|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Januarke 2013
12.12.2012 17:05:55   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nitta

Inigo, nočem te strašit ampak koprivka je resna zadeva, upam da sta že šla k zdravniku. Men se je lani zgodilo da sem sredi noči zatipala koprivko, celo noč zgubljala zavesta, zjutraj ko sm vstala padla skupaj in razbila glavo ter kolena, celo pot do urgence bruhala (ne vem al od koprivke al od pretresa možganov), na urgenci po parih inekcijah pršla k sebi, doma popoldne še slabše, nazaj na urgenco-z rešilcem direkt v bolnico ker se mi je zapru sapnik in sm bla 3 dni na respiraorju ker sama nism mogla dihat. Baje da je bila alergija, samo ne vemo še na kaj, glih to je razlog da grem rodit najverjetneje v Postojno kjer imajo še druge analgetike ne samo ****lokain in sm se lahko že v naprej dogovorila da dobim nekaj drugega, ker je največja verjetnost da imam alergijo ravno na ta analgetik. (to pomeni da bi me v Brežicah recimo na živo šivali in vse). Upam da ni hujšega in da se kaj ne nalezeš-saj načeloma koprivka ni nalezljiva in je najpogosteje izraz povišane temperature ali pa alergije.

vem ja. koprivka je u bistvu alergična reakcija na nekaj. ampak ni nč novga jedel al pil. in glede na to, da se je vse skupaj začelo kot prehlad ali viroza... se sam bojim da je 5. ali 6. otroška bolezen. obe sta "super" za nosečnico... sporočim kakšne sreče smo. ob 18h mama zdravnika.

vesper - ga ti biksaš user posted image user posted image user posted image jst sm jih tut po celo tablico pojedla... dans si tk morm po novo škatlo it. itak bom mogla kj v lekarno za malega in morm vzet še rennie zase. ampak bot ti srečna!!! v pondelk se vse sup konča! jst bom pa trpela še en mesec... user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2676
12.12.2012 17:06:43   
Inigo
nusika - fajn zrihtaj še ta UZ. sj vem da si jih sita in sita že vse besed okoli tega... obup, vem. naj ti hitro mine user posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2677
12.12.2012 17:07:35   
nitta
Am....jst ko se zjutraj zbudim in grem lulat mam vedno tak nežno rumenkast izcedek-sm tut do tega trenutka mislila da je normalno, nič me ne peče, nič ne boli... čez dan ga je potem manj, oziroma vsake tolko kaka kapljica. niti nisem omenila ginekologinji, a bi morala? je lahko kaj narobe? zdej ste me pa čist prestrašle s tisto vrečko zdravil :(

(odgovor članu nusika2013)
Neposredna povezava do sporočila: 2678
12.12.2012 17:08:03   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: nusika2013

aja pa se to...hjoj kolk ste se od vceraj razpisale :) vmes kuham pa se kr spomnim kaj se morem kometirat :)

jaz imam dve dihurki in ena je cist nora na prehranjevanje z tkanimami :) ko sem jo na zacetku dobila mi je naredila dve ogromni luknji v posteljnino (seveda vse pojedla), medtem ko sem se tusirala mi je pojedla pol rokava na eni majci, enkrat sem si kupla neko navadno majcko za 30 EUR, ko drugace nikoli nebi dala tolko za tako majco, in ker se mi je mudilo sem doma pustila na tabureju. ja ni hudic, da je splezala v vrecko in mi pojedla pol joske dol, jaz pa se niti cene odstranla z majce...sem se tako drla na njo, da je moj po stopnicah v bloku ze doli slisal in me je pobasal v avto, pa sma sla identicno novo majco kupit. enkrat je zgrizla listek od kavbojk, pa smo milili, da bo umrla, ker ni hotla vec nic jest in pit....2 tedna nazaj pa mi je zgrizla dol cofeke od copatov in se znirance poleg pozrla...jaz nevem kaj tem zivalim dela. vas pa vse razumem, ko imate taksne prigode z kuzki :)user posted image

hahahah, še dobr da mački ne jejo cot user posted image user posted image user posted image sam sta mi pa pojedla kaktus! user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2679
12.12.2012 17:09:15   
Inigo

Am....jst ko se zjutraj zbudim in grem lulat mam vedno tak nežno rumenkast izcedek-sm tut do tega trenutka mislila da je normalno, nič me ne peče, nič ne boli... čez dan ga je potem manj, oziroma vsake tolko kaka kapljica. niti nisem omenila ginekologinji, a bi morala? je lahko kaj narobe? zdej ste me pa čist prestrašle s tisto vrečko zdravil :(

jst ga mam tut. pa sm ji zadnč rekla, da ga je včasih tok, da si morm po 3x na dan menjat gate, kr so čist mokre. pa je rekla, da je to čiiiiist normalno in da se tvori sluz, da bomo lažje rodile... skratka, kot vedno - normalno! user posted image

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2680
12.12.2012 17:10:28   
nitta

IZVIRNO SPOROČILO: Inigo

jst ga mam tut. pa sm ji zadnč rekla, da ga je včasih tok, da si morm po 3x na dan menjat gate, kr so čist mokre. pa je rekla, da je to čiiiiist normalno in da se tvori sluz, da bomo lažje rodile... skratka, kot vedno - normalno! user posted image

Ooooook, pol je normalno :D

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2681
12.12.2012 17:15:48   
HotCat
mala BB in Sarika: mislim da imamo vse 3 enako ginekologinjo user posted image ...tudi meni je čudno da ne da na CTG; ampak ja..pravi da je merjenje pretokov še bolje. Sadrika: po 37 tednu, kako naroča, a na teden dni? Ker jaz imam naslenji pregled ko bom polnih 36 tednov in bom šla v 37...me pa potem zanima ali bom hodila enkrat na teden....tako večinoma naročajo druge. Bom pa šla na CTG atovi partnerki ki je tudi ginekologinja, da vidimo če se mali počuti ok.
sadrika: naš še tudi ni obrjen na glavo, bomo videli 27,12 ali se je odločil da se bo obrnil...kako poteka ta obrat pri dr. Korenu? a to so te naročili in si morala kej čakati? je boleče? veliko vprašanj a ne hihi...in kaj te je potem naslednjič naročila, čez en teden ali dva?

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2682
12.12.2012 17:25:05   
nusika2013

eh nitta nic ne skrbi. jaz mam isto. zjutraj, pa pol mogoce cez dan cist malo. po moje je mogla spet malo blagajno napolnit, pa je napisala tolko. jaz definitivno ne bom vsega porabla. ce nimas nobenih problemov in je "normalne" barve, pol je vse ok, saj ti pravim, da mam ze celo N isto, pa mi je zdaj napisala recepte. ni izpolnila svoje norme ocitno za tisti dan. prejsnji petek jo je ocitno dajala zloba in se je na mene "znesla"

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2683
12.12.2012 19:29:46   
Inigo
evo, midva sva od zdravnice. mali ima (spet) škrlatinko. imel jo je julija, takrat sm jo še pol jst dobla in pristala na infekcijski kliniki. ajme, da se spet ne ponovi... user posted image user posted image user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 2684
12.12.2012 19:54:23   
sandra_sandra
inigo user posted image joj punce moje drage...kako naj vam povem...jst grem jutr zjutri rodit..punčka je gospa se kr na ritko usedla,težka je 2550 g, fantek je pa pripravljen na glavici za ven,pa težek je 2400g,prav ginekologinja ni kej več čakat..da sta oba lepo razvita,men je mal pritisk zrastu,pa mal beljakovin v urinu..in to je to!
sem pa po zeloooo dolgem razmisljanju se odločila za lokalno anstezijo,mi je tud anesteziologinja danes "svetovala"..ubistvu niti ne tok svetovala,prov reva je bila ob vseh mojih vprašanjih..pri lokalni dobiš takoj štručkouser posted image bolečin naj nebi nič čutili,pa neke do 3h naj bi trajalo "okrevanje" to da ne čutiš navzdol..ne vem..zelo težko sem se odločila ampak sem se za spinalno! kaj naj vam še napišem..mal me je strah,po drugi strani sem pa vesela da je z danes na jutr,..da se nimam cajta sekirat..
vsem vam želim čim manj zgage,čim več zdravja in čim manj požrtih cotkuser posted image

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2685
12.12.2012 20:02:31   
Inigo

IZVIRNO SPOROČILO: sandra_sandra

inigo user posted image joj punce moje drage...kako naj vam povem...jst grem jutr zjutri rodit..punčka je gospa se kr na ritko usedla,težka je 2550 g, fantek je pa pripravljen na glavici za ven,pa težek je 2400g,prav ginekologinja ni kej več čakat..da sta oba lepo razvita,men je mal pritisk zrastu,pa mal beljakovin v urinu..in to je to!
sem pa po zeloooo dolgem razmisljanju se odločila za lokalno anstezijo,mi je tud anesteziologinja danes "svetovala"..ubistvu niti ne tok svetovala,prov reva je bila ob vseh mojih vprašanjih..pri lokalni dobiš takoj štručkouser posted image bolečin naj nebi nič čutili,pa neke do 3h naj bi trajalo "okrevanje" to da ne čutiš navzdol..ne vem..zelo težko sem se odločila ampak sem se za spinalno! kaj naj vam še napišem..mal me je strah,po drugi strani sem pa vesela da je z danes na jutr,..da se nimam cajta sekirat..
vsem vam želim čim manj zgage,čim več zdravja in čim manj požrtih cotkuser posted image

sandra, suuuuuper! joooj, sem ti kar malo fauš... jutri boš postala mami! čestitke že vnaprej user posted image ko boš lahko, javi kako je bilo in kako sta tvoja pikeca. vso srečo jutri in predvsem brez skrbi. user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 2686
12.12.2012 20:09:42   
nitta
najprej hvala za nasmeh, čim manj požrtih cotk user posted image od srca sm se nasmejala :) potem pa veliko veliko veliko moči in pozitive jutri, pa bosta oba takoj pri tebi v naročju. Jst če bi imela carskega bi se tut za to obliko odločila, to je recimo pri epiduralni fajn k če se ti zakomplicira in morejo na hitr carskega nardit ti sam dozo povečajo in že režejo in nič ne boli, se spomnim ko so mi pod lokalno anastezijo prst operirali, hecn občutek ko vidiš da nekaj dela pa nič ne čutiš kaj in kako. Jutri boš že mami, joj kok fajn!

Inigo...pa kaj si ti kaj povprašala če lahko nate vpliva kaj hudo tole, mislim, ne vem no, zdejle pa res ne rabiš na koncu kakih komplikacij na infekcijski... Bogi mali, pa kaj to je tok pogosta bolezen? jst še nism slišala da bi jo kdo imel tule naokoli... držte se in pozdravite čim prej. Če ne pa naj gre tvoj na bolniško, sej ti si itak že na porodniški....

(odgovor članu Inigo)
Neposredna povezava do sporočila: 2687
12.12.2012 21:38:52   
Bijoux
Sandra, suuuuuupeeeeeeeer! user posted image user posted image Želim ti, da jutri porod steče tako kot je treba in veselo se crkljajte user posted image No, pa bomo imeli že drugo mamico v tej skupini user posted image

Jaz sem pa imela danes pregled. Me ni dal nič na ultrazvok, samo pogledal izvid vode in malo povprašal koliko mali brca. Sem bila kar hitro konec. Me je hotel naročiti že čez 14 dni, pa je takrat ravno božič, tako da imam naslednji pregled šele 2. 1., ko bom v 38. tednu, takrat pa imam tudi CTG. Komaj komaj že čakam, kar ne morem verjeti, da gre tako hitro user posted image

Vesper, ja, tisto z vozičkom je bilo zdaj že skoraj 3 tedne nazaj in ker ni takrat nič sporočil, je dobil mene na telefon. Ampak me vedno tako lepo odpika še za en teden, ker reče, da zdaj bo pa res. Ne vem ne vem...jaz ne bi te firme nikomur priporočala..tudi če ni krivda na njihovi strani, nimajo korektnega odnosa. Vsaj sporoči se ane..user posted image Eh...pustimo zdaj to..sporočim, kako se bo razpletlo tole, ko grejo baje osebno po voziček user posted image

Inigo, čuvaj se. Zdaj pa res ni čas za take zaplete.. Upam, da se Brin čim prej pozdravi in da bo vse vredu. user posted image

< Sporočilo je popravil Bijoux -- 12.12.2012 21:39:47 >

(odgovor članu nitta)
Neposredna povezava do sporočila: 2688
12.12.2012 22:46:47   
neonaia
iiii...sandra sandra! user posted image kr jutr boš mela u naročju dva otročka...drži se, pa upam da bo use kul user posted image

evo, še moj report današnjega pregleda...baje je tamala šolski primer-tehta točno tok kot bi mogla v 36t 1d...2800g! huh..ni čudn da me špika pa razteguje..sej je že velka in težka user posted image ...po kilah sm pa na 13+. CTGja nism mela, niti ga ni omenjala, špikanje je pa seveda čist normalno user posted image ..tko kot se mi je zdel-raztezanje M. naslednji pregled čez 2tedna (do zdej sm mela na 4t).

malinov čaj pridno pijm...3x na dan (prej sm ga 2x).

jutr pa skočm po kozmetiko+še kšno malenkost...smo u pondelk dobil bone za BC (postlco+par stvari kupl) k jih je treba ta mesec ponucat user posted image

mislm pa od bubchen kupt hl.mazilo, oljčk, trdo milo in kremco za mraz (bepanten mamo pa itk skos doma).sej je to dost ane?

lahkonoč otročki in mamiče user posted image

(odgovor članu Bijoux)
Neposredna povezava do sporočila: 2689
12.12.2012 23:43:23   
vesper
hej punce

inigo naj bo čimprej vse ok z Brinom in držim pesti, da se še ti ne nalezeš. Pošiljam vama veliko user posted image user posted image user posted image user posted image

sandra_sandra iiiiiii joj, sem vesela zate. Bravooo, vsaka čast, da si izbrala splošno narkozo, pogumna punca user posted image user posted image user posted image Če boš lahko, daj kaj javi, kako je bilo, kako se počutiš itd...mogoče si še jaz premislim glede lokalne narkoze in vzamem splošno user posted image user posted image če boš seceda ti 100 na uro zagotavljala kako nisi nič čutila itd..user posted image user posted image iiiii jutri ob takem času boš že cartala svoji dve štručki user posted image user posted image

izcedek imam pa tudi jaz in me je zadnjič pregledala, pa je rekla da je ok. Tak da se nič ne sekiram več zaradi tega. Res pa je da gatke preoblačim tudi 3x na dan user posted image Še uživam dneve brez vložkov, ker se bom jih tak potem nanosila za vseh 9 mesecev nazaj user posted image

midva sva ravno z rojstnega dne, napokala sma se ko slona, zdaj pa samo čakam kdaj se začne veselica z zgago user posted image zaenkrat še je zatišje, upam da ne pred nevihto user posted image
Ampak danes sem oborožena z rennijem user posted image user posted image

nočko babike user posted image

PRILOŽNOST ZA NOV ZAČETEK NAM NE PONUJA LE NOVO LETO, AMPAK VSAKO JUTRO, V KATERO SE PREBUDIMO. VSAK NOV DAN JE MOŽNOST, DA ZAČNEMO ZNOVA...

(odgovor članu neonaia)
Neposredna povezava do sporočila: 2690
13.12.2012 7:43:37   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: HotCat

mala BB in Sarika: mislim da imamo vse 3 enako ginekologinjo user posted image ...tudi meni je čudno da ne da na CTG; ampak ja..pravi da je merjenje pretokov še bolje. Sadrika: po 37 tednu, kako naroča, a na teden dni? Ker jaz imam naslenji pregled ko bom polnih 36 tednov in bom šla v 37...me pa potem zanima ali bom hodila enkrat na teden....tako večinoma naročajo druge. Bom pa šla na CTG atovi partnerki ki je tudi ginekologinja, da vidimo če se mali počuti ok.
sadrika: naš še tudi ni obrjen na glavo, bomo videli 27,12 ali se je odločil da se bo obrnil...kako poteka ta obrat pri dr. Korenu? a to so te naročili in si morala kej čakati? je boleče? veliko vprašanj a ne hihi...in kaj te je potem naslednjič naročila, čez en teden ali dva?

Aha, za tebe sem vedela HotCat, za MalaBB, tebe pa ne.. .Torej imamo vse tri isto G. Ja, glede CTG, je tudi meni blo čudno, sicer sem pa vedno tko hitro gotova in grem vedno razočarana, ker se nikoli ne zavzame, če ji kaj omenim in resno razmišljam, da se bom potem prestavila, ko rodim. Samo ne vem, če sploh še kdo jemlje na novo.user posted image
Nazadnje, se pravi prejšnjo sredo sem ravno vztopila v 37.teden, pa je samo pogledala, če je mali še na glavici (no, da ni bil, že veš in mi je takoj začela pisat napotnico za obrat, še preden sem čisto dojela, da ni glavi, kaj šele, da bi se strinjala) in pretoke, kar je trajalo vsega skup 1 min. Sem ji rekla, kok otekam, pa sploh ni dala nobenega komentarja na to.
In očitno tudi naša G špara, ker me je naročila čez 14 dni (to je naslednjo sredo, ko bom v 39.tednu), je pa res, da bo to že 9.pregled in verjetno mi bo dla dtm. še okoli PDP. Se je še sestra čudila, kok to, da me je dala čez 14 dni, ko pa grem na obrat in se ponavadi čez 1 teden preveri, če še drži lega (če je obrat uspel).
Sam obrat mene sicer ni bolel, je pa Dr.Koren res en ful dober zdravnik, sploh, ko sem navajena na mojo G in njeno aroganco, sem bila nad njim čisto navdušena. Skratka, v sredo sem bila na pregledu, mi G napiše napotnico za obrat in me napoti v P h Korenu. Ta seveda sprejema naročene pacientke v ambulanti, pa me kljub temu sprejme, naredi UZ, da preveri, če imamo sploh pogoje ga izvest (dovolj plodovnice, dovolj zrel plod, popkovina dovolj dolga, posteljica na pravem mestu..), pove mi vse mogoče scenarije, kako poteka ta poseg, pa fajn bi bilo, da ostanem tešča. Nato sva se dogovorila, da pridem ob 14h nazaj v P, ko bo tudi končal z delom v ambulanti.
Ko sem prišla ob 14h, me je babica najprej dala na CTG, vmes popisala vse podatke in v primeru, da se nič ne zgodi in grem domov in pridem šele, ko grem rodit, te papirologije ne rabimo več popisovat. Ko je prišel Dr., je pogledal CTG, ki je bil "lep" in naročil naj me pripravijo. Aja, podpisat sem mogla pa ful enih papirjev, da se strinjam s posegom, pa da vem kakšen je rizik, pa tko... Sem šla lulat, pa umit, preoblečt v njihovo srajco ter v porodno, kjer so me zopet priklopili na CTG ter pred posegom odklopili, dr.je še preveril lego, če je še ista -itak je bila, nato mi je povedal, da me bodo malo spustili z glavo navzdol, če mi je to ql, pa mi je blo, ni blo prehudo, nato me ful namazal z gelom, ter se z obema rokama ful naslonil na spodnji del trebuha, da sem mislila, da ga bom in pokakala in polulala. No in pol čaka, da se mali od pritiska rok sam pomakne višje, pa se je kar hitro in nato pritisne zopet višje in tako naprej. Sam obrat je trajal ca. 10 min, pol sem bla pa še skor 1 uro priklopljena na CTG in ko so videli, da mi ni hudega in se spodaj ne dogaja nič, razen, da mali brca kot zmešan, so me poslali domov- to je bilo ob ca. 16h.
Ampak naslednji dan je mali še bolj norel po trebuhu in čutila sem podobno kot pri obratu, kako se premika, zato mislim, da se je zopet obrnil, čeprav ni pa nujno in potem sem začela razmišljat, joj kaj sem ti naredila, te neki premetavamo, ko pa ti ne paše bit na glavi, zato mislim, da če bi se še morala 1x odločit, verjetno ne bi šla in čakala, da bi se sam ali pa pač rodila s CR. Mi je pa kolegica razlagala, da se je pa njej obrnil 3 dni pred porodom, sam ji njena G sploh omenjala ni obrata.
No, zdej sem se pa ful razpisala in natančno opisala kako poteka obrat, Bila sem pa res ful navdušena nad Dr.Korenom in vsemi babicami, ki so bile skoz navzoče, pa sem prišla na jutranjo smeno in tudi ko se je ta menjala, se pravi popoldanska, so bile fenomenalne, res, kapo dol.

sandra_sandra ful mislim na vas 3 in sem zlo vesela, da se boste lahko že danes cartali. Javi se, ko boš lahko in poročaj!
Tudi ti Vesper , ko boš v pon.šla, upam, da nam boš javila in poročala vse. Pogrešam pa eno punco, ki je, če se prav spomnem rekla, da bo imela minuli ponedeljek sprožen porod, mislim, da Renata81

Jst pa navijam za datum - 20, samo po mojem tako ne bom pred rokom rodila. Datum mi je pa res všeč, se tak fajn vidi, ko se ga napiše 20.12.2012, pa še za božička bi bili vsi trije lahko že skupaj doma. Ah, sanje. Sicer mi je bil fajni datum tud včerajšnji, no, ta je že mimo.

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2691
13.12.2012 8:31:43   
HeLenčica
Sandra_sandra - srečno na porodu in jupi user posted image

Vesper - jaz te razumem....tudi sama bi šla takoj rodit, ker sem utrujena, pa spat ne morem, premikam se kot taki nasedli kit, ker me boli medenica, pa otrdevanje, pa mrtvenje rok....skratka imam vse kar pač piše v knjigah za zadnje tedne user posted image .

Glede CTGjev - tudi jaz sem se čudila, ker imajo vse decemberke CTGje, meni pa je moja G rekla "da CTGjev ni več", zdaj sem na koncu 38. tedna, pa še tudi nisem imela in zadnji pregled imam naslednji teden, tudi brez ctgja. Ampak ko malo berem - ne sekirajte se zaradi teg CTGjev, se mi zdi ena taka brezvezna preiskava, tam moreš pol ure ležat, nekaterim pokaže malo popadkov, pa se še vseeno nič ne dogaja, drugim ne pokaže nič, pa grejo kmalu rodit....tako da user posted image . Jaz ne vidim neke poante na tem. Bojda pa imaš CTGje po roku (če ga dočakaš) v P.

Po dolgem čakanju sva dočakala dan, ko se nama je pridružil mali škrat.

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2692
13.12.2012 8:58:26   
alenkita1
živijo,

jst pa sem v 35 tednu, dozdej vsa nosečnost super poteka.Včeraj pa imela prvi ctg pa ultrazvok.Pa pravi ginekolog da je pokazalo da ma mali mišek 1880 gramov kar je seveda premalo za te tedne ampak da je ta teža za 32 teden?!.
Nič nam ni bilo jasno saj 4 tedne nazaj je blo vse uredu,tako da me je naročil čez teden da pogledamo še enkrat preko ultrazvoka saj je možno da je prišlo do pomote.Saj otročiček se je že obrnil pa srček bije super drugo vse štima.

Vsa sem zaskrbljena;(
Ali je možno da je prišlo do pomote pri ultrazvoku?Je imela še katera podobno situacijo?

(odgovor članu HeLenčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2693
13.12.2012 9:23:38   
SonoLei
Alenkita 1, jaz imam zelo podobno izkušnjo in sem bila po dveh ultrazvokih tudi čisto zaskrbljena, zdaj sem se pa pomirila. V začetku 35. tedna so mi namerili za dva tedna premajhen plod, težo pa malenkost manj kot 2 kg. Ne sekiraj se, če plod napreduje in raste, je vse ok, sploh če je dovolj plodovnice in so pretoki ok. Če si tudi sama bolj drobna, je normalno, da se zdaj začnejo kazati razlike v rasti. Še to, meni so razložili, da je otrok ob rojstvu "normalno" velik od 2800-4600, veš kakšen razpon je to?! Tok bo pa tudi tvoj imel, na teden naj bi od 200-250 g pridobil.

Ne razmišljaj preveč, vse bo ok user posted image

(odgovor članu alenkita1)
Neposredna povezava do sporočila: 2694
13.12.2012 10:02:40   
HotCat
sadrika Hvala za izčrpno razlago! Bomo videli kaj bo naredil naš lump in se potem odločali kako in kaj naprej...a če se ne odločiš te ne naročijo avtomatsko na CR, ampak samo če se ne obrne ko greš že v porodno sobo?

sandra_sandra wiiiiiiiiiii ti boš pa kmalu že cartala svoja dva jenčeka....kakšno veselje user posted image user posted image

alenkita1 jaz se na tvojem mestu zaenkrat ne bi nič obremenjevala, pri UZ lahko vedno pride do napak pri meritvah, in pa tudi dr. Pušenjak recimo vedno pravi da je vsak otrok drugačen...rastejo in razvijajo se z različno hitrostjo. Vse bo ok!

(odgovor članu SonoLei)
Neposredna povezava do sporočila: 2695
13.12.2012 10:17:05   
Sadrika

IZVIRNO SPOROČILO: HotCat

sadrika a če se ne odločiš te ne naročijo avtomatsko na CR, ampak samo če se ne obrne ko greš že v porodno sobo?

hmmm... v bistvu ne vem. Sprašujem se tudi, če delajo vedno CR v CE porodnišnici, kakor je otrok v medenični, ali prej poskusijo z vaginalnim in se potem odločijo za CR, če ne bi šlo? Iščem in brskam ta odgovor vsepovsod, pa ne najdem.

(odgovor članu HotCat)
Neposredna povezava do sporočila: 2696
13.12.2012 10:17:06   
nikky887

sandra_sandra

oooo...leeepooo;) <3

alenkita1
nč se sekirat...te meritva odstopajo 10%...pa tut če ni natančno zmerla zna bit napaka...sej iskreno sploh ne vem zakaj sploh ginek delajo paniko...moj men sploh ni omenla,da je moja pikica tut dokaj lahka za svojo starost...ker se ji verjetno ni zdelo to pomembno,če je velika zadost...na začetku noseč mi je rekla,da je plod malo manjši kot bi mogu bit po tednih,sam se je pol izkazalo,da je napaka pri merjenju...tk da nič se sekirat...:D
joj,jst se tut vsako jutro sprašujem kje bom najdla energijo za rodit,če bi slučajno treba blo it.k sm tolk zalimana vsako jutro :(

(odgovor članu sandra_sandra)
Neposredna povezava do sporočila: 2697
13.12.2012 10:22:47   
HotCat
sadrika: kolikor sem jaz izvedela v CE naj bi v večini naredili CR če je otrok v medenični legi. Ampak nisem pa sigurna...

(odgovor članu nikky887)
Neposredna povezava do sporočila: 2698
13.12.2012 10:27:28   
Mala BB
Sadrika - ma, sploh se več ne sekiram za CTG. Sem nekje prebrala Pušenjakov odgovor, da res ni tako pomembno, če je drugače ok. Pač me je zanimalo, čisto zaradi firbca bi šla. Glede naših pregledov...eh,res gre malo bolj hitro. Ji za zdej še zaupam in res upam, da je vse ok (ker komentira ne ravno veliko) Je pa zato sestra fajna, a ne?

Sem se pa odločila, da vseeno grem na ogled porodnišnice, ki je vsak torek ob 13ih, pa bom tam vse vprašala, za vsak slučaj tudi glede EA oz. vseh oblik lajšanja bolečin. Tako da mogoče ne bi bilo slabo, da greš ti tudi, pa ti takrat povejo vse o CR. Baje to ena ful prijazna babica dela.

In seveda - dobrodošli novi dojenčki!!!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Sadrika)
Neposredna povezava do sporočila: 2699
13.12.2012 10:40:42   
Sadrika
Ja, če ta G ne bi imela takšne sestre kot jo ima, bi definitivno bila že kje drugje, pa verjetno še katera druga poleg mene. Sva se pogovarjali tudi s sestro o njej (o G) in pravi, da pač takšna, da je in da je res veliko žensk že odšlo stran in so nato prišle še na slabše in ko so hotele nazaj, jih seveda ta ne sprejme več. Tko, da je res za pretuhtat, ma včasih od nje pridem totalno odločena, da to je pa zdaj višek in bom šla drugam, včas je pa kot da ni ona, čist topla, pa si vzame čas in razloži stvari. Aja, pa sestra pravi, da je pa do starejših žensk baje čist druga, se jim bolj posveti.
Kar zadeva pa CTG- ni res nič posebnega, slišiš utrip, vidiš pritisk, in meni ni bilo nič takšnega, ker doma ima AngelSounds in lahko srčka glih tko slišim kot tam. Če bodo prisotni pa popadki, jih bom pa verjetno že čutila, vsaj tiste, ki bodo res kaj napovedovali, tako si razlagam.
Hmmm....sem hotela it pogledat porodnišnico si tudi sama, pa sem jo sedaj si nekak že kar pogledala user posted image vsaj tisto kar me je najbolj zanimalo. Bom pa najprej še počakala do naslednje srede, da vidim na čem smo in če je mali zopet na riti, se bom pa tko šla pozanimat, kako je s CR.

(odgovor članu Mala BB)
Neposredna povezava do sporočila: 2700
Stran:   <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  106 107 [108] 109 110   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Dvojčka, ki sta rojena v drugem letu
Mlada mamica je rodila dvojčka, a brat in sestra ne bosta praznovala rojstnih dni na isti dan, pa tudi ne na isto leto!
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Sindrom karpalnega kanala
Sadrika

Vprašanje za tiste, ki ste imele v nosečnosti SKK(sindrom karpalnega kanala) zaradi otekanja. Težave so izginile:

takoj po porodu (33%)

1 teden po porodu (9%)

1 mesec po porodu (26%)

z operacijo (19%)

s pomočjo B-kompeksa (5%)

drugo -prosim za komentar (9%)

Število vseh glasov: 58

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!