Hinata
|
Ovnica7, seveda jo najprej opazuj za morebitne signale, ki ti jih daje, vendar začni preprosto...ni ti treba takoj tega se it brez plenice...in tudi ni nujno, da ti bo vsakokrat uspelo. Začni s tem, da jo držiš nad posodico takrat, ko jo normalno greš previjat in ji daj nek znak (jaz ji npr. kar lulat, kakat govorim :)). Mogoče se bo še kaj polulala, ali pa ne....pač poskusiš, tako ali tako jo moraš še previti...tako bo tudi ona začela povezovati tvoj znak z izločanjem izven plenice. Tudi jaz je ponavadi ne odvijam, ko se zbudi, saj kmalu postane lačna. Pri meni je včeraj popoldne nekaj štrajkala in nekako nisva veliko ujeli izven plenice...je bilo vedno malo polulano in ves čas je nekaj prdkala, da sem mislila, da se bo vsak čas pokakala, pa se še celo noč ni....zjutraj pa sem jo dalj časa držala...sem že skoraj obupala vmes...potem pa je končno opravila svoje, lulala in kakala :) Previjanje: Jaz sem na začetku imela na previjalni toplo podlogico čez in še to za enkratno uporabo, pa mi je bilo škoda to stran metat in tisto prat....zdaj jo imam pa ponavadi samo na previjalni podlogi in morda v hrbtnem predelu tetra plenico, da ni prehladna podloga...če se previjana umaže, jo samo pobrišeš. Pleničke sem pa najprej uporabljala 1, ker je bila drobna, zdaj je na 2 od spara, ki so malo manjše....na zalogi smo dobili še od hoferja in pamper 2. Glede na to, da imam zdaj tudi pralne plenice, upam, da mi bo sploh uspelo porabiti enkratne, da mi ne bo prej zrasla Danes bo verjetno treba oprati pralne pleničke, ker mi jih zmanjkuje...če se ne bodo posušile do časa, bodo pa enkratne prišle na vrsto. Odkar večinoma pralne uporabljam, pa opažam, da ima tudi ritko lepše barve in tudi manj pikic, pa še kremic ni treba uporabljat :) Spanje: Naša ponoči lepo spi in po hranjenju jo takoj zmanjka...več težav imam dopoldne, ko mi včasih sploh noče zaspat nazaj in pa zvečer...včeraj od 3h do 6h ni bilo miru, potem je komaj malo zaspala...potem sem jo kar skopala in hranila, da je končno spet malo zaspala. Se mi zdi, da rabi do 10h, da se končno umiri za nočno spanje, po tej uri je ponavadi vedno mir. Dojke in dojenje: Tudi jaz opažam, da so zdaj mehkejše in postanjejo polnejše, če med hranjenjem mine več časa in pa ponoči. Verjetno počitek res pomaga....tudi čez dan bi si ga morale vzeti...meni nekako ne rata, je vedno kaj za naredit....dobro je, da vsaj nisem popoldan tako kronično utrujena kot sem bila prve tedne. Se mi pa zdi, da je naša postala malce lena pri dojenju, saj ponavadi ne odpre ust na široko, ampak kar začne nekaj cucljati, jaz pa potem lovim trenutek, ko še najbolj odpre usta, da je kolikor toliko dobro pristavljena. Vmes pa tudi začne cmokati oz. tleskati, kot da ji bradavica malo uhaja iz ust. Posledično imam tudi bolj občutljive bradavice. Sem že prebirala na spletu, kako naj bi jo popravljala pri pristavljanju, pa nama sploh ne rata. Včasih ji uspe bolje, včasih slabše...pa tudi velikokrat se hrani miže, kot da se uspava. Mleka mislim, da dobiva zadosti, saj začne teči in takrat požira, včasih jo tudi zalije in se ji zaletava, samo pristavljena se mi zdi da ni najbolje. Ima še katera podobne težave s pristavljanjem? Telovadba: Uh, jaz bi tudi rada začela nekaj telovaditi, pa da bi sama doma nekaj izvajala, sploh nimam volje...imam raje skupinske vadbe. Pa na kolo bi tudi šla...samo nam še ni uspelo skoordinirati hranjenja in telovadbe. Zaenkrat se samo sprehajam, vendar bi morala ojačat trebušne mišice...sem vedno tako čudno usločena in kar pozabim napeti trebušne mišice, ko jo pestujem. Nošenje: Jaz sem dobila trak za nošenje v izposojo, vendar mi ga še ni uspelo pravilno zavezati in ta malo not zbasat....vsakič se mi je zdela tako čudno zgužvana notri, da sem obupala. Bi mi moral nekdo v živo to pokazati :) S kengurujčki bi tudi jaz počakala do takrat, ko ima večjo kontrolo nad glavico....razen pri takih, kot pravite, da so tudi za ležeč položaj, ta se mi sliši kar v redu :)
|