|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
19.12.2012 15:02:47   
Sadrika
HotCat-mislim, da ne rabiš skrbet za G, ker tud men ne bi sama nč omenila, če ji sama ne bi rekla. Sem pa vesela ja, da so vsi pobi na glavi tko kot morjo bit user posted image user posted image user posted image

MalaBB - js pa nism nikol porajtala, da sma tok skup z PDP, jst mam pa 1.1., sicer sm tok upala na ju3, pa verjetno tko ne bo, bi verjetn tud G vidla. če se kej pripravlja, ko je bris jemala. Jst mam tud naslednji četrtek še zadnji pregled pri njej. Ojej, s hribčki imam tud jst probleme, pa da ne govorim o stopnicah, ki jih vsak dan premagujem doma.

Ok, ti HotCat si se odločila za akupunkturo, kaj pa ti MalaBB, glede na to, da v CE skor nimaš kaj izbirat. Jaz sem danes naročila ElleTense, pa upam, da bo prav prišel user posted image

Vesper - dobro oprsvite, za dedca se pa ne sekiraj, je včasih kar fajn, da so par dni sami, da nas znajo pol bolj cenit. Itak bomo pa ju3 vse s tabo dopoldan.

Inigo - kako pa to, da nimaš apetita? A zarad zgage al čist zarad nosečnosti? Upam, da te še mine kej pred porodom

Hrana - zdaj mam glih voljo in vsak dan nekaj skuham na žlico, da lahko spravim v posodice in dam zmrznit, da bo moj ne bo lačen, ko me ne bo tistih par dni, pa tudi potem bo verjetno še prav prišlo, ko pridem domov, da mi ne bo treba kar takoj za štedilnik. Problem imam sedaj, ko več ne vem kaj naj še skuham user posted image Moj je bolj zbirčen, pa tud nase morm študirat, kaj bom lohk jedla, ko bom dojila. Sem odprta za vse predloge user posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2876
19.12.2012 15:05:56   
Inigo
sadrika - pomoje zato, kr ma mali noge čist gor pr zizikah in mi tut pomoje želodec stiska. in mam skos filing, da sm sita. ampak, ne uno lepo sita, ampak tk sita, da mi je že mal slabo user posted image tk da se trudim met 3 obroke na dan, čeprav po moji "sitosti" še tega neb rabla...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2877
19.12.2012 17:03:06   
nusika2013
o super...fanti so torej pridni in ze ubogajo mamice, puncke pa se malo nagajajo z lego :)

vesper ful bomo mislile nate in drzale pesti!!user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2878
19.12.2012 17:27:24   
Mala BB
Sadrika - je res sva čisto skupaj. Ma, meni je na začetku skoz spreminjala PDP, najprej 9. pol 7., no in zdej 3.1. Jaz pa še vedno navijam, da bo letos,pa da slučajno prvega nisem noter. In bolj ko si želim porod še letos mi vsi govorijo, da je super bolje, če bo naslednje leto (zaradi šole in teh stvari)

Glede lajšanja bolečin pa....v torek grem na tisti ogled porodnišnice in bom tam povprašala o vseh možnostih, ker mi še zdej ni jasno kaj imamo mi v Ce. Nočem se pa psihično pripravit, da bom dobila Ultivo ali pa EA, pol se bo pa vse začelo sredi noči in anestezista, ki to dela ne bo.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2879
19.12.2012 17:40:48   
HotCat
malabb: V Celju je na voljo Ultiva in so samo če je anastezist (g. Jošt) takrat na voljo (vprašala par dni nazaj), epiduralna se pa v bistvo sploh ne deva več. Tako da je bolje da gremo vse tja pripravljene da ne bo nič, in če nas preseneti in je ultiva na voljo pa toliko bolje. Ko si enkrat sprejet v porodno, pokličeš anastezista in vidiš da čem si.

Ja sadrika jaz grem na akupuntkro, jutro jo imam prvič...če obstaja možnost da vsaj malo pomaga in da bom šla roditi z pozitivno mislijo da pomaga, super user posted image nam je prejšnič ko sem bila na ogledu porodnišnice babica omenila, da so imeli dobre izkušnje z akupunkturo...tako da bomo poskusili. Sem pa že slišala za ta tens ja, samo nevem pa kakšna so kej mnenja...kje si ga pa naročila?

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2880
19.12.2012 18:01:17   
nitta
sandrika, jst tut zbiram predloge, kaj si pa že skuhala? moram malo skrinjo napolnit, da ne bomo samo na kakih picah. Joj vesper je pa že v porodnišnici, ojej, sm kr jst mal živčna :)
malo sm se pomirila in ve ste mi tudi pomagale pri tem, če se ne bo obrnila mala grem na zunanji obrat, če ne bo šlo, pa carski, sej bomo že nekako samo da jo bodim zdravo v naročje, jo bomo že nahranili pol da bo vlka punca :) je pa že moj reku da če bo carski da bo več kot samo 10 dni doma, ker ne vem če bom sposobna po tolko malo časa skrbet za vse po hiši in za kužota in za bebico in kosilo skuhat in vse... že zdaj sm tok slaba se mi zdi, glih zdele sm za 2 spala da sm mal k sebi prišla k sm prej šla kupovat luč za nad kuhinjsko mizo-ma ne najdemo nič pametnega :(

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2881
19.12.2012 18:11:56   
Mala BB
HotCat, se strinjam ja. Točno tako kot si napisala. Najbolje, da se pripravimo, pozitivno razmišljamo in bo vse ok. Pa tiste osnovne stvari proti bolečini tako vse dobimo. Se sploh ne sekiram tako zelo glede tega, želim si le, da bi se vse skupaj odvijalo čez dan in da ne bi bilo nobenega letanja ponoči. Me res zanima...

Nitta boš videla, da bo vse kot mora. Kot si napisala, ali eno ali drugo, važno je da je "rezultat" isti, ha ha. In super, da bosta lahko malce dlje skupaj, če bo slučajno CR. Kar se tega tiče, sem jaz lahko zelo srečna, ker bo na začetku za kuhanje in še kaj poskrbela mama.

Ravnokar pojedla malo čokolade, pravi napad po sladkem sem dobila. In očitno je tudi mali več kot vesel in to kaže na meni malo boleč načinuser posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2882
19.12.2012 18:32:20   
Sadrika
MalaBB - men pa ni PDP nič spreminjala, žw na 1. pregledu mi ga je določila in tako je ostal, čeprav bi po ZM bil pa 30.12.Tud jst sm skoz navijala na letos in so mi tudi vsi govoril, da je boljše za malega, da ni. Zdaj mi je pa že vseeno, pa tud, če bom za praznike not, sam, da ne bi predolgo šel čez rok, pa tud, da bi se čez dan odvijalo, ne čez noč.
HotCat - nekako sem že skoz tuhtala, kaj bi vzela proti bolečinam, da je brez kemije in da tud na malega ne bi vplivalo. Sem že nasploh ful proti, pa ne tok proti, ampak imam nekak odpor vzeti kak tablet, če me kaj boli ali pa kakeršnokoli drugo zdravilo in sem potem res našla ta Tens že v BabyBooku, danes pa še v čakalnici pri G, naročila sem ga pa na spletu Smejko.si, oddajajo ga tudi na elletens.si in imajo kar enake plačilne in najemniške pogoje. Sem pa slišala, ja, da akupunktura res pomaga, ampak mene ne bi mogli prepričat, da bi me pikali, ne morem si pomagat, taka pač sem, igel nikakor ne prenesem, se začnem vedno tresti, že ko jih vidim in upam, da me v P ne bodo velik pikal.
Nitta - vsaka čast tvojmu, da razmišlja na ta načim, kapo dol, res! Pa čim manj se sekiraj, da mala ni po reglcih, pa se bo poštimal. Sem pa jst tud zdle spala 2 uri, oz. če mojg vprašaš, sem smrčala 2 uri,user posted image , res sem pa tako trdno spala, da nisem vedla kje sem, ko sem se zbudila, bila sem pa res zmatrana, sem še piškote danes pekla. Kar se pa kuharije tiče, imam do sedaj že spravljeno: golaž, haše omako za testenine, kurjo obaro, čufte v paradižnikovi omaki, sarmo (to vem, da ne smem, ko bom dojila), pa mi že zmanjka. Hmmm, lahko bi tudi kakšne zrezke v omaki, sem se zdele spomnila.... Če imaš še kakšno idejo, pa se nič šparatuser posted image

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2883
19.12.2012 19:05:20   
Inigo
sadrika - super ideje! user posted image user posted image user posted image glede sarme, jo pa lahko ješ. ampak jo naredi tko, da vsak list zelja speri pod vodo, da ne bo tok kislo. in jo kamot ješ. kr šraufa jih sam kislina, če sploh. kr najnovejše ugotovitve o kolikah pri dojenčkih kažejo, da jih sploh ne šraufa sama prehrana mame, ampak mleko. ker nimajo encima za razgradnjo laktoze. ko jim "zrase" ta encim, pa so rešeni. mi in tamali user posted image ta encim je zdaj na voljo v kapljical ColiPrev. jst jih že mam doma in pripravljeno, da ko ga začne zvijat, bom devala te kapljice. menda se dajejo ob vsakem podoju.
fajn za porodnice so tut goveji zrezki v omaki. ful pomagajo, da si opomoreš. zravn skuhaš polento (najboljše pečeno, da ti ostane še za drug dan). en dan jo ješ z rezki, drug dan pa zravn bolognez omakco.
men so ful fajna kosila, ko skuham bol močno/gosto juho in pol kakšno pecivo al pa palačinke čez. tko sm tut dost pr Brinu kuhala. dobiš velik tekočine, fajn se naješ, zdravo je in dobro. tk, da krompirjeva juha, juha z ajdovo kašo, leča al pa čičerika v zelenjavi... majka! user posted image pa tele juhice maš vse hitr fertik. govejo pa kamot vržeš v skrinjo.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2884
19.12.2012 19:15:57   
HotCat
sadrika: ufff ja mene je tudi strah igel, ampak mislim da me teh pri akupunkturi ne bo, saj ne gredo tako globoko pod kožo...sem pa čist nervozna ko grem dati kri...sploh me je pa strah ''metuljčkov'' ker se mi zdi da je dosti debelejša igla...user posted image brrrrr, grozno....ti bom ju3 poročala kako mi je bilo na akupuntkuri.

Tudi meni ni nič spreminjala PDP. Vpisala mi je na prvem pregledu (še to se je za 2 dni zmotila po ZM) in to je to...pa so mi na vseh ostalih pregledih rekli da je veliko bolj možno da bo prišel malo kakšen teden do 10 dni prej. Na nuhalni je rekla 13.1; ko sem šla 2x vmes na UZ je bil tudi datum sredi junija, na kontroli rasti ploda ji je pokazal datum prej...in danes pri atovi partnerki tudi 16.1. Ampak meni v materinski nikoli ni nič spremijala....nekatere G pa gledajo po nuhalni,...nevem...

indigo ja tudi jaz imam že coliprev kapljice doma, kolegica jih je nakaplala po dudi in potem dudo malemu v usta in je bilo bo :)

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2885
19.12.2012 19:30:42   
Inigo
HotCat - ja baje so zdj to najbolj ucinkovite kapljice na trgu. Bomo vidli kako bo :) Upam, da jih sploh ne bomo rabli. Ampak se nism slisala za dojencka, ki ga neb vsaj mal zvijali :/

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2886
19.12.2012 21:54:40   
nitta
kje pa kupite te kapljice? mogoče res bolše da jih mam že preventivno doma...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2887
19.12.2012 22:04:53   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

kje pa kupite te kapljice? mogoče res bolše da jih mam že preventivno doma...

V lekarni :)

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2888
19.12.2012 22:25:30   
nitta
sej sm buča ja, najlažje je pa tule vprašat, ste me čist preveč razvadle. Sm šla gledat na net in bejž no, baje se dobi v lekarni, joooj sm jst ena kokoš včasih :) aja baje je Galex čaj fajni za dojenje tako da morm še to nabavit, da vidmo če je res kaj na tem.

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2889
20.12.2012 5:29:00   
vesper
hej punce moje, dobro jutro
evo, do zdaj sem spala, zdaj pa me je cimra zbudila s smrcanjem[sm=smiley36.gif
se malo, se dobre 4 ure in bom ze videla svojo malo struco
user posted image
drzite pesti punce, se javim v kratkem user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2890
20.12.2012 8:28:23   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

hej punce moje, dobro jutro
evo, do zdaj sem spala, zdaj pa me je cimra zbudila s smrcanjem[sm=smiley36.gif
se malo, se dobre 4 ure in bom ze videla svojo malo struco
user posted image
drzite pesti punce, se javim v kratkem user posted image

u vesper dobra si! jaz mislim, da ne bi nic spala, ce bi vedla, da bom naslednje jutro strucko ze vidla. evo zdaj je ura skor 8.30 in midve ze stiskama kostike skupaj :)

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2891
20.12.2012 8:43:58   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

sadrika -
men so ful fajna kosila, ko skuham bol močno/gosto juho in pol kakšno pecivo al pa palačinke čez. tko sm tut dost pr Brinu kuhala. dobiš velik tekočine, fajn se naješ, zdravo je in dobro. tk, da krompirjeva juha, juha z ajdovo kašo, leča al pa čičerika v zelenjavi... majka! user posted image pa tele juhice maš vse hitr fertik. govejo pa kamot vržeš v skrinjo.

Ojoj, sej to je tud pr men problem, da tist kar je zdravo, mi "ne potegne", sem mela pred časom eno dieto, pa sem mogla jest vse to, ampak res s tako težavo in zdaj se mi je tok zagravžalo, da ne vem, če bi še šlo tole dol, ok krompirjeva župca že in seveda goveja. ampak leča, čičerika pa še kaj pa ne.

Joj Vesper se pa že začenja, sem ji kar fouš. Je dons tak fajn datum. Še nisem obupala, hodim po stopnicah gor in dol in mojmu sem obljubla sex in če že ne dosežem drugega, bom vsaj mojga mal potešila ;)

A se je kateri že odluščil čep? Kaj pa tiste, ki že imate otročke, kdaj se vam je v 1.nosečnosti?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2892
20.12.2012 9:25:10   
Inigo

sej sm buča ja, najlažje je pa tule vprašat, ste me čist preveč razvadle. Sm šla gledat na net in bejž no, baje se dobi v lekarni, joooj sm jst ena kokoš včasih :) aja baje je Galex čaj fajni za dojenje tako da morm še to nabavit, da vidmo če je res kaj na tem.

hihi user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2893
20.12.2012 9:32:00   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

sadrika -

Ojoj, sej to je tud pr men problem, da tist kar je zdravo, mi "ne potegne", sem mela pred časom eno dieto, pa sem mogla jest vse to, ampak res s tako težavo in zdaj se mi je tok zagravžalo, da ne vem, če bi še šlo tole dol, ok krompirjeva župca že in seveda goveja. ampak leča, čičerika pa še kaj pa ne.

Joj Vesper se pa že začenja, sem ji kar fouš. Je dons tak fajn datum. Še nisem obupala, hodim po stopnicah gor in dol in mojmu sem obljubla sex in če že ne dosežem drugega, bom vsaj mojga mal potešila ;)

A se je kateri že odluščil čep? Kaj pa tiste, ki že imate otročke, kdaj se vam je v 1.nosečnosti?

sadrika, men se je pr Brinu odluščil glih en mesec preden sm rodila - 6.6., rodila sm pa 6.7. user posted image bila je taka kepica sluzi, kot žolca, rjavo, malo krvavo, v velikosti oreha. nism šla niti v P, kr sm čakala, da se bo kj začel. pa se ni. mam pa na sumu, da mi je takrat začela počasi počasi kapljati plodovnica, pa nism niti vedela, ker se je mali rodil popolnoma suh. ni mel nč plodovnice. itak proti koncu nosečnosti plodovnica izginja, je je vedno manj... tko, da ta moja teorija lahk tut na celi črti pade. ampak, lahko bi pa blo, ker so mi sprožli porod, kr ni mel več v čem "plavat". mela sm pa takrat ful izcedka, pa zdj ga mam tut... ampak mi je zdj G zagotovila, da plodovnica zihr ni, kr je je še dovolj oziroma primerno. bomo vidli kaj bo na naslednjem pregledu - če pridem do tja user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2894
20.12.2012 9:33:39   
Inigo
vesper je pa zdle že mogoče mami user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2895
20.12.2012 9:39:42   
nusika2013

vesper je pa zdle že mogoče mami user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

jaaaa...srecnica!!!

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2896
20.12.2012 11:26:54   
nitta
Ja zdej je zihr že mami naša vesper :) juhej, komaj čakam...

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2897
20.12.2012 11:45:51   
Inigo

Ja zdej je zihr že mami naša vesper :) juhej, komaj čakam...

sm kr mal fauš... user posted image ene bomo še pa kr čakale... al pa ne user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2898
20.12.2012 11:50:02   
nitta
joj jst bi še kr počakala po eni strani, da naša biba vsaj še kake dobre pol kilce dobi gor, z 2800g bo pa že ok. Čeprav če gledam pa na sebe...se mi pa vsak dan bol vleče tole ja :) pa kr spala bi...sicer se na uro zbujam in obračam in hodim lulat...

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2899
20.12.2012 11:50:28   
Mala BB
Pa se je začelo. Vesper že uživa! user posted image Mene tudi zanima kako se bomo držale PDP-jev.

Punce katera je bila tako pridna in je naredila razpredelnico? Js se nič več ne spomnem kako je bilo, sploh pa mislim, da imam še stari PDP napisan. A katera ve na kateri strani je?

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2900
Stran:   <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  114 115 [116] 117 118   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
10 najpogostejših prvih znakov nosečnosti
Vsaka ženska drugače občuti prve znake nosečnosti, mi vam predstavljamo najpogostejše.

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?