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2838
18.12.2012 11:32:11   
Mala BB
Ciao punce! Joj,prav smešno nas je takole brati - primerjajte zapiske pred recimo 3 meseci in danes user posted image Takrat smo ful uživale, danes pa skoraj ni posta, da ne bi katero kej bolelo. Ampak kaj čmo. Jaz se tudi še komaj premikam, mali mi sili dol, spati ne morem...in ja, tudi okoli mene sami napovedovalci datuma poroda. Zdej so se vsi vpiknili v to polno luno, ki bo 28.12....hmmmm Vse ok, kar se mene tiče, samo da 1.1. nisem v bolnici pa pika! Me res zanima kako se bo izteklo in ali bo še letos ali po napovedih (3.1.)

Vesper - tebi pa seveda vse lepo!user posted image

(odgovor članu denya)
Neposredna povezava do sporočila: 2839
18.12.2012 13:25:21   
Renata81
No da se še mi javimo. Rodila sem 10.12.2012 ob 21.28. Jaša Jože je bil velik 51 cm in tehtal 3580 g. Porod je trajal cca. 2,5h. Mi pa brez pomoči partnerja ne bi uspelo. Hvala bogu, da je bil zraven. Sem pa dobila samo 1 šiv. Je pa par dni vse vseeno bolelo, ker je bilo vse razdraženo. Porod so pa sprožili en teden prej. Zdaj smo že doma in se ubadamo z dojenjem in drugimi zadevami.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2840
18.12.2012 13:34:06   
Sadrika
Jeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Čestitke Renata user posted image user posted image user posted image user posted image Veliko veselja vam želim!
Kako se pa sedaj počutiš? Jaša je priden? Se pridno doji? Kako pa je ponoči, se dosti zbuja?
Zakaj so ti že sprožili porod pred PDP?

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 2841
18.12.2012 13:36:29   
Mala BB
Renata user posted image user posted image user posted image ! Iskrene čestitke!!!! Joooj, kako vam mora biti lepo..... Vprašanja je pa že Sadrika napisala user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2842
18.12.2012 13:46:22   
Renata81

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Jeeeeeeeeeeeeeeee!!!! Čestitke Renata user posted image user posted image user posted image user posted image Veliko veselja vam želim!
Kako se pa sedaj počutiš? Jaša je priden? Se pridno doji? Kako pa je ponoči, se dosti zbuja?
Zakaj so ti že sprožili porod pred PDP?

Počutim se super. Nič me ne boli. Edini problem je bil odvajanje blata. Tako da zdaj zjutraj pijem olivno olje, donat in suhe slive. In je že boljše. Jaša se doji. Je pa bolj len za dojenje. Čeprav je vsak dan lažje. Sva imela pa v porodnišnici problem, ker je zgubil na teži ampak je vse v parih dneh doma nadoknadil. Ponoči se zbujamo na cca. 3 ure, se podojimo, zamenjamo plenico in podremo kupčka. In že vse to nama vzame 1 uro. Porod so mi sprožili prej zaradi diabetesa tip 1. Sem bila pa že zjutraj ob pregledu 2 cm odprta tako da sem dobila samo en tablet potem pa šla rodit.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2843
18.12.2012 13:54:29   
Bijoux
Renata, čestitke user posted image user posted image user posted image Super je slišati, da se imate lepo in že pridno rastete user posted image

Sadrika, pa saj ne veš kaj bi bilo bolj pametno obuti..jaz se pa zdaj ko ni snega trudim s supergami, pa mi moj pomaga z vezalkami, pa me tudi superge vežejo. Najraje bi imela meter snega, pa skibucke na noge in čao user posted image Saj zdaj bojo prazniki, bomo lahko več doma, potem pa kmalu rodimo in bo veliko veliko boljše user posted image

Vesper, smo s tabo v mislih, ti kar pogumno in kmalu boš držala svojo malo štručko v rokah. Potem boš pa lahko tako kot Renata že poročala, kako se imate fino, me bomo pa kar malo fouš, ker se bomo še matrale s trebuščki user posted image user posted image

(odgovor članu Renata81)
Neposredna povezava do sporočila: 2844
18.12.2012 14:08:27   
nusika2013
Renata cestitke!!!!user posted image user posted image user posted image zelim vam vse dobro, pa veliko veselih uric :)

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2845
18.12.2012 14:29:54   
HotCat

sadrika: kako je bilo na UZ? Upam da je jenček ostal obrnjen na glavo!!!

Drugače sem pa danes vprašala v porodnišnici in v CE porodnišnici ne porajajo v medenični legi. Če se otroček ne obrne je potem CR po dogovoru.

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2846
18.12.2012 14:37:15   
Sadrika
HotCat - ne vem še, ju3 imam pregled in priznam, da me stiska, čeprav sem bila zdaj čist na izi, pa ne vem zakaj. No, mi je pa všeč, da te ne matrajo rodit vaginalno, če je otroček v medenični. Je mama mene tko rodila in poslušam vsak RD kako je skor umrla.
Ju3 tud ti izveš, če je v medenični al ne, se prav spomnem? Za obe pomemben dan user posted image

Aja, kako je pa s tvojimi zarezami, te vedno pozabim vprašatuser posted image

< Sporočilo je popravil Sadrika -- 18.12.2012 14:38:06 >

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2847
18.12.2012 14:40:18   
Rose Bay

Renata81, čestitke user posted image . Zdaj se pa lepo cartajte. Sem že kar malo fouš, ko berem kako se imate fajn z dojenčki. Jaz bi tudi user posted image .

Nisem pa nič fouš, ko berem kakšne težave imate z zgago in otekanjem. Mene zaenkrat ni doletelo nič hujšega, zvečer se mi zdi da imam včasih malo otekle gležnje, sploh če je bil naporen dan in sem veliko stala.

Danes smo bili na UZ. Dete pridno raste, je lepo na glavici, skratka vse OK. user posted image

U, Vesper zdaj pa zares, kaj user posted image . Naj ti mine hitro in brez zapletov, da boš imela svojo štručko čimprej v svojih rokah. Potem pa poročaj z lepo porodno zgodbo.

Pa še eno vprašanje. Kje boste kaj za novo leto letos? Ponavadi tega ne sprašujem, ampak me res zanima. Midva bova kar doma, ker letos mi pa res ni do tega da bi kje na prostem praznovala oz. kjerkoli drugje kot doma. Midva bova verjetno kakšno fajn večerjico naredila, pa kakšen filmček pogledala...

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2848
18.12.2012 15:13:15   
HotCat
sadrika: aaaaa ju3 imaš, sem zamešala, nekako sem mislila da imaš danes. jup, tudi jaz imam pri atovi partnerki jutri pa da vidimo...pri naši G pa 27.12....držim pesti da sta oba na glavo!!!
Glede zarez jih pa hvala bogu ni bilo več na prejšnem UZ in sem presrečna, tako da juhu user posted image

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 2849
18.12.2012 15:14:08   
vesper
iiiiii punce hvala vam lepa za lepe želje in pozitivne misli, prav vsaki pošiljam en topel user posted image

kaj se tiče cevk v nosu, grlu in kaj vem kje še, na Ptuju to odpade user posted image user posted image user posted image tam dobiš samo kateter. Ne vem kako je v drugih bolnišnicah, na Ptuju tega ni, potrjeno s strani doktorja in kolegice, ki je imela CR na Ptuju pred mesecem dni.

Jap punce, zdaj me pa že malo ščipa. Po eni strani se fulllll veselim, po drugi pa me je malo strah user posted image pač to je zato, ker imam čas o tem razmišljat, saj če pride spontano itak ni cajta za bedarije razmišljat, takrat si pač v tisti situaciji in se prepustiš toku. Upam, da ne pobegnem z operacijke v četrtek user posted image user posted image
Hahahah prvo sem bila taka herojka, zdaj pa sem vedno večja posranka user posted image

renata iiijeeeeej kako lepo, čestitke mamici in malemu pikecu. user posted image user posted image pošiljam vama pest poljubčkov user posted image

Jooooj komaj čakam, da bo vse za mano in se bomo že brezskrbno cartali user posted image

inigo navijam za 6,1. in ti datum popolnoma prepuščam user posted image

(odgovor članu Rose Bay)
Neposredna povezava do sporočila: 2850
Stran:   <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  112 113 [114] 115 116   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?