|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
13.12.2012 11:29:23   
alenkita1
Super ste me potolažle:)ma sej pomoje je tudi prišlo do napake v meritvi ampak bomo vidli.Sej tudi ginekolog je omenil to možnost.
Ampak vseno se prestršiš,saj je do zdej vse poteklalo super.;)

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2701
13.12.2012 13:40:32   
nusika2013

IZVIRNO SPOROČILO: sandra_sandra

inigo user posted image joj punce moje drage...kako naj vam povem...jst grem jutr zjutri rodit..punčka je gospa se kr na ritko usedla,težka je 2550 g, fantek je pa pripravljen na glavici za ven,pa težek je 2400g,prav ginekologinja ni kej več čakat..da sta oba lepo razvita,men je mal pritisk zrastu,pa mal beljakovin v urinu..in to je to!
sem pa po zeloooo dolgem razmisljanju se odločila za lokalno anstezijo,mi je tud anesteziologinja danes "svetovala"..ubistvu niti ne tok svetovala,prov reva je bila ob vseh mojih vprašanjih..pri lokalni dobiš takoj štručkouser posted image bolečin naj nebi nič čutili,pa neke do 3h naj bi trajalo "okrevanje" to da ne čutiš navzdol..ne vem..zelo težko sem se odločila ampak sem se za spinalno! kaj naj vam še napišem..mal me je strah,po drugi strani sem pa vesela da je z danes na jutr,..da se nimam cajta sekirat..
vsem vam želim čim manj zgage,čim več zdravja in čim manj požrtih cotkuser posted image

sandra_sandra
zelimo ti vse najboljse! jaz sem ti tud faus, da bos svojadva pikeca spoznala ze tako hitro. sporoci kako je bilo vse skupaj. tud jaz bi se odlocla za lokalno, mi je tud pomembno, da bi mojo puncko takoj dobila v roke.

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 2702
13.12.2012 14:04:04   
nusika2013
hei punce!

evo jaz sem lihkar prisla nazaj iz pregleda. je bil glavni zdravnik, pa je rekel, da v glavici je tisti del res povecan, ampak tud odvisno kje meris,tako da so razlike minimalne (za 2-3 mm). v tem primeru ko kaj odstopa naredijo amniocintezo, tolko, da se prepricajo, da je vse ok. to so meni naredili in sem danes se dobila drugi izvid in je vse okuser posted image user posted image tako da so vse genske napake izlocili. oblika glavice je ok, sicer je kao se vedno vecja za 2 tedna, ampak da to se nic ne pomeni. da pac zaenkrat vse zgleda ok, da so se mozgani razvili, da vse strukture zgledajo ok. da pa se, ce bi ze blo karkoli narobe lahko vidi sele ko otrok napreduje v razvoju in ce bi se zgodilo, da bi zaostajala za drugimi (ceprav je rekel, da naj ne pretiravam v casovnih okvirjih), se pac potem vpelje fizioterapevta in se to da hitro popraviti. zaenkrat pa ne vidi nobenih problemov, da lahko da je to samo pac njena znacilnost oz. so mogoce popokale kake zilice v glavici in se je nabralo malo vec tekocine noter.user posted image

sem kr pomirjena sedaj. narocil me je cez slabe 4 tedne, tolko da vidijo in ce se do takrat ne bo obrnila bomo dolocili datum za CR ali pa lahko izvede tudi zunanji obrat, ce se bom odlocla (kar je moja G prejsnji teden fuuul bla proti, on pa je sam predlagal, tako da predvidevam da pol ze ni nic hujsega).

no toliko o meritvah, da te alenkita malo pomirim. meni je moja g prejsnji teden zmerila obseg glavice 32,3 cm v 33 T, zdaj pa sem 34 T in mi je dans zdravnik zmeril obseg 31,3 cm, kar je ogromna razlika. po izracunih vidim, da niti nima nevem kak prevelikega obsega za ta teden kaj sem. ima pa moja biba 2100 g. jeeeej....

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2703
13.12.2012 14:08:13   
nusika2013
vesper drzim pesti, da bo vse ok v ponedeljek. sporoci kako je kaj potekalo. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2704
13.12.2012 14:48:16   
Sadrika
Super nusika user posted image user posted image user posted image user posted image
sem vesela zate, da je vse ok, čeprav smo to tudi vedele, ampak je pa to še samo dodatna potrditev. Le tako naprej in bravo za pridelane 2100g.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2705
13.12.2012 14:56:24   
vesper
hej hej punce,

Danes sem bila še na zadnjem pregledu tukaj pri moji G v MB. Mislim, sem bila kr razočarana no. Glede na to, da je zadnjič nardila kr eno paniko kako imam zmehčan MV in me hotela obdržat na opazovanju itd...se danes recimo ni zato niti zavzela user posted image user posted image Je rekla nič ,zdaj smo itak že v začetku 37.tedna zdaj še tak samo čakamo kdaj se bo začelo. Naročila me je recimo komaj 3.1., ker gre ona na dopust in so prazniki. Če pa bo kaj pa naj pridem prej. Nobenega CTG, nič. Če ne bi bila naročena za pondeljek na CR (kar ona ne ve, ker bi še to tečnarila) bi ji sigurno zagnjavila kaj me tako pozno naroča in kaj je zdaj z mojim MV.
Pa še nekaj me zanima punce, tak za info samo. Kako oni vejo oz.vidijo če je recimo premalo plodovnice? Kako ti lahko brez pregleda, razen merjenja te dolžine od popka pa do sramne kosti in pač poslušanja utripa, kako ti lahko na podlagi tega rečejo da je z user posted image vse ok.
Ne vem no, hvala bogu da se v pondeljek to konča, drugače bi imela praznike malo zaskrbljujoče user posted image
Ampak spet me pa jezi in mi gre ful na živce, da se na koncu spet izkaže, da če ne bi imela pač te sreče, da grem na CR k zdravniku ki je pač družinski prijatelj, si pri teh doktorjih samo ena številka. Vse gre kot po tekočem traku...user posted image user posted image

V glavnem mirna sem zaradi tega, ker imam jutri itak pregled pred CR in bomo videli kaj bo povedal doktor jutri na Ptuju. Komaj čakam user posted image

nusika super super, sem zelo vesela, da si pomirjena in so ti končno razložili tako kot treba user posted image user posted image

Sandra_sandra že cel dan mislim na tebe, upam da nam kaj javiš kako je bilo in kako sta tvoji dve štručki user posted image user posted image

sandra zdaj pa mi ni več jasno user posted image Kaj tebi so spet delali zunanji obrat al kako?

inigo kako ste? Kako je Brin?

helenčica me veseli, da nisem edina user posted image sem včeraj kupila mandlje in nič pomagali user posted image še bolj me je peklo menda user posted image user posted image
saj še samo malo...

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

Neposredna povezava do sporočila: 2706
13.12.2012 14:59:37   
vesper
sadrika ta pos za zunanji obrat je bil namenjen tebi user posted image sem nick narobe napisala user posted image
Kaj so ti ga spet delali al kako?

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2707
13.12.2012 15:12:20   
nikky887

ja na splošno smo sam številke...:( jst sicer nimam nekih težav s svojo,sam mi je bla od sestre ginek (k dela samo privat) 100krat bolj všeč, pe če z druge strani pogledaš-prideš ko si naročen točno,ne da rabiš še eno uro čakat, pa sam odnos je boljši,si vzame čas za pogovor, je sicer vsak pregled plačljiv,pa te lab. tut,sam vseeno,če bi bla bližje ljubljani bi se zihr pr tej naročala...

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2708
13.12.2012 15:38:22   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: vesper

sadrika ta pos za zunanji obrat je bil namenjen tebi user posted image sem nick narobe napisala user posted image
Kaj so ti ga spet delali al kako?

Ne, ne....delali so mi ga samo 1x in sem bolj podrobno ga opisala HotCat, ker je hotela vedeti kako izgleda in ker imava isto G.
Pa tudi ne bi želela več, da bi mi ga delali.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2709
13.12.2012 16:21:18   
HotCat

MalaBB: jaz sem bila na ogledu porodnišnice, in je bilo res super. Babica ful prijazna, res vse nam je razložila...pogovarjali skmo se tudi o protibolečinskih sredstvih....imajo ultivo ki jo izvaja dr. Jošt (njegovo telefonsko imam če jo boš potrebovala, smo jo dobili v materinsko šoli), sicer je omenila da zeloooo redko imajo tudi EA, ampak je res redko da je anastezist na voljo za EA. Prej je možnost za ultivo, ampak tudi to ni sigurno....

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2710
13.12.2012 16:23:25   
Inigo
vesper - čak, jst zdj nč ne razumem... kk tvoja G ne ve za CR? k si se sploh pol dogovorila za CR in s kakšnim razlogom (glede na to da tvoja G ni dala pobude za CR)? drgač pa hvala za vprašanje - mali je kr bolš. še vedno je cel flekast, ampak vročine dans ni mel, kar je 1A!

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2711
13.12.2012 16:25:21   
Inigo
nusika - ful sm vesela da je vse ok! glede meritev se bom pa raje zadržala... itak je že blo tolko debate in vse se strinjamo kako je. user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2712
13.12.2012 16:40:05   
Mala BB
HotCat - super, da si šla in da ti je bilo všeč. So meni tudi zelo hvalili to babico, ki ima to čez. Ja in vsi govorijo samo o dr. Joštu,pa kaj a nimamo v Ce še koga, samo njega? Sej ne, da je kej narobe z njim, ga sploh ne poznam, ampak če bi jih bilo več... Kako se pa tebi zdi vsa ta zadeva z EA oz. Ultivo? A to lahko imam pa sigurno? Bi te res lepo prosila za telefonsko (nam je pa niso dali v materinski). Ne vem, se še odločam...

Vesper - ha ha, kako ti je pa to uspelo da tvoj G ne ve za CR?! To mi pa res ni jasno

Za vse, ki že imate otročke - jutri se v Celju odpira Pravljična dežela!user posted image

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2713
13.12.2012 17:38:46   
nitta
....upam da me Renata81 ne bo preveč kregala, samo da vam sporočim ker že sprašujete, je z njo in njenim fantkom vse v redu in se od ponedeljka naprej cartajo-tako kot je napisala da se bodo :)

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2714
13.12.2012 17:42:03   
vesper

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

vesper - čak, jst zdj nč ne razumem... kk tvoja G ne ve za CR? k si se sploh pol dogovorila za CR in s kakšnim razlogom (glede na to da tvoja G ni dala pobude za CR)? drgač pa hvala za vprašanje - mali je kr bolš. še vedno je cel flekast, ampak vročine dans ni mel, kar je 1A!

hahahah punce ma sem zabluzila a, saj ni čudno da ne razumete ko pišem ko ena kura user posted image user posted image user posted image user posted image
Moja zgodba je takšna:
Jaz grem na CR na Ptuj kjer dela ginekolog, ki je naš družinski prijatelj. Z njim sem se tudi takrat pogovarjala in na podlagi pogovora in pregleda, ki mi ga je nardil on v ambulanti individualno, sva se odločila za CR. To bo meni on nardil čist tako, kako bi rekla, prijateljsko. Moja G tukaj v MB, po pogovoru, ko sva se pogovarjale glede mojega poroda itd....je moje želje za CR dobesedno preslišala, plus tega nje od jutri naprej več ni v ambulanti in se gospa vrne po praznikih oz.po novem letu. Vse kar mi je ona svetovala za "lažji" porod je bila akupunktura.
Tudi vse operacije, kaj se tiče ginekologije laparoskopija, histeroskopija, mi je delal on in njemu res zelo zaupam. Tudi če bi mi ona ponudila možnost za CR, bi se v vsakem primeru verjetno odločila, da grem k njemu. Saj pravim, jaz bi lahko rodila naravno, vendar bi porod trajal dolgo, zelo bi se namučila in jaz in otrok, zato potem razlog za CR.
Zakaj pa imam tukaj G v Mariboru in nisem pacientka pri njemu, je pa zato, ker mi je tukaj veliko bližje, dostikrat sem sama in bi se mogla na Ptuj vozit, pa njega tudi velikokrat ni v ambulanti, ker veliko dela in predava v tujini. Ko pa pride pač do kakšnih večjih situacij, pa je on vedno tukaj za mene in mi vedno priskoči na pomoč.
Namreč midva sva imela oploditev z IVF, ker sva se naravno zelo dolgo trudila in nisva zanosila, pa je tudi bil on cel postopek zraven in me je spremljal. Tako, to je nekako bolj podroben povzetek moje zgodbe. Upam, da sem razložila bolj razumljivo user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2715
13.12.2012 17:43:15   
vesper
iiiiii renata super, zelo zelo sem vesela user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2716
13.12.2012 18:09:16   
Sadrika
nitta - vse čestitke renati81 user posted image user posted image user posted image
Upam, da se še sama kaj oglasi in pove svojo porodno zgodbo.

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2717
13.12.2012 18:12:18   
Sadrika
Vesper - pa zdaj verjetno nisi šla na akupunkturo?
Kaj pa tvoja G ve za tega na Ptuju? In glede tvojega MV, je šla brez kakšnega napotka in brez slabe vesti na dopust in boli njo kako boš rodila? Ma ta pa je....Še dobro, da imaš tega na Ptuju.

(odgovor članu vesper)
Neposredna povezava do sporočila: 2718
13.12.2012 18:18:23   
nusika2013
i renata vse najlepse!

nitta ti kr zavidam, da imas "privat" ginekologa :) upam, da bo vse ok v pon in da bos koncno zibala svojega tezko pricakovanega pikeca!

drugace pa hvala za skrb punce. jaz sem kr pomirjena :) samo zdaj ne vem kaj naj al naj zacnem pit ta malinov cas al ne. ce se ne bo obrnila bom tak mela CR. kaj bi ve naredila? kaj lahko mehcanje MV kaj vpliva pol na CR?

inigo sem vesela, da je tvoj Brin boljse! boga ej...kaj mislis, da je to s tvojo nosecnostjo povezano? da bi bilo kaj psihicno? ce pravis, da tega prej ni imel.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2719
13.12.2012 19:16:17   
Inigo
vesper - a takooooo! user posted image ja super pol. fajn, da maš nekoga nakaterega se lahko resnično zaneseš. user posted image pa še češtitke za uspešen IVF! nam je ratalo v prvo... user posted image pomoje sm zanosla še preden sva dokončala pogovor user posted image user posted image user posted image user posted image

renata - ČESTITKEEEEE! bravo pobek in bravo mami! želim vama vse najlepše! user posted image user posted image user posted image

mala BB - kje pa je ta Pravljična dežela? bomo šli kj pogledat, ko se fič firič pozdravi.

nusika - ma pomoje ne... to nagnjenost k anginam (kr škrlatinka je tko angina s pikicami po telesu in čist nč drugega) ima pomoje po men. jst sm jih mela kot po traku... potem se je čez najstništvo malo umirilo, po porodu pa so se spet pojavile. ampak ne v tok hudih oblikah kot prej. tk čudno, da mi še AB sploh kj primejo user posted image je pa rekla pediatrinja, da je škrlatink kar nekaj vrst in lahko imaš vsakič drugo. tpička ne streptokokna, so pa tudi stafilokokne... svašta ej!

Neposredna povezava do sporočila: 2720
13.12.2012 19:21:13   
vesper
sadrika ne, nisem šla na akupunkturo. Zdaj če bom imela CR nima smisla. Saj to ravno me jezi pri moji G, da deluje tak brezbrižno, oz.pač če bo kaj idi v P, jaz itak več tukaj nič ne morem. V takem smislu no. Saj jaz vem, da je tudi ona samo človek in radi sprostitev in dopust itd...ampak ne vem no, potem bi vsaj poskrbela za neko menjavo, glede na nosečke ki so pač čist pred rokom in bi bilo fajn nardit preglede na majn cajta kot tri tedne itd...Mah saj vem, to nam pač pripada in tako pač je, v tej naši preljubi državici user posted image
Jaz imam sicer zdaj srečo, ker imam pač njega, kaj pa če nimaš nobenega, ki ga pač poznaš? Pač čakaš in bo kaj bo, pa trpi tam gor na oni mizi, briga njih, bodo že sproti reševali zaplete. user posted image Sej za njo je bila itak tema o porodu zaključena, že z predlogom akupunkture. Ma eh, ko jo šora. 3.1 bom samo klicala, da odpovedujem pregled, ker se že cartam doma z mojim pikecom user posted image user posted image
Sadrika kaj boš pa se ti sedaj odločila glede poroda?

nusika ne vem če glih kaj vpliva mehčanje MV na CR, samo mogoče to, da ti CR nardijo prej, da te pač pripravijo nanj. Jaz sem mojemu doktorju povedala, da imam pač že čist zmehčan MV in se je na podlagi tega potem tudi odločil za 17.12. namesto 24.12. Ker je pač fajn ,če imaš napovedam CR, da jih kaj ne preseneti. Moraš bit en dan prej noter, da ti nardijo pač vse potrebne preglede in moraš bit tešča itd..

inigo sem vesela, da je Brin bolje. user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2721
13.12.2012 19:21:45   
Mala BB
Inigo - PRAVLJIČNA DEŽELA je na Glavnem trgu (v centru mestu). Ne skrbi, boš takoj našla. Je pa res lušna zadeva, pravljične vile, glasbeni nastopi, malecki plešejo, vse kupuješ s pravljičnim denarjem in pol seveda prihod Božička, po 25.12. pa Dedka Mraza. To bo vsak dan, 31.12. imajo pa še silvestrovanje za najmlajše in ob 12. uri na veliko odštevajo. Pa kočija in konjički....

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2722
13.12.2012 20:23:29   
HotCat
malabb: hmmmm ja žal ni nujno da sta EA ali Ultiva sploh na voljo...je bolj pač če imaš srečo. Je pa večja možnost za Ultivo kot za EA, tko da jaz sem nad EA obupala hihi, pa držim pesti da bo vsaj ultiva na voljo user posted image . Telefonsko od dr. Jošta ti pošljem na ZS

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2723
14.12.2012 7:36:41   
Bijoux
Uaau, kar res so se začele zadeve premikati...renata se že crklja, sandra_sandra tudi, vesper se bo kmalu.. user posted image user posted image kako lepo user posted image

Mi smo pa še čisto v pripravah..ta vikend šele dobimo previjalno, tako da bomo prali na veliko in takoj zatem pripravim še obe torbi za porodnišnico. Komaj čakam, da bom malo bolj mirna user posted image

Punce..nekaj se spomnim, da je bilo že o tem govora...ampak ali je normalno, da se vsako noč in jutro zbujam zaradi tega, ker mi desna roka zaspi? Pa vedno je desna in vedno samo če na levem boku ležim. Danes je še malo hujše, ker mi še zdaj ko sem pokonci kar malo oddrema, pa jo premigam in se zbudi. Je kar strašljivo no..

A veste, da se jaz s svojim ginekologom nisem še čisto nič pogovarjala o porodu...nikoli nič ne vpraša, kakšni so kaj moji nameni, MV mi še ni pregledal, zdaj nazadnje me tako ali tako sploh ni dal na ultrazvok, ampak je pogledal samo izvide vode. In vprašal je koliko brca. Pa se mi to ni zdelo tako čudno, ker ga tako ali tako ne bo pri porodu. Zdaj pa berem, koliko se ve o tem pogovarjate, pa mi je postalo malo čudno.

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2724
14.12.2012 7:54:33   
nikky887
jutro!
iii...čestitke vsem user posted image user posted image user posted image
joj jst komi čakam da bom tut jst med vami,k se že crklate doma...pr meni je vse že ready,sam kozmetiko zase in za pikico danse kupim...
joj čez dan se še lohk premikam,bolj je panike ponoč,k je treba ustat za wc...se počutim ko stara teta user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2725
Stran:   <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  107 108 [109] 110 111   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?
Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
Poglejte, kako se med porodom premaknejo k...
Ta neverjetna fotografija porodnice dokazuje, kako neverjetno je človeško telo. Poglejte, kako je videti anatomija porod...

Kdaj po klomifenu ste zanosile?
metuljcek27

1-3 mesece (68%)

4-6 mesecev (6%)

6-12 mesecev (5%)

1-2 leti (3%)

več (18%)

Število vseh glasov: 626

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!