nusika2013
|
IZVIRNO SPOROČILO: araucaria Zivjo punce, Joj ste se razpisale od petka... nitta - Glede zeje sva na istem. Jaz imam super suhe ustnice, zejna non-stop, popijem vsaj 2L na dan, ce ne se vec. modrci - Glede modrcev pravijo, da kupi dve stevilki vecjega. Ceprav je to meni mal prevec; si ne predstavljam, da bi prsi tako narasle. Naj bi se pa prsi napolnile z mlekom nekje 3. oz. 4. dan po porodu; takrat naj bi bile najvecje. Sedaj prodajajo ze take z luknjami vmes, da lahko male zabe diskretno nafutramo, potem pa luknje zapolnimo s kompresami (takimi za enkratno uporabo ali pa pralne). nusika 2013 - Nc panike zarad glavice. Dohtarji nam povedo marsikaj; tudi men je rekla moja G, da ima kao neo tekocino v glavi, panika zarad hydrocephalusa, teden kasneje pa je bilo vse ok. Sedaj nazadnje mi je rekla, da ima eno nogo krajso od druge, pa da ni zihr; pa me je dala se na en ultrazvok za bozic. Moj pravi naj se ne sekiram, da je itak rekla, da je cist mala razlika (a jaz trapa sem pozabla vprasat kolk je ta razlika), pa da bo itak vse ok, tko k je se vedno blo. Zihr sem, da bo vse ok. vesper - Tud men trebuh otrdeva in vcasih je prav zoprno. Pomaga, ce se ulezes, usedes, umiris.... Je res zoprno, ampak to se samo maternica pripravlja na porod; to so tako imenovani 'false contractions' - braxton-Hicks contractions. carski rez - punce nc bat, bomo probale normalno rodit, ce pa ne bo slo, bo pa pac carski rez. Dobra stran je ta, da hitro mine; pol urice max in imas svojo mao zabo ob sebi. Za carski rez ti dajo al epiduralno al neko drugo injekcijo (se ne spomnim sedaj), da te (delno) ohromijo navzdol, zaveso a joski, da ne gledas kaj se dogaja, kateter v mehur, delno te obrijejo spodaj, nastimajo ti vse cevcice za vse mozne tekocine, merilec pritiska pa srcnega utripa, trikrat prerezejo 10cm vodoravno nad sramno kostjo in to je to. Ta rez se kasneje zaceli in baj izgine, tko da lahko komot obleces bikini. Zihr sem se kaj pozabla. Zihr sem tud, da ni tko strasno kot se slisi. hjoj kak si me zdaj razveselila. ja ta k...hidrocephalus mi bo unicil pol nosecnosti. na kozlanje mi ze gre. cele dneve razmisljam o tem. enkrat vmes mi je rekel zdravnik, da se kljub temu, da je zrastla glavica to ni povecalo, moja G pa prejsnji teden spet unicla vse. vceraj sem mela prav izbruh custev. sma se z mojim nekaj malega zgrabla in pol sem zacela se o tem razmisljat, da gre vse narobe in adijo....krokodilje solze eno uro, da me je komaj pomiril. seveda non stop razmisljam o tem, saj se prepricujem, da bo vse ok, sam vedno ostane tisti dvom odzadaj. aja glede nogice pa so moji prijateljici isto rekli. ona je bla ista reva ko jaz. vsakic ko je sla na pregled je blo nekaj novega. je rekla. da se na koncu ni upala vec s svojim avtom peljat tja, ker je bla tak zivcna. rekli so ji, da bo mali pritlikavec zaradi ene krajse nogice, pol drugic, da ima tak visok pritisk, da ce se to ne bo nehalo, da bo dobil mozganske krvavitve. itd....valda da je mela visokega, ce je travme vsakic dozivljala ko je sla v bolnico na pregled. ce ne bi bilo enega zdravnika, ki jo je srecal, ko se je jokala na hodniku, bi ji zaradi tega "visokega" pritiska v 32 T sprozli porod, je dobila ze injekcijo za razvoj pljuc...je blo pa na koncu vse ok in ima dans popolnoma zdravega in normalnega fantka. zenske drzite pesti jutri zame. imam spet ta peklenski UZ glavice v bolnici. hjoj kak me je strah kaj bodo tokrat komentirali :( jaz bi dala svojo duso. da mi recejo, da je vse ok in da je zginlo to. res dam vse na svetu, ker bi se rada malo vseeno uzivala z mojo bibo v trebuhu
|