|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
17.12.2012 15:29:30   
SanaNeva
Hej!

A ti drugih tabletov na morejo predpisati? Po moje se zelo matraš, naj hitro mine, da se rešiš muk.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2801
17.12.2012 15:32:10   
vesper
aja nusika pa še to sem pozabila. Kdo pa ti lahko garantira, da po naravnem pordou ne boš rabila počivat, ker boš recim otako zašita in še kaj vse lahko pride zraven, da ne govorim. Saj tam tudi ni nobene garancije. Moja kolegica je imela ful težek porod, je že 14dni od tega in še sedaj ne more ne sedet, ne prav hosit, da o hemeroidih in odvajanju sploh ne začnem debatirat...skratka, jaz rečem tako, nobena od nas je ne bo odnesla čist brez bolečin, tako ali drugače user posted image No, razen redkih srečnic, pri katerih porod poteka sanjsko in so drugi ali tretji dan že kot rožice user posted image user posted image
Jaz na žalost ne poznam nobene, oz.lažem, samo eno, od ne vem kolkih user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2802
17.12.2012 15:33:33   
nusika2013
hvala za odgovore. ne saj se v bistvu se nic ne odlocam in se vedno upam, da se bo obrnila, ampak tako me zanima kako je po CR. ce bi slucajno do tega prislo. v vsakem primeru se bom se posvetovala z zdravnikom, zadnjic sma samo tak na hitro nekaj rekla...

fjonda in vesper sta me kr malo potolazle ja. ker vcasih kaksno stvar res predstavijo hujso kot je. bom pa do 7.1. poskusala se tiste vaje, ki vcasih pomagajo, da se obrne. bomo vidli, ce bo kaj uspelo :)

baje ima proti koncu kr nekaj nosecnic problem z urinom. bomo vidli kaj bodo meni rekli, sem v cet tudi dala kri in urin.

< Sporočilo je popravil nusika2013 -- 17.12.2012 15:35:13 >

(odgovor članu SanaNeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2803
17.12.2012 15:34:28   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: SanaNeva

Hej!

A ti drugih tabletov na morejo predpisati? Po moje se zelo matraš, naj hitro mine, da se rešiš muk.

ja sej zdaj v četrtek oz.sredo pred CR se moram zmenit, naj mi dajejo nekaj drugega, ker da še potem po operaciji bruham vsak dan in se napenjam, potem sem pa tako adijo user posted image user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu SanaNeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2804
17.12.2012 15:40:32   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

IZVIRNO SPOROČILO: SanaNeva

Hej!

ja sej zdaj v četrtek oz.sredo pred CR se moram zmenit, naj mi dajejo nekaj drugega, ker da še potem po operaciji bruham vsak dan in se napenjam, potem sem pa tako adijo user posted image user posted image

katere tablete pa so ti dali? Meni je moja prejsnji teden napisala Ferrum Lek, ki jih je treba kao lizati, pa niso tako grozne. ce ne pa poskusaj kupiti pesin sok od fruktala, pa se kaksne sumecke, mogoce ti bo s tem lazje, ce bos ze kaj zbruhala po onih tabletah. je pa res ja, da ja najboljse z vitaminom C in kaksno urco po zauzitju ne mlecnih izdelkov, ker pol se prevec zeleza izloci.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2805
17.12.2012 15:54:50   
vesper
haematopan 100mg mi je predpisala. Eno tableto na tešče in vsaj pol ure nič jest. Jaz komaj čakam, da tiste pol ure mine, ker sem adijo, pa še potem mi ni vsak dan prizaneseno z bruhanjem user posted image A nič mlečnega? Tega pa nisem vedela user posted image

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2806
17.12.2012 16:06:52   
nusika2013
hjoj ta RR je kr nekaj. sploh mi ne odpira za odg, zdaj pa mi ga se poslalo ni.

v glavnem..probja ji rect za te kaj jih imam jaz. imajo okus po botrovnicah al nekaj takega, tako da se jih da komot polizati. meni je v lekarni rekla, da ni nujno, da se na tesce vzamejo, ampak tolko, da gledas da prej oz nekaj casa po tem ne jes lih nekih mlecnih stvari, ker potem ni ucinka.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2807
17.12.2012 16:08:09   
Sadrika
He he Vesper, ti resnično odštevaš... dneve, lahko že skor ure začneš. Srečnica! He, sm se sama tud odločla, da bo v četrtek, pa da vidimo, če je res kaj na tem. Mi je glih včeraj razlagala od brata partnekrka, da se je vseh 3x zavestno odločla kdaj bo in je res blo.user posted image
Kolk si mela pa prej hemoglobina? Ker mene je zdej tud strah, ker sem ga vedno mela glih na meji user posted image pa še nč kej z železom polno hrano ne jem zadnje dni, sm kr mal pozabla.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2808
17.12.2012 16:19:54   
Inigo
CR vs. vaginalni - ma nimaš nikol zagotovila, da boš pr enem al pr drugem kj profitirala user posted image lahk se tut tok strgaš pr vaginalnem, da je nazadnje še slabš, kot da bi mela CR. ampak jst bi vseen rajš poskusla z zunanjim obratom, in če slučajno ne rata, ti pol tko CR ne uide. probaš pa lahk. vaginalni je v 90% lažji za okrevanje kot CR... CR je le operacija. tko si jst mislim. glede reza je pa ful različno. baje od velikosti rok kirurga. eni režejo navzdol, eni pa vodoravno. moja mami ga ima navpično... in morm rečt, da je ful grdo user posted image za vodoravne šive pa ne vem. kolko berem, pa vidim, da bikinke po CR niso noben problem user posted image

drgač pa mene dans tk zgagira opet... ajme ajme! naj bo že konc tega user posted image user posted image user posted image

vesper - boga reva! tele tablete boš mogla menjat... bruhanje ni kul at all! user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2809
17.12.2012 16:21:20   
nikky887
vesper...jst sem tut te mela-pa mi je tu slabo blo po njih...:(

joj ampak res...noben ti ne garantira kolkk časa bomo po porodu (pa vaginalnem al pa cr) okrevale... moja tašča mi je zadnjič rekla,da eh kaj je to porod,da dvakrt prtisneš pa je vni...če mi garantira da bo to tako,mam takoj še enga...(mi gre že rahlo na jetra s svojimi izkušnjami poroda in rihtanja otroka izpred 28let,pa še takrat je bla čist zaostala v tem)...

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2810
17.12.2012 16:37:34   
vesper
sadrika držiiiim pesti, da se ti uresniči želja in mali priveka na svet točno kot si želiš. Bomo potem skupaj praznovali roj.dneve user posted image user posted image
hemoglobin pa mi je padel na 100 sedaj. Prej sem ga imela normalno med 120 in 140 vedno user posted image

nusika bom rekla za te tablete ja.

inigo mislim, da ne delajo več CR navpično. Vsaj tako je meni rekel moj dr. Veličina vreza pa je odvisna od otrokove glavice. Meni je rekel, da boma še UZ nardila, da točno izmeri glavico in se bomo potem odločili za vrez. Ampak rekel je, da bo delal na tem, da ne bo vrezal več kot 10cm, pa še to res čist nad sramno kostjo, ker se dobro zaveda, da imam rada bikinke user posted image user posted image
Bruhanje pa je res katastrofa ja, sedaj še toliko bolj, ker me potem še vse bolj boli user posted image user posted image

nikky pa kaj ti jih je potem zamenjla al kako? Kere pa ti je dala?

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2811
17.12.2012 16:48:55   
nikky887
ja,ne delajo več navpičnih rezov pri cr (nova moda)razen seveda če drugač ne gre...
vesper...jst sm jih en mesec jedlaa (no,sm jst usaj bruhala nism,sm slabo mi je blo orng po njih,pa sm prvi teden predvidevala da je to še "stara slabost"-da pač rabi telo neki časa,da se navadi na tablete,smni blo to to...meni jih je dala lih zarad tega ker sem se že prej čist zanč počutla(vrtelo se mi je,pa slabost-tista slabost k jo občutiš tik preden skup padeš),tk da sm tist mesec vztrajala pr teh tabletih,da sm jih pojedla do konca,pol ji nism pa nč več rekla,ker sm raje železo z hrano dodajala.rdeča pesa in podobno,pa še kake šumeče tablete...
men je blo tut po elevit ful slabo in sem komi čakala,da jih neham jest...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2812
17.12.2012 16:52:21   
nikky887
vesper: aja je pa baje boljši sirup(nevem če je isto ime)...moja sestra je sirup pila,pa ji ni blo slabo...sm ne morš ga kupt (no,itak je to samoplačniško-vsaj meni je dala samoplačniško,ker ti mora baje ginek.napisat,da potrebuješ zdravilo za zviševanje hemoglobina)...no,mogoč sam pr nas v lekarni tolk komplicirajo ;)

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2813
17.12.2012 16:57:47   
nusika2013
ja saj jaz isto mislim, da tud po vaginalnem nimas garancije kako bo. moja sodelavka je imela se 2 meseca probleme, ker so jo tako površno zašili, v glavnem cela storija. druga prijatlca pa je rekla, da sploh nima vec zelje po sexu, ker so jo tako cudno vrezali in pol nazaj zasili, da se sploh noce vec spodaj pogledat. v glavnem..cist kak imas sreco :)

CR pa res ne delajo vec navpicno, ampak vodoravno. no saj glede na to, da imam sreco in se mi rane kr hitro celijo, bi verjetno tud po CR hitro okrevala. bomo videli kako bo.

hjoj kak vam zavidam, da ste ze tako dalec, da bote lahko zibale. bog ve kdaj bom jaz lahko videla svojo pipiko. upam,da mi ne bo treba do konca jan cakat. kaj si lahko zbiras datum CR oz teden. vem, da more biti najmanj 37 T, ampak jaz nebi lih do 40 T cakala :)

punce jaz pa ne vem kak zgleda tocno to otrdevanje. mene edino vcasih popoldan ful boli trebuh in imam obcutek kot da mi kozo iz hrbta vleceuser posted image me pa dans ful boli cel trebuh, ker se mi je zjutraj toliko premikala noter :)

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2814
17.12.2012 18:51:48   
vesper
nikky vidim, da imava midve iste probleme. Kje si prej hodila, da bi se malo tolažile skupaj user posted image zdaj bo itak že počasi konec. Namreč tudi meni je bilo po elevitu nesznosno slabo in mi je potem G rekla, naj preneham z jemanjem, ker če po vsaki tableti bruham je to še vse skupaj slabše. Naj raznoliko jem in bom dobila vse kaj potrebujem. In kot zgleda, mi je do 36 tedna uspevalo, zdaj pa se je poslabšalo. Saj tudi hrano jem slabšo, tako da...Drugače pa ja, tudi jaz sem mogla te tablete plačat, je vse to samopljačljivo po moje user posted image

nusika dvomim če si lahko datum za CR zbiraš, razen, da jamraš tam, da se ful slabo počutiš in kaj vem kaj še vse. Če kaj pomaga. Vsekakor pa ti svetujem, da počakaš do konec 37.tedna oz.začetek 38.tedna, čeprav te bodo itak oni v to prisilili, razen če bo ogrožen otrok ali ti iz kakršnegakoli razloga. Samo tako bodo nardili CR prej, pred 38.tednom pa ziher ne.
Jaz bom v četrtek začetek 38.tedna in lahko komot delamo CR, bi še mogoče malo čakali, če res ne bi imela že vse tolk zmehčano in je še samo vprašanje časa kdaj se kaj začne. Je pa boljše da se lepo pripraviš oz.te pripravijo tako kot morajo na CR, kot pa da se vse zgodi v tisti paniki...

Ma, moram priznat, mene malo grabi panika. Imam more, kaj če umrem tam gor na tisti mizi, pa take...ajme ajme, sem bolana user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2815
17.12.2012 18:54:01   
nitta
Če sem vas že včeraj morila s to mojo stekleno steno :) no danes je prišel steklar in sm se odločila da bo navadno belo steklo pa konc debate. Zdaj pa išče nalepke za na steklo :) hihi in ko se jih naveličam jih potrgam stran pa nove gor. Bo še najbolše tako, tak da hvala za nasvete. :)

mene pa danes tako boli trebuh in želodec ker mi nekam gor rine tamala....a se naj ne bi zdej že spustila ko sem v 36 tednu? mene še vedno tako gor tišči :(((

Neposredna povezava do sporočila: 2816
17.12.2012 19:25:46   
zvezdica01
Januarke poiščite Nino Hočevar (profilna sončni zahod) na fb pa vas bom hitro dodala user posted image vmes nisem mogla videt če je kaj novega na mailu zdej pa spet delauser posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2817
17.12.2012 19:31:17   
SanaNeva
oooo jupiiii! Evo sem že kliknila...user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu zvezdica01)
Neposredna povezava do sporočila: 2818
17.12.2012 20:06:39   
vesper
nitta jupiii za steklo. user posted image user posted image Jap, moje mnenje je, da si se tako najboljše odločila user posted image
Drugače pa, kot zgleda se ne spustijo vsi otroci dol al kaj, ker mene tudi neverjetno še vedno pritiska v rebra, pa počasi zaključujem 37.teden. user posted image

(odgovor članu SanaNeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2819
17.12.2012 20:08:10   
nikky887
vesper ja na srečo je konc skor ja...zate prej ko zame user posted image
jst drugač razen te slabosti, ni nobenih drugih problemov (k so se začele nekje po drugem mescu,pa pol umes v kakem petem malo nehale in pol spet začele-torej mi je itak celo nosečnost slabo), pa sicer bruhala nisem, sam so se mi pa te slabosti tolk zamerle,da res upam da bo moja pikica pridna,da mi bo dala voljo za še enega otroka,k drugač mislim da bo kr edinka,sej po moje bom mela čist drugačno mnenje,ko jo dobim v roke,ampak zaenkrat komi čakam da bo že konc nosečnostiuser posted image ...no moj jih hoče še najmnj2-pa sm mu rekla,da pol bo on nosečuser posted image

(odgovor članu SanaNeva)
Neposredna povezava do sporočila: 2820
17.12.2012 20:31:20   
vesper
hahahaha nikky ja, pravilno si mu povedala. Moški, če bi par dni mogli bit noseči bi znoreli verjetno in si hitro premislili kaj govorijo. Midva sva zaenkrat sicer oba za enega, ampak saj veš, zarečenega kruha se največ poje.
Najbolj mi je zanimivo, ko začne kakšen moški pametovat o porodu, v smislu, pa saj ni to tako hudo, saj pa se da zdržat itd...jaz mu samo rečem, kaj si ti rojeval na tisti, mizi da veš kako je in kako bo? nisi? pol pa bodi tiho, za vekomaj, amen user posted image user posted image

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2821
17.12.2012 20:40:58   
nikky887

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

hahahaha nikky ja, pravilno si mu povedala. Moški, če bi par dni mogli bit noseči bi znoreli verjetno in si hitro premislili kaj govorijo. Midva sva zaenkrat sicer oba za enega, ampak saj veš, zarečenega kruha se največ poje.
Najbolj mi je zanimivo, ko začne kakšen moški pametovat o porodu, v smislu, pa saj ni to tako hudo, saj pa se da zdržat itd...jaz mu samo rečem, kaj si ti rojeval na tisti, mizi da veš kako je in kako bo? nisi? pol pa bodi tiho, za vekomaj, amen user posted image user posted image

hehe...ja sej...jst sem prej zmerej govorila da bom mela 4 (pr meni doma nas je tolk in nam je blo ful lepo),on je biu pa bolj za dva...zdej sm pa jst zmanjšala na enega ona pa na3+...
ma sej kolk je biu tut proti temu da bi biu pr porodu zraven se je kr hitro premislu,pa zdej kr sočustvuje z mano,pa tut če bi mu sred noči rekla da mi gre nevem kam po bilo kaj bi šeu...sm vseeno ne more bit noseč...trebuh je najlažje nosit, zraven met pa še raznorazne nosečniške težave je pa drug problem...pa ko mu jamram da mi je ful trebuh (no tuki od šivov)popokalo, me zmeri tolaži,da to bo zginlo,pa tut kr navdušen je ratau nad tem da bo doma na očetov. dopustu,da bo lahko pomagau...
sam sem tut razmišljala kulk so včasih tipi idioti kar se tiče otrok...sej ženskam tut ni v zibko položena skrb za otroka...ne všteka mi kk moški niso tulk praktični,da bi recimo znali plenico pravilno obrntuser posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2822
17.12.2012 22:18:51   
nikky887
Hei
eno vprasanje glede vseh potrebnih in nepotrebnh papirjev...
kdaj ste oddale vlogo za pomoc ob rojstvu,pa tisto za porodnisko?jst sm ze kr lep cajt nazaj,pa nism sploh se odlocbe dobila...:(

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2823
18.12.2012 4:44:09   
Sadrika
Vesper - oprosti, sej verjetno si že kje napisala, pa ne najdem - kako si se odločila, a za spinalno al splošno?

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2824
18.12.2012 7:33:26   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Sadrika

Vesper - oprosti, sej verjetno si že kje napisala, pa ne najdem - kako si se odločila, a za spinalno al splošno?

Sadrika za splošno. Ne predstavljam si, da bi bila budna in čutila kopanje po mojem trebuhu user posted image user posted image Sem preveč občutljiva na te stvari, če pa ne bi bila občuljiva, bi se pa verjetno za spinalno. Prej prideš k sebi in otročka takoj vidiš. to mi je plus pri spinalni. Ampak nimam poguma user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2825
Stran:   <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  111 112 [113] 114 115   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kopanje novorojenčka.
пеперутка16

Ste kopali dojenčka preden je odpadla popkovina?