|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RE: Aprilčki 2012
22.5.2012 13:07:31   
_ada_
Dojenje...ja jaz počasi kar zaključujem s tem,dojke so čist prazne,zbrizgam iz obeh samo po 30ml največ,sem probala kej zvečat produkcijo z brizganjem pa ne gre,tako da mali ponudim toliko da se pocrklja pa da jih sprazni kolikor je še not ane.
Jaz sem jedla jagode že na začetku ko sem jo polno dojila,sem vprašala patronažno kaj misli pa je rekla da poskusim če bo reakcija naj jih neham če ne pa pač jem normalno, in tako da ni bilo nič.Pa sem jaz imela alergijo na jagode v otroških letih.Ampak zdej ne morem brez njih,danes sem lih delala tiramisu z jagodami,mmm.user posted image

Pleničke...mi smo prešaltal z enke na dvojko ko ji je začela plenička prepuščat,pa nisem je več mogla lepo naštimat.Uporabljam pa Pampers sensitive al kaj so, pa zdej sprobavam neki DM-babylove,sam so mi ful debele in ma med nogicami pol tako gmoto.

Krčki...no ovnica zdej si me spomnila da smo mi tud lih prejšnji teden napolnili 6 tednov in so se začeli hudi krčki,tako da je zgleda kej na tem ane.

Telovadba v bazenu za dojenčke...am menda naj bi bila ta voda čisto primerna za njih in jo večkrat pregledujejo kot te termalne bazene.

Vozičkanje...mene te deževni dnevi prav spravijo v slabo voljo,nimam dežne prevleke za voziček,pa tud ne vozička mi se po dežju,zato razmišljam o nakupu kengurujčka,da bom lahko šla ven z njo tudi v dežju.Pa nevem katerega naj kupim,ima katera kake izkušnje?

Midva planirava najmanj še enega ali dva, ampak bova o tem razmišljala šele čez 2 leti,ker želiva večje stanovanje,da imava vsaj še otroško sobico,zdaj je pri nama v spalnici.Pa tud ginekologinja mi je svetovala da počakava najmanj 18mesecev,po priporočilu stroke.

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 151
22.5.2012 13:08:49   
danijela1987
vreme je res naredilo svoje ... sem imela kar veliko "gradiva" za prebrat user posted image

in mi smo po vremenu ... držimo se notri in smo bolj sitni kot druge dni ... user posted image
ponoči se mi je mala zbujala na 45 min in hotela jesti, posledično se je tako pokakala, da je prebilo plenico in sem imela fešto s preoblačenjem ob treh ponoči user posted image , čez dan pa spi. ne vem, kaj naj naredim, saj podnevi spi, ponoči je pa kot en mali čukec in rabim po dve uri, da podre kupčka in zaspi. ajme ... posledično sem čez dan kot zombi, mala pa itak spiuser posted image .

sva si pa z mojim sposodila "nosilko" in če bo ok, jo bova nabavila ... pri sestri se je zelo obnesla, bomo videli, kako bo pri nas ...

kar se pa krčkov tiče, sva nehala dajati plivit, saj je bilo ponoči grozno - Manca je imela take krčke, da bogpomagaj. sedaj čakamo, da nam iz škofje loke pošljejo oleovit - upam, da bo po njem kaj boljše.

nasploh se imamo pa krasno, z mojim user posted image itak uživava na polno in kar ne morem verjet, da smo stari že skoraj mesec dni user posted image

lepo se imejte v tem zoprnem vremenu user posted image

(odgovor članu CAC)
Neposredna povezava do sporočila: 152
22.5.2012 13:14:19   
danijela1987

IZVIRNO SPOROČILO: _ada_

Vozičkanje...mene te deževni dnevi prav spravijo v slabo voljo,nimam dežne prevleke za voziček,pa tud ne vozička mi se po dežju,zato razmišljam o nakupu kengurujčka,da bom lahko šla ven z njo tudi v dežju.Pa nevem katerega naj kupim,ima katera kake izkušnje?

sestra je uporabljala http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=279&detailID=854&ime=Amazonas_Carry_Sling_450_cm in je blazno zadovoljna. sedaj, ko je mala stara dobro leto dni, uporabljajo http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=277&detailID=905&ime=Boba_3g_Classic_Carrier . z mojim sva si sposodila http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=279&detailID=904&ime=Boba_Wrap_%28Sleepy_Wrap%29 - bom poročala, kako se obnese. kengurujčki so baje za otročke od treh mesecev dalje - vsaj tako so mi rekli user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 153
22.5.2012 13:34:51   
ovnica8
Jaz sem ravno vceraj kupila kengorujcka,ki ima 3 nacine za nosenje in se ga lahko uporablja od zacetka(ker je .a zacetku lahko v lezecem polozaju,potem ko ga zelis da ti sedi ima tudi ppsebno oporo za glavico(za zacetne mesece,kasneje pa se ta opora odstrani in se otroka lahoo tudi obrne da gleda naprej. Kupila pa sem ga od chiccota in to po 50% znizanju,ker se trgovina zapira in imajo ful akcijo. Se. prej pozabila napisat,da priporocam obisk njihove poslovalnice,ce potrebujete. Imajo vse na 50% off,kupie pa lahko vozicke,avtosezeze,kengorujcke,stol za hranjenje,igrace. Sem sprobala njihovo kremo za soncenje in mi je super. Priporocam! Je pa treba pohiteti,ker mislim da so samo se ta teden odprti.
lp

(odgovor članu danijela1987)
Neposredna povezava do sporočila: 154
22.5.2012 13:41:29   
Kurumba
Živjo vsem! Ja res gre hitro čas, mi smo bili v soboto stari 3 tedne. Šivi so se zacelili, kile so malo že šle dol, z našim sončkom smo se že precej spoznali in prilagodili.

Kengurujček je baje res za dojenčke od 3 mesecev naprej zaradi glavice, ko jo že sam drži. Je pa pomoje fajn zadeva, jaz sem si ga sposodila od kolegice.

Komaj čakam bolj sončne dni, da bomo spet hodili okrog, svež zrak dela čudeže! :) Pozdravček vsem mamicam in njihovim user posted image !

Neposredna povezava do sporočila: 155
22.5.2012 13:52:12   
Arwen_84
helow lejdis,

podloga za enkratno uporabo: No, tkole zgleda...meni je fajn, če s epolula in pokaka (kar je kar pogosto) na rpevijalni sam stran zabrišeš in je miruser posted image .
user posted image

granule: jaz bi naj ji dajala 2x/dan po 3 granule...jih pa dam tko, da si iztisnem mleko na žličko in granule not...in ko ona kej zajoka ji vse skupaj zlijem v usta...včasih vidim, da ji kakšna ostane prilepljena na jezičku ali dlesnih - nič hudega, je itak sam cuker, voda in aktivna snov...se raztopi že v ustih...če pa celo požre pa tudi ni nič, se že v želodčku normalno razgradi in isto učinkuje. (mogoče je nam rekla manj granul, ker se ne umirja ničesar ''groznega'' ampak samo razdraženost...in je v primeru krčkov mogoče treba več...) imam pa potenco 6 (jaz sem imela ful probleme s spanjem ponoči -pred enimi 2,3 leti...me je motil vsak šum, ura, itd...in sem od zdravnika jemala neke ''uspavalne'' tablete - sicer polovičke, ampak drugače ni šlo in sem bla čez dan zombi...No, dokler nisem teh kamlic dobila...sem imela kuro 2 tedna 3x na dan/5 granul...in še sedaj nimam več nobenih problemov (ok, zdej je user posted image doma si itak crknjen...ma tudi prej ne več). Lahko je larifari, lahko bi mi kdo rekel da naj spijem raje 2l čaja kamilice da bo isto (been there, done that)...meni je važno, da mi je pomagalo.)

Glede user posted image sem že spraševala, če mroeš res čakat na tale gin pregled...midva bi ful, pa se nekako ne upam...da nebo pol kaj ''narobe'' in bom jaz neodgovorna, itd...tko, da še 14 dni...pol pa...čeprav me je kar malo ''strah'', ker že kar nekaj mesecev nisva...(sem jaz mela prepoved v nosečnosti zaradi krvavenja in preobčutljivosti), tko da bo skoraj kot prvič, hehe....samo verejtno brez take romantike (glede na to, da sva ćez dan kar utrujena ...zvečer pa sploh) in kakega dobrega dc vina zravenuser posted image .

še en otroček: Midva sva tudi za, načeloma....ampak ne še...bo razlika vsaj 2 leti, če ne 3....mislim,da mi bo lažje folgat vse...in bi rada da bo prvi ''samostojen'' v temu, da se mu bo lahko določene stvari razložilo in lepo pripravilo že med nosečnostjo...sicer pa je to spet cela znanost kako speljat...eni so pač ljubosumni, drugi manj...nekaj odvisno od otrok samih, veliko pa tudi od staršev (vsaj pomoje). Pa še v službo morem it vmes malo, ker je že tale user posted image bla bolj presenečenje in si morem zagotovit stalno mesto, pogodbo, itd...tko, da bomo malo bolj stabilni.

telovadba v bazenu: jaz tudi razmišljam, da bi šla...in nimam pomislekov, glede na to kako pozitivno vsi to priporočajo...če dojenčku ne paše, pač ne greš več...valda je to prvo za njega...in eni so za, drugi ne...

savna: že ki o bazenu...jaz noro pogrešam savno....to se da med dojenjem ali ne? vsaj za kako urco, dve bi skočila...ko bo user posted image malo večji...

grem, alarm kliče...

¦A moment in my tummy...a lifetime in my heart...¦

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 156
22.5.2012 14:29:45   
_vanilija_
_ada_, še tebi da povem isto kar sem povedala ovnici... Probaj čaj iz Grških semen (sem tečna, a ne? user posted image ). Ma jst sem tolk navdušena ker mi je ratalo dojit (v moji familiji niti ena mama ni svoje dojenčke dojila!).

Otroci - ja, mi bi tudi imeli še recimo 2 user posted image Samo bomo mogli malo počakat, ker nimamo placa v stanovanju (mamo 40m2, spalnica je tolk mičkena da noter mamo našo in otroško posteljo, eno omarco od 40cm in predalnik na katerem je previjalna podloga) in planiramo zidat hišo čez kakšno leto, dokler odplačamo kredit za parcelo user posted image Tko da bomo verjetno imeli še enga ko bomo začeli zidat pa bomo mm in jst v dnevni na kauchu, spalnico pa za otroke. Samo ne vem kje bo moja mama spala ko bo pršla pomagat za ta drugega otroka user posted image Verjetno na tleh v kuhni user posted image

Telovadba - a vaši nič ne jokajo ko greste na kakšno telovadbo? Joj, jst mislim da bi se moja Tina ful drla... Itak se dere če ne spi ali je user posted image Recimo da se 5min do 10 min smeje ko se zbudi in to je to... Itak ne vem če to sploh obstaja v Gorici user posted image

Arwen, teli delfinčki so fuuuuuuuuuuuul lepi!!!! A so to stenske nalepke?

Pleničke - ja, od DMa so bolj debele, ampak smao 2. 3 je že ful tanjša. Ma meni je itak vseeno, ker mamo še povijalne pleničke zaradi kolkov. Upam da nam bojo 12.6 rekli d jih ne rabimo več, ker bo ful vroče in Tina čist utihne ko jo odpakiram...

user posted image - Mi še nismo, jst mam pregled 25, bomo počakali, just in case. Itak še vedno mam čiščo, ni preveč, ampak me moti... Upam da bo nehalo.

Mleko in dojke - Kolikor sem jst brala po internetu, mi se zdi da je pisalo da po enem mesecu ne bomo imeli več takšen občutek kot da so dojke polne, ma da itak bo mleko, da se ni treba bat da ga ni. Enostavno se telo "navadi" na ta občutek.

Previjanje ponoči - jst jo previjem samo če slišim da kaka. In to se pri nas ful sliši. Najprej napenjanje tolk glasno da mislim da sosedi slišijo. Ni šans da se ne zbudiš user posted image

A je katera šla na depilacijo bikinija po porodu? Jst bi rada šla preden bom šla na pregled, samo ne vem zaradi epizotomije. user posted image

11.4.2012, 13:43, Tina, 53cm 3800gr

---------------------------------------------

Dojimo se dojimo,
Se mame veselimo,
Ko pa mama pride k nam,
Mi veselo recemo HAM!

:D

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 157
22.5.2012 15:03:19   
ovnica8
Jaz sem sla na depilacijo po porodu najprej po 3 tednih(smo sli za vikend v toplice pa sem mogla bit vsaj priblizno za med ljudi),sem bila tudi sivana in se je takrat pac malo izogibala predelu brazgotine. No ta drugic pa sem sla prejsni teden pred obiskom G,se je pa brazgotina ze lepo zacelila in je lahko tudi tam povoskala vse. Cisco sem pa jaz imela skoraj do konca 6 tedna. no na koncu je bila res bolj neopazna,ravno tolioo da me je iritiralo in sem mogla imeti vlozek. No zdej je pa koncno mir.
Aja un kengorujcek ki sem ga jaz kupila se lahko uporablja ze od zacetka,ker ima posebno zascito za glavico in se ga lahko postavi tudi tako da dojencek lezi v njemu.

Uf pri nas je pa ravkokar zaropotalo bo treba rito previt. sibam

(odgovor članu _vanilija_)
Neposredna povezava do sporočila: 158
22.5.2012 16:00:59   
Arwen_84
vanilija:ja, delfinčki so stenske nalepke (ime moje punčke - Naia, pomeni delfin (hawaii)...tko, da smo nas delfini spremljajo skoraj na vsakem vogaluuser posted image . Sicer so pa from ebay,,,(mamo polno nalepk po stanovanju....cheap shit za 10€, povem da so kot tapete in še niti ena se ni nikoli oluščila!) Sicer je pa mala med previjanjem skozi bulila v steno...pa smo rekli, da moremo neki dat...in zdej ko tja gleda se kar smejka...(prvič sem opazila med budnostjo).
čaj: vanilija tebe bi lahko zaposlili za promotorkouser posted image , hehe....vsaj ena ''priča'' pri kateri res nekaj deluje...Sicer pa super za dojenje, očitno si si res tega želela...in vsaka vstrajnost se splača (pri meni je blo isto, sicer z drugimi začetnimi težavami...) Jaz priznam, da neke razlike nisem opazla ampak verjetno zato, ker imam že od začetka full mleka...in sem začela pit, ker se mi zdi da se mi zmanjšuje...(če je samo to o ohlapnosti dojk in ne manj mleka toliko boljše)user posted image

dojke: ma meni se tudi zdi, da mam bolj prazne kot prej...skozi si jih nekaj tikam in preverjamuser posted image ...sem si smešna že sama sebi...in si mislim...samo, da se tamala ne zbudi, ker še niso polne...user posted image . Prej sem mela bolj trde in nabuhle se mi zdi (pa ponoči so tudi)...no, nevem...me pa ena brad. tko boli...da mi gredo solze, ko začne...mam tudi ranjeno (krvavo rano)user posted image Tko, da sem ful zadovoljna, ko je ''the rigt one'' na vrstiuser posted image . Sem pa opazla, da čim odspim 1h popoldne so bolj ''polne'', ko se zbudi...kot če ne spim..tko, da mislim da naše telo tudi potrebuje počitek...seveda si ga je pa težko kdaj zagotovit...

telovadba: jaz bom čez kakšen mesec začela v fitnes hodit (takrat bo mala 2 meseca) in bo tisto 1h že preživela brez mene, si bom prej načrpala mleko...ji bo user posted image dal flaško, če bo kriza...upam, pa da bo tudi nekako bolj izoblikovala ritem, tko da bom skočila takrat, ko bi naj spala...kdaj bo ratalo, kdaj pa ne...za tole 1h ne bo nobenga pobralo...mojemu čisto zaupam (je bil tudi 1 mesec doma z mano po porodu in stvari obvlada, tko da...).
Ampak, tko so nas na predavanjih lepo opozarjali, da čas zase moreš najt...ker se ti nekako boljše počutiš, da si nekaj nardila zase...in si potem posledično tudi bolj zadovoljna z drugimi...in meni zdaj (iskreno povedano) bi kdaj pasalo za 1h al pa 2 se nekam it zdivjat...

kengorujček: mi smo tudi enga takega kupli, ki bi naj blo od rojstva naprej (bejbibjorn al nekaj)...samo se mi zdi noter ful klempasta....glavo ji sicer podpira ampak je rpemalo od telesa, ki jo nosi...(se mi zdi, da je preveč v sedečem položaju)...bi blo fajn, če bi se jo dalo malo bolj spustit stran od tvojega telesa, da bi bolj ležala...Sicer je pa tko zdržala not natanko 5min...bomo še kar malo počakali.

Danes naša spi že cel dan...se zbudi v 30min poje, jo previjem in gre spat (no jaz jo dam)...ma lahko res vreme tolko vpliva?user posted image . Sem mela čas odpakirat poletne cunje...in sem ''veselo'' odkrila, da mi nobene hlače niso še pravuser posted image , bomo pa bolj v poletnih oblekicah letosuser posted image

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 159
22.5.2012 16:16:06   
tulpek
37. MATI, KI NIMA POLNIH, NABREKLIH PRSI, NIMA VEČ MLEKA
NI RES.
To je zelo pogosto napačno prepričanje mamic. V času od drugega tedna pa nekje do tretjega meseca otrokove starosti se vzpostavi ravnovesje med ponudbo in povpraševanjem (med tvorbo mleka in otrokovo zahtevo po dojenju). Mamica in otrok se navadita drug na drugega in dojenje postane utečena rutina. Takrat mamice opazijo, da so njihove prsi postale mehkejše, izcejanje mleka ni več tako intenzivno in najprej pomislijo na to, da je mleka pričelo zmanjkovati. Nekatere mamice ravno iz tega razloga posežejo po dodatku nadomestnega mleka in postopama prenehajo z dojenjem v prepričanju, da nimajo več mleka. Ko se enkrat prsi prilagodijo ponudbi in povpraševanju, se zmehčajo in postanejo "polne" le še takrat, če npr. vaš otrok prespi svojo uro za hranjenje ali preskoči kakšen obrok. Brez skrbi, prsi namreč niso rezervoar za mleko (zato velike prsi nimajo več mleka kot manjše) ampak se mleko v njih tvori neprenehoma, tudi medtem, ko otrok sesa.

več: http://med.over.net/zdravje_bolezni/ginekologija_porodnistvo/dojenje/
http://med.over.net/zdravje_bolezni/ginekologija_porodnistvo/dojenje/i14081/

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 160
22.5.2012 20:59:31   
_ada_
ovnica8...a je ta chicco trgovina v ljubljani v mercator centru ane?koliko si pa dala če ni skrivnost?ker cene tega se tolk razlikujejo pa tud ni niti tolko poceni če hočeš kej boljšega.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 161
22.5.2012 21:33:11   
ovnica8
Ada trgovina je samo se v centru ob zvezdi. Dala sem pa cca 40€. in jo kar uporabljava. Taoo da sem zadovoljna z nakupom :-).lp

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 162
23.5.2012 0:09:07   
ovnica7
Hvala vsem za odgovore. Arwen - delfinčki so superuser posted image !

Jaz sem danes prebrala linke z izkušnjami mamic, ki so začele z diaper free metodo. Ko bereš se sliši dokaj enostavno, praksa pa je nekaj drugega. Jaz sem danes ko se je še prebujala user posted image hitro slekla (plenica je bila prazna) in jo držala nad umivalnikom nekaj minut oz. dokler sirena za lakoto ni bila prehuda (ja, NEH za lakoto res držiuser posted image ), potem sem jo oblekla nazaj in jo začela hranit, med hranjenjem pa sem slišala da nekaj poka pri riti in po hranjenju ugotovila, da je plenica bila seveda polna. Tako da je problem, če se pokaka med hranjenjem in ko sedaj pomislim za nazaj, naša user posted image kakce ravno tako prakticira. Da bi pa med hranjenjem posodico držala pod rito (kot je tudi opisano) mi pa tudi ni jasno kako to izvesti da z eno roko držiš flaško, z drugo pa posodico, ker bi jo najbrž posodica žulila oz. ne vem kako spretna bi bila jaz pri tem (morda je lažje pri dojenju, ko imaš obe roki na razpolago, a tudi ne vem kako bi to šlo, če dojiš leže??). Bom za začetek poskusila user posted image samo opazovati in prepoznavati znake, pa morda ob kakem toplejšem dnevu poskusila med hranjenjem pod rito podstaviti kakšno tetra plenico, zdaj se mi zdi pa prehladno, da ima nogice toliko časa na prostem (čeprav imam termostat nastavljen na 22 stopinj). Začetek pri meni torej ni bil najbolj obetavenuser posted image .

Ovnica8 - kam pa greste na telovadbo, če ni skrivnost. In pri kateri starosti se s telovadbo lahko začne?

Pogovarjate se tudi že o plavanju, ampak kolikor je meni uspelo ugotoviti, se s plavanjem začne po 4. mesecu oz. raje še kaj kasneje. A ve ste mislile pa že sedaj?

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 163
23.5.2012 8:53:26   
Hinata
Ovnica7, seveda jo najprej opazuj za morebitne signale, ki ti jih daje, vendar začni preprosto...ni ti treba takoj tega se it brez plenice...in tudi ni nujno, da ti bo vsakokrat uspelo. Začni s tem, da jo držiš nad posodico takrat, ko jo normalno greš previjat in ji daj nek znak (jaz ji npr. kar lulat, kakat govorim :)). Mogoče se bo še kaj polulala, ali pa ne....pač poskusiš, tako ali tako jo moraš še previti...tako bo tudi ona začela povezovati tvoj znak z izločanjem izven plenice. Tudi jaz je ponavadi ne odvijam, ko se zbudi, saj kmalu postane lačna.

Pri meni je včeraj popoldne nekaj štrajkala in nekako nisva veliko ujeli izven plenice...je bilo vedno malo polulano in ves čas je nekaj prdkala, da sem mislila, da se bo vsak čas pokakala, pa se še celo noč ni....zjutraj pa sem jo dalj časa držala...sem že skoraj obupala vmes...potem pa je končno opravila svoje, lulala in kakala :)

Previjanje: Jaz sem na začetku imela na previjalni toplo podlogico čez in še to za enkratno uporabo, pa mi je bilo škoda to stran metat in tisto prat....zdaj jo imam pa ponavadi samo na previjalni podlogi in morda v hrbtnem predelu tetra plenico, da ni prehladna podloga...če se previjana umaže, jo samo pobrišeš. Pleničke sem pa najprej uporabljala 1, ker je bila drobna, zdaj je na 2 od spara, ki so malo manjše....na zalogi smo dobili še od hoferja in pamper 2. Glede na to, da imam zdaj tudi pralne plenice, upam, da mi bo sploh uspelo porabiti enkratne, da mi ne bo prej zrasla user posted image Danes bo verjetno treba oprati pralne pleničke, ker mi jih zmanjkuje...če se ne bodo posušile do časa, bodo pa enkratne prišle na vrsto. Odkar večinoma pralne uporabljam, pa opažam, da ima tudi ritko lepše barve in tudi manj pikic, pa še kremic ni treba uporabljat :)

Spanje: Naša ponoči lepo spi in po hranjenju jo takoj zmanjka...več težav imam dopoldne, ko mi včasih sploh noče zaspat nazaj in pa zvečer...včeraj od 3h do 6h ni bilo miru, potem je komaj malo zaspala...potem sem jo kar skopala in hranila, da je končno spet malo zaspala. Se mi zdi, da rabi do 10h, da se končno umiri za nočno spanje, po tej uri je ponavadi vedno mir.

Dojke in dojenje: Tudi jaz opažam, da so zdaj mehkejše in postanjejo polnejše, če med hranjenjem mine več časa in pa ponoči. Verjetno počitek res pomaga....tudi čez dan bi si ga morale vzeti...meni nekako ne rata, je vedno kaj za naredit....dobro je, da vsaj nisem popoldan tako kronično utrujena kot sem bila prve tedne.

Se mi pa zdi, da je naša postala malce lena pri dojenju, saj ponavadi ne odpre ust na široko, ampak kar začne nekaj cucljati, jaz pa potem lovim trenutek, ko še najbolj odpre usta, da je kolikor toliko dobro pristavljena. Vmes pa tudi začne cmokati oz. tleskati, kot da ji bradavica malo uhaja iz ust. Posledično imam tudi bolj občutljive bradavice. Sem že prebirala na spletu, kako naj bi jo popravljala pri pristavljanju, pa nama sploh ne rata. Včasih ji uspe bolje, včasih slabše...pa tudi velikokrat se hrani miže, kot da se uspava. Mleka mislim, da dobiva zadosti, saj začne teči in takrat požira, včasih jo tudi zalije in se ji zaletava, samo pristavljena se mi zdi da ni najbolje. Ima še katera podobne težave s pristavljanjem?

Telovadba: Uh, jaz bi tudi rada začela nekaj telovaditi, pa da bi sama doma nekaj izvajala, sploh nimam volje...imam raje skupinske vadbe. Pa na kolo bi tudi šla...samo nam še ni uspelo skoordinirati hranjenja in telovadbe. Zaenkrat se samo sprehajam, vendar bi morala ojačat trebušne mišice...sem vedno tako čudno usločena in kar pozabim napeti trebušne mišice, ko jo pestujem.

Nošenje: Jaz sem dobila trak za nošenje v izposojo, vendar mi ga še ni uspelo pravilno zavezati in ta malo not zbasat....vsakič se mi je zdela tako čudno zgužvana notri, da sem obupala. Bi mi moral nekdo v živo to pokazati :) S kengurujčki bi tudi jaz počakala do takrat, ko ima večjo kontrolo nad glavico....razen pri takih, kot pravite, da so tudi za ležeč položaj, ta se mi sliši kar v redu :)

(odgovor članu ovnica7)
Neposredna povezava do sporočila: 164
23.5.2012 9:14:43   
ovnica8
Ovnica7 midva bova hpdila na telovadbo na mesarsko(pedokinetika).To je vadba za malcke,mi bomo zaceli v cetrtek ko bo star 7 tednov. Mislim pa da lahkk zacnes ze od 3 tedna naprej. Vadba je namenjena malckom in njihovemu razvoju. Za ostale vadbe (namenjene meni) se pa se nekako nisem odlocila. Sicer sama zelo rada telovadim,ampak nekako ne najdem casa,pa tudi varstva nimam za tamalga(moz pa ful dela),tako da je telovadba zame trenutno vozickanje. No lahko bi doma kaksne trebusnjake naredila,ampak sem morm se nalo v rit brcnit hehe.
Dojenje-moj ponavadi kar zakinka med dojenjem,sicer papcat ne neha,ampak vseeno vidim da ga je odneslo v dezelo sanj. Tudi doatikrat ko spi visim da z ustnicami sesq navidezno bradavico(zato mu pravim da je mali pozeruscek).. Ja pa tudi moj vcasih zelo malo odpre usta,ampak no vseeno nekako posesan notri.

(odgovor članu Hinata)
Neposredna povezava do sporočila: 165
23.5.2012 9:43:34   
Gorga
Ojla aprilčice user posted image

Vas moram vsaj pozdravit! Upam, da so vaši sončki vsi ok in da ste tudi ve v redu user posted image

Jaz na žalost nimam časa ne da bi vas prebrala in ne da bi kaj napisala. Vsake tolk časa napišem kaj pri dvojčkih in to je to. Ostali čas pa imamo skoz akcijo. Mali prideno rasteta in še največ preglavic jima povzročajo krčki. Zato upam, da se bodo počasi končali.

Lepo se imejte!

Lp user posted image

(odgovor članu ovnica8)
Neposredna povezava do sporočila: 166
23.5.2012 15:35:58   
Arwen_84
helow lejdis,

dane sima naša princeska 1 mesecuser posted image user posted image , res gre cajt...

na hitro...smo iz 1.pregleda, super izpeljano...mala je bla tiho kot bubica...(jaz bi bla tudi s polno rito...sem jo mogla podojit v avtu, ker je ona sevda ratala lačna, ko so parkirali (čeprav je pojedla doma full)). Zredila se je za +1300g in zrasla za 8cm...je bla pediatrinja navdušena...pa še samo z dojenjem (no, kakšen dan je dobila 20-30ml AM, ko sem bla jaz izčrpana...ampak ne več)...tudi tej cm s emi zdijo malo pretirano, ker je doma bla na +5cm ...ampak cm dol in gor....itak je težko migajočega user posted image točno zmerituser posted image . prav hecno je blo videt tako malega človečka, ki hodi, če ga daš v pokočni položaj...u glaven refleksi OK. Kontrola spet čez 1 mesecuser posted image .
Spotoma sme šla še v službo pozdravit...so jo malo pocartali, pa darilo dali (kar denar, ker nam od opreme trenutno nič ne manjka)....so rekli, da me pogrešajo...hehe, očitno je blo to treba, da vidijo koliko jim kakšna oseba res pomeni...res, da je zdaj tam zamenjava (ki bo sicer ostala tudi ko jaz pridem) ampak so rekli, da sem jih s svojim načinom dela kar razvadila...in da bi radi da bi po porodniški postala njihov polnopravni član (sem bila zdaj pogodbeno zaposlena kot sp)...tko, da upam, se stvari tudi z zaposlitvijo potem stabilizirajo tako kot trebauser posted image . So me tudi prašali, če mam kaj cajta (za delo od doma) in če bom kaj prej šla delat...jao, sem rekla...prvo user posted image , potem diploma (ja, tudi ta greh mi ostaja zaradi zaposlitve sem jo zanemarila) in potem delo...če sploh. Itak pa mislim do zadnjega trenutka uživat z dojenčkom, ker sem že tko malo deloholika in vem, da mi bo tole kasneje še manjkalo in bilo žal, če ne bi,....Je pa očitno res vsaka stvar za nekaj dobrauser posted image

grem malo zalegnit...mala spet spi cel dan, pa tudi jaz sem že odspala 2h pred kosilom...očitno smo ubrali pravo taktiko...no, vsi se učimo...pri drugem bo lažje...heheuser posted image

sončne pozdrave iz kopra

(odgovor članu Gorga)
Neposredna povezava do sporočila: 167
24.5.2012 9:35:15   
Arabella1
pozdravljene
mi smo tudi imeli včeraj prvi pregled, pediatrinja se ni mogla načudit, pa tako velik fant, pa ni mogoče da imaš ti samo en mesec, da kapco dol, ooooo kakšna frizurca user posted image pa kako bistro ti gledaš itd

po tistih tabelcah po rasti je nad vsemi krivuljami, je rekla, da ni potreben pregled čez en mesec, ker fant odlično napreduje, da se vidimo čez dva meseca. Za plivid kapljice je vprašala če jemljemo, sem rekla, da so v hladilniku zaprte in da bodo tam tudi ostale, da zdaj ne bomo nič jemali, če bo potreba, da bomo šli v Italijo po zeliščne, ker jaz ne mislim tvegat krčev. Je rekla uredu user posted image

glede cepljenja smo tudi malo poklepetali, jaz sem seveda proti cepljenju, je svetovala obvezna cepljenja, ker je rekla, če tak mali otroček dobi kaj proti čemur se ga cepi, da ga to kar zelo zmatra user posted image ne vem kaj naredit.... naslednji pregled bo verjetno že cepljenje, ker bo star user posted image 3 mesece.

kako vam user posted image kaj spijo čez dan, naš skoraj nič, ponoči je priden, čez dan pa nekako noče spat in posledično je proti koncu dneva že sitkan user posted image

(odgovor članu Arwen_84)
Neposredna povezava do sporočila: 168
24.5.2012 14:46:29   
tulpek

IZVIRNO SPOROČILO: Arabella1

pozdravljene
mi smo tudi imeli včeraj prvi pregled, pediatrinja se ni mogla načudit, pa tako velik fant, pa ni mogoče da imaš ti samo en mesec, da kapco dol, ooooo kakšna frizurca user posted image pa kako bistro ti gledaš itd

Podobno, samo da mi moramo vseeno na kontrolo. Škoda, da nisem prej prebrala, bi vprašala, če slučajno ni treba, ker meni ni po ZD za hodit. Ima pa 6 kg in skoraj 60 cm (59,5). In vsi pripravljeni bodiji s kratkimi rokavi 62 so mu skoraj premali, nosil jih pa tako še ni user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Arabella1)
Neposredna povezava do sporočila: 169
24.5.2012 16:19:52   
_ada_
Joj to vreme je katastrofalno,dans me je že dvakrat dobil dež,da sem bila mokra do spodnjicuser posted image .Še na sprehod ne moreš normalno,sam ven nos pomolim grem za ovink pa se ulije ko iz škafa,a pred tem pa sonce žgal na ful.

Kengurujček...končno sem kupla v pikapolonci enga ko je namenjen že novorojenčkom in ji res ful lepo podpre glavico,pa do 14 kg je tako da ga lahko kasneje se uporablja kot nahrbtnik ko user posted image že zna sam sedet.A moja itak že ful sama drži glavico,tud kravce že lepo pase po par sekund se lepo opre na rokice in vzdigne,ampak sam ko je dobre voljeuser posted image .

Spanje čez dan...moja je dva dni zdej spala kar pet ur skupaj in to tam od 12-17.00 ure in mi je blo prov fajn,ker sem lahko porihtala stanovanje in spočila se,danes pa spi po par minut in to je vse.

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 170
25.5.2012 9:04:54   
tulpek
Ada, takšno vreme pričakuj še vsaj kak teden... preden greš ven, poglej na radarsko sliko padavin (pa še animacija klikni spodaj), če gre kaj proti V (http://www.arso.gov.si/vreme/napovedi%20in%20podatki/radar.html). Lani je bilo en mesec vsako popoldne nevihta nad nami user posted image user posted image user posted image Če te kaj tolaži... v V je bilo celo nekoliko boljše kot v T user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu _ada_)
Neposredna povezava do sporočila: 171
25.5.2012 14:34:30   
danijela1987
čez 3 dni bomo stari pa en mesec ... kako gre čas hitro naprej ...

sva pa z manco danes ostali sami, očka je šel po dolgem času na šiht ... malce sva bili zunaj, zdaj pa spi kot top, jaz sem pa v likanju (in zabušavanjuuser posted image ) ...

ima katera izkušnje s pestunjo? meni gre na živce, ker ne morem nič naredit, ko imam malo v rokah - to je pa večino časa user posted image ... sva začela uporabljat trak za nočenje, vendar ga ne morem namontirat sama. pestunja je pa konkretno enostavna za uporabo ... edino vprašanje, če bi mala hotela biti notri user posted image ...

prvi pregled imamo drug teden, sva jo pa včeraj sama zvagala in ima skoraj 5 kg user posted image ... se vidi, da pridno papca user posted image

kar se pa vremena tiče - katastrofa user posted image ... takrat, ko bi šli ven, začne ponavadi padat dež - vsekakor upam, da se bo hmal urihtalo, ker tole ni za nikamor ...

uživajte v petkovem popoldnevu, pa naj bodo vaši user posted image user posted image user posted image čim bolj dobre volje user posted image

< Sporočilo je popravil danijela1987 -- 25.5.2012 14:36:06 >

(odgovor članu tulpek)
Neposredna povezava do sporočila: 172
27.5.2012 10:42:10   
krispin
Ojla punce,
zadnji teden vas bolj berem, ker se je moj user posted image končno vrnil iz službene poti in je bil do konca tedna doma, pa na polno uživava skupaj. user posted image

Depilacija - sem že, mislim da je bilo 2 tedna po porodu. Brazgotini sem se izognila, pa je šlo.

Dojke, dojenje - podpis pod tulpek. Normalno je, da niso več tako napete, kot prej.

Nosilke, kengorujčki: jaz imam sleepy wrap
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=279&detailID=904&ime=Boba_Wrap_%28Sleepy_Wrap%29
in sva z njim oba ful zadovoljna. Najprej sem malega nosila samo po hiši, da se je navadil, zdaj greva v njem tudi ven. Upam da kmalu zlezeva tudi na kakšen Rožnik, Šmarno, Okrešelj... user posted image
Poleti bom probala še Ellaroo trak (podobno kot sleepy wrap, samo da ni elastičen), ki ni tako vroč. http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=279&detailID=711&ime=Ellaroo_trak
Sem razmišljala tudi o kengorujčku - nekaj takega kot je na linku pripela danijela
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=277&detailID=905&ime=Boba_3g_Classic_Carrier
ampak še razmišljam, da bi raje kupila kar nahrbtnik, ker bo bolj uporaben za po "terenu". Smo precej športna družina in bo otrok šel marsikam, tudi na kakšno goro. user posted image

Tiste, ki vam ne gre "montaža" traku za nošenje:
Kako se namesti trak in otroka (meni je bil ta link najbolj uporaben, zaenkrat pride v poštev samo prvi način nošenja): http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=_HpeJY3fx1M
Kako se ovije elastični trak: http://www.youtube.com/watch?v=pdqPOQom7qM
Precej navodil je tudi na strani proizvajalca EllaRoo: http://www.ellaroo.com/index.php/instructions/videos in Boba Wrap: http://www.bobafamily.com/support/boba-instructions/baby-wrap/

Telovadba za dojenčke: jaz bom jeseni z Domnom začela hodit na plavanje. Bo ravno 6 mesecev star - kolikor je priporočljiva starost. Ovnica8 - daj prosim napiši kako je bilo na pedokinetiki, ko boš šla. Tudi mene zanima, ampak se ne morem odločit.

Telovadba za nas, mamice :) - jaz doma že kar nekaj časa hodim na sobno kolo, delam sklece, trebušnjake... Prejšnji teden sem šla prvič tečt. Tamauček je pač šel v vozičku zraven user posted image in se ni nič pritoževal, je mirno spal celo pot. Preden sem začela, sem se malo pozanimala, ali je kakšen vpliv na dojenje. No, HB se količina in kakovost mleka ne ne spremenita. Edino pri daljši anaerobni aktivnosti, ko v mišicah nastaja mlečna kislina, le-ta v manjših količinah prehaja tudi v mleko in je v njem prisotna 1-2 uri. Ampak nima vpliva na dojenčka in otroci takega mleka ne zavračajo. Jaz vseeno naredim tako, da grem laufat takoj po tem, ko je mali jedel. Tečem cca. 45 min tko da tista ura, dve, ziher mineta, preden je spet lačen. Pa obvezno pod tuš preden naslednjič dojim, ker slane joške mu pa verjetno ne bi bile všeč. user posted image

Odtisi rokic in nogic - rokic si ne upam, ker jih bo ziher takoj nesel v usta ali pa se vsaj popackal po obrazu, očkih itd... Nogice sem mu pa namočila kar v tempere in mu jih takoj nato obrisala (bp je šlo dol). Odtisi so super uspeli. Zdaj se spravljam narest še odtis v DAS masi. Bomo videli kako bo to ratalo...

Diaper-free baby metoda - predvsem v začetku nosečnosti sem o tem ogromno prebrala, bila blazno zagreta (kaj lepšega, otroka ne bo treba odvajati od plenic!), potem pa sem govorila s kolegico, ki je metodo uspešno preskusila (preskuša) na 3 otrocih. Odločila sem se, da vsaj na začetku tega ne bom počela. Mogoče kasneje, ko bo otrok "bolj pri sebi", bo pokonci držal glavo in bi ga lažje podržala nad kahlico/wc-jem. Vem, da metoda funkcionira tudi pri tako zgodnji starosti, ampak majhni otroci baje lulajo tudi po 5x v eni uri... Kolikor sem videla to metodo v praksi, se vse vrti okoli lulanja in kakanja - to pa mi je malo mimo.

Tako, tole mi je uspelo spacati tekom tedna... Kljub vremenu, nam je ratalo biti precej zunaj, pa upam da se tale dež malo popravi, da ne bomo vedno pogledovale v nebo - ali je že treba tečt domov :)))))

Uživajte!

Neposredna povezava do sporočila: 173
28.5.2012 12:42:38   
danijela1987

IZVIRNO SPOROČILO: krispin

Nosilke, kengorujčki: jaz imam sleepy wrap
http://www.mojskratek.si/default.asp?pid=modul_it&mid=sl&wid=279&detailID=904&ime=Boba_Wrap_%28Sleepy_Wrap%29
in sva z njim oba ful zadovoljna. Najprej sem malega nosila samo po hiši, da se je navadil, zdaj greva v njem tudi ven. Upam da kmalu zlezeva tudi na kakšen Rožnik, Šmarno, Okrešelj... user posted image

tudi midva uporabljava to nosilko (oz. zaenkrat še preizkušava user posted image ) in se nama blazno dopade. najina dojenčica pa tudi blazno uživa ... a ti uspe, da si trak sama namestiš? midva se še malo loviva (ga imava lih par dni ...) ... vrat ji pa podpreva z zvito pleničko in res nima nikamor za it ... user posted image

drugače nam pa dojenje laufa - so se še kateri na prsih začele delati strije??? na trebuhu nisem v celi nosečnosti dobila nobene, prsa so pa bolj problem ... s čim to mažete?

drugače imamo pa problemez nočnim spanjem - podnevi pa ni problemov ... jao ... ma, bomo že user posted image

uživajte user posted image

(odgovor članu krispin)
Neposredna povezava do sporočila: 174
28.5.2012 18:30:27   
Kurumba
A se še kateri dogaja tole: meni se že par dni zdi, da mi naš user posted image v naročju začne jokat, če ga ima kdo drug, pa ne joka. A ga ne znam držat al kaj? V drugih položajih (če ga imam na kolenih, na ramenu, med dojenjem, leže itd.) je ok. Sem že kar malo frustrirana!

Strije: meni se mi jih je naredilo par čisto spodaj na trebuhu, sploh ne vem kdaj, mogoče že med nosečnostjo, pa nisem videla zaradi trebuha. Na prsih so se mi pa naredile že prej v najstniških letih, med nosečnostjo ne, se mi pa zdi, da se mi zdaj začenjajo delat. Sicer jaz to mažem z Eucerin oljem proti strijam.

Neposredna povezava do sporočila: 175
Stran:   <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Stran: <<   < Prejšnja stran  5 6 [7] 8 9   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?